San Francisco.. and some flowers in my hair

Flowersandsugar

Hei kaikki San Franciscoon matkanneet: oletteko osuneet tietoon / löytäneet lähiympäristöstä ratsastustalleja, joilla olisi palveluna esim. päiväretket ratsain lähiympäristöön (maaseudulla)? Jo parin tunnin reissulla näkee monesti luontoa, maisemia ja ympäristöä aika vaikuttavan paljon. On kokeiltu muutamissa maissa ja ne on todella jääneet mieleen.
Joo, netissä on kyllä mainoksia, mutta kokemusperäinen tieto olis arvokasta.
Muitakin mahdollisia aktiviteetteja - vihjeitä vastaanotetaan (paitsi ei shoppailua), oletteko vuokranneet auton ja ajaneet rantareittiä? Menikö hyvin? Mitä kannattaa ottaa huomioon jos lähtee ajelemaan?
Matkan suunnittelu on siis alkanut. Ajankohta vielä auki koska on tullut vähän varailtua muitakin menoja ja ne on hoidettava alta pois...

4

965

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Käynyt

      Meillä oli auto vuokrattuna Kaliforniassa ja reissu päättyi San Franciscoon. San Francisco oli kesällä niin kylmä, että auto oli sielläkin tarpeeseen. Pakenimme vuorille lämpimään. Kymmenen mailia ja sää oli täysin erilainen.

      Autoillessa San Franciscossa ja sen ympäristössä kannattaa ennakkoon ottaa selvää, mitkä sillat on mahdollista ajaa ja mihin suuntaan ilman siltamaksua sekä missä maksullisissa silloissa voi maksaa käteisellä. Toinen vaihtoehto on maksaa siltamaksut autovuokraamon kautta, mikä on järkevää, jos ajaa paljon siltoja pitkin.

      Sonoma ja Napa Valley ovat ihan vieressä. Jos ottaa auton, kannattaa harkita paria yötä viinialueella. Hyviä tiloja on lukuisia. Coppolan tila Sonoma Valleyssa on monessa mielessä helppo kohde. Wine Train'in päivällinen Napa Valleyssä taas oli minusta hintansa väärtti ja Hess'n tila ja taidemuseo kaupungin ulkopuolella oli käymisen arvoinen. San Fran - Napa on ajoaikana reilut tunnin, jos ajaa suoraan.

      https://www.francisfordcoppolawinery.com/visit

      http://winetrain.com

      http://www.hesscollection.com

      Rantatietä ei tullut ajettua, koska ne päivät, jotka olisivat olleet mahdollisia, olivat sumuisia. Se oli suunnitelmissa, mutta jäi odottamaan seuraavaa kertaa.

      Kaliforniassa on lukuisia hienoja luonnonpuistoja. Itse vierailimme Sequoia National Park'issa. San Franciscosta lähin suuri kansallispuisto on Yosemite National Park. Ajoaikana San Fran - Yosemite on reilut kolme tuntia, joten puistossa kannattaa yöpyä yö tai kaksi. Aivan kaupungin vieressä on pienempiä luonnonsuojelualueita.

      Puistot on suunniteltu autoilevalle ja jalan vaeltavalle turistille. Muitakin aktiviteetteja, kuten ratsastusta ja pyöräilyä on. Eli niissä on sekä hyvä tieverkko, opastuspisteet ja luontopolut, jotka kattavat tärkeimmät kohteet, että laaja vaellusreitistö, josta osa on helppokulkuista. Yosemitessa sijaitsee myös Ansel Adams Gallery, jossa itse vierailisin, jos olisi asiaa sinne päin.

      http://www.nps.gov/yose/index.htm

      San Francisco oli yllättävä. Ensinnäkin se oli hirveän kylmä! Paikallisilla oli keskellä kesää iltaisin talvi- tai untuvatakit päällä. Hotellimme oli korttelin päässä torilta oleva pilvenpiirtäjä. Ikkunasta oli kiva katsella koko kaupunkia, mutta samalla huomasi, että kaupunki käytännössä kuoli klo 21 illalla! Missään muussa suuressa kaupungissa en ole nähnyt olevan niin hiljaista iltaisin.

      • Kotikaupunki

        Coldest winter I ever experienced was a summer in San Francisco - Mark Twain


    • FromSF

      Hei,

      San Franciscon lähistöllä esimerkiksi Half Moon Bayssa on ratsastustalleja ja käsittääkseni myös rannikkoratsastusreittejä.

      Mielestäni rantatie kannattaa nähdä, jo lyhyellä pätkällä saa kuvan sen kauneudesta. Half Moon Bay, Monterey ja Carmel ovat esimerkiksi 1-3 tunnin ajomatkan päässä ruuhkista riippuen.

      San Franciscosta löytyy nykyisin tuoretta, täydentyvää ja päivittyvää tietoa suomeksi http://www.tripsteri.fi/san-francisco/

    • Alkuperäinenkirjoittaja

      Kiitos hyvistä vastauksista. Suunnittelu jatkuu nyt kun käytiin ensin parissa muussa kohteessa, ehkä Edinburgh tulee vielä väliin...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      55
      1806
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      43
      1593
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      51
      1542
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1485
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1468
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      5
      1384
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      7
      1298
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      11
      1263
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      3
      1142
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      3
      1113
    Aihe