Päiväkodit purkuun

Moraalivartija

Olen tehnyt keikkatyötä niin Helsingin kuin Vantaan päiväkodeissa n 30-40 kohteessa ja on ollut järkyttävää katsottavaa millaisissa olosuhteissa pieniä lapsia sekä hoitohenkilökuntaa pidetään. Meistä kukaan ei haluaisi viettää 8 h päivässä tiloissa joka vie monen ihmisen terveyden ja joka loppukädessä johtaa myös usein työkyvyttömyyseläkkeelle. Ja entä pienet syyttömät lapset joista osa saa alttiuden jo ennen kouluikää ja sairastuvat vakavammine kenties myöhemmin. Eikö tämä ole aivan edesvastuutonta toimintaa ??? Tällä valinnalla ei ainakaan säästetä yhteiskunnan varoja terveydenhuolto puolella vaan pikemminkin näistä koituu kuluja moninkertaisesti.
Ehdottaisin, että veroparatiisiin lähtevät rahat pitäisi lailla kieltää sillä niillä olisi rakennettu jo useita päiväkoteja.Jokaisen joka harrastaa verojen kiertoa täytyisi katsoa hieman peiliin ja miettiä asiaa tarkemmin. Heidän taloudellinen tilanne tuskin vaatii tällaista toimintaa.

11

406

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ostajopo

      Jos tuo mitä kirjoitat, että käytetyt tilat ovat sellaisia, että terveys menee ja työkyvyttömyyseläke tulee (sellaista ei muuten ole), niin asia ei korjaannut veroparatiisirahoilla.
      Eikö se ole edesvatuutonta koulutetuilta lastentarhanopettajilta olla puuttumasta asiaa? Jos he kerran näkevät ja TIETÄVÄT (kuten nyt itse väität), että tilat sairastuttavat, niin paikka kiinni. Kukaan ei mene sinne töihin. Poliisit tutkimaan jne.
      Mutta ei. Täällä ruikutetaan veroparatiiseista ja annetaan lasten kaikessa rauhassa kärsiä.

      • lapsityövoimasuomessa

        Hoitakaa äidit itse lapsenne, Ymmärrätteko, minkä jätätte lapsllenne nyt tekemättä, löydätte sen edestänne, ja sairastutte kuten minä puhumattakaan lapsistani. Ihminen maksaa äärettömän kalliin hinnan oikein tekemättäjättämisistään ja väärinteoistaan. Vauvojen ja pikkulasten töissäkäynti kokopäiväisesti on väärin .


      • samoilla_linjoilla
        lapsityövoimasuomessa kirjoitti:

        Hoitakaa äidit itse lapsenne, Ymmärrätteko, minkä jätätte lapsllenne nyt tekemättä, löydätte sen edestänne, ja sairastutte kuten minä puhumattakaan lapsistani. Ihminen maksaa äärettömän kalliin hinnan oikein tekemättäjättämisistään ja väärinteoistaan. Vauvojen ja pikkulasten töissäkäynti kokopäiväisesti on väärin .

        "Vauvojen ja pikkulasten töissäkäynti kokopäiväisesti on väärin."
        Tuo oli hyvä kommentti. Tuohon päälle vielä pakkoeskari. Mihin sitä muuten tarvitaan? Onko tosiaan niin, että peruskoulu (9 vuotta) ei selviä opetustehtävästä?


    • JeejeeJEHOVAsfdsd

      ilmastointiin imua enemmän ja raitista ilmaa ulkoa. mikään kosteus ei pysy, jos on alipainetta kokoajan.
      Ja muut terveysongelmat johtuu jostakin muusta, kun ilmankosteudesta.

    • Kannattaako kaikkia päiväkotia purkaa? Kyllä niitä pystyy kunnostamaan jos rahaa löytyy kun remonttirahoitus on aina se iso ongelma.

      Esimerkiksi Mikkelissä joitakin päiväkoteja on kunnostettu etenkin Emolan päiväkotia jossa olin 90-luvulla päivähoidossa.

      On se ehkä minustakin hieman outoa että vanhojen päiväkotien tilalle tulee uusia päiväkotia etenkin Mikkelistä on lakkautettu joitakin päivähoitopaikkoja. Lisäksi yhden urheilukentän paikalle tuli iso päivähoitoyksikkö joitakin vuosia sitten.

    • viivästyssakkoapahempaa

      Hosumalla rahantakia gryndattuja päivähimoja ja yökerhoja jopa kalliita koteja velaksi.
      On uusia päiväkoteja joissa ompi vaihettu muovimatot vasta kolmesti ja kuivatettu eikä petoni tuu kuivamaan ikinä enää kunnolla!
      Noi grynderit ei käytä kalliita pikabetoneja vaa kiirehtivät rahat saadakseen hoputtavat ulkolaistaustasia halpatyöntekijöitään lasku kaavakkeen kuvat silmissään. Vanha nyrkkisääntö betonin kuivumisajaksi on noin sentti per viikko.
      Ja sefrikaatti valvonta arkkitehti huuhaa mestarit on aiva ulalla koska heidät teorias koulutettu mutteivat osaa ja ole milloinkaan mitää oikein käytännössä itse rakentaneetkaan.
      Kivoimpia esimerkkejä o vuotava tikkukylän uuden steissin katto ja Olkiluoto3 yms. sumalise rakentelun laadusta ja vastuusta.
      Tietyt hommat ku mokataan jo suunnittelu/ pohjavaiheessa niitä ei enää voikkaan korjaa milläänkonstilla.
      Eiks ois paree tehä kunnolla alusta loppuun hosuskelematta?

    • Niinpäniiin

      Allergioista yli 30 % hoidetaan plasebolääkkeillä....

    • dddxxxxqqq

      Kyllä samanlaisia asioita muija kertoo töistään. Kuka uskaltaa valittaa oloista? Lisäksi henkilökuntaa on usein liian vähän. Kaikenlaisia ituhippejä ja vihervassareita on päättäjissä, mutta eikö kukaan niistä lähde oikesti tutkimaan puutteita? Tavallinen päiväkotityöntekijä saa kenkää jos valittaa epäkohdista.

    • nuuk

      Mitä sanoit veroparatiisesita on asiaa, vakuutusyhtiöt ovat siirtäneet sinne kohta kaikki työeläkerahat, tyylillä, viimeinen salaa lähtijä sammuttaa valot.

    • Järkevää

      Maksakaa itse päivähoidosta, niillä rahoilla voi kunnostaa tiloja lapsille. Näin muuall maailmaa tehdään !

    • Halvallahyväänopeasti

      Nykyään on harvassa julkiset tilat missä ei olisi yhtään sisäilma ongelmaa ja tällä menolla tulee kokoajan uusia homepommeja. Mitään ei olla opittu 70-luvun energiatalkoista vaan samoja erheitä toistetaan.
      Talot homehtuu ajan kanssa kun rakenteet ei hengitä/kuivu.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe