Omatoimisesti lennot, majoitus?

ritane

Hei kaikille! 3-hengen perhe suunnittelee matkaa 1. kertaa Kroatiaan - EHKÄ Split ----
Vinkkejä haluaisimme:

Onko Norwegian edullisin lentoyhtiö?

Mitä kautta majoitus - mitkä luotettavia sivustoja, hintakin mielellään kohtuullinen, tietysti ilman ylimäääräisiä ötököitä yms....?

Miten majoitus ei-ihan-keskustassa - kulkuyhteydet majapaikkaan, vai pitääkö olla auto - koska meitä vain kolme, hotellivaihtoehdot nyppäävät yleensä yhden hengen huoneesta ylimäääräistä - mukana siis nuori aikuinen, joka haluaa omaa rauhaakin väliin....eikä kuorsaavia vanhempia.....

Vuokra-auto - kannattava vaihtoehto ja onko liikkuminen autolla turvallista ja helpohkoa....?

Muita vinkkejä?

Kiitos kovasti - matkan ajankohta tullee olemaan syksyllä - syys- tai lokakuu...vai onko lokakuussa vielä lämmintä siellä....?

24

417

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • matkalainen2

      huomioikaa matka lentokenttä - majapaikka millä pääsette sinne, haistelin esim. Split - Makarska kuljetukset tulee jo hiukan maksamaan. Meidänkin piti ensin tehdä omatoimimatka mutta pakettina löytyi meille hyvä ratkaisu, joten otimme kuitenkin sen. Menemme kesällä ekaa kertaa Kroatiaan.

    • MakarskanMatkaaja

      Suosittelen Makarskaa vajaan tunnin automatkan päässä Splitistä. Viime kesänä olimme ensi kertaa siellä ja heinäkuussa uudelleen. Maisemat aivan uskomattomia ja kaupunki sopivan kokoinen. Makarskan lähellä useita mukavia pikku rannikkokyliä esim. Tucepi, Baska Voda jne...vuokra-auto oli ehdottoman hyvä ja edullinen ratkaisu liikkumiseen ja liikennettä ei tarvitse pelätä! Biokovon kansallispuisto ihan vieressä.
      Lennot Norwegianilta 799€ kolmelta hengeltä ja majoitus Airbnb:n kautta...tulevan kesän majoitus sama kuin viime kesänä ja nyt suoraan vuokraemännältä ilman Airbnb:n välityspalkkiota 700€/11vrk joten pidän edullisena.

    • ritane

      Kiitos vastauksista - ja lisää saapi laittaa edelleen.
      MakarkanMatkaaja - siis hyvä sivusto tuo Airbnb - jäin miettimään tuota teidän majoitustanne - voitko vinkata, minkälainen kämppä teillä oli ja tulee olemaan, jos vaikka olisi meillekin passeli - kun syksyllä vasta lähtö....mitään ei kyllä ole vielä tehty, eli lennotkin vielä ostamatta,,,,,,eli hopi hopi me.....

      • MakarskanMatkaaja

    • ritane

      Hei MakarskanMatkaaja.
      Oli oikein siistin näköinen paikka ja varteenotettava vaihtoehto - ja meidän matkaseurue ehkä laajenee yhdellä aikuisella siskonpojalla, mutta tuossa näyttää tilaa olevan juurikin neljälle :)
      Jos voit ystävällisesti laittaa sähköpostiosoitteensa - nythän tosiaan meillä vielä kaikki auki, mutta ei tarvitse sitten myöhemmin kysellä sitä, on valmiina, jos tähän päädytään.....

      Muuten, mitä kautta varasitte vuokra-auton - eli luotettava ja asiallinen - sen auton saanee (?) valmiiksi jo lentokentälle, niin voi hurauttaa saman tien valitsemalleen asunnolle ja palauttaa samoin sinne, jos koko viikoksi sen ottaa.

      Ja vielä kaikkea muutakin vinkkiä otamme ilolla vastaan, teiltä ja muilta -
      sydämellinen kiitos jo näistä!

      • MakarskanMatkaaja

        Auto vuokrattiin holidayautos:n kautta budgetilta. Viime kesästä vuokra-autojen hinnat nousseet yli 100€ ainakin heinäkuussa.
        Laita S.postisi, niin lähetän asunnonvuokraajan yhtä.tiedot


      • ritane

    • a-antti

      ka, ritane,
      Olen tällä palstalla monesti hehkuttanut yksityismajoitusta. Me on käytetty interhome.fi ja adrialin.fi -juttuja. En tiedä onko ne "hyviä", mutta emme yhteensä viidellä kertaa ole tunteneet tulleemme patetyiksi; sitä on saatu, mistä on maksettukin.

      Myös olen tykästynyt vuokra-auton käyttöön. Se kun vaan helpottaa ajatusta: "Käytäiskö tänään Krkan luonnonpuistossa, otetaan vähän evästä mukaan. Ajetaan Skradiniin, ja mennään sillä laivalla". Kokonaiskustannus menee sinne suramatkan kokonaiskustannuksiin, mutta se vapaus, ja jos paikanvalinta on onnistunut, ette kuole hotelliin! Tässä tapauksessa kannattaa panostaa etukäteissuunnitteluun, sehän on jo myös osin matkalla oloa!

      Niin, ja tuo Split on hyvä vaihtoehto ensikertalaiselle. Tällä palstalla on kosolti monia Kroatian paikkoja ja juttuja käsitteleviä ketjuja. Ei kun lukemaan, suosittelen voimakkaasti. Mielestäni yksi asiallisimmista keskusteluhaaroista tässä osoitteessa!

    • ritane

      Voi herttine, huomaan käyväni täällä ehtimän päästä katsomassa vastauksia.
      Kiitos A-Antti, juurikin olen etsinyt ja löytänytkin hyviä vaihtoehtoja majoitukseen, saa nähdä mihin loppujen lopuksi päädytään.
      Ja todellakin on ketjua jos jonkinlaista, joten olen jo kerännyt tietoa vaikka miten paljon, kukahan nekin omaksuu.....

      Ja juurikin ihmettelin ja kiitin, että onpa ihania ketjuja, ei asiattomia vastauksia jne. , toivotaan jatkossakin samaa!

    • ritane

      Surffausta tehnyt nyt tosissaan - ja aina vaan tulee yhä ihanampia paikkoja, samoin majoituksia mitä erilaisempia, parempia, upeilla maisemilla.....mistähän ihmeestä sen nyt tietää, että mihin sitä majoittuu - vinkkejähän jo saatukin, mutta aina tulee uusia....ekan loman tänne suuntaan haluaisi olevan superihana, mutta järkevän hintainen .....esim. Trogir paikkana voisi ollakin hyvä vaihtoehto - ehkä - tai ihan joku muu----apu-va..................

    • ritane

      Jotenkin olen - ehkä - päätymässä Splitin viereisiin paikkoihin eli Trogir tai Kastelin alue - voi olla kyllä, että etsinnän tulokseni ovat huonoja vaihtoehtoja. Nyt kuitenkin kysyisin teiltä tietäjiltä näistä majapaikoista - näitä tarjoajia on siis niin paljon ja syyskuun lopussa ovat vielä monetkin vapaina......
      vinkkejä hyvistä vuokraajista olenkin jo saanut, mutta entäs
      esim. joku WINDU - onko se luotettava sivusto - tai ADRIAN - ja mitä ihmeitä näitä onkaan...ja huoneistot näyttävät niin hienoilta, onkohan se totuus vai totuus on taruakin ihmeellisempi.....

    • a-antti

      Nyt ritane,

      sanoisinko, että jäitä hattuun! Majoitus ei varmaan ole se, jota lähdette katsomaan? Maisemat, ihmiset nähtävyydet ja kokemukset - kaikki ne on kuitenkin niiden seinien ulkopuolella. Meille on piisannut ihan perustaso kämpästä, mutta tietenkin jokainen valitsee haaveidensa mukaan.

      Ja on paljon ekoja kertoja, kun kaikki ei oikein onnista, niin se on matkailussakin. Aseta rima sopivalle korkeudelle, ja kun huomaat loikanneesi yli , voit kerätä siitä pussiisi yhden onnistumisen lisää. En tiedä paljonko olet muualla matkannut, mutta kyllä se uusi kulttuuri, ympäristö ja kieli tekee hetkeksi "H Moilasen".

      Ja kaikkea ei matkalle suunnitelluista jutuista vaan ehdi. On hyvä, että on nippu suunnitelmia, silloin on ottanut selvää monista asioista. Lisäksi ne tiedot tukevat paikan päällä syntyviä extempore -suunnitelmia. Riittävän väljä ohjelma antaa aivoille aikaa kokea ja tallettaa fiiliksiä, ne on sitä polttoainetta sitten talvella.

      Nyt vaan alat kasata järkevän väljän kuvitellun ohjelman ja katsot siihen sopivan kämpän, myös sijaintinsa puolesta. Kun on valmiit ohjelmapalikat jo lähteissä, voi senkin puolesta olla stressaamatta. Ja jos kaikesta huolimatta jotakin menee pieleen... niin mistäs muusta jäisi enemmän kerrottavaa reissun jälkeen? Kirjoituksesi antaa viitteitä siitä, että saatat joutua käymään uudelleen (ett'ei vaan muuttuisi krooniseksi?), sittenhän on ns "parempien" valintojen mahdollisuus.

      Hyvä siitä tulee!

    • ritane

      Niinpä niin, A-Antti, minulla taitaa olla diagnosoimaton adhd :) - joten kiitos, jäitähän saakin vielä ulkoa, heh...
      Olemme matkustaneet jonkin verran, Keski-Eurooppaa ja rantalomatavikset Kanariat, Teneriffat sekä Pohjois-Kypros, USA, Madeira, mutta taidan aina olla samanlainen - mutta suunnitteluhan se onkin antoisaa - paitsi Kroatiassa todellakin tuntuu olevan niin paljon kaikkea nähtävää. ....mutta jos se vie sydämestä pienen palan, ainahan voi tehdä uuden reissun....
      Itse ajattelin tuota Trogiria sijainnin vuoksi - lentokentän läheisyys lähtiessä pois ja siitä pääsee näpsäkästi käsittääkseni autolla Splitiin, Krkan kansallispuistoon, Hvar - eli aika väljällä sabluunalla mentäisiin, ei kieli vyön alla puuskuttaen
      - myös tarkoitus olla kämpilläkin, iltaruoan voisi siellä tehdä - meidän nuorukainen ei välitä hirveästä jatkuva-menostakaan...
      Aurinkoista kevättä - sinulle ja kaikille muillekin -

    • a-antti

      Noooh, ei se kentän läheisyyskään ole aina tärkeä. On meidän kenttä ollut Ljubljanassakin pari kertaa, vaikka kohde on ollut Kroatia. Trogirin läpi mentävän saaren liikenne on sitten ajoittain ruuhkainen, sanovat. Pikkukylät on olleet rauhallisia, ainakin ne, joissa olemme asustelleet. Niissä voi olla kohtuuhintaisempia kämppiä kuin tiiviimmin asutetussa. Eihän niillä etäisyyksillä niin kauhean nugaata ole, jos on auto alla (kuten ymmärsin).

      Olisi mielenkiintoista lukea puolen vuoden päästä jokunen rivi miten teidän reissu sujui, jooko?

    • Puananen

      Olipa mielenkiintoista lukemista. Yksi asia kiinnostaa, voiko siellä matkustella esim. syyskuussa ja varata paikan päältä asunnon? Vuokra-autolla olisi helppo liikkua ja katsella maisemia sekä yöpyä missä parhaaksi näkee. Näin tehtiin Italiassa ja onnistui tosi hyvin.

    • ritane

      Jookosta joo, A-Antti, laitan vähän selontekoa sitten syksyn reissun. Nyt jo ostettu Norwegianilta lennot x 4 syyskuun lopulle, about 170/hlö,,,,joten tästä se lähtee, kiihkeä etsintä - nähtävyyksille, majapaikalle,,,,,,koska syksy, majapaikkoja on ilahduttavan paljon vapaana, ja ruuhkat lienee ei-niin-mahdottomat......

    • a-antti

      Kuulehan Puananen,
      On me pari kertaa oltu vielä iltapäivästä liikkeellä ilman edeltäkäsin varattua paikkaa (vars. lomakaudella). Sitten on vaan pysähdytty Soba / Sobe (= huone / huoneita) merkin kohdalla. Isommissa kohteissa kyseiset kyltit saattavat olla liikkeessä; mummot niitä mainostaa bussi- ja rautatieasemilla tai toreilla. Tapa saattaa olla hiipumassa - en tiedä. Majapaikkaehdokas on merkitty myös sängyn kuvalla talon seinässä.

      Sinne vaan!

    • Puananen

      Kiitos a-antti
      Sitä minä epäilinkin että sinä tiedät tään jutun. Kiitti vaan.

    • ritane

      Olen nyt urakalla taas kahlannut Kroatian nähtävyyksiä, muiden kokemuksia ja vinkkejä "copy-pastennut" monta sivullista, niin eiköhän sitä jo vinkkejä niistä ala löytymään - ja vielä kun omaksumaan kerkeää hyvin, toivottavasti..... :)))

      Olen aivan pyörryksissä hurmiosta, mitä ihanaa tästä maasta löytyykään....

      Kysymys:
      Onko tietoa, onko kaikki paikat ja muut auki vielä syyskuussa - ettei ole rajoitettu esim. kansallispuistoon menoa tai muuta sellaista....

      Ja minä adhd haluaisin jo vuokrata kämpän nyt kevään aikana, ettei sitten lähempänä syksyä jää luu käteen,,,,muilla ei huolta -------
      Nyt kuitenkin olen löytänyt muutamia vaihtoehtoja - onko tietoa ja kokemuksia...?
      1. Hvarin saarella joku Milna-niminen paikka - siellä olisi kaikille osallisille mitä haluavat,,,mutta,,,,,tässähän pitää kulkea jollain lautalla tai jollain aina pois siltä Hvarin saarelta - eikö näin ole?? - joten taitaa ollakin huono vaihtoehto - -----auton kanssa---?
      2. Sibenik?
      3. Kali?

    • KroatiaC

      Varattiin Norwegianholidaysiltä toukokuulle Oulu-Helsinki-Split -Helsinki-Oulu majoitus 7 päivää ja maksoi per henkilö vähän alle 400€ . Meitä lähtee kolme ja mahdumme kyllä samaan huoneeseen mutta olisimme voineet ottaa useammankin huoneen nettisivun valikosta. Ihanaa matkaa odottaen!

    • ritane

      Näin matkan suunnittelu ja toteutus etenee.....Nyt siis ostimme Norwegianilta lennot syyskuulle - ja matkaan lähteekin nyt 4 hlöä eli poikamme serkkukin intoutui mukaan.

      Lisäksi selasin innolla majapaikkoja ja päädyimme monessa paikassa suositeltuun luotettavaan Interhomeen. Aivan mahtavaa palvelua sain sieltä, kun kyselin monista eri asioista Interhomelta sähköpostitse - vastaukset tulivat todella nopeasti. Päädyimme viimein Trogirin Arbanijaan - kun minä niin viehätyin uima-altaaseen ------ja muut myös paikkaan itsessään - eli tämä otettiin: http://www.interhome.fi/kroatia/keski-dalmatia/trogir-arbanija/lomahuoneisto-hr4904.100.4/

      Luin saarelle menevästä ruuhkaisesta yhteydestä, mutta syyskuussa ei liene sitä ongelmaa, ainakaan kovin mittavissa määrin.

      Vuokra-auto on vielä hommaamatta, saatamme senkin ottaa Norwegianin kautta, sillä on kätevä sitten kulkea.

      Minä ainakin olen jo jonkinlaista väljää sabluunaa kehittänyt, aikaahan on vielä kosolti ----eli ainakin Krk luonnonpuisto, tietysti Trogir ja ympäristö, Split ja joku saarireissu siinä vieressä ehkä. Ajatus on, että vietämme leppoisasti myös kämpillä aikaa eikä syöksytä koko ajan jonnekin - se on lomalla tosi rasittavaa....onneksi ollaan samanhenkisiä kaikki-----

      Iloista matkan suunnittelua kaikille - kokemuksia ja neuvoja saa edelleen antaa - olenkin kahlannut tätä suomi24-palstan vinkkejä - paljon on tietoa tullutkin, kiitos siis siitä - te ystävälliset immeiset :)

    • ritane

      Ja näin se matkan ajankohta vain lähestyy-----vielä kolmisen viikkoa h-hetkeen. Vuokra-autonkin siskonpoika on nyt hommannut, lennot ja majoituksen hommasin jo aiemmin.

      Tietääkö joku, onko turisti-infoja hyvin Trogir/Arbanijassa - tai Splitin lentokentällä
      - ja saako niistä ihan vanhanaikaisia Kroatian tiekarttoja tms....että osaamme suunnistaa majapaikkaan - ja sitten myöhemmin myös muualle - autossa ei ole navia - tosin onhan kännykässä mahdollisuus kai karttamahdollisuus....?

      Ja miten syyskuun lopussa on nuo ilmat - varsinkin siis illat - tarviiko villasukkia mukaan ja kovinkin paksua vaatetusta vai pärjääkö jollain softshell-takilla iltasella?

      Onko jollain tietoa Kroatian gluteenittomuudesta - saako kaupoista hyvin gluteenitonta evästä - Trogirin Konsum tuli jossain esille, että olisi tätä evästä tarjolla - ja samoin ravintoloissa, glut.kielikäännös tietysti minulla matkassa....?

      Muitakin vinkkejä otan vielä ilolla vastaan.

    • helistin79

      Millainen teidän reissu oli? Pärjääkö ko.paikassa ilman autoa? Olisi kiva nähdä juuri ne paikat mitä tekin suunnittelitte?

    • Vortep

      Olin elokuun alussa viikon päivät dubrovnikis ja montenegron kotorissa. Lennot löysin halvat heinäkuun lopulla hintaan 170e ja lentoyhtiönä norwe.
      Omaa autoa en tarvinnut,vaan käytin bussia. Jokapäivä aurinkoa ja 35. Näyttää et kroatias alkaa 30 asteen helteet hellittää lokakuun alkupuolella. Villasukkia et tule tarvimaan. Puhelimeen karttapalvelu Sygic on maksullinen hinnaltansa 30-50e ja saa kartat yli 350 maahan ja ovat puhelimessa voimassa hautaan asti,ilmainen karttapalvelu on nimeltänsä maps.me. joka vaikuttaa myös asialliselta,en ole vielä kerennyt tutustumaan kauheana. Molemmat karttapalvelut toimii offline tilassa,eli ei edellytä internet-yhteyttä puhelimelta. Paikallinen herkku ruoka on Cevapcici,tai alunperin kehitelty bosnia-hertzegovinassa ja myöhemmin levinnyt suosioon myös kroatiassa. Bosnian Mostar silta ois ollu kans mukava nähdä,mut ei mopolla mahottomia,ehkä joskus tulevaisuudessa :) Ja hyvää reissua teille,omani meni niin nappiin kuin olla ja voi =).
      Ps.reissussa olin yksin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      52
      1769
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      42
      1568
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      46
      1527
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1477
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1457
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      4
      1375
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      6
      1294
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      9
      1253
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      2
      1122
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      2
      1102
    Aihe