Laihtuminen vaikeaa

taaslaihiksella

Aina kun aloitan laihiksen niin ensimmäisenä viikolla lähtee lähes 10 kiloa, toki se on nestättä varmasti suurimmaksi osaksi, mutta tämän ilmiön olen vuosien varrella havainnut. Alku innostaa juuri tuon nopean laihtumisen vuoksi, mutta myöhemmin laihtuminen alkaa hidastua eikä kilot tahdo lähteä edes paastolla. Olen karpannut ym. eikä mikään tunnu toimivan.

6

86

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mietitääsvielä

      No miksi aloitat väärin kerta toisensa jälkeen? 10 kg viikossa on järjetöntä.
      Meinaatko laihduttaa 520 kg vuodessa?

    • JoJotin

      Laihdutin muutama vuosi sitten noin 30kg 3,5 kuukaudessa ja niistä 25kg on pysynytkin poissa. Tästä dieetistä on jo sen verran kauan aikaa, että olisin varmasti plösähtänyt takaisin vanhoihin mittoihin, jos dieettini olisi ollut huono.
      Eli säännölliset ruokailuajat, hivenen pienemmät annokset, kuin mitä on normaalisti ollut(toki sen verran täytyy syödä, että jaksaa) ja siihen liikuntaa vielä lisäksi jonkin verran. Ja ihan mikä tahansa liikkuminen käy, vaikka reipas kävely/ulkoilu, ensialkuun. Sitten kun kroppa tottuu tähän uuteen elämään, niin voi sitten muokata noita liikkumisiakin oman innon ja mielenkiinnon mukaan.
      Ruuasta sen verran, että mä söin silloin keittoja aika paljon eli ne on laihduttajan ruokaa. Ja muutenkin hyvää perusruokaa, eli syön niitä nykyäänkin usein. Valikoimakin on hyvä, niin ei ehdi kyllästyä mihinkään. Eli jos nyt syöt muutamana päivänä lihakeittoa, niin sitten voi vaihtaa kanakeittoon ja sit vaikka kasviskeittoon jne.
      Ja se, mikä on tosissaan tärkeää, niin täytyy kuitenkin antaa itselleen myös sopivasti löysääkin. Eli voi sitä dieetin aikana joskus käydä Heselläkin tms, jos siltä tuntuu. Tai sitten joku suklaapatukka tms sopiva herkkupala välillä. Kunhan ei ala mässäilemään joka päivä jotakin-periaatteella.
      Ja se siinä on aika jännä, että vatsa tottuu aika piankin pienempiin annoksiin ja kevyempään syömiseen muutenkin. 2-3 viikkoa, niin eron huomaa selvästi. Ennen tuota mun laihista mä esimerkiksi pizzeriassa söin aina kaikki nekin, mitä rouvaltani jäi yli, mitä häneltä aina jäi ja aika usein paljonkin. Ja sitten kotona jo parin tunnin päästä olin jääkaapilla tekemässä välipalaa. Mutta jo kuukauden päästä mä sain tehdä tosiaan töitä, että mä jaksoin syödä edes sen oman pizzani/kebabin eikä ollut todellakaan edes puhettakaan, että olisin syönyt rouvalta jääneet ylijäämät.
      Aloittaminen tosiaan oli mullakin tekemisen takana, mutta sitten asiat lähti rullaamaan ihmeenkin helposti. Ja tosiaan reilu 125 kilosta 95 kiloon 3,5 kuukaudessa ja nykyinen paino ollut jo vuosia sen 100kg, mikä on mulle lääkärinkin mukaan jo hyvä paino. Tuon 95kg alle en päässyt kyllä enää millään, et se taitaa olla mulle se luonnon sanelema minimipaino. Ja olen kyllä itsekin tyytyväinen, kun saan pidettyä painoni tossa 95-100kg haarukassa.

    • taaslaihiksella

      Tuo 10 kiloa menee ihan kevyellä ruokavaliolla eli tarvi paljoaa edes kaloreita vähentää vaan jättää pahimmat lihotusherkut pois. 10 kiloa menee vain aluksi eli n. viikossa ja se on vettä suurin osa koska joudun käymään pissalla joka välissä. Sitten kun tuo 10 kiloa on lähtenyt alkaa se laihtuminen vaikeutumaan ja joutuu vähentään kaloreita oikein kunnolla. Karppauskaan ei laihduta silloin kunnolla.

      • entarviikuinviisikiloa

        Olet sitten, anteeksi vaan, todella lihava. Tuommoinen painon pudotus ei onnistu muuta kuin sellaiselta, jolla on paljon ylipainoa.


    • Nfgt

      Kyllä, nestettä. Kannattaisi tsekata mikä ruokavaliossa on sellaista joka kerää nesteen aina uudelleen.

      Älä ihmeessä paastoa. Paastoamisessa menetät hyvät, tarvittavat nesteet ja sen rasvan minkä saat pois on yhtä tyhjän kanssa koska menetät saman verran lihasta. Keskity nimenomaan kaloreihin ja lihaskuntoon. Kaloreita tulee saada niin paljon että kroppa toimii hyvin. Aineenvaihdunta menee vain säästöliekille jos kalorien saanti vähenee yhtäkkiä hirveästi ja alle tarvittavan. Ei kannata ottaa pois mitään kokonaan ruokavaliosta, keho tarvitsee hiilareita rasvaa ja protskua. Valkoinen höttöhiilari ja lisätty sokeri ei tietty kannata, mutta kokonaisten hedelmien, marjojen ja vihannesten sokeri on erittäin jees (ts kuitujen kanssa järkevissä määrin). Mitä enemmän saat lihasta, sitä helpommin poltat rasvaa vain olemalla ylhäällä. Toki lihas painaa enemmän kuin rasva, joten aivan aluksi ja lopuksi (rasva% jo alhainen) paino ei ole oikea mitta.

      Hmm ja noin yleisesti ottaen jos aineenvaihduntasi toimii hyvin, kannattaa toisaalta saada kalorit ennemmin rasvasta kuin hiilareista ( tietty protskut per kg mutta ei enempää). Ihmisen keho on hyvin hanakka nappaamaan ruuasta sokeria ja protskua, mutta jättää helposti ylimääräistä rasvaa ulosteeseen. Ylimääräinen sokeri ja protsku taas varastoidaan rasvaksi, varsinkin jos keho on "paniikissa" juuri kokemansa "nälänhädän" jälkeen jos kalorit on ollut liian alhaalla. Näin ollen yleensä paino tulee takaisin, mutta rasvana ja nesteenä. Lihasmassa ei itsestään tule takaisin.

      Ja kun nyt aloin löpisemään niin muista se masentava seikka, että keholla on pitkä muisti. Jos olet ollut vuosia ylipainoinen, varsknkin jos paino on suurinpiirtein samana ollut pitkät ajanjaksot, keho alkaa pitää sitä painoa ja olotilaa "defaultina". Tällöin kroppa tavallaan luulee että laihtuminen johtaa nälänhätään ja pitää hyvin hanakasti kiinni varastoistaan. Defaultin vuoksi paino palaa helposti takaisin samoihin lukemiin ja usein vähän ylireagoinnilla hieman isompanakin. Laihdutettu uusi minä täytyisi pitää samoissa lukemissa ainakin vuoden, jotta keho tajuaa tilanteen. Monilla voi vuosienkin jälkeen olla vielä default hakusessa, jolloin täytyy syödä normaalia (siihen kokoon nähden eli ei-laihduttaneen henkilöön nähden) vähemmän kaloreita - ei laihtuakseen lisää vaan pysyäkseen samassa.

      • hpv

        Valitettavasti kaikki ravinto imeytyy, niin rasvat, hiilihydraatit kuin proteiinitkin. Imeytymätön ruoka aiheuttaa hillittömät ilmavaivat ja ripulin.

        Risiiniöljy esimerkiksi ei imeydy hyvin. 1 rkl aiheuttaa ripulin.

        Rasvaa voi käyttää suhteessa paljonkin jos ei liiku kovalla sykkeellä paljon. Ylimääräinen hiilihydraatti näet muutetaan rasvaksi ja ihminen käyttää levossa noin 150 g glukoosia päivässä. Vastaavasti jos elää vähillä rasvoilla niin sen energian voi ottaa hiilihydraatista. Ihan oma valinta.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1535
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1321
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1257
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1255
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1228
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      3
      1225
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1214
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1190
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe