Elämän synty maapallolla

valtio-orja

Orgaanisen eli elävän materiaalin syntyminen ei-elävästä materiaalista tarvitsee tietoa.

Kuollutta materiaa on lisättävä tietyssä järjestyksessä ja tietyssä aikakehikossa toisiinsa, jotta atomeista saadaan aikaan molekyylejä, jotka toimivat koordinoidusti yhdessä.

Väärään aikaan ja väärässä paikassa toimivat atomit tai molekyylit tappavat elävän organismin, joten elävä olento tarvitsee tiedon toimiakseen järjestelmällisesti.

Sattumanvaraisesti toimivat atomit, molekyylit ja solut eivät kykene ylläpitämään elämää kovinkaan pitkään.

Evoluutio selittää erilaistumista ja luonnonvalintaa, mutta ei selitä elämän syntyä, koska evoluutio tarvitsee aina perustakseen tietoa, jolle sattumanvarainen toiminta voi luoda uutta eli kehittyä edelleen.

Uskonto selittää elämän saaneen alkunsa Jumalan toimesta, ja monet uskovaiset todistelevat elämän synnyn olleen mahdotonta sattumanvaraisten tapahtumien seurauksena.

Mutta uskovaisilla on omat ongelmansa todistaessaan Raamatun historiaa aukottomaksi.

Esimerkiksi Aatamin ja Eevan jälkeläisten ilmaantuminen maailmaan, jossa ei muita ihmisiä ollut paratiisista karkottamisen jälkeen.

Menivätkö Jumalan luomien miehen ja naisen jälkeläiset keskenään naimisiin ja saivat lisää jälkeläisiä, jotka edelleen menivät toistensa kanssa naimisiin synnyttäen lisää jälkeläisiä samaan sukuun ?

Raamatussa on pitkä litania ihmisten nimiä, mutta ilmeisesti aivan ensimmäisten ihmisten lisääntymistä ei ole käsitelty, koska heillä on ollut mahdotonta elää maailmassa kristittyjen arvojen mukaisesti aivan alusta alkaen.

Kun Raamatun väitetään olevan totta aivan kaikessa, niin ainakin tässä kohtaa on kamelin kokoinen aukko tuntematonta ja kiusallista historiallista dokumentaatiota.

42

500

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • "Raamatussa on pitkä litania ihmisten nimiä, mutta ilmeisesti aivan ensimmäisten ihmisten lisääntymistä ei ole käsitelty, koska heillä on ollut mahdotonta elää maailmassa kristittyjen arvojen mukaisesti aivan alusta alkaen"

      Kyllä Raamatussa on käsitelty ensimmäiset ihmiset. !. Mooseksen kirjan viides luku sisältää Aadamin sukuluettelon Noaan asti.


      • DRHouse

        Niin. Aatami ja Eevahan saivat kaksi poikaa ja ainoa nainen oli heidän äitinsä. lisääntymiseen tarvitaan nainen, joten johtopäätös on että raamatun kertomus on hieman insestinen...


      • DRHouse kirjoitti:

        Niin. Aatami ja Eevahan saivat kaksi poikaa ja ainoa nainen oli heidän äitinsä. lisääntymiseen tarvitaan nainen, joten johtopäätös on että raamatun kertomus on hieman insestinen...

        Hyvä. Nyt ymmärrät, että perimä (DNA) on rapautunut aikain saatossa:)


      • DRHouse
        yurki1000js kirjoitti:

        Hyvä. Nyt ymmärrät, että perimä (DNA) on rapautunut aikain saatossa:)

        DNA ei ole rapautunus, eikä sillä ole mitään telemistä sen kanssa että Raamatun mukaan Eeva harrasti seksiä omien lastensa kanssa... Ainakin jos loogisia ollaan. Raamatun kuvauksen mukainen ihmiskunnan taru olisi ollut todella lyhyt...


      • DRHouse kirjoitti:

        DNA ei ole rapautunus, eikä sillä ole mitään telemistä sen kanssa että Raamatun mukaan Eeva harrasti seksiä omien lastensa kanssa... Ainakin jos loogisia ollaan. Raamatun kuvauksen mukainen ihmiskunnan taru olisi ollut todella lyhyt...

        DR. Olet ateisti. Et usko luomiseen. Haastat vain riitaa.


    • "Uskonto selittää elämän saaneen alkunsa Jumalan toimesta, ja monet uskovaiset todistelevat elämän synnyn olleen mahdotonta sattumanvaraisten tapahtumien seurauksena."

      Jumala on siis kuollut.
      Muutenhan elämä olisi ollut jo ennen "jumalalaisia toimia" :-)


      "Menivätkö Jumalan luomien miehen ja naisen jälkeläiset keskenään naimisiin ja saivat lisää jälkeläisiä, jotka edelleen menivät toistensa kanssa naimisiin synnyttäen lisää jälkeläisiä samaan sukuun ?"

      Josen väärin muista, niin saivat poikia.
      Mitäs tästä seuraa?

      :-)

      Oli miten oli, mutta ainakin Kain oli jo tuohon aikaan murhaaja.
      Eli murha on kuulunut sekä jumalan että kristittyjen touhuihin jo ammoisista ajoista lähtien.



      "Kun Raamatun väitetään olevan totta aivan kaikessa, niin ainakin tässä kohtaa on kamelin kokoinen aukko tuntematonta ja kiusallista historiallista dokumentaatiota."

      Raamattu on yhtä totta kun sanoisi potassa pönöttävän pikkulapsen pökäleen tuoksun kertovan sanomaa jumalista, enkeleistä ja kaikista hassuista henkiolennoista.

      https://sciencebasedlife.files.wordpress.com/2011/02/biblecontradictions-reasonproject.png

      • Ihmisen ollessa paratiisissa, olo oli tasaisen tavallinen. Silloin Jumalan agape-rakkaus ei voinut ilmetä. Kontrasti puuttui. Siispä Jumala lähetti kilpakosijan (saatanan) johtamaan ihmisen niin suuriin ongelmiin, että ihminen hyväksyi Jumalan tarjoaman pelastuksen armolahjan. Bueno!

        http://bibelfokus.se/fi/node/269


      • "Bueno!"

        Näinhän sen tosiaankin täytyy olla.
        Hitto ku olin taas ihan tyhmä ku en näin itsestään selvää ja loogista ratkaisua tajunnut.

        Kaiken ratkaisee siis agave-mehu ja saatatallisesti chiliä päälle.


      • kusettava_kirkko kirjoitti:

        "Bueno!"

        Näinhän sen tosiaankin täytyy olla.
        Hitto ku olin taas ihan tyhmä ku en näin itsestään selvää ja loogista ratkaisua tajunnut.

        Kaiken ratkaisee siis agave-mehu ja saatatallisesti chiliä päälle.

        PAREMPI MYÖHÄÄN KUIN EI MILLOINKAAN.

        Kuten tunnettua, muinaiset paimentolaiset kävivät iltakoulua Tela Viivin parhaissa kansakouluissa. He tiesivät kertoa, että eklipsi perustuu suhteeseen 1:400. Valla valaisee:)

        https://www.youtube.com/watch?v=GiJb2o0XhYw&feature=youtu.be&t=4m24s

        Nykyään sivistysvaltiotkin alkaa olla ajantasalla. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan :D

        > Dosentti Juhani Huovelin toimii yliopistonlehtorin virassa Helsingin yliopiston Tähtitieteen laitoksessa. Hän toimii kolmen Aurinko- ja planeettatutkimukseen liittyvän avaruushankkeen vetäjänä. Hankkeet ovat tällä hetkellä Kuuta kiertävä avaruusluotain SMART-1 ja sen XSM aurinkomonitori, vuonna 2007 laukaistavan intialaisen Chandrayaan-1 kuuluotaimen aurinkomonitori, sekä vuonna 2012 laukaistavan BepiColombo-Merkuriusluotaimen SIXS-aurinkomonitori.

        Esitelmöitsijä aloitti tarkastelemalla Auringon ja Kuun suhdetta. Aurinko ja Kuu näyttävät taivaalla täsmälleen samankokoisilta. Aurinko on kuitenkin todellisuudessa suunnilleen 400 kertaa suurempi kuin Kuu, mutta se on myös 400 kertaa kauempana. Täysikuu näyttää yötaivaalla melko kirkkaalta, mutta Maasta katsottuna Aurinko on noin 400.000 kertaa kirkkaampi! Aurinko paistaa neliömetrille sähkölieden pikalevy teholla (noin 1,4 kW/m^2). <

        https://www.ursa.fi/yhd/komeetta/esitelma/juhuovelin.htm


    • selvää_tekstiä

      "Raamatussa on pitkä litania ihmisten nimiä, mutta ilmeisesti aivan ensimmäisten ihmisten lisääntymistä ei ole käsitelty, koska heillä on ollut mahdotonta elää maailmassa kristittyjen arvojen mukaisesti aivan ALUSTA alkaen."

      Taas tätä Raamatun kriitikoiden, ateistien ja nihilistien omaa väärin ymmärrystä. Ettekö te todellakaan ymmärrä lukemaanne tekstiä?

      Ihmisen luomisen ja Jeesuksen Kristuksen välinen aika on pitkä. Kristilliset arvothan syntyivät vasta Jeesuksen Kristuksen aloittaessaan oman saarnaustoimintansa n. 30 vuotiaana. Ensimmäinen kristillinen seurkaunta perustettiin vasta Jeesukzsen Kristuksen kuoleman ja ylösnousmusken jälkeen.

      Kristillisiä arvoja ei ollut tätä ennen. Juutalaisuus perustui lakiin, se oli Jumalan ja Mooseksen välinen liitto juutalaiselle kansakunnalle. Juutalaisuus oli siis vain YHDEN kansakunnan uskonto.
      Kristillisyys on sitä vastoin universaali, koska Jeesuksen lähetyskäsky oli tarkoitettu kaikille ihmisille "menkää ja tehkää kaikista kansoita opetuslapsia".
      Tässä mielessä juutalaisuutta ja kristillisyyttä ei voida suoraan rinnastaa toisiinsa. Nämä jopa eroavat moraaliltaan monessa kohdin.

      Totta on se, että Jeesus Kristus syntyi juutalaiseen kansaan koska hänen äitinsä oli juutalainen Maria ja kasvatusisänsä oli juutalainen Joosef. Juutalaisuus liittyy sukuperimään koska kaikki juutalaiset ovat varhaisen esi-isänsä Aabrahamin jälkeläisiä.

      Lyhyesti, kristilliset arvot alkoivat vasta Jeesuksen Kristuksen toiminnasta, kuolemasta ja ylösnousmeuksesta alkaen. Ei ENNEN sitä.
      Kuten alussa tehty LAINAUS osoittaa ettei kirjoittaja ole oikeastaan ymmärtänyt yhtään mitään lukemastaan tekstistä.
      Kristilliset arvot eivät alkaneet ihmisparin Aadamin ja Eevan luomisesta. Raamattu yksikäsitteisesti kertoo ihmiskunnan alun lisääntymisestä. 1 Moos. 5: 4 kertoo selvin sanoin "(Aadamille) hänelle syntyi poikia ja tyttäriä". Kain, Abel ja Seet eivät olleet ainoita lapsia. Ensimmäiset ihmiset menivät naimisiin OMIEN lähisukulaistensa kansssa - siinä se on. Ei tätä ihmiskunnan alkuperää Raamattu ole millän tavalla SALANNUT. Luomiskertomuksessa Jumala oli antanut jopa käskyn "lisääntykää ja täyttäkää maa". Ei tätä Raamatun teksti ole salannut.

      Ihmiskunnan jäsenet ovat toisilleen sukulaisia, aivan kaikki. Te ette vaan tätä selvää tekstiä ymmärrä. Kristillinen sukupuolimoraali ei ollut voimassa ensimmäisten ihmisten eli Adamin ja Eevan jälkeläisten alun aikana. Juutalaisten lakiliitossa sallittiin jopa moniavioisuus.
      Lyhyesti, Raamattu kertoo selkeästi muuttuvasta eli tiukentuvasta sukupuolimoraalista koska tämä oli mahdollista ihmiskunta oli jo lisääntynyt tarpeeksi suureksi luomiskäskyn mukaisesti "lisääntykää ja täyttäkää maa".
      Ihmiskunnan olosuhteet olivat siis MUUTTUNEET. Tätä ihmiskunnan kasvun ajatusta te ette halua ymmärtää vaikka se on SELVÄSTI kerrottu Raamatussa.

      Nyt kristillinen sukupuolimoraali on selvästi tiukentunut, se ei ole samanlaista kuin silloin "alussa"(luomisessa tai juutalaisuuden aikana). Kristilliseen sukupuolimoraaliin ei kuulu täysi vapaus. Kyllä tämä on kerrottu aivan selvästi, ei tässä ole mitään salaisuuksia, ei ainakaan Raamatun tekstissä.

      Ette vaan ymmärrä lukemaanne tekstiä. Ihmiskunta on jo tuhansia vuosia vanhaa ja tänä aikana on tullut muuttuvia moraalisäädöksiä. Nyt on toisin kuin silloin alussa.

      • Jeesus Kristus itse on LUOJA. Käsittääkseni kristilliset arvot ovat kulkeneet maailmassa viimeistään Aabrahamista alkaen.

        Room:
        4:18 Ja Aabraham toivoi, vaikka ei toivoa ollut, ja uskoi tulevansa monen kansan isäksi, tämän sanan mukaan: "Niin on sinun jälkeläistesi luku oleva",
        4:19 eikä hän heikontunut uskossansa, vaikka näki, että hänen ruumiinsa oli kuolettunut - sillä hän oli jo noin satavuotias - ja että Saaran kohtu oli kuolettunut;
        4:20 mutta Jumalan lupausta hän ei epäuskossa epäillyt, vaan vahvistui uskossa, antaen kunnian Jumalalle,
        4:21 ja oli täysin varma siitä, että minkä Jumala on luvannut, sen hän voi myös täyttää.
        4:22 Sentähden se luettiinkin hänelle vanhurskaudeksi.
        4:23 Mutta ei ainoastaan hänen tähtensä ole kirjoitettu, että se hänelle luettiin,
        4:24 vaan myös meidän tähtemme, joille se on luettava, kun uskomme häneen, joka kuolleista herätti Jeesuksen, meidän Herramme,
        4:25 joka on alttiiksi annettu meidän rikostemme tähden ja kuolleista herätetty meidän vanhurskauttamisemme tähden.

        Jos tarkkoja ollaan Jumala toimitti veriuhrin (vrt. Jeesus-karitsa) tehdessään nahkaiset "suojavaatteet" ekoille ihmisille. Näen tässä armoon perustuvan kristillisen arvon.

        Hinta on maksettu.

        http://bibelfokus.se/fi/node/269

        "Se on täytetty."

        https://www.youtube.com/watch?v=c-c1E5j3xD0


    • "Taas tätä Raamatun kriitikoiden, ateistien ja nihilistien omaa väärin ymmärrystä. Ettekö te todellakaan ymmärrä lukemaanne tekstiä?"

      Sinä itse et ymmärtänyt lukemastasi tekstistä edes sen vertaa, että sen oli kirjoittanut kreationisti.

      • Moloch. Olet ateisti. Et usko luomiseen. Haastat vain riitaa.


      • yurki1000js kirjoitti:

        Moloch. Olet ateisti. Et usko luomiseen. Haastat vain riitaa.

        Haha. Ei. Uskon Jumalaan ja luomiseen, mutta en tietenkään raamatulliseen luomiseen, koska se on osoitettu virheelliseksi. Eikä se ole riidanhaastamista, että osoitan teille missä menette metsään.


    • kvsi

      "Kuollutta materiaa on lisättävä tietyssä järjestyksessä ja tietyssä aikakehikossa toisiinsa, jotta atomeista saadaan aikaan molekyylejä, jotka toimivat koordinoidusti yhdessä."

      Elämä ei ole järjestystä kuolleessa aineessa, mutta toki kuollut aine voi toimia antennina.


      • kasveja.pakastimesta

        " Hän nähkääs loi kasvit ennen aurinkoa:"

        Aurinko on Maapallon lämmönlähde. Ilman aurinkoa on tarjolla ainoastaan taustasäteilyä, joka lämmittää kolmen kelvinin verran. Kysymys kuuluukin, paljonko on kolme kelviniä?

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Kosminen_taustasäteily


      • "Elämä ei ole järjestystä kuolleessa aineessa, mutta toki kuollut aine voi toimia antennina."

        Miten eroavat elävä ja kuollut aine?


      • IlkimyksenSerkunSetä

        "Elämä ei ole järjestystä kuolleessa aineessa, mutta toki kuollut aine voi toimia antennina."

        Säädähän oma antennisi reaalimaailman taajuuksille.


      • kvsi
        yurki1000js kirjoitti:

        Asia selvä. Elämää ei synny ittekseen elottomasta aineesta. Siis ei ole tapahtunut "spontaania generaatiota". Mutta huomionarvoisaa on, että Luojamme teki meille helpoksi luottaa nopeeseen luomistekoon. Hän nähkääs loi kasvit ennen aurinkoa:)

        https://www.youtube.com/watch?v=bLHB_hNk42g

        ALUSSA...

        https://www.youtube.com/watch?v=ZV0hUldrYp4

        "Asia selvä. Elämää ei synny ittekseen elottomasta aineesta. Siis ei ole tapahtunut "spontaania generaatiota". "

        Ja erityisesti kuollut aine voi toimia antennina vaikkei antennilla olisikaan kykyä kopioida itseään. Siten antenni on voinut olla olemassa jo ennen itseään kopioivia molekyylejä ja voinut edesauttaa niiden syntyä.


      • KunhanKysäisen
        kvsi kirjoitti:

        "Asia selvä. Elämää ei synny ittekseen elottomasta aineesta. Siis ei ole tapahtunut "spontaania generaatiota". "

        Ja erityisesti kuollut aine voi toimia antennina vaikkei antennilla olisikaan kykyä kopioida itseään. Siten antenni on voinut olla olemassa jo ennen itseään kopioivia molekyylejä ja voinut edesauttaa niiden syntyä.

        Mitä tämä antenni lähettää tai vastaanottaa?


      • kvsi
        KunhanKysäisen kirjoitti:

        Mitä tämä antenni lähettää tai vastaanottaa?

        In-formaatiota kuten muutkin antennit.


      • kasveja.pakastimesta kirjoitti:

        " Hän nähkääs loi kasvit ennen aurinkoa:"

        Aurinko on Maapallon lämmönlähde. Ilman aurinkoa on tarjolla ainoastaan taustasäteilyä, joka lämmittää kolmen kelvinin verran. Kysymys kuuluukin, paljonko on kolme kelviniä?

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Kosminen_taustasäteily

        Joko luit tämän?

        > "Äkkiä 'suuri kuva' muuttui. Vuosikymmeniä uskoimme gravitaation yksin ohjaavan makrokosmosta. Sitten avaruusajan kiihtyvä tutkimustieto paljasti erään vuosisadan suurimmista yllätyksistä - universumin, jonka käyttövoimana toimivat sähköiset virtaukset ja jossa kosminen 'väkivalta' on toistuvaa. ...Sähköinen verkko kytkee ja yhdistää koko luonnon, pienimmistä hiukkasista suurimpiin galaktisiin muodostelmiin asti, järjestää galaksit, tuottaa tähtien energian, synnyttää planeetat, säätelee maapallomme ilmastoa ja elävöittää biologiset organismit. Avaruudessa ei ole yhtäkään eristettyä saareketta." <

        https://www.netikka.net/mpeltonen/plasmateor.htm

        Entä tämän?

        > Here then, are some basic contradictions in the hydrogen fusion core theory that make it so patently absurd:

        * The Sun's atmosphere is hotter in its exterior layers than its lower ones.

        This is a contradicts the law of thermodynamics. Would you not be surprised If you were in a room with a pot-bellied stove which you discover when brushing up against the cast iron appears to be cooler than the surrounding air?

        * Sunspots

        Sunspots are depressions on the Sun's photosphere are cooler and darker than the surrounding shell. If the sun's energy were emanating from the interior, ought sunspots not be brighter and hotter?


        *The solar rotation

        According to the accretion theory of the solar system, like a spinning ice skater drawing in their arms, the Sun ought to have the lion's share of angular momentum, yet the outer gaseous giants hold the majority of spin. The Sun's rotation is way too slow. It has been argued that the Sun's rotation has been slowed down by 'magnetic braking', yet Jupiter with its intense magnetic fields rotates at a healthy clip.

        * Solar magnetic loops

        Despite the Sun's intense gravitational field, magnetic loops consisting of high energy plasmas show no distortion due to the Sun's strong gravitational pull. The potential force of high energy plasma is 1 x 10 39th power stronger than the gravitational potential, a fact completely ignored by proponents of the hydrogen fusion core theorists.

        *Controlled nuclear fusion - the lack of it

        Despite over fifty years of concerted effort, fusion researchers have not succeeded in creating sustained nuclear fusion. The chief reason for this is the inability to contain the magnetic instabilities that appear in the trapped super-hot plasma. <

        http://goodfelloweb.com/nature/ideas/nonukesun.html

        MIETI. Aineessa vallitsee keskinäinen vetovoima. Se estää ainetta kasautumasta Auringon ja Maan ytimiin.

        https://www.google.fi/#q=hollow earth


    • luotuelämä

      Kuollut aine, vaikka kaikki alkuaineet olisi rivissä 'sattumavoiman' käytettävissä, ei muutu itsestään eläväksi. Siitä puuttuu HENKI ja TIETO (perimä). Esim. vedystä voi syntyä vettä, kun kipinä polttaa sen, mutta se ei ole elävää. Elävää elämää ei voi mitenkään syntyä ilman älykästä LUOJAA (ja tämä ei onnistu ihmisälyllä/teoilla).

      • "Kuollut aine, vaikka kaikki alkuaineet olisi rivissä 'sattumavoiman' käytettävissä, ei muutu itsestään eläväksi."

        Ja miksi kuitenkin kuollut aine kykenee tuottamaan elämää esim. lisääntymisessä?

        "Siitä puuttuu HENKI ja TIETO (perimä)."

        Ihminen on kyennyt tuottamaan keinotekoisen perimän, joka elää samoin kuin luonnollinen elämä. Mitä eroa tuossa siis on?

        "Esim. vedystä voi syntyä vettä, kun kipinä polttaa sen, mutta se ei ole elävää."

        Mitä eroa on elävällä aineella ja kuolleella aineella, kun elämä kuitenkin perustuu luonnonlakeja tottelevaan kuolleeseen aineeseen

        "Elävää elämää ei voi mitenkään syntyä ilman älykästä LUOJAA (ja tämä ei onnistu ihmisälyllä/teoilla)."

        Kuten sanoin, ihminen on jo nyt kyennyt tuottamaan keinotekoisen perimän, joka on alkanut elää.


      • tieteenharrastaja
        moloch_horridus kirjoitti:

        "Kuollut aine, vaikka kaikki alkuaineet olisi rivissä 'sattumavoiman' käytettävissä, ei muutu itsestään eläväksi."

        Ja miksi kuitenkin kuollut aine kykenee tuottamaan elämää esim. lisääntymisessä?

        "Siitä puuttuu HENKI ja TIETO (perimä)."

        Ihminen on kyennyt tuottamaan keinotekoisen perimän, joka elää samoin kuin luonnollinen elämä. Mitä eroa tuossa siis on?

        "Esim. vedystä voi syntyä vettä, kun kipinä polttaa sen, mutta se ei ole elävää."

        Mitä eroa on elävällä aineella ja kuolleella aineella, kun elämä kuitenkin perustuu luonnonlakeja tottelevaan kuolleeseen aineeseen

        "Elävää elämää ei voi mitenkään syntyä ilman älykästä LUOJAA (ja tämä ei onnistu ihmisälyllä/teoilla)."

        Kuten sanoin, ihminen on jo nyt kyennyt tuottamaan keinotekoisen perimän, joka on alkanut elää.

        Kuten tiedät, se elää vain saatuaan jo elävää ainetta ympärilleen:

        "Kuten sanoin, ihminen on jo nyt kyennyt tuottamaan keinotekoisen perimän, joka on alkanut elää."

        Tässä suhteessa se muistuttaa enemmän virusta kuin solua.


      • Moloch: "Kuten sanoin, ihminen on jo nyt kyennyt tuottamaan keinotekoisen perimän, joka on alkanut elää."
        Onks toi sun käsitys spontaanista generaatiosta?

        "PROTEIINI EI SYNNY SATTUMALTA"

        > Yksi proteiinimolekyyli ei kuitenkaan vielä merkitse yhtään mitään. Yksi pienimmistä koskaan löydetyistä bakteereista, mycoplasma hominis H39 sisältää jo 600 eri proteiinityyppiä. Tässä tapauksessa yhdelle proteiinimolekyylille tehdyt todennäköisyyslaskelmat syntyä sattumalta, olisi tehtävä kaikille 600 proteiinimolekyylille.

        New Yorkin yliopiston kemian professori ja DNA-asiantuntija Robert Shapiro laski, että yhden bakteerin sisältämien 2000 proteiinityypin muodostuminen sattumalta on yhden suhde lukuun 1040000110
        eli ykkönen, jonka perässä on 40.000 nollaa. Ihmissolussa on 200.000 erilaista proteiinityyppiä eli vielä 100 kertaa enemmän.

        Jos yhden proteiinin satunnainen muodostuminen on mahdotonta, on miljardi kertaa mahdottomanpaa, että noin miljoona sellaista proteiinia yhdistyy oikealla tavalla ja muodostaa kokonaisen ihmissolun. Sitäpaitsi solu ei koskaan koostu pelkästään proteiinikasaumista. Solu sisältää myös nuklidihappoja, hiilihydraatteja, lipidejä ja monia muita kemiallisia aineksia kuten elektrolyyttejä, joiden täytyy olla järjestäytyneenä tietyssä suhteessa, sopusoinnussa ja mallissa sekä rakenteen että toiminnan osalta. Ja kuinka paljon mahtaneekaan olla vielä sellaisia rakenneosia, joista tiede ei vielä tässä vaiheessa edes tiedä mitään.

        Proteiinien syntymiseen liittyy myös monia muita ratkaisemattomia ongelmia. Niiden valmistuksessa tarvitaan nuklidihappoja ja nuklidihappojen valmistuksessa proteiineja. Kuinka toinen voisi syntyä ilman toista, on evolutionisteille ylipääsemätön ongelma, mutta ei Jumalalle.

        Jopa monet evolutionistit myöntävät, että elämää ei synny sattumalta. Evolutionistinen tiedemies Harold F. Blum sanoo, että "pienimpien tunnettujen proteiinien kokoisten polypeptidin muodostuminen näyttää olevan kaiken todennäköisyyden ulkopuolella." <

        http://www.tiede.fi/keskustelu/5659/ketju/proteini_ei_synny_sattumalta

        Edelleen. Kivi ei tullut olemattomuudesta. Se luotiin. Kivi ei tule eläväksi ittekseen. Makroevoluutiota ei ole. Big Bangia ei olla havaittu.

        http://www.kp-art.fi/taustaa/kortit/pages/KP08.htm

        MUITA
        https://luominen.fi/elaman-synty

        http://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/pekka-reinikainen-dna-on-avaintodiste-jumalan-olemassaolosta/

        >Unohdettua historiaa

        Yli 2000 vuotta uskoteltiin ihmisille, että elämä syntyy mudasta ja esim. pilaantuneesta lihasta. Tämä näkemys on peräisin kreikkalaisilta filosofeilta, joista vieläkin vaikutusvaltaisin on Aristoteles (384-322 eKr). Hänen oppinsa maailmankaikkeuden itsestään syntymisestä on vieläkin Darwinin kehitysuskon peruspilareita.

        Kuuluisa ranskalainen tiedemies Louis Pasteur (1822-95) kuitenkin todisti käytännön kokein, että elämää ei synny mudasta eikä muustakaan materiaalista. Hänen tutkimuksensa ja kaikki vakavasti otettavat tutkimukset hänen jälkeensä ovat osoittaneet, että vain elämä tuottaa elämää. Elämä ei synny itsestään materiaalista. Tässä yhteydessä tulee mukaan uutiset avaruuden sisältämästä elämästä. Pasteurin tutkimustulokset tulivat näet Darwinin kehitysoppiajatuksille kiusalliseen aikaan - 2 vuotta Darwinin lajien kehittymistä kuvaavan kirjan julkaisemisen jälkeen. Mutta Darwinin kannattajat iskivät heti takaisin. Vain viisi viikkoa sen jälkeen kun Pasteur oli todistanut elämän syntymisen elottomasta materiaalista mahdottomaksi, lehtiin ilmoitettiin, että Lounais-Ranskaan oli pudonnut meteoriitti, jossa oli merkkejä elämästä. Tällä haluttiin kumota Pasteurin tutkimustulokset, että elämää syntyy vain elämästä. Vuonna 1871 sir William Thomson vahvisti Darwinin oppia ilmoittamalla, että tiedeyhteisö hyväksyi näkemyksen, että elämä on tullut maapallolle ulkoavaruudesta.4 Kun tätä kuuluisaa meteoriittia tarkemmin tutkittiin, voitiin vain todeta, että elämän jäljet olivat mm. rautasulfiitin jättämiä kidejälkiä - eivät jälkiä elämästä. Tätä tietoa ei kuitenkaan annettu yleisesti tietoon, koska tämän tapainen julkisuus ei sopinut kehitysopin kannattajille.5

        Darwinin sisukas kannattaja Ernst Haeckel kehitti mielikuvituksessaan v. 1868 erikoisen Monera-aineen, joka muokkaa elottomasta aineesta elollisen. Tämä oli tärkeää jo teoriassa, koska elämän alku oli jostain saatava myös oppikirjoihin. Toinen sisukas darwinisti, Thomas Huxley, joka toimi Englannissa, löysi merkillistä limaa meren pohjasta. Tämä oli nyt sitä alkulimaa, joka sai aikaan elottomasta aineesta elämän. Uutinen oli merkittävä tuki kehitysopin kannattajille. Vaikka tutkijat totesivat "alkuliman" (tieteelliseltä nimeltään Bathybius haeckelii) olevan vain kipsin ja alkoholin tuottama seos, jolla ei elämän synnyn kanssa ollut mitään tekemistä, ei tietoa asian todellisesta merkityksestä annettu julkisuuteen. Olisihan se ollut julkinen takaisku kehitysopin etenemiselle. <

        http://www.kp-art.fi/taustaa/taustaa1/20.htm


      • yurki1000js kirjoitti:

        Moloch: "Kuten sanoin, ihminen on jo nyt kyennyt tuottamaan keinotekoisen perimän, joka on alkanut elää."
        Onks toi sun käsitys spontaanista generaatiosta?

        "PROTEIINI EI SYNNY SATTUMALTA"

        > Yksi proteiinimolekyyli ei kuitenkaan vielä merkitse yhtään mitään. Yksi pienimmistä koskaan löydetyistä bakteereista, mycoplasma hominis H39 sisältää jo 600 eri proteiinityyppiä. Tässä tapauksessa yhdelle proteiinimolekyylille tehdyt todennäköisyyslaskelmat syntyä sattumalta, olisi tehtävä kaikille 600 proteiinimolekyylille.

        New Yorkin yliopiston kemian professori ja DNA-asiantuntija Robert Shapiro laski, että yhden bakteerin sisältämien 2000 proteiinityypin muodostuminen sattumalta on yhden suhde lukuun 1040000110
        eli ykkönen, jonka perässä on 40.000 nollaa. Ihmissolussa on 200.000 erilaista proteiinityyppiä eli vielä 100 kertaa enemmän.

        Jos yhden proteiinin satunnainen muodostuminen on mahdotonta, on miljardi kertaa mahdottomanpaa, että noin miljoona sellaista proteiinia yhdistyy oikealla tavalla ja muodostaa kokonaisen ihmissolun. Sitäpaitsi solu ei koskaan koostu pelkästään proteiinikasaumista. Solu sisältää myös nuklidihappoja, hiilihydraatteja, lipidejä ja monia muita kemiallisia aineksia kuten elektrolyyttejä, joiden täytyy olla järjestäytyneenä tietyssä suhteessa, sopusoinnussa ja mallissa sekä rakenteen että toiminnan osalta. Ja kuinka paljon mahtaneekaan olla vielä sellaisia rakenneosia, joista tiede ei vielä tässä vaiheessa edes tiedä mitään.

        Proteiinien syntymiseen liittyy myös monia muita ratkaisemattomia ongelmia. Niiden valmistuksessa tarvitaan nuklidihappoja ja nuklidihappojen valmistuksessa proteiineja. Kuinka toinen voisi syntyä ilman toista, on evolutionisteille ylipääsemätön ongelma, mutta ei Jumalalle.

        Jopa monet evolutionistit myöntävät, että elämää ei synny sattumalta. Evolutionistinen tiedemies Harold F. Blum sanoo, että "pienimpien tunnettujen proteiinien kokoisten polypeptidin muodostuminen näyttää olevan kaiken todennäköisyyden ulkopuolella." <

        http://www.tiede.fi/keskustelu/5659/ketju/proteini_ei_synny_sattumalta

        Edelleen. Kivi ei tullut olemattomuudesta. Se luotiin. Kivi ei tule eläväksi ittekseen. Makroevoluutiota ei ole. Big Bangia ei olla havaittu.

        http://www.kp-art.fi/taustaa/kortit/pages/KP08.htm

        MUITA
        https://luominen.fi/elaman-synty

        http://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/pekka-reinikainen-dna-on-avaintodiste-jumalan-olemassaolosta/

        >Unohdettua historiaa

        Yli 2000 vuotta uskoteltiin ihmisille, että elämä syntyy mudasta ja esim. pilaantuneesta lihasta. Tämä näkemys on peräisin kreikkalaisilta filosofeilta, joista vieläkin vaikutusvaltaisin on Aristoteles (384-322 eKr). Hänen oppinsa maailmankaikkeuden itsestään syntymisestä on vieläkin Darwinin kehitysuskon peruspilareita.

        Kuuluisa ranskalainen tiedemies Louis Pasteur (1822-95) kuitenkin todisti käytännön kokein, että elämää ei synny mudasta eikä muustakaan materiaalista. Hänen tutkimuksensa ja kaikki vakavasti otettavat tutkimukset hänen jälkeensä ovat osoittaneet, että vain elämä tuottaa elämää. Elämä ei synny itsestään materiaalista. Tässä yhteydessä tulee mukaan uutiset avaruuden sisältämästä elämästä. Pasteurin tutkimustulokset tulivat näet Darwinin kehitysoppiajatuksille kiusalliseen aikaan - 2 vuotta Darwinin lajien kehittymistä kuvaavan kirjan julkaisemisen jälkeen. Mutta Darwinin kannattajat iskivät heti takaisin. Vain viisi viikkoa sen jälkeen kun Pasteur oli todistanut elämän syntymisen elottomasta materiaalista mahdottomaksi, lehtiin ilmoitettiin, että Lounais-Ranskaan oli pudonnut meteoriitti, jossa oli merkkejä elämästä. Tällä haluttiin kumota Pasteurin tutkimustulokset, että elämää syntyy vain elämästä. Vuonna 1871 sir William Thomson vahvisti Darwinin oppia ilmoittamalla, että tiedeyhteisö hyväksyi näkemyksen, että elämä on tullut maapallolle ulkoavaruudesta.4 Kun tätä kuuluisaa meteoriittia tarkemmin tutkittiin, voitiin vain todeta, että elämän jäljet olivat mm. rautasulfiitin jättämiä kidejälkiä - eivät jälkiä elämästä. Tätä tietoa ei kuitenkaan annettu yleisesti tietoon, koska tämän tapainen julkisuus ei sopinut kehitysopin kannattajille.5

        Darwinin sisukas kannattaja Ernst Haeckel kehitti mielikuvituksessaan v. 1868 erikoisen Monera-aineen, joka muokkaa elottomasta aineesta elollisen. Tämä oli tärkeää jo teoriassa, koska elämän alku oli jostain saatava myös oppikirjoihin. Toinen sisukas darwinisti, Thomas Huxley, joka toimi Englannissa, löysi merkillistä limaa meren pohjasta. Tämä oli nyt sitä alkulimaa, joka sai aikaan elottomasta aineesta elämän. Uutinen oli merkittävä tuki kehitysopin kannattajille. Vaikka tutkijat totesivat "alkuliman" (tieteelliseltä nimeltään Bathybius haeckelii) olevan vain kipsin ja alkoholin tuottama seos, jolla ei elämän synnyn kanssa ollut mitään tekemistä, ei tietoa asian todellisesta merkityksestä annettu julkisuuteen. Olisihan se ollut julkinen takaisku kehitysopin etenemiselle. <

        http://www.kp-art.fi/taustaa/taustaa1/20.htm

        "Onks toi sun käsitys spontaanista generaatiosta?"

        Ei. Miksi luulit niin?

        "New Yorkin yliopiston kemian professori ja DNA-asiantuntija Robert Shapiro laski, että yhden bakteerin sisältämien 2000 proteiinityypin muodostuminen sattumalta on yhden suhde lukuun 1040000110"

        Kukaanpa ei luulekaan, että nuo proteiinit olisivat muodostuneet sattumalta. Esim. Matti Leisola tuotti työssään uusia proteiineja darwiaanisin menetelmin, eli muuntelun ja valinnan avulla.

        https://en.wikipedia.org/wiki/Abiogenesis

        http://www.livescience.com/13363-7-theories-origin-life.html

        http://www.sciencemag.org/news/2015/03/researchers-may-have-solved-origin-life-conundrum

        http://phys.org/news/2015-06-evidence-emerges-life.html

        http://www.smithsonianmag.com/science-nature/the-origins-of-life-60437133/?no-ist

        Siinä sinulle parempaa luettavaa.


      • moloch_horridus kirjoitti:

        "Onks toi sun käsitys spontaanista generaatiosta?"

        Ei. Miksi luulit niin?

        "New Yorkin yliopiston kemian professori ja DNA-asiantuntija Robert Shapiro laski, että yhden bakteerin sisältämien 2000 proteiinityypin muodostuminen sattumalta on yhden suhde lukuun 1040000110"

        Kukaanpa ei luulekaan, että nuo proteiinit olisivat muodostuneet sattumalta. Esim. Matti Leisola tuotti työssään uusia proteiineja darwiaanisin menetelmin, eli muuntelun ja valinnan avulla.

        https://en.wikipedia.org/wiki/Abiogenesis

        http://www.livescience.com/13363-7-theories-origin-life.html

        http://www.sciencemag.org/news/2015/03/researchers-may-have-solved-origin-life-conundrum

        http://phys.org/news/2015-06-evidence-emerges-life.html

        http://www.smithsonianmag.com/science-nature/the-origins-of-life-60437133/?no-ist

        Siinä sinulle parempaa luettavaa.

        Moloch. Olemattomuus ei luo. Luoja luo. Luonnossa on havaittu vain mikroevoluutiota, joka ei ole kehitystä, koska siinä perimä supistuu. Miks sä et halua tulla rehelliseksi ihmiseksi ja myöntää, ettei elämä ole syntynyt ittekseen?

        http://www.kp-art.fi/taustaa/kortit/pages/KP08.htm


      • SurpsisPöö
        yurki1000js kirjoitti:

        Moloch. Olemattomuus ei luo. Luoja luo. Luonnossa on havaittu vain mikroevoluutiota, joka ei ole kehitystä, koska siinä perimä supistuu. Miks sä et halua tulla rehelliseksi ihmiseksi ja myöntää, ettei elämä ole syntynyt ittekseen?

        http://www.kp-art.fi/taustaa/kortit/pages/KP08.htm

        Älä unohda että Pälikkö on pelkästään taidegraafikko. Hän on lainannut kaiken tekstinsä muilta ja näkyy tarjoilevan niitäkin väitteitä, joita AIG eli eräänlainen kreationistien ylipapisto on kehottanut välttämään.


      • yurki1000js kirjoitti:

        Moloch. Olemattomuus ei luo. Luoja luo. Luonnossa on havaittu vain mikroevoluutiota, joka ei ole kehitystä, koska siinä perimä supistuu. Miks sä et halua tulla rehelliseksi ihmiseksi ja myöntää, ettei elämä ole syntynyt ittekseen?

        http://www.kp-art.fi/taustaa/kortit/pages/KP08.htm

        "Moloch. Olemattomuus ei luo. Luoja luo."

        Tyhjiössä syntyy havaitusti virtuaalihiukkasia.

        "Luonnossa on havaittu vain mikroevoluutiota, joka ei ole kehitystä, koska siinä perimä supistuu."

        Sait lyhyeen lauseesi kaksi virhettä: makroevoluutiota on suoraan havaittu ja myös genomeja laajentavia geenimutaatioita, erityisesti geeniduplikaatioita on suoraan havaittu.

        "Miks sä et halua tulla rehelliseksi ihmiseksi ja myöntää, ettei elämä ole syntynyt ittekseen?"

        Rehellisesti sanottuna, olen varma, että elämä on syntynyt itsekseen luonnonlakien avulla. En tietysti pysty tuota todistamaan, mutta niin uskon todisteiden vuoksi.


      • SurpsisPöö kirjoitti:

        Älä unohda että Pälikkö on pelkästään taidegraafikko. Hän on lainannut kaiken tekstinsä muilta ja näkyy tarjoilevan niitäkin väitteitä, joita AIG eli eräänlainen kreationistien ylipapisto on kehottanut välttämään.

        Pöö. Jos olet ateisti, sinulla ei ole hajuakaan luomisesta. Ai miks? Koska vastustat Jeesusta/Luojaa. Jos ja kun Herra vielä kutsuu sinua, pyydän sinua vastaamaan Hänen kutsuunsa.

        http://www.andreas.fi/uskoonTulo.htm


      • moloch_horridus kirjoitti:

        "Moloch. Olemattomuus ei luo. Luoja luo."

        Tyhjiössä syntyy havaitusti virtuaalihiukkasia.

        "Luonnossa on havaittu vain mikroevoluutiota, joka ei ole kehitystä, koska siinä perimä supistuu."

        Sait lyhyeen lauseesi kaksi virhettä: makroevoluutiota on suoraan havaittu ja myös genomeja laajentavia geenimutaatioita, erityisesti geeniduplikaatioita on suoraan havaittu.

        "Miks sä et halua tulla rehelliseksi ihmiseksi ja myöntää, ettei elämä ole syntynyt ittekseen?"

        Rehellisesti sanottuna, olen varma, että elämä on syntynyt itsekseen luonnonlakien avulla. En tietysti pysty tuota todistamaan, mutta niin uskon todisteiden vuoksi.

        Moloch. Ittees petät. Täällä puhutaan luomisesta. Luomakunta on, koska Luoja on. Simbeliä:)

        https://www.youtube.com/watch?v=GauUHGDiTXk


    • ei_skientismiä

      Ateistit, nihilistit ja evoluutiouskovat eivät vaan ymmärrä lukemaansa tekstiä siksi heillä on niin kummallisia vääriä käsityksiä Raamatusta.

      Itseasiassa te olette automaattisia toistelijoita koska toistatte toistenne vääriä käsityksiä aina yhtä uskolliseen tyyliin. Mikään selitys ei mene teidän päähänne, ei vaikka yritäisi selittää sataan kertaan.

      Voi vain ihmetellä miksi evoluutiouskoville ei ole kehittynyt lainkaan luetun tekstin ymmärystaitoa. Te ette edes ymmärrä omia tieteellisiä teorioitakaan koska niistäkin teillä on aivan väärät käsitykset.

      Te toistatte robottimaiseen tyyliin aina omat väärät käsityksenne. Tiedeusko, skientismi, on tehnyt teille ohjelmallisen aivopesun joka estää tehokkaasti luetun tekstin ymmärryksen.

      • "Itseasiassa te olette automaattisia toistelijoita koska toistatte toistenne vääriä käsityksiä aina yhtä uskolliseen tyyliin. Mikään selitys ei mene teidän päähänne, ei vaikka yritäisi selittää sataan kertaan."

        Hupaisa väite. Itse väittäisin, että selityksesi eivät mene perille sen takia, että niiltä puuttuvat kokonaan kaikki perusteet ja ne ovat naurettavia.

        "Voi vain ihmetellä miksi evoluutiouskoville ei ole kehittynyt lainkaan luetun tekstin ymmärystaitoa."

        Haha. Mainio huuli. Erityisen hauska sen vuoksi, että sen on kirjoittanut kreationisti, joka todistetusti ei ymmärrä itse lukemastaan yhtään mitään. Kuinka monta kertaa sinulle piti selittää, että Aurinko ei voi tuottaa rauta-60:ä, koska se on siihen liian kevyt ennen kuin senkään ymmärsit?

        "Te ette edes ymmärrä omia tieteellisiä teorioitakaan koska niistäkin teillä on aivan väärät käsitykset."

        LOL. Yhä paranee. Kuinka monta kertaa olemmekaan joutuneet korjaamaan sinun itsesi vääriä käsityksiä? Otetaanpa vaikka elämän synty: olet kymmeniä ellet jopa satoja kertoja jauhanut, että evoluutioteorian tulisi selittää se, vaikka sinua on aina kärsivällisesti korjattu, että evoluutioteoria käsittelee vain oman alansa asiaa: evoluutiota. Eikä elämä ole syntynyt biologisella evoluutiolla, joten evoluutioteoria ei käsittele elämän syntyä. Nyt muuten et viime aikoina enää ole tuota virhettäsi jauhanut, joten olet jopa saattaanutkin oppia jotain.

        "Te toistatte robottimaiseen tyyliin aina omat väärät käsityksenne. Tiedeusko, skientismi, on tehnyt teille ohjelmallisen aivopesun joka estää tehokkaasti luetun tekstin ymmärryksen."

        Kuule, kaada itsellesi vaan: sinähän tässä osoitat harvinaista paksukalloisuutta.


    • Tietävä____Kreationisti

      "Evoluutio selittää erilaistumista ja luonnonvalintaa, mutta ei selitä elämän syntyä, koska evoluutio tarvitsee aina perustakseen tietoa, jolle sattumanvarainen toiminta voi luoda uutta eli kehittyä edelleen."

      Evoluutio ei selitä yhtään mitään, koska se on vale.

      Lakkaappa hokemasta sitä sontaa, ja opettele ajattelemaan omilla aivoillasi.

    • luenytjosekirjasi

      Höh, eihän ensimmäisten ihmisten tarvinnut elää kristillisten normien mukaisesti koska niitä ei ollut olemassakaann.

      Sitäpaitsi jos olisit lukenut Raamattusi niin tietäisit että aluksi ihmiset ollivat niin terveitä ettei heillä ollut perinnöllisiä sairauksia joten avioituminen sisarusten kesken oli mahdollista.
      Mm Aabraham joka syntyi samoihin aikoihin kuin Nooa kuoli, avioitui sisarpuolensa kanssa, ja vasta Mooses kielsi sisarusavioliitot koska ne olivat jo tuolloin havaittu epäterveellisiksi.

      • insestbible

        "Sitäpaitsi jos olisit lukenut Raamattusi niin tietäisit että aluksi ihmiset ollivat niin terveitä ettei heillä ollut perinnöllisiä sairauksia joten avioituminen sisarusten kesken oli mahdollista."

        Missäs päin perinnöllisistä sairauksista kerrotaan?
        Joka tapauksessa sairasta toimintaa,mutta sitähän raamattu on täynnä.


      • insestbible kirjoitti:

        "Sitäpaitsi jos olisit lukenut Raamattusi niin tietäisit että aluksi ihmiset ollivat niin terveitä ettei heillä ollut perinnöllisiä sairauksia joten avioituminen sisarusten kesken oli mahdollista."

        Missäs päin perinnöllisistä sairauksista kerrotaan?
        Joka tapauksessa sairasta toimintaa,mutta sitähän raamattu on täynnä.

        Huom! Evoluutiossa ei ole sairauksia. Siinä on vain KEHITYSTÄ.
        Sen sijaan langenneessa maailmassa ihmisillä on kymmeniä tuhansia nimettyjä sairauksia.


    • "Orgaanisen eli elävän materiaalin syntyminen ei-elävästä materiaalista tarvitsee tietoa."

      Et taida tuntea sanan orgaaninen merkitystä.

      vinkki, se ei tarkoita urkuria.


      et taida ymmärtää sanan tieto, merkitystä myöskään.

    • Penuela

      Ööö.. sorry..ööö.. jos oisit lukenut Raamatun 4 Mooseksen kirjaa . .tietäisit jo että "ihmisiä" eli jo ennen Luomis kertomusta. Lueppa ne.. saatat yllättyä. Egyptin orjuuden jälkeen..Jumala johdatti "kansansa" autiomaahan. . Lukemattomia kohdin ..päästäkseen "luvattuun maahan joka tihkuu maitoa ja mettä" oli taisteltava "muita" vastaan. VANHA TESTAMENTTI..RAAMATTU ON KIRJOITETTU IHMISEN HENGELLE. ..SIELULLE.. "Kenen kuva kolikossa on?" Annetaan Jumalalle mikä on. Keisarille mikä hänelle kuuluu..SIELU JUMALALLE..Materia maailmalle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1575
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1331
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1275
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1267
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1248
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1243
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1224
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1200
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe