törkeä rattijuopumus ajokielto

kortiton

Elikkäs kyselisi kauanko saan ajokieltoa jos joku sattuisi tietämään. Olen 18v inssi olisi ollut 2vko kiinnijäämiseni jälkeen,ei rikosrekisteriä, tarkkuus alkometriin 0.53 elikkä juuri törkeän rajan, tapahtui yöllä ei liikennettä, nimikkeenä törkeä rattijuopumus ja ajo-oikeudetta ajo.

15

363

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 888888888

      Tuota noin, 0,53 ei ole törkeä ratti, joten surkea trolli oli.

      • KorttiKuivuu

        Luitko avausta? Tarkkuusalkometriin 0,53. Siitä tulos on mg/l.


    • 20-5

      Ajokielto on vähintään kolme kuukautta, mutta sillä ei nyt ole merkitystä, koska teit tekosi vielä vanhan lain voimassa ollessa, jolloin sinulle ei saa myöntää yhteen vuoteen uutta ajokorttilupaa.

    • elikkämäestäkotoisin

      Elikkä elikkä elikkä elikkä elikkä elikkä elikkä elikkä.

      0,53 milligrammaa, meillä päin käytettävän rattitaulukon mukaan pelkästä törkyratista vankeutta noin 20 - 30 päivää, ehdollisena ensikertalaiselle. Ehdollisen koeaika todennäköisesti kaksi vuotta. Kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta vaikuttaa jonkun verran, ehkäpä noin viiden päivän verran rangaistukseen. Koska olet alle 21-vuotias, tuomioistuimen tulee harkita, määrätäänkö sinut valvontaan koeajaksi. Sinulle tulee kutsu rikosseuraamuslaitoksen konttorille nuoren seuraamusselvityksen tekemistä varten.

      Ajokorttilain säätämä vähimmäisajokielto on 3 kk. Oikeuskäytännössä törkyrateissa ajokielto on vähintään 6 kk silloin, jos juuri ja juuri ollaan törkeän rajan yli menty. Ja koska olet syyllistynyt myös kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja sinua ei ole määrätty väliaikaiseen ajokieltoon, ajokiellon pituus lasketaan vasta tuomion antopäivästä.

      Ja tosiaan, ajokorttilupaan tuli karenssi.

      Onneksi olkoon.

    • Hyvää-Uuttavuotta

      Kokeile uudestaan vuoden päästä ja muista joudut kirjalliset uusimaan myös tietenkin.

    • kortiton

      Oon kuullu et ajokielto alkaa siitä päivästä kun jäin kiinni? Pitääkö paikkansa ja rikosseuraamuslaitoksel käyty ja nyt odotetaan käräjiä kauankoha siihen on jonotus aika?

      • 10-3

        Et sitten ketjusta ymmärtänyt, mitä siinä kerrottiin. Törkeästä ratista ja ajo-oikeudetta ajosta sinulle annetaan käräjiltä tietysti tuomio ja määrätään ajokieltoa määrä, mitä ketjussa on kerrottu.
        MUTTA, koska sinulla ei ollut vielä voimassa olevaa lyhytaikaista ajokorttia, niin sinulle lätkäistään vuoden karenssi. Ei silloin sinulle määrättävällä ajokiellolla ole merkitystä, koska karenssi on kuitenkin sitä pidempi.
        Tottakai myönsit syyllisyyden ja ilmoitit poliisikuulustelussa suostuvasi kirjalliseen menettelyyn. Silloin sinun ei tarvitse hangata käräjäoikeuden penkkejä, vaan tuomio putoaa postiluukusta.


      • oletkotyhmä

        Jos sinulle on määrätty väliaikainen ajokielto, niin silloin väliaikaisen ajokiellon pituus otetaan huomioon varsinaista ajokieltoa määrättäessä (eli käytännössä ajokielto lasketaan tekopäivästä). Koska et ole kysymyksessäsi kertonut, määräsikö poliisi sinut väliaikaiseen ajokieltoon, niin olemme joutuneet vastaamaan sen tiedon varassa että väliaikaista ei ole määrätty.

        Ja kuten edellinen on sulle hyvin selkeästi vastannut, ihan yks hailee miten pitkä ajokielto sulle määrätään, karenssissa olet kumminkin. Siis vaikka ajokielto on päättynyt, et pääse korttia suorittamaan.


      • Rattiajo

        Mulle kävi kesän alussa sama homma. 0.53 mg. Ajo-oikeudetta ajo & törkeä ratti. Ajokieltoa 6 kk ja ei, kortti ei "siirtynyt vuodella". Minä sain suorittaa ajokortin ajokiellon päätyttyä.


    • ösdlkfjaödfdfjfdkffk

      Hei miksi sinua kiinnostaa vaan ajokielto, eikä varsinainen rangaistus? Eikö kiinnosta, että joudutko vankilaan?

      • päihdeseurantaa

        Ei joudu vankilaan. Ensikertalainen, nuorena (aikuisena) tehty rikos ja nippa nappa törkeän puolelle. Saattaa selvitä pelkillä päiväsakoilla, mutta niitä tuleekin sitten reippaasti 80-100 pvs. Tai korkeintaan 1 kk ehdollista ja pieni oheissakko päälle 30pvs tms.

        Ajokielto normaalisti olisi n. 5-6kk vastaavasta, mutta tosiaan ajokorttilupaa ei voi saada vuoteen tapahtuneesta. Poliisi on myös määrännyt nuoria kuljettajia päihdeseurantaan jopa yhden ratin takia. Nuoret, kokemattomat ja alkoholin vaikutuksen alaisena olevat kuljettajat ovat nimittäin ylivoimaisesti riskialtein ryhmä.

        Poliisi voi määrätä päihdeseurantaan ajokortin luovuttamisen jälkeen edellytyksenä ajo-oikeuden säilymiselle. Se voidaan kertoa asemalla tai siitä voi myöhemmin tipahtaa vain kirje postiluukusta.


      • eyeroll

        Tiedän kyllä, että aloittaja ei vankilaan joudu. Minua vain ärsytti hänen kysymyksessään se, ettei hän tosiaankaan ollut kiinnostunut VARSINAISESTA rangaistuksesta ollenkaan, vaan ainoastaan turvaamistoimi eli ajokielto kiinnosti. Prioriteetit!


      • 15-8
        eyeroll kirjoitti:

        Tiedän kyllä, että aloittaja ei vankilaan joudu. Minua vain ärsytti hänen kysymyksessään se, ettei hän tosiaankaan ollut kiinnostunut VARSINAISESTA rangaistuksesta ollenkaan, vaan ainoastaan turvaamistoimi eli ajokielto kiinnosti. Prioriteetit!

        Niin no, saakait sitä olla kukakin kiinnostunut mistä haluaa. Mutta helposti tuossa käy niin, että ajo-oikeus asiasta muodostuu isompi ongelma kuin itse rangaistuksesta. Kaveri voi hyvinkin päästä 80-100 päiväsakolla ja jos sattuu olemaan työtön ei siitä tule kuin 480-600 euroa maksettavaa. Rikosrekisteriäkään ei siinä tapauksessa tule.

        Nythän kaverilla katkeaa autokoulu, ajokorttilupa siirtyy vuodella ja on hyvät mahdollisuudet joutua poliisin määräämään päihdeseurantaan ajokortin saatuaan joskus aikaisintaan reilun vuoden päästä. Päihdeseuranta kestää 3-6kk ja mahdollinen jatkoseuranta 18kk. Käyntejä terveysasemalla, lääkärinkäynnit, testit ja kaikki hoidettava ja maksettava omasta pussista. Puhumattakaan siitä, että seuraavien 3-5 vuoden aikana on syytä olla hyvin tarkkana alkoholin kanssa, yksikin vaikka normiratti lisää ja seuraukset sen kuin pahenevat.


    • 17-11

      Aloittajalle: älä nyt hölmöile auton kanssa enempää. Jos jatkat kortitta-ajelua, ajokorttilupa lykkääntyy aina vuodella kärähdyksestä ja päälle tulee päiväsakkoja. Näin siis vaikka selvinpäin olisitkin.

      Muista, että poliiseilla on nykyisin jo ilmeisesti useammassa sadassa partioautossa automaattisia rekisterikilven lukijoita ja ne hälyttävät ruudulla automaattisesti, jos havaitaan auto, jonka omistajalla tai haltijalla ei ole voimassa olevaa ajokorttia. Lukija toimii myös poliisiautosta taaksepäin ja osittain sivuille. Automaattisten rekisterikilven lukulaitteiden määrä poliisiautoissa kasvaa joka vuosi, kiinnijäämisen riski on suuri ilman ratsiaan ajamistakin.

    • liikkuvaposliini

      Jos saisin päättää, et saisi ikinä ajokorttia. Ja yöllä ajoit, kait siitäkin olet poliiseille sanonut. Jos et ole, ei kannatakkaan. Nauravat sinulle, vittuako ajoit kännis. Ainut positiivinen asia että sivullisia et vahingoittanut. Olisit ajanut niin kovaa kun se rotisko kulkee ja vetänyt betonipylvääseen, kukaan ei olisi kaivannut sinua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      59
      1927
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1672
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1594
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1425
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe