Tynkkysellä paljon kannatusta

Soinin_käy_köpelösti

Soinille rajua kritiikkiä: "Yhtä hyvin voi kutsua rintamakarkuriksi"

Enemmistö perussuomalaisten piirijohtajista toivoo tuuletuskokousta. Hallituserovaatimuksiakin esiintyy.

- Kyllä minä niin roisisti sanon, että en pidä rintamakarkureista, perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini tylytti maanantain Helsingin Sanomissa perussuomalaisten kolmatta varapuheenjohtajaa Sebastian Tynkkystä ja puoluehallituksen jäsentä Aleksi Hernesniemeä, jotka olivat vaatineet äänestystä hallituksessa jatkamisesta.

Iltalehden kysely osoittaa, ettei Tynkkysen ja Hernesniemen protestissa ole kyse vain marginaalisen vähemmistön nurinasta.

IL tavoitti tiistaina perussuomalaisten 16 piirijohtajasta 15. Piirijohtajista seitsemän oli sillä kannalla, että tuuletuskokous tarvitaan. Kuusi piirijohtajaa ei nähnyt kokousta tarpeelliseksi, ja kaksi ei ottanut asiaan selvää kantaa.

Jyrkimmän kannan esitti Lapin piirin puheenjohtaja Jyrki Savikuja, joka olisi jo valmis siirtämään puolueen oppositioon.

- Nyt toteutettava hallitusohjelma ei ole sellainen, jonka hyväksyimme 23.5.2015 ja 27.5.2015 pidetyissä kokouksissa. Liian paljon on peräydytty tuosta puoluevaltuuston, puoluehallituksen ja eduskuntaryhmän yhteiskokouksen hyväksymästä hallitusohjelmasta, Savikuja sanoo.

Pykälä seitsemän

Savikuja on yhtä mieltä Tynkkysen kanssa siitä, että perussuomalaisissa vallitsee pelon ilmapiiri.

- Mies ja ääni -periaate toimii siten, että Timo Soini on se mies, joka sitä ääntä käyttää! Tilanne on erityisen vaikea nyt, kun ulkoministeri on enimmäkseen ulkomailla, eivätkä varapuheenjohtajat uskalla käyttää valtaansa.

Soinin valtiosihteeri Samuli Virtanen myönsi maanantaina ehdottaneensa Tynkkyselle puolueesta eroamista.

- Millä mandaatilla joku puolueen palkkaama ihminen ehdottelee eroamista? Varsinais-Suomen piirin puheenjohtaja Juhani Pilpola ihmettelee.

Uudenmaan piirin puheenjohtaja Pekka M. Sinisalo viittaa puolueen sääntöjen pykälään numero seitsemän, jonka perusteella puoluetta vahingoittanut henkilö voidaan potkia pois. Sinisalon mukaan painostustoimet eivät ole tavattomia.

- Joskus saattaa tulla ylilyöntejä, saatetaan painostaa erottamisella tai muulla vastaavalla.

"Selkäranka esiin"

Perussuomalaisten Kymen piirin puheenjohtaja Raul Lehto ei pidä tavasta, jolla Soini ampui alas vaatimukset yhteiskokouksen järjestämisestä.

- Yhtä hyvin voi sanoa, että puheenjohtaja on rintamakarkuri, kun valitsi pestin, missä voi vähän luurata sivussa. Ei vetele, että sanotaan, että olen ulkoministeri, en kerkiä. Jos ei herra kerkiä, niin pitää sanoa muille, että selkäranka esiin, alkakaa tehdä perussuomalaista politiikkaa.

Lehtoa riepoo perussuomalaisten ministereiden mitäänsanomattomuus, kompromisseista höpöttäminen ja tumpeloiva lakien valmistelu.

- Maahanmuuttokriitikot, eläkeläiset ja pienyrittäjät ovat asettaneet toivonsa, että tulisi aitoja muutoksia. Missä muutokset ovat? Eivät missään, Lehto sanoo ja lisää, että hallituksessa on turha roikkua, jos puolue ei saa ajamiaan asioita läpi.

Myös Pirkanmaan piirin puheenjohtaja Mikko Nurmo katsoo, että perussuomalaiset ovat unohtaneet pienen ihmisen, ja moittii hallituspolitiikan sisältöä kokoomus- ja EK-vetoiseksi.

- Suomalaisten työntekijöiden asemaa heikennetään pakkolaeilla. Lomarahoja leikataan, vuorotteluvapaata heikennetään, ansiosidonnaisen työttömyysturvan leikkauksilla hyökätään työttömien kimppuun, Nurmo listaa.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015100620476163_uu.shtml

45

193

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • soinieiolekaanmies

      Tynkkynen on oikeassa. Hatunnosto rohkeudesta ja isänmaallisuudesta!

      • Oikeassa on, mutta oikeassa olijathan ammutaan persuissa?


      • noinnaanniin

        Sosialistit maksoi Tynkkyselle parin omakotitalon verran rahaa, siitä että hän astuisi poikkiteloin pressujen enemmistön kanssa. Tuo on siitäkin kierompi temppu, kun rahat otettiin SAKn toisinajattelioilta, eli keskustalta ja perssuilta.
        Rikollinen SAK täytyy hajottaa heti ja sen johtajat Lyly, Rinne ja Halonen, ikuiseen tyrmään.
        En pidä oikeus valtiolle sopivana sitä, että SAKssa useat kymmenet toisinajatelioiden murhat, voidaan vasemmistoisten luottopoikien toimesta muuttaa tapaturmiksi. Joita Suomen poliisi ei pääse edes tutkimaan.


      • ookariläppiläs

        Olen kuullut että diapamilla on saatu hyviä tuloksia. Auttaa harhaisuuteen ja depressioon.


    • 13-4

      Soinin tapaisen diktaattorin paikka on jossakin muualla kuin persujen puheenjohtajana.

      • persustan_ääni

        Soini_käy_köpelösti kirjoittaa:

        "Uudenmaan piirin puheenjohtaja Pekka M. Sinisalo viittaa puolueen sääntöjen pykälään numero seitsemän, jonka perusteella puoluetta vahingoittanut henkilö voidaan potkia pois. Sinisalon mukaan painostustoimet eivät ole tavattomia."

        Tämä pykälä koskee kai kaikkia ja varsinkin niitä joiden pää pimenee siinä määrin että niiden voi katsoa olevan haitaksi ympäristölle ja puolueelle. Sioni muualle länkyttämään ja tosi miehet esiin..Halla-aho, Tynkkynen, Oinonen, Saarakkala jne.


    • zzzTOP

      Entiset kommunistit ruikuttaa ruikulipaskaa perussuomalaisista. (ja homo tynkkyset)
      Järkevät perussuomalaiset tekee maan parhaaksi sen minkä voivat ja olen varma, että kansa vielä kiittää äänestämiään edustajia. Petturit ja rintamakarkurit ei ole olleet ennekään suosiossa tässä maassa!

      • Viidenprosentinpuolue

        Eihän ne ole tehneet mitään maan parhaaksi. Mitä ne ovat tehneet? Istuneet hjallituksessa tukemassa Sirppi-Sipilää ja Veronkierto-Stubbia.
        "olen varma, että kansa vielä kiittää äänestämiään edustajia" Sitä ei tarvitse pelätä. En ole ennenkään kiittänyt sanansasyöjää enkä kiitä nytkään. Sanasta miestä.
        "Petturit ja rintamakarkurit ei ole olleet ennekään suosiossa tässä maassa!" No, nyt tuntuvat rintamakarkurit olevan persuille mieleen, kun ollaan yhtenä rintamana kepuleiden ja kokkareiden kanssa hinaamassa rintamakarkureita (Irakista ja Syyriasta) anteeksi, Ruotsista Suomeen.
        Ei olisi kyllä Soinilla paljon varaa moittia rintamakarkureita, kun on ollut mukana houkuttelemassa niitä Suomeen tuhatmäärin.
        No, persujen kannatus näyttää laskeneen viimeisimmän gallupin mukaan reilusti. Maailmassa on vielä hitunen oikeutta jäljellä. Laskekoon vielä reilusti lisää. Persut ovat toiminnallaan osoittaneet olevansa alle viiden prosentin puolue.


      • ÄläEdesYritä

        Järkevät perussuomalaiset ovat korruptoituneet ja hyväksyvät sellaisenaan työnantajien ja rikkaiden vaatimukset ihimisten kurjistamisesta, jotta ökyrikkaat voisivat kasvatta osinkojaan ja siirtää sitten varallisuutensa pois Suomesta.


    • Samaa.mieltä

      Tässä kiteytyy kaikki, ei mitään lisättävää. Mitä olen kentällä ihmisiä jututtanut monet ovat täysin samaa mieltä:

      "Perussuomalaisten Kymen piirin puheenjohtaja Raul Lehto ei pidä tavasta, jolla Soini ampui alas vaatimukset yhteiskokouksen järjestämisestä.

      - Yhtä hyvin voi sanoa, että puheenjohtaja on rintamakarkuri, kun valitsi pestin, missä voi vähän luurata sivussa. Ei vetele, että sanotaan, että olen ulkoministeri, en kerkiä. Jos ei herra kerkiä, niin pitää sanoa muille, että selkäranka esiin, alkakaa tehdä perussuomalaista politiikkaa.

      Lehtoa riepoo perussuomalaisten ministereiden mitäänsanomattomuus, kompromisseista höpöttäminen ja tumpeloiva lakien valmistelu.

      - Maahanmuuttokriitikot, eläkeläiset ja pienyrittäjät ovat asettaneet toivonsa, että tulisi aitoja muutoksia. Missä muutokset ovat? Eivät missään, Lehto sanoo ja lisää, että hallituksessa on turha roikkua, jos puolue ei saa ajamiaan asioita läpi."

      • Tätä.mieltä

        Tynkkynen on erotettava puolueen vastaisesta toiminnasta. Hänestä on tehtävä esimerkki kaikille vehkeilijöille.


      • Äimä

        Näyttää siltä että petturi-Soini on jytkyttänyt Tynkyn rupareiän ruvelle.
        Petturipersu ei eroa koska persuus on liimattu kiinni natsi-Audin tuhtoon.
        Soini on Suomessa valtaa pitävän Suomen etelärannan oligarllihallituksen marjonettiministerin paavinuskoinen joomies, ei mitään muuta.


      • Takinkääntö_riittää
        Tätä.mieltä kirjoitti:

        Tynkkynen on erotettava puolueen vastaisesta toiminnasta. Hänestä on tehtävä esimerkki kaikille vehkeilijöille.

        Soinin persuilla on tasan 3% kannatus seuraavissa vaaleissa. Äänestäjistä suurin osa on kaikonnut vasemmalle ja kepun protesti-äänestäjät äänestävät jälleen kepua. Toivottavasti tulee uusi puolue takinkääntäjä-puolueen rinnalle. Näkisin mielelläni Halla-ahon puheenjohtajana, Terhosta en ole varma vaikka järkevä onkin. Niin ja tietysti nämä kaikki muutkin jotka ovat Tynkkysen linjaalla.


    • persut_voittoon

      Otetaan urheasti ne ensi vuoden 150 000 maahanmuuttajaa !!!

      • Tätä.mieltä

        Suomeen ei ole tulossa 150 tuhatta pakolaista, älä viitsi valehdella. Tänne tulee korkeintaan muutama kymmenen tuhatta ja jos alkaa enemmän tulla rajat laitetaan kylmästi kiinni. EU saa kitistä mitä haluaa, se ei pysty rajojen sulkemista mitenkään estämään.


      • ehkä-ps-äänestäjä
        Tätä.mieltä kirjoitti:

        Suomeen ei ole tulossa 150 tuhatta pakolaista, älä viitsi valehdella. Tänne tulee korkeintaan muutama kymmenen tuhatta ja jos alkaa enemmän tulla rajat laitetaan kylmästi kiinni. EU saa kitistä mitä haluaa, se ei pysty rajojen sulkemista mitenkään estämään.

        Kerro tulijoiden määrä ensin viidellä, niin saat tämän vuoden saldon oikeana. Perheet tulevat viiveellä tänne. Jos tämä jatkuu muutaman vuoden, niin kyllä määrät ovat hyvin suuret. Tynkkynen teki hyvän työn herätellessään muita johtajia ajattelemaan. Kaikki kritiikki on paikallaan, jos siihen on aihetta. Diktaattoreita ei tarvita missään, vaikka ihmiset näyttävätkin olevan laumaeläimiä.


      • Tätä.mieltä

        Tänne ei mitään perhettä tuoda, jos ei kelpaa voi lähteä helvettiin. Lakeja voidaan aina muuttaa ja muutetaan.


      • Oenonen
        Tätä.mieltä kirjoitti:

        Suomeen ei ole tulossa 150 tuhatta pakolaista, älä viitsi valehdella. Tänne tulee korkeintaan muutama kymmenen tuhatta ja jos alkaa enemmän tulla rajat laitetaan kylmästi kiinni. EU saa kitistä mitä haluaa, se ei pysty rajojen sulkemista mitenkään estämään.

        Ja kun vihreät otti 3500 vuodessa se oli perssujen mielestä hallitsematonta maahanmuuttoa... kumma vaan ettei about 15 kertainen määrä sitten sitä ole...


      • Antakaammekotimme
        Tätä.mieltä kirjoitti:

        Suomeen ei ole tulossa 150 tuhatta pakolaista, älä viitsi valehdella. Tänne tulee korkeintaan muutama kymmenen tuhatta ja jos alkaa enemmän tulla rajat laitetaan kylmästi kiinni. EU saa kitistä mitä haluaa, se ei pysty rajojen sulkemista mitenkään estämään.

        Kuulehan, lapsi. Suomessa ei ole yhtään sellaista poliitikkoa vallassa, jolla olisi kanttia laittaa rajat kiinni. Sitä ei tapahdu, vaikka itse ryssä tulisi rajan yli omine lupinensa. Suomen poliitikot vaan toistaisi samaa liturgiaa, että meidän pitää olla suvaitsevaisia ja solidaarisia ja kantaa vastuumme. Antakaamme kotimme hädänalaisille.


    • BB.Fanni

      Kannattajat rupeaa hupenemaan, kun BB-talokaan ei ole enää kiinnostava.

    • Tilaustyötäkö

      Kysykää kauhavalaisilta tai lappajärvisiltä mitä mieltä he ovat perussuomalaisten hyväksymästä pakolaispolitiikasta. Jos rahamiesten sallitaan tehdä bisnestä vastoin kuntalaisten suurta enemmistöä. Taitaa tämä olla suuri bisnespuhallus, hallituksen tarkoituksella tehty, jolla taas valtion varoja siirtyy bisnesporukan ja kepulaisten (Kivitippu) taskuun. Miksi Ruotsi päästi nyt yht'äkkiä, tuliko tilaus Suomesta, kuka selvittäisi sen?

      • eiite

        Miksi kukaan junteilta mitään kysyisi.


      • Soini päätti taas pohjoiskorean tyyliin ja se pitäisi jokaisen persun nyt hyväksyä.

        Ei vain tunnu olevan sellaisia hyväksyjiä muualla kuin Soinin rahanjakopiirissä!


    • itetabtwivihb

      Karjun kanssa ei saa olla eri mieltä, on tiktaattori. Hyvä sebu, älä anna periksi!

    • Kenttä-enää-odota

      Tynkkynen kiertää kentällä ja Soini kulkee kättelemässä Amerikassa. Kumpihan auttaa suomalaisia perussuomalaisten äänestäjiä.

    • sokeareeta

      tykkynen tulkoon ja kävelköön soinnin yli.
      nuori ja vetreä .

      soinni on juonut vallanmaljasta ei kiinosta äänestäjät enään.

    • TuleYlösJo

      Soini höpöttää juoksuhaudoista kun on kyse vaalilupausten pettämisestä.

    • opoohgfg

      Big Brother oli erittäin suosittu ohjelma. Sebastian oli monelle fanille se ainoa Kuningas. Rehellinen eikä mielistellyt ketään.

    • SoininVaara

      Tönkkösuolattu Soini ilman sutkautuksia on kuin kuivalle maalle nostettu lahna. Avuton suun aukominen ei Soinia nyt pelasta, virhearvioita on liian paljon.

      • ojugfgfg

        Soini kyllä osasi ennustaa Unionin tuomat järkyttävät vaikeudet Suomelle. Aika moni muukin (kansalaiset) mutta noista poliitikoista se oli viisain. Väyrynen oli toinen yhtä älykäs.


      • ssfdgargyas
        ojugfgfg kirjoitti:

        Soini kyllä osasi ennustaa Unionin tuomat järkyttävät vaikeudet Suomelle. Aika moni muukin (kansalaiset) mutta noista poliitikoista se oli viisain. Väyrynen oli toinen yhtä älykäs.

        Et kai vain ollut tosissasi? Jos olit, tarkistuta lääkityksesi.


    • Sipilänfani

      Tynkkynen on idiootti BB:n turhajulkkis. Yrittää pönkittää omaa egoaan. Tynkkynen erotettava persujen laatuporukasta. Persut pystyvät vaikuttamaan hallituksessa,älkööt erotko siitä.

      • MenköönPiereeRkp

        Juuri näin! Ja tynkkynen on rkp:n kätyri. Puoliksi suru. Ei luottoa sellaiselle takinkääntäjälle ja isänmaanpetturille.


    • Joxanen

      Myös politiikassa pitää olla aikuinen.
      Kasvakaa persut aikuiseksi, muutoin puolueellenne käy huonosti.
      Ei se politiikka ole vaikeata !

    • kyykyssä

      Kun ei menty hallitukseen , oltiin vastuuttomia , emmekä uskaltaneet hoitaa velvollisuuksia, nyt kun ollaan hallituksessa, ollaan takinkääntäjiä ja pettureita.
      Katsokaa perussuomalaisten tuumaustunti , sieltä näette miten paljon perussuomalaiset ovat tehneet työtä vähentääkseen massamaahanvyöryä. Googlaa.
      Miksi äänestitte keskustaa tai kokoomusta. He eivät tavoitteistaan luovu. Köyhät kyykkyyn. Syvemmälle, syvemmälle kyykkyyn!

    • en.äänestä.PS.enää

      Tynkkynen voisi nyt aloittaa nimien keruun uuden puolueen perustamiseksi.

      Soini ei aio taipua.

    • VesaKaitera

      Sebastian Tynkkynen on hyvin nuori poliitikko, joka on kuitenkin sisäistänyt sen, että varmimmin saa oman sanomansa julkisuuteen, kun arvostelee oman puolueensa politiikkaa ja myös puolueensa johtoa. Jos olisin pitkään PS:ssa toiminut henkilö, niin olisin nyt hyvin katkera Tynkkyselle hänen ottamansa roolin vuoksi. Enkä silittiäisi Saarakkalankaan päätä. Nämä kaksi ovat asettaneet omat etunsa puolueensa edun edelle, ja se tulee heille kummallekin pian vastaan. Niin heille tulisi kyllä muissakin puolueissa käymään noin epälojaalin käytöksen jälkeen.

      • Oenonen

        Pitänee tässä muistuttaa että kaikkein epälojaaleinta on ollut soinin käytös äänestäjiään kohtaan. Vaaliohjelmasta alkavat olla kaikki lupaukset petetty, ja tilalle on tullut EKta myötäilevä kokoomuksen lakeija. Soini tekee nyt täysin samoja asioita joista hän edellishallitusta jatkuvasti haukkui. Jotta ei ole ihme että alkaa soraääniä kuulumaan.


    • asdghgedf

      Tynkkynen vain sanoi ääneen sen, minkä kaikki jo näkevät. Kepu ja kokoomus ovat saaneet ulkoistettua persuille hallitusta kohtaan tunnetun vihan. Nyt pitäisi kekon suostua laittamaan rajat kiinni, koska PS on suostunut ihan kaikkeen muuhun. Muuten ei ole järkeä olla hallituksessa tuhoutumassa. Soini tietää, että asia on näin, mutta häntä ei kiinnosta koska hän petaa ulkoministerinä itselleen kansainvälistä virkaa! Ei Soinilla ole aikomustakaan lähteä ensi vaaleihin pj:nä, hän lähtee pois ja jättää tuhotut persut ja tuhotun Suomen jollekin nuorelle kärvisteltäväksi.

    • PoisSurutPersuista

      Tynkkynen on tkp:n kätyri. Poistettava heti, ettei aiheuta enempi turhaa huolta ja työtä.

      • niinpäjuuri

        Tynkkynen on kätyri, koska haluaa, että maahanmuutto olisi kontrolloitua ja jollain tavalla hallinnassa. En ihmettelee yhtään, että persujen kannatus on vajonnut ennätystahtia.


    • Hallaahon-äänestäjä46

      Irakilaisten nuorten miesten sulkeminen ulos Suomesta rajat sulkemalla on kiireellinen eikä se ole mikään sukupuolitasa-arvoinen diplomatiakeskustelu, jota kansanedustajarouva maikkarissa tarjosi aamulla. Juho Eerola, ETTE TE NIITÄ ENÄÄ TÄÄLTÄ POIS SAA, viimeisenä konstinaan ne piilottelevat, vastustelevat ja perustavat perheen ja alkavat käydä vielä oikeutta veronmaksajien laskuun https://www.suomenuutiset.fi/oppositiolla-puurot-vellit-sekaisin-eerola-korjasi-turvapaikanhakijoita-kotouteta/

      PS:ssä on hyviä tyyppejä kuten Sampo Terho ja Jussi Halla-aho ja muita, ettekö te millään pystyisi pitämään huolta siitä, että PS pysyy nuorekkaana, luovana puolueena Tynkkysen tyyliin. Olisi ehkä maailmanennätys, jos PS ensi kertaa hallituksessa ollessaan vaipuisi SDP-ikämiesten virkakerhoksi. Demareilla meni sentään vuosikausia rämettyä lähes vain omia etujaan ajavaksi viranhakupuolueeksi

      Kyllähän EU:ssa äänestäjiä harmittaa, kun EU-johtajat naureskelevat keskenään kavereina, vaikka ovat ideologialtaan eri puolueista, kuten Merkel ja Hollande. OMASSA MAASSAAN HE USUTTAVAT KANNATTAJIAAN TOISIA KANSALAISIA VASTAAN, Merkel lyö sosialisteja ja Hollande porvareita, mutta EU:ssa molemmat lyövät kansaa naureskellen keskenään

      Stronger together -porvari Merkel ja -sosialisti Hollande yhteisessä rintamassa kurittamassa kansaa, "ette voi Hollande, jatkuvasti seurata Merkeliä, kun vastuuton Merkel ottaa mamuja, te Hollande taputtatte, samoin Schengenille ... Hollande on Merkelin varakansleri ... jne." Le Pen parlamentissa https://www.youtube.com/watch?v=HIHzeNT64yQ

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1631
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1289
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1285
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1277
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1210
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe