Mitkä lopetusoikeudet Suomessa?

turhaanhankin

Voiko koiran viedä piikille ilman mitään syytä? Itse olen kyllästynyt koiraani, enkä pysty herkän sydämeni takia ampumaan yhtään eläintä, eikä kukaan tuttuni suostu siihen puolestani.

24

99

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mömmömö

      Älä vie todellakaan koiraasi piikille, koita saada se hyvään kotiin vaikka annettua mutta älä lopeta sitä kyllästymisen takia! Ihmettelen myös että miksi olet koiran hankkinut jos siihen nyt kyllästyit.

    • Myymieluummin

      Voi viedä. Mutta se maksaa satasia. Myy koira niin saat rahaa etkä menetä mitään.

      Vai trollaatko.

      • Trolllaase

        "Vai trollaatko."
        - No kyllä se vain trollaa.


    • 45678

      Ei se eläinlääkäreille kuulu tippaakaan miksi koirasi haluat lopetuttaa. Toki varaudu että uteliaammat lekurit sitä voi kysellä... Mutta jos kyllästnyt olet ni anna uuteen kotiin... Älä lopeta.

      • ellell

        Eläinlääkärillä on oikeus ja jopa velvollisuus tietää, miksi hän nukuttaa eläimen. Eläinlääkäri kieltäytyy toimenpiteestä, joka ei ole eläinlääkärin etiikan mukainen.

        Ilman syytä ei eläimiä piikitetä.


      • valheeltakuulostaataas
        ellell kirjoitti:

        Eläinlääkärillä on oikeus ja jopa velvollisuus tietää, miksi hän nukuttaa eläimen. Eläinlääkäri kieltäytyy toimenpiteestä, joka ei ole eläinlääkärin etiikan mukainen.

        Ilman syytä ei eläimiä piikitetä.

        Kysyppä eläinlääkäriltä monestikko on terveen koiran lopettanut?
        Voit yllättyä.
        Koiria lopetetaan, sairauden, vanhuuden, vihaisuuden ja ajanpuutteen vuoksi.Eli ihan mikä tahansa syy voi olla omistajalla.
        En ole ikinä kuullut että olisivat kieltäytyneet koiraa loepttamasta, kaverit lopettaneet ihan teveitäkin nuoria koiria eläinlääkärillä.
        Keneltä kuulit tuollaisen tarinan?


    • Koirienvihaaja

      Koiran saa lopettaa milloin tahansa ampumalla päähän tai viemällä piikille. Lainsäädännössä lemmikit katsotaan omaisuutena jolle omistaja saa tehdä mitä haluaa laissa määriteltyjen eläinten oikeuksien rajoissa. Voit halutessasi jopa syödä koirasi kunhan tapat sen jommalla kummalla aiemmin mainituista tavoista.

    • vaihtoehtojavoiolla

      Voit, tilaat vain lopetusajan .Hinta riippuu paikasta, ja koiran painosta,sitä hintaa voit toki kysyä etukäteen jo puhelimessa kun aikaa tilaat.Yleensä siinä 70-100€.Voi olla paljon hintaeroja eri paikoissa, siksi kannattaa kysyä etukäteen.Kunnaneläinlääkärit edullisimpia.Itse olen joutunut vanhoja koiria viemään piikille, omia ja sukulaistenkin.
      Jos koirasi on luonteeltaan, iältään ja terveydeltään sellainen , että et näe järkevältä sitä ettenpäin antaa.Omistaja päättää mitä eläimelleen tekee, ja lopettaako, tai sijoittaako sen ettenpäin.
      Jos koirasi on terve,nuori, eikä sillä ole pahoja käytösongelmia.Miettisin myös sitä vaihtoehtoa, että koittais etsiä sille uuden kodin, tai pyydät apua eläntarhoilta, hekin voivat auttaa uuden kodin löytymisessä.
      Jos koet, että koira hankaloittaa elämääsi, etkä jaksa tai kykene siitä huolehtimaan, kannattaa kysyä neuvoa eläinsuojeluyhdistyksistä, tai laittaa ilmoitus lahjoitettaviin.Siis jos haluat nopeasti eroon koirasta, lahjoitettavissa se onnistuu, jos ei ole niin kiire, laita myytäviin ja 100-200€ hintaa.Tuo tietysti riippuu paljon koirasta, rodusta/roduttomuudesta, iästä , luonteesta jne.Mutta mitä halvempi, sen helpommin ottajia löytyy.
      Mielestäni tervettä, nuorta koiraa ei pitäisi lopettaa, vaan hommata sille uusi omistaja.Se on tietysti sinun päätettävissä, että miten teet.
      Jos päätät laittaa koiran uuteen kotiin, katso että koti on vastuullinen.
      Vaikea päätös, mieti ajan kanssa mikä on sulle ja koirallesi se paras ja järkevin vaihtoehto.

    • annapois

      Jos koirasi on terve, hyväkäytöksinen ja alle 10 vuoden ikäinen, sitä ei mielestäni pitäisi viedä piikille. Antaisit eläinlääkärille hyvin epämiellyttävän tehtävän, josta hän voi kieltäytyä.

      Etsi koirallesi uusi omistaja ja koti. Joku haluaa koiran ja rakastaa sitä. Silloin saatat itsekin päästä tapaamaan koiraasi vielä monet kerrat.

      • mielikuvituslaukkaaaa

        Höpö, höpö-Lääkäri tekee mitä omistaja pyytää.Mistä tollasen keksit????


    • turhaanhankin

      En jaksa alkaa etsimään koiralleni uutta kotia. Mutta kiitos vastauksista, joku päivä on sitten matka eläinlääkäriin.

    • riippumillanekoira

      Eipä sulla olis kauaa menny ku olisit kirjottanu vaikka apulaan että: Annetaan koira uuteen kotiin henk koht syistä yms.
      Mut joo ymmärrän myös sen että riippuu koirasta. Toki toivon ettei mun tarvii luopua koiristani muutaku sit tietty ku vanhuus niille iskee. Mutta jos nyt tulis ihan pakko antaa koirani pois ni uros on sosiaalinen ja kiltti se kävis kelle vaan ihmiselle/perheelle. Mut narttuani en vois antaa kellekkään. Se on arka ja pelokas mitä tulee vieraisiin koiriin ja ihmisiin, tunnen oman koirani. Narttu olis pakko lopettaa. Ei se sopeutuisi. Se puree vieraita ja saattaa arkuuden takia käyttäytyä agresti. Vieraitakin jos tulee, koira on AINA eri huoneessa oven takana.
      Eli se vaan on yksinkertasta että kaikista koirista ei oo sopeutuun uuteen kotiin. Niin ja mun narttu on tullut sit narkkiksilta, siksi se on mitä on, mutta mulle riittää että se rakastaa mua ja koirakaveriaan.

    • hä_hä

      Mitä jos mahd. puolisosi kyllästyy sinuun, piikillekö?

    • Älä_vie_piikille

      Älä vie piikille! Etsi sille uusi koti. Sellainen varmasti löytyy!
      On aivan eläinrääkkäystä viedä piikille vaan siksi, että on koiraan kyllästynyt.
      Haluatko elää sellaisen teon kanssa?

      • lapsivarmaanoot

        Koiran lopettaminen eläinlääkärillä, ei ole eläinrääkkäystä.
        Otappa asioista sekoa, ennenkun puhut pehmeitä.


    • turhaanhankin

      Hyvä on, etsin uuden kodin koiralleni, koska se kumminkin on kiltti ja terve. Sen äiti on komondor ja isä gordoninsetteri. Hommasin sen Ruotsista. Eniten minua alkoi kyllästyttää sen turkinhoito, mutta myös energisyys.

      • yksinkertais

        No istu ja pala! Sinulla oli voimia, energiaa ja kiinnostusta hankkia koira Ruotsista. Nyt kyllästyttää.

        Jaksettava on etsiä sille uusi koti.


    • helvetinitsekäsolento

      Tulen todella vihaiseksi tollaisesta kirjoituksesta,millä oikeudella olet lopettamassa terveen luojan luoman viattoman elämää.Uskomatonta mitä tollaisen päässä liikkuu,älä ikinä hanki itsellesi mitään elävää olentoa.Sama pätee varmaan suhteessa
      muihin ihmisiin.Olet kylmä olento.

    • tulihan_selväksi

      Kyllä ne eläinlääkärit tunnetaan maanlaajuisesti ketkä terveen eläimen suostuvat lopettamaan. Juttu kiertää ja nyt jo on tiedossa kuka olet. Tahdotko koko loppuelämäsi sinua vainottavan sen vuoksi, ettet "enää jaksa hoitaa koiraasi"?

      • defrtgyhujkiolpö

        Juu, ihan kaikki eläinlääkärit lopettaa koiria.Monilla lukee ihan klinikan kotisivuilla lopetuksen hintakin.Eläimen terveys ei siihen liity mitenkään.

        Mun sairas kissa lopetettiin, tilasin vaan ajan.Ja eivät kysyneet missään kohtaan syytä, lopettivat vaan sen.Ei minua silloin se kysymättömyys ihmetyttänyt.Lopetustahan kissalle pyydettiin.

        Älä uhkaile netissä, ei kuulu hyviin tapoihin ;)


    • mitäpahaa

      No mitä pahaa siinä koiran lopettamisessa muka on?

    • lemmikinehdoilla

      Aloittaja, oletko miettinyt asian loppuun asti, oletko miettinyt asiaan eläimen kannalta?

      MIelestäni nykyään annetaan liian leppoisesti koiria ja muita eläimiä kiertoon, halpa hinta valitettavasti houkuttaa vääriä ihmisiä ottamaan eläimiä, josta eivät pysty tai halua kantaa sitä vastuuta, joka eläimestä olisi kannettava.

      Lopetus on lopullista ja se että eläin ei joudu huonoihin oltaviin helpottaisi ainakin minun syyllisyyttä etten ole voinut tarjota lemmikilleni parempaa, tai sitten eläimeni on mennyt jo vanhaksi joten päästän hänet menemään, ilman kipuja tai kivunhoidon kanssa, jolloin olen tehnyt kaiken voitavani,

      Mikäli koet ettet jaksa hoitaa lemmikkiäsi niin tee päätökset rauhassa mutta pian, sen olet velkaa siitä rakkaudesta jonka olet saanut Häneltä!

    • niin-väärin

      Mä en kyllä vaan voi ymmärtää, kuinka itsekäs ja sydämmetön voi ihminen olla, joka vie terveen koiransa piikille?!

      Mutta en kyllä myöskään ymmärrä niitä, jotka luopuvat koiristaan "muuttuneen elämäntilanteen" vuoksi, jos sillä tarkoitetaan esim. eroa kumppanista, muuttoa tai lapsen syntymää (ellei lapsi sitten ole pahasti allerginen). Kyllä sitä koiran hankintaa ja pitoa täytyisi jokaisen miettiä siltä kantilta, että se koira voi kulkea matkassa mukana jopa seuraavat 15 vuotta. On aivan käsittämätöntä miten ihmiset myyvät eteenpäin jopa alle vuoden ikäisiä koiria, ja perustelevat sitä jollakin "elämänmuutoksella". Ainoat hyvin perustellut syyt luopua koirasta ovat mielestäni vakava sairastuminen/loukkaantuminen, perheenjäsenen kuolema tai jokin muu vastaava kriisitilanne elämässä. Koskaan ei voi tietää, mitä elämä tuo eteen, eikä tulevaisuuttaan voi täysin suunnitella, mutta kyllä koiran hankinnasta pitäisi jokaisen kantaa samanlainen vastuu kuin esim. lapsen hankinnasta, varsinkin kun koira on aina tietoinen valinta.

      Olen itse vasta alle vuoden ikäisen pennun omistaja, ja elämääni koiran kanssa on mahtunut jo ero avopuolisosta ja sen myötä muutto uuteen asuntoon, mutta ei minulle olisi tullut mieleenkään näiden asioiden vuoksi luopua koirastani. Tokihan minä asuntoa jouduin vähän aikaa etsimään, kunnes löysin sellaisen, johon sai ottaa myös koiran, mutta kun minä pitkän harkinnan jälkeen päätiin koiran ottaa, niin päätin myös, että kannan siitä vastuun. Olin myös jo etukäteen päättänyt, että jos meille entisen kumppanini kanssa ero tulisi, niin minä huolehtisin koirasta.

      Valitettavasti koirat näyttävät kuitenkin olevan jollekkin ihmisille vain omaisuutta, kuten auto tai sohva, josta helppo luopua ja myydä eteenpäin, tai pahimmassa tapauksessa vain hävittää...

    • njuytnm

      Voi viedä.
      Itse lopetin koirani elämän, mutta siihen oli toki syitäkin. Oli iso ja vaarallinen vieraille ihmisille, eikä kukaan osannut kouluttaa siitä muuta. Surullista, mutta oli pakko :(

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1886
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1517
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe