Tämähän on tiedetty Myyrmäen Urheilupuisto Oy:sta

vantaankorruptio

http://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/356889-tuhansien-eurojen-viinalaskuja-ja-kalliita-lahjoja-salainen-raportti-paljastaa
Tämän urheilupuiston korruptoituneesta ja verovaroin tuhlailevasta toiminnasta on jo tuon alkutekijöistä lähtien tiedetty ja silloin aikoinaan perusteettiin silloisen kaupunginyhtiön tuhlailevalle perustalle tämä OY muotoinen mutta homma jatkuu samalla tavalla kuin silloinkin mutta kukaan näistä kaupunkimme päättävistä elimistä ei ole puuttunut tämä nykyisenkään yhtiön toimintaan....
Tässä muuten lähellä asuvana ole aina ihmetellyt tuota kuinka tehokkaasti toimii kaupungin aurauskalustokin tuossa kentällä kun muut jalkakäytävätkin on vielä auraamatta....

17

284

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • junioriurheilunVantaa

      Myyrmäen Urheiluopiston oy, puheenjohtaja ja hallitus, voisi kiittää urheilujunioreiden perheitä, saamastaan rahoituksesta, näiden rahakkaiden pirskeiden, samoin kuin ylimitoitettujen palkkioiden korotuksista.

    • Eikövielävois

      Voi että niin monet juhlat on vietetty. Ja hauskaa on ollut. Surullista jos nyt ne on lopetettava. Nyyh.

    • Ja_taas_nämä

      Jos tuo kerran on ollut tiedossasi, niin ei ole tullut mieleen ilmoittaa siitä?
      Piti odottaa vuosikausia ja antaa homman jatkua, jotta pääsee sanomaan että olen tiennyt tuon jo vuosia. Fiksua?
      Meidän veronmaksajien rahoja on tuhlattu suuria määriä ja sinä olet sen tiennyt, mutta et vaivautunut kertomaan siitä kenellekään. Ei kannata syytellä muitakaan, kun itsekään et asialle ole mitään tehnyt.

      Miksi nämä 'minä-olen-tiennyt-tuon-jo-vuosia' -tyypit heräävät vasta, kun väärinkäytökset paljastuvat jonkun toisen toimesta?

    • Vantaa-Vandaa

      Vanha kunnan tapa, hiton kateelliset antakaa meidän juopotella rauhassa.

    • dtyuj

      Tuo on jo törkeä petos!
      No iteppä selvittävät asiansa Poliisin kanssa.
      Josta junioreitten vanhemmat tekee varmasti rikosilmoituksen..

    • vantaankorruptio

      "Jos tuo kerran on ollut tiedossasi...." se on kuule vaikeata ja hyödytöntäkin tavallisena vantaanveronmaksajana "ilmoittaa" näistä kun ei ole päättävissäelimissä vaan vain maksajana...tätähän olemme saaneet lukea julkisesti suhrumointia ja hyvä-veli-verkostoa jatkuvasti niin kaupunginjohtajista mäkiseen....
      Paltaan tähän yksittäiseen asiaan...:
      Vantaatahan oltiin suunnittelemassa jalkapallo-kaupungiksi ja tässä oli alusta lähtien tuossa lehdessä mainittu "toimitusjohtaja" ja tätä tehtiin yksityisin varoin ja hommattiin tuo surullisenkuuluisa Allianssi mikä kaatui sopupeleihin...yksityiset rahoittajat pesivät kätensä ja oli menossa konkurssiin....perustettiin tuo Myyrmäen Urheilupuisto Oy mikä on todellisuudessa vantaankaupungin tytäryhtiö, omistuksessa ja rahoittama mutta näyttää noin OY yrityksenä paremmalta ja oikeutetummalta kun samaan aikaan veroeuroja upotamme tuohon suohon...hommattiin isolla rahalla tekonurmikentätkin ja Vantaan energia veti kaukolämpöputkistotkin laajalle kentälle lämmittääkseen harakoille mutta me maksamme tuonkin kauko- ja sähkönsiirtona...hommas tämän PK-35 Helsingistä mutta kun eivät pidä kotikaupunkinaan tätä Vantaata?!!
      Näissä muissakin halleissa ja kentissä on vastaavaa toimintaa ja Energia-areena tehtiin suurellanumerolla mutta sitä käyttöä ei ollutkaan niin että maksaisi itseitsensä vaan tähänkin uppoaa veroeuroja ja sitähän ei julkaista ja tätä eivät maksa ja tätä eivät rahoita seurat ja lastenkin vanemmat vaan kierolla tavalla vantaalainenveronmaksaja.
      Näille kentille ja halleille et pääse veronmaksajana ykskaks potkimaan palloa lapsesi kanssa vaan heitetään heti pois kun nämä eivät ole julkisia rakennuksia kuin esim. uimahallit ja niiden tukemiseen ymmärrän siten käytettävän veroeuroja.
      Tämä "toimitusjohtaja" on suhrumoinnut tuota 2000-luvun alusta ja on hakenut henkilökohtaistakin voittoa ja tämän on tienneet poliittiset päättäjämmekin veroeuroja tuhlatakseen kun samaan aikaan haemme säästöjä lastemme ja vanhuksiemmekin hyvinvoinnista??!!

    • Törkeäätoimintaa

      http://www.iltalehti.fi/talviurheilu/2016012220999223_tl.shtm
      Kaupunginyhtiö maksatti viinat juniorien vanhemmilla, isä raivostui: "Onhan tämä aivan käsittämätöntä!"
      Myyrmäen Urheilupuisto Oy vastaa jalkapallostadionin, Energia-areenan, Myyrmäki-hallin ja urheilupuiston jäähallien toiminnasta.

      Myyrmäen Urheilupuisto Oy:sta tehty, Vantaan Sanomien käsiinsä saama, tarkastusraportti on karua luettavaa.
      Suurimmalta osin urheiluseurojen vuoromaksuilla toimintaansa pyörittävän kaupunginyhtiön kerrotaan tuhlanneen kymmeniä tuhansia euroja toinen toistaan arveluttavampiin kestityksiin.

      Vantaan Sanomien uutisen mukaan alkoholijuomien kyllästämiä ravintolalaskuja vuosilta 2012-2014 on kymmeniä, joista suurin on lähes 5 000 euron suuruinen.

      Myyrmäen Urheilupuiston entisen toimitusjohtajan Erkki Salon 60-vuotisjuhliin upposi kaikkinensa noin 10 000 euroa. Salon kerrotaan antaneen toimitusjohtajana myös omavaltaisia palkankorotuksia muun muassa itselleen.

      Ulkomaan ja kotimaan matkoihin ja seminaareihin yhtiö käytti kahdessa vuodessa VS:n mukaan kymmeniä tuhansia euroja.

      "Käsittämätöntä"
      Etelä-Vantaan Taitoluistelijat ry:n puheenjohtaja Tomi Ek pitää Myyrmäen Urheilupuiston toimintaa käsittämättömänä. Hän huomauttaa, että MUP:n toiminta rahoitetaan suurelta osin junioriurheilijoiden vanhempien maksuilla.
      - Urheilupuolella vanhemmat ovat maksavia asiakkaita. Jos jään tuntihinta menee siihen, että pidetään tuollaisia 60-vuotisjuhlia, jotka maksavat 10 000 euroa, ja viedään aitioihin ihmisiä, niin eihän tuossa ole mitään järkeä. Tämä on kaukana siitä hyvästä liiketoiminnasta ja eettisen liiketoiminnan osaamisesta.

      - Samaan aikaan kun syydän rahaa, että minun lapseni voisivat harrastaa, mattoa vedetään alta toisella puolella. Onhan tämä aivan käsittämätöntä! Ek ihmettelee.

      Oletko pettynyt Vantaan kaupungin toimintaan?

      - Toki olen äärettömän pettynyt siihen, että tällainen voi olla mahdollista. Vantaan urheilutoimenjohtajan (Veli-Matti) Kallislahden suuntaan totta kai sanoisin sen, että en voi ymmärtää, miten tällainen voi olla edes mahdollista, Ek hämmästelee.
      Ek pitää selvänä, että Myyrmäen Urheilupuisto Oy:n huoleton varainkäyttö on näkynyt juniorien vuoromaksujen hinnoissa.

      - Uutisoinnin perusteella voi huoletta sanoa, että niissä maksuissa on ollut ihan järkyttävä määrä ilmaa.

      - Hintataso on järkyttävä. Viittaan ihan puhtaasti Jari Kurrin ja Esa Tikkasen kommentteihin muutaman kuukauden takaa: keskiluokalla ja alemmalla keskiluokalla ei ole enää mahdollisuutta - puhumattakaan siitä alemmalla tuloluokalla - harrastaa enää sellaisia lajeja kuin jääkiekkoa, taitoluistelua ja muodostelmaluistelua.

      Leväperäisellä rahankäytöllä ja muun muassa 55 000 euron tappiot aiheuttaneella toimitussopimuksen purkamisella on Ekin näkemyksen mukaan kauaskantoisia vaikutuksia. Hän antaa esimerkin:
      - Helsinki ei myönnä enää ensi vuonna Vantaalle lainkaan jäitä. Meidän on pakko etsiä korvaavat jäät jostain. Jos Vantaa ja MUP olisivat investoineet järkevällä tavalla, niin oltaisiin saatu jäätä, jopa niin, että voitaisiin miettiä jäähallin rakentamista jonnekin, Ek sanoo.

      "Suolaisia hintoja"

      Jääkiekkoseura Etelä-Vantaan Urheilijoiden puheenjohtaja Pekka Ström on Ekin kanssa samoilla linjoilla juniorien korkeista jäämaksuista.
      - Kiinnostaisi tietää, meneekö meidän maksuista osa myös tällaisen toiminnan ylläpitämiseen, Ström heittää.
      Jäämaksut vievät Strömin mukaan leijonanosan EVU:n budjetista.

      - Onhan ne maksut Suomen mittakaavassa korkeita. Meillä on talviaikana Vantaan kaupungin tukemaa jäätä. Touko-, kesä-, heinä- ja elokuu käytetään sitten tukemattomia jäitä, joista me maksetaan ihan suolaisia hintoja, Ström sanoo.

      Erkki Salon toiminnasta Myyrmäen Urheilupuiston johdossa on tehty jo vajaa vuosi sitten tutkintapyyntö poliisille. Tuon tutkintapyynnön sisältö liittyi kuitenkin jalkapalloseura PK-35:n saamiin, sadan tuhansien eurojen arvoisiin etuisuuksiin. Salo istui tuolloin samanaikaisesti seuran hallituksessa.
      Iltalehti tavoitti perjantaina Salon, joka oli haluton kommentoimaan niin tuoretta tarkastusraporttia kuin poliisille tehtyä tutkintapyyntöä.

      Iltalehti tavoitti perjantaina Salon, joka oli haluton kommentoimaan niin tuoretta tarkastusraporttia kuin poliisille tehtyä tutkintapyyntöä.

    • No_komments

      http://www.iltalehti.fi/urheilu/2016012220998051_ur.shtml Vantaan Sanomat: Raportti paljasti urheiluyhtiön viinalaskut - rahat kerättiin juniorien vanhemmilta Vantaan Sanomat uutisoi perjantaina sisäisen tarkastusraportin pöyristyttävistä tuloksista. Myyrmäen urheilupuiston taustayhtiön toimintaan liittyy isoja epäselvyyksiä, uutisoi Vantaan Sanomat

      Vantaalla tehtiin viime vuonna kaupunginjohtaja Kari Nenosen päätöksellä sisäisiä tarkastuksia useisiin kaupungin yhtiöihin. Salaisen tutkimusraportin tulokset olivat karmeita, uutisoi raportin haltuunsa saanut Vantaan Sanomat.

      Tarkastusten pohjalta poliisille on tehty tutkintapyyntö muun muassa Myyrmäen urheilupuistoyhtiön entisestä toimitusjohtajasta.

      Vantaan Sanomien mukaan Myyrmäen Urheilupuisto Oy:n toiminnasta tehty tarkastusraportti kertoo muun muassa tuhansien eurojen ravintolalaskuista ja matkoista.

      Ravintolalaskuja löytyi kymmenittäin, niistä suurin oli peräti 5 000 euron luokkaa. Tarkastusraportin mukaan lähes kaikissa ravintolalaskuissa "kaksi kolmasosaa oli alkoholitarjoilua". Piikkiin oli mennyt myös yhtiön toimintaan kuulumattoman kaupungin rakennusvalvontajohtajan venäläisvieraiden ravintolalaskuja.

      Alkoholia myös annettiin lahjaksi työntekijöille ja kumppaneille. Samoin juomakulut kuitattiin seminaarimatkoilla niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Matkoista koitui lehden mukaan yhteensä kymmenien tuhansien eurojen menot.

      Lehden mukaan urheilupuistoyhtiön entisen toimitusjohtajan Erkki Salon 60-vuotissyntymäpäivien osallistujista ei ole selvityksiä, vaikka juhlat maksoivat yhtiölle noin 10 000 euroa. Salo oli myös tehnyt omavaltaisen päätöksen palkankorotuksesta itselleen ja muille yhtiön työntekijöille.

      Lehden mukaan Myyrmäen Urheilupuisto Oy:n toimintaa rahoitetaan suurelta osin urheilujuniorien perheiltä kerättävillä maksuilla.

      Iltalehti tavoitti Myyrmäen Urheilupuisto Oy:n entisen toimitusjohtajan Erkki Salon. Hän ei halunnut kommentoida tarkastusraporttia.

      - Minun on hirveän hankala kommentoida. Se on tehty lähtöni jälkeen, enkä ole nähnyt sitä.

      Kysymys poliisille tehdystä tutkintapyynnöstä saa saman tyyppisen vastauksen.

      - Se prosessihan on kesken. Senkin takia minun on hirveän hankala kommentoida tätä keskeneräistä asiaa.

      Tarkastuksista päättänyt kaupunginjohtaja Kari Nenonen ei kommentoi asiaa.

    • harmaattilit

      "Vantaalla tehtiin viime vuonna kaupunginjohtaja Kari Nenosen päätöksellä sisäisiä tarkastuksia useisiin kaupungin yhtiöihin. Salaisen tutkimusraportin tulokset olivat karmeita..." miksi Vantaa edes käyttää noita ns. tytäryhtiöitä kun niissä käytetään veroeuroja ja voidaan sitten hyväksikäyttää ja pimittää saatuja tuloja ja vielä väitetään ettei suomessa ole korruptiota??!!

    • PK-35_VantaaPidotParanee

      http://www.metro.fi/uutiset/a1387819226393

      "Syytteen mukaan (Erkki) Salo on muun muassa ohjannut Myyrmäen Urheilupuisto Oy:lle kuuluneita mainosmyyntituloja PK-35 Vantaalle yhteensä 262 195 euroa. Tilitykset ovat tapahtuneet vuosina 2009–2014.

      Mainostulot perustuvat urheilupuistoyhtiön ja markkinointiyhtiö Gateway Media Oy:n väliseen sopimukseen. Gateway on maksanut keräämiään mainos- ja markkinointituloja suoraan PK-35 Vantaan tilille Salon pyynnöstä. Myyntitulot eivät näy ollenkaan urheilupuistoyhtiön kirjanpidossa.

      Syyttäjän mukaan Gateway on tämän lisäksi maksanut Salon pyynnöstä ennakkoon PK-35 Vantaalle tulevien vuosien mainosmyyntitilityksiä. Näin urheilupuistoyhtiölle on syntynyt velkaa, joka ei näy yhtiön kirjanpidossa.

      Urheilupuistoyhtiön hallitus ei ollut tehnyt päätöstä näistä tilityksistä."

      ----------------
      Urheilupuistoyhtiön hallitus sai keväällä kenkää. Oletettavasti heitä ei ole kiinnostanut kuin hyvänä jätkänä ja seuramiehenä tunnetun Eetu Salon piikkiin bailaaminen. Mutta Suomessa ja Vantaalla ei varsinkaan poliitikolla ole vastuuta mistään muusta kuin omista eduistaan huolehtimisesta.

      http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/poliitikoille-potkut-rikostutkintaan-joutuneesta-vantaan-yhtiosta/4895234

      Toki kaupungilta löytyi välittömästi Salon olemattoman kunnian suojelijoita, kun Saloa ja muita asianomaisia räväkästi kritisoinut graffiti peitettiin alta aikayksikön. Kyllähän kokoomus-demarit -aseveliakseli pitää omiensa olemattomasta "kunniasta" huolta. Jostain syystä tässä kaupungin irvikuvassa ei olle huolissaan kaupungin maineesta kunnallispolitiikan törkyisyyden takia. Ehkä kaupungin virkamiesjohto ja kärkipoliitikot ovat sen verran paatunutta porukkaa, että joku maine ihan käsitteenäkin heitä lähinnä naurattaa.

      http://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/359081-graffiti-oli-vantaalle-liian-raju-pala-nain-kaupunki-selittaa-sensuuriaan

      Todennäköistä onkin, että E Salon katsotaan kärsineen jo aivan kohtuuttomasti asian herättämän julkisuuden takia ja siksi hänelle määrätään rangaistukseksi kuukauden ehdollinen vankeustuomio tai parikymmentä päiväsakkoa. Lisäksi hänelle annetaan erityinen soviteltu rangaistus, jonka mukaan E Salon tulee viikottain nauttia 500 eurolla väkijuomia erikseen sovituissa vantaalaisravintoloissa. Salo ottanee tehtävän vastaan arvokkaasti pyrkien täyttämään sen viimeistä PISARAA myöten. Vieno huokaus kuultaneen oikeudesta elämäänsä kyllästyneen haiman suunnalta.

      PK-35 Vantaa tuskin saa lisenssiä ensi kaudelle ellei vantaan kaupunki ohjaa lisää verotuloja seuran sponsorointiin. Tämä olisi erittäin metka tempaus kaupungilta, jonka miesvaltaisessa kunnalliseliitissä onkin kyllästytty erilaisten feministien ja punaviherhössöttäjien puuhasteluun toisarvoisten vähemmän äijjjämäisten asioiden kimpussa. Toki asialla on sen luokan ammattimiehiä, että tällä kertaa rahallinen tuki pidetään varmemmin pimennossa.

      • ganzunten

        Tämä alkaa olla sen verran kauan käsitelty juttu, että onko tuomiosta mitään tietoa? Ilmeisesti on tarkoitus vanhettaa tämäkin tapaus.
        Keskustelu asiasta on harhautunut sen takia, että Salo on saatu syntipukiksi joko rahalla tai kiristämällä. Salo onkin yksi syyllinen, mutta asioista perillä olevat tietävät, että kaiken takana ovat yhtiön puheenjohtaja ja despootti Heikki Heinimäki ja hänen uskollinen aseenkantajansa Seppo Nurmi.
        Mainittakoon vielä, että nyt esiin tullut kaupungin piikkin rilluttelu ja reissaaminen on vain jäävuoren huippu ja perinne. Isompia maksusiirtoja ei ole helppoa todistaa.
        Jos Salo murtuisi oikeudessa suurten korvausten pelossa, ehk hän puhuisi.
        Kuka tietää, missä vaiheessa mennään vai mennäänkö yleensä?


    • ysikasivantaalainen

      Uomarinteen koulun parakin, Vaskivuoren lukion, Myyrmäen urheilutalon (uimahallin) ja Luna:n viereen on ilmestynyt VJS:n Hissikeskuskenttä. Mitäs mieltä olette siitä? Tukholman Gröndalissa on samanlainen tai ainakin oli samanlainen talvella 2008-2009.

    • tutkitaanensin
      • spurgut-päättämässä

        On kyllä juopon näköisiä äijiä, ei erotu yhtään myyrmäen pultsareitten joukosta.
        Urheilupiireissä on rankkaa


    • ps-syönytsanansa

      Eli kun äänestetään kokoomus ja sdp linjalla niin sama meno jatkuu mutta ketä ja mitä tässä pitäisi äänestää.

    • 353453

      Niin onhan se ollut surullista ja rikollista touhua SDP ja KOK puolueen jäseniltä jo vuosikymmenien ajan.
      Muistelen aikoinaan -70 luvulla kun siivojiakin palkattiin jäsenkirjan perusteella kaupungille eri toimintoihin.
      Ja varmaankin vain törkeimmät jutut on paljastuneet niiden touhuista.
      Vaihtakaa näiden tilalle rehellisiä puolueita ja edustajia.
      PS ei varmaankaan löydy näitä kytkentöjä koska on aika uusi puolue.

    • Katkeruusonkalkkia

      Tosiasiahan on se, että verorahoilla tuetaan näitäkin liikuntaharrastuksia niin leveällä kauhalla, että muutama viinapullo on pikkurahaa. Todennäköisesti niillä paukuilla lobataan ko. harrastusten jatkuvuutta ja huvinvointia. Jos laitettaisiin kulut oikeasti maksuun, niin voipi olla, että maksajien määrä olisi aika vähäinen.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1600
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1285
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1279
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1267
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1210
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe