Li Andersson: Kansanäänestys eurosta eroamisesta

tuntemattomatsotilaat

Vasemmistoliiton kansanedustaja Li Andersson esittää kansanäänestystä euroalueeseen kuulumisesta.

Andersson kertoi aloitteesta vasemmistoliiton eduskuntaryhmän kokouksessa.
- Annetaan kansalaisille mahdollisuus ilmaista, haluaako jatkaa nykyisen kaltaisessa unionissa, nykyistä enemmän yhteistä finanssipolitiikkaa harjoittavassa unionissa vai omalla valuutalla, Andersson ehdottaa.

Anderssonin mielestä vasemmiston kanta euroyhteistyön tulevaisuuteen on arvioitava uudelleen, koska talouskuri on osoittautunut olevan syvällä rahaliiton rakenteissa.

– Euroryhmän uhka lopettaa Kreikan pankkijärjestelmän hätärahoitus, joka lopuksi kiristi Syrizan johtajia hyväksymään talouskuripolitiikkaa jatkavan kolmannen tukipaketin, oli talouskuripolitiikan viemistä sen härskeimpään äärimmäisyyteen, Andersson sanoo.

- Vasemmistoliiton eurovaaliohjelmassa lukee, että “mikäli eurokriisiä ja eurovaluutan ongelmia ei saada ratkaistua kestävällä tavalla, yhteisvaluutta on purettava hallitusti, jolloin EMU- jäsenyydestä järjestettäisiin kansanäänestys”, Andersson muistutti kokouksessa pitämässään puheessa.

Li Andersson on useiden arvioiden mukaan todennäköisin ehdokas Vasemmistoliiton uudeksi puheenjohtajaksi, joka valitaan muutaman kuukauden päästä. Andersson sai huhtikuun vaaleissa Varsinais-Suomen vaalipiirissä yli 15.000 ääntä.

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SeAvarakatseinen

      Onko Li Andesrson unohtanut Suomen ja Neuvostokansojen ystävyyden?
      Nyt jos koskaan tarvitaan ystävyyden osoituksena ent. NEUVOSTOKANSOJEN tukemista juuri EUROSTA eroamisena ja kytkeytymistä RUPLAAN ja sen R UPLAN tulevaan voimakkaaseen arvonnousuun!

      Nykyisin hinnat on helppo laskea RUPLISSA ! 1 euro = on 100 RUPLAA....

      On muuten omituista Suomessa edelleen ... kun kymmenet tuhannet suomalaiset uskovat edelleen näihin R YS S Ä N -maalla ja I-täisessä euroopassa koeteltuihin talousoppeihin. Ikäänkuin Marxin, Leninin , Stalinin, Brezevin muistoa kunnioittaen.

      Nyt ollaan valitsemassa uutta "papitarta" Suvi-Anne Siimeksen "jatkeeksi" , joka Saatana vieköön, ("joka saapui Moskovaan") luopui USKOSTAAN)

      • Mennyttäaikaa

        Neuvostiliitto oli ja meni. Myöskin kommunismi.
        Tuu poi sieltä -70 luvulta, ja ota laput silmiltäs.


    • 4021

      Hyvä andersson ! . Esimerkillistä puhetta muutenkin täysijärkisen naisen suusta jatka samalla linjalla niin hyvä tulee ! .

    • Carunallasuominousuun

      Lapista päin katson, totean että aidosti fiksu ihminen erottuu eduskunnassa. Hyvä Li!

      Kai suomi on tavallaan sairastunut. Eurohurma on vaihtumassa krapulaksi. Sellaisen on vaikea myöntää virhettään joka on sen aiheuttanut. Täysin mahdotonta on myöntää itseaiheutettua megaluokan virhettä jonka vuoksi koko maa sukeltaa.

      Li Andersson on vapaa, hänen ei tarvitse hävetä!

    • Fraseris

      Eikös tämän pitänyt olla Väyrysen heiniä. Siinä mielessä ikävä juttu, vaikka muuten hyvä. Valitettavasti Vasemmistoliitto ei sovellu enää Suomeen, jonka kansa on nähnyt mitä tuleman pitää heidän politiikallaan. Onneksi Persut pistävät kampoihin mamutukselle, mutta yhä on Suomen sossujen ovet selällään, vaikka maa kohta kaatuu, kiitos mm. vuosia jatkuneen vasemmiston ja kumppaneiden propagandan, jonka tarkoituksena on tehdä Suomesta sekasikiöinen kansa ilman suuntaa, yhteistä näkemystä ja sisäistä rauhaa!

    • Äänestä

      Ei se eurosta eroaminen meitä Venäjään liitä.

    • Miettikää.tätä

      Tämä on vähän hullua tämä Eurosta tai mistä muusta valuutasta tahansa eroaminen.Totuus on että Suomessa ei ole tarvetta valmistaa sellaisia tuotteita ,jotka kelpaisi vientiin ja toisi ulkomaan tuloja.Joten,miten niitä ulkomaan tuloja voi sitten kertyä? Jokainen itsenäinen valtio ajattelee omaa etuaan,ja ne eivät osta ulkomaista tavaraa tiettyä prosenttia enempää,jos aikovat selviytyä taloudellisesti olllenkaan.Tuolloin on aivan sama mikä valuutta on kysymyksessä ja mikä sen arvo on.
      Mutta totuus on että pienten valtioiden ajat taitaa ulkomaan kaupan saralla olla ohi,ainut vaihtoehto niille on että ne tulee toimeen omillaan,ilman mitään ulkomaan kauppaa,mutta ei oikein tunnu siltä tänä päivänä,että osattais puhaltaa niin paljon yhteen hiileen.Ja tämä on tämä on ajan suurimpia ongelmia tässäkin maassa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      28
      1387
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1292
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1206
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1204
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1191
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1183
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1177
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe