millon käräjille ym

Tiidatiida123

Minua kuuulusteltiin pari viikkoa sitten ja asia menee kai käräjille Onko tässä mitään aikarajaa, voidaanko minut haastaaa käräjille esim viiden vuoden kuluttua, Vai onko sen tapahduttava jonki tietyn ajan sisällä

Ja toinen asia, en muistanut siellä kuulustelussa kaikkia asioita ja nyt ne kotona sitten on selvenneet ku oon miettinyt asioita, Kannattaisko mun ottaa nyt yhteyttä poliisiin ja lisätä kertomukseeni nää pois jääneet jutut. Vai kerronko ne sitten oikeudessa?

13

77

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 6-4

      Aikaraja on kytketty rikoksen vanhenemiseen. Haaste epäillylle on toimitettava tiedoksi ennen rikoksen vanhenemisajan päättymistä. Vanhenemisaika taas riippuu rikoksesta, vähäpätöisissä 2-5 vuotta, törkeimmissä pidempi.
      Jos unohtuneet asiat vaikuttavat teon arviointiin, niin kannattaa ottaa yhteyttä, mutta muuten ei.

    • täydennytä

      Vanhentumisen osalta ks edellisen vastaajan vastaus.

      Jos kerrot istunnossa asioita, joita et ole kertonut esitutkinnassa, niin varaudu siihen, että sulta saatetaan tiukata todella äreästi, että "miksi et kertonut noita asioita esitutkinnassa, ehkäpä valehtelet nyt?! Miten on mahdollista, että NYT muistat noita asioita, ja et muistanut esitutkinnassa, kun tapahtumista oli kulunut vähemmän aikaa?!". Ja sun kertomusta saatetaan väittää muutoinkin epäluotettavaksi, jos olet esitutkinnassa jättänyt kertomatta jotain olennaista asiaan vaikuttavaa. Siksi, kannattaa täydentää esitutkintakertomusta nyt heti.

      • Virkavirhe

        Väärin sillä itse en edes menisi kuulusteluihin tai puhumattakaan oikeuteen. Puhelu poliisille riittää ja ilmoittaa, että ei hyväksy heidän valtaansa ja asia jää tähän.


      • 14-8

        Tietysti poliisi lopettaa tutkinnnan, kun epäilty ilmoittaa heille puhelimessa, ettei hyväksy sitä ja asiaa saa jäädä siihen. He ovat hölmöjä, jotka noudattavat poliisin kutsua kuulusteluun ja vielä menevätkin sinne.


      • Poliisi-terrorismi
        14-8 kirjoitti:

        Tietysti poliisi lopettaa tutkinnnan, kun epäilty ilmoittaa heille puhelimessa, ettei hyväksy sitä ja asiaa saa jäädä siihen. He ovat hölmöjä, jotka noudattavat poliisin kutsua kuulusteluun ja vielä menevätkin sinne.

        Eipähän vaan lopettaneet vaikka ilmoitin moneen kertaan vaan aktivoituivat ja lähettelivät niitä kutus kirjeitään vähän joka paikkaan vaikka yhteystietoni ovat ajan tasalla ihan kuin laki määrää. piinaa kesti yli kaks vuotta ja sitä enen asia oli vireillä kaks vuotta. eipä ollu kirettä ja poliisin vastus oli,ettei juttua voida lopettaan kun on virallisen syytteen alainen.mutta sitten yllätys käänne....ja loppuhan se.


      • 15-12

        Vähän faktaa. Jos ei noudata kutsua, niin poliisi noutaa. Jos ei mene käräjille, silloin kun kutsu on käynyt seuraa poissaolossakko ja seuraavaan istuntoon otetaan kiinni korkeintaan viisi päivää ennen ja toimitetaan oikeuteen poliisisaattuessa.
        Virallisen syytteen alainen rikos on vireillä niin pitkään, kunnes se vanhenee, ellei tutkintaa sitä ennen lopeteta, tai keskeytetä. Lopettamiseen, tai keskeyttämiseen täytyy olla esitutkintalain määräämät perusteet.


      • vitsiniekkaliikkeellä
        Virkavirhe kirjoitti:

        Väärin sillä itse en edes menisi kuulusteluihin tai puhumattakaan oikeuteen. Puhelu poliisille riittää ja ilmoittaa, että ei hyväksy heidän valtaansa ja asia jää tähän.

        "Puhelu poliisille riittää ja ilmoittaa, että ei hyväksy heidän valtaansa ja asia jää tähän"

        Hahahahaha hahaaaaa! Kiitos aamun parhaista nauruista!! Tällaiset vitsit todella piristävät päivää!


      • Tiidatiidaa
        vitsiniekkaliikkeellä kirjoitti:

        "Puhelu poliisille riittää ja ilmoittaa, että ei hyväksy heidän valtaansa ja asia jää tähän"

        Hahahahaha hahaaaaa! Kiitos aamun parhaista nauruista!! Tällaiset vitsit todella piristävät päivää!

        hehehhhhheeeeeeee.... no siis jos mulle äristään että ""miksi et kertonut noita asioita esitutkinnassa, ehkäpä valehtelet nyt?! Miten on mahdollista, että NYT muistat noita asioita, ja et muistanut esitutkinnassa, kun tapahtumista oli kulunut vähemmän aikaa?!". Olin ollut putkassa yön, en nukkunun sekuntiakaan , ja nämä asiat joita multa kysyttiin tapahtui 3, 5 vuotta sitten, en voinu siinä niitä muistaa, sanoikin , etten muista ...


    • Poliisi-ja-oikeus-valtio

      Vaikeetahan se on kertoa yhtään mitään poliisille kun kuulustelu kysymykset on laadittu valmiiksi ja silloin poliisi päättää sen perustella mitä sä saat kertoa. joten eipä siinä mikään auta..ja toisaaltahan on niin kun poliisi syystä tai siitä toisesta suosii vastapuolta.

      Niin sulla on heikot mahikset saada mitään oikeutta. eikä sua kukaan kuuntele ei edes asianajajas joka pääsee helpomalla ja kuitaa tilin susta heti kun tuomari on nuijansa pöytään lyönyt ja seuraava asianomistaja tai vastaaja menee aneleen oikeutta samalle juristille.

      .Miksi juristikaan tekisi mitään enempää kuin edustaa sua teatteri oikeuden käynissä? ja toisekseen. juristilta äreesti kysyttäs.miksette tehneet tai tuoneet noita asioita esille jo esitutkinan aikaan ja tai loppulausunossanne. ennen syyteen nostamista.

      Niinmpä juristi istuu oikeudessa hiljaa kuin pyhä koulu poika. ja jos itse yrität kertoa jotakin oikeudessa niin syyttäjä huutaa "teillä on asianajaja" ja tai tuomari toteaa.."teillä ei ole oikeutta ottaa kantaa syyllisyys kysymykseen" ja näinhän kävi helsingin hoivissakin.

      -Mietis nyt tarkkaan onko sulla mahiksia näillä eväillä lainkaan pärjätä. jos juttu on suht mitätön, niin koita sopia ja jos käy kunnias päälle niin kato peiliin sillä maailma on epäreilu.

    • juutinrauma

      Aloittaja ei ilmaissut, kuulusteltiinko todistajana, asianomistajana vai rikoksesta epäiltynä.. mutta ketjuun vastanneet ainokassiset näkivät heti syyllisen.

      • Hohhoijaat

        Hoh hoijaa mistä näitä kaltaisiasi oikein sikiää. itsehän sinä nimenomaisesti näet mitä milloinkin näet mielestäs.


      • 13-2

        Joopa, joo. Tuo nimimerkki juutinrauma ei tiedä asioista yhtään mitään, kun kyselee täysin hölmöjä.
        Jos aloittaja on ollut yön putkassa, niin ei hän silloin ole todistaja, ei asianomistajakaan, ellei poliisi sitten ole syyllistynyt virkavirheeseen ja laittomaan vapaudenriistoon pistämällä todistajan, tai asianomistajan putkaan.


    • lakimiesistuntoon

      Kannattaisi ottaa oikeudenkäyntiavustaja!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      18
      1231
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1128
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1124
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe