Tiramisun ohje

misuherkuttelee

Huomenna olisi tarkoitus kokeilla ensi kertaa tiramisun tekoa. Keksit ja mascarpone on ostettu. Nyt katselin ohjeita ja näyttää olevan kahden tyyppisiä: osassa lisätään valkuais- ja keltuaisvaahtoa ja osassa kermavaahtoa. Taitaa tuo munavaihtoehto olla lähempänä alkuperäistä. Ohjeissa mainittua viiniäkään minulla ei ole, mutta kaapista löytyy Vanha Tallinna likööriä. Sopisikohan se?

2

139

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • simppelisimon

      Tulee vähän myöhässä, mutta kerrottakoon silti.

      Kananmuna-vaihtoehto on se perinteinen, mutta myös raskaampi. Itse teen kermavaahto-reseptin mukaan ja mielestäni se maistuu paremmalta.

      Eli ainekset: puoli pakettia Vicenzovo Savoiardi-keksejä (12 kpl), 250 grammaa mascarponea (vihreä Castelli on hyvä valinta, sillä näissäkin on eroja), 2 dl kuohukermaa, tomusokeria, vanilja-uutetta (tai vaniljatangon siemenet, vaniljasokeria tms.), 1 dl vahvaa kahvia, Amaretto-likööriä (muukin viinas käy vaikka VanaTallinn-likööri), kaakaojauhetta.

      Ensin keitä kahvi ja siirrä syrjään jäähtymään, lusikoi mascarpone kulhoon, sekoita se tasaiseksi ja joustavaksi, lisää tomusokeria ja vaniljaa makusi mukaan sekoittaen (aloita varovasti ja maista aina välillä - aina voi lisätä, mutta pois ei voi ottaa) tavoitteena kevyen makea massa (ei äitelä), kun maku on hyvä niin siirrä kulho syrjään ja vatkaa kerma vaahdoksi (valmista kun vispilää nostaen vaahto muodostaa teräviä harjanteita), lisää kermavaahto varovaisesti sekoittaen mascarponen sekaan kevyeksi, tasaiseksi massaksi, mausta kahvi liköörillä lisäten lusikallinen kerrallaan kunnes maku on mielestäsi hyvä (yleensä noin 1:1 kahvia ja likööriä).

      Käytän tiramisuni kokoamiseen vuokaa, jonka pohjalle mahtuu 6 keksiä rinnakkain ja näin saan kaksi kerrosta eli vuoan pohjalle keksit, kostuta keksit valelemalla niiden päälle pari ruokalusikallista kahvi/likööri-seosta per keksi (älä kasta keksiä nesteeseen, sillä niin niistä tulee liian vettyneitä), lisää sopivan paksuinen kerros mascarpone-vaahtoa keksien päälle, tasoita ja lisää toinen kerros keksejä, kostuta kuten edellä ja lisää loput mascarpone-vaahdosta, tasoita vuoan reunojen tasalle, laita tuorekelmu päälle ja ehkä lisäksi myös folio, jos jääkaapissa on voimakkaan hajuisia ruokia, siirrä jääkaappiin tekeytymään vähintään 3-5 tunniksi (yleensä misu on parhaimmillaan dagen efter eli yön yli tekeydyttyään). Ylijääneen massan voi lusikoida naamaan ja nuolla kulhon, sillä on se niin hyvää.

      Misun tekeydyttyä riittävän kauan niin leikkaa siitä palat lautaselle, sirottele kaakaojauhetta päälle ja nauti hyvän maitokahvin kera. Jos haluat niin voit lisätä kotimaisia marjoja (mansikkaa, vadelmia, mustikkaa jne...) sen vierelle.

      Toivottavasti tuli hyvä misu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1600
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1285
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1279
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1267
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1210
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe