LG-lämpöpumppukuivaaja on kelvoton

matti.rantalainen

Ajattelin kertoa hieman kyseisestä tuotteesta , jospa vaikka joku välttyisi samalta riesalta . Eli ostin LG RC8055AP2Z kuivausrummun myyjän hehkuttamana 21.11.2013 Gigantista , hintaan 699 .Laite toimikin hienosti n.4kk jonka jälkeen alkoivat kuivausajat pitenemään ja kuivauksen aikana vesihöyry tiivistymään luukun lasiseen sisäpintaan . Soitto LG-tukeen josta lähettivät asentajan kotikäynnille. Asentaja purki koko laitteen päästen näin käsiksi pohjalla sijaitsevaan lauhduttimeen(oikea termi?),joka tapauksessa kyseessä on laite johon pyykistä kertyneen ja lämmöllä höyrystetyn veden tulisi kondensoitua että se voidaan pumpulla poistaa . Tässä tapauksessa lauhdutin säleikkö oli täysin tukossa vaatteista kertynyttä pölyä ja nukkaa joka oli päässyt ohitse koneen etuosassa sijaitsevasta mikrosuodattimesta . Suodatin oli puhdistettu joka käyttökerran jälkeen ja mikäli pölyä oli suodattimen alla näkyvissä se imuroitiin . Asentaja irrotti lauhdutin/kompressori/höyrystinpaketin , vei sen kylppäriin ja pesi , Aikaa kului ammattimieheltä n.1,5 tuntia . Kone lähti taas toimimaan ja kuivausajat palautuivat normaaliksi mutta...Tätä riemua kesti taas n. 4kk , jonka jälkeen samat oireet . Tässä vaiheessa alkoi siinä määrin närästämään että yritin kauppaa purkaa sekä gigantissa että suoraan maahantuojan kanssa , tuloksetta , eli taas huoltomies ja sama hoito kiitos . Tämä rumba toistui 3 kertaa kunnes viimein , 29.4.2015 maahantuoja suostui vaihtamaan laitteen uudempaan versioon , RC8055AP3Z . Tämä laite on nyt siis pyörinyt vuoden ilman tuskaa kunnes nyt taas viimepäivinä kuivausajat alkaneet venyä 4 tuntiin ja pyykki jää silti märäksi . Alkuperäisen laitteen ostosta on nyt siis kulunut yli takuun määrittelemän 2 vuotta , maahantuoja lupasi armeliaasti huoltomiehen veloituksetta , mutta todellinen vikahan ei poistu sillä . Koneen vika piilee lauhduttimenkennon itsepuhdistus järjestelmässä jonka pitäisi koneen käydessä muutaman minuutin välein puhdistaa kenno ruiskuttamalla siihen vettä , mikä on kondensoitunut pyykistä ja epäpuhtauksien tulisi poistua pumpun avustuksella poistoveden mukana . Ikinä tyhjennettäessä vesisäiliötä minne poistovesi kertyy ei siinä ole mukana nukkaa , eikä mikään näköistä rajaa ole muodostunut astia reunoihin , mikä kertoo siitä että lika ei myös koneen sisältä poistu . Koneen purkaminen ja lauhduttimen puhdistaminen itse on hyvin vaikea , useimmille mahdoton toimenpide . Opetus: LG lämpöpumppukuivaajassa on paha suunnitteluvirhe , eikä kenenkään kannata harkita sen ostamista . Mikäli suunnittelette kuivausrummun hankintaa , varmistakaa että se ei ole LG , ja että kenno on helposti puhdistettavissa.

39

9739

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Samu102

      Sama ongelma ja havainto. Huoltomies vienyt mennessäni jo kaksi kertaa ja toimii sitten max. puolivuotta. Takuu oho. Onko sulla ohjeita tai vinkkejä miten alkaa purkamaan.

      • Samu102

        Tuntuu olevan susi jo syntyessään. Mutta kun tuommoinen nyt on niin ei viitsisi poiskaan heittää. Peräisin vielä vinkkejä mistä päin lähtisi purkamaan jos tuo lauhduttimen on pohjassa. Eli pohjapuolelta,takaa,edestä vai mistä? Tuntuu olevan niin yhtä puuta.


    • Älligee

      Tuttu ongelma. Alkoi pikkuhiljaa vuotamaan vettä lattialle. Takuukorjauksessa vaihdettiin koneen etuosaan täysin uudet tuplasuodattimet, joten nyt ei pitäisi päästä nukka koneen sisuksiin. Entisen yhden suodattimen reunoihin näkyikin kertyvän nukkaa ja sitä oli päässyt sitten pikkuhiljaa kertymään koneen sisuksiin joka tukki sen täysin.

    • Huoltopäällikko

      Ongelma vaikuttaa olevan höyrystimessä jokaa tukkeutuu koska lamellijako on liian tiheä.

    • eienääkoreaakotiini

      Herää kysymys onko LG tehnyt mitään kestävää ja hyvää tuotetta ?
      led telkkari kesti melkein 4 vuotta ja osia ei saanut, kuivurit ei kestä edes takuuaikaa, pesukoneet hyppii pitkin kylpyhuonetta jne.
      Tällaisilta valmistajilta pitäisi kieltää maahantuonti, paskaanhan tässä hukutaan.

      • vanha_tuttu_Goldstar

        > Tällaisilta valmistajilta pitäisi kieltää maahantuonti, paskaanhan tässä hukutaan.

        Niin, kyseessähän on vanha tuttu GoldStar "laatuvalmistaja", joka on yrittänyt päästä vanhasta maineestaan irti ottamalla käyttöön alkuperäisestä Lucky Glodstar -nimestään tehdyn lyhenteen.

        Luonnollisesti markkinointi perustuu kusetukseen = on yritetty luoda mielikuvaa siitä, että tämä LG olisi lyhenne iskulauseesta Life's Good. Vaan google kertoi minullekin totuuden sitten, kun 3000 € LG paskaan upotettua rahaa oli osoittautunut virheliikkeeksi. 4 vuotiaana laitteet tosiaan kaatopaikkakamaa, kun tyyppiviat (joiden olemassaoloa ei myönnetä, vaikka netti täynnä kohtalotovereita) iskee päälle ja varaosat loppuu.


    • LG_Gigantista

      meillä RC8055AP3Z , joka valittaa 5 min välein "puhdista nukkasihti" ja satunnaisesti tyhjennä vesisäiliö vaikka niissä ei ole ongelmia.

    • Toiminut_iäti

      Ostakaa pyykkinarua tai teline.

    • ongelmalaite

      Myös minä olen saanut kyseisen merkin ja ollut vajaan vuoden. Nyt kone varoittaa suodattimen puhdistamisesta, mutta sen olen tehnyt säännöllisesti ja se on ihan puhdas, eikä ole muita paikkoja jonka voisin avata ja puhdistaa, kuin suodatin alaosassa kannen takana ja sitten vesisäiliö. Ihmettelen suuresti, jos on pohjaan jotain rakennettuja suodatimia, joita en edes näe. Lapsellani on koneen ala-osassa erillinen kennosto, jolle on luukku ja helppo puhdistaa, mutte ei ole sama merkki. Tämä kyllä vahvistaa, että halvan hinnan avulla, on haluttu työllistää huoltomiehet...ja myydä paljon laiteita, joilla ei ole käyttöarvoa, ellei ne toimi.

    • kierrättäjäfgh

      tarkistakaa moottorin vieressä oleva konkka ja sen kunto. Viallinen aiheutta mm edellä mainittuja vika ilmoituksia. Voi tosin olla muukin vika

    • Diy2016

      Rc8055ap3z:n puhdistamis vinkin laitoin toiseen LG kuivausrumpu viestiketjuun.

      Valitettavasti seuraava kone on itsellänikin jonkun muun merkkinen yo. tukkeutumisien takia.

    • Diy2016

      Rc8055ap3z siis pitää purkaa aivan atomeiksi, jos sen haluaa puhdistaa. Suosittelen purkua kylpyhuoneessa sotkun takia

      Koneen purkuun tarvitaan ristipää ruuvimeisseli ja säädettävä pikkujakari. Puhdistukseen tiskirätti, hammmasharja ja suihkupullo tms. Aikaa purku&puhdistus&kasaus menee yksinään 2,5 - 3 tuntia kokeneemmaltakin. Joten ekaan kertaan kannattaa varata aikaa. Kannattaa pistää mieleen, minne pidemmät ruuvit menee, lyhyet ovat itsestäänselviä.

      Pistoke seinästä irti ensin...

      1. Koneen kansi pois
      2. Etuseinä pois (revi käsin alin paneli pois, ota luukku seinineen pois, käyttöpaneli pois.
      3. Sivuseinät pois.
      4. Takaseinän puhalluskanavan pois, sen alta pitää aukaista rummun mutteri (ainoa mutteri koko koneessa). Ota takaseinä pois.
      5. rumpu pois. Hihna on kiinni pikaklipsillä, joka tulee kelkan kanssa ulos sivusta.

      Välissä 1-5 joutuu ottamaan muutaman sisäisen sähköliittimen irti, jotta kaikki seinän osat ei roiku johtojen varassa, lisäksi muutama maadoituskenkä pitää ruuva irit.

      Tämän jälkeen jäljellä on alalevy, joss pumppu, kompura ja lauhdutinkennot muovi/alumiinikannen alla ja yksi sivu seinä, jossa suurin osa elektroniikkaa on ehjänä koneen vieressä. :)

      Monitieventtiili joka on lauhduttimen kannen päällä voi olla tukossa sekin, tsekkaus on helppo irroittamalla letkut.


      Itse alalevy: (otithan kaikki sivuseinät irti, otithan)


      Tyhjennys pumpun ympärillä oleva muovi on neljällä ruuvilla kiinni, ota pumpun sähköjohto klipsi irti, kaksi anturin sähköliitintä irti, kierrä ja nosta pummpu irti ja nosta sitten pumpun ympärillä oleva reilun kämmenen kokoinen systeemi pois (on tosi tiukassa kiinni, varsinkin jos märkä). Pumpun imukorkeus on vain joitakin millejä, joten tämä kehys alta on täynnä sontaa yleensä. Kompuraa ei tarvitse löystyttää tässä vaiheessa.

      LISÄKSI on tämän jälkeen hyvä poistaa itse lauhduttimien päällä oleva iso kansi (lähes puolet pohjan pinta-alasta), joka on tusinalla ruuvilla ja klipsillä kiinni, kaikki letkut ja liittimet pitää raivata tieltä. Ekalla kerralla on niin tiukassa että usko loppuu sen irroittamiseen, kannattaa raottaa ensin yksi nurkka, jotta pääsee jyvälle etenemisestä.

      Kun kaikki on mennyt kuin elokuvissa, paljastuu kannen alta kaamea sotku, lähempänä sihtilaatikkoa oleva lämmönvaihdin on yleensä ihan tukossa, olipa tupla nukkasihti tai ei.

      Lämmönvaihtimen puhdistaminen ei ole vaikeaa, mutta sen saaminen puhtaaksi taasen on. Lämmonvaihdin nousee ylös koko kompurapaketin kanssa muutaman sentin, jolloin hammasharja jynssäys ja vesivalelu riittää. Lämmönvaihtimen alla on yleensä myös paljon tavaraa.

      Tosimies käyttää vielä ylimääräisen tunnin ja irroittaa kompurankin alalevystä lämmönvaihtimineen jolloin ne voi pestä vaikka hanan alla. Ne on samassa paketissa, joten apuun tarvii tällöin toisen henkilön. Älä väännä tai kolhi kennoja ja kompuran putkia

      Suuren vesimäärn käyttö puhdistuksessa on hiukan hankalaa, sillä rummun pyöritysmoottoria ei kannata kastella.

      Toista yo. parin vuoden välein. Ja ole onnellinen LG LÄMPÖPUMPPU kuivausrummun omistaja.

      Tunteepa itsensä tyhmäksi, kun pitää korean pojan suunnitteluvirheisiin ohjeita tähän kellon aikaan vääntää...

      Vinkki:

      Osta jatkossa kuivausrumpu, jonka lauhduttimen voi perinteisesti IMUROIDA. Älä usko mainoksia helppokäyttöisyydestä ja itsepuhdistuvuudesta

      • Hyvä_ohje

        Loistava ohje. Itsellä noin 5 vuotta LG, jonka tarkkaa mallia en pääse nyt katsomaan, mutta samat oireet, eli vartin kuivauksen jälkeen hälyttää kondessisäiliön olevan täynä, vaikka kone letkutettu viemäriin ja viemäröinti toimii. Tosin meillä tämä kone toimi moitteetta jotain 4 vuotta ja temppuillut nyt viimeiset puoli vuotta. Koneessa on pikakuivauksella myös tuo ominaisuus, että hälyttää suodatin tukosta, mutta siitä en ole välittänyt, kun ei juuri koskaan tule käytettyä pikakuivausta. Sen verran raottelin eilen kansia ja totesin että lauhduttimen puhdistus ei onnistu konetta purkamatta. Tuskin auttaa jos yrittäisi laskea vettä lauhduttimen läpi? Seuraava kone ei ole itsepuhdistuva, jota ei voi itse puhdistaa. Mietin jo sitäkin jos löisi koneeseen sisälle viemärinpuhdistrakeita ja katosisi miten käy :D


    • LG8055ap2z

      Itsellä sama rumpu, 3 vuotta ollut, vuoden välein korjattu takuuseen, nyt takuu loppu ja rikki taas. Nyt tosin eri vika, pistää päälle, niin murisee ja kaamea sähköpalon haju.. Voi tsiisus mitä p*skaa saa ihmisille myydä.. Joo ei tarvi kommentoida, tiedän jo että olin täys torvi kun ostin tämän..

      Nyt vain yritän saada kotivakuutuksesta jotain, mielellään ilman korjausta, koska en halua taa vuoden päästä olla samassa tilanteessa..

      Löytyykö enää hyvää rumpua, kertokaa?

      Vai halvin kondensoiva vaan ja uusi takuun jälkeen vai?

      Mielen kondensoiva?

      Missä lämpöpumppumallissa voi helposti poistaa tuon lämmönvaihtimen?

      • LG8055ap2z

        Eli juu missään lämpöpumppumallissa ei saa vaihdinta pihalle, tietenkään, kun on kiinni kompurassa jne.. Huollossa on kaiken merkkiset jonossa puhdistusta varten, kuulemma.
        Tilasin kondensoivan mallin, jossa vaihtimen voi putsata, vieköön enemmän sähköä..


      • Hyvä_ohje
        LG8055ap2z kirjoitti:

        Eli juu missään lämpöpumppumallissa ei saa vaihdinta pihalle, tietenkään, kun on kiinni kompurassa jne.. Huollossa on kaiken merkkiset jonossa puhdistusta varten, kuulemma.
        Tilasin kondensoivan mallin, jossa vaihtimen voi putsata, vieköön enemmän sähköä..

        Sähkögrllimalli vie enemmän sähköä, mutta suurempi puute on se että se lämmittää vaatteita enemmän ja sillä voi onnistua myös kutistamaan herkempiä vaatteita. Lämpöpumppumalli on ollut loistava siitä syystä että rumpukuivauskiletomerkeistä ei ole tarvinnut välittää.

        Hyvä huomio että ongelma taitaa olla muunkin merkkisissä koneissa juuri siksi että kondensointikennosto on kiinni kompurassa. Löytyykö konetta jossa irroitus ja puhdistus olisi tehty edes jossain määrin helpommaksi kuin tässä LG koneessa?


    • halvallasaapaskaa

      Huvittavaa luettavaa näin kodinkonekorjaajana.
      LG merkkisten kodinkoneiden laadun voi kohta ynnätä Whirlpool, Samsung ja Candy Hoover jaostoon. Kuivausrummut kestävät tosiaan sen puolivuotta ja vaativat sitten "kausihuollon" eli täydellisen purkamisen ja lauhduttimen puhdistuksen. Pesukoneissa menee asentotunnistimia vähänväliä ja elektroniikka siinä sivussa myös. Kylmälaitteeet, televisiot, no... tarvitseekohan edes jatkaa.

      Käykää ihmiset ennen kodinkonekauppaan menoa paikallisessa kodinkonehuollossa niin kaverit varmasti mielellään kertovat, minkä merkkisiä koneita kannattaa suosia ja mitä välttää.

    • teinitejasäästin

      Meillä ilmeisesti hieman eri laite,Eco Dry 8kg RC 8055 AH1Z. Noin 10v vanha,Joskus 5 vuotta sitten aukaistu ja huollettu kun ei toiminnu kunnolla,koiran karvoja imenny itteensä,Nyt piti puolivuotta mahotonta ininää ja jurinaa kunnes sekin loppu,Ei mylly enää pyörinny,Itse aukaisin ja tutustuin sen sielunelämään,Moottori jumissa!,Googletin varaosia ja niitähän löytyy,Forssasta tilasin uuden moottorin ja laitoin paikallee,Plug and Play meininkillä hintaan 88.50e Ja taas toimii eikä pidä mitään meteliä.Huoltokorjaamossa kun ne laskuttaa varmaan 5h töistä niin sittenhän se tullee hintoihin,Oikeesti helppo homma kun minäkin sen sain tehtyä.

    • Ei_enää_LG_tä

      Samaan latuun menee myös LG:n televisiot, kuva on hyvä ja toiminta alussa ok, mutta
      laitteen kesto on surkea. Viimeistään takuun umpeutuessa kone tilttaa ja mitään hyvitystä et saa.

      LG: laadusta tinkimällä ja käyttöaikaa minimimoimalla tuotteet tehdään.

      • Hyvä_ohje

        Itse olen korjaillut pariin otteeseen omaa whirlpool merkkistä edellistä kuivuria ja jos vertaan LG:n sisustaa siihen, niin kyllä tämä LG vaikuttaa sisältä parempilaatuiselta, piiirikortit on sillikonoitu, liittimet ja johtojen kiinnitykset on kunnollisia, toisin kuin whirlpoolissa, jossa oli kaikki osat muutaman vuoden käytön jälkeen ihan haperoita ja jo alaunalkaenkin heppoisempia.

        Tuo puhdistushankaluus on paha suunnittelumoka. Itsellä olisi nyt tuo sama operaatio edessä, huolto varmaan hinnoittelee sen niin kalliiksi että ei kiinnosta maksaa. Voiskohan tuota konetta modata jotenkin että sen saisi huoltoputsattua helpommin? Joku korkki sopivaan paikkaan, josta voisi huutoa moskat ulos tms.?


      • elgee_ostako

        Mitä mitä? Laadussa puutteita, vaikka lyhenteen takana piileskelee tunnetty laatuvalmistaja Lucky Goldstar?

        Jostain kumman syystä nykyään käyttävät vain tätä lyhennettä ja yrittävät vihjailla, että se olisi lyhenne iskulauseesta Life's Good... vaikka perustuukin tosiasiassa merkin alkuperäiseen nimeen. Mikähän siinäkin takana ;-D

        Joo, oppirahat maksettu kanssa. 3 k€ projektitelevisio 4 vuoden ikäisenä kaatopaikalle. Tyyppivika ja varaosat loppu. Hyvitys -80 € eli maahantuoja kusetti minut maksamaan InfoCarelle 80 € vikadiagnoosista. Puhelimessa myönvät asioiden oikean laidan, mutta paperille eivät tätä suostuneet laittamaan. Sen paperin kanssa kun olisin voinut marssia kuluttaja-asiamiehen puheille.


    • Vittu1

      Sama homma kennon putsannut pari kertaa.
      Nyt ihmettelin mistä kiikastaa kun ei lämpene taaskaan niin kenno täynnä moskaa ja kompurasta hautautunut putki poikki ja mehut pihalle.
      Kestihän se säännöllisen huollon kanssa melkein viisi vuotta.

    • LG_Fanboy

      Minullakin lopetti LG pyykkien lämmittämisen/kuivattamisen ja vilkutti vain pisaran kuvaa näytöllä.

      Tämähän sieltä purkamisen jälkeen paljastui: https://www.dropbox.com/s/hu2mazetqlhpxjs/20190109_225934.jpg?dl=0

      Liekköhän tämän puhdistamisen jälkeen rupeaa jälleen lämmittämään, vai onko syytä epäillä että jokin sulake tms. olisi pamahtanut esim. ylikuumenemisen takia? Ja jos niin mistäköhän voisi ko. homman tarkistaa?

      https://www.dropbox.com/s/0l1ziwlm71sogrf/20190109_212731.jpg?dl=0

      RC8055AHZ

      Kyselen lähinnä siksi että ei millään viitsisi laittaa takaisin kasaan vain todetakseen että seuraavaksi pitäisi purkaa komponenttien tarkistamista varten...

      • LG_Fanboy

        Mikähän nyt neuvoksi: Puhdistin kennon ja laitoin koneen kasaan mutta sama ongelma jatkuu: Pyöriminen pysähtyy n. 10min jälkeen. Hitusen lämpöä kone kerkeää rumpuun tuottaa mutta pisaran kuva vilkkuu ja homma loppuu siihen...

        Toimiiko tuo järjestelmä lämpöpumppumallissa niin että nuo tukkiutuvat kennot vastaavat sen kennojen alla lätköttävän veden höyrystämisestä sinne yläosan vedenkeräyssäiliöön?

        Täytyy varmaan seuraavaksi lähteä avaamaan uudestaan ja tuplatsekata putket...


    • Tondemus

      RC7055AH1Z. Vauva tuli taloon vuonna 2016 ja "hänen mukanaan" kyseinen LG:n kuivari 7kg täytöllä. Mainittakoon HETI alkuun että toistaiseksi ei vielä mitään ongelmaa ole ollut koneen kanssa, ei sitten yhden yhtä! Käyttöaste on ollut suht raju, noin 1-2 krt joka päivä ensimmäisten kahden vuoden aikana, eli numeroiksi muutettuna pyöritään bauttiarallaa lukemissa 700-1400 kuivausta ( mahdollinen lisäkuivaus ensimmäisen ohjelman perään). Toteutuma sijoittunee pitkän aikavälin mittauksella johonkin tuohon välimaastoon... Kovasti näyttää keskusteluketjun perusteella harmeja olevan kyseisellä merkillä mutta onneksi olemme näemmä saaneet sitten huippuyksilön!! Ovh. tuolla laitteella oli tuolloin 699e,
      mutta satuin bongaamaan sen tarjouksesta 499e. En ole katunut. Nukkasihdin puhdistus luonnollisesti joka käytön jälkeen, mutta alla olevan hienosihdin harvemmin, noin muutaman kk välein. Vesisäiliön tyhjennys tietenkin myös joka käytön jälkeen. "Vääjäämättä eteen tulevat ongelmat" eivät ole vielä kohdanneet meitä (kop kop kop 3 kertaa puuta koputtaa hän) ja olemme olleet erittäin tyytyväisiä hankintaan! Kuivausaika ei ole muuttunut yhtään ensimmäisestä käytöstä tähän päivään. Yleisin ohjelma meidän käytössä on ollut kirjopyykki n.1h ohjelma jolla saa lähes/tai kokonaan (täytöstä riippuen) kaappikuivaa. Jollei ole aivan kuivaa niin sama ohjelma uudestaan käyntiin vielä 15-30min, tai vaihtoehtoisesti 'nopea kuivaus' joksikin aikaan tai koko ohjelma loppuun, ja avot, pyykit suoraan kaappiin. "Hyvä kello kauas kuuluu, paha vielä kauemmas" sanotaan, joten yritän tässä nyt hieman saada kaikupohjaa tuolle hyvälle kellolle että ei nuo LG:n vehkeet nyt niin sysipaskoja ole! Toivottavasti tästä oli apua jollekin hankintaa miettivälle.

      Off topic: Pyykin pesun meillä hoitaa LG:n hieman vanhempi Direct Drive koneistolla (ovh.749e) ja niin ikään 7kg täytöllä oleva pesukone ja aivan järkyttävä määrä käyttötunteja takana!! Toimii edelleen kuin uusi ja puhdasta tulee :) Tässäkin meitä on näemmä 'siunattu' toimivalla moitteettomalla yksilöllä!

      Jos perse kestää ja lompakon nyörit antavat periksi, niin ostakaa etelän perheloma-matkan hintainen Miele, mutta halvemmallakin saa hyvää! En ole LG:n edustaja, vain tavallinen pyykkääjä (mies!!!) Lounais-Suomesta :D
      Pyykkäilemisiin!

      • Anonyymi

        Olen osallistunut tähän keskusteluun aikaisemmin ja meillä LG pelitteli loistavasti ensimmäiset neljä vuotta viisihenkisessä perheessä kovalla käytöllä ja sitten oli sen jälkeen kenno tukossa. Purin koneen puhdistin ja kasasin ja sen jälkeen se on hyvinä päivinä toiminut ja hunoina ei. Nyt sitten lähtee kone vaihtoon ja tuskin tulee samaa merkkiä testattavaksi. Bosh myy EasyCleaning toiminolla mainostettua konetta, täytyy käydä kaupassa vähän tutkimassa. Itsepuhdistuva on nyt ehdottomasti pois laskuista tai sitten siihen pitää tulla toimintatakuu kymmeneksi vuodeksi.


    • Hälytykellotsoi

      Mulla just työn alla LG8055AP2Z. Ostin käytettynä 3v vanhan koneen ja nyt purkanut atomeiksi ja osin kasannutkin. Oyin paljon kuvia urakan edetessä ja kun olen jonkinmoinen pelle peloton niin ajattelin sorvilla pyöräyttää uuden suodattimen nukkasuodattimen alla olevaan tuulettimen imureikään. Loppuu se lauhduttimen kennojen tukkeutuminen. Vähän suunnittelua niin katotaan mitä tulee. Muuten ihan laadukas kone mutta suunnitelussa muutama moka. T. Mikromekaanikko mallia 2006

      • Hälytykellotsoi

        Niin siis malli oli RC 8055 AP2Z. Ja jos joku haluu kuvia purku urakasta niin viestiä mulle. T. Mikromekaanikko 2006


      • Hälytykellotsoi

        Uusi suodatin nyt askarreltu ja tuli ihan semmoinen mitä aattelin. Tämmöinen olis poistanu tuon ongelman alunperin. Tosin tämä on imuroitava tarvittaessa mutta sekin onnistuu auton imurointiin käytettävällä pitkällä kapealla suuttimella. Mutta mikä tärkeintä niin purkamatta konetta.


      • Anonyymi
        Hälytykellotsoi kirjoitti:

        Uusi suodatin nyt askarreltu ja tuli ihan semmoinen mitä aattelin. Tämmöinen olis poistanu tuon ongelman alunperin. Tosin tämä on imuroitava tarvittaessa mutta sekin onnistuu auton imurointiin käytettävällä pitkällä kapealla suuttimella. Mutta mikä tärkeintä niin purkamatta konetta.

        Olisiko mahdollista saada kuvaa tai tietoja millainen tuli?


      • Anonyymi

        Laita kuvia ihmeess. Sama operaatio edessä.


      • Anonyymi

        Täällä yksi tyhmä lisää, joka ei kerrasta uskonut. Ensin ostimme kyseisen merkin ilmalämpöpumpun joka oli sitä nakspoks-osastoa, mitä ei edes huoltomies saanut kuntoon. Yksi huoltomies sanoi, että eikös se jo nimikin kerro, että LG=elgeeostako! Nyt sitten tämä kuivuri tuli hommattua jokunen vuosi sitten ja sitä nyt sitten pitää ruveta purkamaan, kun oireet on just samat, kuin kaikilla muillakin!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Laita kuvia ihmeess. Sama operaatio edessä.

        Netistä saa 9.90€ ladattua huolto-ohjeen. Oli aika hyödyllinen, kun omani eilen purin. Törkyä oli lapiollinen ja nyt toimii taas😎


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Eipä voi muuta kun kompata aloittajan tarinaa. Ostimme vuonna 2015 Markan Talosta (RIP) RC8055AP3Z -tyyppisen kuivausrummun. Rumpu alkoi noin puolen vuoden ikäisenä varoittelemaan joko täysinäisestä vesisäiliöstä tai tukossa olevasta nukkasuodattimsesta. Ilman syytä siis. Kone käynnistyi starttinapista aina uudestaan jatkaen ohjelmaa, joten (nykyvehkeet tuntien) oletin, että kyse on ohjelmistobugista eikä oikeasta viasta, näinpä ruuhkavuosien kiireessä tullut mieleenkään huollattaa toimivaa konetta.

      Kun nyt luen ym. ketjun niin ymmärrän että kyseessä on todennäköinen valuvika.

      Oman koneemme kuivausteho alkoi hiipumaan vajaan kahden vuoden kohdalla. Luukku pysyi pitkään huurussa jne. Noin kolmen vuoden kohdalla alkoi satunnainen tyhjennyspumpun huutaminen. Näin jälkikäteen arvioituna kone alkoi lähestymään elinkaaren päätä ja huolto olisi varmasti ollut tarpeen. Nyt neljän vuoden kohdalla uusimpana oireena pikakuivauksen käyttö aiheutti koko koneen savuamisen. Sen lisäksi että kone savusti koko kämpän tuuletuskuntoon, pilasi se luonnollisesti yhden rummullisen vaatteita. Samassa yhteydessä kone lakkasi kuivaamasta täysin myös normalaiohjelmalla ja laskemaan vettä alleen.

      Tämän viestiketun perusteella epäilen että koko koneisto on täynnä väljän nukkasuodattimen ohi päästämää nukkaa, jota "huoltovapauden tarjoava puhdistustoiminto" ei kaikessa huonoudessaan ole saanut putsattua. Putsaus / huolto olisi ollut ehdoton viimeistään kahden vuoden kohdalla. Mutta kun konetta myytiin nimenomaan huoltovapaudella kennon puhdistuksen osalta.

      Lopputulemana kone tuli tasan neljän vuoden ikäisenä tiensä päähän komeasti savuten. Ehkäpä samalla myös palovaaran aiheuttaen.

      Neljä vuotta ja 800 euroa. 200 euroa vuodessa. n. 17 euroa kuukaudessa. Mielestäni tämä ei ole kohtuuden rajoissa. Tein reklamaation LG:lle, jossa todettiin että näin vanhaan koneeseen heidän vastuu ei ulotu. Seuraavaksi konsultoin kuluttajaneuvontaa ja Tukesia, mielenkiintoista nähdä miten tilanne tulkitaan puolueettoman tahon toimesta.

      • Anonyymi

        LG RC8055AH2Z kone ei kestänyt kolmea vuotta. Mennyt 2 laakeria ja sitten alkoi polttaa sulaketta. Eka laakeri meni takuuna, loput kotivakuutukseen. Ei kannata korjata enää. Ei tule lg tä enää meille.

        Lgsupportista sai vastauksen

        "Kaikissa kestokulutushyödykkeissä, kuten kuivausrumpu, voi tulla kohtuullisia korjauskustannuksia elinkaarensa aikana, sikäli kun käyttäjä tahtoo ylläpitää elinkaarta. Tämä ei tarkoita, että elinkaari olisi päättynyt.
        Valitettavasti emme voi tulla vastaan korjauskustannuksissa, sillä ne ovat
        kohtuulliset."


    • Anonyymi

      Boschilla ihan sama ongelma. Taitaa vaan olla sysipaskoja nämä "itsestään puhdistuvat"

    • Anonyymi

      Itselläni AEG :n lämpöpumpputekniikalls varustettu kuivausrumpu. Olemme puhdistaneet ohjeiden mukaisesti nukkasihdin, tyhjentäneet vesidäiliön joka käyttökerran jälkeen. Olemme myös imuroineet lauhduttimen. Takuuaikaa jäljellä vielä runsaasti. Kutsuimme korjaajan, puhdisti lauhduttimen. Kysyin häneltä tuleeko kuivausrumpuni kestämään vai kannattaako minun ostaa uusi. Hän nauroi ja sanoi ettei mikään lämpöpumpputekniikalla varustettu kuivausrumpu tule kestämään. Hän totesi niissä kaikissa olevan sama vika, eli lauhdutin tukkeutuu. Siis rakennevika. Tämän tietävät myös maahantuojat, mutta eivät välitä. Kuluttaja laitetaan mahdottoman eteen, koska lauhduttimen irrottaminen koneesta vaatii osaamista.

    • Anonyymi

      Lopetin taistelun LG lämpöpumppu kuivausrummun kanssa. Kokemuksesta viisastuneena tein Gigantissa vertailua n. Vuosi sitten. Ainoastaan mielellä ja askolla oli kolminkertainen nukkasuodatus. Professional malleissa muillakin näemmä vakiona, mutta hinta tripla.

      Ostin mielen t1 eco lämpöpumppu kuivausrummun, oli Askoa hieman halvempi, nyt reilun vuoden jokapäiväisen käytön jälkeen ei ole ollut minkäänsortin ongelmia. Jos nukka mielessä pääsee lauhduttimelle, on siinäkin iso urakka edessä. Mutta toistaiseksi ei ole päässy.

      LG rummuissa oli ensin yksinkertainen suodin, takuuna siihen laitettiin tuplasuodin, mutta se ei auttanut.

      Mielen ero on se, että tuplasuotimen jälkeen on vielä massiivinen vaahtomuovisuodin joka kerää hienon mujun ja sitä on paljon.

      Miele vielä itse ilmoittelee, milloin tämä vaahtomuovisuodin pitää hanan alla putsata.

      Gigantissa rivissä 90% kuivausrummuista oli puutteellisella suodatuksella - kyllä meitä asiakkaita kusetetaan energialuokituksilla.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1896
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1648
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe