Sipilän virhelaskelmointi

Tactical_eye

Valtaosa kepulaisista halusi hallituskumppaniksi demarit, mutta Sipilä valitsi persut. Laski ilmeisesti samoin kuin aikoinaan Eisenhower ottaessaan hallitukseensa hankalan tyypin. Peruste oli: "Noin vittumainen mies on parempi pitää teltassa kusemassa ulos kuin ulkopuolella kusemassa telttaan".
Taisi tulla virhelaskelma. Vaikka ministeripersut ovat lauhkeita kuin lampaat, puolueen älämäöö-porukka kusee jo Soinin päälle. Puolue joko hajoaa tai sitten Audin takapenkki jää lyhytaikaiseksi kokemukseksi.
Ei Sipilä ole vahvoilla omiensakaan joukossa. Tallasi niin monen kepuveteraanin varpaille ministerinimityksissä, että nämä ovat jo alkaneet murista, mm. puolueen nuorisoliiton kautta.

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Suomen tulevaisuus riippuu kahdesta asiasta. Kyetäänkö vasemmistossa yhteistyöhön ja luomaan yhteinen vaaliorganisaatio. Ja kuka on keskustan tuleva puheenjohtaja.

      Molemmat asiat ratkeavat viimeistään 2019. Jälkimmäinen saattaa ratketa jo aiemminkin. Vasemmiston tehtävä isänmaan pelastamiseksi on voittaa seuraavan hallituksen pääministeriys. Tämän tapahtuminen nykyisten vaaliorganisaatioiden varassa on paljon epätodennäköisempää, kuin solmimalla uusi ja laajapohjaisempi. Keskustan sisällä väännetään paikallistalouden ja globaalitalouden välinen kreikkalais-roomalainen ottelu, jonka ratkeaminen paikallistalouden eduksi on isänmaan etu.

      • Unionisti_

        Nyt kannattaisi demareiden , vasemmiston ja vihreiden todella vetää yhtä köyttä. Järkevintä olisi vaaliliitto seuraavissa vaaleissa. Mutta kuten Tommi Uschavov joku aika sitten kirjoitti: käyttäytyvät toisiaan kohtaan kuin ryyppyporukka viimeisestä viinantilkasta tapellessaan.


      • Unionisti_ kirjoitti:

        Nyt kannattaisi demareiden , vasemmiston ja vihreiden todella vetää yhtä köyttä. Järkevintä olisi vaaliliitto seuraavissa vaaleissa. Mutta kuten Tommi Uschavov joku aika sitten kirjoitti: käyttäytyvät toisiaan kohtaan kuin ryyppyporukka viimeisestä viinantilkasta tapellessaan.

        Juuri näin. Vasemmiston sisällä vain kolmen nykyisen vasemmistolaisen eduskuntapuolueen palkolliset kokevat nykytilanteen tyydyttäväksi, henkilökohtaisista syistä. Vaatisi voimavaroja irtautua työpöydältä rakentamaan uutta ja rohkeutta ryhtyä tekemään poliittista työtä laajemman kansan parissa.

        Vasemmistoliiton ja Vihreän liiton punavihreä vaaliorganisaatio ehkä (se riippuu Sipilän hallituksen puoliintumisnopeudesta) saattaisi nousta suurimmaksi seuraavissa vaaleissa. Kolmen vasemmistopuolueen vaaliorganisaatio tekisi sen varmuudella, mutta sellaisen luominen olisi varmuudella vaikeampaakin.

        Mutta kysymys molemmissa em. vaihtoehdoissa ja niitä laajemmissa aivan uusissa avauksissa kattaen myös nykyisen puoluepolitiikan ulkopuoliset toimijat, kuuluu:

        Onko niitä voimavaroja ja rohkeutta? Onko?


      • Punavihreän vasemmiston kannatus uusimman mielipidekyselyn mukaan on 21,0 %. Suurin puolue Keskusta enää hitusen edellä 21,7 %.

        Huhtikuun vaaleissa Punavihreiden yhteiskannatus oli 15,6 %. Kannatus on noussut vaaleista jo 5,4 %.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1555
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1331
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1267
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1265
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1243
    6. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1238
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1224
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1200
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe