Demareiden suurin...

petettyeläkeläinen

Demareiden suurin saavurus sotien jälkeen on ELÄKEINDEKSIN taittaminen ! Paavo Lipponen (SDP) on varmistanut sen että eläkeläisten asema kurjistuu koko ajan. Kohta puolet eläkeläisistä on köyhyysrajan alapuolella. Näin se vasemmistohegemonia pelaa. Puhuu toista ja tekee toista.

28

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • NIINKÖ
      • sdpäkkiähallitukseen

        Jälleen SDP:n huippuosaamista...Kansaa ja pienyrittäjiä kusetettiin oikein kunnolla..


    • p......kele

      Ottakaapa huomioon, että hallituksessa oli myös vasemmistoliitto. Siellä
      suunnalla turvat tukkoon. Oli meillä eläkeläisiä puolustava hallitus. Demarit,
      vasemmistoliitto, kokoomus, rkp ja tietenkin nämä vihreät. Tosihan on myös
      se, ettei suomen suurin puolue SAK aja työttömien ja eläkeläisten asiaa.

      • harmajapääkaarlo

        Eduskunnan ns. "vasemisto": -SDP ja VL: o ovat olleet tukemassa porvarihallitusten leikkauksia, - yms. työn ja kansan kusetusta, jokaisella yhteiskunta-alalla.
        -Eläkeindeksi, yms. huononnukset on menneet läpihuutojuttuna noiden kaikkien: -"työväenpuolueiksi" itseään kehuvien, mutta silti suurpääomaa, suurkapialisti porvariston tukipuolueiden taholla.
        -Kärsijöinä on olleet ja ovat edelleen ns. -työväenluokasta valtaosa - sekä talonpoikaistosta kaikki työtätekevät ja pienyrittäjät.

        -SDP on noiden lisäksi on ollut tosien maailmansodan jälkeen muussakin hävityksessä mukana.
        -Palautan mieleenne SDP: n karmean julistuksen: - mikä oli: -"on tapettava talonpoika päivässä"! - Moniko tuon muistanee SDP; - muka työtätekevien puolesta puhuja, -ja kuitenkin on ollut kaiken aikaa alistamassa työläiset ja tavallisen kansan yhä syvempään kurimukseen, - so. kurjuuteen...

        -Yhtyneet porvari. ja opportunistiset vasemistolaiset, - ei kuitenkaan mukana m - l: t kommunisti, - jotka nyt ovat KTP: a... -olleet mukana siinä muutoksen julmassa prosesseissa, vaiheissa, -minkä sitten porvaristo ja opportunistinen vasemisto, - etunenässä SDP.., -eivät enää tyytyneet - "tappamaan talonpoikaa päivässä", - vaan suorittivat valtaisan yhteiskuntaluokkarakenne kumouksen...
        -SDP on toisen maailmansodan jälkeen ollut vain, - omasta tuotantovälineestä, - maasta vapauttamassa porvariston kanssa talonpoikia teollisen kapitalisti - porvarien palkkaorjiksi...

        -Tuo mielestäni on SDP: n, toisen maailmansodan pahin teko, ikuisessa vihassaan - talonpoikaisluokkaan...

        K. N. - Kemijärvi


      • harmajapääkaarlo

        Täsmennys viimeiseen kappaleeseen: -Tuo mielestäni on SDP: n, -toisen maailmansodan jälkeen pahin teko, -ikuisessa vihassaan -talonpoikaisluokkaan"...

        K. N. -Kemijärvi


    • jokurotiti

      Jos demareja ei olisi ollut Suomen hallinnossa, niin puolet kansasta eläisi kerjuulla ja "petetty eläkeläinen" siinä joukossa. Missä lie Nurmikumpu. Tyhjänpäiväinen herjan heitto on syvältä. Aamen!

      • harmajapääkaarlo

        Kiitos, taisi osua ja upota "aamen linjalle!" koko viestittäjä, - joka pyrkii yön mustat valaisemaan työläisten ja kansan puolesta solidaarisiksi - yhteisvastuussa, mutta sitä yhteisvastuuta on heillä riittänyt sitten herra V. Tannerista asti suurpääomalle.., - ei työväenluokalle ja tavalliselle kansalle. -Kuulepa kuomaseni, - kerroin vain omasta kokemuksesta ja historian tietoista, - miten "pääoman velidemarit, ja edeltäneen oikeistososialistit, - Tannerin johdolla - tekivät ja nykyään oikeistososialidemokraatteina tekevät politiikkaa, - ja kenen puolesta, ja ketä vastaan?...

        -Se on unohtunut, - ketkä oikeasti luokkataistelussa maahamme saivat sodan jälkeen ne ns. hyvinvointi Suomen perusteet, - ennen kuin SDP alkoi saamaan hallitusvastuuta, - ja sitä on aktiivisesti käytellyt maltillisen sovittelevasti suren rahan hyväksi, - joilla menee hyvin, - ja eikä heitä edes ole kuin kourallinen koko Suomen kansasta.

        Tietenkin noille sovittelijoille on pääoma taho antanut sen verran murusia, - että niistä pitävät poroporvarin ominaisuudessaan kiinni... ja istuvat kahdella tuolilla - niin SDP: ä kuin SAK: a, - eli vain puhuvat kaunisti työn ja tavallisen kansan puolesta, - mutta alvariinsa tukevat suurta pääomaa; - mutta viestittäjä näkee vain mielikuvahyvinvointina SDP: n vaikutteet työn ja kansan hyväksi?

        -Sodan jälkeen olivat siloiset SKP / SKDL ja Maalaisliitto niitä yhteistoiminnan puolueita, -joiden ansiosta on vielä noita vähävaraisille ja pienituloisille etuaja, - mutta tämä kolmen SSS: n hallitus nekin pois ottaa. - Eikä siihen edes tosissaan SDP pyri esteitä SAK: n kanssa laittamaan, -puhuvat vain... - Ja hurskaasti ilmaisevat aamenen sanalla pyhän liittonsa suurpääomaa, - ja sitä edustavaa kokoomusta tukevat, - ollen veljellinen apupuolue, jo Tannerista alkaen.

        k. n. -Kemijärvi


      • ulti-ukko

        Kyllähän niistä saavutetuista eduista ei kanna puolueille antaa, sillä ne on saavutettu joukkokamppailun avulla, poliitikot ovat olleet vain kirjaamassa ne laeiksi edukunnassa.

        Senjälkeen kun vasemmistolaiset työpaikkaryhmät hajotettiin ja alistettiin osaksi puolueiden vaalikoneistoa niin vasemmiston alamäki on alkanut, ja poliitikot ovat voineet olla hyväsymässä huononnuksia.

        Netissä on nimenkeruu eläkeindeksin palauttamisesi, sidonnaiseksi palkoihin
        Eläkerahastot joit on kerätty, ovat työntekijöiden palkkaa joka on rahastoitu tulevia eläkketä varyen

        Käykääpä allekirjoittamassa se


    • tosionnäin

      Nurmikumpu puhuu asiaa. Näin se on. SDP ei köyhiä auta. Se kumartaa suurpääomaa.

    • jokurotiti

      Suurta pääomaakin pitää olla. Ei autuaaksi tulla pelkästään köyhyyttä jakamalla.
      Jos pääomakasaumia ei sallita, se tarkoittaa sosialismia ja menestys sillä tyylillä ei ole mairittelevaa.
      Kyllä demarit ovat olleet suomalaisten hyvinvoinnin avaintekijöitä, tokihan siihen on suuri vaikutus sillä, että kokoomus oli koko Kekkosen ajan oppositiossa.
      Maailmassa ei ole valtiota, joka voisi hyvin, jos siellä ei ole demarit merkittävässä asemassa.

      • harmajapääkaarlo

        Juuri tuon tyylisen valtiojohtajapuoluekuvan ovat pääoman pirit luoneet apupuolueestaan - demareista, - joko hyvin oikeistolaisesta, -tai sitten vain oikeistolaisesta - SDP: a, myös Suomessa, - ja edelleen EU - Suomessa. -Kuitenkin se tila, - jossa ko. puolue nyt on ollut, - on auttamattomasti jo aikansa elänyt valtionhoitohallinta - hallintoon, - mikä johti tähän toisen maailmansodan jälkeiseen porvarilliseen, - tosi taantumukselliseen kolmen SSS: n oikeistolaiseen hallintoon -hallitukseen. - Jota myötäilee ja sovittelee maan SAK.
        -No en ota tuomarin osaa muiden maiden osasta olla SDP: n kusetuksessa, - vaan puhun ja kirjoitan kokemuksesta, - ja historia tietojen valossa, - näistä meidän "nahkurinorsille" joutuvasta pääoman apupuolueesta, joka itseään mainostaa "työväenpuolueeksi"... -eli istuu kahdella tuolilla, - pääoman puolella konkreettisesti, ja puhuu paskaa työn ja kansan osalle olevansa: "sokeana Reetana", - työn ja kansan puolella, - mutta todellisesti on puolustamassa sydänverellään suurpääoman menestystä, - ja auttaa maamme luovuttamista EU - alttarilla ulkomaiselle, -imperialistiselle monopolikapitalistiselle suurpääomalle...
        .
        -Juuri tuollaisia sosialismin pelkääjiä ovat olleet ja edelleen - EU -Suomessa, -nämä oikeistolaiset - suurpääoma apuolueen demarivoimat... - niin tänään kuin oli 1900 luvun alusta jo Tannerin oikeistososialistiset joukkiot, - jotka silloin liittoutuivat Suomen patataantumuksellisen oikeiston kanssa, - oman maan työväenluokkaa ja torppareita vastaan, - ja jopa vihansa ilmaisivat toiseen maahan, - työläistenvaltiota ja järjestelmää vastaan, - sitten 1917 lokakuun jälkeen.
        Nimimerkki näkee, että pitää olla suurpääomaa, sellaista kuin on nykyään EU - Suomessa, ja koko globaalisessa imperialistisessa maailmassamme, - Maapallolla.

        Eikö meillä tuon suurpääoman omistusoikeus rajoita kansakuntamme kokonaisvaltaista kehitystä, -ja eikö sen alttarille nytkin tämä kolmen SSS: n hallitus kerää työltä ja kansalta varoja, - suurpääoman riisto - oikeuksien jatkamiseen, ja ikuistamiseen - EU: a?...

        -Työläiset ja kansa kokonaisuudessa hyvin pärjäisi ilman noita riistäjiä, - vaan ei he pärjäisi ilman työläisiä ja kansaa, - sekä ei ilman demarien reformipoliittista apua...

        k. n. -Kemijärvi


    • jokurotiti

      Nurmikumpu sinä toistat tuota 6-70 luvun "mantraasi", joka ei ole toteutunut missään, eli on utopiaa. Eli on "hepreaa" vedota siihen yhteiskunnallisessa keskustelussa.
      Tottakai sosdemeissa on ollut oikeistolaisikin, myös kovasti vasemmistolaisia.
      Toisen mailmansodan jälkeisenä aikana euroopassa ja laajemminkin on ollut demareihin rinnastettavilla puolueilla merkittävä asema. Ne yheiskunnat joissa näin on, on ihmisillä tasaarvo kehittyneintä.
      Kommunismissä- ja muissa diktatuureissa ei tasaarvo ole koskaan kehittynyt myönteiseen suuntaan.
      Neuvostoliitossa yritettiin hallita nuilla, Nurmikummunkin omaksumilla aatteilla, mutta mitenkäs siinä kävi. Tämänpäivän poliittisissa keskusteluissa niillä ei ole mitään arvoa.

      • arvio.demarista

        Demareiden ansiot Kemijärvellä: huusi "pankaa siltä turpa tukkoon", kun toveri vaali paneelissa vastasi ideologisesti perustellen esitettyyn kysymykseen.

        Demari haluaa vain tehdä kokoomus porvareiden kanssa liittoa. Demari vastustaa tasa-arvoa, vihaa maaseutua ja kaikki vain vuokra asuntoon kaupunkikeskuksiin. Nurmikummun yhteiskunnassa ei kukaan asu vuokralla, koska kaikki on yhteistä.

        Demari on eri asia kuin kommunisti ja turvan tukkimishuudot ovat aina väärin, sellaistako on solidaarisuus? Mitä mieltä on asiasta Harju, Haarahiltunen, Helisten y.m.? Mitä mieltä? Sanoutuuko Kemijärven sos. dem. yhdistys irti sopimattomasta käytöksestä, entä syrjinnästä paneeleissa, kun syntyperäiset eivät saatulla paneeliin? Vai sanoutuuko irti itsestään koko puolue ? Kun on jo koko SOS.dem. puolue Kemijärvellä hajoamis pisteessä, YLE tietää, Lapin radio. Lue uutinen työväen yhdistyksen riidoista!

        Eivät demarit edes Suomun yrittäjyyteen ole ottaneet kantaa, entä Suomun keskuksen aloitteeseen?


      • jokurotiti
        arvio.demarista kirjoitti:

        Demareiden ansiot Kemijärvellä: huusi "pankaa siltä turpa tukkoon", kun toveri vaali paneelissa vastasi ideologisesti perustellen esitettyyn kysymykseen.

        Demari haluaa vain tehdä kokoomus porvareiden kanssa liittoa. Demari vastustaa tasa-arvoa, vihaa maaseutua ja kaikki vain vuokra asuntoon kaupunkikeskuksiin. Nurmikummun yhteiskunnassa ei kukaan asu vuokralla, koska kaikki on yhteistä.

        Demari on eri asia kuin kommunisti ja turvan tukkimishuudot ovat aina väärin, sellaistako on solidaarisuus? Mitä mieltä on asiasta Harju, Haarahiltunen, Helisten y.m.? Mitä mieltä? Sanoutuuko Kemijärven sos. dem. yhdistys irti sopimattomasta käytöksestä, entä syrjinnästä paneeleissa, kun syntyperäiset eivät saatulla paneeliin? Vai sanoutuuko irti itsestään koko puolue ? Kun on jo koko SOS.dem. puolue Kemijärvellä hajoamis pisteessä, YLE tietää, Lapin radio. Lue uutinen työväen yhdistyksen riidoista!

        Eivät demarit edes Suomun yrittäjyyteen ole ottaneet kantaa, entä Suomun keskuksen aloitteeseen?

        Kemijärven demareilla on puutteensa, mutta kun niitä on 5/35 ne eivät oikein pystyisikään Kemijärven asioita hoitamaan. Järjen ääni on kemijärvelläkin aina kuulunut demarien taholta. Nyt kun rymällä on sisäisiä ongelmia, hätäilevät ulkopuolisetkin.
        Nurmikummun politiikan sisältö on juuri niin aikaamme kuulumatonta, että "turpa tukkoon" vaatimus on ymmärrettävää ja senhän yrittäjäjärjestö tekikin, kun ei kutsunut paneeliin.


      • harmajapääkaarlo

        Ei, -en toista 1960 - 1970 luvun hrutshevilaisuutta, - mikä on vääristeltyä marxismi - leninismin teoriaa, ja ideologiaa.
        -Pysyn aidosti edelleen Marxin, Engelsin, Leninin ja Stalinin linjalla, - ja tukeudun keskusteluissa heidän oppiin ja näkemyksiin dialektisen materialismin ja historiallisen materialismin tieteelliseen oppiin ja ideologiaan, - mikä on nimen omaa oppi työväenluokalle, -jonka puolue on KTP.
        -Taas SDP on "SUUREN V. TANNERINNE" - revisionistisesta ansiosta on muutettu vain: -reformiopin puolueeksi, - eli SDP on puolueena porvarillistunut, - jossa reformi-ideologia samaistuu porvari-ideologiaan, pienin reformiviilauksin...
        -1900 luvun alkupuolella alkuperäisen marxilaisuuden vääristelijät ovat luopunut todellisesta marxilaisuudesta, - mikä nykyisin on päivitetty marxismi -leninismiksi, - jota teoriaoppia ja ideologiaa KTP: a edustan.
        En ole reformisti, -vaan kuulun työväenluokkaan, - ja k. o. luokka on objektiivisesti vallankumouksellinen yhteiskuntaluokka, - jonka tosin Suomessa on SDP vetänyt reformiopillaan, -Leninin sanoin: -"suohon", -jossa SDP edelleen yhä rypee maltillisena, ja on samalla opportunistisen mielialan kylväjänä työväenluokalle ja hajottaa työväenluokan, - ja talonpoikaisluokan yhteenkuuluvuutta työläisinä, - keskenään riiteleviksi, -ja noin on eräänlaisena porvarikapitalistien etupuolue.
        -Historiallinen totuus on se, - eli ei maamme porvarikapitalistit voisi maata omin voimin hallita, ellei heillä, - siis porvarikapitalisteilla ole apunaan sellaisia puolueita, - kuten mm-. SDP, VL: o, PE: s: t, - ynnä muut kapitalismia suojelevat ja sitä pyrkivät ikuistamaan.

        -En siis saarna hrutshevilaisten revisionistien oppeja 1960 - 1970 luvuilta, -van perustan aikamme keskusteluissa mielipiteeni no. marxismi - leninismiin, -jota en julista teidän tavoin kuolleeksi opiksi. - Tällä tasolla et pysty keskustelemaan, - kun on aivopesijät saaneet Sinut omaksumaan tuon opportunistisen mielialan, - jota, -kun lukee tekstiäsi, -havaitsee vain työväenluokan etujoukkoon kuuluvat henkilöt...
        -Demarien puoluekantaisuus porvarikapitalistisena puolueena alkaa olemaan puolueena lopunedessä, - ja se puolueen porvarillinen valtiojohtajaosa tulee vähitellen loppumaan, - ennen, tai vähän jo sitäkin ennen, -koska ei työläiset ja tavallinen kansa voi ikuisesti antaa itseään vetää höplästä - muka työväestöystävällisenä puolueena... -Kapitalismi kun ei ole ikuinen!

        -Marxismi - leninismin aate ja oppi ei vielä tässä päivässä ole joukkoja puhuttava, -mutta ei tämä päiväkään ole myöskään ikuinen. - Sosialismi on lähitulevaisuutta, - ja kansallistamisen tie luo työllisyyttä ja hyvinvointia...

        k. n. -Kemijärvi


      • toivonolevaniväärässä
        harmajapääkaarlo kirjoitti:

        Ei, -en toista 1960 - 1970 luvun hrutshevilaisuutta, - mikä on vääristeltyä marxismi - leninismin teoriaa, ja ideologiaa.
        -Pysyn aidosti edelleen Marxin, Engelsin, Leninin ja Stalinin linjalla, - ja tukeudun keskusteluissa heidän oppiin ja näkemyksiin dialektisen materialismin ja historiallisen materialismin tieteelliseen oppiin ja ideologiaan, - mikä on nimen omaa oppi työväenluokalle, -jonka puolue on KTP.
        -Taas SDP on "SUUREN V. TANNERINNE" - revisionistisesta ansiosta on muutettu vain: -reformiopin puolueeksi, - eli SDP on puolueena porvarillistunut, - jossa reformi-ideologia samaistuu porvari-ideologiaan, pienin reformiviilauksin...
        -1900 luvun alkupuolella alkuperäisen marxilaisuuden vääristelijät ovat luopunut todellisesta marxilaisuudesta, - mikä nykyisin on päivitetty marxismi -leninismiksi, - jota teoriaoppia ja ideologiaa KTP: a edustan.
        En ole reformisti, -vaan kuulun työväenluokkaan, - ja k. o. luokka on objektiivisesti vallankumouksellinen yhteiskuntaluokka, - jonka tosin Suomessa on SDP vetänyt reformiopillaan, -Leninin sanoin: -"suohon", -jossa SDP edelleen yhä rypee maltillisena, ja on samalla opportunistisen mielialan kylväjänä työväenluokalle ja hajottaa työväenluokan, - ja talonpoikaisluokan yhteenkuuluvuutta työläisinä, - keskenään riiteleviksi, -ja noin on eräänlaisena porvarikapitalistien etupuolue.
        -Historiallinen totuus on se, - eli ei maamme porvarikapitalistit voisi maata omin voimin hallita, ellei heillä, - siis porvarikapitalisteilla ole apunaan sellaisia puolueita, - kuten mm-. SDP, VL: o, PE: s: t, - ynnä muut kapitalismia suojelevat ja sitä pyrkivät ikuistamaan.

        -En siis saarna hrutshevilaisten revisionistien oppeja 1960 - 1970 luvuilta, -van perustan aikamme keskusteluissa mielipiteeni no. marxismi - leninismiin, -jota en julista teidän tavoin kuolleeksi opiksi. - Tällä tasolla et pysty keskustelemaan, - kun on aivopesijät saaneet Sinut omaksumaan tuon opportunistisen mielialan, - jota, -kun lukee tekstiäsi, -havaitsee vain työväenluokan etujoukkoon kuuluvat henkilöt...
        -Demarien puoluekantaisuus porvarikapitalistisena puolueena alkaa olemaan puolueena lopunedessä, - ja se puolueen porvarillinen valtiojohtajaosa tulee vähitellen loppumaan, - ennen, tai vähän jo sitäkin ennen, -koska ei työläiset ja tavallinen kansa voi ikuisesti antaa itseään vetää höplästä - muka työväestöystävällisenä puolueena... -Kapitalismi kun ei ole ikuinen!

        -Marxismi - leninismin aate ja oppi ei vielä tässä päivässä ole joukkoja puhuttava, -mutta ei tämä päiväkään ole myöskään ikuinen. - Sosialismi on lähitulevaisuutta, - ja kansallistamisen tie luo työllisyyttä ja hyvinvointia...

        k. n. -Kemijärvi

        Tartun tuohon viimeiseen lauseeseesi. "Sosialismi on lähitulevaisuutta", sen toivomisen on perusteltua, mutta mikään kehitysnäkymä ei osoita suunnan olevan sinne päin.
        Olen sitä mieltä, että markkinatalous ei johda maapallon elämää onnelliseen jatkuvuuteen, mutta sitä ei osata katkaista.
        Joku sanoi: "Maapalloa ei saa tuhota, vaikka se olisi taloudellisesti kannattavaa". Lähimmän 100 vuoden päässä on loppu, nykyisenlaiselle elämälle maapallolla. Toivottavasti mereen jää jotakin elämää.


      • harmajapääkaarlo

        En ole tietenkään ennustelija -ja en siihen edes tuossa lausumassa, -että sosialismi on lähitulevavisuutta, - pyri.
        -Ehkä sittenkin olisi olut tajuttavampi sanoessa, - sosialismi on tulevaisuutta...

        -Mielestäni kuitenkin kapitalismi jo imperialismin vaiheessa on oleva - sosialismin eteinen, -eli sosialismiin, - johon imperialistisesta monopolikapitalismista suoraan siirrytään, - on tieteellinen totuus.

        -Yksityisomistukseen perustuvat tuotantosuhteet ovat viimevaiheessa jo valtiomonopolikapitalismissa pahassa kriisissä, josta ei enää pelastu, -sillä jo on porvariyhteiskunta kypsä aineellisesti siirtymään uuteen yhteiskunta järjestelmään, - sosialismiin, - eli perustuotantovälineiden yhteisomistukseen, - mutta nämä subjektiiviset tekijät, - ihmistahto on vielä hajanainen pääoman ostaessa alvariinsa joukoistamme niitä, - jotka alkavat raivaamaan opportunistisen mielialan levittäjille, eri karvan opportunisteille tietä, ja sitä tietä kulkevia, - pikkuporvaristo ruokkii.

        -Aineellinen perusta on kuitenkin määräävä osatekijä, - ja se kun on tätä mitä käytännössä on, - ja paheni näin kolmen SSS: n hallitessa, -johtaa se nopeaan subjektiivisten tekijäin kypsyyteen, todelliseen muutoksen puolesta luokkataisteluun, - siis sosialismiin- , mikä objektiivisesti, - tajunnasta riippumatta on jo suhteellisen lähellä, -eli sosialismi on jo suhteellisesti lähitulevaisuutta, - on näkökantani asiaan. -k. n.


      • toivonolevaniväärässä
        harmajapääkaarlo kirjoitti:

        En ole tietenkään ennustelija -ja en siihen edes tuossa lausumassa, -että sosialismi on lähitulevavisuutta, - pyri.
        -Ehkä sittenkin olisi olut tajuttavampi sanoessa, - sosialismi on tulevaisuutta...

        -Mielestäni kuitenkin kapitalismi jo imperialismin vaiheessa on oleva - sosialismin eteinen, -eli sosialismiin, - johon imperialistisesta monopolikapitalismista suoraan siirrytään, - on tieteellinen totuus.

        -Yksityisomistukseen perustuvat tuotantosuhteet ovat viimevaiheessa jo valtiomonopolikapitalismissa pahassa kriisissä, josta ei enää pelastu, -sillä jo on porvariyhteiskunta kypsä aineellisesti siirtymään uuteen yhteiskunta järjestelmään, - sosialismiin, - eli perustuotantovälineiden yhteisomistukseen, - mutta nämä subjektiiviset tekijät, - ihmistahto on vielä hajanainen pääoman ostaessa alvariinsa joukoistamme niitä, - jotka alkavat raivaamaan opportunistisen mielialan levittäjille, eri karvan opportunisteille tietä, ja sitä tietä kulkevia, - pikkuporvaristo ruokkii.

        -Aineellinen perusta on kuitenkin määräävä osatekijä, - ja se kun on tätä mitä käytännössä on, - ja paheni näin kolmen SSS: n hallitessa, -johtaa se nopeaan subjektiivisten tekijäin kypsyyteen, todelliseen muutoksen puolesta luokkataisteluun, - siis sosialismiin- , mikä objektiivisesti, - tajunnasta riippumatta on jo suhteellisen lähellä, -eli sosialismi on jo suhteellisesti lähitulevaisuutta, - on näkökantani asiaan. -k. n.

        Rahat ja väkivallan välineet ovat samoissa käsissä, siksi sosialismilla ei ole valtaan pääsyä.


      • harmajapääkaarlo
        toivonolevaniväärässä kirjoitti:

        Rahat ja väkivallan välineet ovat samoissa käsissä, siksi sosialismilla ei ole valtaan pääsyä.

        Juuri tässä ja nyt ajateltuna on hyvin vaikeaa työväenluokan ottaa kapitalisti - porvareilta luokka- ja valtiovalta, - sosialismin rakentamiseen, - ja sen edelleen asteittain sosialismissa,
        -kommunismiksi rakentamiseen...

        Imperialistisen vaiheen valtiomonopolikapitalismi ja se monopolikapitalismina, ei kuitenkaan enää selviä jo pahasta kuolinkouristuksessa, - vaan työväenluokka ja tavallinen kanssa toiminnanyhtenäisyydessä, - n. s. - erikoisena luokkaliittona ottaa työväenluokan johdolla, - luokka- ja valtiovallan no, - rakentaakseen nuo kaksi vaihetta täydelliseen ja lopulliseen,
        -korkeaan:- luokattomaan kommunismiin, - joten ei siinä tämän päivä rahat ja väkivallan välineet enää palvele riistäjiä, - vaan työläisiä ja tavallista kansaa...
        -No se on edellisen väittäjän näkökannan mukaan-, muka "mahdoton"! -Ei mahdoton, mutta toistaiseksi on vielä vaikeaa saada vakuuttuneeksi työväenluokka ja tavallista kansaa tuon suren vaiheen ajankohtaisuudesta...

        -Mikä on kuitenkin välttämättömyys. - se väistämättömästi tulee toteutettavaksi - no. ko. erikoisen luokkaliiton voimin.

        k. n. -Kemijärvi


    • totuuttakehhiin

      Totuus ei pala tulessakaan . Demarit leikkasivat eläkeindeksin ja sillä siisti. Demarit jakaa eläkeläisille kurjuutta.

      • jokurotiti

        Ilman demareja sinulla "totuuttakehiin", ei olisi eläkettä laisinkaan.


      • lipposleikkuri
        jokurotiti kirjoitti:

        Ilman demareja sinulla "totuuttakehiin", ei olisi eläkettä laisinkaan.

        Höpsis..demarien ansioluettelo on tosi lyhyt. Tullut aina valmiille pahnoille kun joku on ens rahat yhteiskuntaan tehny.


      • osansa.saanut
        lipposleikkuri kirjoitti:

        Höpsis..demarien ansioluettelo on tosi lyhyt. Tullut aina valmiille pahnoille kun joku on ens rahat yhteiskuntaan tehny.

        Joo joo . Pitäähän ne rahat jonkun jakaa, tasapuolisesti.


    • giljotiini

      Vasemmistopuolueet ovat röyhkeitä eläkeläisiä kohtaan. Ensin he pettävät
      eläkeläiset ja sitten vuodesta toiseen pakottavat marssimaan punalippujen
      alla. Marsseilla ei ole enää muita kuin nuo petetyt vasemmistolaiset eläkeläi-
      set ja tietenkin "leipäpapit" ulkokullatut paskat.

      • aurinko_paistaa_nyt

        Eikös nyt olekkin porvarihallitus, he kyllä korjaavat eläkeläisten tilanteen. Nythän ei ole vasurit häiritsemässä.
        Kuitenkin huonosti alkoi verotuksen suhteen Sipilän hallitus laski kaikilta muilta verotusta paitsi eläkeläisiltä. Eläkeläisillä on rankempi verotus kuin työssäkäyvillä.
        Miksi se Sipilä noin teki?


    • isänmaahakusassa

      Siksi kun sillä on itsellä kaikki hyvin. Se on sitä sipilöintiä!

    • Hiekkavarpaat
    • Häkkiinvaan

      Kova väite: pääministeri Jyrki Kataisella salattu päämäärä Suomen EU-neuvottelijana
      Suomi on tukenut EU-kriittistä Iso-Britanniaa yli kahdella miljardilla eurolla.

      Mikael Vehkaoja
      11.2.2016
      3 min
      Luettu (2)

      Perjantaina ilmestyvässä kirjassaan Mistä Suomi vaikenee? Vasemmistoliiton entinen europarlamentaarikko Esko Seppänen lataa täyslaidallisen päin suomalaista poliittista eliittiä. Tulilinjalle joutuvat entiset pääministerit Matti Vanhanen (kesk) ja Jyrki Katainen (kok), jotka neuvottelivat menneinä vuosina Suomen edustajina EU:n rahoituskehyksistä.

      Vanhanen hyväksyi rahoituskehyksen kaudelle 2007-2013. Nykyinen rahoituskehys 2014-2020 on Kataisen käsialaa.

      Seppänen on laskenut, että näiden vuosien aikana Suomesta on tullut EU:n suurin nettomaksaja. Moni Euroopan maa on vaatinut ja saanut Unionin jäsenmaksulleen alennuksia. Suomi on maksanut kiltisti sekä omat että muiden maksut.

      Eikä kyse ole Kreikan tai köyhän etelän tukemisesta. Seppäsen laskelmien mukaan Suomi on maksanut lähes miljardi euroa Saksan, Hollannin, Ruotsin ja Itävallan jäsenmaksuja.

      Brittejä suomalaiset ovat sponsoroineet EU-aikana 2,1 miljardilla eurolla.

      Seppänen on laskenut, että viime vuosina Suomesta on tullut EU:n suurin nettomaksaja. Jäsenmaksujen ohella toinen syy on vuonna 1994 epäonnistuneet maataloustukineuvottelut. Suomi tulkitsi niiden jälkeen saavansa pysyviä maataloustukia. Euroopan komission tulkinnan mukaan kyse oli siirtymäajan tuista.

      Käytännössä Suomi maksaa nyt vuosittain omasta budjetistaan noin miljardin euron maataloustuet. Ainoastaan Ranska maksaa enemmän. Muissa EU-maissa maataloustuet maksetaan pääsääntöisesti unionin 140 miljardin euron budjetista. Vertailun vuoksi Ruotsi maksaa kansallisesta budjetistaan noin 35 miljoonan euron maataloustuen.

      Esko Seppänen pohtii kirjassaan, miksi Jyrki Katainen ei vaatinut Suomen jäsenmaksuihin alennusta kaudelle 2014-2020, vaikka Suomi oli jo vajonnut syvään taantumaan.

      ”Hänellä oli silloin salattu (ja myöhemmin julkitullut) pyrkimys päästä komissaariksi Brysseliin, ja se tavoite yhdistettynä Suomen edun ajamiseen oli maallemme onnettomuus: säilyttääkseen mukavan miehen maineen Katainen ei ollut valmis käymään taistoa Suomen nettomaksaja-aseman parantamisesta”, Seppänen kirjoittaa.
      Lisää EU-alennuksia briteille

      Kysymys jäsenmaksuista on ajankohtainen ensi viikolla, kun EU:n huippukokous kokoontuu päättämään Iso-Britannian vaatimista huojennuksista omiin jäsenehtoihinsa.

      Pääministeri David Cameron esittämien vaatimusten perusteella britit haluavat sanoutua irti liittovaltiokehityksestä. Riskipitoisesta eurosta halutaan pysyä mahdollisimman kaukana.

      Cameron esittää myös heikennyksiä Britannian tarjoamaan sosiaaliturvaan. Vaatimuslistalla on ”hätäjarru”, joka heikentäisi muista EU-maista tulleiden maahanmuuttajien sosiaaliturvaa Britanniassa. Leikkaukset koskisivat lapsilisiä ja mahdollisesti myös terveysmaksuja.

      Britaniassa asuu noin 30 000 suomalaista. Maa on yksi tärkeimmistä kohdemaista suomalaisille. Cameronin esittämillä leikkauksilla saattaa olla vaikutusta myös suomalaisten maahanmuuttajien elämään.

      Pääministeri Juha Sipilän (kesk) mukaan Iso-Britanniaan muuttavien työntekijöiden oikeuksien leikkaus ei juurikaan koskettaisi suomalaisia. Hän on jo väläytellyt sopimukselle vihreää valoa.

      ”Uskon että yhdessä hierottava eurooppalainen kompromissi käy kyllä Suomelle”, Sipilä sanoi viime viikolla Helsingin Sanomien haastattelussa.

      Käytännössä Suomen Iso-Britannialle maksamiin tukiin ei voida puuttua ennen vuotta 2018. Silloin neuvotellaan EU.n rahoituskehyksestä kaudelle 2021-2027. Jos kolmen ässän hallitus pysyy kasassa, Suomen neuvottelija on Juha Sipilä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1265
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1186
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1174
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1153
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1151
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1147
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1144
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1129
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe