Kaikki niin kesken....

Keskeneräinen1

Meillä ero meneillään pitkän liiton jälkeen. Kaksi teini-iän kynnyksellä olevaa tyttöä. Eroon päädyttiin, koska kummallkaan ei ollut tunteita enää ja parisuhde ja koko perhe tuntui jo monta vuotta pelkästään elämän suorittamiselta. Ei meillä ollut läheisyyttä, saati seksiäkään moneen vuoteen. Itse olin se, joka eroa ehdotti.
Muutimme erilleen, mutta asumme melkeinpä naapuritalossa tyttöjen takia. Tai näin ainakin mietin.
Tapasin vähän aikaa sitten miehen, joka tuntui ihan täydelliseltä. En ollut ajatellut suhdetta näin pian eron jälkeen. Ihastumisen oli vain niin vahva ja huomasin vasta nyt, miten paljon olinkaan kaivannut fyysistä kosketusta, halausta, läheisyyttä. Seksiäkin. Mies on aivan ihana, mutta tuntuu että joudun pistämään hätäjarrut päälle. Hän on sanonut olevansa ihastunut myös minuun, ja toivoo meidän suhteesta kehittyvän jotain. Itse olen vielä rikki erosta ja perheen hajoamisesta. Mikään ei ole niin kuin ennen ja kaikki tuntuvat olevan haavoilla. Tuntuu, että tytöt on ottanut eron ihan hyvin. Ovat meidän molempien luona viikko/viikko, ja välillä miten sattuu, kun on harrastuksia ja muuta. Lähellä asuminen helpottaa tilannetta. Se myös vaikeuttaa eteenpäin pääsemistä. Tuntuu, että en Le pystynyt päästämään irti meidän perheestä. Roikun siinä edelleen, vaikka tiedän että eropäätös oli paras mahdollinen ratkaisu meidän tilanteessa. Ja nyt tämä uusi mies sotkee vielä ajatukset... Pelkään että tytöt saavat tietää ja pelkään myös sitä, että exäni saa siitä tietää. Pelkään miten he siihen suhtautuvat, kun erosta kuitenkin vain vajaa vuosi aikaa. Kaikki on tapahtunut niin nopeasti, eikä erokaan vielä ole virallisesti voimassa.
Yön olen taas miettinyt. Joudunko nyt sanomaan uudelle miehelleni, etten ole valmis... Vaikka hänestä kovasti tykkäänkin, enkä missään nimessä halua satuttaa häntä. Jäänkö kaipaamaan? Hän tuntuu monella tapaa niin tutulta, sielun kumppanilta. Miten paljon satutan häntä. Tarvitsen vain vielä aikaa toipua entisestä, päästämään irti, löytämään itseni ja uuden tien elämään. Kaikki on vielä niin kesken...
Miten te muut olette päässeet eteenpäin?
Tulipa pitkä sepustus, pahoittelut siitä!

21

600

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kukintavallaan

      Ihmiset on erilaisia. Ero on tullut voimaan muutama viikko sitten.

      Olen rakastunut. Olen päättänyt edetä tässä uudessa suhteessa riippumatta tulevaisuuden peloista. Tuntuu hyvältä. Ei ole itsestään selvää, että löytää uuden kumppanin. Edetä voi hitaastikin.

    • mekkk

      Ei kannata yhteen muuttoa kiirehti ja sitä voi pitää vain tapailu taiseksisuhteena vaikka 1-3 vuotta ja sitten kun olet erosi kasitellyt niin voi ajatella jotain muuta.

    • Elämätön

      Erosta neljä vuotta. Nukuin huonosti. Kärsin yksinäisyydestä. On huono olo ja oksettaa. Tulevaisuus pelottaa. Pettäminen vei kaikki haluni. En voi rakastella ja inhian vartaloani. En halua nähdä itseäni peilustä kun pukeudun tai riisuudun. Minulla on ikävä lastani ja perhettäni. He eivät välitä minusta enää, eivätkä pidä yhtettä. Ystävät unohtivat jo ajat sitten, ja pitävät yhtettä vain exääni, joka asuu entisillä sijoillaan. Mukava kuulla, että olette rakadtuneita ja että teillä menee hyvin. Elämä on.

    • yksiplus

      Olette jo lähes vuoden olleet eronneita. Kuule ihan sama mitä tyttäresi ja ex mies ajattelee sinun uudesta suhteesta. Se on sinun suhde, ei kuulu heille. Oletko koskaan miettinyt tuntevasi yltiöpäisesti syyllisyyttä? Tuollaiset ihme pelot voisivat johtua siitä.

      Voit tarttua tilaisuuteen, alkaa vakavampaan suhteeseen kohtaamasi miehen kanssa. Tai sitten voit unohtaa suhteen, ja alkaa elää menneisyydelle. Mutta kannattaako se? Elämä on lyhyt. Ei sitä kannata tuhrata menneeseen.

    • oppeliini1

      Olet löytänyt miellyttävän ihmisen. Ei ole ihme että hän vaikuttaa aivan superihmiseltä kaiken sen jälkeen mitä olet kokenut ja elänyt.

      Kuitenkin, olisiko parasta että pitäisit häntä hyvänä ystävänä, erikois sellaisena ja sallisit itsellesi tilaisuuden aivan rauhassa koota henkinen minäsi kokonaisuudeksi jossa itse olet vain vastuussa itsestäsi ja tietysti lapsistasi.

      Lapsesi kenties näyttävät päällepäin että kaikki on ok, kuitenkin perheen, sellainen johon he olivat syntyneet ja tottuneet, hajoaminen kestää kauan uskoa todeksi.
      Joten tuo sinun uusi ystäväsi ei mihinkään karkaa. Ehkä liian aikaista esitellä miestä tytöillesi.
      Keskittäydy nyt vain lapsiisi ja itseesi. Anna jana kulua ja tutustu mieheen aivan rauhassa; teillä ei ole kiire mihinkään. Saattaa hyvinkin olla että kun olet henkisesti voimakkaampi, huomaat että mies ei ole sitä mitä sinä tulevalta aviomieheltäsi odotit. Ja taas saat yhden sydänsurun lisää.

      Mikäli mies heti kohta tuo uuden naisen kotiinsa, se on hänen asiansa, älä missään tapauksessa anna sen vaikuttaa sinuun negatiivisesti. Sinulla on alkamassa oma uusi elämä ja hänellä omansa.

      • Keskeneräinen1

        Kiitos asiallisista vasatuksista! Kaikki niin eri näkökulmista, mutta antaa jattelemisen aihetta eri kanteilta.
        Uusi mies tosiaan tuntuu siltä, jota olen kaivannut ja hänen lähellä on vaan niin hienoa olla. En ajatellut esitellä häntä tytöille, saati miehelle, mutta pelkään, että suhteemme paljastuu muuta kautta. En haluaisi rikkoa tyttöjä yhtään enempää. Toisaalta haluaisin olla heille onnellinen äiti, enkä vain töissä käyvä onneton murehtia.
        En tiedä miten ottaisin uuden miehen kanssa puheeksi tunteeni. Tunteeni häntä kohtaan ja tilannetta kohtaan. En haluaisin kaataa tätä eroahdistusta hänen niskaan, kun ei hän välttämättä ymmärrä sitä niin, kuin minä sen koen. En haluaisi menettää häntä, mutta en pysty pitämään tätä kaikkea sisälläni.
        Meillä on tämä yksi ja ainoa elämä. Näinhän se on! Pelkääkin että jos menetän uuden mieheni, menetän samalla jotain suurta, mitä ei välttämättä enää tulekaan vastaan.
        Elämä on... Kunpa voisi vain olla miettimättä ja antaa elämän viedä.


      • oikeastaanaikasama

        Näiden palstojen kirjoittajien mukaan jätät nyt vaan sen sopivan oloisen miehen, johon olet rakastunut rauhaan. Kyllä niitä uusia yhtä rakastettavia miehiä tulee sitten sopivammalla hetkellä vastaan (ainakin näille palstalaisille tuntuu tulevan tai sitten yksinkin on mukavaa). Mutta kyllä minkä tahansa rakkauden saa tapettua, jos haluaa. Itse en viitsi täällä enää jakaa mitään neuvoja.


      • oikeastaanaikasama

        Itse en jättäisi uutta rakkautta noin, mutta minä näen rakkauden arvokkaana.


      • Kivaapiste
        oikeastaanaikasama kirjoitti:

        Näiden palstojen kirjoittajien mukaan jätät nyt vaan sen sopivan oloisen miehen, johon olet rakastunut rauhaan. Kyllä niitä uusia yhtä rakastettavia miehiä tulee sitten sopivammalla hetkellä vastaan (ainakin näille palstalaisille tuntuu tulevan tai sitten yksinkin on mukavaa). Mutta kyllä minkä tahansa rakkauden saa tapettua, jos haluaa. Itse en viitsi täällä enää jakaa mitään neuvoja.

        Kiva kommentti,rakkauden saa tapettua,kunhan haluaa. Joo keskity teineihin ,että saat heidät jaloilleen. Kyllä seksiä saa muutenkin ja sitä rakkautta,jos ei muuten avaa muutama sidukka lisää. Ja mieti asioita rauhassa ja juttele lasten ja entisen miehehesi kanssa kasvatuksesta.


    • huh_mitä_shittiä

      Avioliitossa ei ollut seksiä vuosikausiin, kummallakaan ei ollut tunteita toista kohtaan enää, ja hups, sitten kun erotaan ollaan niin "rikki ja haavoilla" ettei tosikaan. Ja eikös siihen tupsahda uusi ihanuus, paljon parempi kuin ex-mies, ja voi voi kun sen kanssa ei voi olla kun sitä ollaan vielä erosta "niiiiiiiin toipumassa".

      Siis niin pipipää provo kuin olla ja voi. Ei mitään järkeä koko sepustuksessa!

      • katsonäitä

        Mutta oikeesti, nämä ihmiset on just niin höttösiä. Ne uskoo muldimediaviestintää enemmän kuin entisajan herttasarjoihin. Erotaan, et elämään astuisi rakkaus. Tai kun pomon muija elää rakkaudettomassa liitossa, niin kas siitä vois tehdä itselleen elämän, vaikka ukko on vastenmielisempi tekoineen kuin oma mies oli konsanaan.


    • ryeryeuu

      Ei tunteita, ei läheisyyttä, ei seksiä moneen vuoteen. Siis teillä on kaiken kaikkiaan TÄYSIN kuollut suhde, erostakin on aikaa. Sanonpa vaan, että täysin älytöntä olisi jättää uusi mukava suhde. Lapsellista pelätä "jos ex tai lapset saa tietää". Olet aikuinen ihminen, päätät itse omista asioistasi ja etenkin ihmissuhteistasi. Ryhdistäydy nyt vähän, hyvä ihminen.

      • eteenpäi

        aloittaja on kaikin mokomin hyvä ja käy purkamassa tunteitaan, tuntojaan jollekin (yksityiselle) kallonkutistajalle tyyppiä pariterapeutti. Ei tarvitsekaan kaikkea sekavaa sopertelua kaataa uuden miehen niskaan ja korvaan, hän on vain mies eikä terapeuttisi. Helpottaa kun saat puhuttua tunteistasi ääneen. Jos ei sinulla ole hyviä ystäviä joille avautua niin sitten ammattiapu. Kyse on SINUN ongelmastasi, jota mies ei mitenkään aiheuta muuten kuin olemalla olemassa.
        Sinulla aloittaja saattaa olla vyyhti ja möykky hyvin vanhoja ongelmia psyyken päällä jotka nyt vasta uskaltavat muistuttaa olemassaolostaan. Tyyppiä mitä tapahtui kun olin viiden.


    • keskeneräinen1

      Voi hyvin olla näinkin. Ystäviä on, onneksi! Kannustusta ja tukea saan kyllä heiltä. Tuntuu vaan, että hekään eivät ymmärrä mitä käyn läpi. Ehkä tämä täytyy vaan itse käydä pohjamutia myöden läpi, aloittaen vaikka sieltä varhaislapsuudesta...
      Asiat ei aina ole niin yksinkertaisia. Ja se mitä kirjoitin on vain pieni osa elämääni ja eroa. Elämä on niin suuri kirjo.... Vaikka tunteita ja seksiä ei meillä enää ollutkaan, kaipaan sitä perheenä olemista ja syyllisyyttä sen hajottamisesta on vaikea kestää. Sitä samaa en kuitenkaan tule kokemaan kenenkään muun miehen kannssa, koska hän ei ole tyttöjeni isä. Ei ole, eikä tule olemaan. Itselleni uusi mies tulee varmasti olemaan tärkeämpi kuin ex-mieheni(jos juttumme jatkuu). Vaikka tiedän tehneeni oikean päätöksen etotessa, suren sitä vielä. Enkä voitunteilleni mitään. On toisaalta hyvä saada myös noin rankkoja kannanottoja mitä tänne on vastailtu. Onko tosiaan ihan sekopää? Ehkäpä olenkin, mutta nämä on mun tunteita. Ehkäpä nämä kaikki vaan täyty käydä läpi. Ammattiapua näiltä kulmilta on vaikea saada, mutta ainahan kannattaa kysyä. Ehkä teen niin.

    • Elätunnejanauti

      Anna itsellesi lupa nauttia elämästä!

      • etewrtew

        Nimenomaan. Elämä ei ole ikuista, ei sitä kannata tuhlata turhan murhehtimiseen, tai yleensä murehtimiseen.


      • uusikotio

        Elämästä voi nauttia niin monella eri tavalla!

        AP.llä on ihanat lapset, katto pään päällä eikä nälkää tarvitse nähdä. Nyt hän voi täysin siemauksin ohjata lapsiaan, viettää heidän kanssaan laatuaikaa, osallistua harrastuksiin ja hankkia itsellekin (jos lapsilta jää aikaa) omia.

        Alkaa oppimaan uutta. Kaikki on nyt mahdollista kun epämiellyttävästä miehestä ja kotioloista on päässyt eroon. Nuo negatiivisuudet ovat asioita jotka tappavat yrittämisen halun ja elämästä nauttimisen.

        Nykyinen uusi ystävä - hänelläkin on pieni osa kuntoutumisessa. Sitoutumatta liikaa häneen antaa tilaisuuden vahvistua itsenäisesti ja pitää häntä
        (miesystävää) ystävänä muiden joukossa.
        Kenties ajan kanssa jälkimmäinen ystävyys kestää ja pysyy. Ellei, hyvä niinkin. Ihmiset ovat pohjimmiltaan erilaisia ja ajan kanssa tuokin tulee selväksi. Joskus ystävyystiet eroavat, se on aivan normaalia.


    • KertoakinVoi

      Erosin 20 vuoden liitosta lasten ollessa teini-iässä ja sen kynnyksellä. Eron taustalla oli vuosien eriytyminen ja erilaistuminen ihmisinä.

      Tapasin puolen vuoden kuluttua miehen, joka sai sukat pyörimään jaloissa. Tapailemaan, mutten ajatellutkaan tuoda miestä kotiini tai kertoa asiasta lapsille. Sitten näin dokumentin, jossa nostettiin esiin miten asioiden salailu yleisesti vaikuttaa lapsiin. Joten kerroin, että olen tavannut kivan miehen, mutta ei siitä tiedä mitä tulee.

      Mitä tapahtui? Lapset ilahtuivat ja myöhemmin selvisi, että olivat kantaneet huolta siitä miten voin kun olen yksin. Taakka lasten harteilta putosi. Joten.... Kyllä uuden ihmisen tuleminen kuvioihin voi helpottaa myös nuoren olotilaa, vaikka itsellä olisikin ollut hyvä olla - lapset vain eivät välttämättä huomaa sitä.

    • realistijo

      kaikkihan on alussa ihania

    • muiltapoiselämää
      • Sariannele

        Loistava artikkeli! Eroa puolustavienkin kannattaa lukea ja ajatuksella!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      57
      1922
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1672
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1594
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1425
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe