Raiskauksilla keuhkoaville

copynserkkupaste

Lukekaapa tämä, ajatuksen kanssa:
"Mies raiskaa Tampereella 27 vanhusta. Suomalainen. Ei mitään ihmeellistä.
Miehet raiskaavat Oulussa nuoren tytön. Suomalaisia. Ei mitään ihmeellistä.
Polttopulloiskuja vastaanottokeskuksiin, kivityksiä, puukotus, ilkivaltaa, rasismia. Suomalaisia. 'Pojat on poikia'. 'Pitää keskustella'. Ei siis mitään ihmeellistä.
Turvapaikanhakija raiskaa. Afganistanilaisia. Kansallinen hätätila. Kriisiapua. Kulttuurin vika.
Huh.
Ja samaan aikaan muualla: http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1448340759902.html
Kempeleen raiskauksen varjoon näyttäisi jäävän tuore hovioikeuden päätös, jonka mukaan raiskaus ei ole raiskaus, jos uhri ei raiskauksen aikana kiellä raiskaamista. Pitäisi siis itse teon aikana muistaa raiskaajaa muistuttaa, että 'hei, et sä viitsis lopettaa tota raiskaust, ku mä niinku sanoin jo, et mä en haluu niinku munaa'.
Se, että uhri oli ennen raiskausta sanonut, ettei halua seksiä, ei ollut riittävä viesti ja "mies ei tullut tietoiseksi naisen suostumuksen puuttumisesta."
"Miehen teosta puuttui hovioikeuden mukaan näin ollen tahallisuus" - eli mies raiskasi naisen ikään kuin vahingossa.
Voisiko joku selittää minulle, onko tämä sitä 'raiskauskulttuuria'? Ja miksi tämä ilmiö ei ole kriisikokouksen paikka?
"Koska nainen teon jälkeen pystyi päihtymystilastaan huolimatta keskustelemaan poliisin kanssa, katsoi hovioikeus, että nainen olisi kyennyt ainakin suusanallisesti vastustamaan miestä teon aikana."
Eli raiskausta ei tapahtunut, kun nainen ei ollut tarpeeksi kännissä. Hienoa.
Minä kerron nyt teille muutaman salaisuuden: sellaista merkittävää kulttuuria ei ole olemassakaan, jossa raiskaus on hyväksyttyä. Raiskaus on kiellettyä myös muslimeille. Raiskaus on kiellettyä myös kristinuskon mukaan. Raiskaus ei ole kulttuurin ominaisuus. Raiskaus ei ole etninen piirre. Raiskaus on yksilön typeryyttä ja yksilöä tulee rangaista yksilön teoista.
Emme me taida suomalaista raiskaajaakaan selittää suomalaisuuden kulttuurilla, emmehän?
Maailmassa raiskataan. Kaikkialla. TOP5- lista vuodelta 2014 näyttää seuraavalta:
• Intia.
• Espanja.
• Israel.
• USA.
• Ruotsi.
Eikä näillä mailla ole mitään yhteistä keskenään, jotenka mikään etnisyys saati valtakulttuuri saati uskonto ei selitä raiskauksia. Kyse on jostain muusta. Tilastot löydät täältä: http://www.jorieskolin.fi/…/ne-hirvittävät-kinnul…
Raiskaajat ovat ihmisiä. Ja pääosin miehiä. Ja ihmiset nyt vaan tekevät saatanan tyhmiä juttuja. Myös turvapaikanhakijat. Sillä hekin ovat ihmisiä. Mutta oikeuksia saa ja pitää rajoittaa, ihan kuten rikollisille aina käykin. Vankilaan. Ja sitten takaisin kotimaahansa.
Ja tässä vielä muistutukseksi vanhempi kirjoitus raiskauksista ja tilastojen tulkinnasta sekä raiskauksista: http://www.jorieskolin.fi/409902422/2598524/posting/
-”Kun ihmisyys katoaa etnisen taustan tai sosiaalisen statuksen taakse, me emme enää näe ihmistä, vaan me näemme jonkin viiteryhmän edustajan. Kun ihmisyys katoaa tilastoihin ja niistä tehtäviin ylitulkintoihin, ihmistä ei enää nähdä miehenä, poikana, naisena, tyttönä, yksilönä, itse hengittävänä olentona, vaan jonain ihan muuna. Ihminen tekee ylimielisen ja omahyväisyyttä pursuavan virheen, kun hän kuvittelee voivansa määritellä toisen ihmisen tilastoista tulkitun, kaiken kattavan identiteetin kautta. Tämä on tapa, jolla mahdollistuu ainoastaan se, että ymmärtää väärin jokaista ihmistä.
Minusta raiskaus on hirvittävä rikos, eikä minulle tekisi mitään vaikeutta sallia ulkomaalaisen raiskaajan karkottamista Suomesta pois ilman lupaa tulla takaisin. Mutta kun rikollisuuden taustalta löytyvät samat tekijät kulttuurista, ihonväristä tai uskonnosta riippumatta, on vain uskomattoman röyhkeää leimata kokonaisia ihmisryhmiä muutamien edustajiensa tekojen vuoksi. Tämä rasistinen leimaaminen on myös omiaan varmistamaan ihmisten sopeutumisen vaikeutta ja myös omalta osaltaan leimaaminen varmistaa ihmisten eristymisen siitä yhteiskunnasta, jossa elävät.
Yksi asia näkyy myös koko maailman raiskaustilastoissa ja on olemassa vain yksi, selkeääkin selkeämpi, hirvittävän faktan yliedustus: nimittäin tutkit mitä tahansa populaatiota läpi koko uskonnollisen ja kulttuurisen kirjon, niin miehillä on selkeä yliedustus kaikkialla suhteutettuna toiseen valtasukupuoleen (eli naisiin). Riipivää totuus, mutta Asioista On Saatava Puhua.
Minä kerron teille yksinkertaisesti sen, mikä on todellinen fakta: ainoa yhteinen tekijä maailman ruumiskasojen ja raiskausten takana on ihminen itse. Kielletään, perkele, ihmiset.”-
Muistakaa, että rikoksiin ja erityisesti raiskauksiin syyllistyy vain promilleissa laskettavissa oleva määrä ihmisiä eri populaatioista. Promilleissa.
Suhteellisuudentajua, hyvät ihmiset. Niin helppoa on hulluus, niin hankalaa on joskus ymmärrys. Pysytään ihmisinä, joohan?"
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=569630706544412&id=460295564144594&fref=nf

24

122

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kantsiimiettiä

      Tämä on aika tärkeä pointti: "....kun rikollisuuden taustalta löytyvät samat tekijät kulttuurista, ihonväristä tai uskonnosta riippumatta, on vain uskomattoman röyhkeää leimata kokonaisia ihmisryhmiä muutamien edustajiensa tekojen vuoksi. Tämä rasistinen leimaaminen on myös omiaan varmistamaan ihmisten sopeutumisen vaikeutta ja myös omalta osaltaan leimaaminen varmistaa ihmisten eristymisen siitä yhteiskunnasta, jossa elävät."

      • Taustaa

        Tiedoksi niille, jotka toitottavat suureen ääneen RASISMISTA. Kyse on muusta kuin ihonväristä. Vastustetaan keskiaikaisen kulttuurin ja keskiaikaisten lakien käyttöönottoa. (Muslimeilla vielä käytössä kivittämiset ja ruoskimiset, hirttäminen, käsien katkominen tuomioina) Kansainvaelluksella halutaan ensin saada aikaan sekakansoja vailla omaa identiteettiä (lyhyen aikavälin tavoite), ja pidemmällä aikavälillä korvata omat alkuperäiset kansat, ja saada kaikki muslimilakien alaisiksi. Tahdottomiksi ja taisteluhaluttomiksi alistujiksi. Suomi-neidon kohtuun on asetettu muslimisiemen. Lisää tullaan asettamaan, kun nuoret tytöt tietämättömyydessään antautuvat muslimien käskettäviksi.

        Tätä vastustetaan ja pyritään estämään.

        Ei ihonväri mitään merkitse. Asiat kaiken takana.


      • Taustaa

        Muslimilakien mukaan raiskaustapauksessa nainen on "keikistellyt" liikaa, ja saa tuomion.

        Haudataan maahan kaulaan asti, ja raiskaajan sukulaiset saavat tulla kivittämään naisen päätä, kunnes nainen on kuollut.


      • Toinentapaus

        Sillälailla

        https://www.google.fi/url?sa=t&source=web&cd=5&ved=0ahUKEwjThs_6pOjKAhWMWBQKHcGcDjsQFggVMAQ&url=http://www.liveleak.com/view?i=176_1364022789&usg=AFQjCNEPGxUyPrhhMgywjAx6kIGxMDmQEA


    • eisemunsyyoo

      Ei ei ei, liian vaikeaa ajateltavaa, päähän sattuu. Luen mieluummin mv-lehteä ja etsin sieltä syyllisiä omalle pahalle ololleni.

    • Onvaikutusta

      Seuraapa illan A-studiota. Suhteutettuna väkilukuun, lähi-idästä tulevien osuus raiskauksista on seitsentoistakertainen ja afrikasta tulleiden kymmenkertainen kantaväestöön verrattuna. Niin ettäkö kulttuurilla ja uskonnolla ei ole merkitystä!? Lähi-idästä ja afrikasta tulleilla pakolaisilla on yksi yhteinen tekijä, islam.Se siitä

      • senhänsanoojärkikin

        Tilasto 18 - 30 vuotiaista kantasuomalaisista miehistä tasoittaa tilanteen.
        Eivät lapset, naiset ja eläkeläiset raiskaa, Jammu poikkeus.
        Pakolaiset pääosin nuoria miiä.


      • vähänfaktaa

        Islam ei hyväksy raiskausta, joten miten se voi selittää asian?

        Wa'il ibn Hujr kertoi:
        Kun nainen Profeetan (rauha hänelle) aikana meni rukoilemaan, mies hyökkäsi hänen päällensä ja raiskasi hänet. Nainen huusi ja mies meni pois, ja kun mies oli mennyt, nainen sanoi: “Tämä mies teki niin ja niin minulle.” Ja kun joukko siirtolaisia tulivat sinne, nainen sanoi:
        “Tämä mies teki niin ja niin minulle.”
        He menivät ja ottivat kiinni miehen, jonka arvelivat olleen sukupuoliyhteydessä naisen kanssa ja toivat hänet naisen luo.
        Nainen sanoi: “Kyllä, hän se on.”
        Kun Profeetta (rauha hänelle) oli antamassa tuomiota, mies, joka todella oli pahoinpidellyt naisen, nousi seisomaan ja sanoi: “Allahin apostoli, minä olen mies, joka teki sen hänelle.”
        Allahin apostoli sanoi naiselle: “Lähde, sillä Allah on antanut sinulle anteeksi.”
        Tälle viattomalle miehelle hän sanoi hyviä ja sanoja ja miehestä, joka oli ollut sukupuoliyhteydessä naisen kanssa, Profeetta (rauha hänelle) sanoi: “Kivittäkää hänet kuoliaaksi.”
        Hän sanoi myös: “Hän katui niin paljon, että jos Medinan ihmiset olisivat katuneet niin paljon, se olisi hyväksytty heiltä.
        Abu Dawud sanoi: "Asbat bin Nasr on myös välittänyt sen Simakilta.”
        (Sunan Abu Dawud, kirja 38, hadith 4366)

        Kun jo perään viheltely on synti, mieti miten iso synti Jumalan silmissä on seksuaalinen häirintä, saati raiskaus.

        Myriam Francois-Cerrah Oxford University Islamic Societysta on sanonut:
        “Seksi todella on osa avioliittoa, mutta raiskaus ei ole. Raiskaus on väkivallan muoto, joka ilmenee seksuaalisena hyökkäyksenä; sillä ei ole mitään tekemistä seksin, rakkauden tai intiimiyden kanssa. Tämä [raiskauksen hyväksyminen] ei ole sharian kanta.”

        Sharia ei muutu. Se ei ole koskaan hyväksynyt mitään seksuaalista häirintää, eikä toisen asettamien rajojen rikkomista, eikä tule koskaan hyväksymään.
        http://islaminuskonto.tumblr.com/post/80153237557/synnit


      • veliveikka

        Katsoin a-studion ja sieltä tuli faktatietoa raiskaustilastoista. Nämä kaksi vierailevaa ulkomaalaistaustaista naista antoivat ymmärtää, että loppupeleissä syy on meissä suomalaisissa.
        Emme ole osanneet kotouttaa ja ottaa matuja yhteisöömme.
        P....le. Mitä ovat tänne änkeytyneet? Kumma vaan, kun joitakin ns.pakolaisia peruu turvapaikkahakemuksen ja lähtevät takaisin sinne turvattomaan kotimaahansa. Kumma juttu sekin, että kaikilla on äiti sairastunut siellä. Kas, kun on selvinnyt hengissä siellä, vaikka lapset jättivät sinne sodan keskelle.
        Aloittaja. Lue netistä ajatuksen kanssa: Isis Suomessa.


      • x-x-x-x

        Äitis on. Isis ei.


    • Vähän.lohtua
    • PoliitikonAjatuksia

      Ymmärsinkö nyt oikein näistä kirjoituksista ? Pitäisikö meidänkin ruveta Suomessa kivittämään kaikki islamistirikolliset, niin kuin sharia vaatii ?

      Taas saataisiin uusi ammattiryhmä, joka talvipakkasella sulattelisi sopivia kiviä nietosten alta.

      Nyt alan ymmärtämään miksi poliitikot puhuivat maahanmuuton työllistävästä vaikutuksesta.

      • x.x.x.x

        Ymmärrät aika ahkerasti väärin kaikenlaista. Omapa on häpeäsi :)


      • pareekumuut
        x.x.x.x kirjoitti:

        Ymmärrät aika ahkerasti väärin kaikenlaista. Omapa on häpeäsi :)

        Niinkö. Sinähän pidät itseäsi fiksumpana, kuin muut. Eikö niin ?


    • On.luettu

      On luettu jo tuo hymistely... Mutta koska meillä on omastakin takaa rikollisia jos jonkunlaisia, niin pitääkö näitä haalia tänne lisää? Lisäksi aika oudolta tuntuu, että ihminen joka on omien sanojensa mukaan paennut väkivaltaa ja vainoa tänne meidän maahan, tekee lähes ensimmäisinä tekoinaan suomessa todella väkivaltaisen ja irvokkaan rikoksen.

      Jotenkin voisi luulla, että jos itse olisi siinä tilanteessa että on lähtenyt sotaa pakoon, ei ensimmäisenä olisi mielessä lähteä satuttamaan jotakuta vastaanottaja -maan kansalaista. Voisinpa kuvitella jopa tuntevani kiitollisuutta kyseisiä ihmisiä kohtaan, enkä valittaisi ruuasta, ahdistelisi, hakkaisi, ryöstäisi, raiskaisi, vaatisi rahaa ja asuntoa heti paikalla ja "oikeuksia - we want justice!" jne. mitä nyt on tämän loppuvuoden kuluessa saatu hoo - moilasena ihmetellä.

      Toisaalta sitten itseään suvaitsevaisina pitävät ihmiset vetoavat kulttuuri -eroihin "ei ne tienneet ettei suomessa saa raiskata, niiden maassa yksin kulkeva nainen on huora ja sen saa raiskata". Toisaalta ongelma on kotouttamisessa, mutta se ongelma on kummasti aina vaan sama, olipa raiskari asunut suomessa lähes koko ikänsä, ehkä jopa syntynyt mamu -perheeseen suomessa, tai viettänyt maassamme vasta pari viikkoa kuten ilmeisesti Kempeleen tapauksessa.

      Mikä, millainen, kuinka kauan kestävä kotouttaminen riittää, että näille menee jakeluun ettei yksin kulkevia tyttöjä ja naisia saa raiskata? Toisaalta vaaditaan että poliisien ja milloin minkäkin tahon pitäisi käydä VOK:ssa pitämässä luentoja suomalaisesta lainsäädännöstä, kulttuurista, naisten oikeuksista... Toisaalta jos näin tehdään se on rasismia, koska oletetaan ettei nämä hienot lähi-idän herrat tajua asiaa itsekseen "tottakai he tajuaa! Onhan koraanissakin raiskaus kielletty!" ja muutenkin maan lakien ja tapojen noudattamisen vaatiminenhan on rasismia, koska eihän nyt "maassa maan tavalla" ei toki... Koittakaa nyt helvetti päättää saako niille asioista kertoa vai ei. Mitä jos on kerrottu, mutta silti pojat vähän keppostelee? Jos ei poikasia vain hotsita totella, mitäs sitten..?

      Ja mitä tulee koraaniin, niin tietääkseni sen mukaan raiskauksella pitää olla todistajina 4 muslimimiestä, että sen voi uskoa tapahtuneeksi. Neljä muslimimiestä... 100 naisen (uskonnosta riippumatta) tai 6 kristityn miehen (tai muun uskonnon edustajan tai ateistin) todistus ei ole paskankaan arvoinen. Kuinka todennäköistä on, että näitä todistajia löytyy? Jos todistajia naista puolustamaan ei löydy ja nainen tekee ilmoituksen raiskauksesta, hänet voidaan tuomita kuolemaan, koska hän on syyllistynyt aviorikokseen - siis heidän lainsäädäntönsä mukaan. Mitäpä veikkaat - kertooko nainen raiskauksesta vai pysyykö hiljaa, jos vaihtoehdot on nuolla haavansa yksin kaikessa hiljaisuudessa, tai tulla tapetuksi sukunsa häpäisseenä huorana?

      Lisäksi tuo lista maailman raiskaustilastojen top vitosesta, on jokseenkin koominen... Kannattaa muistaa ketkä ne niitä raiskauksia ruotsissa tehtailee... Pieni vinkki - ne ei ole kantaruotsalaisia. Lisäksi kannattaa myös muistaa, että lukuisissa maissa (esim. islamin uskoisissa) naisilla ei ole mitään arvoa, heillä ei ole mitään mahdollisuuksia todistaa tulleensa raiskatuiksi ja jos tekevät rikosilmoituksen, he voivat tulla kuolemaan tuomituiksi. He eivät siis tee rikosilmoituksia, joten raiskaukset eivät näy tilastoissa...

      Jos joku suvakki keksii vetäistä keskusteluun suomalaiset parisuhderaiskaukset, niin useissa maissa niitä ei ole kriminalisoitu ollenkaan, kuten ei muutakaan parisuhdeväkivaltaa. Näin ollen tilastoissakaan ei näy tällaisia rikoksia. Kannattaa myös muistaa, että maissa joissa on käytäntönä pakkoavioliitto ja pieniä teinityttöjä naitetaan aikuisille ukoille, ei naiset edes koe muunlaisia seksuaalisia kokemuksia, kuin parisuhderaiskauksia.

      Ja vielä sen verran, että kyllä - raiskaus ja väkivalta on aina yhtä tuomittavaa, olipa tekijä kuka hyvänsä. Onhan ne tuomittukin. Onhan tälläkin palstalla lukuisia esim. lestadiolaisiin liittyviä ketjuja, joissa heidän harjoittamaa pedofiliaa kritisoidaan... Silti mielestäni on oikeus vaatia tai nyt edes vähintäänkin odottaa, että jos joku tulee toiselta puolen maapalloa tänne ja vaatii päästä maahamme ja tulla elätetyksi, koska on vaarassa omassa kotimaassaan, ettei hän toisi väkivaltaa mukanaan, eikä aiheuttaisi vaaraa suomalaisille... Kunnioittaisi ja arvostaisi meitä sen verran, sillä meillä on oikeus elää ja olla omassa kotimaassamme turvassa.

      • Täyttä-asiaa

        nimimerkiltä: On.luettu.

        Onkin tosi outoa ja koomista, että koko ajan hoetaanja vedotaan siihen, miten mamujen kulttuurissa naiseen suhtaudutaan, jos nainen liikkuu yksin. Me elämme Suomessa ja meidän kulttuurissa se ei merkitse samaa.

        Miten näille mamuille on tämä asia kerrottu - ei ainakaan tavalla, että se olisi mennyt perille.

        Turha puolustella raiskauksia tai vetää samalle viivalle kantasuomalaisten tekemien raiskausten suhteen. Mamut ovat tulleet meidän elätettäväksi tänne, emme kaipaa ylimääräisenä lisänä, että he tekevät täällä heti rikoksia kuten nyt on Kempeleessä tapahtunut.

        Maassa maan tavalla tai maasta pois!


      • 201333

        Nimenomaan! Kenelle ei mene päähän miten Suomessa pitää olla ja elää kärsiköön seuraukset. Lain rikkojien päitä ei tarvitse silitellä, olivat alkuperäiseltä kulttuuriltaan mitä tahansa. Suomen normien mukaan täällä ollaan ja eletään.


    • lyhyenläntä-

      liikaa tekstiä. saisiko lyhennelmän?

      • pätkittäin

        Lue pätkä, pidä tauko, lue taas pätkä... pääset pikkuhiljaa loppuun eikä pää tule kipeäksi ;)


    • SuvakeilleTiedoksi

      Satakunnan Kansa 26.11.2015
      http://www.satakunnankansa.fi/Satakunta/1195007843574/artikkeli/porilaisen lenkkeilijatyton murhaajalle elinkautinen.html
      ...Suomessa asuva 26-vuotias afgaanimies Ramin Azimi on tuomittu elinkautiseen vankeusrangaistukseen 17-vuotiaan porilaisen opiskelijatytön murhasta.
      ...
      Oikeuslääketieteellisen ruumiinavauksen mukaan uhria oli lyöty päähän, häntä oli kuristettu ja hänet oli raiskattu kaupan pihassa Ulvilan Kullaalla 30. tammikuuta.
      Käräjäoikeuden mukaan epäilty pahoinpiteli ja raiskasi tytön kaupan pihalla Kullaalla. Ruumiskoirat merkitsivät myöhemmin kaupan pihalta paikan, jossa uhri oli maannut.

      Uhri oli kuitenkin hengissä, kun epäilty valeli hänen päälleen moottoribensiiniä ja ja poltti hänet elävältä vanhassa karjasuojassa Kokemäen Sääksjärvellä.

      Oikeuslääkärin mukaan uhrin ruumis oli voimakkaasti taipunut taaksepäin, mikä hänen mukaansa saattoi johtua vain sitä, että uhrin kädet ja nilkat oli sidottu selän taakse.

    • KalkkunaSoturi

      Huolta aiheuttaa nämä raiskaajat, jotka vasta ovat tulleet maahamme, sekä sotilaat joita on myös tullut maahamme. Yksikin oli kuvannut itseään irtopään kanssa, mistä oli vasta uutinen. Ei savua ilman tulta!

      Totta on että myös suomalaiset raiskaa. Ei kukaan ole väittänytkään että eivät raiskaisi. Huolestujat huolistuvat siksi että jos vertaa raiskauksia suhteessa em. ryhmien määrään maassa, niin selvä piikki on vasta maahan tulleilla.

    • sianajaja

      On täytynyt olla Roavaniemen huvioikeuden tuomio.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1846
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1628
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe