Hartolan kirkon seimestä on kadonnut...

HuolestunutSeurakuntala

Päivällä kuljin kirkon ohitse pari tuntia kirkonmenojen loppumisen jälkeen. Huomasin, että sekä Joosef, Maria ja Jeesus-lapsi olivat kaikki poissa seimirakennelmasta. Ovatko mamut olleet asialla? Ja jos ovat olleet niin
mitä ovat tehneet Jeesuksella ja Joosefilla. Marian katoamisen tietysti ymmärtää jopa naapurin Örkki...

12

102

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • AlifAlifAlif

      Siihen tulee Mohamed ja hänen vaimonsa Khadija sekä ne 12 muuta Mohamedin vaimoa, joten ahdasta pukkaa jos kaikki mahdutetaan samaan koppiin. Ja meneehän siinä aikaa kun niitä pitää olla niin monta viime vuotisen Marian sijaan. Mohamedin lapset kenties tulevat myös puisina painoksina. Ja heitä on paljon. Perimätiedon mukaan vain tytär Fatima Zahra olisi saavuttanut aikuisiän. Toisin kuin monet muut uskonmiehet Mohamed oli yksiavioinen ja otti tusinan vaimoja vasta Khadijan kuoleman jälkeen...

      Ei kai Hartolan seurakunta halua loukata muslimien tunteita tuomalla kirkon viereen Jeesusta seimessä?!!!!!!!!!!

    • neuvojakaikille

      Aloitus oli vitsi, mutta nyt tulee faktaa. Seimi on edelleen tyhjänä ja syy on se, että siihen ei voi laittaa uskonnollista rekvisiittaa (Joosef. Maria, Jeesus-lapsi), koska Hartolaan on tulossa joulu-tammikuun aikana 100-140 pakolaista, jotka ovat islamilaisista maista ja kaikki kristillinen ikonografia loukkaisi heidän herkkää islamilaista sielunmaisemaansa.

      En uskalla sanoa, että olisin varmasti oikeassa, mutta totuuden jäljellä joka tapauksessa.

      Jos joku haluaa S-marketista joulukinkun - niin kannattaa mennä hakemaan nopsaan, sillä muslmien invaasion jälkeen ei sianlihaa myydä kaupassa.

      Ja kannattaa ehdottomasi erota luterilaisesta seurakunnasta ja kääntyä muslimiksi. Uskonto ei ole niin tärkeä asia, että sen takia kannattaa pitää periaatteistaan kiinni. Meidän perhe muuttuu muslimiksi sillä hetkellä kun veitsi on kurkulla. Mielessään voi sitten olla mitä vaan, kristitty tai olla uskomatta mihinkään.

      Yritetään nyt olla jotenkin niille mieliksi. Ei ole monta asiaa missä pitää tinkiä: teeskentele olevasi muslimin uskoinen, älä liiku pimeällä, ja vie lapset autolla kouluun ja hae myös, jos eivät ole koulukyytiläisiä. Älä ikinä ystävysty niin läheisesti, että kutsuisit muslimin kotiisi tai menisit hänen kotiisi. Voit tervehtiä kylällä, jos muslimi tekee aloitteen, mutta älä koskaan katso suoraan silmiin! Äläkä jää juttelemaan. On kuitenkin kohteliasta tervehtiä.

      Minulla on muutamia facebook-kavereita, jotka ovat islaminuskoisia. Heidän kanssaan olen jutellut kulttuurieroista.

    • tervemenoa

      On kohteliasta tervehtiä nostamalla keskisormi pystyyn (sen ymmärtävät ehkä jokainen) ja ennenkuin on opetettu suomeksi mitä merkitsee, painu kotiisi voi yrittää käyttää englantia (katso sanakirjasta mene kotiisi kohdasta) Fack you on myös yleisesti tunnettu tervehdys matuille. Toki lahjoitamme myös kinkkuja pakolaispaskoille, ja toivottavasti joululauluja soitetaan kaupoissa mahdollisimman kovaa matujen iloksi. Koska jouluna on ehkä kylmä voimme virittää nuotioita ulkosalle. Koraanit voimme näin polttaa ja tuoda samalla lämpöistä joulutunnelmaa.

    • Cmyykkari

      Tunnen monia ns.kantasuomalaisia.He vasta venkuloita ovatkin.Tekevät rikoksia jo lapsesta alkaen mutta siitä ei puhuta koska siihen on totuttu.Kukaan ei nostanut kalabaliikkia kun teinisurman tuomio julkistettiin kun tekijä on kantasuomalainen mutta auta armias jos tekijä olisi ollut etnistaustainen niin siitähän vasta soppa olisi syntynyt.Vikoja on myös kantasuomalaisissa ihan yhtä lailla ja jos oikein tarkasti katsoo niin tämä sukupolvi joka nyt kasvaa on entistä huonompaa ainesta.Jo kävelytyyli paljastaa tulevan suunnan.Ja on todella Hartolalle onnenpotku jos saamme tänne maahanmuuttajia tuo luku jota on ehdotettu on aivan liian pieni enemmänkin voisi tulla.Hartola jo muutenkin konkurssikypsä kunta niin samapa tuo.Hauskaa joulunodottelua sillä joulu on kaikilla niin maahanmuuttajilla kuin kantasuomalaisilla.

      • Joulutonttunen

        Eivät muslimit vietä joulua. Nyt on nimimerkki Cmyykkarilla sivistyksessä aukko. Muslimit eivät ole kristittyjä. Täytyy toivoa, että kantaväestö saa joulurauhan tänä jouluna ja jatkossakin.


    • Cmyykkari

      Eihän jehovatkaan vietä joulua mutta viettävät salassa kuitenkin minkä ihmisten häirinnältä kerkeävät.Toivon kaikille rauhatonta joulua niillä paikoilla joissa vastaanottokeskuksia on.Ihmisten tulee muuttua hyvinvoinnin keskellä eläville kantikselle tämä voi olla kova paikka mutta hyvä niin.Olen lopen kyllästynyt näihin rasistisiin avauksiin joita jopa kuntapolitiikot samoin eduskunnan älyköt viljelevät.Silloin joskus kun se skidi syntyi ei hänellä ollut mitään ihan samalla lailla ne jotka tänne tulevat ei heilläkään ole mitään.Mutta yksi heillä on mukanaan ihmisarvo se on heillä niinkuin kantiksillakin.Joten lopettakaa jo tälläinen provosoiva keskustelu.

      • kkfkdsjfijfsf

        Kirjoitit: "Toivon kaikille rauhatonta joulua niillä paikoilla joissa vastaanottokeskuksia on."

        Oletpa aika pahansuopa. Minä toivon, että vastaanottokeskusten lähelläkin voidaan vietää rauhallista joulua.

        Ikävää, että muutamat maahanmuuttajat ovat jo rikkoneet hautarauhaa kuseskelemalla hautojen päälle ja irvailemalla hautakiville. Muslimit eivät hyväksy kuvainpalvontaa ja hautakiviä, mutta toivottavasti suurin osa heistä osaa kunnioittaa vainajien muistoa.

        Lapsiperheissä on tulevaisuus, niin kantaväestön kuin maahanmuuttajien. Siitä olen iloinen, että kotipaikkakunnalleni Hartolaan on tulossa ensisijaisesti lapsiperheitä. Muslimiperheiden lapset ovat hieman villejä ja äänekkäitä, mutta minua ei haittaa lasten äänet. Sen sijaan tappelunnujakat ja humalaisten örvellykset haittaavat ja näitähän löytyy jokaisesta kansanryhmästä...


    • Uheyjdj

      Kyllä muitakin uskontoja tunnustavat saattavat viettää joulua kukin omalla tavallaan. Esimerkiksi koristelemalla asuntoa, nauttimalla jouluvaloista ja joulumusiikista, antamalla lahjoja ja syömällä juhlavammin. Käykääpä joskus jouluna vaikka jossain Aasian miljoonakaupungissa: Japanissa, Etelä-Koreassa, Kiinassa, Taiwanilla, Singaporessa... niin näette.

      Toivon, että pakolaisina maahan tulleet voivat nauttia täällä kaupunkien jouluvaloista kaiken pimeyden keskellä. Se ei ole meiltä pois keneltäkään.

    • Cmyykkari

      Suomalaisten joulunviettoa kauan sitten ja nyt v.2015.
      Kossukänni,kuusi kaatuu.ikkunat rikki,akka ja pennut pihalle,poliisi,naapurit häiriintyvät.syyttävä katse ainako nuo.Tämä on totta joulun jälkeen taas luemme kuinka moni hengestään päässyt siis kantasuomalainen ei kai vuosisatoja vanhaa tradiota voi ohittaa paitsi silloin kun letkuissa taistelee hengestään niin silloin muilla on hyvä joulu.

    • viimeinenjoulu

      Tämä onkin sitten viimeinen joulu Suomessa. Sipilä lopettaa joulun koska mutupaskiainen pahoittaa mielensä jos muut veittävät joulua, ja kauhistus, vielä lauletaan joululaulujakin. No..lahjojahan ei ole enää kyllä varaa ostaakaan, kun kaikkien rahat menevät noiden loisien elättämiseen, niin, että lopetetaan vaan joulu suosiolla. Niinkuin kaiken muunkin joudumme lopettamaan.

    • Cmyykkari

      Meillä ainakin on hyvä joulu ruokaa,rauhaa,rakkautta.Ei tavarakrääsää ei itselle ei muille perinne jo vuosien ajan.Ai niin eikä alkoholia ei edes saunaolutta.Emme ole raivoraittiita mutta emme alkoholistejakaan.Tää on vaan meidän valinta.

      • fdkogpdg

        Cmyykkari. Tulen teille viettämään joulua. En ryyppää, enkä kerää mammonaa, mutta haluaisin syödä jouluaterian.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      60
      1957
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1692
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      53
      1609
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1537
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1525
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1445
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe