Lentokentältä juna-asemalle

Syyskesällä.tarkoitus

Mikä olisi järkevin julkinen kulkuneuvo lentoasemalta rautatieasemalle, josta pääsee jatkamaan Firenzeen? Löytyy tietysti netistä mutta kysyn käytännössä kokeneilta.

20

1717

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • LH276

      Mikähän kolmesta Milanon kentästä kyse tässä? MXP, LIN vai BGY ?

      • Syyskesällä.tarkoitus

        Malpesa. Sinnehän Finnair lentää.


    • Parivuottasittenkäynyt

      Ainakin Malpensalta pääsee bussilla aivan rautatieaseman kupeeseen. Lipun voi ostaa kätevästi netistä etukäteen.

    • dhadjhsakj

      Mikä on syyskesä? Finnair lentään 12.8. saakka myös Pisaan, jonka lentokentältä pääsee suoraan junalla Firenzeen.

      • Milanoa

        Totta kyllä, mutta aloittaja lienee kuitenkin tarkoittanut jotain noista Milanon kentistä, koska oli Milanon palstalle kirjoittanut. Malpensa suurimpana lienee se todennäköisin... Ja sieltä bussi on näppärin ja edullisin julkinen kulkuväline Milanon päärautatieasemalle Milano Centraleen. Kuten tuossa eräs edellinen kirjoittaja totesi, lipun voi ostaa kätevästi etukäteen netistä.
        Yrittäisitte ystävät kalliit pitää ne mölyt mahassa, jos ei sieltä mitään rakentavaa löydy. Kyllä, tiedän että se on suomalaisilta liikaa vaadittu. :-)


      • Syyskesällä.tarkoitus

        Kiitos tiedoista. Nykyään on helppo etsiä kulkuvälineitä netistä, mutta mikään ei korvaa kokemusperäistä tietoa. Esimerkiksi Helsingin lentoasemalta on näppärämpää hypätä bussiin kuin junaan. Omasta mielestäni. Katselin eilen yhteyksiä Malpesan kentälle ja niitä näytti riittävän. Toistasataa junavuoroakin vuorokausittain. Tarkoitus on matkustaa heti Firenzeen, johon suuntaan junat lähtevät raiteilta 14 - 17. Muuten mikä asema on tuo Garibaldi? Erään sivuston mukaan juuri sieltä ovat parhaat yhteydet lentokentälle.


    • LH310

      Eikö sitten kannata lentää suoraan FLR jos kerta Firenze on se kohde. Jos taasen on tarkoitus paluussa tutustua myös Milanoon niin sillon meno FLR ja paluu MIL. Turha sitä on menopaluu junailla itsensä Milanosta Firenzeen. Joo, Finnair ei lennä Firenzeen mutta on se koneenvaihto Euroopassa helpompaa kuin hoitaa itsensä MXP:ltä Firenzeen.

      • Syyskesällä.tarkoitus

        Mutta entä ne kontaktit mitä junassa saa. Edelliseltä Italian reissulta vaimolla on junassa Roomasta Napoliin tavattu korsikalainen, jonka kanssa hän on pitänyt facebook-yhteyttä jo kuusi vuotta. Pidämme suurena rikkautena juttelumahdollisuuksista kunkin kohdemaan ihmisten kanssa heidän äidinkielillään. Samalla oma vähäinen kielitaito karttuu. On monta hienoa muistoa noilta matkoilta. Tosiaan on syyskuun lopulla tarkoitus lentää Milanoon, jonne Finnairilla on suorat lennot (aamulla klo 8), matkustaa junalla Firenzeen, jossa 5 yötä ja palata toiseksi saman pituiseksi jaksoksi Milanoon. Kun Milanoon asti kulkeutuu niin pitäähän La Scalakin kokea. Tässä lyhykäisyydessään retkemme syvin olemus.


      • Lento.juna.nopein

        Ei missään tapauksessa kannata ostaa menolentoa Firenzeen koska pitkäveteinen matka venyy vaihtoineen 5 - 22 tuntiin ja pelkkä meno maksaa enemmän kuin Finnairilla edestakainen Milanoon.


    • LH310

      Esim syyskuussa Lufthansa meno HEL-FLR , paluu MXP-HEL 235 euroa. Menomatka 4h30 ja paluu 4h20 sisältäen koneenvaihdon.

      • Syyskesällä.tarkoitus

        Ihan mielenkiintoinen reitti. Valitettavasti en löytänyt tuollaista mahdollisuutta. Minun koneen mukaan Lufthansa ei lennä Firenzeen. En ainakaan löytänyt sellaista mahdollisuutta.


      • gsdfgdgdsf

        Tuollainen 4,5 lentoaika Lufthansalla Italiaan on kyllä liian lyhyt jos on ruumassa matkalaukku. Esim. tuo menomatka käy Munchenin kautta ja siellä on vain puolen tunnin - 40 min vaihtoaika, pitäisi olla kaiken varalta tunti.

        LH2463

        12:50 Helsinki Vantaa (HEL) , Terminal 1
        14:25 Munich International (MUC) , Terminal 2

        Operated by: "Lufthansa"
        Airbus Industrie A321

        Duration: 2h 35min

        Layover: Munich International (MUC), 40min
        LH9440

        15:05 Munich International (MUC) , Terminal 2
        16:20 Peretola (FLR)

        Operated by: "Air Dolomiti"
        Embraer 195

        Duration: 1h 15min


    • LH310

      Ja höpö höpö taas! Siinä ei tuntia tarvita siirtymiseen portilta portille Munchenissa. Sanotaan että maksimi kävelymatka on 10 min. Tosin en uusinta tilannetta nyt vielä tunne, kun uusi satelliitti terminaali avattiin tällä viikolla MUC:issa. Matkalaukut siirtyy myös 99,9% todennäköisyydellä myös tossa alle tunnin vaihdossa. Tai jos ei siirry niin ne tulee illan viimeisellä koneella ja toimitetaan sulle hotelliin. Siinä ei ehdi edes matkavakuutuksen myöhöstymiskorvaus alkamaan kun laukut ovat jo hotellissa. Itse vaihtanut Lufthansan lennoilla FRA/MUC yli sata kertaa ja koskaan ei laukut ole jääneet jälkeen.

    • LH310

      Paluussa MXP-MUC-HEL on 45 min vaihto, ei puolen tunnin vaihto niinkuin yllä joku väitti.

      • Syyskesällä.tarkoitus

        Vielä kerran Sinulle kiitos hyvistä vaihtoehdoista. Näköjään keskustelussa kävi kuten kunnanvaltuuston kokouksessa, jossa puhutaan enemmän muusta kuin varsinaisista esityslistan asioista.

        Epäilemättä ehdottamasi reitit olisivat järkeviä mikäli olisimme yhtä tottuneita matkustavaisia kuten sinä. Pari kolme reissua vuosittain tekevälle nopeat vaihdot vierailla kentillä aiheuttavat jo ennakkostressiä, joka vie ilon lomasta. Suunnitelmamme on lentää Finnairilla Helsingistä 23.9. klo 8.00 Milanoon, jossa oltaisiin klo 10.05. Siitä junalla tai bussilla rautatieasemalle, josta Firenzeen. Paluu samalla tavalla Milanoon jossa 5 vrk. Lentojen edestakainen hinta on himpun alle 250 euroa. Halvin reitti olisi 167 eur, mutta riesana taas ne koneiden vaihdot. Muutamilla kympeillä ei ole mitään merkitystä. Mikäli lentäisimme suoraan Firenzeen ja paluu tapahtuisi Milanosta, niin ymmärtääkseni molemmat lennot olisivat kalliita yksisuuntaisia lentoja. Vai miten se menee?


    • LH310

      Ei ole kalliita oneway lippuja vaan varataan multi-city lennot. Varataan siis menopaluu, mutta paluu tapahtuu eri kaupungista. Varmaan kaikki nettimatkatoimistot antavat tälläisen varausvaihtoehdon. Lennot voi varata myös Lufthansan omien sivujen kautta, valitsemalla pääsivulta search with more options ja sitten multi stop flights. Lennot saa samaan tai halvempaan hintaan kuin Finnairin suora menopaluu Milanoon, mutta tässä toisessa tapauksessa te pääsette Hesasta Firenzeen 4,5 tunnissa ja laukkuja ei tarvitse raahata kuin kentälle ja kentältä hotelliin. Jos te lähdette lento juna vaihtoehdolla, teillä menee todennäköisesti koko päivä päästäkseen kotoa hotelliin. Laukkuja joutuu raahaamaan Milanon kentällä, Milanon rautatieasemalla ja Bolognan rautatieasemalla, koska ilmeisesti suoraa junaa ei ole Milanosta Firenzeen.

      • Syyskesällä.tarkoitus

        Kiitokset taas. Harvoin saan lukea noin perusteellisia ja omia näkemyksiä mullistavia ohjeita. Otamme todella vakavaan harkintaan neuvosi. Suunnittelimme yöpyvämme Helsingissä ja sitten Finnairin lennot. Jos lähtö olisi myöhemmin, voisimme lentää aamulla Helsinkiin, josta jatkaa ehdottamallasi tavalla. Onhan tietysti suuta kysyä neuvoja saksalaisella vaihtokentällä jos alkaa kiikastaa koska kumpikin puhuu saksaa. Ihanne olisi jos Milanosta pääsisi kohtuuhinnalla suoraan Helsinkiin. Tosin kun muuttaa ajattelua, voi palatessakin kiepaista mutkan kautta. Kyllä yksi junareitti välillä Firenze - Milano riittää. Menopäiväksi on suunniteltu pe 23.9 ja paluu ti 4.10.


      • Syyskesällä.tarkoitus

        No niin. Kuka vielä väittää etteikö keskustelupalstasta ole hyötyä monille osapuolille. Antamiesi vinkkien johdosta otamme lennot Luftwaffen - korjaan Lufthansan - koneella Münchenin välilaskuilla hintaan 236 eur sis ruumalaukun ja paikan. Käsipakaaseilla 216 eur. Poikamme pitää Münchenin kenttää selvyytensä vuoksi yhtenä Euroopan parhaana vaihtokenttänä. Luin myös kentän sivuilta palveluista, jos myöhässä saapuva lento aiheuttaisi kiirettä vaihdossa. Tuollaista en ole tiennyt olevan olemassakaan. Että kiitokset vielä. Jos tietäisin sinun asuvan lähellä, saisit kesällä kopallisen tilamme erinomaisia luomumansikoita.


    • LH310

      Jos sellaiset nopeat alle tunnin vaihdot aiheuttaa turhaa stressiä, voi tietysti varata lennot hieman pidemmällä vaihtoajalla. Vaihtoehtoja riittää. Lufthansa lentää kuudesti päivässä Frankfurtista Firenzeen ja neljästi päivässä Munchenista. Milanon lentoja on lähes parikymmentä päivässä.

    • Milanoa

      Milanon Porta Garibaldi on toinen rautatieasema Milanon keskustassa, kahden metropysäkin päässä Centralelta. Se on myös useamman metrolinjan risteysasema. Suunnilleen yhtä usein pääsee junalla Firenzeen molemmilta asemilta. Malpensa Shuttlen etuna on se, että pääsee suoraan Milano Centralen viereen, eikä tarvitse vaihdella kulkuvälineitä enää Milanossa, jos jatkaa suoraan Firenzeen. Junalla kun Malpensasta pääsee Cadornan asemalle, josta sitten joutuisi taas vaihtamaan välinettä päästäkseen Centraleen tai Porta Garibaldille.
      Malpensa Shuttle kulkee 20 min. välein, joten odotusaikaa ei juurikaan tule. Bussit ovat yleensä täysiä, joten lipun ennakko-osto on paikallaan. Muistaakseni lipun voi käyttää myös muulla kuin sillä vuorolla johon lipun on ostanut esim. jos lento myöhästyy tms.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1425
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1214
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1212
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1196
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1194
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1188
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1164
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe