Hyvä kissanvessa?

mikäneuvoksi

Olen ostanut jo neljä kissanvessaa puolentoista vuoden aikana. Kaksi avovessaa ja kaksi katettua. Kaikissa on omat ongelmansa.

Avovessojen reunat ovat niin matalat, että hiekat ja kakkikikkareet lentävät ulos.

Toinen isompi katettu vessa on muuten hyvä, mutta pienempi tyttökissa ei osaa käyttää luukkua ja jos luukun ottaa pois, niin taas lentää kikkareet ulos. Myös hiekkaa pitäisi laittaa todella paljon että pohjalle tulisi tarpeeksi hiekkaa.

Pienempi katettu vessa on muuten hyvä ja luukkukin on tyttökissalle helppo käyttää, mutta korkeus on poikakissalle liian matala. Molemmat pissivät reunoille, niin että pisut tulee reunoista / saumoista lattialle. Myös pissitään luukun reunasta lattialle.
Hiekkana on käytetty eläinkauppojen mikrohiekkoja.

Onko hyviä ehdotuksia?

13

2532

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hyvälöytyykyllä

      En tiedä, millaisia vessat tarkalleen ovat, mutta katsopa esim. Petenkoiratarvike.com ja mustijamirri.fi

    • puhdastaollapitää

      Kun pitää hiekat puhtaina, siis poistaa pissa- ja kakkakikkareet heti, niin kissan ei tarvitse kaivella hiekkaa niin paljon! Se ensin etsii puhdasta kohtaa, ja tarpeet tehtyään peittelee sitä, jos hiekalla on paljon tehtyjä läjiä, se kaivelee varmasti ja ahkerasti!

    • tuunaus

      Miten olisi katettu vessa, mutta poistat siitä katon ja jotenkin tuunaat sen niin että se ovi aukkokin on korkeampi? Sillä tavalla siinä olisi korkeat laidat mutta ei ovea. Vaikka jotenkin sahaat siitä katosta osasen siihen oviaukkoon ja laitat kiinni jollain systeemillä, tai sen oven siihen sivuttain että luo siihen laitaa ja hieman korkeutta tms joku myy zydeemi. Tai sitten ostat vaan jonkin normaalin korkean laatikon, tokmanneilta ainakin löytyy lootaa joka lähtöön.

    • lootavaan

      ei sen hiekkalaatikon tarvitse olla mikään nimenomainen kissanvessa. Mikä tahansa muovilaatikko tai vati käy astiaksi. Siitä vaan etsimään ämpäri/ saaviosastolta sopivaa muosviata laatikkoa. itsellä hyvä kokemukset sängynaluslaatikosta ( ulkotarhassa katoksen alla) ja 10 l pesuvadista. ( vessassa) Siis yksi kissa 2 vessaa. Serkulla on 2 kissaa ja 3 vessaa, eli katettu malli, vauvan punkka ja kolmas on pienen kuljetusboksin alaosa.

    • epätoivoiskee

      Kiitos kaikille vastauksista!
      Käytän tällä hetkellä säilytyslaatikkoa ja katettua kissanvessaa. Voisi hyvinkin olla, että joku tuunattu vessa olisi paras ratkaisu tai jos löytää jonkun sopivan laatikon.
      Tuntuu, etten muuta tee kuin vahtaan, onko vessoissa siivottavaa ja onko väännetty lattialle. Yöllä kuitenkin tekevät useimmiten ne suurimmat tulosteet ja aamulla käyn heti siivoamassa.

      Tässä nyt näyttäisi olevan ongelmaa muussakin kuin vessassa. Tänään pienempi tyttökissa kakkasi matolle vessan viereen. Ilmeisesti hätäpäissään, koska isompi poikakissa kävi häätäämässä pois, enkä ehtinyt väliin. Syynä voi olla löysä uloste, joka tietysti haisee. Poikakissa ei tykkää, että "hänen" paikkojansa käydään sotkemassa.

      Käytän biobaktia, joka vähän auttaa tytön masua. Madotuksia olen tehnyt viimeksi kuukausi sitten (kaksi axilur kuuria kahden viikon välein). Sisäkissoja ovat.

      Tappelevat aika usein ja selvästi tyttökissa on alakynnessä ja syökin usein vasta kun poikakissa on syönyt. Mietin vain, että onko tyttökissa niin stressaantunut, että siksi on vatsa löysällä. Kissat on samanikäisiä, mutta on hieman epävarmaa onko samasta poikueesta, kun on maalta loukutettuja. Nuolevat kuitenkin toisiaan.

      • luomukatti

        laita 3-4 hiekkalaatikkoa eri puolille taloa ja tarjoa ruuat kahteen kohtaan , muutaman metrin päähän toisistaan. Jos on aikaa, kannattaa katsoa kanavalta frii (16) " lasten maailma , KISSAKUISKAAJA. siinä käsitellään juuri tappeluita, lattialle kakkaamista, kissojen pelkoja toisaan kohtaan ym.


      • epätoivoiskee

        Kiitos vinkeistä.
        Täytyy kokeilla. Kuulostaa lupaavalta. Olen kuullut tuosta kissakuiskaajasta, mutta en ole vielä katsonut yhtään jaksoa. Nyt on ihan pakko, kun pieni epätoivo alkaa hiipimään tähän touhuun.


    • zinger

      Mulla on kissoilla käytössä vauvojen kylpyammeet ja kuivikkeena Cat's Best öko plus puupohjainen kissanhiekka. Tämä on tavan kissanhiekkaa jonkun verran kalliimpaa, mutta huomattavasti riittoisampaa.

      • kesähelteet

        Hauska idea ja varmaan toimiva. Reunat on korkeat ja tilavuutta riittää. Täytyykin joskus kokeilla.


      • zinger

        Erittäin toimiva varsinkin kaivurikissan kanssa. Ja noita ammeita saa hyvin edullisesti käytettyinä, omastani maksoin 2,5 euroa kirpparilla :)


      • kesähelteet

        Täytyy alkaa metsästämään! Täällä on kanssa sellanen kaivuri. :D


    • noinn

      Sängynaluslaatikko, siis muovinen sellainen ja tarpeeksi iso toimii. Kauppojen kissanhiekkalaatikot, ne suurimmatkin ovat liian pieniä ellei taloudessa ole vain yksi siisti kissa. Normisääntö laatikko per kissa ja tyhjennys ainakin 2 kertaa päivässä.

    • hajukontsa

      Omillani on isot muovivadit, mutta mietin myös varastolaatikoita ja vastaavia, tein yhteen sisäänmenoaukon. Ja olen tottunut keräämään köntsiä. Herra ei peitä omiaan, eli sama, onko ne astiassa vai ulkopuolella. Heti on toimittava.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      52
      1769
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      42
      1568
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      46
      1527
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1477
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1457
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      4
      1375
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      6
      1294
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      9
      1253
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      2
      1122
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      2
      1102
    Aihe