Laguna-professori Jukka Tikanmäki

Vehkeilijäin.kuningas

-"vastausta odotan 29.10.2012 17:20

Mistä luulet Laguunan saavan pohjatutkimuksiin sen 1.4 milj. euroa. Nyt voit olla jo rehellinen.

Seminaarissa Hotellilla et vielä kertonut totuuksia, vaikka tulit PP-Maakuntaliiton kokouksesta ja tiesit tuoreet tiedot, ettei rahaa sieltä herunut. Vaalit olivat vielä edessä, ehkä parin viikon päästä.

Kerro nyt, kun 221 ääntä on lakkarissa, että mistä tulee kaupungin hyväksymän 317 000 euron ja Inmetin hyväksymän 270 000 euron lisäksi tuo äsken mainittu

1.4 miljoonaa.

Joku tituleerasi sinua Laguunaprofessoriksi. Kaipa sinun jotenkin tulee titteli lunastaa. Edes hankkimalla tuo 1.4 miljoonaa, että herroille on maksaa palkkaa ja että elämme unelmissa, että Laguuna tulee ja helemat paukkuu.

Kaupungin miljoonat tähän projektiin ovat valtaisat., mitä on maksettu.

Nythän on ihan perusteltua, että Maija-liisa Veteläinen kirjoittelee Haapajärven kaupungin nimissä kirjeitä maailmalle, että "kun laguuna tulee, niin tarvitsemme sitä ja tätä".

Pahalta näyttää ja yhä pahenee"-

Osaisitko nyt vastata, sillä olet jo loppusuoralla edellisen vaalien v.2012 vouhotuksessasi ja nythän niin äänet kuin eurot ovat jo vissiin kasvamassa korkoa?

79

811

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kuhan.veistelee

      UUTISTA tuutista
      lainaus
      ITKU. pitkästä. ilosta 29.1.2016 20:37


      Tekniikka ja talous 29.1.2016

      "PYHÄSALMI EI SAA NEUTRIINOILMAISINTA

      Pyhäsalmen kaivokseen suunnitellut Cernin neutriinoilmaisin sekä pumppuvoimala eivät näillä näkymin toteudu.

      Pyhäsalmen kaivoksen toiminta on loppumassa vuosikymmenen lopulla. Pari vuotta sitten uutisoitiin kahdesta mielenkiintoisesta suurhankkeesta, joilla kaivoksen luolastoille saataisiin uutta käyttöä.

      Toinen liittyy Euroopan hiukkastutkimuskeskus Cernin Laguna-hankkeeseen, jossa oli määrä rakentaa hiukkaskiihdyttimellä ammuttuja neutriinoja vastaanottava neutriinoilmaisin.

      Pyhäsalmi todettiin Euroopassa tällaisen ilmaisimen parhaaksi sijaintipaikaksi. Cernin hiukkaskiihdyttimestä Genevestä olisi ammuttu neutriinoja maankuoren läpi Pohjois-Pohjanmaalle yli 2000 kilometrin päähän.

      - Tämä tutkimus on päätetty siirtää Yhdysvaltoihin, sanoo tutkimusjohtaja Timo Enqvist Oulun yliopiston Oulun Eteläisen Instituutista.

      Cernin ja amerikkalaisen Fermilabin tutkimusryhmät ovat yhdistäneet voimansa Dune-projektiksi (Deep Underground Neutrino Experiment).

      Neutriinot ammutaan liikkeelle Fermilabin kiihdyttimestä Bataviasta Illinoisin osavaltiosta 1300 kilometrin päähän Etelä-Dakotaan Sanfordin tutkimuslaitokseen. Se on sijoitettu käytöstä poistettuun kultakaivokseen.

      Enqvistin mukaan hankkeen rahoitus ei ole vielä täysin selvillä, mutta se merkitsee kuitenkin Pyhäsalmen haaveiden kuihtumista.

      Pyhäsalmen kaivokseen suunniteltiin ensin rakennettavaksi noin 50 miljoonan euron pilottilaite, josta olisi portaittain edetty täysimittaiseen ilmaisimeen.

      - Todennäköisyys on nyt kyllä lähellä nollaa, Enqvist sanoo.

      PUMPPUVOIMALA EI OLISI KANNATTANUT

      Samanlaisen kohtalon on kokemassa toinenkin mittava hanke eli kaivokseen kaavailtu pumppuvoimala.

      - Hanketta ei millään saatu kannattavaksi nykyisillä edellytyksillä, sanoo Oulun Energian toimitusjohtaja Juhani Järvelä.

      - Oli liian paljon muuttujia, joihin ei saatu vastauksia.

      Oulun Energian lisäksi kaivoksen käyttöä sähkövarastona selvittivät Oulun Seudun Sähkö, Turku Energia ja Vantaan Energia.

      Järvelän mukaan voimalahanketta selvitettiin varsin seikkaperäisesti.

      - Teknisesti ongelmia ei olisi, onhan esimerkiksi Keski-Euroopassa runsaasti pumppuvoimaloita ja koeteltua tekniikkaa.

      Pumppuvoimalan idea on se, että vettä lasketaan alas kaivokseen suurimman sähkön tarpeen aikana. Kun sähkö on halpaa, vesi pumpataan takaisin voimalaitoksen yläpuolella olevaan altaaseen.

      Pyhäsalmella olisi yläaltaaksi soveltuva avolouhos. Ala-allas voidaan louhia kaivoksen nykyiseen toimintasyvyyteen, jolloin putouskorkeus olisi 1400 metriä.

      Suomea lähimmät pumppuvoimalat ovat Ruotsissa. Jyväskylän Korpilahdelle 1970-luvulla suunniteltu voimala kaatui ympäristösyihin.

      Energiayhtiöiden suunnitelmissa oli 200 megawatin kokoluokkaa olevan laitoksen rakentaminen. Hinta-arvio oli 200 miljoonaa euroa.

      Jukka Lukkari"

      Paavo Väyrysen sanoin: "Eihän tässä näin pitänyt käydä". Menivätkö eduskunta- ja kuntavaaleissa antamamme äänet hukkaan?

      Ei hätää! Onneksi meillä on varavaihtoehtona selvittelyn alla on Itujen ja sienten Tutkimuskeskus, "ITKU". Yrittänyttä ei laiteta!

    • kukapa.muu

      Jospa se Laguuna vielä tulee! Vaikka ei tulisikaan onhan se tärkeää ja jossain vielä näkyy että parhaat miehemme sitä yritti! Ketkähän olisi aloittajan mielestä vaihtoehto Tikanmäelle ja kumppaneille? Eipä taida tulla edes esitystä!!!!

      • ketämoitittais

        elä unta nää, ei tule. Suomen valtio on laittanut viimeisen stopin asialle. Että unohdetaan koko juttu, eikä moitita Jukkaa.


    • haaveilua

      Onko joku kuvitellut oikeesti että laguna tulisi tänne käpykylään?

      • LuovuuttaKehiin

        Lopettakaa ihmeessä mokoma lakuna höpötys. On turhaa satsata enää euroakaan mokomaan , koska on selvästi ilmoitettu, EI ONNISTU.
        Ei kannata kenenkään enää toivoa herätellä tuon asian tiimoilta.
        Suunnatkaa herrat ja rouvat nyt kaikki varat ja voimat muiden elinkeinojen saamiseen Pyhäjärvelle. Syyttelemättä ja vanhaan paskaan palaamatta.
        Iso remmi päälle ja esim.matkailun kimppuun. Ajatelkaa mitkä mahdollisuudet Puhäjärvellä on ! Istukaa alas ja miettikää porukalla mitä pitäisi tehdä, esim. Emolahden - leirintäalueen herättämiseksi. Siihen tarvitaan hyvä suunnitelma ja rahaa.
        Hyväksykää jo muitakin ideoimaan , kun samat vanhat herrat kepulaiset politikot. Jos ei luovuutta ole, niin sitä ei ole. Valitettavasti.


    • täisauna

      Lagunaa ei olisi ikuna edes pitänyt ryhtyä Pyhäsalmen kingin haahuilemaan suurilla puheilla, rahoilla ja uskotteluilla, vaan kaikki IHMEMIEHEN pätevyys ja osaaminen neuvottelupöydissä olisi pitänyt keskittää tavallisen työn-yritystoiminnan-teollisuuden-kehittämistyön käynnistämisen puolesta ja ympärille. Siltä se nyt valitettavasti tiivistyi, että lopulta miehestä ei ole muuhun, kuin karhusyleilyyn, seurusteluprofessoriksi ja kädenpuristelijaksi?

      Kolmekymmentä vuotta ja monenlaista asemaa organisaatioissa- hankevetoisia selittelyjä ja jaloja aikeita 20-25 miljoonaan häviämiskuluina- moinen on nyt totisesti liikaa asiaan, joka ei missään vaiheessa ole ollut juhlapuheiden huikaisevia lupauksia enempää.

      Sen myönnän, että ei Jukka yksinään ole voinut saada Laguna-höpötystä pidettyä hengissä, siihen on tarvittu persekärpäsinä pyöriviä paikallisia idioottimaisia viranhaltijoita, sokeita äänestäjiä, eri tavoin painostettuja poliittisia sisäpiirejä, henkilökunta joka on kirkunut käskiessä ei eie ei.
      Kun on yhdessä ryhdytty valehtelemaan (uskottelemaan) niin se on valehdeltava loppuun asti.
      Loppu tuli kuitenkin NYT: Jukka professori historiatiedon omaavana Laguna-humpuukin ympäriltä, avaa sanaisen selitysosastonsa JOSSA kansan edessä esitetään kysymys vaikeasti ymmärrettävästä kysymyksestä eli mistä kysymyksessä oli kysymys.
      Taustatietoa tarvitaan ettei Pyhäjärvelle pääsisi pesimään / kehittymään samanlaista mafiaa, joka ei ole koskaan aikonutkaan saada konkreettista tulosta ja vaan heidän kiimansa on maximoitunut muita syytelessä ja saadessaan keskenään talostella kunnan ainoita asiaosaajia, itse itsensä ylentänyttä johtajuutta.

    • pröööööttttt

      Kummaa henkilöpalvontaa negatiivisessa mielessä...jos joku pröö tai vastaava olisi ollut ko. hankkeen "äänimiehenä" niin voi että kyllä kannatusta olisi piisannut.

      Sitä paitsi, tuosta "pumppuvoimasta":
      Tuo on oikeasti virheellistä uutisointia.
      Ei ole toimittajan korviin kantautunut tämä ELY- keskuksen PÄÄTÖS EAKR-rahoituksesta:

      Pyhäsalmen kaivoksen jatkokäyttöhankkeista on tullut ensimmäinen rahoituspäätös. Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus myönsi Kaivos energiavarastona-hankkeelle 630 000 euron rahoituksen Euroopan aluekehitysrahastosta.
      Kaivos energiavarastona eli pumppuvoimalahankkeena tunnettu projekti on esiselvityshanke, jolla tutkitaan säätövoimalan toteuttamista kaivokseen. Tarkoitus on, että kaivoksen vanha avolouhos toimii yläaltaana, ja alempi allas tulee kaivoksen maanalaisiin tiloihin. Vesi kulkee turbiinin läpi ja jauhaa sähköä. Säätövoimalaa tarvitaan tasaamaan energiakulutuksen huippuja.
      Hankkeen toteutusaika on vuosi 2016. Pyhäjärven kaupunki rahoittaa hanketta 120 000 eurolla. Kokonaissumma hankkeella on 900 000 euroa.
      Suurin kustannuserä on ulkopuolisten asiantuntijoiden käyttö, kun selvitetään säätövoimalan toteutettavuutta. Hankkeeseen rekrytoidaan projektipäällikkö, joka luo toimintamalleja ja laatii markkinointisuunitelman.
      Kaivos energiavarastona on yksi Pyhäjärven ja Nivala-Haapajärvi-seutukunnan kärkihankkeista, kun ne hakevat valtiolta Ennakoidun rakennemuutoksen tukea.

      • joouskotko

        juu, mutta suuret yhtiöt, joita listattiin uutisessa ovat kertoneet, että hyötyyn nähden kustannukset ovat liian korkeita. Uskokaa jo ammattilaisiin, elekää hörhöttäkö . Kaupungin 120 000 laitetaan vaikkapa Emolahti campingin tilojen ja alueen kunnostamiseen.


      • 0987yughj

        Vanhentunut uutinen, ei pidä paikkaansa.


      • tonttuToljanter

        uutinen 29.1.2016. Onks vanha, vai oletko sinä vanha, kun et tajua. Olet umpi tonttu Toljanter, kun tuollaista kirjoittelet. Vai oiskoon itse JT, koska vain häneltä ja ainoastaan häneltä voi tulla jotain tuollaista väitettä.


      • Anonyymi

        Täytyyhän siinä olla todellakin joku toimija. Ei se pelkkä hanke tee mitään. Muuta ku sen hankkeen sjan fyckee muutamille vetäjille.


    • uusintaan

      Ammuit itseäsi jalkaan "Kummaa henkilöpalvontaa negatiivisessa mielessä...jos joku pröö tai vastaava olisi ollut ko. hankkeen "äänimiehenä" niin voi että kyllä kannatusta olisi piisannut."
      Näinkö olisi pröön henkilön tapauksessa käynyt?
      Miten voitkin olla noin naivi? Kingi- Jukka on saanut nauttia positiivista palvontaa ja kannatusta suitsutusta ja imelyyttä yllin kyllin lagunansa tiimoilta, ja nollatulokset ovat nähtävissä. vai mitä?
      negatiivinen saldo hankkeiden yhteenvetona. vai mitä?
      mitä taas itse jukka, no jaa, painoluokassa ainakin 55 kg lisää ihasteltavaa.

      • Komunrantanen

        Onkhosh Lagguunaprofessuuri myönnetthy savushaunalla diploomin kera HEH. mitähän neon ne oekkeet suavutukset meinaan ne myöntheiset? ei oekkeen tule mielenpiälle vaekka kuinka aatosta kiihyttelis. onkoha niitä ollenkhaan HEH?


    • pessimissi

      Kävikö niin että hankkeen hyväksyjät eivät tienneet että hommasta on jo riittävästi tietoa?
      Tuosta rahoituksesta ei jääne pyhäjärvelle mitään muuta kuin joku mapillinben paperia. Konsultit tekevät selvityksen kaupunkikonttorissa Ja projektipäällikkökin tulee jostakin muualta jolloin edes veroeurot ei jää tänne kuleksimaan.

    • Tilanteen.Mukaan

      Muistatteko kun Laguna hanke porskutteli myötätuulessa! Silloin Proolaiset huusi yhteen ääneen ettei Tikanmäellä ole mitään tekemistä Laguunan kanssa! Niin ne vaan ajatukset muuttuu!

      • kylmä-kylki-kääntyi

        Milloin Laguna-hanke on ollut myötätuulessa? Nyt puhut tuulta paskaa, laguna ei ole ollut ikinä myötätuulessa, sinun kuolaisessa jukkafanin huulessasi ehkä. Pajon puheita, lehtijuttuja, selityksiä, kysymyksiä, kukaan ei ole kyennyt antamaan reaaliaikaista totuutta julki, nyt on pupu pöksyissä ja pöly tuskin laskeutuu hetikään, koska hevonhumpan ja höpöhöpönjuttuun on teetätettävä virallinen selvitys; mitä, missä, milloin. miksi, miksi, mihin, minne.

        "Pääkirjoitukset 2.12.2012 0:00
        Arkisto-Kaleva
        Pääkirjoitukset
        Kansainvälisen hiukkastutkimuskeskuksen tuloa Pyhäjärvelle yritetään jarruttaa virkamiesvoimin vetoamalla hankkeen suuriksi, ehkä jopa ylisuuriksi laskettuihin kustannuksiin.
        Työ- ja elinkeinoministeriön ja muiden asiantuntijatahojen yhteistyössä laatimassa muistiossa hanke teilataan melko totaalisesti. Oulun Eteläisen Instituutin johtajan Eelis Kokon mielestä virkamiesten näkemys on tarkoituksellisesti kielteinen. Varovaisuus on hyvästä, mutta tarkoituksellinen kielteisyys olisi kyllä vakava asia.
        On merkillistä, että tuomio annetaan taustapaperissa tuomatta asiaa kunnolla julkiseen keskusteluun.
        Sellainen pitää käydä ennen kuin Suomessa tehdään lopullisia päätöksiä. Lisäksi tarvitaan pohjoissuomalaisten vaikuttajien ponnisteluja hankkeen puolesta."

        Rakenneselvitysten ja suunnitelmien 25 vuoden jäljiltä Pyhäjärvellä -kaivoksella on
        KAKSI MAITOLAITURIN KOKOISTA MÖKKIÄ kustannukset .25 miljoonaa.
        Laguna-professorin tukijoukot ja neuvonantajat; tukekaa tukevasti tanakkaa ja neuvokaa tuhat ja yksi tarinaa kerrottavaksi vuosikymmenten valehtelijan valheen jatkoksi.
        Kuntavaalit ovat 9.4.2017


      • 244141414

        Kannattaa proonkin hieman muistella miten ne asiat oli. Laguna oli voimakkaasti myötätuulessa ennenkuin ministeriön virkamiehet puuttuivat asiaan. Silloin porukka huusi naamapunaisena että ei ole Tikanmäellä osaa eikä arpaa Laguunaan. Ja nyt se onkin Jukan aikansaannosta.Voi teitä


      • lahkolainen
        244141414 kirjoitti:

        Kannattaa proonkin hieman muistella miten ne asiat oli. Laguna oli voimakkaasti myötätuulessa ennenkuin ministeriön virkamiehet puuttuivat asiaan. Silloin porukka huusi naamapunaisena että ei ole Tikanmäellä osaa eikä arpaa Laguunaan. Ja nyt se onkin Jukan aikansaannosta.Voi teitä

        luja on uskosi jukkaan. autuus ja amen, sitä uskoa ei kukaan ota sinulta pois.
        ruskeankielen ritarikunta.


      • pumpaaja2

        Muistetaan, että täällä kehuttiin Titaa kuinka hän kolmessa päivässä polkaisi pumppuvoimalahankkeen eteenpäin kaikenmaailman instansseihin. Että se siitä.


      • lahkolainen
        pumpaaja2 kirjoitti:

        Muistetaan, että täällä kehuttiin Titaa kuinka hän kolmessa päivässä polkaisi pumppuvoimalahankkeen eteenpäin kaikenmaailman instansseihin. Että se siitä.

        se on kyllä totta, että tita teki hetkessä sen todeksi, mistä sinun idolisi, jukka, suuri hengellinen johtajasi on valehdellut miljoonien eurojen edestä, tuhlaten ihmisten tulevaisuutta tuhansin öin ja päivin.
        ruskeakielisten ritarikunta.


    • luonnons

      Laguna pienessäkin mittakaavassa maksaisi jotain noin 40 miljoonaa euroa? Keneltä tällaiset rahat löytyvät sijoitettavaksi tähän asiaan?

      Ei keneltäkään. Tällä sijoituksella luotaisiin monia teollisia työpaikkoja, kun se vain osattaisiin sijoittaa kasvaviin toimialoihin ja kasvaviin yrityksiin.

      • Nollansaailmaiseksikin

        Talousnero Rinnevaara näytti miten isola rahalla tehdään työpaikkoja ja hyvinvointia! Peuratalojen halliin ja muuhun infraan sijoitettiin miljoonia. Yritykselle annettiin jopa puhdasta rahaa ilman vastiketta satojatuhansia! Lopputulos NOLLA työpaikkaa ja kulut päälle! Hyi helevetti, oikein yököttää!


      • Tolloset
        Nollansaailmaiseksikin kirjoitti:

        Talousnero Rinnevaara näytti miten isola rahalla tehdään työpaikkoja ja hyvinvointia! Peuratalojen halliin ja muuhun infraan sijoitettiin miljoonia. Yritykselle annettiin jopa puhdasta rahaa ilman vastiketta satojatuhansia! Lopputulos NOLLA työpaikkaa ja kulut päälle! Hyi helevetti, oikein yököttää!

        Kun et tiedä, niin älä kirjoita p--skaa
        Tämä on juuri sitä pyhäjärvistä yritysystävällistä kirjoittelua. Että kiitosta vain
        niin Ruotoistenmäen firman kuin Peuratalojen puolesta! (eivät siis itse kiittele, kiittelijänä olen MINÄ).Hyvin menee Pyhäjärvi. Halleluja!! ja Amen!!


      • Neronleimauspamaus
        Tolloset kirjoitti:

        Kun et tiedä, niin älä kirjoita p--skaa
        Tämä on juuri sitä pyhäjärvistä yritysystävällistä kirjoittelua. Että kiitosta vain
        niin Ruotoistenmäen firman kuin Peuratalojen puolesta! (eivät siis itse kiittele, kiittelijänä olen MINÄ).Hyvin menee Pyhäjärvi. Halleluja!! ja Amen!!

        Elä viitsi! Proolaiset on haukkunut myös Pyhäsalmen Rakennuksen täällä mennen tullen aivan! Minä en moiti mitään yritystä, en Peuratalojakaan, mutta tämä Rinnevaaran ylistys on surkuhupaisaa ja juuri tämä Peuratalojen kokonaisuus osoittaa kuinka nolla hän on talousihmisenä! Tosin puutteita hänellä on kaikilla muillakin osa-alueilla, kuten nyt tiedetään!


    • luonnons

      Hienoa. Paikkakunnalla ei tapahdu näköjään yhtään mitään elinkeinoelämän kehittämiseksi. Ei aikaisempina vuosina eikä tulevinakaan. Mutta, mistä sitä uutta työtä tullaan saamaan paikkakunnalle? Kas. Siinäpä visainen ongelma.

    • LopettakaaLagunahöpötys

      Hyvä, että Rinnevaara yritti ja hankki tänne jotakin myönteistä elinkeinoelämälle. Syrjimisestä huolimatta sai aikaiseksi. Kuka muu Pyhäjärvellä edes yrittää tehdä jotain myönteistä yrityselämän eteen. Mitään yrityselämmään ei saisi sijottaa, eikä parantaa toimintaedellytyksiä. Kateelliset ja kommunistit parkaisee heti pahasti.
      Lopettakaa ihmeessä jo tuo LAGUNA-höpötys, sehän on kuultu jo moneltä eri taholta , että ei tule onnistumaan.
      Vanha sananlasku sanoo " isoa kalaa kannattaa pyytää, vaikka ei saisikaan" Pyhäjärven Laguna-hemmot on pyytäneet sitä isoa kalaa vuosikymmenet, eikä ole onnistunut. Naapurikunnissa on ollut käytössä pienempisilmäiset verkot, eli jotain on aina jäänyt elämään, yritysmielessä. Monesta pienestä yrityksestä koostuu yritysrypäs ja koskaan ei tiedä missä on se suuren yrityksen alku.
      Pyhäjärvellä on kaikki muu unohdettu ja eletty vain "sitku lakuna tulloo eläämää."
      Matkailu on kuollut, koska siihen ei ole satsattu pätkääkään, Emolahti on surkein esimerkki matkailun hoitamisesta. (hoitamattomuudesta )
      Onko Pyhäjärvellä olemassa joku elinkeinotoimikunta ? Ruvetkaapa hommiin.

      • näinluulen

        Elinkeinotoimikunta lakkautettiin aikoja sitten kun kuntalaiset vahtasivat esityslistoja ja pöytäkirjoja. Lääkkeeksi löytyi Osakeyhtiö Kehitys! Nyt sen seuran ei tarvitse tiedottaa mitään mitä meinaa tehä tai mikä jäi tekemättä. Rahoitus siunataan valtuustossa tai hallituksessa nuijan kopautuksella eikä perään kysellä?!


    • pääläri-erkki

      Kohta pääsöö puolukkaan toverit!!

    • 5446662462

      Ja tulihan se kivipuisto, entä kalatehdas....olihan näitä Titan ideoita.

      • humppahömppä

        eiköhän se kalatehdas ollut aivan kepuloitten omia Emoniemeen. Ei sitä tullut, mutta siihen varatut rahat hupeloitiin ihan minne sattu. Investointiosa on teknisellä.


    • korruptoitunut.kunta

      paikkakunnan mahollisuuvet menivät 30 vuotta sitten, kun tikanmäki tuli vallankäyttäjäksi," politiiseksi berlusconiksi".

      ja nyt ei muuta mahollisuutta ole, kuin olla vaan.

      en enää edes jaksa ihmetellä hänen phj "berlusconin" ja kaup hall touhuja.

      olkoon kun ovat niin syvältä, ettei sinne aurinko paista eikä kuu kumota.

      • velkaamurto.osa

        Joo, meidän tilannehan on kaikilla mittareilla parempi kuin yhdelläkään vastaavalla kunnalla koko Pohjois-Suomessa! Haukkuu siinä sitten jotka kehtaa, asioista jotain tietävät jopa arvostavat meidän johtavia poliitikkoja!


      • luojanluomus
        velkaamurto.osa kirjoitti:

        Joo, meidän tilannehan on kaikilla mittareilla parempi kuin yhdelläkään vastaavalla kunnalla koko Pohjois-Suomessa! Haukkuu siinä sitten jotka kehtaa, asioista jotain tietävät jopa arvostavat meidän johtavia poliitikkoja!

        Kuka vielä on niin sokea ja ymmärrystä vailla, että meidän tolloja, näitä johtavia politiikkoja arvostaa?
        Ei ole arvot kohdillaan, ei.
        Ihmisenä, luojan luomana minäkin voin heitä arvostaa, päättäjänä en. Siihen ovat heidän omat tekosensa perusteena.


    • paskanjauhajat

      Kokemusta korostaneet, ns.lain noudattamista hehkuttaneet ja tarkoitushakuisesti vallan kahmimiseen lähteneet eläkeläisliigan jäsenet, haloo nämä poliittisen pelikentän haltijat; voiko heidän kautensa aikana virkistymistä enää odottaa, ja voiko valheen ja tosiasioiden toisistaan erottavan riman alemmas enää laskea?
      Ruskean kielen ritarikunta.

    • entinen_pyhäkäs

      Onko Pyhäjärvellä vielä elinkeinoasiamiehenä se henkilö, joka tyrmäsi kaikki ideat yrityksistä ja työllisyyden parantamisesta? No itsekin ehdotin erästä ideaa ja vastaus tuli kuin apteekin hyllyltä, "ei kannata!"

      Ps. yritys pyörii ja hyvin!

    • isonpulunpaska

      16.10.2012
      Pelkässä myötätuulessa hanke ei etene, sillä kohteen kenttätutkimukset pitäisi saada nopeasti käyntiin. Tutkimuksille on 600 000 euron rahoitus Pyhäjärven kaupungilta ja Pyhäsalmi Mine Oy:ltä. Loppu 1,4 miljoonaa on haettu Pohjois-Pohjanmaan liitolta. Työ- ja elinkeinoministeri Jyri Häkämies on edellyttänyt, että rahoitus haetaan sieltä.

      Kun ohjelmakausi on lopussa ja Oulu päätyi äkilliseksi rakennemuutosalueeksi, on liiton hankala irrottaa tuollaista rahasummaa. Maakuntajohtaja Pauli Harjun mukaan Oulun rakennemuutos on tuonut liitolle runsaasti rahoitustarpeita.

      Harju kertoo, että Laguna-asia on tällä hetkellä liiton valmistelussa. Hankkeen tiimin mukaan kenttätutkimukset pitäisi saada käyntiin jo tänä vuonna.

      Tämä olisi aikataulullisesti tärkeää, sillä Euroopan hiukkasfysiikan tutkimuskeskus CERN päättää strategiastaan ensi vuonna. Tuossa strategiassa myös määritellään, kuuluuko Pyhäjärven tutkimuslaitos CERNin lähivuosien suunnitelmiin.---

      pulpulpul---minne upposi mainitut rahat? varmasti sisäpiireissä tepastelevien pulujen perseeseen ja pyhäjärvisillä on nilkkaan asti pulunpaskaa saaliina

    • Komunrantanen

      Kertokaapah nyt ihan vappautuneesti ne lagguunarohvessorin aekaansaannokset poeslukien lentokenttätuet vuosittaen?? jos on herralla niitä suhteita ja kontaktiloesia niin jottainhan pitäs tulla veronmaksajienkin laariin vae mitene se mennee?? vae onko kaekki rahat männy savusaunalla törpötellessä mukavassa seorassa? HEHE HIC ja PULPUL

      • Pienet.verot

        Otappa esille meidän veroäyri ja vertaa muiden kuntien vastavaan! Voit todeta että juuri veronmaksajat hyötyvät meidän kunnan hyvästä tilasta! Ei se sen vaikeampaa ole! Tuliko jäät rantaan tammikuussa?


      • Repula
        Pienet.verot kirjoitti:

        Otappa esille meidän veroäyri ja vertaa muiden kuntien vastavaan! Voit todeta että juuri veronmaksajat hyötyvät meidän kunnan hyvästä tilasta! Ei se sen vaikeampaa ole! Tuliko jäät rantaan tammikuussa?

        Säästöt on syöty, taloudellinen ahdinko ja veronkorotukset on jo ovella. Se siitä hyötymisestä.


    • oletoikeassa

      voi olet varma "Komunrantanen" Kaik on menny, onneton Pyhäjärvi. todella Onneton Pyhäjärvi...

    • levähdä.jo

      Jukka, olet hiukkasen enemmän kuin vähän, kiihdyttänyt meitä pyhäkkäitä tempauksillasi, joten, riittää jo. Tiedätkö muuten, että elämää se on politikoinnin ja vehkeilyn ulkopuolellakin?

      • Komunrantanen

        No aatelkaapa pyhisläeset veronmaksajat. mihin oekeesti tarvittaan tuota kuhumon tumpulata, oesko oekeesti 7500 eurolle kuukauvessa muutakin käyttöö ku veikkoloesen ja saunaseuran pulputtelu. Mietthikääpä tuota. siis 7500 e ihan turhaan HIC HIC ja HEH


    • mattiateppo

      Ameriikassa ilmaisin sijoitetaan käytöstä poistettuun kultakaivokseen. Täällä se olisi sijoitettu käytöstä poistettuun kissankultakaivokseen. Niillä on vissi ero.

      Tähän sopii aina ajankohtainen viisu 70 luvun alusta:

      "Mä luulin että aidon tunteen sulta sain
      Mutt' suuri valhe onni oli vain
      Kai hetken sua mä oikein paljon rakastin
      Mutt' sitten kaiken turhaks vihdoin huomasin
      Arvotonta kissankultaa minä sain
      Sen tiedän nyt mä vain
      Petollista kissankultaa kiiltävää
      Ne muistot kirveltää
      Löydän kyllä kissankultaa mistä vaan
      Mutt' harvoin aidon saan
      Ihan pelkkää kissankultaa olithan
      Sen vihdoin tunnustan
      Mä luulin että aidon tunteen sulta sain
      Mutt' suuri valhe onni oli vain
      Kai hetken sua mä oikein paljon rakastin
      Mutt' sitten kaiken turhaks vihdoin huomasin
      Arvotonta kissankultaa minä sain
      Sen tiedän nyt mä vain
      Petollista kissankultaa kiiltävää
      Ne muistot kirveltää
      Löydän kyllä kissankultaa mistä vaan
      Mutt' harvoin aidon saan
      Ihan pelkkää kissankultaa olithan
      Sen vihdoin tunnustan"

      Siinä lagunakonsortion sekstetti laulaa, kun ensihuuman haihduttua silmät avautuivat. Kulta paljastui kissankullaksi ja lopulta päädyttiin aitoon.

    • kupla.on.puhjennut

      "Pääkirjoitukset 2.12.2012 0:00 (sen tiesi kaikki, jukanlaiset eivät vaan myöntäneet)
      Arkisto pääkirjoitukset-Kaleva
      Kansainvälisen hiukkastutkimuskeskuksen tuloa Pyhäjärvelle yritetään jarruttaa virkamiesvoimin vetoamalla hankkeen suuriksi, ehkä jopa ylisuuriksi laskettuihin kustannuksiin."

      Voi perse, jukkalandia olikin petollisuudessaan liian hyvää tullakseen todeksi. Kyllähän sitä satua jaksettiinkin 25 vuotta kerrata ja vaaleista vaaleihin vatuloida. Mitä keksii häntäheilutusheikit v.2017 kuntavaaliteemaksi jukanlaisille?
      Tuleeko arkisen karu herääminen pörrötukan perässä pilveilystä?

    • Anonyymi

      Pron ajama Laguna.

      • Anonyymi

        Älä hulluja puhu ja jos puhut, puhu itseksesi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Älä hulluja puhu ja jos puhut, puhu itseksesi.

        Minä puhun totta; Pron ajama laguna.


    • Anonyymi

      Minä naida napsautin Renault lagunan takapenkillä🐖🐖Röh🐷🐷Röh🐽🐽

      • Anonyymi

        No no Wille ei kai ollut alaikäinen?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No no Wille ei kai ollut alaikäinen?

        Villellä oli aina ennen Volvot ojassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Villellä oli aina ennen Volvot ojassa.

        Onko proffalla jussina luentoja Komunrannalla? Vaikkapa Lagunasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko proffalla jussina luentoja Komunrannalla? Vaikkapa Lagunasta.

        Komunrantanen=Romunkantanen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Komunrantanen=Romunkantanen

        vaisto varoittaa vaarasta


    • Anonyymi

      Tiesittekö, että Rinnevaara on keksinyt sähkölampun?

      • Anonyymi

        KepuHeikki tapansa mukaan valehtelee jälleen!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        KepuHeikki tapansa mukaan valehtelee jälleen!

        No ainakin öljytuikun Titta on kehitellyt.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No ainakin öljytuikun Titta on kehitellyt.

        KepuHeikki on ylpeä pärevalkeastaan. Savuttaa toki paljon, mutta toimii kesällä hyttyskarkottimena.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        KepuHeikki on ylpeä pärevalkeastaan. Savuttaa toki paljon, mutta toimii kesällä hyttyskarkottimena.

        Tiettävästi hän ei kuitenkaan ole saanut potkuja jokaisesta työpaikastaan?


      • Anonyymi

        kiviniemen saapuminen kunnan rajojen sisäpuolelle ja jääminen vanhojen patujen sylipuudeliksi, karmea kardinaaliluokan munaus...vahingollinen mies kaikin tavoin kiinteistökuvioissa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        kiviniemen saapuminen kunnan rajojen sisäpuolelle ja jääminen vanhojen patujen sylipuudeliksi, karmea kardinaaliluokan munaus...vahingollinen mies kaikin tavoin kiinteistökuvioissa

        Pyhäjärven talous on plussan puolella. Titan aikana kylvettiin rahaa turhuuteen. Kiitos nykyiselle johdolle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pyhäjärven talous on plussan puolella. Titan aikana kylvettiin rahaa turhuuteen. Kiitos nykyiselle johdolle.

        Titan aikana kaupungilla oli velkaa 200euroa/ asukas tällähetkellä tuo luku on yli 5000euroa/ asukas.On jouduttu Henrikin aikana jopa ottamaan ns,syömävelkaa että saadaan pakolliset laskut maksettua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pyhäjärven talous on plussan puolella. Titan aikana kylvettiin rahaa turhuuteen. Kiitos nykyiselle johdolle.

        Otettiinhan sitä muutama vuosi sitten lainaa jolla maksettiin entinen laina pois-Ei Titan aikana näin holtittomasti verorahoja tuhlattu.Silloin oli järki pelissä mukana.NYT kylvetään rahaa turhuuteen.Tuo lainalla maksettu laina kesti useita vuosia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Otettiinhan sitä muutama vuosi sitten lainaa jolla maksettiin entinen laina pois-Ei Titan aikana näin holtittomasti verorahoja tuhlattu.Silloin oli järki pelissä mukana.NYT kylvetään rahaa turhuuteen.Tuo lainalla maksettu laina kesti useita vuosia.

        Lähtiessään taisi kuitenkin järjestellä mojovat velat ja kulut mm. erään teollisuushallin muodossa (miljoonia)! Ja mitä vielä.....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lähtiessään taisi kuitenkin järjestellä mojovat velat ja kulut mm. erään teollisuushallin muodossa (miljoonia)! Ja mitä vielä.....

        Peurahalli on pystyssä Kuka järjesti Titan ulossuolaamisen? Tuli maksamaan kaupungille toista milliä.Miksi Titan piti lähteä? Miksi "" syyttömät"" pantiin maksamaan??Miksi Jukka teki tahllisen virkarikoksen????Peurataloon tulee vielä toimintaa kunhan saadaan kehityksen jarruttajat pois päättävistä elimistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Peurahalli on pystyssä Kuka järjesti Titan ulossuolaamisen? Tuli maksamaan kaupungille toista milliä.Miksi Titan piti lähteä? Miksi "" syyttömät"" pantiin maksamaan??Miksi Jukka teki tahllisen virkarikoksen????Peurataloon tulee vielä toimintaa kunhan saadaan kehityksen jarruttajat pois päättävistä elimistä.

        eikös peurahallin pitäisi olla tyhjillään herrojen asuntoautoista,-vaunuista ja huviveneistä...vai joko sinne varastoidaan samojen rahamiesten moottorikelkkoja yms. talvihupailulaitteita?
        Ei siinä muuten oo haittaa, kunhan maksavat oikeasti vuokraa, eukä vain kulissisuhmuroinneilla sopien..

        Tikanmäki / Rantakangas söi yrityksen piruuttaan, en muuta sano..Hoijakan ollessa syömähampaana.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        eikös peurahallin pitäisi olla tyhjillään herrojen asuntoautoista,-vaunuista ja huviveneistä...vai joko sinne varastoidaan samojen rahamiesten moottorikelkkoja yms. talvihupailulaitteita?
        Ei siinä muuten oo haittaa, kunhan maksavat oikeasti vuokraa, eukä vain kulissisuhmuroinneilla sopien..

        Tikanmäki / Rantakangas söi yrityksen piruuttaan, en muuta sano..Hoijakan ollessa syömähampaana.

        Asuntoauto paikka Peurahallissa maksaa 50e/kuukausi,lämmin tila.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Peurahalli on pystyssä Kuka järjesti Titan ulossuolaamisen? Tuli maksamaan kaupungille toista milliä.Miksi Titan piti lähteä? Miksi "" syyttömät"" pantiin maksamaan??Miksi Jukka teki tahllisen virkarikoksen????Peurataloon tulee vielä toimintaa kunhan saadaan kehityksen jarruttajat pois päättävistä elimistä.

        Kai tarkoitat syytakeettomat?


      • Anonyymi

        EMÄVALEHTELIJA, kertoo sinun omasta epätoivostasi ihan omista lähtökohdistasi käsin. Kun et osaa mitään, voi osaamattomuuden korvata valehtelemalla kuin vesipöhöinen alkoholisti..just sinä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Asuntoauto paikka Peurahallissa maksaa 50e/kuukausi,lämmin tila.

        voi ei, ihanko tosi, johan on halpuutettua kk vuokraa ja ihan ylärekisterin huvituksia kaikin...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Asuntoauto paikka Peurahallissa maksaa 50e/kuukausi,lämmin tila.

        Siinäpä idea, vie asuntovaununsa sinne, ja asuu siellä 50 e kk vuokralla tai pitää toimistoa asuntovaunussa, tai autossa. On halpaa kun mikä, lämpimässä kun ei tartte lisälämmitystä...Nyt vaan etätoimistot Peurahalliin, kyllä kelpaa on mieluista olosuhtee ja muutenkin lämmintä yhteistä tilaa...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siinäpä idea, vie asuntovaununsa sinne, ja asuu siellä 50 e kk vuokralla tai pitää toimistoa asuntovaunussa, tai autossa. On halpaa kun mikä, lämpimässä kun ei tartte lisälämmitystä...Nyt vaan etätoimistot Peurahalliin, kyllä kelpaa on mieluista olosuhtee ja muutenkin lämmintä yhteistä tilaa...

        Kaupungin toiminnot toimistoineen sinne


      • Anonyymi

        Reporahoillako (17:01) 1000000 € Kvantti Oy perustettiin?


    • Anonyymi

      Tämä pudokas on 30 vuotta raivoisasti vastustanut yritysten tänne tuloa.

      • Anonyymi

        Jukkaa varmaan tarkoitat?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jukkaa varmaan tarkoitat?

        2017


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        2017

        Ei tuo ole ihmisen nimi.Ota konjamiiniryyppy ja mene päivystäjä levähtämään .Olet täällä melskannut jo aamuyöstä saakka.Paljonko sulle Kepu maksaa päivystyksestä??


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        2017

        Kiviniemen oman taskun suun kivenpyörittäminen alkoi...se on sama vuosiluku


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiviniemen oman taskun suun kivenpyörittäminen alkoi...se on sama vuosiluku

        Onko Jussina äreät kinkerit Komunrannalla? Tuleeko Hesekin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko Jussina äreät kinkerit Komunrannalla? Tuleeko Hesekin?

        Heekki on Komun suunnalla muutenniin.


    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      57
      1922
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1672
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1594
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1425
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe