ADHD ei ole sairaus vaan luova tila

kreativekaos888

ADHD ei ole mikään sairaus vaan lääkeyhtiöiden keksintö tuhota lasten luovuus. Ei minun aikana huumattu lääkkeillä jos olin vilkas koulussa vaan korkeintaan pistettiin jälki-istuntoon. Sitäpaitsi olin lahjakas kuvaamataidossa, musiikissa ja kielissä. ADHD onkin Art Director Hyper Disorder, koska olen nykyään töissä media -ja mainosalalla.

https://www.cchrint.org/2013/10/10/adhd-awareness-month-bigpharma/

12

362

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ghkh

      Jep jep..hyvin luova olen ja se luonteenpiirre on siunaus.
      Silti adhd vaikeuttaa mun pärjäämistä, joka päivä arjessa. Tehnyt elämästä helvetin ja uuvun aina uudestaan. Uupuminen tappaa luovuuden ja vie minuuden, mutta vieläkin löytyy elämäniloa kun ylös pääsee. Monesti pohjan olen kokenut.
      Flow- tila loppuu aikanaan. Ei kukaan ole ehtymätön ja koko ajan uudistuva.
      Ei pidä vähätellä ominaisuudesta kärsiviä, vaikka itsellesi adhd näyttää olevan vain positiivinen asia.
      42v kokemuksella näen asian näin, itse koettuna.

    • addnimimerkki

      Päivystävä skientologi on näköjään käynyt levittämässä kirkkonsa sanomaa.

      The Citizens Commission on Human Rights International (CCHR) is a nonprofit organization established in 1969 by the Church of Scientology and psychiatrist Thomas Szasz,[1][2][3] headquartered in Los Angeles, California. Its stated mission is to "eradicate abuses committed under the guise of mental health and enact patient and consumer protections."[4] Many critics regard it as a Scientology front group whose purpose is to push the religion's anti-psychiatric agenda.[5][6][7][8][9][10][11][12]

      https://en.wikipedia.org/wiki/Citizens_Commission_on_Human_Rights

      Jos ADHD ei haittaa sinua niin hieno homma. Silloin eivät diagnostiset kriteerit edes täyty. Tilastollisesti ADHD kuitenkin aiheuttaa diagnostiset kriteerit täyttäville melkoisen määrän erilaista kärsimystä elämässä.

      Skientologia taas vaarantaa vakavasti ainakin taloudellisen tulevaisuutesi. Se on vaarallinen kultti, joka käyttää väkivaltaa omia jäseniään kohtaan ja jonka nokkamiehet hallinnoivat miljardien omaisuuksia.

      Voit tutustua skientologian toimintaa paremmin esimerkiksi tämän dokumentin kautta:

      https://en.wikipedia.org/wiki/Going_Clear_(film)

    • MrJuha82outolintu

      Ihan mielenkiintoine avaus, mutta tosin ADHD on uuvuttava sen potevalle ihmisel.

      • Adhd_vankina

        Adhd aikuisena elämä on helveeettiä. Haluan normaalit aivot. En halua olla luova kun aivojen sekamelskaa en jaksa enää


    • vainjokuhörhö

      Minulla ei ole edes sitä ylivilkkausosaa vaan ihan 'pelkkä' ADD. Sairaus se on. Olen luova, kyllä, MUTTA luovuus ei itsessään riitä kompensoimaan muita sairaudesta liittyviä ongelmia tai edes aiheuta niitä. Ärsyttävää tollainen 'ei se mikään sairaus ole. Se on vain luovuuden ja laiskuuden yhdistelmä'.
      Lääkkeet eivät muuten ole luovuuteen vaikuttaneet. Niiden ansiosta saan kuitenkin edes puolet tehtävistäni hoidettua. Joskus jopa ilman että minut pakotetaan siihen!
      Itse olen myös lahjakas (tämän takia sain diagnoosin vasta, kun siirryin lukioon ja pelkk' lahjakkuus ei riittänyt, piti oikeasti aloittaa tekemään töitä), monilla alueilla ja motivaatiota löytyy. Ilman lääkkeitäen kuitenkaan pysty toimimaan. Muutos on huomattava. Se näkymätön este, ADD ei ole enää niin ylitsepääsemätön, kuin mitä se oli. Tiedän, mitä pitäisi tehdä, mutta en pysty sitä tekemään. En pysty myöskään kompensoimaan oireitani uusilla käyttäytymismalleilla... En pysty pysyvästi omaksumaan uusia käyttäytymismalleja ilman lääkkeitä.
      Upeaa jos sinä pystyt. Mutta kaikki eivät pysty. Tämä on sairaus, se, että sinulle se on tarpeeksi lievä ettei aiheuta ongelmia on poikkeuksellista.

      Ennen diagnoosia ADD:sta olin hyvää vauhtia menossa itsemurhan yrittämiseen. 'Mikä minussa on vikana? En minä oikeasti halua olla hankala! Olenko todella näin laiska? Mutta minähän HALUAN tehdä ne, en vain pysty!' Luulin, että olin vain huono ihminen. Nyt tiedän ettei se ollut minun vallassani. Kyse ei ole pelkästä luovuudesta. En mene tässä yksityiskohtiin. Mutta eivät he halua tuhota lasten luovuutta, päin vastoin! Olen pystynyt tuomaan sitä vielä paremmin esille lääkkeen aloituksen jälkeen.

      • Adhd_vankina

        Niin sitä terveet eivät tajua että adhd uuvuttaa ihmisen. Itsekin halusin tappaa itseni ennen kun sain adhd diagnoosi ja ymmärsin miksi aivot ovat sekamelskaa


    • SINÄ OLET YMMÄRTÄMYT ASIAN VÄÄRIN. KUN OTIN CONCETAN (54MG) KÄYTTÖÖNI NIIN SEN JÄLKEEN EN OLE TERVETTÄ PÄIVÄÄ NÄHNYT.

      • Järkikäteen

        Olisiko väärä lääkitys tai pahempaa jopa, väärä diaknoosi? Lopeta hyvä mies se lääkkeen ottaminen mikä sairastuttaa sinua!!!


    • Etumerkki

      Haha, vaimoni saattaisi olla HIEMAN eri mieltä kanssasi. Perhearki "sujuu" siihen malliin, että minulle on annettu vaihtoehdoiksi avioero tai diagnoosin/lääkityksen/terapian hakeminen kaoottisen ajanhallinnan, mielialojen heilahtelun, kärsimättömyyden, huomiokyvyn siroutumisen, jahkailun, jumittamisen, unettomuuden ja impulsiivisen höpöttämisen ongelmiin. Persoonallisuushäiriöstä, masennuksesta tai kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä ei ole diagnostisen kriteeristön mukaan selvästikään kyse.

      • Etumerkki

        Lisäyksenä: olen myös luova ja lahjakas erinäisillä aloilla, utelias, tiedonjanoinen ja älykkyydeltäni testien mukaan vähintään keskitasoa.

        Kuten vainjokuhörhö tuossa yllä kirjoitti: 'Mikä minussa on vikana? En minä oikeasti halua olla hankala! Olenko todella näin laiska? Mutta minähän HALUAN tehdä ne, en vain pysty!' Juuri näin! Tuntuu todella ristiriitaiselta ajatella olevansa laiska ja kunnianhimoton, jos on kuitenkin pystynyt painimaan itselleen kaksi maisterintutkintoa (sitä ennen yliopisto tosin keskeytyi parikin kertaa, pääainetta vaihdeltiin, kävin laihoin tuloksin psykoterapiassa ja vedin lopulta kuusinkertaista mielialalääkeannosta ilman toivottua vaikutusta oletetun depression takia jne.)

        Itselläni ADHD-tietous oli samaa tasoa kuin olettamus "diabeetikot eivät voi syödä lainkaan sokeria". Havahduin asiaan lapseni myötä, jolla päiväkodissa ilmeni suuria vaikeuksia toiminnan omatoimisessa ohjaamisessa, siirtymätilanteissa ja ylipäätään keskittymisen tarkoituksenmukaisessa suuntaamisessa. Toimintaterapian ja kouluavustajan avulla sekä terävän pään ansiosta ykkösluokka meni läpi hyvin, vaikka siirtymätilanteissa on yhä vaikeuksia. Tunteet koetaan todella voimakkaina molemmat. Mallioppimisesta ei oikein voi olla kyse, koska toisella lapsellani ei ole näitä vaivoja lainkaan. Niin juu, läheisistä sukulaisista löytyy pari ilmeistä kohtalotoveria myös.


    • No kuka on väittänhyt, että tämä olisi sairaus. Jos nyt liiemmin terveyskään.

    • Adhd_vankina

      Adhd on sairaus. Adhd aiheuttaa aivojen sekamelskaa. En halua olla luova kun en saa mitään tehty loppuun

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1836
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1622
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      Hämähäkit, kotilot ja hyönteiset
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe