Finnsat FSH 2500 PVR -digiboksi vikaantunut

ei_toimi

Huomasin, että boksi ei mennyt päälle kaukosäätimestä. Kovalevy kuulosti pyörivän, vaikka mitään tallennusta ei pitänyt olla menossa. Boksi ei myöskään reagoinut etulevyn I/0-kytkimeen. Resetointi (virran katkaiseminen boksin takana olevasta kytkimestä) ei auttanut.

Avasin boksin, eikä siellä ollut kärynneitä komponentteja. Akun jännite oli vain 2,9 V. Kovalevyn jännitesyötön irrottaminen ennen resetointia ei auttanut. Softan uudelleen asennus ei myöskään auttanut.

Resetoinnin jälkeen etupaneeliin tulee normaali boot-teksti, ja sen jälkeen laite menee valmiustilaan (niin kuin ennenkin) mutta kovalevy jää pyörimään. Toisinaan laite reagoi kaukosäätimeen ja tv-katselu sen kautta voi onnistua, mutta laite ei tunnista kovalevyä. Kun laite lähti ensimmäisen kerran "toimimaan", se oli kadottanut kaikki asetukset, eli siinä oli tapahtunut ns. tehdasasetusten palautus ja oletettavasti aivan itsestään.

Laitteessa on aina ollut seuraavat ”viat”:

- kello saattaa joskus jäädä jälkeen

- jos tallennuksen ollessa käynnissä keskeyttää toisen tallennetun ohjelman katselun, laite saattaa mennä jumiin, mihin auttaa vain resetointi.

Mikähän mahtaa olla vikana..?

6

285

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Huijataanko_meitä
      • Huijataanko_meitä

        Sorry, menin halpaan ja katsoin päivämäärän väärin. Tarkista ja vaihda se akku, kiitos. MuroBBS:n väki on antanut sinulle hyviä ohjeita. Poistun tästä häpeämään tekstiäni...


      • ei_toimi

        Kerropa sinä osaavana, mistä löydän vastaavanlaisen akun? Mitat n. 12 x 5 mm.

        LIR1130 näyttäisi olevan vähän sinne päin (vaikka onkin ohuempi), mutta sitä ei myydä muualla kuin tukussa (tuhansia kappaleita).


      • Huijataanko_meitä

        En ole tähän malliin tutustunut, mutta minkä Muro BBS:n sivulla olevasta powerin kuvasta voi päätellä, niin kondensaattoreista osa saattaa olla viallisia. Olen korjannut muutamia Topfieldin, Handanin, Humaxin ja Samsungin powereita, ja niissä osa konkista on hieman pullistunut (=konkan pää koholla). Olen vaihtanut aina koko konkkasarjan niitä jälkikäteen tutkimatta.
        Tämä virtalähde on suhteellisen avaraa suunnittelua, joten konkat mahtuvat hyvin paikalleen. Olen korjannut tuttavan huoltoliikkeessä korjatun Handanin powerin, jossa oli käytetty mekaanisesti liian kookkaita konkkia. Kun konkat eivät mahtuneet piirilevylle niille varattuun tilaan, niin niihin oli laitettu kytkentälangasta pitemmät johdot. Oli aikamoinen viritys, mutta eihän ne asiakkaalle näy kun kotelo on kiinni;)
        https://www.dvdplaza.fi/forum/threads/finnsat-fsh-2500pvr.69730/page-2 on tämän mallin powerista asiaa viimeisimmässä viestissä. Akku saattaa vielä toimia, mutta Finnsatin joillakin malleilla on kondensaattoreiden kanssa ongelmia ja mm. Verkkokauppa on joskus myynyt varaosina Finnsatin powereita..


    • ei_toimi

      Kyseisessä boksissa on erittäin pieni stand-by-tehonkulutus. Ilmeisesti osa jännitteistä kytketään pois päältä tuolloin, ja ainoastaan 12 V menee emolle, jotta kello pysyy ajassa ja ajastukset onnistuvat. Muutaman eri jännitteen tuottamiseksi powerin ei tarvitsisi olla noin kompleksinen...

    • 6-10

      Outoa, että olet onnistunut hankkimaan Finnsat-digiboksin, joka on vikaantunut. Ne ovat yleensä viallisia jo heti kaupasta tuotaessa, eikä niihin mahdu enää uusia vikoja, koska niissä on jo kaikki viat valmiina.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1590
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1279
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1275
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1258
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1200
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe