e-kirjan lukulaite

kynäll

innoissani hankin adlibrisin letto frontlight merkkisen lukulaitteen. nyt sain kuulla ettei se sovellu kuin adlibrisin omien e-kirjojen lukemiseen. haluaisin ostaa myös elisa e-kirjoja, millainen laite/merkkinen sen pitäisi olla. tietämätön eläkeläinen.

39

12664

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Älä_kapselia

      Osta tabletti.

      • vallu_hupunen

        Ota tabletti ja opettele lukemaan.


      • Älä_kapselia

        Osaan jo lukea. Tabletillani on lukuisia kirjoja ja lehtiä eri tiedostomuodoissa ja niitä on erittäin kätevä ja mukava lukea. Kirjoja yli kaksisataa ja lehtiä varmaan tuhannen tuolla puolen. Mikä on siis ongelmasi?


    • apinajagorilla

      Yht'äkkiä katsoen molemmissa kirjat ovat samassa formaatissa

      "E-kirjat ovat pääsääntöisesti EPUB-muodossa (sähköisten kirjojen ja muiden julkaisujen tallennukseen käytetty tiedostomuoto), mutta jotkut kirjat voivat olla myös PDF-muodossa. Äänikirjat ovat aina MP3-muodossa."

      • vielä_ongelmia_on

        Näyttää siltä, että tietyillä valmistajilla on vaikeuksia tehdä mp3-koodausta oikein äänikirjoihin - kuuluu pulinoita ja mulahduksia äänessä, kun ne kopioi muistiin ja soittaa mp3-playerissä.. ainakaan taso ei ole sitä mihin on totuttu normiäänikirjojen kohdalla. Toisaalta, näitähän mahtuu 30 kpl yhdellä latauksella soittimeen..


    • e-lukija

      Ensikokemus e-kirjan käytöstä on ollut ihan positiivinen. Pari kirjaa olen ostanut, kun tuli hankittua uusi tablet-laite, toisen Elisa Kirjasta ja toisen Google Playn kirjakaupasta. Kumpikin on toiminut hyvin tabletissa, jossa saa monipuolisesti säätää mielensä mukaan käyttöliittymää. Google kirjaa voi vieläpä ilman ylimääräisiä asennuksia lukea tietokoneen selaimella. Kirjanmerkkejä ja muistiinpanojakin voi tehdä. Tuosta linkistä löytyy hyvin perustietoa e-kirjasta kiinnostuneille: http://www.webtieto.com/p/e-kirja.html

    • e-lukija

      E-kirjoja voi lukea pöytäkoneella, läppärillä, tabletilla ja älypuhelimella, lukulaite on aika rajoittunut laite. Lukulaitteellekin voi tietokoneen kautta lataamalla saada esim. Elisa Kirjan kirjoja. Paras lukukokemus ehkä tabletilla. Perustietoa e-kirjasta kiinnostuneille: http://www.webtieto.com/p/e-kirja.html

      • sfsfssffssf

        Vertaa tablettia Kindleen tai Kobon tuotteisiin niin huomaat kuinka paljon enemmän tabletti rasittaa silmiä, varsinkin hämärässä lukiessa eron huomaa erittäin hyvin.


      • Anonyymi

        Kirkkaassa auringonpaisteessa tabletilta ei näy teksti, ei ainakaan hyvin kun taas lukulaitteessa näkyy oikein hyvin ja on myös kevyt laite. Kuvat ei näy kovin hyvin mutta tekstikirjan lukemiseen selvästi paras laite.


    • paljonlukenut

      Kyllä Letto Frontlightilla voi muitakin kirjoja lukea ....Adlibriksen kauppaan pääsee vain suoraan , muut pitää tietokoneen kautta ladata, pikku juttu.

      Niin missä mielessä lukulaite on rajoittunut laite kun se on suunniteltu juuri tekstin lukemiseen. Epub formaatti paras. Pdf tiedostoihin jos on kuvia tekstin joukossa ei käy oikeastaan kuin isonäyttöinen tabletti tai tietokone. 10 tuumaa ehdoton minimi.

      Yritäpä lukea 1000-sivuista kirjaa tabletilla, alkaa silmät rasittumaan lisäksi joutuu jatkuvasti lataamaan akkua ja on houkutus katsoa muita sivuja kun se on parin näppäyksen päässä....

    • Lettooon

      Hei!

      Käytän itse Lettoa Ruotsissa. Minulla ei ole alkuvaikeuksien jälkeen ollut vaikeuksia lukea Letolla myöskään kirjastokirjoja tms. Toisaalta Ruotsissa lukulaitteissa ja e-kirjojen lainauksessa ollaan jo paljon Suomea edellä.

      Itse olen toiminut seuraavalla tavalla ennen kuin olen voinut alkaa ladata paikallisista kirjastoista (esim. Tukholman yliopiston kirjasto ja Tukholman kaupunginkirjaston E-kirjasto) kirjoja Letolle. Ohjeet olen saanut Tukholman kaupunginkirjaston nettisivuilta.

      Kopiointisuojatut e-kirjat pystyy lataamaan, jos hankkii käyttäjätunnuksen Adobelle ja saa sitä kautta Adobe Digital Editions -ohjelman. Latasin siis ensin tämän ohjelman tietokoneelleni ja loin sinne käyttäjätunnuksen salasanoineen. Ohjelma on ilmainen, mutta vaatii käyttäjätunnuksen luomista. Esimerkiksi Tukholman kaupunginkirjaston kautta löytyy (ruotsinkielinen tosin) linkki, jota kautta Digital Editions -ohjelman voi ladata ja tätä kautta itsekin etenin (ks. http://www.adobe.com/se/products/digital-editions/download.html). Kun minulla oli sitten Adoben DE-ohjelma tietokoneellani, pystyin ilman mitään ongelmaa lataamaan kirjastoista e-kirjat ensin tietokoneelleni.

      Yleensä kun lataan kirjan e-kirjastosta, saan eteeni tiedoston, jonka nimenä on esimerkiksi URLLink.acsm tai jotakin vastaavaa. Kun klikkaan sitä, Adobe Digital Edition avaa linkin automaattisesti ja lataa kirjan tietokoneelleni. Jos haluan ladata saman kirjan Letolle, yhdistän Leton tietokoneeseeni USB-johdolla. Kun USB-johto on asennettu, Letto tunnistaa heti kirjan ja siirtää sen lukulaitteen kirjastooni. Minun ei tarvitse siis muuta kuin sitten avata sen jälkeen kirja Letolla ja alkaa lukea. Yleensä kirjoissa on sitten aikaraja: lainattavalla e-kirjalla se on usein kuukausi.

      Toivottavasti tästä oli apua.

      Lukuiloa!

      • PetteriB

        Olen käyttänyt Amazonin Kindle-lukulaitteita kymmenisen vuotta. Nykyinen laitteeni on Kindle Paperwhite. Se on vastaava kuin Letto, mutta se käyttää mobi- ja Kindlen azw-tiedostomuotoja ePubin sijaan. Calibre-ohjelma . Lisäksi se osaa PDF-tiedostot, mutta ne eivät ole yhtä hyviä kuin nuo toiset tiedostomuodot.

        Tabletin ja älypuhelimen ja toisaalta eLukulaitteen kuten Letto ja Kindle eroja on muutama. Tärkein on akun kesto. eLukulaite käyttää näytöllään eInk-tekniikkaa, jossa näyttöä päivitetään vain kun sivua käännetään. Tämä säästää akkua ja mahdollistaa jopa viikon pituisen lukurupeaman. Tablettihan kosahtaa joidenkin tuntien, maksimissaan päivän käytön jälkeen.

        Toinen tärkeä ero on käyttö ulkona. Useimpien tablettien ja kännyköiden ruutua ei voi käytännössä lukea auringonpaisteessa. eLukulaitteen tausta on heijastava joten teksti on kuin kirjassa auringonpaisteessa. Nykyisimmissä eLukulaitteissa on taustavalaistus, joten niitä voi lukea helposti myös pimeässä kuten tablettejakin.

        Kaikenkaikkiaan erona on se, että tabletti on yleiskäyttöinen tietokone, jota voi käyttää rajoitettuun lukemiseen. Se soveltuu myös aikakausilehtien ja kuvakirjojen lukemiseen hyvin. eLukulaite on taas parempi silloin, kun tarkoitus on lähinnä lukea novelleja ja tietokirjoja, joissa pääosa on tekstissä. eLukulaite on kevyempi, joten sitä voi pitää ranteen rasittumatta pitkäänkin kädessä, joten lukukokemus on kuin romaanin kanssa. Erona kirjaan on se, että eLukulaitteeseen mahtuu n. 1.000 kirjaa, joka on matkustavaiselle hyvä ominaisuus.


      • Apuaaaaa

        Hei, muillakin on toi adlibris letto frontlight ja on toiminut tosi hyvin, mutta joka kerta kun lataan overdrivesta se ei suostu avaamaan niitä kirjoja. Tulee sellainen 'virhe avattaessa tiedostoa'. Onko käynyt näin?


    • Lettooon

      Hei!

      Ai niin. Elisan e-kirjojen siirtäminen pitäisi myös onnistua USB-johdolla samaan tapaan kuin kuvailin edellä. En ole kuitenkaan koskaan Elisan e-kirjoja lukenut Letolla, mutta voisin kuvitella, että Sinun kannattaa avata Elisan ohjelma ja liittää usb-johto Lettoon sen jälkeen, kun Sinulla on jo koneessa asennettuna tuo Adoben Digital Editions -ohjelma.

      Toivottavasti auttaa!

    • TKi100

      Kyllä Letto luku laitteeseen voi ladata kirjoja mistä tahansa e-kirjakaupasta, elisa kirjasta, google playsta, Amazonista jne.

    • Lettoutuva

      Hei! Voiko Letto-lukulaitteella lukea sähköisiä sanomalehtiä?

    • Fixx2

      Käytän itse Koboa, laatulaite. Eiköhän Letto ihan yhtälailla siirrä kirjat koneelta lukulaitteelle. Ja onhan asiallisella lukulaitteella ihan eri tuntuma kuin jollain tabletilla. Jos ekirjoja kasautuu siltä täältä niin Calibre on kelpo ohjelma, jolla voi pitää kirjat järjestyksessä ja arkistoida, siirtää lukulaitteelle ja poistaa DRM:n.

    • lettolukija

      Letto laitteen kosketusnäyttö on tosi surkea. Jos vain hieman hipaiset lukiessa näyttöä, esille tulee joku käyttövalikko joka peittää sivun ja on poistettava ennenkuin voit jatkaa lukemista.

    • imuroija

      Eli voiko esim. Lettoon siirtää omia pdf-tiedostoja ja lukea niitä sitten? Eli ei mistään e-kirjakaupasta ostettuja/ladattuja/lainattuja, vaan omia netistä imuroimia artikkeleita jne.

    • sj123

      Kaikkiin lukulaitteisiin voi myös omia tiedostoja ladata, se onnistuu tietokoneen kautta.

    • mörömöö

      Palaan tähän keskusteluun pari vuotta myöhässä, mutta halusin kommentoida jotain silti oma kokemukseni letto frontlight 2 ei ole kovin positiivinen. Lukukokemus on laitteella ihana ja rakastan lukea sillä kirjoja, laitteella voisi lukea vaikka kuinka paljon. Negatiivista on kuitenkin laitteen muu käyttö, eli toisin sanoen kirjojen siirtäminen laitteeseen. En tiedä mikö tökkii, mutta laite on todella vaikea yhdistää tietokoneeseen ja siinä saa köyttää jos jonkinlaisia kikkoja, jos haluaa siinä onnistua. Myöskin on mainittava, että adlibriksen asiakaspalvelu on aivan surkeaa, sieltä ei saa vastausta vaikka kuinka yrittäisi.

      • Anonyymi

        Minulla on Kobo Aura HD ja Cybook Odyssey, kumpkin toimii lukemisessa hyvin, mutta kummassakin on omia kankeuksia ja puutteita toiminnassa. Esim. Odyssey ei osaa näyttää kirjoja tekijän sukunimen mukaisessa aakkosjärjestyksessä, jos kirjoja on paljon niin jonkin kirjan hakeminen on hankalaa ja hidasta ym. Sivunvaihto näppäimet siirtävät lukukohdan turhan kauas jos nappia painaa vähän liian pitkään tai painaa sitä vahingossa. Kobossa taas kosketusnäyttö siirtää usein yhden sivun sijasta kaksi sivua, takaisin tosi pääsee helposti. Valmistajat voisivat kyllä paneutua enemmän käytettävyyteen, moni toiminto laitteissa voisi toteuttaa paremmin.

        Itse suosin Elisa Kirjaa, hyvä valikoima ja ovat siirtyneet Adoben DRM:stä vesileimaukseen joka on paljon parempi eikä hankaloita elämää niin kuin DRM. Siirrän kirja-tiedoston suoraan lukulaitteeseen, enkä käytä lukulaitteessa mitään lukuohjelmaa.

        Monessa laitteessa on tastavalo turhan kirkas, himmeinkin taso voi olla turhan kirkas.


    • Luetaanyhdessä

      Onnistuuko Kindleen bookbeat.com kautta kirjojenlataus?

    • Tvm

      Mietin tässä lukulaitteen hankkimista...luen ja kuuntelen kirjat storytelistä.. tukeeko joku lukulaite storyteliä ja esim bookbeatia vai pitääkö ainoastaan storytelin omaa lukulaitetta käyttää.. ärsyttää kun eri kukulaitteita myydään vain yhtä sovellusta varten.. vai olenko käsittänyt aivan väärin? Etsin siis lukulaitetta jolla voi lukea storytelin kirjoja mutta myös ehkä joskus ostaa netistä jonkun kirjan jos esim vähäksi aikaa katkaisee storytelin tilauksen..

      • LKS

        Hei! Minä mietin täällä päässä samoja asioita. Olen vasta hankkimassa lukulaitetta. Pystyykö esim. storytelin laitteen kautta lukemaan kirjaston ekirjoja? Oletko kokeillut?


      • Anonyymi
        LKS kirjoitti:

        Hei! Minä mietin täällä päässä samoja asioita. Olen vasta hankkimassa lukulaitetta. Pystyykö esim. storytelin laitteen kautta lukemaan kirjaston ekirjoja? Oletko kokeillut?

        pystyy. mut esim turun vaski kirjaston e kirja repertuaari säälittävän suppea. eikä yhtää kirjaa suomeksi


    • Kirjastoaeivoikäyttää

      Letto Frntligthin suurin ongelma on se, ettei sillä voi lukea kirjaston kirjoja. Adobe Digitals Editions ei tue kyseistä laitetta.

      Ostokirjojen siirtäminen laitteeseen käy kätevästi tietokoneen tiedostonhallinnan kautta. Avaa vaan Letton tiedostot ja kohdan Suomi ja kopioi koneelle ladatun e-kirjan lukulaitteelle.

      • Kirjamessutonjees

        Erehdyt tässä. Käytän nimenomaan Adobe Digital editionsia Leton kanssa. Kuten yhdessä ketjun alun kommentissa sanotaan, pitää luoda tunnukset Adobelle. Ja lisäksi pitää lisätä oma Letto laitteisiin, jotka Adobeen liitetään.
        Huom Amazonin e-kirjoja Letolle ei saa, vaan ne ovat ainoastaan Kindle-lukulaitteelle. Pdf:t saa Letolle helposti Adoben kautta.
        Edelleen kiinnostaisi tietää, voiko Bookbeatin tai Storytelin kirjoja ladata Lettoon? Ikinä en lukisi e-kirjoja tabletilta tai puhelimelta...


    • laitetta-ei-tarvitse

      Edge-selaimessa on sisään rakennettu e-lukulaite.

      • Pohjanmaa123

        Letto ei enää toimi usb portissa. Lataa kyllä laitteen, mutta editions ei sitä löydä. Usb portit kyllä toimii muilla laitteilla, mutta letto lakkasi toimimasta. Onko muille käynyt samoin? Jos vaikka jokin korjaustoimenpide löytyisi??


      • käpyäläinen

        Minulla joskus toimii, joskus ei. Aina olen kuitenkin saanut kirjan ladatuksi, mutta jotain kummallista ongelmaa siinä on.


      • käpyäläinen

        Haluaisin POISTAA lukulaitteelta (Letolta) kirjoja, esimerkiksi laitteen oston mukana tulleita, joita en viitsi lukea. Ohjetta tähän en ole löytänyt eivätkä kokeilut eri näppäimillä ole tuottaneet positiivista tulosta. Osaako joku neuvoa?


    • ToukkaLuku

      Tuolla https://www.aanikirjat.fi/storytel/ kerrottiin, että äänikirja ja e-kirja synkronoituisi Storytel palvelusta. Eli siis että pääset jatkamaan äänikirjaa siitä mihin e-kirja jäi. Onko kellään tästä kokemuksia? Saako tuota Storyteliä johonkin muuhun laitteeseen pyörimään? Esim. Kindlen tyyppinen tms.?

      • Anonyymi

        Hei, Storytelin kirjojen lukulaitteeksi soveltuu vain Storytelin oma lukulaite.
        Tietenkin läppäri,tabletti ja kännykkä, mutta mikään markkinoilla oleva lukulaite ei sovellu.
        Itselläni on ollut nyt 1/2 vuotta Storytel lukulaite, luen n 100-120 kirjaa vuodessa, eli kovassa käytössä. Laite toimii hienosti,akku kestää 2-4 viikkoa ja kirjoja voi ladata laitteeseen varmaan satoja. Kirjan lataus vie vain muutaman sekunnin, ja mitään kömpelyyttä/bugeja ei ole ollut. Voin suositella!


    • Anonyymi

      Itselläni on Ipadi käytössä toimii hyvin, kun lukee äänikirjapalveluista kirjoja. Itsellä käytössä Storytel ja jos haluun vaihtaa iphoneen, kun esim bussissa niin synkronoi suoraan siihen tekstin mihin jäin Ipadin kanssa. Täältä löysin kätevän vertailutaulukon josta voi valita itselleen sopivan äänikijrjapalvelun. Storytel vertailuun pääsee suoraan tästä: https://aanikirjapalvelut.fi/storytel-kokemuksia-ilmainen-kokeilu/ ja yleiseen vertailu taulukkoon tästä: https://aanikirjapalvelut.fi/

    • Anonyymi

      Ipad myös itselläni lukulaitteena äänikirjoille. Niitä on kyllä kiva lukea. Vertailin aikanaan eri palveluita ja päädyin BookBeatiin. Tässä hyvä vertailu aiheesta: https://vertailut.com/aanikirjat/ Riippuu lukutottumuksista mikä on sopivin palvelu, joten vertailuun kannattaa käyttää hetki aikaa ja moniahan voi kokeilla maksutta.

    • Anonyymi

      Harvemmin enää tarvii erillistä lukulaitetta. Täällä oli hyvä vertailu eri palveluista, joita voi käyttää ilman erillistä lukulaitetta: https://www.aanikirjapalvelu.com

    • Anonyymi

      Storytelilla on oma laite mutta myös ilman laitetta pärjää. Kannattaa kokeilla eka palveluita missä paras sovellus omaan makuun. Esim tämmösen vertailun löysin: https://aanikirjapalveluvertailu.fi/

    • Anonyymi

      joo en tiiö tarviiko laitetta. kannattaa kokeilla eri palvelut ennen kun lähtee laitetta ostamaan, että tarviiko sitä ylipäätänsä. itellä tällä hetkellä bookbeat käytössä täältä https://www.helppovertailu.fi/paras-aanikirjapalvelu/ löysin 45pv kokeilunkin niin ei tarvinnut heti maksaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      59
      1937
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1682
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1604
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1537
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1515
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1435
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe