Herkkä vatsa?

Sakke245

Minulla on saksanpaimenkoiran pentu, jolla maha lähes jatkuvasti löysällä.. Ei ripulia siis.. Ruokaa olen nyt kolmea eri nappulaa syöttänyt mutta ei helpota. Mitä te syötätte ja onko muilla ollut ongelmia vatsan toiminnan kanssa ja kuinka se on saatu kuriin?

21

977

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sakujenallergiat

      Monilla sakemanneilla on esim. Vilja- allergioita, joten kiinnitä ruuan viljapitoisuuteen huomiota. Itse olen kaikkia koiriani pitänyt raakaruokinnalla, joka on yleensä normaalisti kalliimpaa, mutta myös terveellisempää.

      ja toinen vaihtoehto selvittää asia, on tarkastettava pennun vanhempien terveys. Kannattaa myös kysyä kasvattajilta neuvoja ;) toivottavasti näistä on edes vähän apua.

    • Barbababa

      Kannattaa kokeilla raakaruokintaa, kaikista luonnollisin ruoka koiralle ja suositellaan erityisesti allergikoille ja juu sakut on surullisemn kuuluisia heikosta pötsistä.

    • Flick_

      Kerroit sinulla olevan pentu - minkälaiset ruokintaohjeet sait koiran myyjältä/kasvattajalta? Kerroit myös, että olet kokeillut kolmea eri nappulamerkkiä pennulle; se todennäköisimmin on suurin syy koirasi vatsaongelmiin tällä hetkellä ellei sillä ole mitään elimellistä vikaa maha-suoli -kanavassa. Onko pentu saanut painoa sopivassa suhteessa eli noin kg/vko? Onko madotettu oikeaoppisesti?

      • Sakke456

        Ensimmäisessä ruuassa oli vehnää josta korvat oireilivat ja siitä sitten vaihdettu ruokaa. Painoa on tullut vajaasta kilosta - puoleentoista kiloon viikossa. Vatsa toimii välillä normaalisti mutta harvemmin. Madotettu on ennen rokotuksia.


    • samanlaisia_kokemuksia

      me kokeiltiin barking headsin grain free -penturuokaa kun oli sakupennulla vähän väliä vatsa löysällä ja turkki ei kiiltänyt, tilanne parani nopeasti. Vaihdoimme sitten Barking headsin puppy daysiin missä on kanaa ja lohta ja sekin on pitäny masun ja turkin kunnossa. Jos itse jaksaa ja osaa kokata oikeaa pentu ruokaa niin sitäkin kannattaa varmaan kokeilla niinkuin täällä on sanottu, voi ainakin kokeilla mille koira saattaisi olla allerginen.

    • charppi

      sakemannimme Essi sai aikanaan eläinlääkärilta vehnäallergiaan kortisoonia tableteina, lähes viisi vuotta syötettiin vehnättömiä ruokia, mm Hauhauta ym.kalliimpia ruokia, välillä ripuliin apteekin Aptuksen tehopektia, joka hyvin auttoi ripuliin koirillamme aina jos niillä joskus oli ripulia.
      Tuo kortisoninsyöttö teki sen, että 2005 itsenäisyyspvn aattona Essi sairastui 6,5v oli silloin,
      , kuume ja oksentelu, maalta kun soittelit kaupunkeihin (ei osannu muuta neuvoa antaa kuntamme ell), vihdoin pääsimme Kajaani kaupungin ell:n.
      Siellä kuvattiin koira, ei sisuksissa mitään, ehkä haima paksumpi, kokeista löytyi.: maksa-arvot tuhatta kohti nousussa! Apua, kuoleeko se, tiputukseen, antibiootit ym. tehtiin, sadan km:n päähän illalla kotiin, seur.pvä ell kävi kotona tiputuksen antamassa ja antibioottipiikin, sitten saimme itse sen piikin pistää muutamana pvnä, siitä tokesi hän, onneksi.
      Yrjölänpuuron keittoon (netistö ohje löytyy) ja senpä otimmekin vakioksi sitten kaikille kolmelle koirallemme vehnättömien mykyjen ym. kera. Kortisonin syöttö lopetettiin siihen ja Essimme eli sitten hyvän elämän 14v 10kk ja 5pv , mainitsinkin Flinkille tuosta.

      Nyt meillä on 5kk ikäinen sakemannin pentu , kasvattaja oli syöttänyt kuulema Pedigree pentunapuja ja kaurapuuroo, jatkoin heti pennullekin yrjölänpuurolla, koska ripuloi kun tuli meille, painoi vain 1,8 kg tullessaan, suomalainen koira,, käytiin katsomassa pari kertoo pentua, no käytettiin ell, canikur kuurilla (Canikuria saa apteekista ilman reseptiä), AB-piimällä ja raejuustolla sekä vähän yrjölänpuuroo, meni ohi.
      Karva kiiltää ja voi hyvin tämä pentumme sekä 6v sakemanni/sharpei koiramme.

      Välillä saattaa pehmetä veteläksi, mutta lisäämme ruokaan ohjeen mukaa Aptuksen tehopaktia, nuo on auttaneet meidän koiruliamme.
      PS. tämä ei ole mainos, mutta JahtiVahti, kanariisi on hyvä ruoka koirille, ei vehnää siis!

      • Samajuttutaas

        Kanariisi j&v tulee vihreänä läpi. Ilmeisesti taas jotain häikkää tuotteessa kun taas ei sula. Aiemmin oli hyvä tuote.


    • EiAinaAllergiaa

      Todella monella pennulla tuo löysä vatsa johtuu ihan madoista, eli ensin kannattaa kokeilla kunnollista madotusta (Axiluria esimerkiksi 5-6 päivää). Eläinlääkärillä voi toki käydä tutkituttamassa ulostenäytteen. Kannattaa ensin uloslukea nuo loiset kunnolla ennenkuin lukee koiran allergiseksi. Monella pennulla nuo madot ei oireile millään muulla tavoin muutakuin löysällä vatsalla, eikä normaaliohjeen mukainen kevyt madotus riitä loishäädöksi. Giardia vaatikin jo sitten astetta kiukkusemman häädön.

      • madotveks

        Tiesitkö mistä noita matoja voi tulla asianmukaisesti madotetulle pennulle? Jotkut kuulemma myy lisäaineettomaksi "puhtaaksi" mainostamaansa ruokaa, johon on lisätty kuolleiden koirien lihaa! (ilu) Sana kiirii.


    • vatsakuntoon

      Vehnätön nappula, mielellään "hypöallergisillekkin sopiva nappula.Ne on laadukkaampia.Lisäksi raakalihaa, luita, rustoja jne.

      Kannattaa olla tarkkana myös "herkkujen" kanssa.Koiralle ei anneta herkuiksikaan mitään kaupan pötkyleitä.Mielummin kuivattuja liha, kala, maksa jne, joissa ei mitään lisättynä.Ei siis lapsien käsistäkkän keksiä, leipää jne.

      Ja madotukset tietysti kuntoon.

      Jos vatsa on löysä, se kertoo sopimattomasta ruuasta.Ruokaremontin paikka siis.

    • Flick_

      Suuri ongelma on siinä, jos pennun ruokavaliota muutetaan vähän väliä. Ihmettelen kasvattajia, jotka eivät anna pennun ruokintaohjeita mukaan. Itse syötin kaksi ensimmäistä vuotta kasvattajan ohjeistuksen mukaan Royal Caninia, jonka jälkeen pikkuhiljaa siirryttiin luonnonmukaiseen lisäaineettomaan ravintoon, siis PIKKUHILJAA, ei siten, että kokeillaan viikko yhtä ja toinen sekä kolmas viikko jotain muuta, vähemmästäkin menee vatsa sekaisin, varsinkin nuorella koiralla.

      Kaikki markettien halparuuat heti pois, niissä on niin paljon kaikkea roskaa seassa, etten koskaan itselleni ole tullut edes mieleen sellaisia kokeilla. Vehnä on suurimpia vatsaongelmien aiheuttajia, kuten ihmisilläkin.

      Pennun kasvu useassa suhteessa voi häiriintyä pahasti, jos vatsavaivat pitkittyvät, joten on ensiarvoisen tärkeää ottaa selville kasvattajalta tai pätevältä eläinlääkäriltä jos kasvattajasta ei ole apua, minkälainen ruokavalio olisi kasvun kannalta parasta. Koira saa massaa pariin ikävuoteen asti, ensimmäinen vuosi on kaikkein tärkein sekä luuston että hermoston kehityksen kannalta, joten oikeanlaiseen ruokavalioon todella kannattaa panostaa.

    • Psyllium-kuitujauhe

      Meillä nyt ½-vuotias saku-pentu ja alussa oli myös vastaavaa ongelmaa. Ei enää.

      12-viikkoisena kun käytiin rokoutuksessa, niin eläinlääkärin ohjeet oli juuri tuo useampaankin kertaan mainittu kunnon matokuuri (juurikin aiemmin mainittu: Axiluria) JA LISÄKSI eläinlääkäri suositteli "Psyllium-kuitujauhetta", koska jatkuva löysämahaisuus aiheuttaa tietynlaisen "tulehduksellisen tilan" pennun elimistöön (en nyt muista käyttikö eläinlääkäri tarkalleen juuri tuota ilmaisua, mutta näin sen ymmärsin). Meillä tuo ainakin korjasi tilanteen. Tämä siis ihan eläinlääkäriltä saatuna vinkkinä.

      Nykyään lisäilen harvakseltaan tuota psylliumia, silloin kun havaitsen että sille on tarvetta.

      • haluankokeilla

        Kertoisitko mistä tuota psylliumia saa? eläinlääkäriltä vai kaupasta?


      • Psyllium

        Itse ostin apteekista, koska lähin. Mutta käsitykseni mukaan niin luontaistuotekaupoista kuin hyvin varustelluista kaupoista.
        Ja näkyy monet nettikaupatkin sitä mainostavan.


    • gjdsklaä

      Mieti sitä. Etkö todellakaan viitsi nähdä sen verran vaivaa että ottaisit itse selvää?? Kuinka joku on voinut myydä noin kädettömälle ihmiselle saksanpaimenkoiran?

      • kädetönsaku

        Sorry että kysyin tyhmiä ja muistin taas, että eihän tämä ole mikään keskustelupalsta vaan toisten mollauspalsta


      • kädetönsaku

        Ei tältä palstalta kannata odottaa järkeviä vastauksia, en ymmärrä miksi löysävatsaisuuteen käytetään ummetukseen tarkoitettua jauhetta!


    • Flick_

      Psyllium-kuitua, samoin kuin Vi-Sibliniäkin voidaan käyttää sekä ummetuksen että ripulin hoitoon. Nämä kuituvalmisteet keräävät itseensä suuren määrän vettä, siihen perustuu se, että näitä käytetään myös ripulin hoidossa. Ihmisillä, joilla on krooninen paksunsuolentulehdus, käytetään hyvin yleistesti Vi-Sibliniä lääkärin määräyksestä.

    • ap_kiittää

      Kiitos tiedosta kaikille asiallisesti vastanneille! Erityisesti nimimerkeille, jotka suosittelivat kuituvalmisteita, kokeilen niitä!

    • näinmeillä

      Meillä on saku 6kk ja jatkuvat vatsa vaivat katosi kun siirryttiin raakaruokaan. Syö raakaa 600 grammaa päivässä ja lisäksi teen itse kasvismössöjä ja annetaan raejuustoa ja piimää. Satunnaisesti saa puuroriisiä hyvin haudutettuna. Pennuille tarkoitettu vitamiinilisä pitää huolen että vitskut on kohdallaan. Koitettiin neljä eri nappulaa ja kaikissa tuli vatsa ja / tai silmien rähmimisongelmia. Kyllästyin ja siirryin raakaan. Nyt ei mitään ongelmia.

    • tgwergwer

      Risiiniöljy toimi hyvin, suosittelen. Sitä voi itsekin juoda, se on terveellistä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      26
      1346
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1282
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1196
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1194
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1173
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1171
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1167
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe