vihlonta paikkaa kovetettaessa

kysyn_vaan

Kysyisin paremmin asiasta tietäviltä (mielellään siis sellaisilta, jotka oikeasti tietävät, eikä mutu-vastauksia), että mikähän oli kyseessä kun tänään käydessäni hammaslääkärissä (yksityisellä) ensinnäkin laser, jota käytettiin vihloi ja sattui TODELLA kovaa (aiemmin vain kohtuullista vihlontaa) ja lisäksi kahta paikkaa (muovi) tehtäessä paikan kovettaminen sattui ihan kauheasti! Varsinkin toisen. Koskaan aiemmin (ja hampaani ovat täynnä paikkoja) ei tuo sinivalo ole vihlonut/polttanut noin. Ihan suorastaan "pakenin" ja painauduin penkkiin, ja äännähdin, kun niin kovasti ja yllättäen vihloi. Toki aiemmin paikkaukset on tehty puudutettuna, mutta nyt tuon laserin kanssa 4-6 hammasta tässä vuoden mittaan on korjattu.

Joten olisin ensinnäkin kysynyt, onko tuolla sinivalolla oikeasti vihlova taipumus (jota en vain puudutettuna ole aiemmin tuntenut) vai oliko tässä nyt jotain erikoista, kun tuntui, että kaikki vihloi niin kauheasti. Ensin se laser (myös siihen toiseenkin hampaaseen, mutta se oli erilainen tapaus.. Nyt en osaa sanoa, tuntuiko valo siihen hampaaseen miltään.. ainakin laser poltti kauhean paljon ja sattui hirveästi ja paikan laittaminen ja sen jonkun hapon levittäminen siihen pohjalle kyllä vihloi aika urakalla). Laserin kanssahan ei siis usein tarvita puudutusta, ja puuduttamista pelkäävänä siksi olen kokenut (alkuun) hyvänä tuon laseroinnin...

Ymmärrän, että hammaslääkäri aloitti "remontin" pahimmasta päästä ja silloin kun laserilla porataan karieksen pehmentämää kudosta, se sattuu sitä vähemmän, mitä "sairaampaa" kudos on. Eli ymmärrän, että viimeiset reiät ovat olleet jo "terveempiä", joten ehkä laser on siksi tuntunut nyt kivuliaammalta..

Noh, paikattiin kaksi hammasta, joten omaan mieleeni tuli se, että koska hammaslääkäri teki työtä pienen kiireen alla, ensin paikkasi kohdan, josta oli paikka irronnut, ja "pohjatyöt" jo tehty reilu kk aiemmin ja sitten vielä lisäksi ihan uusi paikka toiseen hampaaseen, joka olikin vieläpä iso kolmen pinnan paikka, (johon ainakin upposi paljon paikka-ainetta, joten aika iso monttu on porattu auki..), että oltiinko niin syvällä/lähellä hermoja, että siksi tuo sinivalokin poltti, vai onko siinä eri tehotasoja/aikamääreitä, kauanko kerrallaan valolla kovetetaan (kun tuntui että jotenkin lyhyemmän aikaa kovetus olisi kestänyt joka kerroksella). Ajattelin siis, jos valolla on esim. niin, että: lyhyempi aika -> tehokkaampi -> polttelee, tai vastaavasti toisinpäin, jos pitempi aika ->pienempi teho -> ei kipua.
Ainakin siinä laserissa on siten, että mitä tehokkaammin tykitetään, niin sitä nopeampi se on, jos vihloo ja tehoja vähennetään, myös poraaminen hieman hitaampaa.

Vai onko tässä jotain minuun itseeni liittyvää, huonosti nukuttu edellisyö -> stressihormonia elimistössä enemmän, herkempänä jotenkin, vai nainen kun olen, niin vaikuttaako esim. kuukautiskierron vaihe kipukynnykseen alentavasti (olin kyllä ottanut 800mg Buranaa etukäteen), vai onko laserin käytöllä jotain aikaväliä, voiko sitä käyttää lyhyellä aikavälillä useasti, ilman, että hermosto alkaa siihen jotenkin reagoimaan, vaikka asiat tapahtuisikin eri puolilla suuta..?

Olen aivan ymmälläni, ja mietin taukoamatta mitä tänään tapahtui.. Oltiin jo myöhässä ja seuraava potilas odotteli hoitoon pääsyä, niin tyypillisenä suomalaisena en sitten jäänyt kyselemään sen tarkemmin..

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • djdkssbs

      Kipua voisi lievittää puudutuksella

      • Kysyn_vaan

        Ei pysty ottamaan ja sen vuoks just käyny tuolla missä laserin käyttö mahdollisuus.. En mä ylimääräistä laserista maksais jos pystyisin normitapaan olla hoidettavana, siis puudutus ja normipora..


    • Cccha

      Hei!
      Laseria voi käyttää useasti, riippuen paikan koosta. Muovipaikat saattavat aiheuttaa vihlontaa, sillä ne kutistuvat hieman kovettuessa. Vihlontaa saattaa kestää jopa pari viikkoa, kunnes paikka on asettunut kunnolla. Jos vihlonta ei lopu buranalla, tai käy sietämättömäksi, niin varaa aika hammaslääkäriin tarkastusta varten.

    • kojihug

      Laser on vaarallinen

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2003
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      54
      1725
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      58
      1629
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1557
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1525
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1455
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe