Faialilta meritse Terceiraan?

MatkaMelkeinValmis

Kysyisin tietäviltä, miten kannattaisi toukokuussa matkustaa Faialilta meritse Terceiraan? Olemme varanneet lennot ja hotellit matkan muilta osin siten, että vietämme joitakin päiviä Sao Miguelilla, Faialilla ja Terceiralla kussakin. Viimeksi mainittujen välissä on kuitenkin vielä yksi suunnittelematon yöpyminen ja avoimia merimatkoja.

Yritin tutkia atlanticoline.pt:n kotisivuja, mutta meriyhteys Terceiraan jätti epätietoiseksi. HOME-sivun mukaan yhteys olisi olemassa: "Seasonal transport of passengers and vehicles from May to September, between all the islands (except Corvo), with ships Express Santorini and Hellenic Wind.” Hinnaston mukaan matka esimerkiksi juuri Hortasta Terceiraan maksaisi 32 euroa per nuppi, mutta muitakin yhdistelmiä saarien välillä olisi. Aikataulu-sivulta ei kuitenkaan löytynyt mitään tietoa Terceiraan suuntautuvista reiteistä. Varaus-osiosta oli mahdollista yrittää varata mitä tahansa reittiyhdistelmää, mutta sieltäkään ei saanut Terceiran matkoja, ei edes kesäkuulle.

Jotenkin vaikuttaa siltä, että tämän vuoden toukokuun reitit ovat vielä jotenkin vahvistamatta. Siksi kysynkin, osaisiko kukaan valaista tätä asiaa? Tiedän, että tätä voi yrittää kysyä suoraan laivayhtiöltäkin, mutta ajattelin kokeilla ensin tätä kautta.

Toinen kysymykseni koskee reittivinkkiä. Lähdemme hotellistamme Hortassa siten, että kaksi päivää myöhemmin majoitumme Angra do Heroismoon. Mitä suosittelette tälle välille? Taustatietona sen verran, että olemme kaksi normaalikuntoista aikuista, ja Picoon saatamme tutustua päivän verran jo Hortasta käsin.

5

149

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • osAcores

      Toivottavasti olet saanut yhteyden laivayhtiöön, sieltä parhaiten saa varman tiedon. Tuo kuvaamasi sekavuus nettisivuilla kuullostaa kovin tyypilliselle, joten luottaisin tuohon löytämääsi tietoon, että laivat kulkevat jo toukokuussa. Laivat ovat isohkoja autolauttoja, joten lipun saaminen lähempänä lähtöpäivää on aika todennäköistä.

      Omasta vierailustani on jo muutama vuosi, kävin mainitsemillasi saarilla. Jälkeenpäin on harmittanut, etten käynyt Sao Jorgella, josta olen lukenut pelkästään hyvää. Varsinkin heidän juustonsa on maailmankuulua ;).

    • Välipysäyksin

      Aikataulut löytyy
      https://www.atlanticoline.pt/p/p/index.php
      Linha Amarela Navio A vie Faial/Horta - Pico/S. Roque - S. Jorge/Velas - Graciosa/V. Praia - Terceira/P. Vitoria (- S. Miguel/P. Delgada)
      Linja ei kulje pitkän kaavan mukaan päivittäin. Esim. ti 17.5 Lähtö Hortasta klo 7 perillä Praia da Vitoria klo 16. Aikataulu vaihtelee vielä eri päivinä.
      Ko. linjakohtainen aikataulu löytyy, kun valitset ensin oikean ajankohdan ja sitten "Yellow Line Schedule"

    • MatkaMelkeinValmis

      Kiitoksia vastauksista! Laivayhtiö on näköjään vahvistanut tämän kauden aikataulut, ja liput pystyy ilmeisesti varaamaan ja maksamaan jo tässä vaiheessa. Tammikuussa se ei vielä onnistunut.

      Tiedoksi niille, jotka eksyvät tätä ketjua lukemaan joskus tulevaisuudessa. Lentojen ja hotellien varaaminen kannattaa sinänsä tehdä hyvissä ajoin, sillä mahdollisuudet ovat selvästi supistuneet ja hinnat nousseet viimeisen kuukauden aikana. Azoreille tulon ja sieltä poistumisen kannalta parhaimpia paikkoja näyttäisi olevan Sao Miguel ja Terceira, ja ainakin käyttämämme hyvin tunnetun varausjärjestelmän kautta nämä pystyi ketjuttamaan meno-paluu-hintaisesti. Siirtyminen Sao Miguelilta Faialille lentäen tuntuu edelleen ihan hyvältä ratkaisulta.

      Meillä näyttäisi olevan hyvää tuuria merellisen osuuden suhteen, jota alkuperäinen kysymyskin koski. Pääsemme tekemään täysipäiväisen laivaristeilyn, joka alkaa aamuseitsemältä Faialin Hortasta ja päättyy Terceiran P. Vitoriaan kello 16:00. Matkan varrella on puolen tunnin pysähdykset Picon S.Roquessa, S. Jorgen Velasissa ja Graciosan V. Praiassa. Hyvä tuuri tarkoittaa sitä, että tällaisia reittiosuuksia on vain viidesti toukokuussa 2016.

      Jos hotellit ja lennot on muuten varattu eikä arpaonni suosi laivareitin osalta, saarten välillä on onneksi myös lentoyhteydet.

      • osAcores

        Lennot saarten välillä hoitaa www.sata.pt


    • MatkaMelkeinValmis

      Koska tämä asia saattaa kiinnostaa muitakin, kerron tässä väliaikatietoa.

      Liput pystyy todella varaamaan laivayhtiön sivujen kautta. Maksaminen aiheutti kuitenkin teknisiä ongelmia. Luottokorttimaksu onnistui melkein kokonaan, mutta aivan loppumetreillä maksaminen keskeytyi. Rahaa ei tässä vaiheessa veloitettu tililtä.

      Otin yhteyttä laivayhtiön sähköpostiosoitteeseen ja kerroin muun muassa varauksen yhteydessä saadun varausnumeron. Laivayhtiöstä vastattiin heti seuraavana päivänä ja tarjottiin maksua "the easy pay" -järjestelmän kautta. Lupauduin sitä kokeilemaan, ja seuraavana päivänä sain linkin sivustoon. Maksoin matkan, ja maksuvaraus näkyi saman tien pankkini sivulla. Seuraavana päivänä sain laivayhtiöltä vahvistuksen matkan maksamisesta sekä liput pdf-muodossa.

      Tähän mennessä kaikki näyttää sujuvan kerrassaan hyvin. Siinä mielessä Horta on tosin hiukan epämukava lähtöpiste, että lähtöselvitykseen pitää ehtiä ennen aamukuutta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1137
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe