Terveyskeskuslääkärin järjenjuoksu unettomuuteen?

Väärinkäyttäjäyrittäjä

Kärsin yhdessä vaiheessa kovasta stressistä. En tiedostanut asiaa itse, annoin vain mennä ja tein kokoajan kaikkea kuin hullu. Jossain vaiheessa mikään ei tuntunut onnistuvan ja kaikki tuntui kaatuvan päälle. En saanut enää nukuttua kunnolla. Jatkoin tästä huolimatta väsyneenä yrittämistä kunnes enää ei jaksanut kiinnostaa kun väsytti niin paljon. Menin lääkäriin ja lääkäri kertoi, että olen masentunut. Mietin, että miten voin olla masentunut tuntematta itseäni masentuneeksi. Lääkäri määräsi mielialalääkkeitä, jotka kävin hakemassa. Etsin tietoutta lääkkeistä ja sain kuvan että toiminnasta ei tiedetä ja haitat voi olla suuria. Jätin lääkkeet kokonaan käyttämättä. Menin lääkärille uudestaan, edelleen lääkärin mielestä masentunut ja määräsi toista mielialalääkettä ja jotain ?psykoosilääkettä. Olin ilmoittanut lääkärille, että en halua käyttää lääkettä, josta ei voi tietää kuinka se oikeasti vaikuttaa. En edes hakenut uusia reseptejä vaan luin suoraan netistä selosteen ja tiesin, että ne ei ole minua varten. Sain tuttavalta 30x5mg diapam ja otin yhden tarvittaessa illalla. Sain lääkkeiden avulla unta ja unen kuntoon muutenkin. Kuurini jälkeen uni onnistui normaalisti ja akut oli taas täynnä.

Asia tuli puheeksi kun kävin lääkärissä toisen asian takia ja lääkäri kysyi lääkityksestä joka minulla on. Kerroin rehellisesti, että en käyttänyt määrättyjä lääkkeitä vaan sain asiat kuntoon tuttavalta saaduilla diapameilla. Kerroin myös kuinka käytin lääkkeitä. Lääkäri pitää minua lääkkeiden väärinkäyttäjänä? Onko lääkäreillä järkeä enää päässä? En ole koukussa mihinkään ja sain vaivan parannettua ilman lääkärin apua. En usko, että tilanne olisi korjaantunut joillain lääkkeillä joista ei voi tietää miten vaikuttaa tai vaikuttaako tai mitä ne on.

Ilmeisesti siis olen lääkkeiden väärinkäyttäjä.

4

85

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eimömmöjä

      Teit oikein, mielialalääkkeet on suoraan sanottuna perseestä vaikka moni niitä syökin, diapamia ei taida kuule saada enää muuta kuin laitoshoidossa, muuten antavat kaikkia mielialalääkkeitä joissa on sivuoireena väsymys kun niihin muka "ei jää koukkuun".

    • HiemanRauhoittavaa

      Älkää syökö SSRI-lääkkeitä. Ne vasta pään sekoittaa, eikä mikään tunnu miltään. Niihin liittyy kohonnut itsemurha riski ja monissa väkivalta jutuissa on henkilöllä ollut mielialalääkitys. Itse söin niitä ja olo oli vastuuton ja tunneton. Lääkäri sanoi, että lääkkeeni ovat "hullujen" lääkkeitä ja antoi tilalle vanhoja tuttuja "tarvittaessa" lääkettä. Nyt voin hyvin, käyn töissä ja olen lopettanut alkoholin kokonaan.

    • lääkärionpikkupiru

      onneksi olkoon, olet tavannut tyypillisimmän suolalaisen terv.keskus lääkärin ja nauttinut hänen osaamisestaan. tätä tapahtuu kuule joka päivä useasti ympäri maata.
      kiitä luojaasi, tai paremminkinitseäsi ettet noita mömmöjä syönyt ja kiitä kaveria, että jeesasi hädässä.

    • järjenkäyttösallittu

      Kellään ei ole mieliala korkealla, jos unirytmi on häiriintynyt! Ja kukaan ei ajattele siinä vaiheessa kovin kirkkasti. Mikähän ongelma siinä oli, ettei voinut määrätä pientä määrää unilääkettä? Sama juttu kuin vaikka verenpaineiden ja kolesteriolien kanssa. Jokaiselle määrätään lääke. Tautitehdas -kirjassa esimerkissä nuorella miehellä oli kotona vauva, joka valvotti, ja työssä stressaavaa. Järkevä (toinen) lääkäri tajusi asioiden välisen yhteyden, ja antoi tilanteen olla. Verenpaineet laskivat, kun vauvan koliikki hellitti ja työssäkin alkoi olla helpompaa.

      Terveyskeskuslääkäri ei ole psykiatri. Eli jos asian riitauttaisi, niin hänen ammattitaitonsa voi kyllä kyseenalaistaa sillä sektorilla.

      Nyt kun leikataan kaikilta muilta paitsi mamuilta, niin luulenpa, että terveyskeskuksessa ei enää tarjota mitään asiallisia hoitoja muille kuin mummoille ja mamuille. Pillereitä kouraan - vaikka niillä on useammin enemmäni haittoja kuin hyötyjä - ja kotiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1620
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1285
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1279
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1267
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1210
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe