Aran kissan opettaminen sisäsiistiksi

purhur

Meille tuli eilen uusi kissavauva, joka on linnoittautunut nyt tv-tason alle. Tänään vasta uskaltautui syömään, muttei vielä uskaltaudu pois tason alta. Elänyt ensimmäiset kuukaudet ulkokissana, eli ei ymmärä hiekkalaatikkoa. Eli miten super aran kissanpennun saa opetettua laatikolle? Raukka niin peloissaan etten viitsi alkaa nostelemaan väkisin laatikolle turvapaikastaan.

10

133

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hyväsiitätulee

      Kyllä se sieltä rohkaistuu.Herkkuja syöttelet kädestä, niin alkaa luottamus syntyä.Älä tyrkkää heti ruokia sinne piiloon, vaan houkuttele tulemaan esille.Sitten vasta laatikko-opettelua kun ensin teihin tottuu.Menee viikon verrtan että luottaa teihin, niin meijän kaapintakanen teki, alkuun hakeutui turvaan.Mutta sitten tajus ettei ole tarvetta.Aikamoinen riekkuja siitä tulikin, verhot sai kyytiä, kun oikein innostui.Eikä arkuudesta sen jälkeen ollut tietoakaan.Sitkeesti vaan vietät aikaa sen lähellä, ja tarjoat vaikka tonnikalaa paloina kädestä, juttelet rauhallisesti, kyllä se alkaa luottaa.

    • Maahes

      Odottele vaan rauhassa. Itselläkin oli pintä temppuilua, kun tuo meidän herrasmies ei ymmärtänyt että se hiekka ei ole välipala... Kun se luottamus tulee, niin kyllä se siitä oppii. Rauhallisesti vaan, eikä kannata rangaista vahingoista, niin ei ala pidättelemään, koska se on ihan oikeasti vaarallista. Kissa saa virtsamyrkytyksen nimittäin todella herkästi. Kun olet kärsivällinen niin se alkaa sujua melkein itsekseen. Jaksat vaan nostella sitä siihen laatikolle kun alkaa näyttää että olisi aihettaa. Sen oppii näkemään suht äkkiä. Saattaa esmes alkaa yhtäkkiä juoksennelle pitkin kämppää ihan muuten vain, niin silloin tietää että nyt on aika mennä laatikolle. Siitä se sitten lutviutuu.

    • SanDiegokisu

      Aina olen pannut uuden kissan (pennun tai vanhemman) hiekkalaatikkon suoraan sisaantullessa. Sielta se sitten loytaa tiensa muualle taloon. Ja muistaa missa laatikko on. 40 vuoteen ei ole vahinkoa sattuunut ja kissoja on ollut useita.

    • Kylläsesiitä

      Kyllä itse laittaisin pienen hiekkalaatikon siihen ihan liki turvapaikkaa ja nostaisin siihen hellästi. Siitä saa sitten vetäytyä takaisin itse.
      Kissa luonnostaan oppii kyllä. Kerran oli kyllä pieni pentu, kokemattomana liiankin pieni luovutukseen, ensimmäinen kissani jo ennen nettiaikoja. Kun alkoi miukua siihen malliin, että on hätä, nostin laatikkoon ja kaivoin sen tassulla hiekkaa ja istutin siihen. Oppi sekin nopeasti. Öiseen aikaan arka kissa ensin liikkuu.

    • Purhurr

      Mutta entäkun kissa ei anna nostaa itseään hiekka-astialle (taisiis nostaa yleensäkään)? Ja astia on kyllä ollut turvapaikan vieressä, mutta ei tunnu yhtään ymmärtävän... Ja näkeehän se mallia vanhan kissan toimista..

      • montakissaakoulutettu

        Miten niin ei anna nostaa? Kissanpentu ei mahda mitään, kun aikuinen ihminen nostaa.

        Pennulla on kyllä hyvinkin aihetta pelkoon (omasta mielestään), jos kerran samoissa tiloissa on myös vanha kissa. Näiden olisi nyt paras olla aluksi eri huoneissa. Sitten pentu vähitellen tottuu uuteen ympäristöön ja vanha kissa pennun hajuun.

        Normaalisti kissanpentu oppii hiekkalaatikon käytön noin 5 viikon ikäisenä ja luovutettaessa siis osaa homman jo hyvin. Ai niin onkin ollut vain ulkokissana. Sinä sitten näytät pikkuiselle hiekkalaatikon käytön. Eli panet sen hiekkalaatikkoon rauhallisesti. Pennulle tietysti oma hiekkalaatikko. Kyllä se siitä. Ei se voi monta päivää pissimättä olla.


      • Maahes
        montakissaakoulutettu kirjoitti:

        Miten niin ei anna nostaa? Kissanpentu ei mahda mitään, kun aikuinen ihminen nostaa.

        Pennulla on kyllä hyvinkin aihetta pelkoon (omasta mielestään), jos kerran samoissa tiloissa on myös vanha kissa. Näiden olisi nyt paras olla aluksi eri huoneissa. Sitten pentu vähitellen tottuu uuteen ympäristöön ja vanha kissa pennun hajuun.

        Normaalisti kissanpentu oppii hiekkalaatikon käytön noin 5 viikon ikäisenä ja luovutettaessa siis osaa homman jo hyvin. Ai niin onkin ollut vain ulkokissana. Sinä sitten näytät pikkuiselle hiekkalaatikon käytön. Eli panet sen hiekkalaatikkoon rauhallisesti. Pennulle tietysti oma hiekkalaatikko. Kyllä se siitä. Ei se voi monta päivää pissimättä olla.

        Lisäksi suositellaan että kissoilla olisi molemmilla omat astiat. Mutta tosiaan, rauhallisuus on tässä avain. Muistat vaan olla kärsivällinen. Voin muuten luvata että vahinkoja tulee tapahtumaan sisäsiistiksi opettamisen jälkeenkin.


      • Purhur.ap

        Siis tarkoitin sitä, että jos sen yrittää nostaa laatikolle, se alkaa vain hätääntyneenä kynsiä ja potkii hiekat ympäriinsä. Sinä päivänä ei sen jälkeen enää näyttäydykään.
        Kaksi laatikkoa on, mutta vanha kissa ei ymmärrä miksi toinenkin laatikko, ja on päättänyt että toinen on hänen kakkalaatikko ja toinen on pissalaatikko. Olen nostanut sen omalle laatikolle aina kun nähnyt että menee väärään laatikkoon, mutta ei se usko.

        Kissat ovat tutustuneet hyvin, kumpikin hyväksyy toisensa, eli sen kanssa ei ole ongelmaa. Ja kyllä meillä kaikki kissat on laatikolle oppimisen jälkeen käyneet vain laatikolla, ei ole enää sen jälkeen tarvinnut jälkiä siivoilla.


      • lisäälootaaa

        lisää kolmas ja neljäs laatikko, niin vanha ei pysty valtaaamaan kaikkia. eikä sen tarvitse olla mikään varsinaisesti kissanvessaksi tarkoitettu kallis kapine vaan euron muovivati kelpa aihan yhtä hyhvin.


    • kärsivälyssyoveluus

      laita pieni hiekkalaatikko siihen kissan vierustalle. ja kun kyseessä ulkokissa, niin vaikka kourallinen heinää pihahiekkaa tai muuta ulkoa tuotua hiekan pinnalle, jotta onlisi tuttu haju. ja sitten vaan annat kissan olla rauhassa. Ruokaa voit pistaa seinön vierelle jonkin matkan päähän piilopaikasta. Viikon päästä voit ottaa ruuat ylös ja tarjotessa aina puhutella ja huudella, jotta kissa alkaisi ymmörää, että sinä ja ruoka olette yhtä ja kivoja juttuja

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      59
      1927
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1672
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1594
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1425
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe