Muita FULL KIT-pelaajia?

FULLKITry

Olen pidemmän aikaa miettinyt löytyykö täältä muita FULL KIT-pelaajia, vai olenko ainut Suomessa. Kyseessähän on siis jefusta kasvanut marginaalilaji, jossa keräillään ja puetaan ylle aitoja jefukamoja, oikeilla pelipaidoilla.
Minulle, joka olen jo pidempään harrastanut tätä lajia, on erittäin tärkeää, että jokainen yksityiskohta on loppuun asti hiottu. Olen suuntaunut NFL-pelaajien fullkitteihin, joita saa huomattavasti helpommin NFL.com sivulta ja Ebaystä, valitettavasti kotimaisia tarvikkeita ei ole myynnissä, mutta eipä ole tosiaankaan tullut vastaan lajin harrastajia kotimaisilla varusteilla.
Haluan painottaa yksityiskohtien tärkeyttä: minulla meni full kit täysin uusiksi, kun Brian Urlacher vaihtoi hartiasuojia viimeisten kausiensa aikana olkapäävamman johdosta. Tiedän, pikantti ja harmiton yksityiskohta, mutta sano se lajin harrastajille. Uudet hartiasuojat muuttivat paidan istuvuutta silminnähden, ei tarvitse olla suurikaan nero huomatakseen valokuvista, miten paidan numero 54, on Urlacherin viimeisillä kausilla hieman oikealle ja ylös kohollaan. Ero on huomattava, kun tätä verrataan hänen tulokaskauden kuvaan. No rahanmenoahan se tietää, mutta on se vaivan väärti, kun uudet hartiasuojat ja piukkapaita nousevat juuri oikeassa kulmassa oikealle, seistessäni peilin edessä.
Oma lukunsa ovat housut. Ne eivät ole pelkät housut, kuten moni voisi kuvitella. Tiedättekö, miten Brian Urlacher sitoo vyönsä? Harva kiinnittää huomiota näinkin mielenkiintoiseen yksityiskohtaan, mutta minulla on juuri samalla lailla kiinnitetty vyö. Eikä se tosiaankaan ole helppoa, vyön sitomistapa heijastuu suoraan missä asennossa lonkkasuojat ja häntäluusuoja on. Kuten Ludwig Mies van der Rohe tokaisi usein eläessään: "Jumala on yksityiskohdissa!" ja voin allekirjoittaa tämän lentävän huudahduksen samantien.
Urlacherin sukat ovat myöskin oma maailmansa. Itselläni on lukuisia pareja samanlaisia sukkia kuin hänellä. Ihan hirnuttaa miettiessäni, miten 1990-luvulla, kun ei vielä ollut nettikauppoja, miten rakeiselta VHS-videolta yritin poimia yksityiskohtia Steve Yongin sukista. Todella helvetin mahdotonta, onneksi tuolloin oli aktiivisena full kit harrastajien kirjeenvaihto, jota kautta oli mahdollista saada tarkkoja filmivedoksia. Tietenkään tuolloin ei saanut kaikkia brändejä, joita nykyään kulutamme, mutta tein itse tarkat kopiot Steve Yuongin sukista.
Lajin suola on kaikkien yksityiskohtien hallinta, kun vihdoin ja viimein seistessäni peilin edessä ja kaikki on aivan kuin idolillani: sukat, kengät, housut, häntäluusuojat, lonkkasuojat, paita, hartiasuojukset, kypärä.
Olo on varmasti sama kuin pelaajalla juuri ennenkuin hän syöksee itsensä pukukopista kentälle. Täysin pump up-fiiliksillä.
Me full kit-harrastajat otamme itsestämme full kitit päällä kuvia ja editoimme ne aitoihin pelitilanteissa, jolloin tarkkaavaisemmankin on hankala erottaa kuva aidosta.

3

298

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nuarimies69

      Sä oot yksinäisempi kuin kukaan näistä muista jenkkifudispersoonista

      • Lajin-miehinä

        Nuarimies69 nimimerkillä maailmaa luotaava on asian ytimessä. Nimimerkin FULLKITry literatuurisesti maalaama maailmankuva on säälimättömän individualistinen sekä kuorrutettuna vielä häpeilemättömällä konsumerismillä. Mutta tahtoisin muistuttaa teitä kaikkia ennen ensimmäisten kivien ilmaan saattamista yhdestä asiasta, mutta sitäkin tärkeämmästä:
        Mies on ilmeisesti kääntänyt sairaalloisen yksinäisyytensä fantasialeikkeihin, joissa hän on tapauksesta riippuen Brian Urlacher tai Steve Yong.

        Sinänsä mielenkiintoiset kaksi erilaista käyttäytymismallia. Brian Urlacherista tulee aina mieleen Hollywood elokuva Brianin laulua (2001) ja erityisesti kohtaus, jossa Brian Urlacher saapuu syntymäpäiväjuhliin. Muut juhlijat huudahtelevat ja kiljahtelevat rytmikkäästi: "Rasvatkaa ovenkarmit Dick Butkus tulee."
        Eri miehet, eri aikakaudet, mutta sama pelipaikka, sama roolitus kuin sama henkilö, mutta aina otettava huomioon, että Dick Butkus oli habitukseltaan kaljahkoa kittaava häijy mies, kun taas Brian Urlacher oli huippuunsa hiottu lajinsa edustaja, hänen lihaksensa eivät olleet syntyneet narsistisista lähtökohdista, vaan ne olivat modernin työmiehen lihakset, syntyneet tuhansista ja taas tuhansista toistoista.

        Steve Yongin voisin huomioida edustavan vastakohtaista hahmoa/henkilöä, jonka nimimerkki FULLKITry on luonut vastapainoksi Brian Urlacherille. Ethän sinä voi mennä, vaikka olisitkin miten psykoosissa/päihtyneenä jokaiseen tilanteeseen Urlacherin habituksella. Tämän tajuaa jo mielenvikainen maallikko, olkoon kuinka päihtyneenä vältellessään lapsuudensa painajaisia, joista todisteena on aamulla märkä sänky. Kylllä se kuivuu, kuten pahahkot, synkät, märähköt muistot lapsuuden pimeistä hetkistä. Mutta Steve Yong (ikuinen kakkonen), mies, josta tulee mieleen slaavisanonta: "Ihan sama." Muistan 1990-luvulla, vai oliko se 2000-luvulla, mutta sillä ei ole merkitystä, olin keskustelemassa tunnetun suomalaisen jefupersoonan kanssa oluen parissa. Kuulemma mies oli kävelevä jefutietosanakirja. En ota siihen kantaa, mutta lievä hymy nouskoon tavallisen keskivertoperheellisen miehen huulille puhuttaessa hänestä. Ymmärrätte varmaan mitä tarkoitan.

        Hän kuitenkin kertoi minulle Kaivon terassilla seuraavahkon kaskun. Ennen kaskun kertomista pitää kertoa hänen pukeutuneen asiaan kuuluvasti kunnioittavasti Fubu 09-malliseen pahan pojan replica jenkkifudispaitaan. Discovalot eivät heijastuneet tästä paidasta, sen takasi tumma väritys ja erinomainen materiaali, josta paita oli valmistettu. Hän oli kuin tanssilattian reunan musta aukko, mikään valo ei kyennyt pakenemaan hänen paidastaan, ainoastaan hänen trendikkäiden yhdistettyjen aurinko- ja silmälasien vahvat linssit heijastivat valon vahvassa kulmassa suoraan tanssijoiden näkökenttään. Mies oli kuin biologinen valonheitin tanssilattian reunassa.
        Itse asiassa pakko sen oli 2000-luvun alkua, koska eräs nykyään tunnettu ulkomailta nuorena Suomeen muuttanut ammattijalkapalloilija kiivastui tästä valonheitin ilmiöstä. Valohan suoraan ohjautui mihin tämä suomalaisen ja ulkomaisen kävelevän jefuraamatun katse ohjautui ja se katse oli porautunut tähän entisestä Jugoslaviasta tulleeseen tulevaan ammattijalkapalloilijaan. Mutta ymmärrän turhautumisen hänellä, yrittäkää itse tanssahdella nauttien rytmistä kiivaasta, kun tanssilattian reunalta sinua valaistaan kiivaalla valkoisella valolla. Valkoinen raivo on asia erikseen. Mutta kyllä se oli 2000-luvun aikaa. Jefuraamattu otti huikan muovisesta tuopistaan, piti suussa hieman aikaa märkää, antaen hiivan huuhtoutua ja pyörähdellä suussa, nielaisi antaumuksella, ehkä hieman liiankin antaumuksella (naismaisella tavalla). Hän vinkkasi sormella minua lähemmäksi, hänen surullinen turvonnut klunssissa punaisena siinä tanssilattian reunalla. Tilanteen surullisuutta alleviivasi Anssi Kelan Milla kappaleen discoremixin, jonka varmasti joku Maki oli tuunannut. Maiskutellen suutaan, antaen ohuehkon epähuomioisen olutvanan valuta suustaan kengilleen, hän aloitti: "Steve Yong oli aloittava pelinrakentaja San Franciscossa. Hän ajoi vanhalla autolla. Hän ei pelikavereiden mukaan siistinyt sitä vanhaa autoa. Se oli täynnä roskia takapenkki täynnä. Siis kaikkea pulloa, mäkkärin pakkauksia. Mitä kaikkea sitä roskaa tuleekiin. Sitten oli tämä yksi pelinrakentaja. Hän tuli valkoisella limusiinilla harjoituksiin. Steve Yong oli hieno mies. Fanitan häntä."
        No se mitä tapahtui tämän jälkeen ei ole merkityksellistä.

        Mutta asiantuntijana pyydän ymmärrystä nimimerkille FULLKITry.


    • DogLover

      Näin pääsiäisen kunniaksi päätin kokeilla tätä harrastusta. Tai no ei nyt ihan aitoa Full Kittiä koska käytin omia kamojani, mutta kuitenkin. Nostalgian puuskassa puin vanhan peliasun päälleni ja join kaljaa vanhoja vaahteramaljoja videolta katsellen. Sitten annoin koirani Brutuksen nuolla muniani ja sammuin rairuohon päälle. Kaiken kaikkiaan varsin onnistunut ilta!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      22
      1321
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1272
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1196
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1184
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1173
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1171
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1157
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe