Kapiaiset siiviilissä.

Sähkölaskuusi

Tapamani kapiainen oli outo tyyppi. Se oli jo silloin n.40v asui vaimonsa kanssa rivitalopäädyssä. Lapsia heillä ei ollut. En muista miehen sotilasarvoa, mutta kusipää se oli. Aina se komensi meitä poikia oli. Ilkeä ja koppava syytti meitä asoista, mitä emme olleet edes tehneet. Mies oli myös usein viikonloppuisin humalassa härnäsi meitä. "Teistä ei tule mitään. Jne."

Eräänä kesänä 92 kapiainen lähti vaimoineen etelään lomalle 3.viikoksi. meidän oli aika kostaa. Kun he olivat lähteneet ajattelimme että rikomme ikkunan ym, mutta siitä olisi jäänyt nopeasti kiinni. Joten päätimme kasvattaa hänen sähkölaskuaan. Haimme naapurista hiusten kuivaajan n800w vehkeen ja laitoimme sen päälle ukon takapihalle siellä se suri n. 7h päivässä. Kävimme aina välillä vaihtamassa jonkun toisen kaverin kotoa uuden kuivaajan, ettei se olisi. Kärtsännyt. Tätä teimme n. 3viikon ajan ja kapiaisen sähkömittari pyöri.

Kapiainen vihdoin tuli ruskeana kotiin. Kesti muutamaviikko kun kuulin kapiaisen ihmetelleen naapurille suurta sähkölaskuaan vaikka oli ollut 3.viikkoa poissa. Meitä nauratti. Paljonkohan tuli maksamaan? Olisi kiva tietää.

Me ei kavereiden kanssa menty armeijaan osa kävi sivarin ja osa vapautettiin. Inhoan kapiaisis, poliiseja ja vartioita, sekä useimpia pokeja.

6

61

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • VanhaMuija

      No nykyhinnoin ei hirveästi tullut maksamaan. Käytitte sähköä 21päivää 7h päivässä 800w eli 21vrk*7h/vrk * 0.8kW = 117.6kWh ~ 120kWh. Siirtohinta noin 3c/kwh ja itse sähkö noin 4.5c/kWh. Hinta koko hurjalle kiusallenne 120kWh*7.5c/kWh = 900c = 9€. Mitä lienee ollut vuonna 92.

    • KEDFVB

      Ainakin enemmän kuin se lähes nollatoleranssi, mikä piti olla 3-viikon aikana.

    • tosikokenut

      Ohoh! Sinulla on kokemusta peräti yhdestä. No kaikki on varmaan sitten juuri tuollaisia kuin jutussasi.

    • 80luvunloppu

      Armeijassa oli eräs maastokouluttaja joka tauolla kysyi vapaaehtoisia pari kolme mukaansa ja ilmoittauduin kuten minulla oli aina tapana vapaaehtoiseksi mukaan lähteä, lisäksi mukaani tuli pari muuta varusiestä.

      Kapiainen vei meidät rinnettä alas erään lammen rantaan ja ihmeteltiin mikä homman nimi ja kysyttiinkin kapiaiselta mikä meidän tehtävä mutta saimme ympäripyöreän vastuksen tyyliin, "no ei tässä mitään erikoista, katsotaan vaan hetki kuin ka tuolla jäljelle jääneet pärjää ja plä plä plää" selitti.

      Lammen rannassa pisti tupakaksi ja tarjosi meillekin, itse en polttanut. Kapiainen alkoi kertoa kuinka oman varusmies-aikansa aikana oli eräs kaveri nukahtanut/sammunut kasarmille kun heillä oli ollut jotain juomiakin ja oli ollut niin sitkeässä unessa ettei ollut herännyt vaikka olivat ravistelleet, oli muistini mukaan ollut viikonloppu ja hieman vapaampaa...sitten he olivat mukamas keksineet pienen jäynän ja riisuneet kaverin housut ja jollain rasvalla oli tämä kapiainen voidellut kaverin kalun ja näytti käden liikkeellään kuinka runkkasi rasvan kanssa kaverinsa kalua ja oli voidellut rasvaa pakaroiden väliinkin..siinä kyllä hieman katselimme kengän kärkiä ja potkiskelimme käpyjä kun tämä kapiainen hehkutti jutullaan naama punaisena ja kertoi sitten että oli siinä kaverilla ihmettelemistä kun heräsi kalu ja takamus rasvassa.

      Olikohan kapiasella hieman oma lehmä ojassa ja yritti sada vähän varusmiestä mutta tais sattua vapaa-ehtoiseksi väärät varusmiehet, yritti tuurilla varmaan.

      • keksittyä

        Veikkaan ettei kirjoittaja ole käynyt armeijaa. Teksti ei toimi. Yrittää ylimalkaisuudella peittää tämän. No anyway, Suomen armeijasta ei ole joutunut pois sillä perusteella että on gay. Jännä juttu, koska monen maan armeijasta nämä on erotettu saman tien.


    • HuohhZZZzzzz

      Vai alkoi jo kapiainen jo muutaman viikon viikon kuluttua ihmettelemään ihan naapurilleen suuruusluokkana 9€ aikaisempaa suurempaa sähkölaskua...?

      Erikoinen muutta ontuva tarina:

      -omakotitalon suuruusluokassa kulutus on n. 10.000kWh normivuosi johon 120kWh lisäkulutus ei näy mitenkään. Puhutaan yhden prosentin suuruusluokasta korotukseen ja jos kyseessä olisi sähköllä lämpiävä talo niin suhteellisesti vieläkin pienempi

      -mittarit luettiin tyypillisesti kerran vuodessa ja olisi ollut melkoinen sattuma että mittari olisi luettu just "pilanne" jälkeen

      -kohdehenkilönne pitäisi olla todellinen saituri ja tarkan markan mies jos hän ylipäätään huomaisi jotain ihmeellistä sähkölaskussa.

      -kohdehenkilönne pitäisi olla todellinen nihilisti jos hän alkaisi peräti naapureille ihmettelemään naurettavan pientä 9€ eroa edelliseen sähkölaskuun verrattuna.

      http://www.vattenfall.fi/fi/omakotitalo.htm

      Myth busted ja on helppo sanoa että kyseessä on alusta loppuun heikkotasoinen provo; ja niitähän täällä riittää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      36
      1506
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1247
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1245
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      2
      1218
    6. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1218
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe