Fasettilukon aiheuttama hengitysvaikeus?

Mantsa

Tahtoisin kuulla kaikilta fasettilukosta kärsineiltä, että minkä tyyppistä hengenahdistusta se on teille aiheuttanut.

Olen jo viimeisen neljän viikon aikana kärsinyt niin ala- kuin yläselkäkivuista ja minulla on samalla ollut melko pahaakin hengenahdistusta. Lääkäri kuunteli keuhkoni ja sanoi, ettei keuhkoissa ainakaan ole mitään vikaa ja hän sanoi minun kärsivän fasettilukosta. Myöhemmin sitten googletin tietoa fasettilukosta ja lukemieni juttujen perusteella fasettilukko tosiaan voi aiheuttaa hengenahdistusta.

Mutta silti minua hiukan epäilyttää, että voisiko juuri nämä minun kärsimäni hengitysvaikeudet olla vain fasettilukon aiheuttamat. En saa välillä vedettyä keuhkoja täyteen ilmaa, koska selkä tuntuu niin kireältä ja joskus pallean kohdallakin on erittäin kireä tunne. Hengitys on välillä pinnallista, enkä kykene edes enää yskimään kunnolla. Joskus hengetysvaikeus on niin pahaa, etttä kokonaisten lauseiden puhuminen on vaikeaa.

Voiko fasettilukko todella aiheuttaa tuon tyyppisiä hengitysongelmia? Onko muilla ollut vastaavia kokemuksia?

4

10408

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rubiikinkuutio

      Lääkäri on oikeassa. Minulla on yli 20v.ollut fasettilukkoihin taipumus, koko selkärangan pituudelta. Väljät nivelvälit, rintarangassa lapojen välissä, aihuttavat tunteen ns.kuin keuhkot kasassa tunteen.
      Hengitys vaikeutuu, koska lihakset on krampissa rintarangan alueelta, nivelvälissä hermo/hermot on lukon puristuksessa,keuhkot ei pääse täyttymään normaalisti.
      Hengenahdistusta, päänsärkyä, johtuen hapen puutteesta, varsinkin lenkkeilessä, sykkeen noustessa, joissain asennoissa, mihin lukossa olevaa nivelen normaalia liikettä olisi tarvittu, sekä myös öisin heräilen samaan. Vatsakivut kuuluu samaan pakettiin, myös lihas-hermosäryt yms. Etupuolelta rintakehän lihakset kipeytyy jopa kosketusaraksi, jos lukkoja ei saa heti purettua.
      Seiso ja yritä vetää keuhkot täyteen ilmaa, yritä tiedostaa missä kohti mahdollinen fasettilukkokipu tuntuu, jos on lukko, loppuu ilman sisäänveto nopeasti, ennen kuin keuhkot on täynnä ilmaa.
      Itse laitan käsivarret rinnan rinnan päälle ristiin, ja lukitsen lantion seistessä, polvet hiukan koukkuun, etteivät lähde liikkeeseen mukaan, käännän vain yläkroppaa, siis vyötäröstä ylöspäin oikealle ja sitten vasemmalle, kiertäessä lukkokohta tyssää kääntymisen siltä kohti, missä lukko/lukot on. Jos se on lapaluiden alapuolella, löydän sen takaa sormin kokeilemalla, sama kaularangassa sormin kokeillen, sekä kiertoliikkein tunnustelemalla. Jos on rintarangan alueella, voit selällään maaten tuntea painamalla joka luun välistä edestä, tiedät laskemalla missä nivelvälissä lukko on, koska selän hermot kiertyvät etupuolelle rintarankaan. Kipu/kohouma tuntuu pitkään jatkuneessa lukkotilassa etupuolellakin..ymmärsitköhän..
      Käy aukaisuttamassa HYVÄLLÄ hoitoon erikoistuneella, tai yritä avata itse. Konstit on monet.

      • kentietääpi

        Ei ne kyllä tollasia oireita aiheuta.


    • Rubiikinkuutio

      No kylläpä aiheuttaa, ja paljon muutakin, riipuen siitä, millä kohti rangassa on lukko/lukot. Meitä on rymiäkin, joissa käydään kyseessä olevan lukkotaipumuksen vuoksi, ollut jo kauan niissä.
      Vuosia käynyt fysitrilla, neurologilla, lopulta neurikirurgilla.
      Et taida nyt oikein tietää millaisesta vaivasta on kysymys, perusteleppa väitteesi? Meitä on nyt tässä kolme saman vaivan kanssa eläviä lukemassa väitettäsi, sulla sitä vaivaa ei taida olla, tai sitten lukot on sulla muualla kuin rintakehässäsi. Pysy asiassa.

    • fasettilukko

      Kuvauksesi sopii täydellisesti fasettilukko ongelmiin.

      Erehdyin koulutetuille DC kiropraktikolle oikaisemaan lantiota. Käyntikerroilla ruksauttivat kaulaa, lannerankaa ja jotain kohtaa lapaluiden välistä. Kokonaisvaltaista hoitoa kun SI nivelen säätö jää tekemättä. Kolmannen käynti kerran jälkeen tuli fasettilukko lapaluiden väliin toiselle puolelle. Ja seuraavan kerran jälkeen useampia lukkoja toiselle puolelle ja sen jälkeen ranka meni 3D kierteelle. Hengityksessä pallea ei aktivoidu ollenkaan. Selän lihakset on hapen puutteen vuoksi jumi tilassa.

      Nyt kun lantio on alkanut liikkua, niin kierrettä on saanut oiottua, mutta lukot vaan kiristyy.

      Lihakset ja ranka liike lääkkeellä elastiseksi ja rintalihakset rennoiksi muuten kiristää edestä. Reiden koukistajien venyttelyä ei kannata unohtaa, jotta suoliluut ovat symmetrisesti ja lanne pyörii.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1600
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1285
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1279
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1267
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1210
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe