Olenko sosialisti

ttman

Olen jo kauan ihmetelly valtionyhtiöiden yksityistämistä. Mitä järkeä on myydä valtion yrityksiä ahneille yrityksille, joille, usein ulkomaalaisina, ei merkitse muu kuin mahdollisimman suuri voitto. Tulee mieleen vaikkapa Ruukki (os. Rauta-Ruukki). Kekkonen vaikutti sen perustamiseen, työllistääkseen Raahelaisia suomalaisia. Eikö ole ihan saatanan sama jos valtionyhtiö tekee nollatulosta tai vaikka pientä tappiota, jos ihmisillä on kuitenkin työtä ja toimeentuloa, syntyy hyödykettäkin ja yhteiskuntakin pyörii kun raha liikkuu. Nyt se ei liiku. Jätetään muutama työntekijä, joista revitään se mahdollisimman suuri tulos. Ja tulos perkele johonkin ulkomaan pankkiin seisomaan sijoituksiin. Tuommoinen toimintahan näivettää koko suomen. Äänestäkää vaan idiootit kokoomusta, jos haluatte tällaisen menon jatkuvan, mulle on ihan sama, on ikää jo sen verran.

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Niionnii

      No eihän tässä olekaan mitään järkeä.
      Nyt sitten ihmetellään että onpas kova työttömyys että pitäisiköhän vaikka helatorstai olla työpäivä että ei olisi niitä työttömiä että silleen vai millen se olikaan?
      Vittu, pitäisi olla giljotiini eduskuntatalon edessä ja maanpettureilta kokoomuksen (kirjoitetaan pienellä) ministereiltä leikata tukka kaulaa myöten.
      Ps. Vastauksena kysymykseen: Et ole kommari vaan itsenäiseen ajatteluun kykenevä ihminen.

    • specter

      Tuo teräksen valmistaminen ei ole kovin kannattavaa liiketoimintaa.

      Esimerkkinä terästehdas Torniossa vie sähköä vuodessa jo itsessään 80,5 miljoonan euron arvosta - siis pelkkä sähkönkulutus.

      Missään ei voida tehdä kovin kauaa tappiollista liiketoimintaa. Useimmiten nämä yritykset, missä valtio on ollut mukana, on olleet aluepoliittisia ratkaisuja, jotka monet ovat taloudellisesti epäonnistuneet.

      Olisi ikävä olla Outokummun tai SSAB:n omistajana. Sijoitat omaa rahaasi esim. 100 000 euroa firmaan, josta irtoaa muutama ropo kerran viidessä vuodessa firman tehdessä satunnaisesti kelvollisen tuloksen?

      Oletteko itse kokeilleet sijoittaa omaa rahaa firmoihin? Kokeilkaa, osinkotulot eivät tule ilmaiseksi.

    • kehnoapolitiikkaa

      Nykyaikaiseen kilpailuyhteiskuntaan ei vain yksinkertaisesti sovi entisenkaltaiset toimintatavat, vaikkapa nuo valtionyhtiöt. Siksi kaikki valtion ja kuntien omistamat yritykset tulevat menemään lihoiksi.
      Isompi ongelma ovat poliitikot, jotka eivät pysty säätämään lakeja kansalaistensa eduksi, vaan ovat rahamaailman marionetteja. Ja vielä sitäkin suurempi ongelma on kansa itse, joka nuo marionetit sinne äänestää.

      • VastuutontaVallankäyttöä

        Jos kerran tällaisessa "kilpailuyhteiskunnassa" ei kannata enää tehdä mitään töitä, silloin pitää kansalaisten toimeentulo turvata kansalaispalkalla mitään kyselemättä tai syyllistämättä työttömyydestä!!
        Nythän tämä on todella kieroa toimintaa ja suoranaista vääryyttä kun tämä maa on tekemällä tehty sellaiseksi ettei täällä mikään tuotannollinen toiminta enää kannata, emme varmasti mitenkään pysty kilpailemaan Kiinan tms. halpatyövoiman maita vastaan joten on raskasta vääryyttä syyllistää työttömäksi joutuneita työttömyydestän, juoksuttamalla heitä luukulta toiselle, täytättämään monimutkaisia kaavakkeita ja siltikin työttömyyskorvausten, toimeentulotukien jne. myöntämisessä käytetään silkkaa mielivaltaa!!
        JOS YHTEISKUNTA ON PITÄNYT TEKEMÄLLÄ TEHDÄ TÄLLAISEKSI NIIN VALTA TUO MYÖS VASTUUN HUOLEHTIA TYÖTTÖMIKSI JOUTUNEISTA IHMISISTÄ IHMISARVOISELLA TAVALLA !!!!!

        Ei voi eikä saa olla niin että ihmisten kohtaloilla ja elämillä pelaillaan pelejä ja hävinneitä syyllistetään häviämisestään !!!!

        VALTA TUO MYÖS VASTUUN, KANTAKAA VASTUUNNE PÄÄTTÄJÄT !!!


    • specter

      Kyllä suomen kansassa on ihan yhtälailla vikaa, kuin poliitikoissakin.

      Suomalainen ostaa niin kalliin asunnon, kuin voi.
      Auton, niin kalliin kuin voi.

      Harva suomalainen on kuitenkaan yritysten omistaja ja sijoittaa rahaa yrityksiin, joista saa tuloa. Suomalainen investoi sellaisiin asioihin, jotka kuluttaa rahaa, ei niihin, jotka tuottaa rahaa.

      Niinpä suomalaiset on vasemmalle päin kallellaan olevia "synnynnäisiä vuokralaisia", jotka loppujen lopuksi myy kaiken omaisuuden suomesta ulos.

      Lopulta yritetään epätoivoisella demaripolitiikalla mahdottomuutta: jos joku on investoinut omaa rahaansa firmoihin - se on kommarin mielestä heti väärin. Monikaan ei edes ymmärrä, mikä on osinko, tai pääomatulo.

      Suomalainen perus-sälli luulee, että osingot ja pääomatulot ansaitaan ilmaiseksi. Suomi-sällille riittää, kun saa ostettua omalla palkallaan maksimin elintason, Corollasta siirrytään Avensikseen, vaikka velaksi ja asunto ostetaan maksimivelalla.

      Loput rahat juodaan.

      Poliitikkojen vika....

      • fsdjfklsdjfksjdl

        Sehän on ihan oikein että ostetaan sen hintaisia tuotteita kuin VOIDAAN. Eikö se olisi paha tilanne jos ostetaan mahdottoman kalliita...


      • specter

        Kuitenkin, pitäisi ymmärtää, että on kahdenlaisia ostoksia.

        Niitä, jotka kerryttää varallisuutta ja sitten näitä toisia, jotka vie varallisuutta.

        Tarkoitin hieman eri asiaa noilla esimerkeillä...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      26
      1356
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1282
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1196
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1194
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1173
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1171
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1167
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe