Uskottava maanpuolustus ei ole asevelvollisuus

Sitä sanotaan, ettei Suomella olisi armeijaa, jos Suomi luopuisi asevelvollisuudesta. Asiaan liittyy paljon uskomuksia ja perinteitä, muttei taas minkäänlaista todellisuudentajua ja ei voi ymmärtää, miksi sitä ei koskaan voida myöntää. Puhutaan myöskin uskottavasta maanpuolustuksesta. Siihen siis uskotaan, mutta sen hyvästä tehokkuudesta ei voida siis varmasti vannoa.
On olemassa reserviläisiä, kuten miehistöön, ali- ja upseereihin kuuluvia miehiä ja naisia, joita ei koskaan pyydetä minkäänlaisiin kertausharjoituksiin, eikä heidän elämäntavoistakaan voida tällöin mitenkään tietää, kun minkäänlaista seurantaa ei liioin ole. Reserveille annetaan vain kehoitus ylläpitää fyysistä ja henkistä kuntoaan, joka ei ole mitenkään sitovaa. Ei ole resursseja tällaiseen seurantaan, mutta siitä huolimatta asevelvollisuuden ylläpito on joidenkin "henki ja elämä".
Asevelvollisuuden vaihtoehtoina on vapaaehtoinen asepalvelus tai palkka-armeija. Joku tulkitsee, että vapaaehtoista asepalvelus on jo nyt, mutta varsinkin mies, joka ei omatunnon syistä pysty käymään asepalvelustaan joutuu valintatilanteeseen eli tällöinhän ei ole kysymys vapaaehtoisuudesta vaan pakotteista. Vapaaehtoisesta asepalveluksesta voisi saada porkkanaksi esim. verotukseen helpotuksia. Mitä "porkkanaa" asevelvollisuus näille miehille tai naisille myöntää!? Ei mitään! Nykyaikaiselta esimieheltäkin vaaditaan työelämässä monenlaisia johtajakoulutuksia, vaikka asepalveluksessaan olisi saanut ali- tai upseerikoulutuksen eli monissa työpaikoissa sillä ei ole lopulta minkäänlaista arvoa muuta kuin ehkä jokin "henkinen arvo".
Palkka-armeijassa näitä seurantaongelmia ei vastaan tulisi, koska ammattisotilaiden elämäntapoja seurattaisi hyvin tarkasti. Lopulta tiettyjen asiantuntijoiden mukaan puolustusmenoihin ja asevelvollisuuden ylläpitoon ja koulutukseen menee miltein yhtä paljon resursseja kuin palkka-armeijaankin menisi koulutuksineen. Tällöin myöskin saataisi väkeä palvelukseen niistä maanpuolustustehtäviin motivoituneimmista suomalaisista miehistä ja naisista, jotka todellakin pystyisivät toimimaan kyvykkäästi myöskin mahdollisen sodan aikana. Nykyinen asevelvollisuus ei takaa meille miesten tai naisten laajakirjoisesti maanpuolustehtäväkykyä, jolloin kalliilla hinnalla koulutetaan täysin turhastakin aineksesta lähes pakotetaan uskottavia "isänmaanpuolustajia".

9

101

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • olet_saastaa

      Suomessa motivoituneet kansalaiset käyvät armeijan. Sairaat, vammaiset yms. saavat armeijasta vapautuksen lääkärintodistuksen perusteella. Ainoastaan sekopäät sivarit ja totaalit kieltäytyvät tuosta kansalaisvelvoitteesta.
      Olisihan se hienoa jos veronmaksukin perustuisi pelkästään vapaaehtoisuuteen mutta se on samanlaista naivia haihattelua kuin sivarien toitottama vapaaehtoinen maanpuolustus. Veronkiertäjät ja sivarit ovat molemmat yhteiskunnan pohjasakkaa.
      En minä, minä en halua, tehkööt muut, minä en jaksa enkä uskalla... riittäähän teillä sekopääsivareilla selityksiä mutta pelkkää paskaa olette.

      • Miten sinusta veronmaksaminen kuuluisi olla vapaaehtoinen tai kuulua tähän asiaan mitenkään? Kyse oli siitä että armeija saadaan Suomessa kasaan ilman asevelvollisuuttakin. Lisäksi asevelvollisuus on lakkautettu monissa maissa Euroopassa/EU:ssa, paitsi Suomen laajuudeltaan lisäksi Kreikassa ja Kyproksella. Kyllä aika monessa maassa on "sivareita"!


      • En ole koskaan kieltäytynyt kansalaisvelvoitteesta. Naiset ei edes tiedäkkään, että niitä koskee kansalaisvelvoite. Sinusta jokainen hetero, joka puolustaa homojen oikeuksia päästä avioliittoon on itte homo? On todella kusipäistä touhua teiltä!


    • Sivarit_Ovat_Sipsipojuja

      Kyllä aloittaja menee aika pitkälle puolustaessaan loismaista elämäntyyliään ja säälittävää vätysmäisyyttään. Äitin pikku sipsipoika ei uskaltanut mennä inttiin liikunnan pelossa ja kärsii sivarisaastuuden aiheuttamasta alemmuuskolmpleksista yhä. Hänen turvonnut ruhonsa on ilmeisesti saavuttanut sipsin ja karkin ahminnan ansiosta sellaiset mitat, ettei enää uloskaan mahdu; tästä jotuen hänellä on ainakin aikaa suoltaa paskaa nettiin 24/7

      • Auk:ssa inttiä suorittaminenko on sinusta hävettävää? Harmillista kunnet päässyt?


      • Näköjään siellä intissä ei enää opeteta edes mieheksi tai asialliseksi ta puhumattakaan puolustamaan tätä maata joka todellakin koostuu erilaisista ihmisistä.


    • Kivulias_Totuus

      Aloittaja on kyllä naurettavan vähämielinen kaveri. Onneton tapaus kerrassaan tuo vajaa läskipää. Ateismi on kyllä aloittajan tapauksessa ihan luonnollista; aloittaja on vilkaissut peiliin ja todennut, ettei mikään täysjärkinen jumala ole siellä näkyvää rujoa otusta voinut luoda.

      • Isänmaallisuus kulkee käsi kädessä kaikenlaisen uskonnon kanssa! Onko armeijan käyminen luonnollisempaa!?Mikä on luonnollista ei koske joka maata eikä joka naista?


    • Joutsentenpaluumuutto

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1846
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1628
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe