Ikenen korjausleikkaus

hammasharija

Ienvetäytymät on melko yleisiä, mutta ikenen korjausleikkaus on vähän puhuttu toimenpide.

Joten puhutaanpa siitä. Ennenkuin yksikään hammaslääkäri tulee tänne pätemään, että sellainen ei ole mahdollista, (koska oma hammaslääkärini sanoi niin kun asiasta mainitsin) niin haluaisin kuulla selityksen näille linkeille
http://www.etlehti.fi/artikkeli/terveys/vetaytyneita_ikenia_voi_paikata

Ai, eikö tuokaan todista mitään? Miten olisi kuva aiheesta
http://www.samchenperiodontist.com.au/procedures.php

Noita löytyy kyllä kun tarperksi ettii...mutta hammaslääkärit hoi! Miksi sitten (ainakin minulle) väitätte että tuollaisia toimenpiteitä ei voi tehdä vaikka linkkaamani sivut väittävät toista? Luulisi teidän ammattilaisina tietävän kaiken hammashoidosta ja lääketieteen ja tekniikan kehittymisestä (ei sillä ettettekö osaisi asiaanne) sillä tuo on hyvin ristiriitaista minun kannaltani, mitä jos tilaisin ajan vartavadten korjausleikkaukseen ja toimenpidepäivänä minulle sanotaan samaa? Ajatuskin siitä pelottaa, sillä jo pelkkä kertakäynti maksaa, enkä halua maksaa tyhjästä.

Mutta asiaan, itseäni häiritsee ienvetäytymät ja haluaisin korjauttaa ne esteettisyyden vuoksi, mikään ylisyvää ne ei ole koska se on lähellä alkuperäistä ienrajaa, mutta mieluusti puuttuisin asiaan ennennkuin tilanne pahenee.

Haluan kysyä hinnasta? Tiedän että tulee maksamaan paljon , mutta on sen arvoista jos maksaa itsensä takaisin. Isäni väitti että maksaisi päätähuimaavat 2000€ mutta katsoessani netistä eri hinnastoja ne maksaisivat 200 ja vähän päälle jonka voisinkin maksaa (en mielelläni, mutta hyvässä lykyssä) Hetkonen mistä se vähän päälle tulee? Tosin jos ikenen korjaa "läppä ompeleella", niin eikö ne täydy samaan syssyyn käydä myös poistattamassa joka nostaa tietenkin hintaa? Joo että kaliiksi tulee.

Entä kokemukset? Niitä haluaiain kuulla, jos sopii. Sen tiedän jo valmiiksi että tulee sattumaan, mutta parantuessaan miltä ien "tuntuu" kun palanen on siirretty ikenen sisälle? Toimenpide tulee varmaan olemaan kivulias, vaikka ien puudutettaitaisiinkin.

Haitat? Ainakin hoitovirhe voi pahentaa asiaa ja toiselta tälläiseltä palstalta luin että myös nämä korjaukset voivat myös vetäytyä, mutta onnistuneita kuvia olen nähnyt netistä monen vuoden päähänkin...joten?

Pitääkö tähän olla hammaslääkärin suostumus, vai voiko tuosta vain noin ottaa yhteyttä tätä toimenpidettä tekevään henkilöön ja kertoa mistä kenkä puristaa? Pitääkö vetäytymä olla oikeasti 5mm tai pidempi jos haluaa korjata sitä pienemmän vetäytymän? Tehdäänkö esteettisistä syistä? Pitääkö vetäytymän kenties olla "tietynlainen" että sen ylipäätänsä voi korjata? Ja jos pitää olla tietynlainen, missä tilanteissa EI VOI korjata?

Olisi kiva kuulla vastauksia, koska tässä on paljon kysymyksiä. Kiitos.

9

13775

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 3plus1

      Ikenen olessa terve sen paksuus luun päällä on aika lailla vakio. Jos luusiirrettä ei tehdä, vaan joko aloittajan viittaamalla tavalla tai limakalvoperiostia "singuttamalla" laitetaan paljastunut hampaan juuri piiloon, on hyvin tavanomaista, että ien vetäytyy jälleen. Ei siis ole siitä kiinni, etteikö ikenen korjausleikkausta voi tehdä, vaan siitä, että sen ennuste on surkea. Kyllähän niitä tehdään, jos joku maksaa, mutta totuuden paljastuttua jälkipuheet on sen mukaisia... Hammaslääkärisi on ehkä huonosti asian selvittänyt, mutta toisaalta reilu, kun ei turhasta ala rahastaa.

    • jozzucca

      Korjaamisen onnistuminen riippuu useasta tekijästä:
      -ienvätäymän syy (harjausvaurio, rivistä ulkoneva hammas, puremtataruma, iemtulehdus, pidemmälle edennyt ientulehdus eli parodontiitti, onko ienvetäymä yhdessä vai useammassa hampaassa, onko ientajassa paikka tai jokin proteettinen rakenne)
      - yksittäisen hampaan ienvetäymä helpompi korjata kuin useammman, ulkoneva hammas ensi oiottava takaisin hammasriviin jotta leukaluuta on varmasti hampaan juuren ympärillä, parodontiitin aihauttama ienvatäymä vaikea korjata, ientajan paikat vaikeuttavat korjausta
      -paljon riippuu myös potilaan kudostyypistä, ohut ja helposto repeävä ien on vaikeampi korjata kuin palksu ja vahva, puhdistuksen oltava täydellistä, ientulehdus heti leikkuaksen jälkeen johtaa yleensä alkuperäistä huonompaan lopputulokseen

    • Keinot

      Esteettisen vaivan voi korjata keinoikenellä, joka valmistetaan laboratoriossa kipsimallin päälle. Se napsautetaaan paikoilleen suussa kun mennään tansseihin, kirkkokuoroon tms.

    • hammasharija

      Harmi, ettei tähän rullut enempää vastausia, sillä haluaisin silti korjauttaa ne. Itseasiassa mulla oli ientulehdus, jonkin aika sitten mutta just sehän se ikenet vetäännyttikin ja tällä hetkellä mun ikenet näyttää suurinpiirtei n tältä (mutta jonkin verran lievempänä ja ilman verestystä, koska tosiaan, ien parani sen jälkeen niin paljon kun se pystyi mutta punasta on vielä, ja sen haluaisin peittää, koska ikenen kasvamista on turha odotella, koska se ei kasva.)


      https://www.google.fi/search?q=gingivitis&client=tablet-android-samsung&hl=fi-FI&source=android-browser-type&prmd=ivbn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjStbaX67bJAhXB1SwKHSNZA6AQ_AUIBygB#imgrc=-QjdyAiC-nDXMM:

      Voiko tollassille tehdä mitään? pahempiakin on korjattu, miksei sitten noille? Itseäni vaan häiritsee. Ekan viestin linkissäni viitattiin ientulehdukseen ja korjaamiseen...mutta vetäytymiin jotka ei ylisyviä ole saati esteettiseen ienkorjaukseen? Luulisi heidän tekevän jotain, jos sanon että häiritsee niin paljon, että jopa välillä jopa tuntuu epämukavalta,(varsinkin ylä etuhampaat kielellä koskettaessa, tuntuu ihan "rullaverholta") ja joskus saa vielä tommossesta punasesta ienkohdasta saa tonkia hammastikulla leivänpalasia yms ja tietenkään peilistäkään katsottuna mikään kaunis näky ole. Päinvastoin.

      Mutta se hinta??? En saanut tähän vastausta, yksityisellä se tietenkin vaihtelee, mutta eikai se sentään yli 500e ole? Pelkkä kunnallunen hammaslääkäri käynti maksoi jo yli 50e en uskalla ajatellakaan mitä leikkaus, puudutus, kertakäynti, ikenen ompelu, (mitä nyt tohon kuuluu)...tulee maksamaan, mutta hopefully korjaus maksaisi (edes väliaikaisesti jos ei muuten pysy) itsensä takaisin. Ja miten tulee menetellä KELA korvauksien kanssa? Nehän kannattaa hyödyntää, jos yksityiselle menee, on se silti korvaus vaikka pieni sellainen) En ole ennen semmoisella käynyt, joten auttakaahan nyt ensikertalaista mäessä. Kiitos!

    • thompss

      Eiköhän tässä puhuta useamman tuhannen euron työstä. Ja tyhjätaskuna ei kannata edes harkita menevänsä yksityiselle puolelle hoitoon.

      • hoit_su

        On tosiaan hauskoja nuo tuollaiset haaveilijat, kaikkea pitäis saada mutta puoli-ilmaiseksi tietenkin.


    • iensiirre

      höpö höpö. Ei tuo nyt tuhansia maksa. 300-500 e.

    • harkinnassatäälläkin

      Useita tuhansia maksaa ainakin jenkkilässä. Esim 5 hammasta pari tonnia. Siis leikkauksena tai AlloDerm kudoksen ompeluna.

    • Hemmulihammas

      Minulla korjattiin vetäytynyt ien leikkauksella. Kitalaesta otettiin kudosta ja siirrettiin alas vasemmalle, vain yhden hampaan kohdalle. Lääkäri totesi että kitalaessakin "vähän kudosta" tms.että hyvä että sai paikan verran irti sieltä. Kunnallisella puolella tehtiin, hinta vajaa 300e. En uskalla ajatellakkaan mitä maksaisi yksityisellä... Kävin rtgssä, 1.kerran lääkäri katseli suuhun ja teki kai "sotasuunnitelman",2.kerralla itse operaatio, 3.kerralla tikkien poisto ja 4.kerta "lopputarkastus" parin kuukauden päästä. Alle tonnilla en usko että yksityisellä puolella tämä operaatio onnistuu, budjetoisin reilun 2000e.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      60
      1967
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      51
      1701
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      55
      1617
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1547
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1525
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1445
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe