Marinon tankki vuotaa

Iltaa
Vene on Marino 23 DL-1978.
Tarttis vähän neuvoa.Venettä kevätkuntoon laitettaessa huomattiin että bensatankki vuotaa. Lattia pois,letkut pois mutta tankki ei liiku mihinkään. Istuu kuin p...ka Junttilan tuvan seinässä. Tietääkö joku miten tankki on kiinnitetty ?
Huomasin juuri että voin soittaa Marinolle ja sen teen huomenna muuta onko tällä porukalla tietoa ? Toinen kerta kun pyydän apua !
terv.clasu

23

1678

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sahaamalla

      En tiedä tuosta, mutta useissa veneissä tankki on kiinnitetty pannoilla ja liimattu epoksilla paikoilleen. Irrottaminen ehjänä voi olla mahdotonta, tosin eihän se nytkään ole ehjä.
      Voi olla viisainta sahata se päältä auki ja käyttää tankkia uuden kehikkona, onhan se tukevasti kiinni.

    • VPD6

      Soita Marinolle Jan Fagerströmille. Numeron saat Marinon nettisivuilta. Häneltä saat varmaan parhaiten tietoa. Veneesi on sen verran vanha, että tuskin hänkään muistaa suoraan puhelimessa kertoa, mutta varmaan ottaa selvää.

      • Kiitos kommenteista! Yep, soitin Jan Fagerströmille ja hän kertoi että tankki lepää vaahtomuovi paloilla veneen pohjalla. Ei varsinaisesti kiinnitetty. No, kaivoimme sen vaimoni kanssa pois, tyhjensimme sen ja ensi viikolla alkaa vuotokohtien etsiminen. Googlasin muovitankkeja, hinta 300-400 euroa sovitusongelma joten tulimme siihen lopputulokseen että laitetaan vanha kuntoon maksoi mitä maksoi. Kerron miten siinä kävi.
        PS Tankin alta paljastui 38 vuoden skeidat.
        terv.clasu


    • piukkajäppeli

      Oliko tankki sisältä, minkänäköisessä kunnossa ?

    • PistäArifinTöihin

      Voi olla halvempaa teettää uusi samoilla mitoilla.

    • "Oliko tankki sisältä, minkänäköisessä kunnossa" ? En tiedä vielä. Se jätettiin pystyyn seisomaan odottamaan .Ajattelin tehdä näin: Huuhtelu 1 l Marinolia tankkia käännellen ja Marinoli pois. Perään 220 l vettä siinä toivossa että vuotokohta paljastuu ja mahdollistaa tulevan jälkikäsittelyn. Ottamalla pois bensamittarin anturin pääsen katsomaan paljonko skeidaa 38 vuoden aikana on tullut. Kiinnostaa minuakin. Kerron ensiviikolla.
      "Voi olla halvempaa teettää uusi samoilla mitoilla". Tähän emme lähde, veneilyvuosia ei (iän takia, siis vaimoni ja minun) ole montaa jäljellä ja noin 1000 Euroa (hatusta vedetty arvio) uuden tankin tekoon ei maksa vaivaa.
      Sen sijaan ajattelin joko : saada tankki hitsattua tai juotettua tai paikattua jollain "tökötillä", tarvitsee kolme vuotta kestää. Kommentoikaa mielellä, onko ajatuksenkulku järkevä !!! Onko tietoa mikä se "tökötti" voisi olla. Juottaminen tapahtuu käsittääkseni hopealla jonka voisin myöskin tehdä itse (kulut minimaaliset) .Olemme molemmat eläkkeellä !!!
      terv.clasu

      • UusiMuovitankki

        Tankin voi hitsata, jos se on täynnä hiekkaa. Hommassa on järkeä vain, jos kyseessä on vuotavat saumat. Mikäli kyseessä on pistesyöpymät, tankki vuotaa kohta jostain muualta.

        Jos et halua uutta terästankkia, niin uusia muovitankkeja on melkein missä koossa tahansa ja niitä voi liittää toisiinsa omaksi järjestelmäksikin. Huoleton ratkaisu ja pysyy budjetissa.


    • viikatemiesmereltä

      No jos sulla ei ole kuin kolme vuotta elinaikaa, korjaa se kemiallisella metallilla. Voi kestää kauemminkin. Ehkä sinäkin, kukaties..

      • Muutama kierros huulenheittoa, OK mutta kemiallinen metalli on siis yksi "tököttiehdotus".Plastik Padding ilmeisesti myy tätä. Lisää vaan .
        Niin, mikäli PP saa huonon selkäni kuntoon niin hyvä on. Nautitaanko se sisäisesti vai ulkoisesti. Jos sisäisesti niin sopii varmasti kossun kyytipoikana.
        Mitäs siihen sanot ?
        terv.clasu


    • Rami-64

      Polttoaine tankkia ei saa missään tapauksessa hitsata. Räjähdysvaara.
      Autotarvikeliikkeiden tankkien paikka-aineet ei ole luotettavia. Ns. purkkavirityksiä.

      Minun mielestä uusi tankki olisi järkevä.

      • Hoikkaukkoa

        Tankkeja on hitsattu niin, että ne täytetään hiekalla, en tiedä poistaako se vaaran kokonaan, muttei ole silmillekään tullut.


    • Luvunhätkyttäjä

      Varsinkin, jos vene vielä myydään eteenpäin Clasun siirtyessä kiikkustuoliin. Eli uusi tankki vaan, ettei tuleva omistaja räjähdä taivaantuuliin ; )

    • iizizzkzkk

      Kyllä minäkin vaihtaisin tankin uuteen. Se on myyntiä edistävä asia kun vanhassa veneessä uusi puhdas tankki. Lisäksi on todella vaarallista jos bensaa vuotaa pilssiin, voi tulla kuumat paikat. Paikka voi jo sunkin aikana alkaa vuotamaan.

    • "piukkajäppeli " Hämmästys oli suuri kun avasimme tankin, ei siellä mitään roskia ollut. Muutama ruokalusikallinen vettä, siinä kaikki. Vesi voi johtua siitä että korkintiivisteenä ei ole O-rengas vaan edestä aukileikattu kondomi. Näitä käyttivät -70 luvulla "tosimiehet". Niitä kutsuttiin sportmalliksi koska oli pelkkä rengas. No joo ...
      "viikatemiesmereltä" Täytimme tankin vedellä. Löytyi yksi pieni syöpymä mutta näytti siltä että se on ulkopuolelta, neljännesosa nuppineulaa ? Mitä tehdä ?
      Siis kun vastassa on uuden tankin teko (noin 1000 euroa) tai kuten viikatesmies ... ehdotta korjata tankki kemiallisella metallilla (12 Euroa) niin ratkaisu on selvä.
      Korjataan tankki Plastik Paddingin Leak-Fixillä. Kävin ostamassa tuubin IKH:lta ja huomenna menee kiinni ellei sada. Kuivumisaika noin 10 min. . Samalla vältytään hitsauksen tuomista ongelmista.
      Kerron (kunhan saadaan vene veteen) miten tässä kävi .
      terv.clasu

      • Nojoooo

        Poraa reikä, laita kierteet ja laita ruuvi sekä hiukan tiivistettä, vaikka sitä sun paddinkia.


      • HeiJutteleSinäVaan

        On vaikea uskoa, että siellä on vain yksi syöpymä.

        Vesi on huono tapa testata koska se vaatii polttoaineeseen verrattuna ison reiän.
        Älä laita kovin tiukasti kiinni, kun laitat tankin takaisin jotta on helpompi ottaa pois paikkausta varten.

        Kondomijuttu on liian paksu todeksi. Kondomit ovat lateksia, joka liukenee polttoaineeseen ja jopa sen kaasuihin.


    • piukkajäppeli

      Ootko muuten varma, että se tankki vuotaa?? Ettei oo joku liitos moittorista ym.

    • "HeiJutteleSinäVaan" Yep, voi olla että syöpymiä on enemmän. Tuntuu että yksi syöpymä on liian hyvä ollakseen totta. Syöpymä oli tankin ulkopuolelta! Tankin voi laittaa vain yhdellä tapaa, olen varautunut että menee uusiksi. Kondomijuttu on ihan tosi. Ollut viime kesän, tulee limaiseksi, O-rengas tulee tilalle.
      "piukkajäppeli" Joo, olen varma että vuotaa, näin omin silmin että vettä tulee tankin alimmasta kohdasta.
      terv.clasu

      • MSCENG

        Jos syöpymä on ulkopuolelta ja aiheuttaja löydetty (naula tms), niin voi päästä yhdellä paikalla. Aikamoista tuuria, sekä hyvää että huonoa.


      • MSCENG
        Tankissa on kuoppa siitä kohtaa mistä (ainakin) vuotaa. Voiko pellissä olla valmistevika ? No, me paikataan reikä, kaadetaan tankista otettu bensa takaisin ja tarkkaillaan tilannetta. Tämä siis laittamatta tankkia takaisin.
        Koska tankissa oleva reikä on aivan pohjassa selittää se miksi tankki ei valu tyhjäksi. Kun tankin ulkopuolella oleva bensapinta saavuutta tankissa olevan reijän bensantulo loppuu. Kiitos kommenteista.
        terv.clasu


    • No niin. Tankki on paikattu ja kestänyt vuotamatta bensaa kaksi vuorokautta !!!
      Pari päivää sitten asennettu paikoilleen. Olihan niitä syöpymisen alkuja enemmänkin. Paikkasin kaikki mahdolliset kolot Plastik Paddingin Leak-Fixillä .
      Saas nähdä miten äijän käy. Mutta joka tapauksessa, jos tulee vuotoja niin kerron niistä. Keskiviikkona on vesillelasku.
      Kiitän kaikkia neuvoista ja mielipiteistä ja toivotan hyvää veneilykesää.
      terv.clasu

    • Tuli mieleen vielä yksi juttu. On olemassa häkähälyttmiä, palohälyttimiä, ja nestekasuhälyttimiä. Mutta onko olemassa benshälyttimiä ?
      Käykö nestekaasuhälytin bensahälyttimestä ? Googlaamalla Suomeksi en löytänyt mitään.
      Ideana siis on heittää tällainen laite bensatankkitilaan.
      terv.clasu

    • No niin, kesä on mennyt. Kumma kyllä tankki ei ole vuotanut ollenkaan.Ehkä tämä oli sittenkin hyvä ratkaisu.
      Vene nostettu viime lauantaina, akut ladattu ja vene paketoitu. Sitten tulee se puolen vuoden odotus ja homma lähtee uudestaan käyntiin. Saa nähdä mikä paikka laukeaa ensi vuonna ? Mukavaa talvea kaikille.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1916
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1662
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1584
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe