Elämää LXXXVIII Kesäkuussa 2016

Ali-Baba

No kylläpä loppui yllättäen tuo edellinen ketju. Ei muuta kuin uutta putkeen heti.
Saa nähä löytääkö tänne asti "Liperistä"

500

4369

    Vastaukset

    • amummu

      Nii justiisa: uutta sualee ku vanha kualee. Kiitokset vanhasta suljetusta ja uudesta avatusta asianosaisille!

      On ollut tälle eläkeläiselle tänään ihan liian vilkas päivä; monta asiaa hoidettavana. Yksi per päivä olisi minulle ihan sopivan riittävä. Mutta aina ei voi valita. Auto on nyt huollatettu ja katsastettu, oopperaliput jonotettu, lapsia kuskattu, kaupat käyty ja kohta vielä päivän päätteeksi konserttiin Musiikkitaloon, niin sitten onkin tehtävälistan kaikissa kohdissa ruksi.

      Huomenna onneksi löysempi päivä, ei ole kuin maalaushommia ja iltasella as oy:n hallituksen kokous, jossa sitten varmaan meneekin yöhön, kun asioita on taas kertynyt vaikka muille jakaa. Pari riita-asiaakin agendalta löytyy, ja ne jos mitkä vievät ihan turhaa energiaa ja aikaa. Kumpaankin vireillä olevaan asiaan asoy-laki antaa selvät sävelet, mutta se ei kelpaa ao. asukkaille, joten rautalankaa pitää vääntää ja peistä taittaa.

      Nyt pitää lähteä kääntämään kutri ja rakentamaan naama. Ja joku kolttukin pitäisi löytää vaatekaapista, missä edelleen ihan liikaa kampetta. Pitäisiköhän hommata uusi remontti, jos sen avulla lopuistakin tavaroista pääsisi eroon;) No, ei kai. Ehkä saan niitä vielä vietyä uffaffaalle tjms. kierrätyspaikkaan.

      Hyvää kesäiltaa!

    • Alikummitus

      Oopperasta puheenollen niin Oopperan kummituksessa on sellainen ongelma, että kaikki sinne menijät eivät ole varmoja ovatko he menossa katsomaan kummitusta vai olemaan kummituksena!

      Toivottavasti pian kuitenkin näemme ensimmäisen uuden ketjun esityksen Liperin kummitukselta!

      • web_noteerannut

        Että mitenkä? Kyllä kaikki uupperat ovat kummitusmaista ulinaa ja painajaista. Höh, nekin "kuuntelijat" sittaavat siel tulpat korvissa ja koisivat ja se osa joka kuikuilee valveilla, ne ovatkin jo kuulonsa ( ainakin) menettäneitä.

        Mites se tuo ed. ketju napsahti noin poikki? Siihen lukuun pitänee lisätä ne poistetut niin voi olla se 500 siinä. Mitä ne sitten lie ollutkin.

        Tääl nosti melkoisen puuskaista blosista, varmaan toistakymppiä reippaasti välillä. Jotain ukkosrintaman reunoja, oletan.

        Ny pitää jo ötyjä taas toivotella sillä aamulla tuo aarinko nousee ihan liian varhain, ja meikä mukana :(


    • Alinomaa

      Ne poistetut olivat niitä klikkaa tästä, lahjat odottavat, klikkaa biggs. lahjoja vähän jäljellä ja sen seuraajayritykset. Ylläpito totesi ne haitalliseksi mainonnaksi

    • Alkuperäinen-Rapu

      Terve!

      Piti kyllä kertoa tuosta Helsinki-päivän vietosta jo tuolla edellisessä ketjussa mutta se oli loppu kun tulin sinne kertomaan.

      Aloitimme kierroksemme Aleksanterinkadun Helsingin Kaupunkimuseosta. Sinne täytyy mennä uudestaan paremmalla ajalla. Siellä on kertomuksia ja erilaisia esineitä, kun rakkaus on loppunut, vain joku esine muistuttaa siitä.

      Sieltä jatkoimme Espalle. Siellä Espan lavalla oli juuri menossa Stadin friidun ja kundin valinnan julkistaminen. Leena Uotila ja Pekka Sauri saivat nuo "arvonimet."

      Lavalla jatkui erilaiset musiikkitarjonnat sen jälkeen. Kylmä oli, ja väkeä joka paikassa valtavasti. Siirryimme sitten Kappelin terassille ja pienen jonotuksen jälkeen löysimme pöydänkin aivan lavaa vastapäätä. Ystävättären siskokin löytyi sieltä ja koska pöydästämme vapautui neljäs tuoli, niin yksi mies siihen pyysi lupaa istua. Hän "seurusteli" meidän kolmen naisen kanssa. Kilistimme Helsingille. Joku hänen kaverinsa tuli sinne sitten ja kun hän poistui pöydästämme, kätteli meidät kaikki ja kiitti ihanasta seurastamme. Ei siis tullut sen kummempia "seurustelutarjouksia."

      Sieltä ystävättäreni ja minä jatkoimme matkaa Ooppera-talolle. Siellä ulkolavalla esiintyi Kansallisbaletin kesäkiertue.

      Saimme nauttia katkelmia useista baletti-esityksistä. Bajadeeri, Le Corsaile, Don Quijote, Joutsenlampi, Kaunotar ja hirviö, Lumikuningatar, Prinsessa Ruusunen, Pähkinänsärkijä, Hiirikuningas ym. ym. Tuli "gulduuria" oikein roppakaupalla. Sen jälkeen kotiin. Mukava päivä, vaikka väkeä oli joka paikassa aivan valtavan paljon.

      Trassiremontille ei loppua näy. Aivan iltapäivällä tänään siellä oli joku kaveri töissä, mutta kun ei näe sinne, niin ei tiedä yhtään, miltä siellä näyttää. Eipä auta muu, kuin odotella.

      Meinasi unohtua. Kiitos Ali entisestä- ja uudesta ketjusta.

      Nyt sanon minäkin hyvää yötä!

      • Alikummitusolento

        Tupas oli hyvä matkakertomus. Tuli ihan puistattava ajatus mieleen nähdä El Klenkka siellä baletissa esiintymässä linkuttavana Don Quijotena.
        Kaikkea se mielikuvitus voi luoda virtuaaliseen maisemaan!

        ps. muistaako kukaan koska agentti ilmoitti palaavansa julkisuuteen kesähommiltaan?


    • Cee-Lila

      Kiitos Alille uudesta ja entisestä. Huomasin vasta nyt tämän uuden. Laskin että parissa kolmessa päivässä oli poistettu 17 viestiä, joten ne ynnä 483 teki sen 500.

      On Ravulla ollut vaiherikas päivä Hki-päivänä. Laskin, että Hki täytti 466 vuotta. Ei agentti tainnut mitään arviota antaa, milloin palaa kesähommiltaan.

    • web_menossa

      Aamuja ja eiköhän Ali Ballerina mennä jo ettei taivas putoa niskaamme ja kosta laiskuutamme, :)

      Voe läppä, siis ei muuta keinoa välttää moista katastrohvia? Aarinko paistais ja ihan blägis järvenpinta niin vois muutakin ajatella ajanvietoksi kun töitä.... Hai, lähtis vaik markkinoille.

    • amummu

      Jaa että oopperan kuuntelijoilla tulpat korvissa. Ei tartte. Mutta mitäs tekevät net, jotka menee näihin kaikenmaailman festarikonsertteihin. Niihinhän oikein suositellaan kuulosuojaimia, melu kun on infernaalinen.

      Jo silloin, kun vielä olin työelämässä mukana koulutushommissa, niin po. oppilaitokseen oppilaita valitseva konklaavi valitteli, ettei enää tahdo löytää nuoria, joilla normaalit näkö ja kuulo. Mikä lie tilanne tänä päivänä. Tuskin ainakaan parempi.

      Olipa eilisiltainen konsertti taas semmoinen kokemus, että sen voimalla voin elää pitkään. En voi tajuta, miten jotkut osaavat soittaa! Ja miten toiset osaavat säveltää! Ja millaisia elämyksiä niiden yhdistelmä voikaan ihmiselle antaa!

      Tänään onkin taas pitkästä aikaa kettislenkin vuoro. Se on saanut olla kotona emäntänsä kanssa ja välillä lomaillut kaverinsakin kanssa. Juuri nyt se on taas kotonaan mutta emäntänsä on jossain asioilla, joten tämä mummu lähtee lenkille. Siirtyypähän hyvällä tekosyyllä maalaus- ja klapihommat taas vähän eteenpäin; jihuu Ja jos huomenna tulee sade, niin sekin auttaa meikäläistä:)))

      Pojantyttöni eilen myös kertoi Helsinki-päivästään. Olivat koko perheen voimalla viettäneet sitä eri tapahtumissa. Tyttö totesi, että ei tykännyt. Kysyin miksi. Ja vastasi, että hän inhoaa paikkoja, missä paljon ihmisiä. Taitaa tulla raasu isovanhempiinsa. Tuo väenpaljous on minullekin syy olla lähtemättä mihinkään tapahtumiin, missä yleisö velloo valtoimenaan. Tapahtumat, missä jokaisella on oma paikkansa, kuten elokuvat, teatterit, OOPPERAT, ovat ihan toinen juttu. Siellä jengi pysyy aloillaan, eikä tuota ahdistavaa tungeksimisefektiä synny. No, joo, kyse kai itse hankitusta päänsärystä.

      Nyt kettistä hakemaan ja tassua ja tossua toisen eteen. Hyvää päivää!

      • web_kuulin-ehkä

        Mitääääh? Sannoiks joku jotain kun vähän huonosti kuuluu :))
        Vai että elää konsertilla pitkään, no se on sitten säästöä ruoassa kuitenkin. Auts!

        No totta että ne jotkut osaavat soittaa, minäkii ihan jo sujuvasti, tosin vain tällä luurilla...

        Mutta ny kunnolla mantereelle säveltämään Fiskarin 1500 kädessä ja takuusti pelit soi. Toivottavasti siel asoyn kokouksessa pärjää pienemmällä tahtipuikolla kuin rautakanki.


    • Cee-Lila

      Vai ettei oopperassa tarvita korvatulppia. Eikös jotkut koloratuurisopraanot saa vaikka lasit särkymään, luulisi siinä kuuloluidenkin olevan kovilla:-) Webskuli on särkenyt kuuloaistimensa kaikenmaailman moottorisahojen sulosoinnuilla.

      Entäs sitten Ali? Kyntänyt kaikenmaailman meriä ja kamelilla ratsastanut aavikolla, korvissa vain hiekkadyynien tuuli suhisee. Rapu vain hiljaisissa vesissä kulkee takaperin ja väistelee mertoja onnistuneesti, minä skorpionina polttelen klabbejani aavikolla, nykyisin partsilla vain onneksi. Enkä niitä polttele, pysyttelen sisällä kuumimman ajan. Eli valtakunnassa kaikki hyvin.

      • Alkuperäinen-Rapu

        En pääse partsille vielä, mutta kyllä nyt, tälläkin hetkellä on tarjolla silmäniloa tuossa alapihallakin, kun komeita, pitkiä, tatuoituja, leveäharteisia, lihaksikkaita, ruskeita, paidattomia miehiä on oikein monta puuhaamassa tikkailla. Onpas virolaisilla miehillä raamit! Luulen, että nuo kaikki ovat virolaisia.

        Nyt siellä trassillani on tekemisen meininki, joten jokohan pian pääsen taas siivoamaan ja kalustamaan uudistetulla partsillani.

        Lintuasiaa. Kyllä ovat laiskanpulskeita nuo kalakotkan isot poikaset. Eivät edes viitsi paljon siipiään räpytellä ja peffaa eivät saa nousemaan yhtään ylös pesänpohjalta. Emo kantaa kalaa ja vielä syöttääkin noita laiskimuksia. Hailuodon sääkset olivat kovia harjoittelemaan heti kun suinkin kynnelle kykenivät. Se jalkavammainenkin oppi hyvin lentämään.

        Muistat kai Web laittaa Fiskarsilla taikomasi sulosoinnut viivoille. Ties minkä hitin sävellät.


      • Cee-Lila
        Alkuperäinen-Rapu kirjoitti:

        En pääse partsille vielä, mutta kyllä nyt, tälläkin hetkellä on tarjolla silmäniloa tuossa alapihallakin, kun komeita, pitkiä, tatuoituja, leveäharteisia, lihaksikkaita, ruskeita, paidattomia miehiä on oikein monta puuhaamassa tikkailla. Onpas virolaisilla miehillä raamit! Luulen, että nuo kaikki ovat virolaisia.

        Nyt siellä trassillani on tekemisen meininki, joten jokohan pian pääsen taas siivoamaan ja kalustamaan uudistetulla partsillani.

        Lintuasiaa. Kyllä ovat laiskanpulskeita nuo kalakotkan isot poikaset. Eivät edes viitsi paljon siipiään räpytellä ja peffaa eivät saa nousemaan yhtään ylös pesänpohjalta. Emo kantaa kalaa ja vielä syöttääkin noita laiskimuksia. Hailuodon sääkset olivat kovia harjoittelemaan heti kun suinkin kynnelle kykenivät. Se jalkavammainenkin oppi hyvin lentämään.

        Muistat kai Web laittaa Fiskarsilla taikomasi sulosoinnut viivoille. Ties minkä hitin sävellät.

        On sinulla hyvät näkymät siellä, kun näet noita komeita miehiä siellä pihamaallasi. Tatuoinneista en niin välitä, mutta muut laatusanasi ovat minunkin mieleeni miehen ulkonäössä. Mitä kieltä puhuvat, on sivuseikka:-)


      • Alkuperäinen-Rapu
        Cee-Lila kirjoitti:

        On sinulla hyvät näkymät siellä, kun näet noita komeita miehiä siellä pihamaallasi. Tatuoinneista en niin välitä, mutta muut laatusanasi ovat minunkin mieleeni miehen ulkonäössä. Mitä kieltä puhuvat, on sivuseikka:-)

        Kyllä, mutta vain pihalla ovat. En minäkään ole mikään tatuointien ihailija, mutta tuossa treenatun hauislihaksen päällä yhdellä miehellä, se on aika hyvän näköinen. Yleensä en kannata tatuointeja, vaikka niitä on nykyisin yhdellä jos toisellakin. Jos koko kroppa on tatuoitu, niin ei ole enää kaunista miltään kantilta katsottuna. Komeita miehiä ovat kyllä.


    • Ali-von-pulla

      Minä olen ja niitä kotkanpoikia ihmetellyt. Ei niitä näytä lentämisen harjoittelu kiinnostavan. Voisikohan olla eläinten kasvatusongelma kyseessä eli emo kantaa liikaa ruokaa niille joka päivä ihan kuin vanhemmat pullaa lapsilleen joita ei sitten enää ala oma pullan hankinta edes kiinnostamaan vaan jäävät suu auki makaamaan peräkammariin ja lähtevät korkeintaan äidin autolla ja rahoilla näyttämään varallisuuttaan rahvaalle.

      Voisiko olla niin, että jos emo jättäisi jonain päivänä ruoan kantamisen väliin, niin alkaisi siivetkin vipattaa? Va säjer ni?

    • web_unessako

      Vai niin että laiskoja kotkanpoikia? No ne joko lähtevät aikanaan tai kuolevat, siinä vaihtoehdot.

      Webs oli kyllä illalla niin puhki Fiskarssilla säveltämisestä etten jaksanut tänne edes vilkaista. Mutta vaikka nuotteja ei kukaan kirjannut niin iso häkillinen uunipuita ilmestyi särkälle kuivumaan. Mutta niin on käsikin ettei oikein sormet tottele käskyjä ja pito on vähissä. Siltikin verkoille on lähdettävä.
      Illalla sitten kioskipäivän lopuksi talkoot ohjelmassa :(

      Lukaisinko oikein että Rapsrallaa toivoo remontin jatkuvan koko kesän ja Ceen toiveissa että heidänkin pihalle reiskoja ilmaantuisi? ;)

      Jeps, mennääs sitten....

      • amummu

        Kuuluuhan talkootanssit myös ohjelmaas? Onneks tanssimisessa jalat hoitaa päätyön, mutta kyllä sormien pitoakin tarvitaan, jos meinaa tanssikaverinsa pitää ruodussa, eikä päästä häntä viemään:))

        Tässä kun on jonkun vuoden jo seuraa pidetty, niin pakko kysäistä, että eikös ne puut/metsät ole siellä kaikkien böndejen periferiassa ja loppuneet, kun niitä joka kesä käyt terveytesi uhalla kaatamassa/hakkaamassa/pilkkomassa, jne. Sinun vauhdillasi taitaa kohta jo rajan pinnan metsiköt tulla kaatovuoroon:)))


    • Alkuperäinen-Rapu

      Aamupäivää, sateista sellaista, ainakin meidän seuduilta kaikille!

      Tuo vesi, mitä taivas viskoo, näyttää kylmältä ja harmaalta. Paras pysytellä sisätiloissa.

      Kotkan aikamiespojat popsii taas pesässä emon tuomaa kalaa. Kyllä siinä taitaa olla syy, että ei viitsi lähteä itse ruokaa hakemaan, kun "äityli" sitä tuo ja jos jälkeläinen ei viitsi sitä itse edes repiä suuhunsa, niin emo syöttää. Tekee oikein pahaa katsella tuota menoa. Eihän ne enää mahdu siipiään siinä pesässä levittelemään. Joskus joku yrittää, mutta hyvin pian luovuttaa ja käy makailemaan.

      Komeita remonttireiskoja ei ole tänään näkynyt, ei kuulunut täällä. Vaikka ovatkin "silmänruokaa", niin totuus on kuitenkin se, että toivoisin jo partsini aukeavan minun käyttööni, vaikka komistukset katoaakin sen siliäntien.

    • Cee-Lila

      Sateista ja pimeää päivää, ukkonenkin jyrähtelee. En minäkään reiskoja sikäli kaipaa, että jonkinalan remppa alkaisi asunnossamme. Talo on 22 vuotias jossain vaiheessa vuotta, joten kai tässäkin jonkin alan remppa joskus alkaa. Toivottavasti on niin hyväkuntoinen, ettei ala.

      Web se häärää niin, että ei kivutonta päivä näe.

      Kotkanpojat illallakin kokeilivat siipiään, mutta lentoon asti eivät uskaltaneet.

    • amummu

      On se niin väärin! Meidän remonttireiskat eivät paljon paitojaan riisuneet. Syksyn ja talven säät pitivät siitä huolen. Nyt voi kyllä olla parempi tsäänssi tatskojen tiirailuun (en kyllä tykkää niistä yhtään), kun aitojen rakennus alkaa jossain vaiheessa.

      Eilen taas pääsi yksi as oy:mme osakas nostamaan raivon pintaan. He osaavat kyllä vaatia, mutta mihinkään yhteiseen tekemiseen eivät osallistu. Jopa heidän kämppänsä pieni, uusittu muutaman paneelin ulkoseinäala maalattiin toisen asukkaan toimesta - pyrimme pienet asiat tekemään itse emmekä teettämään vieraalla.

      Nyt näyttää siltä, että sateessa on tulossa tauko, tai ainakin se heikkenee jonniin verran. Joten rotsi niskaan ja koiran kirppujen tuuletukseen. Lähdettävä muutenkin, salamanlaskijassa salmaoita roppakaupalla ja tulossa nille nurkille, eli kettiksen noutoon.

      Kävin juuri äsken, kesken tämän kirjoittamisenkin hakemassa koiran. Nyt juuri alkoi sataa kaatamalla, ja jyriseekin. Kreivin aikaan sain siis ukkosta suunnattomasti pelkäävän "koiran turvaan". Oli tuosta tutkadatasta taas kerran oiva hyöty.

      Sadekin kuuluu kesään, joten hyvää kesäpäivää!

      • Cee-Lila

        Tuo on juuri se vaikeus oman asunnon omistamisessa, kun varsinkin (yli)iäkkäät asunnonomistajat eivät halua mitään uudistuksia taloon, eivätkä osallistu mihinkään, mutta eivät myöskään maksa mistään. Olen lukenut noista paljonkin juttuja. Omaa kokemusta ei siis ole. Emme mekään osallistu talomme töihin, koska asumme vuokralla ja emme saa mitään tietoa talon asioista, koska asuntomme omistaa firma, joka saa varmaan tiedon talon asioista, mutta ei informoi meille mitään. Eikä tietysti kuulukaan. Olen jopa lukenut, että talon hallituksen kokouksista ei tarvitse antaa kopiota edes talossa asuville asunnonomistajille, jolleivät pyydä erikseen. Maksamme kyllä melko suolaisen vuokran, joten nautimme merinäköalasta niin kauan kuin voimme. Emmekä vaadi omistajalta mitään remontteja asuntoomme, missä olemme asuneet jo 10 vuotta. Olemme hyvin siistiä väkeä, lapset eivät ole sotkeneet seiniämme, eikä kotieläimet raapineet lattioitamme, koska jo vuokrasopimuksessa kotieläimet kiellettiin, samoin tupakointi sisätiloissa. Kotieläimiä meillä ei ole ollut koskaan ja tupakoinninkin lopetimme jo 30-vuotiaina. Partsillakaan emme anna vieraidemme tupakoida, pihalle saavat mennä. Olemme aina asuneet vuokralla ja koskaan ei ole asuntomme jäänyt karmeaan kuntoon, paremminkin olemme saaneet kiitosta siitä, miten hyvässä kunnossa asuntomme on ollut pois muuttaessamme. Tähän muuttaesamme asunto ei ollut järin hyvässä kunnossa, eikä juuri mitään remppaa ollut tehty, mutta tyydyimme siihen. Emme ala omin varoin asuntoa parantamaan, tietyin osin kylläkin olemme sitä tehneet.

        Kun olin appeni asunnon myyjänä tässä taannoin, sekä asunnon välittäjä että ostajat ihmettelivät asunnon hyvää kuntoa ja siisteyttä, oli kuin pakasta vedetty. Talo oli tosin vasta 11 v vanha. Asunnossa oli asunut aiemmin vain yksi vanha nainen, sen jälkeen appi, vielä vanhempi yksinäinen mies. Apen asunnosta pidin huolta minä että kerran kuussa käynyt paremmin siivoava henkilö.

        Jopas tuli nyt löpinää, mutta sen kirvoitti tuo A-mummun talossa asuva välinpitämätön asukaspariskunta. Näitä eripurajuttuja olen myös lukenut mökkinaapureista. Meillä ei ole kyllä mökkiäkään, mutta jos olisi, olisi se toinen riesa.


    • Hundraenalis

      Den här är också där men nu ger fan och åker dit!

      Se oli pakollinen pakkoruotsin päivittäinen harjoitus. Stackars oss!

      Haksaa päivää ändå. Jag tycker när det "hundrar"

    • Cee-Lila

      Myös meillä on satanut kaatamalla, välillä hiljakseen riputtelemalla. Sanontahan on, että ennen juhannusta sataa laariin. Maajussit sen tietää. Jussi on jo ensi viikon lopulla. Ennusteet jussin säästä ovat taas kuulemma heittäneet kuperkeikkaa. Jospa heittävät takaisin. No ei väliä mitä säätä tulee. Jos sataa, saa kokotkin polttaa, mikäli syttyvät yleensä.

      • web_goldfinger

        Täälläpä ei ole satanut, ei jyrissyt mutta tuulta riittää. Nyt kioski kiinni jo ja tunnin päästä pitää olla jo mantereella menossa sinne talkoisiin. Ei paljon ehdi henkeä välillä vetää, saati että raajat ehtisivät välillä toipumaan kurmuutuksista, eli ei "tervettä päivää".

        Sellaista se täällä tahtoo olla kun kysyntää olisi enemmän kuin tehdä ehtii. Mutta eiköhän tuossa Jussin tienoilla vähän helpota, tai sitten ei :)

        Nää menee ny vähän ykstotisiks raporteiksi mutta ei mahla mittään:Time is money, money is my honey ocksåvidare......


    • Cee-pesänseuraaja

      Paltamon sääksenpesällä on kolme kuoriutunutta poikasta, mutta nyt pesän ylle on jostain pudonnut iso paksu karahka, jota Miila (emo) ihmettelee. Mistä se on siihen tullut? Paltamon pesä on hyvin soisella alueella, jossa ei paljoa puita kasva. Miilalla on edessään osittain syöty kala, jota ei syötä poikasille kun tuo karahka törröttää edessään. Isä, Penna -nimeltään, on tuonut kalaa harvakseen. Tiedä mistä asti joutuu hakemaan?

    • web_kotona

      Ööh, sanoi hän eikä paljon muuta virkkanutkaan. Nyt vasta talkoista tontille ja ukkosrintamaa pukkais tulemaan, lähellä on jo.

      Olette puhunut noista paljon vaativista mutta mihinkään osallistumatta. Se tuli taas hyvin todettua noissa(kin) talkoissa. Meitä taisi olla tusina vaikka jäseniä on kyllä pitkälti toistasataa. Osa ei tietysti pysty tai pääse ihan hyväksyttävistä syistä, perhe, työt tai asuminen kaukana. Tai sairaus joka salli noin fyysisiä hommia.

      Osa on taas niitä " aina hyvän tekosyyn" keksijöitä, toistuvasti samoja.

      Nyt se myräkkä vesipaisteineen iski jo eli varsin tarkka oli tuon sovelluksen ennuste. Lähes minuuttitarkkuus.

      Nyt lepäämään joten ötyjä kaikille.

      • Alinkukkuu

        No eihän se nyt mikään ihme ole, että herää 0430 kun menee nukkumaan jo klo 1630 :)


      • web_vesipaiste

        Morot kaikille ja etenkin tolle "vanhalle porolle".
        Kuka noin pitkään aamulla nukkuu että vasta 04:30 herää, no tänä aamuna meni lähelle tuota kyllä. Oli sen verran puhki eilisestä.

        Arvausta, tuliko vettä koko yön? Tuuliko niin maan per...pirusti nyt aamulla? Tuliko kaatamalla vettä niskaan tuolla verkkokeikalla?
        Tuleeko edelleen ja puhaltaako?

        Jos vastasit kaikkiin kyllä, olet arvaustieteen tohtori!


    • amummu

      Aamupäiviä!
      Ja vettä sataa. Ja niin kauan kuin sataa, niin minä voin hyvällä omallatunnolla olla tarttumatta pensseliin. Siirtelen halukkaasti hommaa koska minua kaamoittaa taas se kumartelu, mikä sokkeleita maalatessa tulee eteen. On minulla jakkarakin, mutta ei senkään päältä selkä suorana pysty joka kohtaa maalaamaan.

      Tänään on kivaa odotettavissa. Menen katsomaan tytön heppaleirin päättäjäisiä, johon kuuluu myös ratsastuskisa. On koulu- ja esteratsastusta. Tyttö itse on "intoa täys ku kähösen pässi". Kaiken lisäksi ratsastaa hevosella, joka on kuulemma aikuisellekin jonkin asteinen haaste. Tyttö vaatii itseltään mielestäni ihan liikaa kaikissa asioissa, harrastuksissakin, mutta se on hänelle luonteenomaisempaa kuin haasteiden välttely, joten uskon, että jännittämisensä pysyy asioissa. Eilen pelkäsi epäonnistumistaan juuri itsepäisen hevosen käsittelyssä.

      Pelottavaksi on mennyt nämä toisten (ihmistenkin?) mielipiteiden vihaamiset. Ei riitä, että somessa suggeroidutaan ja suggeroidaan tappamaan toisin ajattelijoita sanoin - sananvapauden nimissä - vaan jotkut ääliöt sitten muuttavat nuo sanat teoiksi. Vihaamisen valloille päästäminen kaiketi on yksi yksilön vapauksista, vaikka sen hallinnan tulisi olla velvollisuus.

      Nyt pitää tarttua imuriin. On jokunen tovi, kun sitä viimeksi tein. Sängyn alta hyökkäävät koirat jo nilkkoihin, joten imurointi tapahtuu pelkästään turvallisuussyistä.

    • Cee-Lila

      Pimeänsateista päivää. On ihme, miten pimeää voi olla keskellä päivää ja näin lähellä juhannusta. Minunkin pitäisi tarttua imuriin, mutta se on kuin tervanjuontia.

      Tuo Lontoon kansanedustajan surma eilen on aivan karmea vihatapaus. Samoin se Orlandon yökerhotapaus. Jos vihaa jotakin asiaa noin syvästi, ei pitäisi kuitenkaan ottaa oikeutta omaan käteen, siitä eivät maailman asiat ainakaan paremmaksi tule.

    • Alinormaali-koppi

      Eiköhän se ole niin, että jos viha menee niin kovaksi, että on käytävä ihmisten kimppuun, tappamisesta puhumattakaan, niin sellaisten paikka pitäisi olla hyvin suljetussa pehmeäseinäisessä kopissa, ja pitkään!
      Vihainen voi olla ilman väkivaltaakin. Se on silloin normaaliutta.
      Sataa muuten mukavasti ja yllätys yllätys, monta kymmenta vuotta kadoksissa ollut vanha kaveri Hampurin ajoilta ilmaantui takaisin eetteriin .

      • Cee-Lila

        Nyt paistaa jo aurinkokin ja hyvältä näyttää sää. U oli kolmisen tuntia töissä tässä välissä ja silloin minäkin nostin itseäni niskasta kiinni ja imuroitsin kämppämme, svippasin parketit mattojen väleistä ja pyyhin pölyt pahimmin näkyviltä paikoilta, eli vähän sieltä sun täältä noin niin kuin silmämääräisesti.

        On se mukavaa, että joku vanha kamusi on löytynyt Hampurin ajoilta taas uudelleen. Olikohan nettiystävällämme Riitulla osuutta asiaan? Riitu ei ole taas aikoihin kertonut mitään itsestään ja siitä Unna-koirasta. Olisi kiva kuulla.

        Sain tänään sukumme nuorimmaisen 5 kk:n pituus ja painotiedot tekstiviestillä, oli taas saanut jonkin rokotuksen ja itki ja vierasti neuvolatätiä. Vastasin ettei ole ihme, kun joka kerta siellä paikassa piikitetään! Seuraava rokotus on vasta yksi vuotiaana. Katsoin pituus ja painokäyrää oman esikoisemme vastaasiin ja huomasin että samalla lailla kasvoivat, vaikka poikamme syntyi yli kilon pienempänä.


    • Cee-Lila

      Katsoin äsken taas eri lintujen pesille, että mitäköhän sieltä karahkoiden seasta näkyy? Näin montakin pientä sääksenpoikaa, yksi söi hyvin emon syöttämänä, toinen makasi paikallaan, liekö saanut jo annoksensa? Karahkat oli siirretty syrjään, kuka lie käynyt sisustustöitä tekemässä? Varmaan Paltamon pesällä isä-Penna, joka on kuulemma ahkera sisustaja. Miila jo hermostuu välillä, toisi kalaa eikä karahkoita.

    • Alikotkansilmä

      Kyllä ne merikotkan poikaset taitaa tosissaan olla peräkammarin kotkanpoikia.
      Ei niitä kiinnosta siipiään heilautella. Ei ne edes tappele sapuskasta keskenään vaan odottavat että äiti paloittelee ja tuo suuhun.
      Yksi on sentään päässyt sille emon oksalle seisoskelemaan muuten makaamiseltaan pesän pahnoilla.

      Melkoisen vetelä kotkaporukka. Mitähän se niiden äiti ajattelee?

    • Alinowski

      Minun IE jotenkin pottuilee, enkä tiedä miksi se niin tekee. Tuokin edellinen mikä nyt näkyy täällä chromessa näytti niinkuin olisio kadonnut ja perään lähettämisen jälkeen tulee ruutu haluatko poistua tältä sivulta vai jäädä. Eikä sekään tule joka kertaa. Onkohan se niitä Win 10 kaappausyrityksiä mikä käy exploreria sotkemassa. Ven vet!

    • Alitarkkana

      Kävin siis tarkistamassa chromessa ja täällä viesti ei kadonnut näkyvistä vaan ilmestyi heti luettavaksi. Ei tullut liioin miotään kyselyruutuja eli tunnistamaton IE ongelma on

    • Cee-Lila

      Vastasin sinulle Ali äsken, mutta se on kadonnut. Olen täällä aina chromella, IE pottuilee. Nyt pottuili siis chromekin. Minäkin kävin elämässä äsken IE:llä niin pottuili heti, haluanko pysyä sillä sivulla vai en. Kun vastasin että haluan, ei toiminut kuitenkaan, pakko oli vastata että pois.

      • D.W

        Jaa että ie:kin pottuilee, yleensä kyllä pottuilee ea.


      • web_löhöilee

        Illat jo viimeinkin, ja vai tuollaista peliä taas IE:n kanssa? Vaikuttais joltain bugilta scriptien luvussa tälle foorumille. Mahtoiko nyt ilmaantua viikolla kun tulivat kk-päivitykset.
        Siihenhän ei tule enää mitään muuta kuin tietoturva-päivitys.
        Happanee happanee siis.
        Itse en voi nyt millään laitteella tuota kokeilla.

        Voi tietysti johtua tästä sivustostakin, tiedä häntä. Siis tuki IE: lle "poistumassa" hiljalleen Edgen eduksi.
        Siirtykää pikkuhiljaa kunnon selainten käyttöön :)

        Jee, olipa myräkkä päivä ja lisää on luvassa useaksi päiväksi, suakel. Mutta nyt on "löhö"-olotila kun pääsi taas saanassa käymään.


      • web_huu
        D.W kirjoitti:

        Jaa että ie:kin pottuilee, yleensä kyllä pottuilee ea.

        Perhana, näenkö mitä luulen? Itse DWho palstalla?


      • D.W
        web_huu kirjoitti:

        Perhana, näenkö mitä luulen? Itse DWho palstalla?

        Minäkö muka olisin se mukava ja komea turkulainen?


      • web_vatuloi
        D.W kirjoitti:

        Jaa että ie:kin pottuilee, yleensä kyllä pottuilee ea.

        Niin, meinaaks tuo pottuilu vähän niinkuin perunointia?


      • D.W
        web_vatuloi kirjoitti:

        Niin, meinaaks tuo pottuilu vähän niinkuin perunointia?

        Perunoinnista en mene takuuseen, mutta kävin jo antamassa pientä puoluepoliittista ynnä katupartiointi vinkkiä tuolla pyhässä ketjussa. Ilman pottuilua tietysti.


      • web_tuumii
        D.W kirjoitti:

        Minäkö muka olisin se mukava ja komea turkulainen?

        No kyllä nuo adjektiivit vähän epäilyttävät. Mutta kun ei voi aitoustodistustakaan vaatia.


      • web_luuraa
        D.W kirjoitti:

        Perunoinnista en mene takuuseen, mutta kävin jo antamassa pientä puoluepoliittista ynnä katupartiointi vinkkiä tuolla pyhässä ketjussa. Ilman pottuilua tietysti.

        Aha, no meikä ei ole jaksanut tai ehtinyt/ viitsinyt muualle vilkuilla kuin tähän "perinteiseen".
        Tänne ovat saaneet vauhtia lisää tukilinkein niin et luurilla pääsee 4G:llä jopa kolmee kymppiä. Huisia parannusta siis.


      • D.W
        web_luuraa kirjoitti:

        Aha, no meikä ei ole jaksanut tai ehtinyt/ viitsinyt muualle vilkuilla kuin tähän "perinteiseen".
        Tänne ovat saaneet vauhtia lisää tukilinkein niin et luurilla pääsee 4G:llä jopa kolmee kymppiä. Huisia parannusta siis.

        No, nopeus se on sekin..no joo, onhan se hyvä nopeus jos siellä ties missä saaressa olet.


      • web_tyytyväinen
        D.W kirjoitti:

        No, nopeus se on sekin..no joo, onhan se hyvä nopeus jos siellä ties missä saaressa olet.

        Jep, velipojalle kun tonne mantereelle menee niin pudottaa jopa neloselta kakkoselle eikä meinaa sivut aueta oikein mihinkään. Tai ainakin vaatii pitkät eväät.


    • Alipaparoff

      Täsmälleen sama vika kuin minulla, eli se on IE tai Suomi24 lähtöinen! Hyvä tieto ja takaa etten ollut tullut hulluksi ja itse aiheuttanut jotain kähnää!

    • Alkuperäinen-Rapu

      Kyllä nyt on kuunneltu tangoa ja Olavi Virtaa. Huomenna sitten lisää kun uusia tangontaitajia seulotaan.

      Voi, voi tätä sateen määrää. Vähempikin riittäisi. Kuivin kengin ei päässyt aamuisella kauppareissulla, kun viemärit eivät jaksaneet vetää kaikkea ja lammikoita ei enää pystynyt kiertämään mitään kautta. Oli vaan kahlattava. Lapsethan tykkää läträtä veden kanssa, muistan sen omista lapsistanikin. Hymyilytti tuolla Malmin-torilla, kun pieni tyttö punaisissa kumppareissaan hyppi vesilammikossa. Hauskaa oli!

      Tänään minä näin kun tulin kaupasta, että yksi "reiska" nojaili piha-aitaani. Menin kysymään häneltä, että onko mitään tietoa, koska parvekkeeni on valmis, kun työn piti valmistua viikossa, kahdessa? Kysyin vielä, ovatko he tehneet muita parvekkeita jo valmiiksi? Minunhan piti olla ensimmäinen?

      Ei kuulemma ole yhtään valmista. Kertoi, että minun parvekkeestani tulee "näyttö parveke", mistä näkyy heidän tekemänsä työn laatu!

      "Ensi viikolla kaksi päivää" sitten on valmis. Oli vähän "hoono" suomenkieli, mutta selvää sai kuitenkin.

      Vielä noista kotkista. Eivät tosiaan viitsi edes räpytellä enää siipiään. Emo lentelee pesän lähellä ja yrittää varmaan houkutella niitä lentämään, mutta ne vain katselee makuulta pääkenossa, mutta muuta ei sitten tapahdukaan. Välillä kiljuvat nokka ammollaan, kun pitäis saada taas ruokaa. Ja emohan tuo ja tosiaankin syöttää niitä.

      Hyvää yötä ja kauniita unia kaikille!

    • Alikattipers

      Oliko DW välillä pidätettynä, vai missä. Hyvä ettei jo eulogiaa kirjoitettu, vad?

    • Alibaari

      Rouva Calvadokselle on raportoitava tällaisena käkenä, että se IE ongelma on nyt tainnut poistua ihan omin nokkineensa. Ei ole tämän vuorokauden puolella tullut mitään häirintäluukkuja ja poispääsyn esteitä. Alles ist talles.
      Mie siis viel kukun vaik Webskatti kohta nousee ylös. Myö ollaan eri työvuaroissa :) (Paitsi et miul ei ole moottorisahaa , kirvestä eikä mökkiä. On kyllä monta pulloa puolalaista huippuwotkoo eli yhdistävä tekijä molempien töissä on kurva puolalaiset) (Kun vaan joku viel jois sitä mut kun ei, siellä ovat baarihyllyä koristamassa vaan. Onneks ei vanhene)

    • webs_nukkui

      Tänä aamuna websi teki poikkeuksen, nukuin ihan viiteen asti. Pirukseen tuli yöllä taas vodaa ja nurkissa vinkui.
      Ehkäpä tänään saa myös Husqu vapaata ellei sitten tuleva mylläkkä kaada puita, voi meinaten puuskissa nousta lukemat pariin kymppiin, eilen vain 15-17 m/s.

      Vähän vois ( saisi) tietysti naputella kioskin hommia.

      Olikohan D.W: n paluu merkki lomalle jäämisestä joka selittäis nää sateetkin? Tai sitten rva löysi lopulta könniläisen avaimet.

      • Dr.Whoo

        Lomalle? Viimeksi 90 -luvulla taisin olla palkallisella kesälomalla. Ommoo lommoo ehtii
        joskus pari päivää pittää, mutta siinä se.

        On se muuten rankkaa noilla duunareilla, jos ja kun joutuvat luopumaan parista tuskan hiellä ansaitusta vapaapäivästä. Tai sitten tekemään kuutta minuuttia pidempää päivää, häh häh hää. Tällä ei tosin liene tuon taivaallista merkitystä suomen kilpailukyvyn kannalta maailmanmarkkinoilla. Tai että täten syntyisi uusia työpaikkoja. Työministerikin myönsi kyselytunnilla, että hänelle ei ole oikein hahmottunut (Sipilä ei ole kertonut?) miten tää muutaman minuutin työajan pidennys lisää työpaikkoja.

        Tuosta Orposta minulla on (toistaiseksi) hyvä käsitys, eihän kukaan turusta tullut voi olla ihan toivoton tapaus? Tosin en ole ollenkaan varma onko kokoomuksen ajama työehtospimusten yleissitovuuden poisto hyvä asia edes työnantajien kannalta.


      • e-ja-a

        " Tai sitten tekemään kuutta minuuttia pidempää päivää, häh häh hää. "

        No sinä yrittäjänä tietysti kuitenkin vannot, koska hähättelet, että kuusi minuuttia päivässä on ratkaisu sille, että tyhmät yrittäjät pärjäävät markkinoilla. Tyhmät yrittäjät eivät tajua aidon yhteistyön merkityksestä työpaikoilla, täällä vallitsee vanha sanelupolitiikka ja kelvottomien tuotteiden tekeminen. Osta suomalaista iskulause menee vain kusipäiseen kansaan. Ja Valio kiittää ja tunkee markkinoille mitä ihmeellisempää ylijäämämaidosta kyhäämää. Lisäksi olet varmaan sitä mieltä, että pienipalkkaisilta lähihoitajilta kuuluu ottaa lomarahoista kolmannes pois, että sinun Suomesi voi viedä kärkituotettaan sellua maailmalle. Jep jep.

        Vai oletkos surkeasti pärjäävän ilotalon pitäjä? Näidenkö pitäisi jaksaa ilotalossasi kuusi minuuttia pidempään?

        http://kuvapilvi.fi/k/ywZX.jpg

        Orpo tulee osoittautumaan tumpeloksi. Nopeissa haastatteluissa etsii ja etsii pyöreitä vastauksia.


      • web_kynät-pois
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Lomalle? Viimeksi 90 -luvulla taisin olla palkallisella kesälomalla. Ommoo lommoo ehtii
        joskus pari päivää pittää, mutta siinä se.

        On se muuten rankkaa noilla duunareilla, jos ja kun joutuvat luopumaan parista tuskan hiellä ansaitusta vapaapäivästä. Tai sitten tekemään kuutta minuuttia pidempää päivää, häh häh hää. Tällä ei tosin liene tuon taivaallista merkitystä suomen kilpailukyvyn kannalta maailmanmarkkinoilla. Tai että täten syntyisi uusia työpaikkoja. Työministerikin myönsi kyselytunnilla, että hänelle ei ole oikein hahmottunut (Sipilä ei ole kertonut?) miten tää muutaman minuutin työajan pidennys lisää työpaikkoja.

        Tuosta Orposta minulla on (toistaiseksi) hyvä käsitys, eihän kukaan turusta tullut voi olla ihan toivoton tapaus? Tosin en ole ollenkaan varma onko kokoomuksen ajama työehtospimusten yleissitovuuden poisto hyvä asia edes työnantajien kannalta.

        No huh ja hyvä ettei lomalle, meinaten että nää sateet siitä. Kyllä äsken taas jyräytteli ja "pientä ropinaa" havaittavissa.

        Saitkin näemmä kaiken tietäjän ja ennustajan kyläreissultasi tänne. No, en kyllä oikein ole ehtinyt minkäänlaista "kuvaa" tästä Orpo-pojasta muodostaa. Vähän "varjoissa" on ollut, mutta kukapa ei, siitä piti selfie-boy huolen. Katsotaan kuinka lähtee kulkemaan.

        Tuo sopimus, sekin on jäänyt taka-alalle seurannassa, mitä siellä nyt sovittiin ja missä muodoissa. Mutta noin "yleiskuvana", eihän tuollainen työajan pidennys mitään työllisyyttä lisää, sehän on selvää, tuskin juuri edes tuottavuutta ja sitä kautta kilpailukykyäkään.
        Ehkä se on hyvinkin alakohtainen juttu vaikutuksiltaan.

        Huh, kylmä hiki nousi pintaan tuosta postatusta kuvasta :)


      • web_
        e-ja-a kirjoitti:

        " Tai sitten tekemään kuutta minuuttia pidempää päivää, häh häh hää. "

        No sinä yrittäjänä tietysti kuitenkin vannot, koska hähättelet, että kuusi minuuttia päivässä on ratkaisu sille, että tyhmät yrittäjät pärjäävät markkinoilla. Tyhmät yrittäjät eivät tajua aidon yhteistyön merkityksestä työpaikoilla, täällä vallitsee vanha sanelupolitiikka ja kelvottomien tuotteiden tekeminen. Osta suomalaista iskulause menee vain kusipäiseen kansaan. Ja Valio kiittää ja tunkee markkinoille mitä ihmeellisempää ylijäämämaidosta kyhäämää. Lisäksi olet varmaan sitä mieltä, että pienipalkkaisilta lähihoitajilta kuuluu ottaa lomarahoista kolmannes pois, että sinun Suomesi voi viedä kärkituotettaan sellua maailmalle. Jep jep.

        Vai oletkos surkeasti pärjäävän ilotalon pitäjä? Näidenkö pitäisi jaksaa ilotalossasi kuusi minuuttia pidempään?

        http://kuvapilvi.fi/k/ywZX.jpg

        Orpo tulee osoittautumaan tumpeloksi. Nopeissa haastatteluissa etsii ja etsii pyöreitä vastauksia.

        "Nopeissa haastatteluissa"...

        Melkoisen köykäinen peruste määrittää henkilön kykyjä. "Konekivääri"- selittäjät siis maan tulevaisuus vaikka näillä usein sama vastausmantra joka asiaan.


      • e-ja-a

        Päätään raapivat joutuvat ensin miettimään, ettei mikään nyt vain mene pieleen, ettei vaan puhu läpiä.

        Aivan oikein muuten, sillä Soinihan sanoo heti, mutta kaikki sen tietää, mikä on taso. Paitsi perseiden suurin kannattajaryhmä eli peräkylien lampaita panevat urheat odinsoturit


      • e-ja-a
        web_kynät-pois kirjoitti:

        No huh ja hyvä ettei lomalle, meinaten että nää sateet siitä. Kyllä äsken taas jyräytteli ja "pientä ropinaa" havaittavissa.

        Saitkin näemmä kaiken tietäjän ja ennustajan kyläreissultasi tänne. No, en kyllä oikein ole ehtinyt minkäänlaista "kuvaa" tästä Orpo-pojasta muodostaa. Vähän "varjoissa" on ollut, mutta kukapa ei, siitä piti selfie-boy huolen. Katsotaan kuinka lähtee kulkemaan.

        Tuo sopimus, sekin on jäänyt taka-alalle seurannassa, mitä siellä nyt sovittiin ja missä muodoissa. Mutta noin "yleiskuvana", eihän tuollainen työajan pidennys mitään työllisyyttä lisää, sehän on selvää, tuskin juuri edes tuottavuutta ja sitä kautta kilpailukykyäkään.
        Ehkä se on hyvinkin alakohtainen juttu vaikutuksiltaan.

        Huh, kylmä hiki nousi pintaan tuosta postatusta kuvasta :)

        "Saitkin näemmä kaiken tietäjän ja ennustajan kyläreissultasi tänne."

        Vaihda ny nuija ensin yläpäähäsi kuivat purut, ni saattaa helpottaa. Voi vitun Elämän vartija, oot toivoton.


      • web_nauraa_vain
        e-ja-a kirjoitti:

        "Saitkin näemmä kaiken tietäjän ja ennustajan kyläreissultasi tänne."

        Vaihda ny nuija ensin yläpäähäsi kuivat purut, ni saattaa helpottaa. Voi vitun Elämän vartija, oot toivoton.

        Hyvä vaihtaa kun on vielä jotain mitä vaihtaa, toisin kuin siellä missä ontossa pöntössä näyttää yhä samat kumisevan. Ja humisevan.

        Minulle riittää ihan omani "vartioiminen" kun sinun suurin tehtäväsi taitaa olla päivisin palstakytän hommat.

        Heti kilahti toiselle vastatusta yhdestä lauseesta, herkkää, herkkää on.


      • e-ja-a
        web_nauraa_vain kirjoitti:

        Hyvä vaihtaa kun on vielä jotain mitä vaihtaa, toisin kuin siellä missä ontossa pöntössä näyttää yhä samat kumisevan. Ja humisevan.

        Minulle riittää ihan omani "vartioiminen" kun sinun suurin tehtäväsi taitaa olla päivisin palstakytän hommat.

        Heti kilahti toiselle vastatusta yhdestä lauseesta, herkkää, herkkää on.

        "Minulle riittää ihan omani "vartioiminen"

        Kuules ny kyttä, mitäs vittuu se sulle sit kuluu, mitä Dr:lle kirjoitan, Elämän vartija. Mulla muka kilahti joo, mutta rääpäle, jos kerran tuollaista kärpästä pääsis vähän , ni sust vois värkätä odinilaisten kotiviirin. Vitun kaikkitietävä idiootti, jakele nyt niitä viisauksias mieluummin odinilaisten iltahartauksissa.

        Suurin tehtäväni on kammeta teidät Pohjanlahteen saatanan Perseet.


      • webs_hekottelee
        e-ja-a kirjoitti:

        "Minulle riittää ihan omani "vartioiminen"

        Kuules ny kyttä, mitäs vittuu se sulle sit kuluu, mitä Dr:lle kirjoitan, Elämän vartija. Mulla muka kilahti joo, mutta rääpäle, jos kerran tuollaista kärpästä pääsis vähän , ni sust vois värkätä odinilaisten kotiviirin. Vitun kaikkitietävä idiootti, jakele nyt niitä viisauksias mieluummin odinilaisten iltahartauksissa.

        Suurin tehtäväni on kammeta teidät Pohjanlahteen saatanan Perseet.

        Voi vanhaa hidasta tumpeloa, putoisit jo eka erässä :) Eikä siinä auttaisi taikajuomakaan, lahottajasieni on muutenkin tehnyt tehtävänsä, sehän suorastaan huokuu jutuistasi.

        "Suurin tehtäväni on kammeta teidät Pohjanlahteen saatanan Perseet."

        Vai noin, no yritä nyt ensialkuun löytää oikea kohderyhmäsi joille isottelet vai käytätkö kristallipalloa. Ja sekin vielä valehtelee wannabe-romanolle.

        Kuules Pärre, mulla pallo kertoo et oot taas jäänyt pitsakuurille.


    • amummu

      Mitä minun silmäni näkevätkään!: DW palannut maailmalta! Kyllä routa.... Hienoa. Olenkin joutunut olemaan lounaan valmisteluissa täysin omineni, ei mistään vinkin vinkkiä. Aina pitänyt itse keksiä, mitä teen. Älä vain heti jää lomalle:).

      Eipä ole minunkaan siippani paljon lomilla keulinut. Nyt on tilanne, että toimii mentorina seuraajalleen vuoden loppuun, joten ainakin kesäiset lomapäivät ovat (taas) tuntematon käsite. No, ensi vuonna saattaa "lomaa" sitten olla ainakin joitain päiviä. En nimittäin jaksa uskoa, että raaskisi jäädä vapaaherraksi. Tottumus on toinen luonto.

      Tulimme illalla tänne mökille. Siippa oli unohtanut, että tänään palaveeraavat tieosuuskunnan tiimoilta. No, eipä tuo äkkilähtö niin mutkikasta ollut: käslaukku olalle ja tietsikkalaukku toiselle. Minäkin ikäväkseni joudun (no, vapaaehtoiseksi kyllä ilmoittauduin) tekemään taloyhtiömme Excel-hommia, ja täällähän siihen rauhaa piisaa. Voi kyllä olla, että harjoitteluun menee aikaan. Olen Exceliä viimeksi käyttänyt lähes vuosi sitten ja tässä iässä unohtamisen kykyni on loistava.

      Paitsi, että just nyt ei ole rauhaa: sataa niin, että korviin käy. Ukkonenkin paukkaa välillä. Vaihdatutimme talvella mökkimme katon, joka on nyt sitten peltiä. Ja rumina sateessa on melkoinen. Ensimmäistä kertaa sitä nyt kuuntelemme. Tätä ennen emme ole täällä näin kovalla sateella vielä olleet. Yöllä jopa heräsin sateen meteliin. No, ehkäpä siihenkin ääneen tottuu. Sataisi vain alvariinsa, niin tottuisi pikemmin.

      Olette ihmetelleet selaimia. Minulle IE pisti hanskat tiskiin jo toista vuotta sitten. Jäi vain junnaamaan ruutuun, eikä sitten muuta tapahtunutkaan. Sitten oli pakko ruveta käyttämään Chromea. Sen kanssa ei ainakaan vielä ole ollut mitään vaikeuksia, mutta pitää varmuudeksi koputella pääluuta. Toivottavasti ei ihan äkkiä taas tarvitse opetelle mitään uutta.

      Sade lakkasi, ja meikä lähtee ruokakauppaan ja moikkaamaan systeriä mökilleen.

      Laadukasta lauantaita!

      • webs

        Vai yllätti peltikaton äänekkyys? Niin se täälläkin aikoinaan, osin kyllä vähän oman " tyhmyyteni" ansiosta sen tehdessäni. Eli vanhaa pohjaa piti ruodelaudoituksella oikaista (nostaa) joistain kohden aika reilusti niin olisi pitänyt joku lisä- äänieriste väliin tyrkkiä. Jäi vähän "rummuksi" :(.

        Mutta kaikkeen tottuu, niinhän ne väittää. Samoin kova lämpövaihtelu poksauttelee jonkin verran kun laajenee ja/tai kiristyy.

        Lauantakia toki, laadusta tiedä?


      • amummu
        webs kirjoitti:

        Vai yllätti peltikaton äänekkyys? Niin se täälläkin aikoinaan, osin kyllä vähän oman " tyhmyyteni" ansiosta sen tehdessäni. Eli vanhaa pohjaa piti ruodelaudoituksella oikaista (nostaa) joistain kohden aika reilusti niin olisi pitänyt joku lisä- äänieriste väliin tyrkkiä. Jäi vähän "rummuksi" :(.

        Mutta kaikkeen tottuu, niinhän ne väittää. Samoin kova lämpövaihtelu poksauttelee jonkin verran kun laajenee ja/tai kiristyy.

        Lauantakia toki, laadusta tiedä?

        Itse asiassa ei yllättänyt. Ja juu, kyllä meillä eristeitä on, kun tämä hönnä on talviasuttava. Mutta silti on äänekäs verrattuna vanhaan. Ja onhan se selvää pässinlihaa, että sadepisara sammaloituneelle huopakatolle synnyttää himpun verran erilaisen äänen kuin pudotessaan peltikatolle. Silti se saaterin rumina potuttaa. Mutta kuten sanoit, niin kaikkeen tottuu kun usein sattuu. Siis iltaruoukseen taas: anna meille rankkasateita!!

        Jaa, tuo mainittu "ooppera" on kyllä aika mojova esitys. Pitääpä oikein ryhtyä kuuntelemaan, jotta voisin lausua oikein vankkoja mielipiteitä. Venttaas viikko!


      • amummu

        Piti vielä ihmettelemäni, nimenomaan webalaviivaasterixille, jotta mikä peijoona nää nykypuut (ennen kaikkea koivut) pistää luokilleen. Jo aiemminkin, mutta aina vain useammin olen havainnut, että nuorehkoja koivuja painuu luokilleen vesisateenkin vaikutuksesta - lumisateesta puhumattakaan - tai jopa ilman mitään (näennäisesti) ulkopuolisia voimia. Tänäänkin ajellessani tuolla maisemassa, niin yksi koivu, joka on erikoisessa paikassa erään talon pihassa ja aina sattunut silmään ohi ajaessani oli painunut kaarelle kuin jousi, latva lähes maassa.

        Ja sitten sanotaan, että Suomen puu kävisi kaupaksi paremmin jatkojalostettuna. No, nuo luokilleen taipuneet puuthan voidaan suoraan käyttää keinutuolin jalaksiksi tai jouskarin jousiksi, tai vaikka juhannussaloiksi. Vai???

        Ny saunaan!


      • web_alaviiva
        amummu kirjoitti:

        Piti vielä ihmettelemäni, nimenomaan webalaviivaasterixille, jotta mikä peijoona nää nykypuut (ennen kaikkea koivut) pistää luokilleen. Jo aiemminkin, mutta aina vain useammin olen havainnut, että nuorehkoja koivuja painuu luokilleen vesisateenkin vaikutuksesta - lumisateesta puhumattakaan - tai jopa ilman mitään (näennäisesti) ulkopuolisia voimia. Tänäänkin ajellessani tuolla maisemassa, niin yksi koivu, joka on erikoisessa paikassa erään talon pihassa ja aina sattunut silmään ohi ajaessani oli painunut kaarelle kuin jousi, latva lähes maassa.

        Ja sitten sanotaan, että Suomen puu kävisi kaupaksi paremmin jatkojalostettuna. No, nuo luokilleen taipuneet puuthan voidaan suoraan käyttää keinutuolin jalaksiksi tai jouskarin jousiksi, tai vaikka juhannussaloiksi. Vai???

        Ny saunaan!

        En nyt keksi muuta selitystä tuolle kuin että mm. koivut ovat liian nopeakasvuiseksi "jalostuneet". Tai ne on itseasiassa jalostettu puupeltojen nopeasti tuottavaksi kuitupuuksi.

        On huomattu kyllä jo vuosia tämä sama. Esim. saaressa hitaasti kasvaneet ovat ihan eri laatua, niin lujuudeltaan ja mm. juuriston vahvuudelta kestämään myrskyjä.

        Siksi jos haluaa parempaa rakennuspuuta, kannattaa katsastaa jos saatavilla on piensahurilta joka ottaa puun omalta maaltaan. Venäjältä ja Virosta tuodaan paljon aivan ala-arvoista bulkkitavaraa. Ja halvalla sitten myydään.


    • Cee-Lila

      Lauantakia täältäkin. Pimeätä ja sateista. Systerilläkin on heidän talossaan peltikatto, isoista levyistä tehty ns "tiilikainen". Kun olemme heillä yötä se rumisee mukavasti jos sataa, mutta eristeet heillä siellä on. Mikäs katto A-mummun mökillä oli aiemmin? Huopakatto, tai eriste jätetty pois? Rakennushommista en mitään ymmärrä. Nyt on satanut enemmän kuin tarpeeksi. Viron sääksenpesän emoillakin on ollut työ pysyä pesässä poikasten suojana, etteivät lennä tuulen mukana.

      • webs

        Tervehdys. Kova on tuuli täälläkin ja melkoisella varmuudella taas puuta kaatuu. Pitäisi varmaan olla kypärä päässä ulkona, sen verran oksaa ja karahkaa lentää.

        Peltikaton alle tulee nk. aluskate ruodelautojen ja pellin väliin ja eristeet ovat taas kerrosta "alempana" eli yläpohjassa. Eristyspaksuus tietysti asumuksen mukaan, talviasuttavaan paksummat kuin pelkässä kesäasuttavassa.

        Tässä on vähän "välimuoto", puruvillaa n. 150 mm. Ei ihan kaikki lämpö harakoille läpi mene. Talviasuttavaksi laitto vaatisi koko hönnän eristysten laittoa, ikkunoiden sekä oven vaihdon mm. Turhan iso remppa aloittaa.


    • Aliodin

      Mitä sanoo a-mummu tästä oopperasta. Itseasiassa se tuli yleltä tänään kadonneitten levyjen osastolta ja iskostui korvaani. Tämä on tosi hyvä johdanto Liperin "Odin" Vaarille oopperan maailmaan

      • amummu

        Meni tuo oopperakommenttini vähän väärälle riville, mutta kuten sanoin, pitää kuunnella ennen kuin uskallan sanoa painavan sanani.


    • Alialzheimer
      • web_nounou

        Ei sat.....sumat, sinäkinkö Brutukseni, vai kuissenymenikään? Muistan muuten tuo kiekumisen jotenkin mutta ei se iskenyt silloin, eikä nytkään vielä.


      • Cee-Lila

        U nukahti juuri päivänokosille tv-tuoliinsa, joten en voi kuunnella millainen kieunta tuon jokerin näköisen miehen kurkusta lähtee. Palaan asiaan myöhemmin.


      • Ali-ilmestys

        Kun se U herää, niin laita heti se soimaan ja tosi kovaa ja tarkkaile U'n ilmettä ja raportoi siitä sitten meille!


    • Cee-Lila

      Merikotkien pesästä on iso osa pudonnut pois myrskyn ja sateen sekä painavien isojen poikasten alta. Osaavat kuitenkin hypätä romahtaneen pesän osien ylitse. Tuskin rakentavat pesää enää uudelleen tänä kesänä.

    • Cee-Lila

      https://www.youtube.com/watch?v=uEKHY3M2e7Q

      Tässä hieman lattarimusaa harmaan ja sateisen lauantain ratoksi, myös Alille. Soitin äsken U:lle kappaleesi tuosta hieman ylempää. Sanoi, että oli hyvä, emme vain tiedä laulajasta enempää. Onko hän he, she vai saksaksi das? On laulanut myös David Bovien kanssa, sen huomasin.

    • Alimmainenko

      Kyllä tuo laulaja on käsittääkseni He eli Der

      • Cee-Lila

        Upean korkealle pääsee, Mahtava ääniala hänellä. Täytyypä kuunnella häntä enemmän. Kiitos vinkistä.


      • Cee-Lila

        Katsoin äsken Klaus Nomia Vikistä ja hän on siis ollut kontratenori, saksalaissyntyinen, muuttanut USA:aan ja kuollut jo 1983 aidsiin. Muuta hänestä juuri ei kerrottukaan.


    • Samba-Cee

      Tämä tanssiporukka oli sentään sisätiloissa, tänään oli salsa ja sambakulkue tanssimassa ja hytisemässä Helsingin sateessa ja tuulessa. Ei pahempaa säätä enää olisi voinut olla näin Suomen keskikesässä.

    • webs_touhustelee

      "Huomenta", tai tätä apäivää.
      Kaikki lamaantunut ilmeisen jokavuotisen turhan tangoravien huumaan? Ja just kun päästiin eroon 2 kk kestäneestä europliisu hömpästä.

      Kuinkahan "yleishyödyllistä" Ylen on sponsorina verovaroin olla ainakaan jokavuosi mukana?
      No joo joo, tiedän tulevia että miksikäs..
      ....? :)

      Hienosti aamu sujui myrskyn jälkiä siivotessa pitkin tonttia. Ei sentään saanut puita nurin mutta muuten riitti vauhtia ja jopa vaarallisia tilanteita.
      Tai no., yhden mökin tontti on vielä käymättä katsastamassa.

      • Dr.Whoo

        Luinko oikein: teillä on siis ollut kepulit kelit sielläpäin? Täälläpäin taas on ollut normaaliin tapaan mitä parhaat grillauskelit. Mukavasti ovat tirisseet lihat, kalat ja makkarat harva se ilta. Meillähän on tommoinen hieno puu/hiili savustin/loimutin/grilli. Amatöörit käyttää jotain kaasuvehkeitä.

        Olen lisäksi julistanut kotimme ja piha-alueemme tattivapaaksi vyöhykkeeksi, joten voimme levollisin mielin nauttia kesäherkuista.


      • web_vt
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Luinko oikein: teillä on siis ollut kepulit kelit sielläpäin? Täälläpäin taas on ollut normaaliin tapaan mitä parhaat grillauskelit. Mukavasti ovat tirisseet lihat, kalat ja makkarat harva se ilta. Meillähän on tommoinen hieno puu/hiili savustin/loimutin/grilli. Amatöörit käyttää jotain kaasuvehkeitä.

        Olen lisäksi julistanut kotimme ja piha-alueemme tattivapaaksi vyöhykkeeksi, joten voimme levollisin mielin nauttia kesäherkuista.

        Heitti vähän kepuliks kun tähän asti onkin enempi kurmuutellut sitä läntistä osaa.

        Vai tattivapaata vyöhykettä? Njaa, luulen et nyt vois eka tattipannulliselle päästä jos viittis lähtee tuonne sateiseen (ja tuuliseen) keliin veneilemään. Olkoon viel ainakin, ip:lle näytti nostavan kunnon puhallusta.
        Mut se yks tontti rakennuksineen täytyy mennä vilkaisemaan.


    • Cee-Lila

      Huomenta. Dr Who ei varmaan ollut eilen Turuus, kyllä ei sateetonta paikkaa tainnut koko Suomesta löytyä, kun katsoi sadetutkaa.

      Ei ole tangomarkkinat enää kiinnostaneet vuosiin, kuten ei euroviisutkaan sun muut laulajien etsintäkilpailut. Meillä on vain yksi töllö, onneksi ja U ei niistä kisoista myöskään välitä. Kyllä minä tangoista silti pidän, mutta saisivat Seinäjoelle valita jo uuden kapellimestarin.

      • Dr.Whoo

        No emmää asukkaan turuus..mut oli eilen alkuillasta ihan nätit ilmat ainakin meidän takapihalla. Vaikka sitten myöhemmin pari tippaa ropsauttikin.


      • Cee-Lila
        Dr.Whoo kirjoitti:

        No emmää asukkaan turuus..mut oli eilen alkuillasta ihan nätit ilmat ainakin meidän takapihalla. Vaikka sitten myöhemmin pari tippaa ropsauttikin.

        Ei meilläkään koko aikaa sada, välillä on jopa puolen tunnin tauko, jossa ehtisi vaikka grillata, mikäli sellainen olisi. On sinulla varmaan siellä jonkinlainen katoskin, joten pieni tihku ei haittaa, mikäli katos pysyy paikallaan tuulessa ja tulet uunissa. Loimulohikin jää raa´aksi, mikäli loimu menee kalan ohi.


      • web_hupelius
        Cee-Lila kirjoitti:

        Ei meilläkään koko aikaa sada, välillä on jopa puolen tunnin tauko, jossa ehtisi vaikka grillata, mikäli sellainen olisi. On sinulla varmaan siellä jonkinlainen katoskin, joten pieni tihku ei haittaa, mikäli katos pysyy paikallaan tuulessa ja tulet uunissa. Loimulohikin jää raa´aksi, mikäli loimu menee kalan ohi.

        Ei täälläkään koko aikaa, siis sada. Nyt ollut jo pari tuntia vähemmän märkää mutta tuulen pirulainen taas yltyy.
        Mutta olihan täällä lähes kk:n satamatta joten nyt tasaili sitten.

        Toi Who ammattimiehenä loimuttaa ne silakkansa vaikk infrapunalla tai solariumin alla. Ja armottomana työmiehenä potut kypsyy höyryllä taskussa.


    • Cee-Lila

      Katsoin taas Viron sääksen ja merikotkan pesiä. Merikotkien pesästä lähti tuulen mukana suurin osa, sääksenpesä kakkosesta lensi toinen poikanen tuulen mukana maahan kun emo joutui nousemaan pois pesältä reunakarahkojen syöksyessä päälleen, toinen poikanen lensi pesän raunalle ja vieri hetken kuluttua takaisin pesän pohjalle. Sääksen ykköspesällä vähän isompi poikanen nokki pienempää päähän ja niskaan kuin vierasta sikaa, lopetti kun emo palasi pesälle takaisin.

      Kakkospesällä on nyt siis vain yksi poikanen, kun se kolmaskin, vasta muna, oli pudonnut pesän harvasta pohjasta läpi. Emo jättää selvinneen poikasen vähän väliä yksikseen pesään pitkiksi ajoiksi. Foorumilla arvellaan, selvisikä kenties pesästä pudonnut elossa ja emo käy sitä puun juurella syöttämässä. Tiedä sitten, koska kamera ei sinne näytä.

    • web_menee-jo

      Aamua, ilman myrskyä? Jaa, " lohdutukseksi" Ceelle että yleensä nuo poikaset selviävät korkeistakin pudotuksista, ainakin hengissä. Joku siiven murtuma voi tulla jos huonosti käy.
      Suurin uhka sitten maassa on että esim. kettu tmv. sen pistää paistiksi ellei emo ole lähellä.

      No., lähetääs kaikki pärseet hakkuille että "palsta-sheriffi" pääsee myös täyttämään päiväänsä. :)

    • amummu

      Kyllä tosiaan on täälläkin satanut. Tai en tiedä, onko sateesta kyse, kun pihassamme, joka aika jyrkkänä rinteenä viettää naapuriyhtiön tontille, on yöllä maa sortunut rinteen reunasta sillä seurauksella, että kohta jo kolmekymmentä vuotta rakkaudella vaalimani iso sireeni rojottaa nyt pitkin pituuttaan naapurin tontilla.

      Kummallinen tapaus, koska viime syksyiset kaivaukset eivät ulottuneet sireenin juurille lainkaan, eli maaperää ei siltä osin uusittu. Siippa veikkailikin, että oisiko hirvi tullut ja mennytkin vauhdilla pihamme poikki. Jos ei ole ollut hirvi, niin liekö sitten sade liottanut ja sortanut maan. Jos niin on, niin vettä on todella tullut rankasti.

      Tai sitten vielä kummempaa: istutimme juuri eilen mökille kaksi sireeniä. Jospa sireenikiintiömme menikin yli ja siksi tuo vanhan rojahtaminen. En ikinä ole mitään istutushommia niin nopeasti saanut tehtyä kuin tuon eilisen mökkisireenien maahan kaivamisen. Hyttysiä oli myriadeja, eivätkä mitkään konstit niitä pidelleet. Suihkutin torjunta-ainettakin niin, että meinasin itsekin heittää veivini. Vieläkin haisee myrkky nokassa, vaikka sen jälkeen jo kerran kävin saunassakin ja tänä aamuna taas ruiskussa. Eli on hyttysistä joku hyötykin: ulkohommat sujuvat vauhdilla.

      Hyvää juhannuksen alusaikaa! (Ja sitten vain joulua tähyämään - huomisen jälkeenhän se alkaa - , minkä "liidelikin" on mainoksesta päätellen huomannut).

    • Alinobabanomore

      Tämä minun vanha Hampurin kaveri, joka putkahti esiin on ollut Equadorissa sitten v. 2003 ja välittää muun muassa Equadorissa viljeltyjä jättiläisnilviäisiä Eurooppaan.
      Pitäisköhän ihan mennä piipahtamaan Equadorissa kun Eteläamerikassa on harvemmin tullut käytyä. Vain Panamassa, Brasiliassa ja Uruguayssa on tullut piipahdettua. Mexicossakin mutta lasketaan se kuitenkin melkein Pohjoisamerikaksi, kun paikka missä vierailin, Coatzacoalcos, on Mehiconlahden puolella.
      Nyt on live kavereita lähes joka puolella maailmaa vielä aktiivisena

    • Cee-Lila

      Voihan, että Equdorissa on Alin Hampurin kaveri asustellut. Ja että jättinilviäisiä toimittaa Eurooppaan, phyi faan. On hyvä, että on livekavereita ympäri maailmaa, ettei ihan yksin tarvitse olla kun ei ole sitä pirttihirmuakaan alvariinsa vieressä:-)))

    • Cee-Lila

      Poliisisurma Vihdissä on järkyttävä tapaus. Murhaaja on selvästi häiriytynyt henkilö, piinannut veljeäänkin jo 80 luvun alusta. Vaikuttaa alkaen perintöriidasta. Minusta olisi kamalaa, jos minulla olisi ainoan sisareni kanssa tuollaista vihaa. Onneksi ei ole. U:n isä kuoli viime vuoden lopulla ja kaikki asiat on selvitetty täysin sovussa. Minkäänlaista riidanpoikastakaan ei ole ollut. Minut valittiin pesänhoitajaksi, vaikka voisi ajatella, että olen viimeiseksi sopiva henkilö siihen, eli yhden perillisen vaimo. Appi ei pyöri haudassaan, tiedän, vaikka hän aina sanoikin, ettei jätä mitään perijöidensä puolisoille. Apen asunnonkin sain myytyä alta aikayksikön, kaikille sopivalla hinnalla. Yhdestäkään tavarasta ei syntynyt riitaa. On sopuisiakin perinnönsaajia olemassa. Onneksi.

    • Alinapa

      Liperin vanha herra lie väsähtänyt tänään halkopinon ääreen, kun ei aamun jälkeen ole ilmestynyt edes equadorilaisille nilviäisille eli jättiläiskatkaravuille irvailemaan. Ne onkin niin suuria, että ne syö kuhia aamiaiseksi! (usotteks työ)
      Tämä Equadoriin asettunut kollega on alun perin Turusta, voitteko uskoa, että ihan Turusta? Hää opiskeli kuitenkin Hampurin yliopistosta kauppatieteitten maisteriksi. Niin hää ittensä esittelee vaikka miun muistin mukaan hää opiskeli ekonomiksi. No eihä siin kovin suurta eroo oo!
      Sitku hää muutti Equadoriin niin hää muuttu entisestä ammatistaan mitä hää jo opiskeluaikanaan siel rakensi ekspertiks ihan toisilla aloilla ja ihan nopeesti.
      No kaupan kans kuitenkii puuhailee ja eiks ne ekonomit ole just sellaseen opetettu. Jos joku sattuu tarvitsemaan laivalastillisen suklaata, pakastettuja nilviäisiä tai teak puuta niin kertokaa miulle, mie välitän tiedon hänelle! ;). Muutakin löytyy farmituotteina. Mut ei kuhia eikä poronsarvijauhetta!

      • web_vielä-hapessa

        Joo, sitkun mutkun niin väsähti, en kiellä en. Vielä kun kävi illalla Husqua ulvottamassa lähes kolme tuntia pöpelikössä niin sinne ne turhat energyt jää.

        Jaha, vai jättinilviäisiä, no meillä nuo kuhat napsii suupaloiks noita joutavia catch& release viherhöpö kalastajia. Ja Ravut popsii mitä jää :)

        Ei pärsse, ei tuu helppo päivä tästäkään, pitää hoitaa nuo kioskihommat ja sitten iltapäiväksi mantereelle lanssille. Ja sielläkin on tsiljoona moskiittoa väh.

        Joten "hauskaa" kesäpäivää,Wholle myös :))#


      • Alkuperäinen-Rapu
        web_vielä-hapessa kirjoitti:

        Joo, sitkun mutkun niin väsähti, en kiellä en. Vielä kun kävi illalla Husqua ulvottamassa lähes kolme tuntia pöpelikössä niin sinne ne turhat energyt jää.

        Jaha, vai jättinilviäisiä, no meillä nuo kuhat napsii suupaloiks noita joutavia catch& release viherhöpö kalastajia. Ja Ravut popsii mitä jää :)

        Ei pärsse, ei tuu helppo päivä tästäkään, pitää hoitaa nuo kioskihommat ja sitten iltapäiväksi mantereelle lanssille. Ja sielläkin on tsiljoona moskiittoa väh.

        Joten "hauskaa" kesäpäivää,Wholle myös :))#

        "Ja Ravut popsii mitä jää :))"

        Tervehdys kaikille!

        Tämä "Rapu" popsii sitä mitä viitsii kokata ja useimmiten vain itsekkäästi itselleen. Ei ne yleensä ole mitään "hienoja" ruokia. mutta nälkä lähtee. Rapu ravuista en tiedä, että mitä ne syö?

        Luin jostakin, kun Eeva Ahtisaari kertoi käyvänsä usein kaupassa, koska ei jaksa kantaa paljon kerralla. Kyllä monelta olisi jäänyt kantamatta minun tämänkin päivän ostokseni. Minä aina "ahnehdin", kun en viitsi käydä Malmilla monta kertaa viikossa.

        Minulla onkin, jos on? siivottavaa juhannuksen ajaksi, jos tuo terassi valmistuu. Viime viikolla luvattiin, että kaksi päivää tällä viikolla, niin on valmis! Eipä siellä ole ketään ollut töissä. Kyllä niiden paidat ja puserot ovat tuossa minun piha-aidallani.

        No nyt minä menen syömään kalaa (ei kuhaa). Nami, nami!


    • amummu

      Ulvotinpa minäkin eilen sahaa, hähhähhää! Sähköllä käyvää ketjusahaa! Että ei tässä ihan eilisen teeren poikia olla! Sireeni oli pakko saada pois naapurin kasvien päältä. Aika paksua jööttiä olivatkin jo sen isoimmat rungot, ja puupinojemme jatkoksi ne pätkin.

      Pahin pihapainajainenkin toteutui: sireenin juurten seasta löytyi kokonainen kusiaisten kaupunki. Niille sitten myrkkyä niskaan sentin paksuiseksi kerrokseksi. Toivottavasti tukehtuivat tai ainakin läksivät karkuun naapuriyhtiön tiluksille.

      Tänään taas on monta rautaa tulessa, ja ajassa pysyminen tuppaa ontumaan. Etenkin kun viime yön nukkumiset menivät taas ihan läskiksi aikaisen herätyksen takia. Jo neljältä heräsin vahtaamaan kelloa, ja vahtasinkin niin tiiviisti, etten sitte enää nukkunut. En tajua, että joku vapaaehtoisesti ponkaisee punkasta neljältä. Joskus aikoinaan tein vuorotöitä ja yksi vuoroista alkoi kello neljä. Se oli rääkkiä pahimmasta päästä, yövuorokin oli helpompi.

      Nuo perimisasiat voivat kyllä olla ihan hurjia, jos niikseen tulee. Erään tutun perheen jäsenet eivät perinnön jaon jälkeen enää halunneet olla toistensa kanssa missään tekemisissä. Vanhukset olivat tehneet testamentin yhden lapsensa hyväksi. Muut saivat lakiosansa, ja raastuvan ovet vain heilahtelivat. Riitelivät pitkään, ja rahat lopulta taisivat siirtyä viimeistä penniä myöten lakimiesten taskuun, eivätkä kai piisanneetkaan. Eli kannattaisi eläissään "pistää haisemaan".

      Nyt taas antamaan sitikalle kyytiä. Ja pikkupojalle kanssa.

      Iloista päivää, työpäivääkin, kelle semmoinen riesa on sattunut osaksi lankeamaan.

    • Cee-Lila

      Hyvää lämmintä iltapäivää. Minun yöunet nykyään ovat aika kivuliaat, aina aamuisin päätä takaraivosta ja niskasta särkee, kun herään. En tiedä, millainen tyyny minulla pitäisi olla, että niska ja takaraivo siitä nauttisivat. Olen ostanut monenlaisia tyynyjä itselleni, mikään ei ole ollut hyvä. Taannoin U näki ostoskanavalla tyynyn, jota kehuttiin hyväksi, hinta 129 e, kehotti tilaamaan. Pitäisiköhän tilata. Kerrankin ostin ns anatoomisen tyynyn, pystyin pitämään sitä niskani alla puoli tuntia. Saman koki U seuraavana yönä. Ei voinut nukkua sen kanssa yhtään. Pitäisiköhän hankkia sängyksi tuollainen risukasa, jossa naavaa ja turvetta pohjalla pehmikkeenä, kuten vaikka sääksillä ja kotkilla?

    • Aliainen

      Voi minä a-mummu teki, kävi kusiaisten kimppuun. Kusiaisillakin on tärkeä ekologinen paikkansa elämän, varsinkin pihaelämän ketjussa. Niille pitäisi antaa tilaa ja hiukan väistää niiden reviiriä. Muuten tulee poltetta niiden suunnasta.
      Kusiaisten suojelija ja catch and release kalastajien pelätin!

      • amummu

        Noku mekin haluttais olla pihaelämän ketjussa, eikä kusiaisten kanssa se onnistu. Ne eivät ole yhteistyöhaluisia. Ne vie kaiken tilan jos vain antaa. Minä en anna. Ainakaan vapaaehtoisesti tai taistelutta.


    • Alitikka

      No, jos se on kyse mittavasta reviiritaistelusta niin kai kusiaisten on sitten isompaansa väistettävä. Onneks meillä ei ole niitä etelä amerikkalaisia palokuntamuurahaisia. Ne ne vasta riesa ovatkin (kuulemma)

      Minuakin kävi yöllä kesän ensimmäinen ikkunasta pujahtanut itikka imemässä ja tuli minullekin "murhanhimoisia" ajatuksia jos olisin sen löytänyt.

      Nuo kesän ensimmäiset puremat ovat aina pahimmat kun ilmeisesti ei ole kehittynyt tarpeeksi jotain itikanpiston vasta aineita vaan tulee aina kiukkuinen reaktio mikä sitten laimenee niiden ensimmäisten pistojen jälkeen

      Siis kyse ei ole kansanuskomuksesta että ensimmäiset itikat olisivat ärhäkämpiä vaan siitä että ihminen on keväällä itikoiden ilmestyessä tottumattomampi niiden syljelle.

      • Cee-Lila

        Totta. Minä olen vielä säästynyt siltä ensimmäiseltäkin itikan puremalta tänä kesänä. Kusiaiset ovat kanssa inhottavia, kun ne purevat niin kovaa. Sokerimurkut ovat ihan eri asia. Niitä on joskus meidän partsillakin. Kiivenneet jostain alakerrasta seinää pitkin.


      • Cee-Lila

        Muistan aikoinaan Aku Ankastakin , miten amerikkalaiset termiitit tulivat taloon ja järsivät hetkessä Akun tuolin - ja pöydänjalat alta pois ja koko talo oli vaarassa tulla järsityksi. Olikohan ne noita palokuntamuurahaisia.


    • web_reikäinen

      Dodih, vai sellaista et Rapu syö mitä tekee :) Eikös noin yleensä menekin? Tänään siis syönyt sitä mikä on rapu rapujenkin suurin herkku kunhan vain saavat sellaista. Muuten käy kaikki pohja äyriäisten ja kotiloiden sekä muiden nilviäisten lajikirjo,aina juotikkaita myöten.

      Mutta perhanas sentään, kai a-luokan mummeli itte myös viilaa aina ketjunkin "sahasta"? Nuo merkit syystä etten taitaisi mokomaa sahaa tarjota koivuun jonka halk, on plus 50 cm metri tyvestä :) Mutta juu, kyllä se kusiaisten teloitukseen käy, ehkä. :))

      Oletkos Cee kokeillut ihan sellaista nk. "rullatyynyä", eli ihan vaikka pyyhe- tai sopivan korkuista "jumpparullaa" tyynynä? Monelle apu on lähempänä kuin tajuaakaan mutta tuo edellyttää ettei patja ole liian pehmeä ettei paino tule pelkän niskan varaan.

      No mutta hirvitys sentään! Alia pistänyt yks itikka. Voi juupeli sentään, siis osta dianamaittia väh nyt!
      Meikä ei varmaan saanut tänäänkään yli 200taa pistosta mutta ehkä aika lähelle. Sou not, hyvä veri kelpaa.

      Johan pläjähti, ohoh....

      • Cee-Lila

        Tuollainen japanilainen tyyny, pelkkä jonkunlainen rulla voisikin olla hyvä minulle. Hehän nukkuvatkin aivan ohuella matolla lattialla. Ei minullakaan mikään pehmeä sänky ole. Tai tiedä, miten japanilaiset nykyään nukkuvat, leffoissa he ovat aina noilla mainitsemillani alustoilla. Istuvatkin aina jalat ristissä lattialla. Ei ole pöytiä ja tuoleja.

        Kyllä itikat ovat kupanneet sinusta paljon verta, jos tänäänkin 200 inisijää rokotti. Hyi helskutti. Eikö kutina ole aivan sietämätön niistä puremista?


      • web_urvahtaa
        Cee-Lila kirjoitti:

        Tuollainen japanilainen tyyny, pelkkä jonkunlainen rulla voisikin olla hyvä minulle. Hehän nukkuvatkin aivan ohuella matolla lattialla. Ei minullakaan mikään pehmeä sänky ole. Tai tiedä, miten japanilaiset nykyään nukkuvat, leffoissa he ovat aina noilla mainitsemillani alustoilla. Istuvatkin aina jalat ristissä lattialla. Ei ole pöytiä ja tuoleja.

        Kyllä itikat ovat kupanneet sinusta paljon verta, jos tänäänkin 200 inisijää rokotti. Hyi helskutti. Eikö kutina ole aivan sietämätön niistä puremista?

        Moro, katos meikä vielä hereillä, no aika useinkin sillä noiden touhujen rasitus kun menee vähän överiksi niin eipä aina ruppi tajua levolle asettua.

        Noo, hetken nuo pistot tuntuvat ja jopa " kutisee" mutta eipä noita juuri enää noteraa. Ja jos pirukseen kutisee niin melkein tehokkain aine niihin on pyyhkäisu Alin tuntemalla Corsydyl- tupolla. Siin kalpenee kaikki kortison-salvat. Tämän vinkin heitti hampihoitaja joku vuosi sitten, ja toimii.

        Ps. Mulla on monesti auttanut niskavaivoihin juuri tuo rullan pito tyynynä. Se on sellainen " jumpparin " työssään käyttämä 10 cm /halk. oleva vempain. Wellpur-tyynykin (18 cm) jotenkin toimii kunhan käytän sitä " väärinpäin".
        No nyt sitten Ötyjä tu evripoti.


    • Aliainen

      No jo vain! Odin vaari on ollut kiekumassa melkein puolelta öin.
      Minulle ei muuten viimeinen hammaslääkäri Corsodyliä tai mitään ehdottanut. Hoidin itse homman Corsodylillä vanhasta muistista. Hyvä vinkki tuo uusi Corsotyylin käyttötapa. Luulen laatikoistani löytyvän tuubin Corsodyl geeliä.
      Eilisen hirmuitikan pureman lääkitsin semmoisella nopeasti haihtuvalla nivelsalvalla ja päälle vielä ripaus kortisonio salvaa kun vanhuksella on varastossa kaikenlaista. Nyt näin yhden äkäsenä lentelevän täällä kun fönäri on auki ja kaivoin myös ikivanhan ohvi roll onin kaapista. Vielä haisi sille entiselle ja toistaiseksi se ei ole löytänyt minua.

      Ensi yönä tähän aikaan pitää alkaa suunnittelemaan pollen käynnistämistä Turun sataman suuntaan. Laivaselvitys klo 0715. Passi ja muut dokumentit jo pöyrällä valmiina. Pitkästä aikaa juhannuksena ulukomaille. Joulut ja uudet vuodet useimmiten ulukomailla.

      Nyt alko naurattamaan kun tuli juuri mieleen näky amummusta riehumassa syreenien juurella kusiaísia lahtaamassa moottorisahalla. Mahtaa ne olla kauhuissaan! voi kilttejä pikku kusiaisia! ovat ihan kusessa!

    • amummu

      Huomenpäivää!

      Kyllä minäkin näen vaikka minkälaisia "näkyjä" noiden kusiaisten jahtaamisessa. Nyt kyllä ovat olleet aika hiljaista sakkia kun niiden päälle tuota jauhomyrkkyä vetelin oikein isän kädellä. Jospa olisivatkin siirtyneet kusiaisten "oikosääristen komppaniaan". No, turha toivo, niitä ei mikään lannista, vaihtavat vain paikkaa. Toivottavasti nyt tuonne naapurin niityille.

      Piti tänään tehd juhannussiivous, jota jo eilen aloittelinkin. Mutta taitaa mennä kettiksen vahtimiseen. On saanut jonkun mahataudin ja yrjöilee vähän väliä, ei syö mitään, kusreissulla sentään vähän ruohoa. Siivoamista ei siis kannata jatkaa nyt, jos joutuu vaikka peseskelemään lattioita moneenkin kertaan. Turhaa työtä on ehdottomasti vältettävä.

      Lähteä ny Ruattiin ku ei oo ees kiälipää, lauloi Anitakin (Hirvoska) joskus. No, kyllä taitaa Matkaaja-Alilta ruattikin sujua. Eller hyyr. Kyllä se pakkoruatti on sullekin ollu vain siunaukseks:)))

      Vieläkös tuota Corsdyyiliä saa aputeekeista. Olen etsinyt ainetta, millä itikan puremiin saa jotain rykiä. Siippa saa myös ihan kauheita paukamia melkein jo hyttysen ylilennosta. Itse en niistä niin paljon kärsi. Lapset ovat myös piakkoin tulossa mökille joksikin aikaa, ja jotain helpotusta heillekin pitäisi löytää pistojälkiin. Kun olin kakara, sai apteekista Amycos-vettä, jolla kutinoita siveltiin,ja hyvin auttoi. Eipä taida sellaista enää saada. Ehkä on luokiteltu DDT:n veroiseksi myrkyksi.

      Olis muuten varmaan se mun sahani kukistanu viiskytsenttiset koivutkin, mutku kerkisivät ukot ne jo hoitaa enkä kerinnyt hätiin:)).

      Tyynyistä. Aikoinaan kuljin minäkin jatkuvasti niskahoidoissa ja kokeilin vaikka minkälaisia tyynyjä. Ei apuja. Nykyään minulla on pään alla kaksi (kolmas kainalossa kyljelläni nukkuessa) höyhentyynyä ja lisäksi vielä sängyn pääty hieman koholla. Eikä tietoakaan niskavaivoista, No, tosin sillä työelämän jatkuvalla tietsikan ääressä istumisellakin oli oma osuutensa.

      Nyt pitää lähteä hakemaan kettisparka. Ties vaikka joutuis lääkärissä käyttämään.

    • Cee-Lila

      Lämmintä iltapäivää. Minunkin työpäiväni kuluivat osin tietokoneen ääressä, onneksi sain tehdä töitä myös kynällä erilaisille lomakkeille ja allekirjoitella niitä. Joka tapauksessa niskat olivat aina kenossa alaspäin kohti pöytää. Osan ajasta sain kävellä kopiokoneelle, joka oli käytävällä, sitten senkin aparaatin sain työhuoneeseeni ja kävelylenkit lyhenivät.

      Löysin jo noiden Websin mainitsemien Wellpur -tyynyjenkin myyjän, jopa Jysk myy sitä, mutta mitään 18 cm:n kokoista en löytänyt. Olivat isompia. Miten käytät sitä väärinpäin? U:kin taittaa tyynynsä välillä kaksinkerroin ja käyttää sitä siten, sen kaksinkerroin käännetyn lisäksi on vielä paksu erillinen tyyny, mutta niskansa ei vaikuta kipeältä. Selkäänsä paremminkin valittaa.

      • web_kasalle-ny

        Noin, tauko paikalla ja sitten taas ottamaan "pikkuhiet" irti sahan kanssa. Pirus kun ei naiset ennätä hätiin tekemään noita julmempia runkoja :)

        Kyllä sitä Corsydyleä on apoteekeissa, liuoksena ja geelinä. Sehän on tarkoitettu vaikka ientulehdusten tmv hoitoon mm.
        Mutta jos ostaja näyttää hyvin "deekulta" niin voi olla etteivät myy kuin hampitohtorin lapulla.
        Kyllä auttaa varsin hyvin "rokotusjälkien" kutinaan.

        Niin tarkoitin sillä tyynyn koolla siis paksuutta ja muistaakseni se on 18 cm, no vannomaan en mene,voi olla vain 13 kin.. Väärinpäin käytän siten että se korkeampi (niskatuki) osa onkin pään alla ja matalampi niskan. Muuten ei oikein meikälle käy.
        Taitaakin olla juuri mainitusta itiksen liikkeestä (puhos) ostettu.

        Jeps, nyt sitten "kusiaisilta" kurkkuja katkomaan :))


      • Cee-Lila

        Voiko tuota Corsydyleäkin käyttää jotenkin väärin? Jos näyttää deekulta? Voiko sen geelin taikka liuoksen pistää kerralla kurkusta taikka ihon läpi kroppaan? Täysin tuntematon aine minulle. No, minulle on riittänyt Bebanten-voide muutamaan itikanpuremaan elämässäni. Hampilääkäriä en ole tarvinnut äkillisiin hammaskohtauksiin koskaan, parempi siis koputta puupäätäni, ettei niin tapahtuisikaan.


      • web_kurlaus
        Cee-Lila kirjoitti:

        Voiko tuota Corsydyleäkin käyttää jotenkin väärin? Jos näyttää deekulta? Voiko sen geelin taikka liuoksen pistää kerralla kurkusta taikka ihon läpi kroppaan? Täysin tuntematon aine minulle. No, minulle on riittänyt Bebanten-voide muutamaan itikanpuremaan elämässäni. Hampilääkäriä en ole tarvinnut äkillisiin hammaskohtauksiin koskaan, parempi siis koputta puupäätäni, ettei niin tapahtuisikaan.

        Kyllä riitti sahahommat,meinaa olla liian lämmä niihin touhuihin, 2 tuntia ja puolikas päälle niin että "ohimoissa" jytää.

        Kyllä ovat "alan miehet" tuota liuosta korvikkeena nieleksineet :) Pitää muuten olla melkoiset sisuskalut tyypeillä.


      • Cee-Lila
        Cee-Lila kirjoitti:

        Voiko tuota Corsydyleäkin käyttää jotenkin väärin? Jos näyttää deekulta? Voiko sen geelin taikka liuoksen pistää kerralla kurkusta taikka ihon läpi kroppaan? Täysin tuntematon aine minulle. No, minulle on riittänyt Bebanten-voide muutamaan itikanpuremaan elämässäni. Hampilääkäriä en ole tarvinnut äkillisiin hammaskohtauksiin koskaan, parempi siis koputta puupäätäni, ettei niin tapahtuisikaan.

        Tuo meikäläisen itikkavoide tuli väärin, se on Pantyson, mitä olen joskus käyttänyt. Kai Bebantenkin sellaista on. Muistan aikoinaan Malmilla asuessani, kuinka paikallisen kemikaliliikkeen omistajakin sanoi, että deekut hakivat jopa "kolinaa" ja joivat sen. Eikös se ollut melkein kalliimpaa kuin sorbus taikka vinetto mikä oli suosittu juoma silloin ja pilasivat sorbuksen ja vineton maineen.


      • web_s
        Cee-Lila kirjoitti:

        Tuo meikäläisen itikkavoide tuli väärin, se on Pantyson, mitä olen joskus käyttänyt. Kai Bebantenkin sellaista on. Muistan aikoinaan Malmilla asuessani, kuinka paikallisen kemikaliliikkeen omistajakin sanoi, että deekut hakivat jopa "kolinaa" ja joivat sen. Eikös se ollut melkein kalliimpaa kuin sorbus taikka vinetto mikä oli suosittu juoma silloin ja pilasivat sorbuksen ja vineton maineen.

        Kyllä Bebanthen ja Bemetson ovat aika vastaavia kortisoni-pitoisia voiteita.
        Heh, ei muistikuvia noiden juomien hinta/laatusuhteesta mutta sentään noita kahta kyllä maistanut, " kolinaa" ei.
        Ehkä se kolina antoi äijille nopeemmat sävärit pienellä määrällä. Silloin muuten kun rannikon Liiterin paikalla oli Shellin huoltis niin joutuivat kaikki lasolit ym pesumyrkyt siirtämään sisätiloihin. Silloisen " omistajan" mukaan lähes joka päivä 5-10 varkaustapausta siitä ulkoa ovenpielestä.


    • Aliainen

      Seuraavan ketjun nimi lienee: LXXXIX Kusiaistenlahtaajat Heinäkuussa 2016 ?

      • Cee-Lila

        Heh, hauska ehdotus Alilta: Kusiaistenlahtaajat heinäkuussa 2016, mutta koska jussi lähestyy ja sinäkin katoat Ruohtiin ym maalimalle, lienee parempi nimitys elokuulle. Nyt on vasta 111 kirjoitusta ja ollaan jo lähellä jussia. Heinäkuussa Suomi on kiinni, paitsi ehkä minä. Ei ole möksää, eikä ulkomaanmatkaa tilattu.


    • Alisko

      Näin taitaa olla, että kyllä se menee elokuulle ennekuin uutta ketjua tarvitaan, ellet sitten sinä siirrä toimistoasi lasitetulle partsillesi ja ryhdy täyspäiväiseksi kommentoijaksi.
      Minun kyllä pitäisi päästä siskon luona isolle koneelle ongelmitta, mutta kyllä se matkoilla olo aina hiukan kommentointia harventaa. Varsinkin jos on jossain Baltian-Puolan-Saksan suunnalla vetämässä pitkiä päiväajoja

    • amummu

      Toivottavasti Alin laivalla ei ole kusiaisia, tai jos on, niin tottelevat suomenkielisiä komentoja. Sahan kanssahan ei kai laivalla(kaan) saa riehua, ketjusahasta puhumattakaan. Hyvää Jussia vaan sinne toispual jokkeeki, ja meren taakse!

      Tänään ei tämä mummu tartu sahaan, ei kusiaisten kaulojen eikä puiden katkaisuun. Webskulinkin täytyy nyt kinuta naapurin mummolta sahausapua:D. Minulla on tänään vain kauppa- ja kettispäivä, niiden jälkeen kohti mökkimaisemia. Eilen sain siivottua melkein koko kesän edestä, joten pistin imurin naftaliiniin. En meinaa siihen vähään aikaan taas kajota, enkä liioin moppiin. Imurointi on yksi epätoivehommistani. Kuten siivous noin yleisemminkin. Joskus vain on pakko jotain tehdä, muuten feng shui häviää:)) Pahus, nyt vasta muistin, että eihän imuroinnista saanutkaan täällä puhua. Mutta kirjoitin, minkä kirjoitin.

      En muuten tiennyt että Bpanthenikin auttaa itikoiden pistoihin. Käytän sitä kyllä muuten lähes päivittäin mm. talvella iskeneen, mutta ei vieläkään oikein kunnolla parantuneen ihottuman jälkihoitoon. Lapsille B. oli aikoinaan oli mummun taika-aine, kun vielä olivat pieniä ja hassutettavia pienten naarmujen hoidossa. Vaan mennyttä aikaa sekin jo!

      Nyt pitää kaapata kassi ja lompakko ja lähteä ruokien hakuun. Kyllähän sitä mökkikaupoistakin saisi, mutta täällä on jonkun verran laajemmat valikoimat ja kaupat tuttuja, tiedän mitä missäkin on, ei tarvitse haahuilla. Saamme mökille jossain vaiheessa myös molemmat poikamme perheineen, joten sapuskaa menee aika paljon - kettiskin tarvitsee omat juhannusherkkunsa.

      Voip olla, etten paljon koneelle pyhinä kerkiä, joten tässä vaiheessa toivotan kaikille aurinkoista ja lämmintä juhannusta! Elokuussa siten lahdataan kusiaisia. Mitähän me heinäkuussa tehdään? Ei kai sentään kiinni olla!? Ollaanhan me parempia kuin muu Suomi, jookos!

      • Cee-Lila

        Melkein keskipäivää. Ei me heinäkuussa kiinni olla, tämä ketju kestää vielä aika kauan, ennen kuin täyttyy. Lahdataan vaikka kusiaisia tässä kesäkuun ketjussa:-))

        Ali lähtee ensi yönä kohti Turkusta ja Ruotsia, sinä lähdet mökille, Webskuli on nukkunut kai rokuliin, Rapua ei ole paljoa näkynyt, mekin aiomme käydä Virossa piipahtamassa lauantaina eli juhannuspäivänä. Muuten olemme kotinurkissa. Maantielle emme lähde edes Seinäjoelle taikka Mikkeliin. Heinäkuun puolella aiomme käydä molemmissa.


      • web_nou-rokulia

        Mitääääääh? Nukkunut rokuliin, mitä se on,jokin uusi herkku eller? No jaa jos 3:20 keittelee kaffet ja menox niin oliskos tuo sitä rokulia. Niin ja aamukahveet. :)

        Täytynee sitten huudella naapurista "mummeleita" hätiin jos tuota alkaa.... niin olla tarvetta kusiaisia sahaamaan. Ja bönden " mummeli" muistaa pitää vetoketjun kiinne, ähh no niin..
        Hyvää Juuta sinnekin.

        Ei kai me ny ihan kiinni olla jos ei ihan aukikaan. Joku roponen kilisee viel kassassa.Useilla jotain muuta kassissa.

        Mut oh'shit, ei pyhä sellainen, pitänee viel lähteä kärräämään naapurin tontille pöllejä. Oma moka kun eilen menin tekemään :(


      • Cee-Lila

        Niin, eli nousit liian aikaisin. Tietty rokuli sekin, kait? Vai, että pöllitkin pätkitty liian aikaisin, phyi faan, siitä sen saa, kun tekee kaiken liian aikaisin. Ei pidä olla liian ahkera.


      • webs_elpyykö
        Cee-Lila kirjoitti:

        Niin, eli nousit liian aikaisin. Tietty rokuli sekin, kait? Vai, että pöllitkin pätkitty liian aikaisin, phyi faan, siitä sen saa, kun tekee kaiken liian aikaisin. Ei pidä olla liian ahkera.

        Ei liian aikaisin suinkaan :) Siin ehtii paljon tohkasta kunnes oikeat immeiset heräilee.
        No, ehkä tuossa kunhan saa taas saunassa nahkaa kurmuuttaa viel niin vois jo rauhoittua, tältä päivältä?

        Jaa mut eihän toi "bönden mummeli" taidakaan veneillä, hmmm, no siltikin se vetoketju kiinni :)) Ettei ainakaan ne kusiaiset pääse.... auts juu juu.

        Riittää siin varmaan Ceellä&Uullakin katseltavaa partsilta rantsuun huomenna. Rapu on uinut reiskan mertaan, eikös se ollut "näyttelypartsi"?


    • Alkuperäinen-Rapu

      Aurinko paistaa, vaikka kello on jo vaikka mitä? Reiskoja ei ole taas tänään näkynyt ollenkaan, mutta kävivät kyllä eilen vetämässä parvekkeelleni sellaiset hajut, että meinasin pökertyä. Onko tuo "reiskojen" tapa hiljentää liikoja kyselevä asukas? Sitten katosivat Viroon. Katteettomia lupauksiaan pakoon.

      En tosiaan tiedä mitä ainetta ne laittoivat sinne. Vieläkin se haju tuntuu. Eilen oli pakko mennä pahimmaksi aikaa tuonne yhteispihalle istumaan ja luulin, että joudun nukkumaan alakerran sohvalla. Tuli se haju kyllä sinnekin. Miten se voi tulla sisälle kun ikkunat ja ovi ovat kiinni parvekkeelle? Tällä viikolla piti olla vihdoin viimein valmista, mutta pettymys taas tuli, kun luotti "reiskaan."

      Eipä tässä sen kummempaa. Palaillaan, ja kauniita unia kaikille!

    • web_jussina

      Aamuja pilviseen ja yöllä sateiseekin aaton päivään.

      Rapukin ilmaantunut kun reiskat tarpeeksi kovia "myrkkyjä" trashille voidelleet. Niistä tiedä mitä ovat sitten?

      No joo, nyt se "savijalka norsu" lähti murenemaan. Tämähän oli odotettavissa ja ennustettavissa jo vuosia sitten. Katsotaan lähteekö joku muukin maa peesiin sitten myöhemmin.

      Mutta piretään me jussia ja annetaan kipeiden paikkojen vähän toipua. ( jos malttais.....)

      • Alkuperäinen-Rapu

        Hauskaa juhannusta koko poppoolle, missä sitten lienettekin. Maalla, merellä, saarissa, tunturissa, onhan noita vaihtoehtoja juhannuksen viettoon.

        Pohjois-Karjalassa kukkuu kuulemma vielä käki. Yölläkin. Minulle yritettiin eilen puhelimessa välittää sitä kukuntaa, mutta en kyllä onnistunut kuulemaan.

        "Savijalka norsun" mureneminen voi kyllä saada aikaan jotakin, saapas nähdä.

        Muuten - maltti on valttia. Kannattaa muistaa.


      • web_mosquito
        Alkuperäinen-Rapu kirjoitti:

        Hauskaa juhannusta koko poppoolle, missä sitten lienettekin. Maalla, merellä, saarissa, tunturissa, onhan noita vaihtoehtoja juhannuksen viettoon.

        Pohjois-Karjalassa kukkuu kuulemma vielä käki. Yölläkin. Minulle yritettiin eilen puhelimessa välittää sitä kukuntaa, mutta en kyllä onnistunut kuulemaan.

        "Savijalka norsun" mureneminen voi kyllä saada aikaan jotakin, saapas nähdä.

        Muuten - maltti on valttia. Kannattaa muistaa.

        Kyllä viimekin yönä joku käki kukkui, totta, enkä se ollut minä. No valveilla tuli kukuttua aika hyvin :(

        Vielä pukkaa jotain sadekuuroja eikä moskiitot ole ainakaan vähenemään päin. "Pirun pikkulinnut" tökkivät reikää kuin singerit ainakin. Ehkä niitä jouluna olis vähemmän.


    • Cee-Lila

      Huomenta ja hyvää juhannusaattoa täältäkin. Aurinko yrittää paistaa, ei oikein pilviverhon läpi pääse. Onneksi partsinlasien läpi ei mokkiaiset pääse pistelemään. Kyllä sieltä raoista joskus joku läpi pääsee, mutta meillä on lätkä valmiina siellä. Vähemmän niitä kyllä täällä meren rannalla näkyy. On aina sen verran tuulenvirettä.

    • Ali-Babanen

      En kommentoi, olen fjärran utrikes eli i Svenska

      • Cee-Lila

        Mitä, eikö svenkassa netti toimi? Eikö siellä ole lainkaan hyttysiä? Eikä käkiä? Hyvää Jussufia sinullekin. Vietetäänkö sitä ollenkaan siellä Ruohtissa.


    • Alkuperäinen-Rapu

      "Helteistä" huomenta!

      Tänne etelään luvattiin vielä eilen, että 30 plussaa voi mennä tänään rikki. Lupaavalta tuntuu, kun nyt "jo" mittari näyttää 15 astetta (plussaa toki)!

      Radiosta kuuluu kaikenlaista luritusta, koska juhannukseen kuuluu soittaa kaikki kesäkappaleet mitä vain on olemassa. No onpa hieman vaihtelua Radio Suomenkin musiikkivalikoimaan.

      Mukavaa juhannuslauantaita kaikille. Älkää hukkuko! Nyt on jo turhan moni kokenut tuon kohtalon.

      • web_terkut

        Morot ja loppua Jussin-päivää kaikille.

        Huh, no oma jussi varsin rauhallinen etenkin eilinen. Tänään sitten vähän vilkkaampaa vierailujen myötä. Eikä ihan äsken tule mieleen että ilmat ovat todella jopa "liiankin" hyvät? Sillä suomalaiseen jussiinhan kuuluu lähes täysi verrannollisuus hukkuneita/ ilmat. Ja ehkäpä sitten lisää ilmaantuu kunhan huomisen jälkeen ruvetaan kaipaamaan niitä jotka eivät kotiudu.

        No juu, huomen aamulla? (yöllä) voisi jopa avata uistelukaudenkin. Norm. tuo kyllä tulee tehtyä vasta heinäkuun vaihteessa mutta näillä näkymin eka viikon lopulla heittää reissun päälle "sorvin" ääreen kivikylään. Plääääh!


      • Alkuperäinen-Rapu
        web_terkut kirjoitti:

        Morot ja loppua Jussin-päivää kaikille.

        Huh, no oma jussi varsin rauhallinen etenkin eilinen. Tänään sitten vähän vilkkaampaa vierailujen myötä. Eikä ihan äsken tule mieleen että ilmat ovat todella jopa "liiankin" hyvät? Sillä suomalaiseen jussiinhan kuuluu lähes täysi verrannollisuus hukkuneita/ ilmat. Ja ehkäpä sitten lisää ilmaantuu kunhan huomisen jälkeen ruvetaan kaipaamaan niitä jotka eivät kotiudu.

        No juu, huomen aamulla? (yöllä) voisi jopa avata uistelukaudenkin. Norm. tuo kyllä tulee tehtyä vasta heinäkuun vaihteessa mutta näillä näkymin eka viikon lopulla heittää reissun päälle "sorvin" ääreen kivikylään. Plääääh!

        Rauhallinen jussi oli täälläkin. Syystä, olin kotona, ja lapset mikä missäkin maalaismaisemissa. Kävivät kyllä tervehtimässä minuakin mennessään.

        Nautin kyllä yksinolostanikin. Join pari lasillista illan kuluessa kuivaa kuohuviiniä ja se riitti minun janoni sammuttamaan, mutta antoi juhlan tuntua. Katselin konserttia tv:stä, lueskelin. Ensi viikonloppuna sitten saunomaan ja vihdantekoon Kirkkonummelle.

        Nyt alkaa pian Avara luonto, joten sitä katsomaan nyt.

        Ai niin. Mitä siihen uistimeen nyt tarttuu? Haukea, kuhaa, vai mitä?


      • webs
        Alkuperäinen-Rapu kirjoitti:

        Rauhallinen jussi oli täälläkin. Syystä, olin kotona, ja lapset mikä missäkin maalaismaisemissa. Kävivät kyllä tervehtimässä minuakin mennessään.

        Nautin kyllä yksinolostanikin. Join pari lasillista illan kuluessa kuivaa kuohuviiniä ja se riitti minun janoni sammuttamaan, mutta antoi juhlan tuntua. Katselin konserttia tv:stä, lueskelin. Ensi viikonloppuna sitten saunomaan ja vihdantekoon Kirkkonummelle.

        Nyt alkaa pian Avara luonto, joten sitä katsomaan nyt.

        Ai niin. Mitä siihen uistimeen nyt tarttuu? Haukea, kuhaa, vai mitä?

        Sitäpä ei arvaa mennä sanomaan mitä uistelussa nyt löytyy. Toki haukia löytyy jos haluaa mutta kuha(t) olisi tavoite.
        Voi olla kyllä hankala löytää ensi reissulla sillä kevään /alkukesän kelit on sotkenut kalojenkin aika tavalla.

        Mutta jos vaan mahdollista niin " koereissu" pitänee tehdä vaikka näyttää että pohjoistuuleksi kääntää. Ei huonoin mutta ei paraskaan mahd.


    • Cee-Lila

      Hyvää Juhannuspäivän iltaa. Tulimme kotiin puoli kuudelta. Kun aamupäivällä oli vahvahko sumu, mikä jatkui koko matkan Viroon mennessä, niin, ettei laivan ikkunoista näkynyt kuin maidonvalkeaa sumua, niin sama jatkui osittain paluumatkalla. Siksi hämmästyimme kun stadissa paistoi aurinko, eli sumu oli häipynyt kaikki päivän mittaan. Söimme laivalla buffet-aterian, joten ei tarvitse ruokaa tänään tehdä.

      Viron talitintin ykköspesän toisen satsin poikasista on osa jo kuoriutunut, kakksopesällä ei toista munintaa ole tapahtunut.

    • web_kalat

      Sillai, paluu normi sunnuntaihin.
      Tulihan se käytyä "korkkaamassa" uistelukesä ja kävi kuten vähän odottaa osasi. Herätys 02:00, kaffet naamariin ja menoksi vileeseen pohjoistuuleen. Paluu 3 tunnin "vedon" jälkeen ja yhtä uistinta taas köyhempänä, juupelius :(

      Mikä? Ai saalis.....hih,tusina haukia ja yks abborre, kuhista ei " hajuakaan".

      Siis Ceekin matkusteli nähdäkseen sumua? Ei ole paljon sitten merimaisema häirinnyt.

    • Cee-Lila

      Huomenta. No, onneksi sitä merimaisemaa saa taas kotoa ihailla. Hauen tiedän, mutta mikä on abborre? Mitä niistä hauista aiot tehdä?

      • web_affena

        Tere, hauet lähti toisaalle maakuntaan eli en tee mitään nyt. Sillointällöin vetäisen fileiksi ja pannulle. Harvemmin tulee nykyään tehtyä vaikka hyvä kala ihan onkin.
        Jaa, eikö abborre ole tuttu, affena varmaan sitten.


      • Cee-Lila

        Ai että abborre on yhtä kuin affena, no olen taas paljon viisaampi kuin eilen:-)) Kiitos valistuksesta!


      • web_kinttukramppi
        Cee-Lila kirjoitti:

        Ai että abborre on yhtä kuin affena, no olen taas paljon viisaampi kuin eilen:-)) Kiitos valistuksesta!

        Eikös se ruohtiks oo abborre, siis mitääntekemättömälle käännettynä? :)


      • webs_pikkumoka
        web_kinttukramppi kirjoitti:

        Eikös se ruohtiks oo abborre, siis mitääntekemättömälle käännettynä? :)

        Ooops, pakko tarkentaa, "mitääntekemätön", siis kieli eli languagegagegage....öh? Ei tietenkään Cee jos joku haluaisi väärinymmärtää .


    • Dr.Whoo
      • Cee-Lila

        No aukenihan tuo. Helskutin hyvä kuva Trumpista ja tästä Jukolan Jussista, joka halusi britit eroon EU:sta. Hih.


    • Dr.Whoo

      Ja koska kalajutut ovat "kalajuttuja" ilman luotettavaa todistusaineistoa, tässä dokumentti Weepulin haukisaaliista:

      http://bot.fi/1jab

      • web_harkot

        Ne sie päinpoikke hauetki o jalostet silakoi ka vai? Meilpäi noi o muikuntäky kaloi.

        Jaha,oot sitten laittanu itteis tulevan Jusain pressan kanssa samaan fotoo.
        Ne keltaharkot aa/kilo ovat hyvii verkkoankkureita, meil aina käytetty. Eivät ruostu.


      • Dr.Whoo
        web_harkot kirjoitti:

        Ne sie päinpoikke hauetki o jalostet silakoi ka vai? Meilpäi noi o muikuntäky kaloi.

        Jaha,oot sitten laittanu itteis tulevan Jusain pressan kanssa samaan fotoo.
        Ne keltaharkot aa/kilo ovat hyvii verkkoankkureita, meil aina käytetty. Eivät ruostu.

        Syököhän tuo Trumpetti paljon porkkanoita, kun on niin oranssi? No nehän ovat kyllä terveellisiä. Nyt siis jokatapauksessa tehdään Amerikassa historiaa; valitaan ensimmäinen valkoinen naispressa, tai ensimmäinen oranssi mies.


      • web_klups
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Syököhän tuo Trumpetti paljon porkkanoita, kun on niin oranssi? No nehän ovat kyllä terveellisiä. Nyt siis jokatapauksessa tehdään Amerikassa historiaa; valitaan ensimmäinen valkoinen naispressa, tai ensimmäinen oranssi mies.

        En tiedä vai onko hollantilaisia sukujuuria? No "viriili" vihanneshan hää on, ainakii jos napsii niit sinisiä nappei.

        No jompikumpi. Hilari-hiiri tai trumpetti, ei vaikuta nääs meikän päivärahoihin.


    • Alkuperäinen-Rapu

      Kullan kimallusta! Minä suorastaan rakastan kultakoruja, vaikka horoskooppimerkkini mukaan minun korujeni pitäisi olla hopeaa, Ei käy!

      Radiossa puhuttiin tänään, että kulta on nyt suosittu sijoituskohde. Sadankramman levy maksaa nyt kalleimmillaan noin 4 700 euroa, joten monta levyä täytyy olla, ennen kuin käy edes verkkoankkurista. Jotenkin tuli mieleeni Hesarista "tuttu" Tolkku, joka kuljetti pankkiin kultaharkkoja. Jokohan pistää rahoiksi ja myykin niitä!

      • web_tarkentaa

        Määhän sannoinkin et meil ne ovat a/1kg. Noita ladataan sitten tarpeen mukaan 5-10 kpl ankkuriksi
        molempiin päihin verkkojataa, tietty.


      • Alkuperäinen-Rapu
        web_tarkentaa kirjoitti:

        Määhän sannoinkin et meil ne ovat a/1kg. Noita ladataan sitten tarpeen mukaan 5-10 kpl ankkuriksi
        molempiin päihin verkkojataa, tietty.

        Sitten kun verkko on vielä täynnä niitä julmetun suuria kuhia, niin uppoaa kultineen päivineen saavuttamattomiin!


      • webs
        Alkuperäinen-Rapu kirjoitti:

        Sitten kun verkko on vielä täynnä niitä julmetun suuria kuhia, niin uppoaa kultineen päivineen saavuttamattomiin!

        Nyt pidetään verkot kuivilla ainakin elokuun lopulle sillä vedet menevät liian lämpimiksi. Harkot on jemmattu ytinohjuksen kestävään säilöön. Ja ovat 22 metrin syvyydessä kilometrisen vaijerin päässä. Siis monelle ketunlenkille piilotettuna.
        Tästä voisi päätellä ainakin "pienen" epäluuloni herrain kyvystä vatuloida loputkin maan asiat per....uksilleen.

        Ainoa uhka noiden katoamiselle on etten muista mihin hiiteen sen vaijerin pään piiloitin :(

        Mutta nyt loppui höpinät sil huomenna arkiset pöhinät.


    • Alis-tvångsvenskabort

      Men vem är hemma här, och inte mera utomlands där!
      Den som kan skriva dikter på svenska. Så bra att tvångsvenska räcker inte till at såna dikter läsa och granska. Eller hyyr?

      • web-tsuumailee

        Jasså jasså, gumoron utländiska " skipperCalle Silli".

        No muut myös herätys tuuliseen mutta aurinkoiseen niiiiiiiiiiin ihguuuuun maanantaihin taas. Hyvät puolet: aaah, rauha maassa viikoksi.
        Huonompi puoli: Kioski avattava :(

        Mutta parempi vaihtoehto tuokin kuin Whon kohtalo, joutua anopin tykö pariks vuorokaudeksi. Siitä toipumiseen menee viikko, jopa töissä.

        Dodih, ehtisi puuhailla omiaan tässä parituntisen, siispä toimeen tov...
        kaverit, huh!


      • Dr.Whoo

        Tä, anopilla? Ookkonää unta nähny..emmää ol käyny lakeuksilla päinkään. Anoppiki on vanhainkoris. Soon kyllä totta että töitä tehrähän taas lujaasti.

        Mutta tässä on toinenkin Weepulin unikuva:

        http://bot.fi/1jbl


      • webs
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Tä, anopilla? Ookkonää unta nähny..emmää ol käyny lakeuksilla päinkään. Anoppiki on vanhainkoris. Soon kyllä totta että töitä tehrähän taas lujaasti.

        Mutta tässä on toinenkin Weepulin unikuva:

        http://bot.fi/1jbl

        Hyvä sitten ettei sinne lakeuksille sitten, luulin vaan jos jouduit jussia siel kitumaan.

        Aha, ei mul oo unikuvia ei. Kaveri näemmä käynyt jonkin karpinsukuisen naapurin rysästä mutta "kelaongelta" tulee tietty.Tai siis menee.

        Jepjep, ny sitten perstrollien kioski kohta avattava päivän polttaviin.


    • amummu

      Nonni, Brexitit sitten tuli, eikä kukaan tiedä, mitä tapahtuu. Ainakin jotain kumminkin. Eipä käy aika pitkäksi kun jussitkin meni, ja alkaa nyt pitkä juhlaton aika. No, on sentään isänpäivä ja itsenäisyyspäivä ennen joulua!

      Minullakin kalajuttu, joka ihan tosi, mutta tapahtui niin nopeasti, ettei kukaan ehtinyt kännyänsä kaivaa esille kuvaamista varten. Tyttö oli taas tapansa mukaan ongella laiturilla. Onkena oli vanhan vavan puolikas (toinen puoli katkennut poikkeen), lyhennetty siima, koukku ja koho sentään normaalit, matona taas pala taikinaa. Pikkukala haukkasi koukkuun ja tyttö tietysti kiljuen nosti sen ylös, mutta laski takaisin veteen sätkimään. Tulipa siihen suuri hauki, joka nappasi pikkukalan koukkuineen päivineen ja livahti saaliineen laiturin alle. Siima katkesi ja niin molemmat uivat tiehensä. Ja tyttöä harmitti vietävästi. Olisipa kiva ollut nähdä naapurikalastajan ilme, jos tuo hauki löytyi tänä aamuna verkostaan.

      Eilen illalla mökiltä palatessamme oli tämä kotihuusholli lämmennyt niin hyvin, että oli pakko pistää jäähdytys puhaltamaan. Ilman sitä olisi kyllä nukkuminen ollut tuskaisaa. Tänään näyttää taas paluu normaaliin - minulle mieluisampaa - tapahtuneen: tuulee eikä lämpöäkään taida kahtakymmentä enempää olla. Sateellakin uhkailevat.

      Piruttaa, kun meinasin ruveta vahtaamaan lauantaina tallennukseen menneen Lewis'in. Mutta E-viihteen toosa on mykkänä. Kaikki johdot kyllä ovat kiinni, mutta virtanen ei vain kulje jostain syystä. Eikä boxi edes ole kovin vanha. Joskus viime vuoden loppupuolella vaihdettiin, kun vanha lakkasi toimimasta. Se sentään kerkisi toimittaa virkaansa useamman vuoden, tämä uusi vain reilut puoli vuotta. Täytynee taas kysäistä Elisasta, jotta mikä neuvoksi.

      No, kun ei pääse viihteelle, niin kaipa tässä pitää keksiä jotain muuta. Juu, huushollihommaa aina tietysti olisi, mutta kun pari ahkeraa täällä jo raataa "kioskeissaan", niin me toiset, eläkeläiset, joudamme hyvin nauttimaan olemisen sietämättömästä keveydestä. Eiköhän se svenskialikin jo kohta pääse huiluuttamaan kaasujalkaansa.

      Hyvää päivää!

    • Cee-Lila

      Hyvää juhannuksen jälkeistä elämää. Näin yöllä unta, että aloin yhteisölliseksi ja ostin jonkun vanhan älykännykän. Mitenkähän nuo liittyvät yhteen? Sainkohan jonkun kaverit riesakseni?

      Onkohan A-mummun nurkilla ollut ukonilma, kun digiboxi oli mennyt mykäksi.

      • amummu

        On kai täällä ukkostakin ollut poissaollessamme, mutta kaikki muut vempeleet huushollissamme pelaa. Yritin löytää neuvoa Elisan Palstaltakin, mutta ei muuta valoa kuin että po. boxin käynnistymisvika tiedetään ja esiintyy yleensä pidemmän käyttökatkon jälkeen. Ongelman selvittämiseksi annetaan vain puhelinnumero. Jos se on sama kuin Gurun numero, niin kalliiksi tulee. Selvittelin sitä kautta kerran sähköpostiongelmiani ja tuo peijoonan puhelu maksoi melkein 90€:((

        Pitää vissiin potkaista toosaa. Sehän on vanha hyväksi koettu konsti.


      • Cee-Lila

        Toosan potkaisu tai nyrkillä lyönti yleensä palauttaa osat kohdalleen, joista joku härpäke on löysällä. Pitää vain tietää se kohta, mihin lyödä tai potkaista. Tämän ohjeen yksi teknikko antoi minulle töissä, siitä hän palkkansa ansaitsee:-)))


      • amummu

        Oiva neuvo! Minun boxini on kyllä niin pieni, että yhdellä potkulla osun joka kohtaan. Yksi asia on vielä epäselvä: en tiedä onko siitä savut tulleet ulos. Jos olisi niin pistäisin uutta savua sisään, niin ehkä alkaisi taas käydä ja kukkua!


    • Aliukko

      Mitä ihmettä. Vain pariksi päiväksi piipahdin Ruotsissa ja jo mummut potkivat täällä boxejaan ja digilaitteitaan.
      Onneksi eivät sentään "mätki" nyrkillä Ukkojaan! ::))))

    • webs_öitä

      Hoh ja hei. Ei suakel, ny vasta tovi sitten päivä pulkassa :( Vai amummulla boxi pimeenä? Tuskin potku auttaa kuitenkaan nykyvehkeissä, tai nyrkillä mojautuskaa. En nyt yhtään osaa edes kuin jotain muuta kehoittaa yrittämään.
      A) tuleeko varmasti virta siihen pistokkeeseen missä boxi on.
      B) boxin pistoke irti väh 10-15 sek ja sitten kiinni ja boxin käynnistys uudelleen

      Tuohon heitin tuon linkin lähinnä siksi että siellä lopussa on joitain laitekohtaisia neuvoja.

      Toivotaan (vain) että "yskän" syy selviää.


      http://elisa.fi/asiakaspalvelu/aihe/laaakaista/ohje/wlan-verkko/

      • web_yhä

        Eipä tietenkään linkki toiminut mutta kannattaa sitten googleen naputtaa:
        Elisa kotiboxin ongelmat.


    • Alikenkku
    • Aliklenkku
      • web_kuiskii

        Huomenet ja hyvä ettei Ali ole postannut omakuvaansa. Ainakaan sellaiseen magazineen joka aikoo yhdenkin numeron saada (vielä) myydyksi. Nuo kaikkihan varsin ansiokkaita valtiomiehiä, eikös.
        No meidän ET:n ja Paavot unohdit!

        Mitäs " reksittiä" tänään? Katotaan sitten jos jotain extraa tapahtuu. Eilisenä extrana voisi vielä kertoa et kyllähän moni "turpiinsa" varmaan sai jussina, mutta kuinka moni eilen?
        Varmaan eilenkin. Mutta tuskin moni samalla tavalla kuin meikä, Fiskarsilla kovalla voimalla isketystä pihlajan oksaklapista tuli puolisko "naamariin" seurauksella että ylähuuli halki, verta pirusti mutta toivottavasti hammas ei juuresta poikki.

        Ny on sitten "turpa" niin kipiä ettei edes pashaa pysty puhumaan :( Siis täytyy tyytyä vain pärstrollin hommiin.
        No elämä on....


      • Alkuperäinen-Rapu

        Aamupäivää!

        Olipas webillä kiivas ja kova pihlajan klapi työskenneltävänä. Sillä Fiskarsilla voisit vain säveltää musiikkia varovaisesti ja jättää "kovat oksat" hoitelematta. Mistä sait ensiapua jos tuo tapahtui saaressasi? Huulesta tulee kyllä verta aika runsaasti ja eikös se vanha sanonta ole, että miehet pyörtyy kun näkevät verta. Toivottavasti hammas säästyi ja olihan tuossa onni onnettomuudessa kun ei isku tökännyt silmään. Koeta kestää, sillä kipua varmaan on.

        Täällä on nyt aurinkoista vaihteeksi, mutta minua alkaa nyppiä todella. "Reiskoja" ei ole näkynyt viikkoon ollenkaan. Jäivät varmaan lomalle Viroon - tai kyllästyivätkö muuten vain tekemään hommaa valmiiksi?


    • Cee-Lila

      Huomenta. Jopas on Webille sattunut, et mennyt tikkejä ottamaan huuleen?

      Ravun Reiskat jäivät varmaan kesälomalle.

      Sarjaan kuin kaksi marjaa, sopisivat esim Nalle Wahlroos ja Pirkka-Pekka Petelius, sekä Kimmo Sasi ja Muumien Hemuli. Eivät ole kylläkään pelottavan näköisiä kuten Klonkku tai Bull Mentula.

    • amummu

      Huh, onneksi ei ole ilta! Nuo naamareiden kuvat saattaisivat työntää painajaisia, jos ne illalla näkisi.

      Mistähän muuten johtuu nykyinen tyyli näyttää telkkarissakin lärvit isoina lähikuvina. Katselin eilen illalla ohjelmaa Helin luona vierailulla (vai mikä sen nimi nyt sit onkaan), missä Heli Laaksonen ja joku toinen taiteilija - nimi unohtui jo - keskustelivat. Ja lähes kaiken aikaa oli jomman kumman naama lähikuvassa. Itse tykkäisin katsella vähän kauempaa, että näkisin koko asetelman, osallistujien ruumiin kielen heidän puhuessaan, jne. Mutta kamerapa tuppautuu niin lähelle, että joka nenäkarvakin näkyy katsojalle. Se on vähän kuin itse pistäisi keskustellessaan nenän kiinni vastapuolen nenään; siinähän tulee jo huono olo, jos yrittäisi puhuessaan katsoa toista silmiin. Minun pitäisi silloin sanoa: anteeksi, yökötät minua. Minulle nimittäin tulee huono olo, jos katson jotain asiaa liian läheltä.

      Niin meni minun boxini vaihtoon. Siippa kävi sen kanssa ihan pers.kohtaisesti Elisalla, ja siellä pitkän jonotuksen jälkeen selvisi, että jos ei lähde käyntiin, niin uusi toosa on ainut ratkaisu. Lupasivat toimittaa parin päivän sisällä. Ans kattoo, pitääkö lupaus. - Kiitos Web_* neuvoista, taas kerran. Kaikki mahd. toimenpiteet kokeilin, mutta ei vaikutusta. Olipa sinulla onni matkassa, ettei hammaskalusto vaurioitunut. Tarpeeksi kipeää varmaan teki muutenkin. Toipumisia!

      Onneksi en kovin kovasti kerinnyt lootaa potkia, saati sitten nyrkillä mätkiä. Olisi vain nyt jalkaterä ja nyrkki mustelmilla. Siis kohde vain yksi vaivainen loota, ei Ukko, joka ihan vapaaehtoisesti, potkimatta, lähti lootan vaihtoon. Pakko, koska sopimus on hänen nimissään.

      Ei maar, nyt on lähdettävä taas katsomaan kauppiaan päivän tarjouksia. Jääkaappi alkaa ammottaa juhannusrääppeidenkin jo loputtua.

      Mukavaa kesäpäivää!

      • webs_töröt

        Eikös ne sano että tekevälle sattuu...
        Noooh, kyllä verta riitti tulemaan,kai jotain jäikin. Noista mitään jouda lekuriin lähtemään. Kävin vaan hakemassa tuppoja hönnästä ja aina uutta huulten väliin, ja homma jatkui.

        Mutta ny on huuli kuln se kuuluisa nee'kerin pusu :) Mutta juu, silti pitää yrittää jotain haukata nassuun.


    • totean-vaan
    • totean-vaan
      • turhatiedotella

        Luuletko että näillä mitään mökkejä on. Nehän on eliittistadilaisia, joita kaivoista kiinnostaa vain Kaivohuone.


      • web_tiedoton

        Ai ei, no tuo totta että turhaa tänne on yleisuutisia postailla, twice :)


    • Cee-Lila

      Joku heikkonäköinen on laittanut meille kahteen kertaan lehtileikkeen, jossa varoitetaan rantavesien likaamisesta. On niin jättisuurilla kirjaimilla, ettei isolle ruudulle edes mahdu (23 tuumaiselle) kokonaan, vaan täytyy vierittää loput tekstit näkyviin.

      Vanhuus ei tule yksin. Minäkin nyt muistelen, mihin olen laittanut sen pari vuotta sitten ostamani pienen paketin, missä on pieniä liimalappuja, joilla voisin ilmaista jotenkin, millä sivulla on se ja se tärkeä tieto ns muistivihkossani. Kerran jo etsiessäni yhtä toista tavaraa, ajattelin että täytyisi tehdä luettelo, mitä missäkin kaapissamme on, mutta sitten varmaan etsisin sitä luetteloa, että mistä mahtaa löytyä:-)

      • huomautan-vaan

        Eks sä osaa pienentää kuvaa? ctrl ja miinus. No ei tartte, sillä ethän ymmärtänyt sitä tekstiäkään. Ehkä parempi liimailla vaan muistilappuja.


      • Cee-Lila
        huomautan-vaan kirjoitti:

        Eks sä osaa pienentää kuvaa? ctrl ja miinus. No ei tartte, sillä ethän ymmärtänyt sitä tekstiäkään. Ehkä parempi liimailla vaan muistilappuja.

        No en pienentänyt kuvaa, koska näin heti, ettei se kauas yltänyt reunoista. Ja ymmärsin hyvin sen sanoman. Siihen en tarvinnut mitään lappuja enkä sanakirjaa:-)


      • Cee-Lila
        huomautan-vaan kirjoitti:

        Eks sä osaa pienentää kuvaa? ctrl ja miinus. No ei tartte, sillä ethän ymmärtänyt sitä tekstiäkään. Ehkä parempi liimailla vaan muistilappuja.

        Vielä lisäys. Hauskaa tämä suomenkieli. Tuo kantovesi vähän ihmetytti. Millaista vettä se on? Lapsena meillä kotona kannettiin vesi pihalla olevasta kaivosta. Vai onko se kenties puun kannoista saatavaa vettä? Puun juurethan kuulemma puhdistavat kaivon vettä, siksi mummolan pihallakin oli suuri koivu juuri kaivon vieressä. Imi tosin kuivana kesänä lähes kaiken veden itselleen. Saunaan kannettiin vesi alapihan kaivosta, joka ei ollut juotavaksi kelpaavaa, syytä en tiedä. Saunakin sijaitsi siellä alapihalla. Asuinmökki oli pienen mäen päällä. Ja tämä mökki ja sauna eivät olleet lähelläkään rantaa.


      • kantotuleesanastakantaa

        Hauskaa tämä suomen kieli (huom. erikseen) näille uusiostadilaisille, jotka eivät ole tietävinään maalaisista juuristaan.


      • CeeDeeEee

        Ettäkö en ole tietävinään pikkukaupunkilaisjuuristani? Älä nyt naurata. Varsinaisesti ns landella en ole koskaan asunut, sinä olet siis ns alkuperäinen stadilainen, ainakin sattunut täällä syntymään, joiden mielestä koko muu suomi paitsi stadi on landea.

        Olet kaiken lisäksi kauhean tosikko. Tänään oli Fingerporissakin hauska ymmärryksen väärinkäsitys, kuten aina yleensä niissä sarjoissa. Kaupunginjohtaja Homelius ilmoitti pitävänsä tiedotustilaisuuden ja siihen hän halusi paikalle sekä tv:n että radion. Kohta Heimo Vesa ilmestyi ovelle tv ja radio kainaloissaan ja kysyi, minne nämä laitetaan.


      • vitsinaurattaaharvoin
        CeeDeeEee kirjoitti:

        Ettäkö en ole tietävinään pikkukaupunkilaisjuuristani? Älä nyt naurata. Varsinaisesti ns landella en ole koskaan asunut, sinä olet siis ns alkuperäinen stadilainen, ainakin sattunut täällä syntymään, joiden mielestä koko muu suomi paitsi stadi on landea.

        Olet kaiken lisäksi kauhean tosikko. Tänään oli Fingerporissakin hauska ymmärryksen väärinkäsitys, kuten aina yleensä niissä sarjoissa. Kaupunginjohtaja Homelius ilmoitti pitävänsä tiedotustilaisuuden ja siihen hän halusi paikalle sekä tv:n että radion. Kohta Heimo Vesa ilmestyi ovelle tv ja radio kainaloissaan ja kysyi, minne nämä laitetaan.

        Nyt erehdyt. Tämän päivän Fingerpori oli todella laiskaa huumoria, alkaa ideat silläkin tyypillä olla vähissä. Kuvitteletko, että kirjoittamalla saat sen kuulostamaan hauskemmalta, senkin vitsiniekka.

        Toinen erehdys: en ole sattunut syntymään stadissa, vaan ihan muualla, melkein ulkomailla.


    • ee-ihmettellöö

      Min oon hesast ja ihmettelen kantopommia. Onkos se kantojen hävitykseen tarkoitettu pommi vai sisään kannettu pommi?

    • web_ahvena
      • amummu

        Onpas kaaniit evväät ahvenoilla! Voe, voe, nyt pitäis tehhä niistä kukkoo. Ainakin sen sisustaa olisi helppo syödä turbohuulellakin. Kuoresta en ole niin varma.


    • Alikörmyniska

      Jep, jep, savustettuna varsinnii. Juuri tuon kokoiset ovat siinä paraita.
      Lappeenrannassa on muuten kansainväliset suurmarkkinat satamassa 31.06-03.07 ja samaan aikaan Ylämaalla jalokivimessut. Taidan piipahdella kummassakkii.

      • web_kukkova

        Vai suurmarkkinoille, ne olivat jo muuten J-suussa mutta eipä ollut aikaa käydä. Siel on sitten joku italiaano juustokauppias joka kertomansa mukaan on 7. kertaa ainakin mukana.

        Noiden pikkuaffenten painokirjo oli n. 30-150gr joista pienet pääsi kasvamaan vielä. Parin päivän välein niitä on tuossa yhdessä katiskassa jopa 5 kg. Syksyä kohden sitten kokoluokka kasvaa aina kiloisiksi asti.

        Joo, amummulle pitää sanoa että olis kukkona makeaa herkkuva kun vaan kerkiäis tekemään. Yleensä ulkoistan tuon paikkaan jossa on kunnon leivinuuni. Syssymmällä sitten kun muutenkin lämmityskausi alkaa.


    • kysyn-vaan
      • web_huomioinut

        Jahas, siinä näyttää mökkiläinen hakeneen ekat sienensä ja vakiasukas piipahtanut kauppareissulla.

        Noin usein täälläkin.


    • web_lämmitti
    • webs_ei-huippaa

      Rapu(ko) taisi olla joka kyseli mistä täällä ollessa saa ensiapua kun jotain ehkä sattuu? Ja sattuuhan sitä, jos ei itselle niin vaikkapa naapurille, vieraalle jne.

      Kyllä ne välittömät ensiavun opit ja keinot sekä välineet täytyy löytyä itseltään. Ihan perushommiin riittää vaikkapa EA 1 plus 2 mielellään sitten lisäbonusta.
      Itse olen saanut vielä oppia mm. ensihoitajan sekä palo-ja pelastustoimista. Ai " veren näkeminen" ja miehet pyörtyvät? Heh, kyllä olis paljon pitänyt " kupsahdella" :) Tietojeni mukaan en vielä tähän ikään ole pyörtynyt.

    • YlikokkiAli

      Voi hirmuista, eräät ne vaan itseään pihlajilla verille pieksee kuin parhaat Shia muslimit Imaami Alin muisto hakkauksessa.

      Minä taas en ole hivittävän masokistinen vaan kun ei taaskaan unta tullut niin kokoilin joutessan aineistani Venision tyylisen muhennoksen. Ei ihme että sitä syödään Putinien pöydissä kun peurasta (Venison) tai sen sukulaisista ei ole pulaa Venäjällä ja voivat siitä keíttoa ja muhennosta herroille valmistaa.

      Sen juonihan on lopulta kasvissekoitus ja maustaminen

      Kertaheitosta onnistui kaappini aineista tsaarillinen maku vaikka itse venisonin jouduin korvaamaan puolalaisella sialla. (keitetyllä sikasilpulla)

      Joukkoon lipsahti piparjuuritahnaa, makeaa chilikastiketta, tomaattipyreetä, tuoresipuleja silputtuna kattilaan jääneet paistetut sipulirouheet, mustapippuria, lihalientä par kuutioo puolalaista. Kuivattua persiljaa ja sellaista kuivattua isolehtisempää tummanvihrea kasvista. Kikkoman soija täydensi sekoituksen. Sitten kuumennus ja lopuksi perunamuusu´sijauhe muuttamaan sen muhennokses´ksi.

      • web_zoomaa

        Aamuja ja voi helkkari tuon itseään kiduttavan kulinaristin "keitoksia" taas :) Eihän sulle pärjää kihniöläiset lahottajasienen hörppääjätkään sörsseleissä.
        Muuten mm Tshernobylin ympäristössä elää varsin vahvoja kauris- ja peurakantoja joten sieltä vaan tilaamaan. Kun syä niin äijäkään ei mätäne kun on hjyvin säteilytetty. Ihan kuin keskisuomalaiset tatitkin, juunou. Siis siel ei ne tatit mätäne, muut kyllä.

        Mitäs, ihan pöljäke sää, ei tuule, ei sada, ei paista ja hautova kosteus kyllä. Ehkä tämä tästä taas?


      • amummu

        Huhhuh, arvatenkin aikamoinen makumaailma! Yölläkös tuommoista tehdään ("...kun ei taaskaan unta tullut...") ja syödään? Eikös sitä syötyään pysy hereillä vielä seuraavankin yön?

        Minä söin justiinsa eilisen, kaupasta valmiina ostetun kanavartaan, itse tehtyä cole slaw'ta ja tuoresalaattia, Niistä parasta ei ollut kanavarras, mutta sitäkin syö ennen kuin selkäänsä ottaa, eikä tänäänkään tarvitse hellaa kuumennella. Siippakin on taas ulkoruokinnassa Savonmualla, missä ei varmasti syö ahven- eikä muikkukukkoa! Minä söisin, jos olisin mennyt mukaan.

        Automatkan ja hotelliyöpymisen sijaan valitsin tänään kettiksen "hoidon". Sillä on taas ollut mahavaivoja, eikä sitä oikein voi jättää itsekseen kotiin. Ties vaikka laatta lentäisi. Tai joku muu aines. No, voivathan nuo ainekset lentää täälläkin, mutta ainakin joku on niitä sitten siivoamassa. Reppana on aika apea, makoilee vain, ja ulkona syö kaiken ruohon, mikä eteen tulee. Lenkkikään ei oikein maistunut: piti jopa työntää sitä kotiin päin!

        Pitäisi jatkaa maalaushommia, mutta nyt ei nappaa. Naapurin täti kyllä juuri nyt näyttää hyvää esimerkkiä, ja yrittää houkuttaa omatuntoni kolkuttamaan, mutta taidanpa vain sulkea korvani sen kuiskutuksilta. Pitäähän minullakin joskus lomaa olla:)

        Kesäistä päivää kaikille!


      • webs
        amummu kirjoitti:

        Huhhuh, arvatenkin aikamoinen makumaailma! Yölläkös tuommoista tehdään ("...kun ei taaskaan unta tullut...") ja syödään? Eikös sitä syötyään pysy hereillä vielä seuraavankin yön?

        Minä söin justiinsa eilisen, kaupasta valmiina ostetun kanavartaan, itse tehtyä cole slaw'ta ja tuoresalaattia, Niistä parasta ei ollut kanavarras, mutta sitäkin syö ennen kuin selkäänsä ottaa, eikä tänäänkään tarvitse hellaa kuumennella. Siippakin on taas ulkoruokinnassa Savonmualla, missä ei varmasti syö ahven- eikä muikkukukkoa! Minä söisin, jos olisin mennyt mukaan.

        Automatkan ja hotelliyöpymisen sijaan valitsin tänään kettiksen "hoidon". Sillä on taas ollut mahavaivoja, eikä sitä oikein voi jättää itsekseen kotiin. Ties vaikka laatta lentäisi. Tai joku muu aines. No, voivathan nuo ainekset lentää täälläkin, mutta ainakin joku on niitä sitten siivoamassa. Reppana on aika apea, makoilee vain, ja ulkona syö kaiken ruohon, mikä eteen tulee. Lenkkikään ei oikein maistunut: piti jopa työntää sitä kotiin päin!

        Pitäisi jatkaa maalaushommia, mutta nyt ei nappaa. Naapurin täti kyllä juuri nyt näyttää hyvää esimerkkiä, ja yrittää houkuttaa omatuntoni kolkuttamaan, mutta taidanpa vain sulkea korvani sen kuiskutuksilta. Pitäähän minullakin joskus lomaa olla:)

        Kesäistä päivää kaikille!

        Vastusta viimeiseen rouvaan houkutusta mennä maalariksi :) Äläkä jätä asemia.

        Onkos kettikselle koeteltu muonanvaihtoa toisenlaiseen jos toistuvasti se maha/suolisto kremppaa? Yksi erittäin hyvä on keitetty täysjyväriisi, siihen keitettyä porkkanaa ja keitettyä kalaa sekaan. Yleensä koira kiittää. Lihaa ja / tai kalaa pitäisi olla aika usein tarjolla.
        Myös niissä nakeloissa on isoja eroja joita vaihtamalla voi ihme muutos tapahtua.


      • amummu

        Tää onneks on vasta toinen kerta nyt kesäaikana, mutta aika pienen ajan sisään tuli kahdesti. Sillä on pennusta saakka ollut ongelmia viljojen kanssa - siis myös jonkinlainen keliakia - joten syö erikoisnappuloita, joiden sekaan raakaa jauhelihaa ja raejuustoa. Sellaisen neuvon lääkäri aikoinaan antoi. Kalasta se tykkäis, mutta harvoin sitä saa, kun isäntäväkensä inskoo kalaa itse, ja siitähä nassetäti on hyvin vihainen. Jos minä olisin kettis, niin huutaisin joka päivä ruokakuppini vieressä: taas tätä samaa!

        Tänään sentään täällä jo söi vähän, pari päivän lakon jälkeen. Jospa se siitä taas tokenisi. Voihan olla, että pyhinä mökillä nieli liikaa uimavettä. Ui paljon, ja dyykkaili keppejä niin kauan, että piti välillä nostaa se pannasta kuiville, kun olisi vain ollut vedessä.

        Enkä sitten maalannut. Totesin, että kolme koiralenkkiä hoiti tämän päivän velvollisuuteni.

        Nyt ruiskuun, tukan kuivuuseen ja sitten kirjan kanssa punkkaan. No joo, on pari sudokuakin.

        Villejä unia joka iikalle!


      • webs_dogs
        amummu kirjoitti:

        Tää onneks on vasta toinen kerta nyt kesäaikana, mutta aika pienen ajan sisään tuli kahdesti. Sillä on pennusta saakka ollut ongelmia viljojen kanssa - siis myös jonkinlainen keliakia - joten syö erikoisnappuloita, joiden sekaan raakaa jauhelihaa ja raejuustoa. Sellaisen neuvon lääkäri aikoinaan antoi. Kalasta se tykkäis, mutta harvoin sitä saa, kun isäntäväkensä inskoo kalaa itse, ja siitähä nassetäti on hyvin vihainen. Jos minä olisin kettis, niin huutaisin joka päivä ruokakuppini vieressä: taas tätä samaa!

        Tänään sentään täällä jo söi vähän, pari päivän lakon jälkeen. Jospa se siitä taas tokenisi. Voihan olla, että pyhinä mökillä nieli liikaa uimavettä. Ui paljon, ja dyykkaili keppejä niin kauan, että piti välillä nostaa se pannasta kuiville, kun olisi vain ollut vedessä.

        Enkä sitten maalannut. Totesin, että kolme koiralenkkiä hoiti tämän päivän velvollisuuteni.

        Nyt ruiskuun, tukan kuivuuseen ja sitten kirjan kanssa punkkaan. No joo, on pari sudokuakin.

        Villejä unia joka iikalle!

        Kannattaisi ainakin kokeeksi jättää tuo raaka jauheliha pois, korvata se kalalla tai ainakin jauhiksesta "kypsentää" veret pois. Monelle koiralle (vanhemmiten) tuo veri ei sovellu enää.

        Näin oli myös junnun ranskiksella
        Kokeilla kannattaa.


    • tiedoksi-vaan
    • lehmiäsyytetään

      Kantovesi, kantopommi ja nyt myös kantopunkki. Se on lyhennys kotiinkantokunnossa olevasta punkkarista.

    • Cee-Lila

      Huomenta. Täällä taas huuli lentää kuin Fingerporissa konsanaan.

      Ihmekeitoksen on Ali taas kokannut. Oletko jo palannut kallionkoloosi vai systerisi luonako tuon keitoksen keitit? Melkoinen makujen sinfonia.

    • alikokki

      Jeppalis, kolossa ollaan. Kokkaus on luovuutta, Ajatteles nyt, jos ei olis mielikuvitusta niin joutus syömään pelkkiä kuhia, affenoita, muikkuja ja hirvenlihaa ellei välissä saisi ammuttua muutaman sukupuuttoon kuolemassa olevan ukkometson! ::))). Niin ja joutus syömään vielä jossain järvenranta erämaassa, missä seurana on vain vihaisia ja nälkäisiä itikoita!

      • webs_online

        Kjeh kjeh, on tääl nyt paarmatkin kavereina. Niistä rotevimmat haukkaakin pihvin verran nahkaa ja lihaa kertalinttuulla.

        Nuo kokkaukset onkin parasta tehdä siel kolon seutuvilla niin hajukin häviää hipstereiden viherpu....eikun hapatuksen hajuihin. Ruohtiin saisit varmana ikuisen maihinnousu kiellon.

        On kyllä ollut tarpeeksi hiostava ilma saati jos tuota Alin soppaa söis.


    • Alkuperäinen-Rapu

      Ruoasta kun on puhuttu, niin kerronpa tässä tänään jostakin lehdestä lukemani miniä vitsin ja toisen koskien anoppia.

      Maalla oli ollut yleinen sanonta joskus, että jos siat ei syö, niin miniä syö!

      Anopille ei kannata kertoa vitsejä, koska nauru pidentää ikää!

      • Cee-anoppi

        Totta anoppivitsistä: mitä yhteistä on anopilla ja oluella? Kummatkin ovat parhaimmillan kylmänä ja avattuna pöydällä.


      • amummu

        Minun kuulemani entisajan versio on, että jos ei isäntä syö, niin sika syö. Ja jos ei sika syö, niin piika syö.


    • Alinuiva

      Olivatpas rouvat muistaneet ihka realistisiä anoppivitsejä.
      Tulee välittömästi siskonpoikani anoppi mieleen. (ja muija!)

      • web_bastuun

        Vai vitsiä täällä murjotaan ja Alilla jäänyt jotain kauhukuvia mieleen. Sellaista se joskus.

        Itte en anopille ikikuuna vitsiä murjonut mutta silti jo 85 mittarissa ja Epsanjan talvea kovasti jo suunnittelee.
        No meil oli ( on yhä) ihan hyvät välit, ja aina paranee kun välimatka pitenee.

        Ny websi heittää offlinelle, illan jatkoja.


    • Alilainoppinut

      Tarkistuksen vuoksi kerron että se (ja muija) tarkoitti siis siskonpojan muijaa. On äitinsä klooni!

      ps. olisi kyllä hiukan säätämistä siskonpojassakin, mutta sitä ei laki salli sanottavan!

    • Alivainen

      "Minun kuulemani entisajan versio on, että jos ei isäntä syö, niin sika syö. Ja jos ei sika syö, niin piika syö. "

      Nyt kyllä a-mummu tempasit sovellutuksen muinaisuudesta sillä juurihan kokoomuksen Orpo-poika ilmoitti, että ahkera siivooja kuuluu keskiluokkaan.
      Siis piikaa ei voida samaistaa ahkeraan siivoojaan asemassa vaan nykyaikaisessa kokoomuslaisessa päivityksessä sen sitten pitänee mennä niin, että jossei sika syö, niin sitten Närpiön maahanmuuttaja tomaatinpoimija, joka ei kuulu piian tai siivoojan lailla keskiluokkaan, vaan on selkeä sosiaalidemokraatti, joka on opettelemassa pakkoruotsia!

    • Cee-anoppi

      Mies oli pitkällä ulkomaan matkalla kun hän sai sähkeen: Anoppisi on kuollut. Mitä teemme: hautaammeko, balsamoimmeko vai viemmekö krematorioon? Mies sähkötti takaisin: älkää ottako turhia riskejä. Tehkää kaikki kolme.

    • web_sis

      Sumuiset aamut eikä vain silmissä.
      Mutta mutta, mentävä se vaan on siltikin. A-mummulle tonne ylemmäksi heitin pikkukommentin.

      Päivänjatkoa.

      • amummu

        Hittolainen: kello on jo noin ja minä olen vielä täällä, pruukasi eräs sukulaispappa todeta pitkäksi venyneellä kahveevisiitillään. Minä vain olen omassa kotonani, aamukahvilla vasta, mutta sapettaa vietävästi, kun vasta puolisen tuntia sitten heräsin. Aamuyö meni taas valvoessa, ja unimatti tuli sitten uudelleen. Olin tuuminut lähteväni toimittamaan erään asian het aamusta, mutta nyt siirtyy.

        Kiitos web_* neuvosta. Kerron isäntäväelle. Olen itsekin heille puhunut kalan lisäämisestä, kun ukko siitä tykkääkin ihan hulluna, mutta juuri se, että kumpikaan ei itse kalaa syö (paitsi toinen heistä joskus juhlapyhinä graavina, tai kuten nyt jussina, savustettuna) toimii hyvin tehokkaana topparina, ettei kalaa huusholliin ilmesty. Edes koiran syötäväksi.

        Tänään olisi sitten teatteri-ilta. Ei, en mene stadiin, vaan ihan toisen suunnan teitä lähden kuluttamaan kesärenkaillani. Toinen miniä on kaulaa myöten teatterisyövereissä, ollut jo monta vuotta, ja tänään sitten menen seuraamaan esitystä. On kuulemma hulvattoman hauska.

        Närpiön Tomaatista, huomenta! Näytteet päässä. Sanoi Närpiön tomaatin edustaja kauppiaalle, kun tuotteitaan tuli esittelemään.

        Anoppejakin olette "käsitelleet". Oman anoppini kanssa tulin toimeen, kun jaksoin myötäillä. Aina en jaksanut. Kun sitten jossain vaiheessa muutimme tänne landelle ja tapasimme harvemmin (stadissa asuimme kivenheiton päässä anoppilasta), niin helpommaksi elo tuli. Pääsin irti migreenistänikin. Tosin sen jälkeen olin entistäkin huonompi miniä: vein häneltä pojan ja lapsenlapset. Anoppivitsejä ei passannut heitellä sen jälkeen. Eipä kyllä paljon sitä ennenkään.

        Hyvää päivää, sateen uhasta huolimatta.


    • Cee-Lila

      Helteistä iltapäivää, vaikka ei aurinko paista. Aamupäivällä myös satoi, melko rankastikin. Äsken oli hauska näky rantatiellä, kun pieni poika, ei kun en ole varma, vaihdoin että lapsi, arvioni mukaan 2 v, ajoi kaksipyöräisellä polkupyörällä ilman apupyöriä. Kun katsoin tarkemmin, huomasin, että pyörässä ei ollut ketjuja, eikä polkimia, isä (arveluni mukaan, oli ainakin miehen näköinen, näin Pride-viikolla on oltava varovainen) oli laittanut lisäksi lapselle valjaat, jotka kiinnitti sellaiseen koirienkin talutushihnaan, jota sai säädettyä lyhyemmälle ja pidemmälle matkalle lapsen vauhdin mukaan. Lapsi potki jaloillaan maata ja vauhti oli välillä todella kova.

      • amummu

        Toi onkin hyvä keksintö, siis tuo koiran flexi lapsenkin talutuksessa. Enpä ole itse nähnyt, mutta ryhdyn mainostamaan, jos jossain lapsen talutus sattuisi tulemaan esille.

        Tää on kyllä kummaa aikaa. Ihan kuin maailmassa ei olis muuta kuin sateenkaariporukkaa. Hitsi, jos esim. uskontoa tai jotain muuta aatetta tuputettaisiin samalla intensiteetillä, niin kyllä kansa napisisi. Minulle on sama kuka, kuinka, koska ja kenen kanssa "on silleen" , on sitten hetero tai sateenkaari, mutta eivätkö normaalin kokoiset kirjaimet riittäisi siitä(kin) kertomaan. Jos siitä yleensäkään pitää kertoa!


    • Cee-Lila

      Nyt on ollut tänään hankaluuksia Win Liven sähköpostin kanssa, koska Mikkis vaihtaa sen Outlookin yhteensopimattomaksi Win Liven kanssa. Poistinkin eilen kaikki sähköpostimme, etteivät joudu leijumaan jonnekin bittitaivaaseen, mutta uusi ei ole asentunut koneelleni, varmaan Mikkis päivittää kaikki Win 10 ottaneet ensin ja koska minulla on Win 8.1., johon palatessani kympistä lähes kaikki hävisi koneeltani, joten olen hieman huuli pyöreänä, pitääkö minun asentaa taas koneelleni se kymppi ja toivoa, että toimii paremmin kuin eka yritykseni, jolloin buuttasi koneeni viiden minuutin välein, löytäessään aina jonkun virheen. Plääh ja plääh.

      • Cee-Lila

        Koneeni päivittää yleensä kaikki päivitykset noin 14-15.päivän tienoilla. Nyt kun katsoin Win updatesta tarjosi vain Win kymppiä. No, ei minulla ole kiirettä saada sähkistäni toimimaan, olkoot.


      • webs
        Cee-Lila kirjoitti:

        Koneeni päivittää yleensä kaikki päivitykset noin 14-15.päivän tienoilla. Nyt kun katsoin Win updatesta tarjosi vain Win kymppiä. No, ei minulla ole kiirettä saada sähkistäni toimimaan, olkoot.

        Päivitykset tulevat aina kk:n toinen tiistai, monesti meille käytännössä ke: na.
        Jos et todella halua tulevan kk:n aikana päivittää siihen win10: n niin naputtele googleen: Never 10 ja avaa sieltä se Mikrobitin linkki ja lue se. Muistaakseni maaliskuulta.
        En muista oliko siellä tuon ohjelman lataus-ja asennuslinkki.

        Tuon kun lataa ja ajaa koneelle niin se etsii kaikki 10:n liittyvät päivitykset mitä miccis on sinne salaa syöttänyt. Ohjeiden mukaan sitten tarkistuksen jälkee disabloit koko homman. Ei asennu eikä tyrkytä enää. Siinä on myös sitten "katumuksen" iskiessä mahd. palauttaa myös ne " roskat" ajamalla ja enabloimalla. Eli kääntäen homma päinvastoin takaisin.

        Mutta se "ilmainen 10" mahd,. loppuu sitten heinäkuun lopussa.
        Jos ei tuolta löydy se latauslinkki niin ehkä afterdawnista sitten.


      • web_uuno

        Kokeillaan toimiiko tämä, ellei niin sitten tuo mainittu ohjelma löytyy afterdawn.com: ista tai download.fi.

        Etsii sieltä haulla Never 10

        Ei liittänyt nyt mokoma :(


    • Ali-Skaba

      Hyvää huomenta ja perjantaita kaikille "vanhoille" kirjoittajille (e-a on vielä liian nuori saadakseen vastaanottaa "vanhoille" tarkoitettuja aamutervehdyksiä)
      Arvelen, että Liperin Elmokin alkaa kohta putoamaan sängystä ja virittämään nuotiota tervan keittoa varten, eller hyyr?

      • web_elmoko

        Morot vaan ja kyl meille huomenet kelpaa, iästä riippumatta :)

        Meni 01:een ennenkuin meikä jotenkin pääsi uistelureissun tuulen "keikutuksesta" tasoittumaan ja nukkumaan. Ja jotakuinkin noita kellonlyömiä jo ponnautti ylös. Pikkutorkut vielä sai sitten.

        Mut nythän on jo päivä puolessa, vai? Täytyykin reissata kohta "kirkolle" keikka eikä sitten yhtään huvittaisi ei.

        Päivänjatkoja.


    • Alkuperäinen-Rapu

      Aamupäivän tervehdys!

      Kylläpäs meitä unettomia on ollut viimeyönä. Tosin Alilla tuo yö on myöskin päivä ja web kalastaa niin yöllä kuin päivälläkin.

      Minä sammutin valot viimeyönä kello 23.00 ja kai olin sitten nukahtanut kuitenkin melko piankin, koska en muista pyörineeni unta odotellen. Kello kaksi yöllä heräsin kun tuo tapahtumattomuus parvekkeellani alkaa jo stressata, niin ettei nukutuksi saa. Olin aivan virkeä ja kun kello oli kolme, ei unesta ollut edelleenkään tietoakaan. Kuulin kun Hesari kolahti silloin eteiseen (yötyöläinen lehdenjakajakin) ja ajattelin, että lähdenkö alakertaan sitä lukemaan, mutta otin sitten kuitenkin kirjan käteeni ja luin kello viiteen asti. Sitten avasin radion ja loikoilin vielä tunnin ajan kunnes menin alakertaan. Noin ei minulle kyllä ole yleensä käynyt. Enkä tapaa lukea yöllä, kun olen jo ehtinyt nukkua. Kuusi tuntia unta on ollut minulle tuo vakio yleensä.

      Koska herätessäni oli ensimmäisenä mielessä tuo parveke, niin se täytyy olla syynä heräämiseeni yöllä. Reiskat tekevät jo kolmatta taloa, vaikka talo kerrallaan piti tehdä valmiiksi. Ja minun parvekkeeni ensimmäisenä. Nyt vedotaan, kun kyselen, että siinä oli hankaluuksia ja konsultti on käynyt monta kertaa ja sitten on odoteltu valvojan käyntejä. Nyt yli viikkoon ei ole tehty mitään, enkä saa keneltäkään selvää vastausta koska "trassini" avataan. Kesä menee hukkaan täällä muovitusten peittämien ikkunoiden takana, eikä ovea voi avata.

      Tässäpä tätä kolmen nukutun tunnin satoa!

      Mukavaa perjantaita!

    • Cee-Lila

      En halua vielä laittaa lopullista neveriä kympille, koska jos sittenkin haluan sen, mikäli sähköpostini ei ala skulaamaan, ainakaan vielä ei ole mitään tapahtunut parannuksen suhteen. Koska välillä latasin itselleni sen kympin ja sitten palasin takaisin 8.1:een, ei esim koneeni metronäkymät palautuneet toimimaan, eikä moni muukaan asia. Nytkään en pysty tekemään muutoksia itse sähköpostiini, koska ohjeet koskevat lähinnä niitä viestejä, mitkä halauan säilyttää ja niitähän ei ole.

      Olen lukenut paljonkin 8.1.n sielunelämästä näinä päivinä, mutta että koneeni oli jo siis sisältänyt winin sähköpostiohjelman, mutta koska asentaja ei sitä saanut toimimaan, hän laittoi koneeseeni Win Liven ja sen käyttö nyt siis lakkaa. En ole löytänyt Win sähköpostiohjelman asennuskuvaketta, vaan kehottaa menemään kauppaan, vaikka se on ilmainen.

      Nyt kun luin, mitä koneeni sisään on latautunut, en löydä sellaista latausta kuin KB 2919355, joka sisältää parannuksia kuulemma. Onkohan se unohtunut koneeltani jo ostohetkellä? Tai hävisi kympistä paluun jälkeen.

    • amummu

      Juuri niin, kyllä vanhalle huomenet kelpaa, ei ole suu tuohesta. Nuoremmista ei ole varmuutta:)

      Minä tässä nyt onnesta hyrisen, ja kiitollisuudesta. Pojalleni. Lomalainen yllättäin ja pyytämättä tuli tekemään maalaustyöni, ja nyt on meidän kämpän osalta ne hommat tehty, Muuta puhdetta kyllä vielä on paljonkin, mutta tuo kykkiminen maan rajassa olisi minulta sujunut vain porun kanssa, ja sen jälkeenkin olisi mennyt vielä monta päivää tippa linssissä, linkkukävellessä.

      Vaikka en töitä tehnytkään, niin silti tuli hiki kettislenkillä. Sen verran on lämmintä ilmassa. Piti nyt minun sisään tultuani vuorostani pistää jäähdytys puhisemaan. No, siippa sen joka tapauksessa oitis töistä tultuaan sytyttää. Ja jäähdyttää taas niin, että vilu iskee. Eilen illalla kun tulin teatterista, niin ukko istuu täällä sisällä raappahousuissaan ja villasukat jalassa:( Taisin siinä heittää pari kommenttiakin. Ihan vain pienin kirjaimin;)

      Voi, Rapunen, sinuunkin iskenyt unettomuus! Se ei todellakaan ole kivaa. Ja kun valvoo, niin kaikenlaiset ajatukset alkavat sinkoilla, ja siitäkös nukkumattomuus vain saa puhtia. Kunpa voisikin yöksi kääntää tuumausmoodin pois päältä.

      Eilen luin jostain atikkelin, missä kirjoitettiin pisteen käytöstä. Siinä joku tutkija totesi, että pisteen käyttö viesteissä on tylyä.

      Joten ilman pistettä toivotan leppoisaa viikonlopun aloittelua

      • Alkuperäinen-Rapu

        Kesäpäivää!

        Nyt on tosiaan lämmin, mutta kyllä minäkin olen joutunut tänäkin kesänä laittamaan joskus villasukat jalkaan, kun sisällä on niin kylmä.

        Illalla minä en saa unta kovin helpolla, mutta pysyn vain vuoteessa ja sitten nukun tuon kuutisen tuntia nousematta ylös yöllä. Nyt luulen, että minua harmitti tuo parvekehomma, kun valmista ei tuntunut tulevan. Olen yleensä kärsivällinen, enkä "riitele" kenenkään kanssa, mutta liekö tuo yön valvonta saanut minunkin ärsytyskynnykseni vuotamaan yliäyräiden, ja niinpä soitin aamulla "bossille" ja ei kestänyt kauan, kun tuo herra oli ovellani ja sanoi että hän on nyt keskustellut isännöitsijän ja jonkun hallituksenjäsenen kanssa ja hän lähettää pojat ottamaan muovit pois ikkunoiden edestä. Niin tapahtui. Lattia on hyvin kaunis ja vielä on jotain pieniä hommia kesken, kuten isojen lasiovien nosto ylös ja paikoilleen asennus, sekä jotain helmapeltejä on vielä kiinnitettävä paikoilleen, mutta voin jo vaikka kevyitä huonekaluja sinne nostaa. Tuo "boss" oli hyvin mukava nuori mies ja en ole enää kiukkuinen. "Reiskakin" tuli tarinoimaan kanssani tuohon parvekkeelle.

        Kuinkahan kauan vielä olisin saanut olla muovitettujen ikkunoiden takana, jos en olisi kiukustunut?

        Minun selkäni ei myöskään tykkää kyykky työstä. Onneksi voi hätätilassa turvautua lapsukaisiin, ovathan ne nuorempia.

        Minun piti mennä tänään Kirkkonummelle, mutta se siirtyi nyt hieman. Käynpä huomenna pesemään noita viherhuoneen ikkunoita ja koristelen kauan sitten ostamillani kukka-amppeleilla. Jospa nekin toipuisivat kun pääsevät valoon.

        Kyllä se taas siitä!


      • amummu

        Hienoa, Rapunen, että sait vauhtia reiskoihin. Monesti nuo remppaajat vain menevät sitä omaa rataansa, eivätkä kerkiä/halua/kykene astumaan asukkaan saappaisiin. joten muistuttaminen usein pistää pyörät pyörimään vähän nopeammin. Nyt naattimaan kesätrassista! Sääkin suosii (anakin vielä) sellaista toimintaa.


    • Cee-Lila

      Ai että pisteen käyttö viesteissä tylyä? Onko tuo sitä uutta viestittelyn sanojen (merkkien) säästöä. Jos kirjoittaa 160 merkkiä, niin pisteet vievät osan, välilyönnit osan jne, miksi niitä siis laittaa, saa enemmän asiaa mahtumaan. Näin oli ennen. Puhelimellani pystyy lähettämään vaikka 1000 merkkiä, mutta saatan laittaa etv, ettei tarvitse vastata, mikäli vastaajalla yksi viesti, vaikka kuinka lyhyt, maksaa 7 senttiä. Mutta heillähän on kaikenmaailman Whatsapit ym, eli ei maltaita maksa.

      • amummu

        Kai se säästöistä on ainakin lähtenyt alkuun. Nuoremman väen puhekin vilisee kaikenlaisia lyhennyksiä; puheessakin säästetään. Onkohan ihmisillä nykyään niin pahuksenmoinen kiire, ettei sanojakaan ehditä sanoa kokonaisina.

        Tuo WhatsApp on meilläkin as oy:ssä käytössä yhtiökokouksessa hyväksyttynä viestintäkanavana niin asukkaiden kuin hallituksenkin kesken. Todella kätevää. Paitsi, että yksi hankala pariskunta, jossa vaimo kuitenkin melkoinen tietsikkaguru, ei suostu po. viestintään, vaan heille pitää kaikki tiedottaa sähköpostilla tai A4:lla. Tarkistettiin, voiko osakas kieltäytyä osallistumasta yhteisesti päätettyyn kommunikointisysteemiin, niin kyllä kuulemma voi. Tämä sama pari on myös se, joka ei koskaan osallistu mihinkään yhteisiin töihin tai talkoisiin.

        Pojan tytön kanssa myös viestittelemme WA:n kautta, ja joskus puhummekin. Poikaa ei koko puhelin voisi vähempää kiinnostaa. Pitääkin sitä mukanaan vain jos vanhemmat käskee, jos se silloinkaan on auki.

        Nyt grillaamaan broileria ja keittämään uusia siiklejä. Maksoivat vielä hunajaa, mutta eipä kovin monta pottua kahden hengen pussiin mennyt. Ja ovat hintansa väärtejä. Perunat kauppaan tulevat tästä ihan läheltä ja ovat hyviä, se tiedetään jo vanhastaan. - Kasvaakohan Web_*:n metsässä pottujakin. Tatteja kai kuitenkin.


    • Cee-Lila

      Kyllä Ravun näköjään kannatti valvoa yksi yö, kun sai parvekkeen asiat hoidettua lähes loppuun muutamaa pikku juttua pois lukien. Nyt sitten näet sieltä taas ulos ja saat kukatkin sinne, minne kuuluvat.

      Ei sähköposteja monetkaan nykyään lähetä, kaikilla on kaikenmaailman muut konstit käytössä, kuten naamakirjat, whatsapit, tinderit ja Twitterit, instagramit sun muut, itse en käytä niistä mitään. Tekstaan puhelimella taikka soitan, joskus sähköpostilla, jos on pitempi kirjoitus tehtävä.

    • Alicom

      Kuulumme vähemmistöön, sillä en käytä minäkään ensimmäistäkään noista listaamistasi välittäjistä. Kaikki lähtee tavallisella sähköpostilla.

      Ainoa erillispalvelu mistä jopa maksankin vähän on Luukku.comin tekstiviesti palvelu suomalaisiin puhelinnumeroihin.
      Siinä kirjoitat pikavauhtia minkä tahansa mittaisen tekstiviestin suomalaiseen puhelinnumeroon mistä maailmasta tahansa ja hupsluiskis siellä oli vaikka Dubaista kirjoitettuna.

      Siihen vaan ei voi saaja vastata vaan saaja joutuu tekstailemaan lähettäjän oikeaan puhelinnumeroon

      • Cee-Lila

        Ai sellaisiakin yhteyksiä on? Sekin koskee tietenkin vain kännyköihin, mutta ei lankanumeroihin, mikä vain aussisukulaiselle toimii, mikäli ovat kotonaan. Heidän kotonaan ei ole kännykälle minkäänlaista kenttää.


    • Babandero

      Kyllä se toimii kaikkiin suomalaisiin numeroihin, mutta ei mihinkään numeroon mihin tarvitsee ulkomaan lähtökoodin. Tosin en ole lankanumeroihin soittanut, mutta jos kiinnostaa niin se löytyy Luukku.com ja sieltä selailemalla.

    • webs_vallaton

      Voihan juupelius, kaiken "hösselin" ja hyppäämisen jälkeen en saa oikein nyt mistään " kiinni" vaikka aihioita olis kuinka paljon :(
      Teidän onni tietysti ( :/
      Ja etenkin Mr. Whoon joka nähtävästi loistanut poissaolollaan. Se on tietty ankeeta kun rva. laittaa moppiilit lukon taa. Pitäis osata käydä siel könniläisessä huomaamati.

      Mutta tässä samalla että itsekin tulen "loistamaan" poissa täältä, ainakin lähes tulevaan puoliviikkoon.
      Mutta koettakaa vaihtaa vaikka tyynyä, kuiva tilalle kerran yössä. :)
      Pärjäikää.

    • Nyyhkyali

      Nyyh!

    • Alkuperäinen-Rapu

      Huomenta!

      Riittäisköhän pelkkä tyynyliinan vaihto noiden yöllisten nyyhkytysten kuivaamiseksi? Mites Kirka laulaa että "surun pyyhit silmistäni pois..." No, täytyy varata useampi tyynyliina ja käyttää niitä kyynelten pyyhkimiseen!

      Minä muuten nukuin viime yönä kuusi tuntia putkeen, kertaakaan heräämättä välillä. Se oli tuo kun "trassi-tressi" helpotti. Miehet ottivat tosissaan minun valitukseni ja rupesivat toimimaan!

      Nyt käyn pesemään noita viherhuoneen ikkunoita, että voin jo tuoda kukka-amppeleitakin osittain ylös tuolta alhaalta. Eiköhän ne nyt ensiviikolla saa isot lasiovetkin ylös tuolta sisäpihalta. Sitten voi jo siivota ja kalustaa muutenkin.

      Partsin lattia on mielestäni kaunis, vaikka laattoja ei tullutkaan. Väri on hyvin vaalean harmaa ja siinä on hailean mustia ja valkoisia pieniä kuvioita epämääräisenä kuviointina. Näyttää myös helppohoitoiselta.

      Nyt vain mukavaa lauantaita jokapuolelle, missä olettekin!

    • Dr.Whoo

      "Ja etenkin Mr. Whoon joka nähtävästi loistanut poissaolollaan. Se on tietty ankeeta kun rva. laittaa moppiilit lukon taa. Pitäis osata käydä siel könniläisessä huomaamati".

      Olen minä salaisista toiveista huolimatta yhä täällä. Eilenkin kirjoitin ketjuista pyhimpään syvällisen luonneanalyysin eräästä rakastetuimmasta kirjoittajatoverista. Harva(t) saavat minulta noin paljon huomiota, olkoot siis otetut.

      Mutta känninkellosta ottaminen on ollut aika vähäistä viime aikoina, liika työ on vienyt miehestä mehut. Kesälomiakaan en toistaiseksi tohdi edes ajatella itselleni.

      Nyt on jatkettava Ravun linjoilla, eli huushollin putscleanausta.

      • nyyh-vaan

        " olkoot siis otetut"

        Otettu on.


    • Dr.Whoo

      Ja terveisiä tuolta mistä sai mm. kasviskäsiteltyjä pässinpusseja, sekä tarvittaessa myös hullunpaperit. Jälkimmäiset minulla jo olikin jo ennestään.

    • Cee-Lila

      Vaikuttaa, että Ravun partsin lattia on maalattu panssarimaalilla, joka tummien ja harmaiden juovien avulla näyttää kuin olisi marmoria. Tiedä sitten. Sellaisia maaleja on olemassa.

      Dr Whoo on tainnut käydä syömässä pässinkiveksiä. Saitko niistä lisää pontta hurjatahtiseen työntekoon ilman lomia?

      • Dr.Whoo

        Noi pässinpussit oli kai keskiaikaisia lompakoita, tai kännykkäkoteloita.

        Mutta olipa uskomaton määrä väkeä tuolla toispuol jokkee keskiaikamarkkinoilla. Vaikka nyt oli kyllä joenrannat molemmilla puolilla markkinakojuja pullollaan. Eli tapahtuma kasvaa vuosi vuodelta.


      • Cee-Lila
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Noi pässinpussit oli kai keskiaikaisia lompakoita, tai kännykkäkoteloita.

        Mutta olipa uskomaton määrä väkeä tuolla toispuol jokkee keskiaikamarkkinoilla. Vaikka nyt oli kyllä joenrannat molemmilla puolilla markkinakojuja pullollaan. Eli tapahtuma kasvaa vuosi vuodelta.

        Ai sinä olitkin siellä Turkkusen keskiaikaismarkkinoilla! Siitähän tuli ainakin eilisissä uutisissa maininta. Mahtoi olla paljon kaikenlaista tarjontaa tavaroissa ja ruuissa. Eikös siellä aina joku näyttelijä istu torilla häpeäpaalussakin? Ja ihmisillä keskiaikaiset vaatteet päällään. Uutishaastattelija kysyi eilen muutamalta kävijältä, haluaisitko olla yhtäkkiä keskiajan ihminen, kaikki väittivät, että haluaisivat, eikä muka pelottanut yhtään. Itse en haluaisi olla siellä, tiedä, mihin inkvisiiotoon joutuisin.


    • Cee-Lila

      Turuus on ollut keskiaikaiset markkinat, meillä stadiis pride-kulkue. Itse kävimme tänään Malmin hautausmaalla, veimme kukkia neljälle haudalle. Sää oli helteinen. Sekin kuulemma loppuu taas pian. Sellainen se Suomen kesä on, välillä paistaa, välillä sataa. Eikä missään puolen vuoden sykleissä, vaan milloin tahansa.

    • Muinali

      Minä aloin tässä ihmetellä sitä, että jos Dr. Whuu meni Turun muinaistavara markkinoille, niin miten hän pääsi sieltä ulos? ;)

      • Dr.Whoo

        Kovaa juosten pässinpussit vyötäisillä heiluen...


    • Alkuperäinen-Rapu

      Sateisen sunnuntain huomenet! Oliko se paiste nyt sitten siinä?

      Cee-Lila osui oikeaan tuossa trassini maali arviossa. Se on aivan kuin marmoria. Väri ja kuviointi. Ne kuviot eivät ole raitoja, vaan pieniä tipluja, aivan kuin marmorissakin. Ei näytä yhtään maalatulta, vaan aivan aidolta marmorilta. Istuin eilen siellä jonkun aikaa ja ihastelin, kun olin saanut siellä ikkunat pestyä ja kukka-amppelit roikkumaan. En vielä siirtänyt kalusteita, kun on vielä hieman kesken tuo remontti, etteivät ole tiellä. Tuolin siirsin sinne vain, että pääsin istumaan.

      Minäkin luulin, että nuo Dr Whoon keskiaikamarkkinoilta löytämät pässinpussit olisivat kuuluneet hänen herkuttelupöytään. Exäni söi pässinkiveksiä joskus täällä olleessa "herrojen herkuttelu ravintola Motissa" ja sai siitä oikein paperitodistuksen, mistä oli ylpeä.

      Tässähän tätä taas tuli. Nyt täytyy ryhtyä miettimään sitä, että viitsinkö tehdäkin jotain.

      Sunnuntairauhaa toivotellen kaikille!

    • Cee-Lila

      Hyvää iltapäivää. Minulla on kermabroileri kuortumassa uunissa ja muutama varhaisperuna kiehumassa tillin kera kattilassa. Salaattikin on valmis. Ilma on taas hyvin mytyinen ja sateen oloinen, pimeä. Illallakin tuli vettä kymmenen maissa kuin Esterin jostain, kovin sade tänä kesänä ainakin meidän rantsussa.

      • Cee-pesänseuraaja

        Tiedotus eri pesiltä. Hiirihaukan pesä pimeänä, liekö ukkonen syynä tai se, että poikaset lentävät milloin missäkin ja kamera suljettu. Eestin ykköspesällä sääksiemo karjui, että tuo jo ukko sitä kalaa, kaksi poikasta huutelee nälkäänsä. Sääksen kakkospesällä ainoa poikanen oli yksinään ja suki sulkiaan. Merikotkan pesällä yksi kolmesta poikasesta oli pesän oksalla, itse pesähän hajosi jo jokunen aika sitten. Korkeintaan kaksi poikasta näkyy siinä oksalla silloin tällöin, kolmannesta ei ole tietoa. Kaksi mustahaikaranpoikasta ovat aina kahdestaan, emoa ei näy. Nyt oli yhteys poikki. Talitiaisen kakkospesue näkyy voivan hyvin, ovat jo todella ahtaasti siellä pesässään. Käsmun ranta oli hyvin synkän näköinen, aurinko ei paista sielläkään. Paltamon pesällä kolme poikasta (sääksiä) olivat ilman emoa. Sieltä on vaikea havaintoja saada, koska kamera ei ole live, vaan päivittyy kaiketi minuutin tai puolen välein. Eli kuvat elävät viiveellä. En ole onnistunut esim näkemään, että emo syöttää poikasiaan. Enhan ole itsekään siellä kuin hetken kerrallaan.


    • Chef.Whoo

      On kermabroitsukin hyvää, mutta, slurps, meilläpä oli rillattuja lohimedaljongeja foliovuo´assa. Oliiviöjyä, suolaa, hieman makeaa thaikastiketta, ripaus chilipulveria. Sitten muutama minuutti grillissä per puoli. Lisäksi perunoita (Siikliä tietysti) ja hieman valkosipulimaustevoita. Kyytipoikana belgialaista vehnäolutta. Voi pyhä Sylvi miten hyvää, tatinpureksijat tuskin osaavat edes kuvitella tällaisia makuelämyksiä..

      • Cee-Lila

        Slurps, täytyy nuolaisa, kun tuli niin herkullisesta ruuasta mielikuvia, että tunsin maunkin suussani tuosta kertomuksestasi.


    • Alkuperäinen-Rapu

      Minä en ole vielä päässyt tänä kesänä krillaamaan, mutta hyvältä maistui paneroitu, voissa paistettu seitifilee kermakastikkeessa sitruunapippurilla maustettuna. Lisänä tietysti uudet perunat ja salaatti. Jälkiruokana pala juustokakkua ja kirsikoita. Nälkä lähti noillakin.

      Cee-Lila - hyvä selostus noista linnunpesistä. Niin minäkin olen ne nähnyt. Siellä rantakuvassa näin kerran kun joutsenpariskunta ja kolme pientä palleroa heidän välissään lähti matkaan kuvan oikeasta laidasta ja eteni arvokkaasti, kiirehtimättä kuvan vasempaan alalaitaan, en nähnyt niiden veteen menoa kun menivät pois kuvasta.

      • Alkuperäinen-Rapu

        " nämä " unohtuivat ja grilli pysyy vielä kylmänä.

        Unosia!


    • Alkuperäinen-Rapu

      Sataa - huomenta kuitenkin, vaikka sitten itselleni kun muita ei näy, ei kuulu! No, käy tämä kirjoittelu näinkin - itekseen.

      Tänään ei onneksi tarvitse lähteä kauppareissulle. Vieläkin on hauis kipeä, aivan kuin rankan punttisalitreenin jälkeen, kun Malmille menomatkalla raijasin Pelastusarmeijan myymälään aivan valtavan suuren kassillisen vaatteita, jotka olin ensin pessyt ja silittänyt. Tulomatkalla oli sitten taas ruokakaupasta ostamiani erilaisia perustarvikkeita(kin) niin paljon että taas tuntui kuin olisi joku kameli (oikeasti en kyllä tiedä miltä kamelista tuntuu kun taakkojaan kantaa).

      "Reiskat" eivät ole vielä tulleet. Saapas nähdä kuinka kauan vielä kestää, ennen kuin parveke on aivan valmis. No nyt näen ainakin ulos ja voin myös mennä tyhjälle parvekkeelle haistelemaan kesäsäätä.

      Mukavaa viikon alkua, jos joku sattuu kurkkaamaan tänne!

    • Cee-Lila

      Huomenta. Auringotonta on, siksi melko hämärää. Matalapaine makoilee yllämme kuulemma melkein viikon. No, luonto on luonto, mitäpä sille voimme.

    • Cee-Lila

      Minulle tuli eilen illalla kymmeneltä puhelimeeni viesti jostain ulkomailta, että olen voittanut mukamas 2.000.000 euros jostakin arvonnasta, mihin puhelinnumeroni oli osunut. Luin jutun vain puoleen väliin ja poistin sen. Nyt luin juuri IS:sta, että niitä viestejä on viikonlopulla tullut monille ja vielä tänäänkin. Viestien maanumerot viittaavaat jonnekin Kroatiaan ja Sloveniaan. Ei ollut siis Nigeriakirje kyseessä. Puhelinnumeroni ei ole salainen, mutta ei myöskään missään luettelossa, koska en ole antanut sitä. Luin juuri IS:n keskustelupalstalta, että jonkun ihmisen salaiseen numeroonkin viesti oli tullut. Se on jo aika ihmeellistä.

    • Cee-Lila

      Jos hiukan politikoin välillä, niin ihmettelen, että Brexitiä kannattanut Nigel Farage luopuu puolueensa johdosta, koska hän on saavuttanut päämääränsä. Ei siis aio ottaa vastuusta Britannian asioista tämän eronäänestyksen jälkeen. Toinen laistaja on Borin Johnson, "Jukolan Jussi", jonka kuvan jo tänne kerran laittoi Dr Who, kuvassa oli toinen vaalea liehutukka, Donald Trump, olivat kuin kaksi marjaa.

    • Cee-Lila

      Vielä yhteen asiaan aion tänään puuttua. Nuori Patrik Laine teki rahakkaan sopimuksen Kanadassa ja aikoi lahjoittaa osan rahoistaan vanhemmileen. Oikein odotin, että tulee verottajan tiedote, mitä siitä seuraa. Juuri luin, että mitä seuraa. Kannattaa siis kirjoittaa kaikesta isot otsikot lehtiin niin saa hyvää vero-opastusta siinä samalla.

    • Alisalainen

      Ei ne salaisetkaan numerot lopulta ihmeellisiä ole sillä niilläkin on oltu yhteydessä johonkin, esimerkiksi tilattu lehtiä tms ja niistä yhteyksistä ne numerot on sitten kaapattu.

      Parhaiten suojattu on minun ikivanha kapulani jolla ei ole oltu mihinkään tilaukseen yhteydessä. Ainoat mihin numeroita kokoavista laitoksista on oltu sillä yhteyksissä on Terveyskeskus ja DNA. Jos minulle tulisi nigerialaisehdotuksia niin tietäisin noiden tarkkuudella mistä numero on saatu.
      Kaikki muut numerot ovat yksityishenkilöitä.

      No kun tarkemmin ajattelin niin olenhan joutunut kuitenkin antamaan sen numeron muutamaan paikkaan mistä olen muuten tilannut netillä, mutta rajallinen määrä kuitenkin.

      Miltäs kesä tuntuu? Ei ole liikaa hellekään hätyytellyt vielä ja weepeli pakeni Faragen lailla klapivastuustaan. Kenties Puolaan!

    • Cee-pesänseuraaja

      Alkuiltapäivää, eihän nyt ole enää keskipäivä koska kloku on jo 12:40. Aurinko ei paista, välillä kyllä yritteli. Äsken oli hauska episodi pihalla kun harakka ja sepelkyyhky isottelivat toisilleen. En tiedä, mistä riitelivät. Ensin kuitenkin pois lensi sepelkyyhky, harvoin niitä näen täällä, harakoita päivittäin.

      Eilen katsoin Tuubista, kun Viron merikotkan poikaset rengastettiin, tapahtui 26.5. Pesä oli täysin ehjä silloin. Rengastaja sai homman tehtyä ilman silmä- taikka käsisuojia. Vaikka poikaset uhittelivat, eivät nokkineet miehen käsiä, vaan antoivat ihan rauhassa laittaa renkaat jalkoihinsa. Sitten kesäkuun puolella, olikohan 23.6., niin poikaset osasivat jo lentää, jolloin yksi poikanen putosi oksaltansa, kun toinen poikanen lensi oksalle niin läheltä, että siivellään pudotti toisen omalta oksaltaan. Tämä pudonnut oli se nuorin. Molemmat kaksi kurkkivat ihmeissään, minne se putosi. Oli selvinnyt hyvin ja emo kävi ruokkimassa sitä jossain alemmalla oksalla, minne oli osannut lentää. Pesähän katosi myrskyssä, jolloin emo toi kalan aina jollekin oksalle ja kerrankin se iso kala putosi emon kynsistä alas. Eli kaikki kolme voivat edelleen hyvin.

    • Alkuperäinen-Rapu

      Mansikkainen tervehdys!

      Poikani ja miniäni toivat minulle viiden kilon laatikon mansikoita kun olivat käyneet ostamassa itselleen. Kun olisin halunnut maksaa ne, niin poikani sanoi että "tuolla oli "Jättijako" joten otimme ne sieltä "jaosta"!" Ei maksanut minulle mitään. On se mukava, että on tuo "jättijako." Nyt ne ovat jo pakkasessa.

      Nyt sääkin kirkastelee, mutta huomenna tietysti taas sataa ja tuulee, niin kuin tänäänkin melkein koko päivän.

      Partsin suhteen ei ole tapahtunut mitään uutta. Aamupäivällä huomasin, että tikapuut oli sisäpihalta parvekkeelle ja neljä miestä seisoskeli niiden juurella. Vähän myöhemmin tikkaat ja miehet olivat kadonneet, eikä mitään tapahtunut.

      Pian on uutisten aika, täytyy lähteä tuonne alakertaan telkkarin ääreen.

    • Alituiseen
      • Cee-Lila

        Onpa siinä hienon näköinen maisema ja pesä. Sataa rankasti ja isot poikaset yrittävät mahtua emon siipien alle.


    • Dr.Whoo

      Viimeinkin suuri kynävalmistaja Bic on lanseerannut naistenkynän. Kuulemma optimaalisesti naiselle sopiva. Tämä ilmenee mm. kynän väristä. Ajattelematonta kuitenkin Bic:iltä, että ovat unohtaneet pakkauksesta käyttöohjeet pois. Kuten; kumpaa päätä kynästä pidetään alaspäin?

    • Cee-Lila

      Huomenta. Aurinko taas paistaa. Se on hyvä se. Harmi kun Dr Whoo ei laittanut uudesta naisten kynästä kuvaa. Olisin voinut kuvasta arvailla, kumpi pää on kirjoituspää.

      • Dr.Whoo

      • Inger1

        Aika suuri kiusaus tulla tänne mukaan, kun on kynässä valmiina terävä kärki, siksi omasta- niin väliä.


      • Cee-Lila

        Kiitos kuvasta Dr.Whoo, on ihan hieno kynä, sopisi minulle. Tervetuloa Inger tänne ketjuumme.

        Minun mielestäni kynällä on väliä, varsinkin sen kuulan pitää pyöriä hyvin, eikä takkuilla. Meillä on iso astiallinen kyniä, vain muutama niistä on hyvä, jolla on mukava kirjoittaa. Ristikoita täytän lyijytäytekynillä, joilla niilläkin on eroja. Minulla on sekä 05, että 07 mm:n terillä ja oltava HB:tä ei ihan niitä kovia, josta jää niin huono jälki, että saa suurennuslasilla katsoa, mitä tuli kirjoitettua. Sisareni täyttää ristikot kuulakynällä, niitä onkin sitten mahdoton korjata, kun on laittanut väärän sanan.


      • Dr.Whoo

        Taitaa olla vähän katoavaa kansanperinnettä tuo kynällä kirjoittaminen. Tähän päätelmään tulee kun yrittää ymmärtää nykynuorison harakanvarpaita.

        Kohta kai koulussakin siirrytään kokonaan sähköiseen kirjoittamiseen. Ainakin yo-kirjoitukset tehdään kaiketi jo ensi vuodesta lähtien säköisesti. Käytännössä läppärillä tai tabletilla johon on käsittääkseni ajettu normaalin käyttiksen toiminnan estävä väliaikainen käyttis, jossa on kirjoituksissa tarvittavat ohjelmistot, ja joka tietysti estää pääsyn nettiin. Täten voidaan käyttää kokelaitten omiakin koneita


      • Cee-Lila
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Taitaa olla vähän katoavaa kansanperinnettä tuo kynällä kirjoittaminen. Tähän päätelmään tulee kun yrittää ymmärtää nykynuorison harakanvarpaita.

        Kohta kai koulussakin siirrytään kokonaan sähköiseen kirjoittamiseen. Ainakin yo-kirjoitukset tehdään kaiketi jo ensi vuodesta lähtien säköisesti. Käytännössä läppärillä tai tabletilla johon on käsittääkseni ajettu normaalin käyttiksen toiminnan estävä väliaikainen käyttis, jossa on kirjoituksissa tarvittavat ohjelmistot, ja joka tietysti estää pääsyn nettiin. Täten voidaan käyttää kokelaitten omiakin koneita

        Se onkin surkeata, että nuoriso ei osaa enää kirjoittaa kynällä. Kaikki tehdään tietokoneilla ja älykännyköillä. Jos joku lähettää kortinkaan enää nykyään, ne kirjoitetaan liimatarralle, joka läntätään korttiin. Useimmat viestit ja onnittelut lähetetään muutoin kuin postin kautta tulevalla kortilla taikka kirjeellä. Minä saan vielä ainakin yhdeltä ystävältä ihan käsin kirjoitettuja kirjeitä, hänellä ei ole tietokonetta minkäänlaista. Esim joulukortit noin 40 kpl kirjoitan edelleen ihan omalla käsialalla.

        Nyt ei enää kouluissa opeteta kaunokirjoitustakaan tulevaisuudessa. Tehdäänkö jo yo-kokeiden äidinkielen esseekin jo koneella? Aivan älytöntä. Eikö enää teknikoille ja insinööreille kohta opeteta sitä oikeaa tekstaustakaan? Sen osasi upeasti esim appi ja U osaa edelleen. Samoin itsekin osaan, vaikka en kummankaan ammatinharjoittaja olekaan, mutta koulussa senkin opin. Ja hyvällä menestyksellä. Esim pojanpoikani kirjoittaa hyvin ja nopeasti koneella, mutta käsialansa on onneton käsin kirjoitettaessa. Sen sijaan pojantytär osaa kauniilla käsialalla kirjoittaa, vaikka on pojanpoikaa kolmisen vuotta nuorempi.

        Eli kyllä hyviä kyniä tarvitaan edelleen. Käytän joka päivä kyniä milloin mihinkin kirjoittamiseen, mutta käsialani on kyllä huonontunut vuosien saatossa. Ei ole enää kympin kaunaria, vaan jotain, josta jopa käsialatuntijat voisivat jotain sanoa luonteestani. Kaunokirjoituksestahan ei luonne paljastu, vaan se on opittua tietyn kaavan mukaisesti. Hih, olipahan analyysin aihio.


    • Alinkolo
      • Dr.Whoo

        Hyvä että mainitsit vegaaniravintolan, muuten olisi kuvan rajauksen vuoksi jäänyt epäselväksi minkä sortin kolopalveluista on kyse.

        Mutta ehkä voisit mennä alivuokralaiseksi tuon Kihniön kroisoksen komeaan dieselhomeen? Vuokranmaksukin hoituisi toimimalla kroisoksen ensimmäisenä adjutanttina.


    • Alius

      Pahalainen! Nyt kuulostaa siltä, että "mummutkin" olisivat kadonneet mökeilleen tai vähintäinkin terasseilleen sadetta vahtimaan ja jättäneet tänne vain DR. Whosen ja minut pitämään Kroisos Kihniöläistä jalat maassa.
      Weepelihkökin on paossa Puolassa tai sitten eräretkellä Kolilla sääskiä tähyilemässä.

      Urheilukisatkin ovat meneillään. Kuten oletettavaa ainoaa mitalisijaa on mahdollisesti tuomassa taas mieskeihäänheittäjämme Runo Ruuskanen.
      Muilla nippa nappa pistesijamahdollisuuksia ellei jotain ihmettä tapahdu.

      Toivotaan kuitenkin ihmettä. Sellainen olisi esimerkiksi Suomen jalkapallojoukkueen pääsemin edes EM turnaukseen ennen v. 2178

    • Aliyuppi

      Tässä se koko artikkelöi siitä "Kallion Kolosta" jos joltain on jäänyt lukematta.
      Siis vegaaniravintola, kanikuppila minun lähistööni! Yup!

    • Alivanhus
    • Cee-Lila

      Tämä mummu on kyllä paikalla, juuri näin skypen avulla sukumme pienimmän, pienen tomeran tytsyn, joka puri innoissaan kumilelua ja välillä isän sormia. Hymyili ja jokelteli. Että on suloinen.

      Töllöstä tuli juuri Oskari Mörön hyvä suoritus 800 m aidoissa. Ruuskanen on kyllä hyvässä vedossa, samoin NooraLotta.

    • Dr.Whoo

      Jaa, onkos taas menossa jotain urheiluja? Meikältä nää menee jotenkin ohi, kuulin vasta juuri että jotkut potkupallo kisatkin olivat hiljan. Se se vasta onkin tylsä laji. Muinoin kun pallona käytettiin sianrakkoa tai vaihtoehtoisesti vihollisen kalloa, pelissä saattoi olla jujua. Onneksi Weepuli ei ole kuulemassa tätä, alkaisi taas kyseenalaistamaan F1:sen asemaa urheilun kuningaslajina..

      Missähän mies tosiaan lienee, Puolassa vai Kolilla sääskiä lätkimässä, tai sitten vain normaaliin tapaan saaressaan pontikkapannun putkia tinaamassa.

    • amummu

      Eipä ole muutamaan päivään tullut kirjoitettua millään pelillä, ei naisten eikä miesten kynällä (millainenhan se olisi), ei koneella. Jaa, no kyllä tein muutaman sudokun (aina kuulakärkikynällä), mutta sehän ei olekaan kirjoittamista.

      On lasten vahtimisviikko, ja alkuviikon olimme heidän kanssaan mökillä. Tänään sitten tulimme kotiin, kun minulla illalla meno, jossa on oltava läsnä. Huomenna vielä yksi vahtivuoro, jonka siis teemme kotoa käsin.

      Säät ovat olleet kurjat, ja lasten mielessä väikkynyt aurinkoinen vesielämäviikko jäi haaveeksi. No, järven rannalla kyllä oltiin, mutta enimmäkseen turkkiliivit päällä, pipa päässä ja kumpparit jalassa - me aikuiset. Vaan kyllä mukulat uivat, kävivät järvessä vähän väliä lämmittelemässä. Mutta sitten kalastusvimma iski eilen lapsiin toden teolla. Jo toisen kerran hauki vei taikinakoukut mennessään, ja niinpä suuntasimmekin, hauen pään meno mielessä, onkikauppaan virveleitä hakemaan.

      Kun sitten poika ensimmäisen heiton (kuivaharjoittelun jälkeen) veteen heitti, niin eikös vain hauki taas käynyt kiinni, nousi jo vedestäkin, mutta juuri ennen sen haaviin saamista napsahti siima poikki, ja sinne se taas meni, takaisin järveen, koukku suussaan, pirulainen. Onkimyyjä kyllä sanoi, että virvelin siima kestää 13kg:n painon. Ei se ihan niin iso ollut, vaikka aika iso olikin. Siippakin näki tapahtuman. Kyllä poikaa harmitti. Hän niin halusi saada mummulle mummun herkkua, kalaa, mutta ei vieläkään onnistunut. Ja nyt sitten järvessämme ui kolme haukea koukut kitusissaan. Tai sitten yksi, jolla kolme koukkua. Mutta kyllä niille laki luetaan. Vielä on kesää jäljellä!

      Aika kalliiksikin tuo mökkikeikka tuli. "Meidän" tytöllä oli mukanaan kaverinsa, ja tapansa mukaan kummallakin puhelin mukanaan rannalla onkiessaan. Oman tyttömme puserossa ei ollut taskuja ja hänen puhelimensa oli siksi kaverin takin taskussa. Ja kävipä kala kaverin koukkuun sillä seuraksella, että tyttö siitä hätkähti ja kädessään oleva puhelimensa lompsahti järveen. Ja tyttö vaatteet päällä perässä, takkinsa taskussa meidän tytön puhelin. Siinä meni kaksi puhelinta puhelinten taivaaseen.

      Vai on A-Babbaralla uhka päällänsä. Voisin jotenkin ymmärtää, että tulossa olisi oikea ravintola, mutta että vegaaniloukko! Tiloihin, missä sentään kaikella rakkaudella on laitettu kunnon ruokaa eikä mitään vesiruohovelliä. Voisit, ValistusAli, nyt vähän valistaa ravintolan suunittelijoita siitä, mitä on oikea muona.

      Saas nähdä saisiko huomenna jostain hyvät mansikat. On kyllä tainnut sataa niin, että vain vesilällyjä on saatavilla. Sellaisia en halua pakastimeeni säilöä. Olisi pitänyt hoitaa asia ennen mökille lähtöä. Vaan en vielä kirvestä heitä kaivoon. Eiköhän noita punaisia ihanuuksia vielä piisaa.

      Nyt on lähdettävä kokoukseen esittelemään asukkaille uusia rahanmenoja. Jos vanhat merkit paikkansa pitävät, tulee kaksi periatteesta vastustavaa kannanottoa, jotka eivät aiheuta toimenpiteitä. Ja se siitä sitten. Ääntenlaskijat eivät meillä koskaan vielä ole päässeet tositoimiin. Tuskin nytkään.

      Hyvää iltaa!

      • Dr.Whoo

        Ja kalajuttuja riittää...mutta pienenä vihjeenä, että esim. nää Sonyn puhelimet ovat täysin vedenpitäviä, voi vaikka harrastaa vedenalais kuvausta matalassa vedessä.

        Mansikoiden laatu on mielestäni ollut huono tänä kesänä. Jopa huippulajike (ainoa sellainen) Polka ei ole ollut entisensä. Vai suussaniko on vikaa?


    • Inger1

      Onko teistä enää kukaan hulluna tangoon, kun täällä olette mansikoita maistamassa ja arvostelemassa: Eihän teidän kanssa tule mitään - ainakaan tangosta. Ssss hiljaa!

    • Alikemisti

      No olipa mukavaa, että muutama "mummu" ilmoittautui. Hetken jo pelkäsin, että kaikki muut paitsi DR Who olivat seuranneet Peeweliä lomille.

      Noista Whon arveluista veikkaisin että on tinailemassa niitä tislaimen putkia seuraavaa ohrasatoa varten.

    • Cee-Lila

      Huomenta. Minä pidän kovasti tangoista, varsinkin argentiinalaisesta. Tangomarkkinoita en ole katsonut, kun kaikissa on Mika Toivasen sovitukset, kapellimestari pitäisi vaihteeksi vaihtaa. Lehdestä luin, että Marco Lundberg voitti eilen tagokuninkuuden. Ja että Ranska voitti Saksan jalkapallossa. Ja Ruuskanen sai pronssia keihäässä.

      Dr W sanoo, että Sonyn puhelimet ovat vedenkestäviä, uskoiskohan tuota. Ei ne ainakaan auton ovenväliin jäämistä kestä.

      • Cee-Lila

        Heh, tago, ei kun tango. Voihan joku olla vaikka Taco-kuningas, en kyllä erityisemmin välitä tacoista.


      • Dr.Whoo

        Sonyn paremmilla puhelimilla on IP68-luokitus, eli ne kestävät upotuksen 1,5 metrin syvyiseen veteen n. 30 minuutin ajaksi. Teoriassa ainakin. En kyllä oo kokeillut. Auton ovenväliin ei ehkä kannata jättää kuitenkaan.

        Tässä tanko, jossa heinälato romantiikkaa ja opettavainen loppu:

        https://www.youtube.com/watch?v=O8k8spGrRvI


    • amummu

      Kyllä tosi on, että näin kesäaikaan nuorison, miksei vanhaisonkin, puhelinten pitäisi olla vedenpitäviä. Etenkin kun niitä pitää kaiken aikaa, joka hetkellä ja askeleella kantaa mukana. Joku kesä sitten mökin laituria värkätessään siippakin losautti edellisenä päivänä hankitun puhelimensa rintataskustaan jonkkaan. Että pitää nyt puhelinta rintataskussa! Ikään kuin näillä vuosilla ei enää kumarreltaisi. Oma puhelimeni ei ole ollut lähelläkään vettä. Se kun enimmäkseen asuu käsilaukussani ja vain tarpeen tullen pääsee sieltä pois.

      Tulipa minunkin eilen katseltua ja kuunneltua tytön kanssa tangon laulantaa. Kukaan ei kolahtanut/kolauttanut ja epävireistäkin laulua kuului ihan liikaa.

      Tacoista tuli mieleen perheemme ensimmäinen matka USAn länsirannikolle. Silloin tacot olivat vielä ainakin meidän huushollissa vierasta sapuskaa. Vanhempi poikamme oli saanut iilin, että Ameriikassa tacoja pitää saada. Ja niin sitten ravintolassa niitä hänelle tilattiin. Ja syömättä jäivät. Ei ne minustakaan niin kummoista herkkua ole, että niitä varsin ravintolassa tilaisin tai edes itse laittaisin.

      Tuo taco-reissu jäi kyllä hyvin mieleen muustakin syystä. Ravintolakeikan jälkeen seisoskelime eräällä rantakadulla katselemassa monen muun lailla horisonttiin lipuvia USAn sotalaivoja. Persianlahden sota oli alkanut. Kaukaa katseltaessa nuo äänettömästi liikkuvat laivat olivat jo pimenevässä iltaruskossa kammottava näky. Onneksi seuraavana päivänä itse pääsimme kotimatkalle.

      Nyt kettislenkille. On nyt taas minulla hoidossa, kun kesälomaileva isäntänsä läksi harjoittelemaan tulevaa golf-kisaa varten.

      • Cee-Lila

        Sisareni miehen puhelin kastui pelkästään hänen taskussaan ollessaan rankkasateessa. Hän oli kalastamassa järvellä ja istui veneessään. (On hän enokin muutamalle sisarensa lapselle). Väitti, ettei pudonnut taskustaan. Olisi joutunut sukeltamaan perään, mitä emme usko. Puhelin oli hänellä kotiinsa tullessaan. Joten oli siis vain kastunut vesisateessa, uskomme tai uskottelemme itsellemme.


    • Alitacoi

      Päivän filosofia:

      Taco on sitä mitä siitä lopulta tulee!

      • Cee-Lila

        Niinhän se on. Riippuu, mitä täytettä sisäänsä ahdetaan.


      • Dr.Whoo

        Eihän se siitä riipu, kyllä lopputulos on aina sama..(Alitacoin filosofian mukaan)

        Mutta kyllähän tacoja syö, jos on varmaa ettei se sisällä mitään tattipitoista.


      • webs_elossa

        Fantastico tatti-taco, runsaalla sipuli/jauhis-täytteellä höystettynä ja " mä elän vieläkin....".

        Eli " könniin" tulee het sillä vormulat ei täytä mittään urheilun kriteereitä. Sit jos jokaisella hepulla on täysin identtinen mosse alla, tarkistan kantaani.

        Jaa, päivvät/ illat kaikille, mulle kohta koittaa yö.


      • Dr.Whoo
        webs_elossa kirjoitti:

        Fantastico tatti-taco, runsaalla sipuli/jauhis-täytteellä höystettynä ja " mä elän vieläkin....".

        Eli " könniin" tulee het sillä vormulat ei täytä mittään urheilun kriteereitä. Sit jos jokaisella hepulla on täysin identtinen mosse alla, tarkistan kantaani.

        Jaa, päivvät/ illat kaikille, mulle kohta koittaa yö.

        Mää arvasin että pyyhkeitä tulee...mutta tänään on onneksi merkittävä urheilupäivä, kun Kimin uusi sopimus ensivuodeksi Ferrarille julkistettiin. Hyvä Kimi!


      • webs_
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Mää arvasin että pyyhkeitä tulee...mutta tänään on onneksi merkittävä urheilupäivä, kun Kimin uusi sopimus ensivuodeksi Ferrarille julkistettiin. Hyvä Kimi!

        "Urheilupäivä"? Kröhmps....
        Ehkä Raikkonen joutais lapiolla maisemoimaan sen Suvisaariston luonnon entiselleen, se olisi oikea urheilu-uutinen.


      • webs_

        No hitsit, täytyy vähän Wholle antaa armoa kun on kunnon luuria kehunut. Noi muut nykyisin kastuvat taskussa hiestä pilalle jos töitä edes ajattelee, lelujahan ne.


      • Dr.Whoo
        webs_ kirjoitti:

        No hitsit, täytyy vähän Wholle antaa armoa kun on kunnon luuria kehunut. Noi muut nykyisin kastuvat taskussa hiestä pilalle jos töitä edes ajattelee, lelujahan ne.

        Juu, varsinkin kalahommissa tommonen vedenpitävä luuri on ehdoton, etenkin jos kalastaja sattuu putoamaan kuin eno veneestä. Mitä en lainkaan hämmästelisi..

        Mutta huh, tulipa juuri urheiltua kahdella pyörällä. Tiukkaa metsäajoa maastopyörällä. On se vähän extreme hommaa, kun tämmöinen iso äijä hyppii jotain kahtakymppiä pitkin metsäpolkuja. Tää vauhtigeeni on vaivannut aina.


      • web_warning

        Älä hyvä mies (ei kehu) mee tollasii tekemään, käy kuten sille pöönpojalle silloin mountain-crossissa. Eka reissulla oik reisiluu 3 sta kohtaa murtui.

        Ja meikäkö veneestä putois? No ei ellei kuutesti laukeevaa ohimolle tökitä.


    • Cee-Lila

      Missähän päin mualimoo Webbi on kun sanoo, että kohta koittaa yö ja kello oli silloin 17:39?

      • webs_

        Ihan on websi ny saaressa, lähinnä tarkoitin et väsy painaa yöksi jo mut tässähän vähän jopa tais piristyä,toinen silmä pysyy auki :)


    • alitehdas

      Se on siellä pannujen varjossa ja ties mikä unettaa. Taitaa olla koepanos tehtailtu uusjuotetuilla putkilla. Ei edes muistanut mainostettua savustettuja affenoita eikä kuha ala walewskaa puolalaisten tehtailijakavereidensa kanssa

    • Alivakoskenniemi

      Aikaisin illalla nukkumaan menee Peewelin Ukko
      Hereillä sitä ei pidä edes kiekuva kukko
      Sen mökissäkin on semmoinen lukko
      Että sitä ei auki saa joka ukko
      Rauhassa siellä kuorsata saa Peewelin ukko
      Unessa sen seurana on kalakukko
      Seinällä riippuu vanha luikku
      Luikun takana kaappi missä säilössä on aina muutama tuikku.
      Aamulla se kuitenkin jotenkin herää
      Leppä kalikoita maastosta kerää
      Niillä ensin tervat keittää
      Tervan jälkeen huuleen tuikun heittää
      Kohta nähdään soutelemassa jäljillä muikun

      • webs_pallo-hukassa

        Huomenia ja hehheh, voi peeweli että tuo Alin " kuvaus"runoelma kun olisikin totta! Silloin voisi karjua" ihanaa ihanaa, peewelin ihanaa!!".
        Mutta kun ei :(

        Reality onkin ihan sitten toista, suakel. Ja kolmatta.
        Väsy nyt johtui melkein viikon "korkean paikan"-leiristä ja parin viime vrk:n valvomisesta. Mutta ehkä se tästä, ny vähän puhallellaan välissä. Ja "elakkeelle" jäämistä? ja sitä kultaista kädenpuristusta :))


      • webs_unessako

        Öh, niin odotellessa tuota viimeksi mainittua.


    • Dr.Whoo

      Kas kas, taas alkoi kiekumaan kohtalaisesti toi vanha Asuksen läppäri, kun näköistiedostosta palautin koko järjestelmän. Ei mennyt kuin siinä 12 tuntia.. Sehän sanoi työsopimuksensa irti jonkin aikaa sitten, käynnistyminen vei puoli tuntia, ei ottanut enää mitään päivityksiä vastaan, ei jaksanut vääntää mitään isompaa ohjelmaa vähän väliä kaatumatta. Eikä mitkään muut temput auttaneet kuin tuo koko järjestelmän palautus. Mutta nyt taas toimii kuten ennen, ellei paremmin. Ja en siis edelleenkään ottanut siihen win kymppiä. Ja edelleen siinä pyörii Avasti..

      Nyt mie oon taas luutinut kämpän kiiltäksi ja kohta keula on kääntymässä kohti lähintä suurkaupunkia.

    • Inger1

      Tahallista etsiä ja tuoda kaikki kodikkaat " santa " eiku sanat meikäläisen sielun ja " ihmisen " tajuntaan.. Koska on heti mahdoton taas olla niitä enemmänkin muistamatta.

    • Cee-Lila

      Huomenta. Alin runosuoni on taas viime yönä hyvin kukkinut. Websi toipuu korkeanpaikan leirillä olosta ja valvomisesta. Dr W on ahkeroinut, uudistanut vanhan koneensa ja jo siivonnut kämppänsä ennen yhdeksää aamulla! Voi tavatonta.

      Ingerille on tänä iltana kuultavaa, tangonaiset kilpailevat kuningattaren tittelistä. Urheilua tulee kakkoselta myös tuutin täydeltä. Se kanava meillä on paljolti päällä, ainakin kuulee, mitä tapahtuu, vaikka ei koko aikaa katsoisikaan.

      • Dr.Whoo

        Eikä siinä vielä kaikki. Nyt olen käynyt ruokaostoksilla turussa, ja juuri sain ajettua nurmikon sekä etu että takapihalta. Enkä ole vielä edes päässyt hikeen.
        Rva. W on reissussa, joten (ihan vahingossa) rajasin hieman erästä kukkapenkkiä ruohonleikkurilla. Saattaa olla, että oma elintilani rajautuu ulkotiloihin joksikin aikaa tämän johdosta, kunhan rva saa vihiä asiasta.

        Näin siis meillä, eräät senkuin nukkuvat vaikka on jo ehtoo menossa.


      • Cee-Lila
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Eikä siinä vielä kaikki. Nyt olen käynyt ruokaostoksilla turussa, ja juuri sain ajettua nurmikon sekä etu että takapihalta. Enkä ole vielä edes päässyt hikeen.
        Rva. W on reissussa, joten (ihan vahingossa) rajasin hieman erästä kukkapenkkiä ruohonleikkurilla. Saattaa olla, että oma elintilani rajautuu ulkotiloihin joksikin aikaa tämän johdosta, kunhan rva saa vihiä asiasta.

        Näin siis meillä, eräät senkuin nukkuvat vaikka on jo ehtoo menossa.

        Olet sinä todella ahkera. Ja rva W reissussa, ei ainakaan ole piha ajamatta, kun saapuu vaikka yllättäen kotiin, et jättänyt viime tinkaan. Jos ulkotilaan joudut, onhan teillä varmaan hyvä aitta/vast pihalla, jossa on kesällä leppoisaa nukkua. Tai vaikka rankisessa kuistilla.

        Itse en ehtoolla nuku. Jos nukun, en ole silloin terve. Aamu-unet on parhaat tuonne noin yhdeksään.


      • webs_tohottaa

        Ei pitäis mennä Whon tekemään noita kukkapenkkien "rajauksia" ei. Pitäis ensin erottaa ne kukat muista heinistä. Kyl tuosta ny sakkoa väh on tiedossa, tai " lakkoa"...

        Jep, ei täs enää näköjään osaa aamusta nukkua ja tuo Ceen ysi on jo "iltapäivää" meikälle. Ja sama vaikka valvoo puoleen yöhön, jopa ylikin.

        Mut huomen sit on kalalle ehdittävä eli ei kiirettä heräillä kun 03 vasta.


    • Inger1

      Ai kamala, kun Cee-Lila puolestasi muistutit " aarteensa antajista " eli Tangomarkkinoiden ulkoa jo opitut rakkausrunot - jos sä otat sen..Pakko on kuunnella, oikeassa olet, kuten aina minun suhteen etenkin.

    • Cee-Lila

      Inger, täytän ahkerasti erilaisia sanaristikoita, yksi päivä siellä oli sana ketjulaulu ja siihen tuli sana kaanon. Otin Wikistä selvää ja tässä se on. Nyt ymmärrän yhden nimmarisi, mistä sen olet ottanut:

      Virsikirjan lisävihkoehdotuksen kokoamisen yhteydessä on puhuttu kaanoneista. Miksi? Mitä kaanonilla tarkoitetaan?

      Kirkolliskokouksen käsikirjavaliokunnan mietintö (3/2010) on ohjeistanut lisävihkon laatimista aivan työskentelyn alkumetreiltä saakka. Mietinnössä lisävihkoon toivotaan virsiä, jotka vahvistavat ”ihmisten välistä yhteyttä” sekä peräänkuulutetaan kansainvälisen laulumateriaalin läpikäymistä ja viitataan ”uudenlaiseen tyyliin”. Vuonna 2012 lisävihkotyötä varten kerätyssä palautteessa nämä tavoitteet konkretisoituivat muun muassa kaanonvirsiehdotuksina.

      Kaanon on yhteisöllinen laulu. Jotta kaanon kuulostaa kaanonilta, tarvitaan sen laulamiseen vähintään kaksi laulajaa – mielellään useampia. Kaanonin sävelmä on yleensä vain muutaman tahdin mittainen. Laulajat toistavat samaa lyhyttä sävelmää, mutta aloittavat laulamisen, esimerkiksi pienissä ryhmissä, peräjälkeen säkeen eri kohdassa. Laulaessa ei tarvitse pelätä monimutkaista sävelmää tai vaikeita sanoja. Kun kaanonia toistetaan useita kertoja uudestaan ja uudestaan, huomaa hetken kuluttua osaavansa sen jo ulkoa. Yhteiseen ääneen on helppo yhtyä. Yksinkertaisesta yksiäänisestä melodiasta muodostuu vähitellen moniääninen kudelma. Ei siis ihme, että kaanonia kutsutaan myös ketjulauluksi.

      Olen taas hieman viisaampi:-)

      • Ketjulaulu

        Hyvin tehty ja selvitetty, tälle meidän kirkkokansalle Kaanainlaulut. Kiitos. Wienissä asuessani useinkin Kirkoissa käydessäni oli siellä nautinto kuulla rytmikästä " kirkkokansan yhteistä " ketjulaulua " kuin pienissä kuorossa vahvassa tempossa toisilleen laulamalla vastaamalla ja toistamalla: Kunnes alkoivat laulun taas alusta jne..Eikä loppua ihan kohta tullut!
        P.S. On iän kaiken Suomessa harrastettu samanlaisin keinoin kaikkia, mm kansanlauluja, ja piirileikki- sekä lastenlauluja kouluissa ja vielä Kansanopistoissa ainakin.


    • Cee-Lila

      Katsoin tänään tv-ohjelman Bulgariasta, missä suvut tapasivat toisiaan ruuan merkeissä ja osa suvusta oli muuttanut Kaliforniaan, minne pitivät yhteyttä päivittäin skypen avulla. Puhuttiin muslimeista, kristityistä ja homoista, kuka sieti mitäkin. Lopuksi yksi mies kertoi vitsin tai oliko satu: Mies tapasi sammakon, jolta sai toivoa kolme toivetta. Mies toivoi, että lopeta Bosnia-Herzekovinan sota. Sammakko sanoi, liian vaikea, mikä on toinen toiveesi. Mies sanoi, tee vaimostani kauniimpi. Sammakko kysyi, onko sinulla kuva vaimostasi? Mies antoi kuvan, jolloin sammakko sanoi: Aivan liian vaikea, anna minulle Bosnia-Herzekovinan kartta.

      Suku oli siis monen maan alueella, yksi tuntui asuvan Suomessain.

    • websis

      Jahas, keitäs piilottelee? Äkkivilkaisulla näyttäis Rapu viihtyvän "marmori-trashillaan" ja a-mummuli harrastanut koukkujen syöttämistä kalalle(kaloille). Siitä voipi kala tulla pipiksi, aiai teittiä.

      Ja D doublejuu kärsii ny sitten täysin ansaittua rangaitustaan. Eikä taida vähän olla se.

      • Dr.Whoo

        En ole vielä joutunut vastuuseen puutarhuroinnista, luultavasti huomenna.

        A-mummun kalaval..siis hauet sen kuin kasvavat. Kohta saammme varmaan kuulla mitenkä ensimmäisellä heitolla tuli taas kaksi ja puoli metriä pitkä hauki, mutta haavi pirulainen repesi.


      • web_fishing
        Dr.Whoo kirjoitti:

        En ole vielä joutunut vastuuseen puutarhuroinnista, luultavasti huomenna.

        A-mummun kalaval..siis hauet sen kuin kasvavat. Kohta saammme varmaan kuulla mitenkä ensimmäisellä heitolla tuli taas kaksi ja puoli metriä pitkä hauki, mutta haavi pirulainen repesi.

        Siis rva Who kotiutuu vasta tänään, on vielä aikaa keksiä meriselityksiä tekosilleen.
        Nyt ei kalahommat mennyt oikein putkeen, kuhia ei löytyny ees mettästä ja puoleentoista metriä haukeakin tarvittiin 2 kalaa. Arvaa harmittiko kun 2:45 hyppii punkasta ylös? No ei, harrastusta se.


      • Dr.Whoo

        2:45 muistaakseni käänsin kylkeä. Mutta juu, tänään ne kohtalon kellot kilkattavat. Ja kävinhän minäkin kaiken muun ohessa eilen myöskin kalassa, sain puolimetrisen lohen, valmiiksi savustettukin oli.

        Mutta nyt juuri harkitsen pientä pyörälenkkiä.


      • webs
        Dr.Whoo kirjoitti:

        2:45 muistaakseni käänsin kylkeä. Mutta juu, tänään ne kohtalon kellot kilkattavat. Ja kävinhän minäkin kaiken muun ohessa eilen myöskin kalassa, sain puolimetrisen lohen, valmiiksi savustettukin oli.

        Mutta nyt juuri harkitsen pientä pyörälenkkiä.

        Onhan toki tuossakin kalastuksessa pyytämisen ilo tai vaiva, "laitetaan pakettiin"...
        Halvemmaksi se kyllä tulee useimmiten, etenkin jos Auran lohta,siinähän olis värikin valmiina.

        Meinasit sillai siististi "könniläisen" häivyttää fillarilla.


      • amummu
        Dr.Whoo kirjoitti:

        En ole vielä joutunut vastuuseen puutarhuroinnista, luultavasti huomenna.

        A-mummun kalaval..siis hauet sen kuin kasvavat. Kohta saammme varmaan kuulla mitenkä ensimmäisellä heitolla tuli taas kaksi ja puoli metriä pitkä hauki, mutta haavi pirulainen repesi.

        Ei ku viimeisin hauki oli niin iso, että haavikin oli kuin pipo sen päässä.

        Meillä rempataan ulkoseinää ja nyt iskee mummulle maalaushuki. Hyvää pyhää kaikille!


    • Alinpappa

      "Katutytöt poistavat kaistoja käytöstä Mannerheimintiellä"

      Mitä ihmettä! Näin tällaisen uutisotsikon päivän nettihesarissa. Näinkö oikein? ;)

      • Dr.Whoo

        Lukihäiriöitä on näköjään muillakin. Itse luin tuosta edellisestä, että a-mummuun iski maalaushauki. No oma syynsä, kun vähän väliä kehuskelee niillä hauillaan.


      • webs

        Vai lukihärikkö, mikä se on? Jokin hämäheikki-laji kai..
        Mitähän tolta Alinnavalta on ny irti lähtenyt, eiks se viimeiks ollu lasiainen? Kunhan ei nyt vaan "munuainen"?

        Mutta sillai taas, aamulla ehtii kalalla käymään just kun n 3:15 starttaa, sitten taas " viedään" kuten entistä miestä linnasta linnaan. Jos ei näy niin ei kuulukkaan mitään.


    • Avi-baba

      Varo vaan webskutti, ettei se 1.5 metrinen hauki nappaa sua veneestä.
      Dr Whu huu on Dr siksi että Könnistään huolimatta ymmärtää lukihäiriöön piilotetun huumorin joka on lähellä toista vaikeasti tajuttavaa huumorin lajia, sarkastia! Ny till futbooll en kong till!

    • Pensseli-Setä-Aliko

      Kun jaksaa pysyä virkeänä informaatiokanavilla niin tietää jo klo 01 tienoissa, että Ronaldo sai Euroopan mestaruuden ja lakkasi kyynelehtimästä.
      Kaikkea sitä ihminen joutuu eläkkeellä tekemään kuten vaikka katsomaan futpollia.

      Amummu ei ainakaan maalaa kartanoaan isältä pojalle Tikkurilan Panulla. Sutii ne maalit Teknoksen Mummulta tyttärelle maalilla! Hä Hää!

    • Ali-Kuha

      Huh hey! Onneksi loppui futis ja yleisurheilu. Pääsee taas normaaliin toimintaan (toimimattomuuteen) kunnes joko lähtee ajelemaan tai alkavat Rion Olumpialaiset.
      Tekis mieli käydä Itä-Suomessa, kuten vaikkapa Pohjois-Karjalassa, mutta sinne johtavat vaan kinttupolut ja yksi raide ja se on sellaista metsää, että sinne saattais meikäläinen nopeasti ilman magneettikompassia eksyä.
      Ja mikä hirveintä, voisi vaikka kohdata sellaisen hirmuisen villieläimen kuin näädän, ja miten sitten kävis. No kuha itteäni viihdytin näin yksiössäni yksinäni yskiskellessäni!

      Kateeks ei yhtään käy niitä joiden on pakko jotain työtä, kuten esimerkiksi maalaamista tehdä, jotta sais leipee ja mansikoita pöytään.

    • Cee-Lila

      Huomenta. Minäkin katsoin tuon Portugali-Ranska matsin. Ranskaa risoi häviö niin paljon, että osa ei ottanut kaulaansa hopeamitalia, vaan roikutti sitä vain kädessään. Aika epäurheilijamaista, sanon. Osa itki vuolaasti. Ronaldokin itki, ensi kivusta sitten ilosta.

      Hauskat maalimainokset Alilta yöllä lohkesi.

    • amummu

      Maalaushauki eiku -huki hoidettu, Tikkurilan Pika-Teholla, mummulta pojantyttärelle, häh hää! Mutta hukeja vielä riittää, kuha tuo siippa noita seiniä kerkiää korjata. Ihmettelemistäkin minulla riittää: siippa ei juurikaan täällä kotona noihin remonttihomiin ole kajonnut, mutta tahti on muuttunut. Kuulemma katsastaa, mitä eläkkeellä kannattaisi puuhailla. Ne päivät iskevät väkisinkin, jos eivät vielä vuoden lopussa, mutta ainakin vuoden päästä keväällä. Näin hän on nyt päättänyt, kun jatkajakin vihdoin löytyi. No, en kylläkään usko ennen kuin näen. Eli, jos remppahommat vievät voiton, niin meillähän ei sitten muuta enää tehdäkään kuin remppoja. Olen kyllä huputtanut häntä palaamaan vanhan harrastuksensa pariin, keilailuun, jota aikoinaan yhdessäkin teimme. Minun sormeni eivät sitä enää kestä, mutta hänhän voisi käydä vinttailemassa vaikka joka päivä.

      Sitä on sitten futistakin syynätty oikein urakalla. Vaikka itsekin olen sen ystävä, niin en yhtä ainutta matsia kokonaan katsonut. Joistakin sentään loppumetrit. Eilistä matsia en minuuttiakaan. Sitten ehkä olisin katsonut, jos Islanti tai Wales olis ollut pelaamassa. Vera Stanhopen sen sijaan vahtasin alusta loppuun, ja siitä suoraan punkkaan - valvomaan. Kävin aamulla juomassa kello 0522, eikä siihen mennessä unen pisaraakaan, senkin jälkeen vielä valvoin. Jossain vaiheessa lienen nukahtanut, koska myös jossain vaiheessa, n. 1038, heräsin. Pah, ja nyt on päivä jo puolessa ja olo kuin metsäsialla.

      Tänään alkaa Hesa-Cup. Sinne varmaan pitää jotain pelejä mennä katsomaan, kun pojanpoika pelaa. Niitä pelejä, missä hän on mokkena en voi katsoa. Aikoinaan isänsä pelasi maalissa, ja matsit olivat mutsille hermoja repivää. Enää en halua hermojani repiä, ja katson vain pelejä missä pikkupoika on kentällä. En kaipaa jännitystä elämääni.

      Nyt Hesarin kimppuun. Eiku peukaloita pitämään sateelle, ettei illalla taas iske maalihauki. Iloista alkanutta viikkoa, duunareille ja kuhillekin!

    • webs

      Huomenet.
      Alille ny vaan tiedoksi et kyllä se lukihäiriöön "piilotettu" humoori oli selvästi ymmärrettävissä. No, omassani ei parhaiten sitten onnistunut, huomasin.

      Mut ton bönden mummun maalausurkko ei hauen pyrstöllä helpoin homma ole. Toisaalta siitä voi syntyä vaikka lakeuksien latomaalarin töitä huomattavasti parempaa taidetta.
      Voisi muuten kuhan pyrstöt tehdä vielä pikantin loppusilauksen.

      No menoks jo taas :(

    • Aliaikainen

      Äijä on taas aikaseen liikenteessä verkkoja kokemassa. Varo ettei ole norppia katiskassa!

    • amummu

      Kyllä maalaussutini on hieman parempi kuin hauenpursto! Tietysti jos kaikkien kolmen pursto olisi yhtaikaa käytettävissä, niin sitten voisin heittää kaupan sudilla vesilintua.

      Kohta pitää taas ruveta maalamaan, mutta vain naamaa. Pitää nimittäin lähteä ihmisten ilmoille, ihan Vantaalle saakka, kauppaan vaihtamaan sipulin- ym. ruoka-aineiden silppuri/tehosekoitin, joita ostin joku aika sitten kaksin kappalein, mökille toisen. Mökkikone osoittautuikin vialliseksi, joten se on nyt vietävä takaisin. Tuskin kuitenkaan saan uutta tilalle, puhumattakaan viallisen korjaamisesta, kun em. kaksi ostamaani olivat kuulemma kaupan viimeiset kappaleet. Silppuri on kätsyn pieni, koko ajan käyttövalmiina pöydällä ja helppo puhdistaa; ei mikään sataosainen hävittäjä, jonka kokoaminen käyttöä ja purkaminen pesua varten kestää puoli päivää. Käytin jo yhden samanlaisen loppuun ja siksi noiden uusien hankinta. Harmi vain, etten nyt siten mökille saa sellaista. En halua sinnekään mitään puolet työpöydästä valtaavaa, puolen metrin korkuista himmeliä. Pieni mutta tehokas. Sellainen sen pitää olla.

      Olipa yöllä aikamoinen ukkonen, ja jossain vaiheessa satoikin ihan pauhaamalla. Mutta hyvin näkyy uusittu salaojaputkistokin toimivan. Ei laimiskon kuvaakaan missään paikassa. Eli ei turhaan maksettu kolmeasataatonnia:), paitsi että :(( kustannusten suhteen.

      Tänään pitää myös jatkaa sähköpostin uudelleen asentamista puhelimeeni. Piti eilen poistaa se, kun tökki niin pahasti. Systeemi ei kuitenkaan hyväksynyt minkäänmoista salasanaa, ei uutta eikä vanhaa, joten täytyy uudestaan käydä OmaElisassa hakemassa vauhtia asennukseen. Tuskastuttaa po. hommien tökkiminen. Minusta niiden pitää toimia ekalla asennuksella, eikä herjata joka kohdassa salasanasta tai käyttäjätunnuksesta. Katsotaan, mitä saan aikaan. Gurulle en kyllä soita. Viimeksi se maksoi maltaita.

      Iloista kesäpäivää kaikille!

      PS. millätahansa kalanhännälläkin tulee latoja tai tikkuhahmoja mielenkiintoisempaa taidetta

      • Dr.Whoo

        Mää olen ny tääl Raumal. Äsken kiersin kehää vanhassa kaupungissa (autolla) enkä meinannut sieltä pois löytää.

        Jaa että tarvitaan aparaattia sipulan pilkkomiseen? Meilpäin sen vehkeen nimi on veitti. Mielellään hiiliterästä, jota voi ja pitääkin vähän väliä teroitella, jotta on terävä kuin partaveitsi.

        On kyllä vähän tyyriit salaojaputket, 300 000 €


    • amummu

      Juu, ei. Sipulaa ja pippuraa ei ilman konetta hienonna erkkikään. Tai, no, sipulaa kyllä, kuten sanoit kunnon veitsellä, mutta koneella se menee ilman itkuja. "Pippuran" eli kaikki mausteet myös hienonnan kokonaisista, maistuvat paljon paremmin. Tulee säästöäkin, kun ei tarvitse mättää purkillista kerralla, puoli purkkia piisaa, kun jauhamalla saa voimakkaamman makuista:)

      Oikeesti tuossa 300K:ssa on mukana muitakin juttuja, joita tehtiin, kun maat olivat auki, mm. sähköt vedettiin uusiksi. Mutta velkaa yhtiölle tuo salaojaremppa poiki em. rahakasan verran, on sen verran laajalle alueelle levinneet nämä matalat majamme.

      Siäl Raumalla gai o kuultavis iha livenä gaikellaissi raumlaissi jaarituksi ja sanambätki. Nortamoa tuli luettua joskus koululikkana, ja vieläkin välillä mökillä, ku kirja on siellä.

      Eikös siellä olekaan liikenneympyrässä liikennemerkkiä, joka rajoittaa kierrokset viiteen? Eihän siinä muuten mitään, mut menee pää sekasin, jos enempi pyörii.

      • Dr.Whoo

        Juu, ei siäl vanhasgaupungis ollu mittä merkei et mee tonppäi, ko mää funteerasin joka karunkulmas et minppäi ny pitäis kääntty.

        Mut mää jauhan kyl kaik pippura morttelis, just senverra ku kerrallas tarvita.


      • amummu

        Määki käytän mökil mortteli, mut se gilkatus käy niin korvil, et yritäv vältellä. Sitäpaitti melkke ain joudun mortteloimaan viel lisäannokse, ko alunperine arvio menekist menee enimmälttä piälee. Mialuummi reilu satsi koneel ja liika ilmatiiviisse purnukkaa. Mullon semmonen litran umpiopurkki siihe:)))

        T. nimimerkki "näi tehhää uussi murttei"


    • Kaikkiali

      Mulle älkää alkako raumlaissi jaarittele.
      Olenhan asunut siellä Rauma Repolan vieressä vuosina 1945-1949 karjalan "pakolaisena.

      On jopa jotain hämäriä muistoja maisemista.

      Ja uskokaa tai älkää niin naapurissa asui silloin Orpo niminen perhe!

      Tosin olen asunut myös melkein m,issä vaan eli on hiugan murteet sekoittuneet ja kiäliopit gans.

      • amummu

        Semmottis on liikkeellä. Murteitten sekottumista, meinaan.

        Itse olen aina tykännyt murteista, joista savo, lappi, turku ja rauma jaetulla ykköstilalla.

        Mää ravasin työvuosina Porissa alvariinsa. Koulutushommissa. Koululla oli yks toimistoihminen, joka puhui niin poria, niin poria, että välillä en kaikkea edes ymmärtänyt. Niin, kai se oli poria, ku ei oikein ollut turkua eikä raumaakaan. Jospas tää meiän Orpo oliski lähtöjään Raumalta. Onneks ministereissä ei oo Laina-tyttöä tai Otto-poikaa. Siinä oliskin silloin rampa ankka, eiku hallitus.


      • Dr.Whoo
        amummu kirjoitti:

        Semmottis on liikkeellä. Murteitten sekottumista, meinaan.

        Itse olen aina tykännyt murteista, joista savo, lappi, turku ja rauma jaetulla ykköstilalla.

        Mää ravasin työvuosina Porissa alvariinsa. Koulutushommissa. Koululla oli yks toimistoihminen, joka puhui niin poria, niin poria, että välillä en kaikkea edes ymmärtänyt. Niin, kai se oli poria, ku ei oikein ollut turkua eikä raumaakaan. Jospas tää meiän Orpo oliski lähtöjään Raumalta. Onneks ministereissä ei oo Laina-tyttöä tai Otto-poikaa. Siinä oliskin silloin rampa ankka, eiku hallitus.

        Tais Orpo syntyä Lallin maisemissa Köyliössä, mutta on VTM Turun yliopistosta. Eli kaipa sitten on asunutkin Turussa. Tää jälkimmäinen seikka etenkin pätevöittää ministeriksi.

        Mut on se aika surkee hallitus silti, loputkin ässät joutais huut hiiteen.


    • webs_klups

      Lukihäiriö!! Kakkiali. :)

      Voi pärsse et toi Whuu lopulta ulos osas sielt, iso vahinko meille ja iso helpotus raumlaissil.
      Toivottavasti kävi edes Ukilaisille pottuilemassa matkalla.

      • Dr.Whoo

        Vähän ihme että sinne vanhan kaupungin kapeille kaduille saa yleensä ajaa.
        Itseasiassa aika kiva kaupunki tuo Rauma. Samoin kyllä Uki. Porilaisil vois vähän pottuillakkin.


      • webs_copper
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Vähän ihme että sinne vanhan kaupungin kapeille kaduille saa yleensä ajaa.
        Itseasiassa aika kiva kaupunki tuo Rauma. Samoin kyllä Uki. Porilaisil vois vähän pottuillakkin.

        Noh porilaisille ehdottomasti on pottuilu lähes pakollista, ne mittään ymmärrä ees hokista, futesta viel vähemmän.

        Mut saakutan hyvää kuparia ne tekee eri muotoihin.


    • Cee-Lila

      Huament näi iltpäiväl. Mut ku en ole täällä viel tänään olt.

      Kaikkia murteita ymmärrän, vaikeimmasta päästä on Rauma, mutta Oddasatin uutisista en mitään ymmärrä, mikäli ei ole suomennosta.

      • Dr.Whoo

        Rauma nyt on yhtä helppoa kuin turku, vähän vielä lyhyempää vain. Jopa savon ymmärtää (niukin naukin), mutta toi helsingin slangi on kyllä täysin käsittämätöntä. Mutta eihän se murretta olekkaan.


      • webs_

        "Oddasatin uutisista en mitään ymmärrä,"

        Tarviiks niiden jänkhä-jounien mongerrusta ymmärtääkään? Pirun huonosti sitä epsanjalaisetkaan tajuaa :)


      • Cee-Lila
        webs_ kirjoitti:

        "Oddasatin uutisista en mitään ymmärrä,"

        Tarviiks niiden jänkhä-jounien mongerrusta ymmärtääkään? Pirun huonosti sitä epsanjalaisetkaan tajuaa :)

        Hyvin osasit yhdistää: Epsanjalainen flamencolaulu ja Lapin joiku ovat hyvin lähellä toisiaan, ainakin ääntämykseltään.


      • webwap
        Cee-Lila kirjoitti:

        Hyvin osasit yhdistää: Epsanjalainen flamencolaulu ja Lapin joiku ovat hyvin lähellä toisiaan, ainakin ääntämykseltään.

        Heh, sattuman satoa tuo sitten :)
        Mutta ny joikhaamaan punkkaan, aamulla taas startti 0315, kääääääk!


    • Alikuhailee
    • Cee-Lila

      Onpa hurja kuva, onko tuo isompi kala jo katkennut keskeltä, jolla on tuo pienempi jo kidassaan? Ja molemmat ovat jo krokotiilin leukojen välissä.

      Haukivitsi: Mies sanoo toiselle, olenko jo kertonut sinulle saamastani suuresta hauesta? Toinen: Olet jo kymmenen kertaa, onko se taas kasvanut?

      Saitko Webs aamulla montakin kuhaa?

      • web_krokodile

        Jovain, pärstrolli- päämaja sulki linjat ny.
        Eipä löytynyt kuhat aamulla, haukikalaa ja affenta kyllä. Eilinen raju sade ja tuulimyräkkä laittoi taas "pelin uusiksi" siis.

        Tuo Alin kuvan pirulainen on varmasti se joka täällä(kin) siimoja katkoo. Näyttäis siltä että sen kidasta törröttäis pätkä punottua köyttä tai vaijeria? Luurilla zoomaten minkä pystyy katsomaan.


      • webs_pike

        "Haukivitsi": Unohtui, mulla suurimman saadun hauen valokuvakin painoi 5.5 kg. Ja tämähän tietty tosi.


      • Dr.Whoo
        web_krokodile kirjoitti:

        Jovain, pärstrolli- päämaja sulki linjat ny.
        Eipä löytynyt kuhat aamulla, haukikalaa ja affenta kyllä. Eilinen raju sade ja tuulimyräkkä laittoi taas "pelin uusiksi" siis.

        Tuo Alin kuvan pirulainen on varmasti se joka täällä(kin) siimoja katkoo. Näyttäis siltä että sen kidasta törröttäis pätkä punottua köyttä tai vaijeria? Luurilla zoomaten minkä pystyy katsomaan.

        Mää luulen et photoshopattu kuva. Helppo juttu nykyaikaisella kuvankäsittelyohjelmalla.


      • web_s
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Mää luulen et photoshopattu kuva. Helppo juttu nykyaikaisella kuvankäsittelyohjelmalla.

        Juu, ei nykyään voi luottaa kuviin.
        Mut meikän kuva ei ollut feikattu, ei proppu seinässä pitänyt.

        Perskeles, joudun viel iltavuoroon startin tekemään.


      • amummu
        webs_pike kirjoitti:

        "Haukivitsi": Unohtui, mulla suurimman saadun hauen valokuvakin painoi 5.5 kg. Ja tämähän tietty tosi.

        Yritätsie peijoonan webwekkuli pistää haukijutut paremmaks kumie??? Jos, niin oikein on, että iltavuoroonkin joudut:)))

        Meidänkin piti taas huomenna lähteä lasten kanssa uusia haukia narraamaan, mutta se homma varmaan jää sitten minulle, kun lapsukaisille tulikin muuta menoa. Tai sitten rydymme täällä kotnurkissa siipan kanssa trassin uusimistöihin. Sekin on tehtävä.

        Kävin eilen katsomassa pojanpojan matseja, ja menee taas aikaa ennen kuin menen. Ei kestä enää vanhan pumppu. Nuorempanankin oman pojan mokkeilu aiheutti tykytyksiä joka halvatun pelissä, mutta pojanpojan mokkeilu, näin vanhalle saa aikaan sydänpysähdyksen. Mutta sanallakaan ei tämä mummu neuvonut pelaajia, kuten tekivät pelaajien äidit, karjumalla käskyttäen. Isät olivat hipihiljaa!!?

        Tuosta huutelustapa tuli mieleen. Joskus aikoinaan erään poikamme pelaajakaverin kovaääninen äiti sai tuomarilta huuteluunsa kunnon lähdöt: "ja sinä hyvä rouva, tuohon suuntaan kaksisataa metriä, eikä takaisin tulemista ole ennen kuin peli päättyy. Nykyäidit varmaan kirjoittaisivat someen, että "sejase dumari boikottiin, kohtelee äitejä epäkunnioittavasti", tjms. Tuo meidän tuomari sentään oli hyvin kohtelias: "hyvä rouva...".

        Nyt tarttee lähteä kanniskelemaan eilen siipan irroittamia vanhoja paneeleita tunkioläjään.


      • webs_pikes
        amummu kirjoitti:

        Yritätsie peijoonan webwekkuli pistää haukijutut paremmaks kumie??? Jos, niin oikein on, että iltavuoroonkin joudut:)))

        Meidänkin piti taas huomenna lähteä lasten kanssa uusia haukia narraamaan, mutta se homma varmaan jää sitten minulle, kun lapsukaisille tulikin muuta menoa. Tai sitten rydymme täällä kotnurkissa siipan kanssa trassin uusimistöihin. Sekin on tehtävä.

        Kävin eilen katsomassa pojanpojan matseja, ja menee taas aikaa ennen kuin menen. Ei kestä enää vanhan pumppu. Nuorempanankin oman pojan mokkeilu aiheutti tykytyksiä joka halvatun pelissä, mutta pojanpojan mokkeilu, näin vanhalle saa aikaan sydänpysähdyksen. Mutta sanallakaan ei tämä mummu neuvonut pelaajia, kuten tekivät pelaajien äidit, karjumalla käskyttäen. Isät olivat hipihiljaa!!?

        Tuosta huutelustapa tuli mieleen. Joskus aikoinaan erään poikamme pelaajakaverin kovaääninen äiti sai tuomarilta huuteluunsa kunnon lähdöt: "ja sinä hyvä rouva, tuohon suuntaan kaksisataa metriä, eikä takaisin tulemista ole ennen kuin peli päättyy. Nykyäidit varmaan kirjoittaisivat someen, että "sejase dumari boikottiin, kohtelee äitejä epäkunnioittavasti", tjms. Tuo meidän tuomari sentään oli hyvin kohtelias: "hyvä rouva...".

        Nyt tarttee lähteä kanniskelemaan eilen siipan irroittamia vanhoja paneeleita tunkioläjään.

        Vai jutut peeweli, tosiahan nää meikän ovat! Niikun tämäkin et kerran pienellä motorilla uistellessa toises pääs järvee ( 25 km) otti sellainen haaki kiinni et oli muuten mahottomuus se talteen saada kuin vetämällä motorilla kotorantaan.

        No hyvin män paitsi et pirulainen penssa loppu kilsa ennen maalia. Ja sitten mentiin kohinalla takaisin 24 kilsaa pedon kotivesille. Ja siellä sitten siima poikki vaikka myyjä kehui sen kestävän sata kiloo.

        Mitäs tästä opiksi kun soutamalla väkkeen se kaksvitosen kotio pääsi? Älä ikinä usko myyjien juttuja ja pidä varapenssaa mukana. :))

        Mut isose oli haakikin!


      • Dr.Whoo

        Meikähän tekee yleensä niin, että ekaksi sytytän grillisavustimen, ja sitten virvelöin tuosta takapihalta hauen. Toi lähijärvi on nimittäin ihan virveliheiton päässä, komeasti vain heitän pikku metsikön yli. Sitten kelaan sen kalan metsän läpi, ja se on savustimeen valmis. Eka heitolla nappaa aina. Tahtovat pirulaiset olla niin suuria ettei mahu savustimeen kuin 4-5 osaan moottorisahalla pätkittynä.


      • web_smoke

        Heh, varmana melko puisevan makuisia savuhaukia. Savupurut ja tulipuutkin tulee matkassa. Et kai sentään norppasähköllä savustele.


    • Cee-Lila

      Virossa talitiaisen ykköspesä on tänään tyhjentynyt poikasista. Yksi muna on vielä pesän reunalla. Siis kahdeksasta munasta seitsemän kuoriutui ja kasvoi isoksi. Vielä illalla myöhään olivat kaikki pesällä, kokeilivat siipiään. Nyt siellä on vain se yksi muna.

    • Kuhapilalin

      Voihan kuha!
      On juuri näitä aikoja taitanut Liperin norpan verkottajan vene jättää vanan kaislikkoon suunnatessaan päivän anneille!
      Taidanpa itsekin lähteä tästä pikkuhiljaa unta etsimään!

      • web_norppa

        Huoment ja ähäskutit, eipä startannut vene " norppauisteluun".
        Tänään jopa ( ehkä) kalastusvapaa päivä?

        "Varasto" hommia riittää ihan vielä liiaksikin.


    • Cee-sipuli-itkijä

      Voehan norppa! Olikos klykooli veneestä loppu vai miksi ei startannut? Käykös ne varastohommat hyvin siellä saaressa? Onko vahvakin tukiasema jossain lähettyvillä?

      Olen tänään saanut todella hyvää palvelua eräästä nettimyymälästä. Tällaisiakin firmoja vielä löytyy, jossa on inhimillisyys tallella. Kyse oli vain pystykahvaisesta yleisveitsestä reumaatikolle. Oma vastaava hajosi pari viikkoa sitten ja olin helisemässä vaikkapa sipulin leikkuussa. Millainen härpäke se A-mummun sipulisilppuri on, joista toisen jouduit viemään takaisin firmaan? Jolla ei tarvita käsivoimia? Ostin kerran sellaisen, johon tarvittiin käsivoimia, ei sipuli siinä murskaantunut miksikään minun käsivoimillani. Kaiken lisäksi paksu pohjalasi irtosi. Yleiskoneella en viitsisi myöskään sipulia silputa, kuten A-mummukin totesi, että on pestävä tuhat ja yksi osaa, jos sillä sipulia pienii.

      Että tällaista tänään.

      • Dr.Whoo

      • web_sony

        Ceelle tähän et kyl olis etano....kun pensookin ollut mutta eilinen 18 h otti ukosta mehut.

        Aika hyvin varastohommat nyt hoituu, yhteydet ja nopeudet ovat moppiililla paremmat kuin tsadissa.
        Luurilla 2x paremmat kuin läpyskällä.


      • Cee-sipuli-itkijä
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Meniskös sipula silpuksi tämmöisellä?

        http://hintaseuranta.fi/tuote/sipulisilppuri/1417137

        Tuo vaikuttaa juuri sellaiselta leikkurilta, jota paukutetaan käsivoimin. Tuon tapainen se minunkin oli, josta pohja irtosi. Paksun lasipohjan päällä oli vielä puolen sentin puupohja, irrotettava. Ei tullut kyllä kyyneleitä silmiin, mutta ei juuri sipulikaan pilkkoontunut.


      • Cee-Lila
        web_sony kirjoitti:

        Ceelle tähän et kyl olis etano....kun pensookin ollut mutta eilinen 18 h otti ukosta mehut.

        Aika hyvin varastohommat nyt hoituu, yhteydet ja nopeudet ovat moppiililla paremmat kuin tsadissa.
        Luurilla 2x paremmat kuin läpyskällä.

        No on ihme saari sinulla. Että moppiililla paremmat yhteydet kuin tsadissa? Tänään se veitsen osto takkuili juuri siksi, että olisi pitänyt olla moppiili, jolla sen maksan. Mutta kun ei ole moppiilia, vaan tavanomainen verkkopankkimaksutapa minulla. Sitten se myyjä lähetti minulle normaalin sähköpostilaskun, jolla sen sain maksettua ja todella helposti. Minulla ei ole myöskään E-laskumahdollisuutta, koska en ole ottanut sitä koskaan. Veitsi on laitettu jo tänään postiin. Että oli hyvää palvelua ja nopeata.


      • Cee-kalaton
        web_sony kirjoitti:

        Ceelle tähän et kyl olis etano....kun pensookin ollut mutta eilinen 18 h otti ukosta mehut.

        Aika hyvin varastohommat nyt hoituu, yhteydet ja nopeudet ovat moppiililla paremmat kuin tsadissa.
        Luurilla 2x paremmat kuin läpyskällä.

        Et siis jaksanna nousta uamulla, koska oli mehut puristettu siusta viimeiseen tippaan eilen. Joko on nestetasapaino palautunut? Mitäs kesälommoo se tuommonen on? Ai niin, lomasihan loppui jo aekoo sitten. Nyt tiet ns etätöetä ja hupi on siinä uamuyöllä, mikäli jaksat, eli jonniinlaenen kalastus.


      • amummu

        Se minun silppurini on Kenwood, reilut parikymmentä senttiä korkea. Sopii sipulille, mausteille juustoraasteille ja muille pikkuhakkeluksille. Vaatii vain kevyitä painalluksia, ei käy käsi- tai sormivoimille. Kolme (neljä) huuhdottavaa osaa: terä (jakautuu kahteen osaan), kulho ja kansi, konehuonetta (jota siis painellaan) ei saa pestä. Maksaa n. 33€, jos jossain vielä saatavilla.

        Rikkoutuneen tilalle, kun ei em. K:ia enää ollut, otin Philipsin silppurin. On vähän korkeampi, moottoriosa hieman isompi, kaksi eri terää, kulho ja muovinen siiviläkulho juuri sipuliterää käytettäessä. Toimii myös hyvin kevyellä painalluksella. Sipula-(juusto-, korppujauho-, ym.-)terää käytettäessä pestäviä osia siis yksi enemmän kuin K:ssa. Mauste- yrtti- ja lihahakkelusterää käytettäessä myös vain kolme pestävää osaa. Helppo ja kevyt käyttää, paitsi kulhon kannen poistaminen hieman hankalaa märin sormin, tuppaa ote liukastumaan, kun kansi sen verran tiivis (Kenwoodissa tarvitsee kiertoa).

        Kuvan tapainen silppuri minullakin joskus oli, mutta heitin sillä vesilintua aika pian. Rikkoi sipulin, mutta ei siitä silppua tullut vaan epämääräistä resua.


      • Cee-Lila
        amummu kirjoitti:

        Se minun silppurini on Kenwood, reilut parikymmentä senttiä korkea. Sopii sipulille, mausteille juustoraasteille ja muille pikkuhakkeluksille. Vaatii vain kevyitä painalluksia, ei käy käsi- tai sormivoimille. Kolme (neljä) huuhdottavaa osaa: terä (jakautuu kahteen osaan), kulho ja kansi, konehuonetta (jota siis painellaan) ei saa pestä. Maksaa n. 33€, jos jossain vielä saatavilla.

        Rikkoutuneen tilalle, kun ei em. K:ia enää ollut, otin Philipsin silppurin. On vähän korkeampi, moottoriosa hieman isompi, kaksi eri terää, kulho ja muovinen siiviläkulho juuri sipuliterää käytettäessä. Toimii myös hyvin kevyellä painalluksella. Sipula-(juusto-, korppujauho-, ym.-)terää käytettäessä pestäviä osia siis yksi enemmän kuin K:ssa. Mauste- yrtti- ja lihahakkelusterää käytettäessä myös vain kolme pestävää osaa. Helppo ja kevyt käyttää, paitsi kulhon kannen poistaminen hieman hankalaa märin sormin, tuppaa ote liukastumaan, kun kansi sen verran tiivis (Kenwoodissa tarvitsee kiertoa).

        Kuvan tapainen silppuri minullakin joskus oli, mutta heitin sillä vesilintua aika pian. Rikkoi sipulin, mutta ei siitä silppua tullut vaan epämääräistä resua.

        Löysin heti tuollaisen Kenwoodin netistä, hinta 33 e, lähin Gigantti mistä löytyy tällä hetkellä on Lahti. Minulla on Kenwoodin yleiskone ja siinä on liikaa osia pestäväksi sipulin silpuntaan.


      • web_juu
        Cee-kalaton kirjoitti:

        Et siis jaksanna nousta uamulla, koska oli mehut puristettu siusta viimeiseen tippaan eilen. Joko on nestetasapaino palautunut? Mitäs kesälommoo se tuommonen on? Ai niin, lomasihan loppui jo aekoo sitten. Nyt tiet ns etätöetä ja hupi on siinä uamuyöllä, mikäli jaksat, eli jonniinlaenen kalastus.

        "Että moppiililla......" kyllä näin nyt luurilla on, tsadissa jää nopeudet puoleen max kun täällä parhaillaan nyt huitoo dataa eetteriin yli 4kybää Mbitsiä. Liittymä kun on 50 niin hyvin rulaa. Läpyskällä ei pääse kuin pariin kymppiin, rotiskot :(

        Kyl mie herreillä olin jo Alin tutumisaikaan mutta pakko vähän huilia ottaa. Kyl mie luulen et uamulla tuas tartti hörähtää n 03:45.


      • Dr.Whoo
        web_juu kirjoitti:

        "Että moppiililla......" kyllä näin nyt luurilla on, tsadissa jää nopeudet puoleen max kun täällä parhaillaan nyt huitoo dataa eetteriin yli 4kybää Mbitsiä. Liittymä kun on 50 niin hyvin rulaa. Läpyskällä ei pääse kuin pariin kymppiin, rotiskot :(

        Kyl mie herreillä olin jo Alin tutumisaikaan mutta pakko vähän huilia ottaa. Kyl mie luulen et uamulla tuas tartti hörähtää n 03:45.

        Mullahan tolla luurilla hyvässä 4G:ssä on helposti toista sataa mittarissa, mutta tällä kotiverkon "sata" megasella ei voi edes unta nähdä moisesta. Onneks tää Lenovo pelittää kuin tauti huonossakin verkossa.

        Tämmöset arvot hetki sitten täällä kotiverkossa, parin metrin päässä tukiasemasta langattomasti:
        Latausnopeutesi on 38.11 Mbps Se on nopeampi kuin 86% tämän testin tehneillä.
        Lähetysnopeutesi on 9.83 Mbps Se on nopeampi kuin 70% tämän testin tehneillä.
        Vasteaika: 20 ms

        No, jos noi on "nopeat", niin ilmeisesti suomessa on keskimäärin tosi hitaat yhteydet.

        A-mummulta piti kysymäni, kun vesilinnusta puhui, että saitko sen "älyluurisi" sp-asetukset toimimaan? Laitoin nuo lainausmerkit, kun muistelen että kyseessä on Lumia. Jos oli, niin heitä pois...tai ehkä sitä voisi käyttää perunanuijana..


      • webs_käääääk
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Mullahan tolla luurilla hyvässä 4G:ssä on helposti toista sataa mittarissa, mutta tällä kotiverkon "sata" megasella ei voi edes unta nähdä moisesta. Onneks tää Lenovo pelittää kuin tauti huonossakin verkossa.

        Tämmöset arvot hetki sitten täällä kotiverkossa, parin metrin päässä tukiasemasta langattomasti:
        Latausnopeutesi on 38.11 Mbps Se on nopeampi kuin 86% tämän testin tehneillä.
        Lähetysnopeutesi on 9.83 Mbps Se on nopeampi kuin 70% tämän testin tehneillä.
        Vasteaika: 20 ms

        No, jos noi on "nopeat", niin ilmeisesti suomessa on keskimäärin tosi hitaat yhteydet.

        A-mummulta piti kysymäni, kun vesilinnusta puhui, että saitko sen "älyluurisi" sp-asetukset toimimaan? Laitoin nuo lainausmerkit, kun muistelen että kyseessä on Lumia. Jos oli, niin heitä pois...tai ehkä sitä voisi käyttää perunanuijana..

        Noi nopeudet tietysti ovat niitä mistä maksaa teoreettisista max nopeuksista, sitten käytännön vaihteluväli on todella suurta.
        Kaapelissa heittely on melko vähäistä mutta siitäkin jakaminen langattomana jo usein vaikuttaa hidastavasti.

        Kyllä täälläkin on isoja katveita joissa ei edes 3G: tä löydy ja sitten hyvä jos yhteen megabitsiin pääsee.

        Tuotas noin, ei hyviä pottuja kannata pilata Lumialla ei, sehän on ongelmajäte jo hyllystä lähtiessä.


    • Alinsilput

      Köhöm! Minulla ei ole sipulisilppuria kun osta valmiiksi silputtua sipulia pakasteena Prisman pakasteosastolta.
      On siinä se harmi että jää silputessa itkeminen väliin :)

      ps. Ihan totuudenmukaisesti kerrottuna niin kyllä tuoreessa silputussa sipulissa on enemmän aromia kuin siinä pakastetussa

      • Cee-Lila

        Siinä olet oikeassa, Alinsilput, pakastesipuli on menettänyt teränsä maussa. Samoin kuin mansikat. Sulatettuna ovat mauttoman vetisiä lötköjä. Puolukat taas eivät menetä mitään maustaan pakastettuina.


    • amummu

      Sateista aamupäivää!

      Kiitos kysymästä, DW, sain vihdoin sp:n toimimaan. Kun olen aika äppänä näissä kaikenlaisissa konehommissa, niin en ihan tarkkaan tiedä, mitä tein. Pistin kerran vielä kaiken uusiksi (paitsi en raaskinut sentään tehdasasetuksia palauttaa) ja simsalabim, niin läks. Nyt käy ja kukkuu. Hyvin. Tietsikka kyllä vielä herjaa, että po. sp ei ole käytössä, mutta kyllä se siinäkin käy; muutaman testin olen tehnyt ja hyvin pyyhkii. Katsotaan kuinka kauan.

      No, mutta Weepel! Eihän Lumia nyt ihan ongelmajäte ole, mutta suunnittelua kyllä enempi olisi tarvinnut tehdä, jotta vastaisi käyttäjän (=minun) tarpeita paremmin. Siipalla työpuhelimena samainen malli ja toimii moitteettomasti. Siitä huolimatta, että se on muutaman kerran pudonnut taskustaan kivilaatoillekin. Nyt on mm. näyttö teipattuna ja välillä pimeänäkin. Kaipa noissa vehkeissä on yksilöllisiäkin eroja. Eikä huolta: on niitä kehutuissa Samsungeissakin. Pojan perheessä kahdella aika uudet S:t työpuhelimina ja toinen niistäkin jo tökkii.

      Ei tosiaan pakastaminen ainoa autuaaksi tekevä säilömismetodi ole. Mansikoita en koskaan yritäkään pakastaa kokonaisina. Joskus muinoin laitoin muutaman, jotta olisin saanut joulukakun päälle niistä koristeet, mutta lötköjä lotkojahan niistä vain tuli. Sen jälkeen, jo siis vuosikymmenet, olen aina viipaloinut mansikat, ja sillä tavoin niistä saa jotenkin syötäviä. Voi olla, että tänä kesänä jätän senkin homman. Mansikoita vielä on kaupan, mutta hinta noussut niin korkeaksi, että eivät sen väärtejä ole. Viime vuotisiakin on minulla jonkun verran ja niistä riittää vielä moneksi lasten lettukerraksi.

      Pitäisi tarttua imurin varteen, mutta siivoaminen ei nyt kiehdo tippaakaan. Voi siis käydä niin, että avaan ElisaViihteen ja ryhdyn syynäämään säilöttyjä Lewis'ejä. Se L:n apuripoika on siinä parasta:))

      • Cee-Lila

        Minunkin piti tarttua imurin varteen mutta niin vain jäi. Ei kiinnosta. Emme vielä kahlaa pölyssä, onneksi.


      • amummu
        Cee-Lila kirjoitti:

        Minunkin piti tarttua imurin varteen mutta niin vain jäi. Ei kiinnosta. Emme vielä kahlaa pölyssä, onneksi.

        Ei meilläkään nyt varsin pölykoiria ole, kun edellisestä imuroinnista ei ole kauan, mutta roskaa ulkoa on tullut ovista ja ikkunoista, kun kaikki lävet ovat olleet auki siipan kulkea puutöittensä tiimoilta, eikä hän aina jaksa kenkiensä kanssa riehua. Onneksi ulkoa tuleva roska on loppujen lopuksi aika puhdasta; ruohonpätkää, lehtiä ja neulasia etupäässä. Nyt eivät naapurin kissatkaan ole käyneet kykkimässä pihallamme, joten köntsää ei ole tarttunut kenkiin. Joku aika sitten kävi niin.

        Cee, mittasin uudelleen sen Kenwoodin korkeuden, on 25cm. Silti edelleen mukavan pieni.


      • webs_phones

        "mutta Weepel! Eihän Lumia nyt ihan ongelmajäte ole"

        Noooh, jos ei het niin melkein kohta on :)) Ja sen ongelman ydin on tietty se wini. Se kasi/kybä?-ongelmakasa on vain pakattu pienempään pakettiin ja näin syntyi Lumia!
        Voi se just peruspuhelimena mennä mutta ei siitä ikinä kunnollista "älyluuria" tullut.

        No mulla on tuossa pari Samua varana jotka kyllä muuten tykittävät ihan jees, toisen ongelma "vanhentunut" alusta, toisen paremman, muistin vähyys sekä uusia isoja päivityksiä ei tule enää. sekä tietty nykyvaatimuksille liian tehoton prossu.

        Mutta mutta, nyt ei taaloja Samuihinkaan (hyvä-=kallis) vaan Iphonen "tappajaan" ja sehän on Sonyn Xperia (3/5/7 Z) jotka niputtaa kaikilta osin ed.mainitut.


      • Dr.Whoo

        Just noin, Sony ei oo huano. Vaan kiinnostavia merkkejä pukkaa markkinoille Kiinasta. Kuten se - oliko se nyt One plus 3 tai jotain. Maksaa vain suunnilleen 300 ja on kuulemma tuplahintaisten veroinen. Ei taida kylläkään olla muualla myynnissä kuin Elisalla. Lieneekö sitten kytkynä.

        Vaan missä kivenkolossa piileksii se yksi saksekas, eihän ravustuskausikaan ole vielä alkanut?


      • Alkuperäinen-Rapu

        "saksekas" ennakoi ja suojautuu ajoissa. Eikä tuo ravustusaikakaan ole enää kaukana. Nyt on kuitenkin viikonloppu alkamassa ja sataa, joten aika on lopettaa "piileskely", - koskien kaikenlaista suojautumista.

        Elämä on - no, elämistä varten! On tärkeää säilyttää sen maku, kuten aikoinaan Hesarin Elämässä mietin!


      • webs_sonyX
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Just noin, Sony ei oo huano. Vaan kiinnostavia merkkejä pukkaa markkinoille Kiinasta. Kuten se - oliko se nyt One plus 3 tai jotain. Maksaa vain suunnilleen 300 ja on kuulemma tuplahintaisten veroinen. Ei taida kylläkään olla muualla myynnissä kuin Elisalla. Lieneekö sitten kytkynä.

        Vaan missä kivenkolossa piileksii se yksi saksekas, eihän ravustuskausikaan ole vielä alkanut?

        Jepjep, tuota One Plussaa taitaa saada aina erän tänne vinlantiaan ja ennakkotilauksena asiakasmyynnissä. En oo paremmin tutustunut mutta sen paras ominaisuus kait on ettei tehtaan valmissovelluksia ole montaa joten siten muokattavissa omiin tarkoituksiin helpommin.
        Mutta eihän Sonyssakaan noista haitaksi ole, käyttää ja päivittää vain ne mitä tarvitsee.

        Lumioissa oot sitten Mäsän armoilla mutta ellen väärin muista niin Mäsäsoftihan taitaa luureista irtisanoutua.


      • Dr.Whoo
        Alkuperäinen-Rapu kirjoitti:

        "saksekas" ennakoi ja suojautuu ajoissa. Eikä tuo ravustusaikakaan ole enää kaukana. Nyt on kuitenkin viikonloppu alkamassa ja sataa, joten aika on lopettaa "piileskely", - koskien kaikenlaista suojautumista.

        Elämä on - no, elämistä varten! On tärkeää säilyttää sen maku, kuten aikoinaan Hesarin Elämässä mietin!

        Kuten Veltto Virtanen aikoinaan lauloi:

        Elämä on elämistä varten,
        ei laiskaa odotusta onnetarten.

        Oiskohan noin..


    • Cee-Lila

      Olin juuri partsilla, sataa melko rankasti kun salama iski ja samalla räjähti karsea pauke. Pelästyin ja vedin kädet korville. Phyi kun säikäytti.

      • Dr.Whoo

        Vettä tulee täälläkin kuin Esterin persauksista, mutta onneksi sauna on vedenpitävä.


    • amummu

      Satoipa meilläkin ihan tuhottomasti. Ja ukkosti. Sähkötkin meni toviksi. Ja kettis parka oli täällä just sen ajan. Kyllä niin sääliksi taas sitä kävi. Uskoin jo, että sydän siltä loppuu, kun pelkäsi niin hirveästi. Yritti kiivetä sohvan selustalle ja sohvapöydälle, mutta sitten änkesi taakseni sohvalle. Läähätti hulluna ja tärisi. Pissatkin tuli eteiseen, onneksi osui laatoille. Ei ole pelkäävän elukan(kaan) osa helppo. Eikä ihminen voi siinä auttaa.

      Nyt on jo myteri ohi ja rauha maassa. Koirakin pääsi just kotiinsa. Nyt pitää heittää kruunaa ja klaavaa, kumpaa ryhdyn katsomaan Dicteä vai Irene Hussia. Mistähän löytäisi kolikon.

      Pääseekös DW sieltä sun saunastas vesi ulos? Onko niin veden pitävä? Kuivakylpyjä sitten vaan, ettei muutu uima-altaaksi:)

      • Dr.Whoo

        Pääsee se vesihöyrynä ulos. Ja ämpärissä kannettuna sisään.

        Mutta oletkos jo malttanut irrottaa otteesi siitä pölynimurin varresta, mihin aamupäivällä tartuit?


    • Alkuperäinen-Rapu

      "Parannusyrityksiä elämän eri osa-alueilla" ja elämänmakua oli juuri päättyneessä Dicten tämän iltaisessa jaksossa. Olipas jännä, kuinkahan nyt uni tulee.

      Ennen unen tuloa kuitenkin vielä mietiskelyä Jan-Sendekerin seurassa - Sydämenlyönneissä ikuisuus?

    • Alilainen

      Jee, toiset ne vaan kuorsaa kun toiset täällä vahtii sotilaskaappausta Turkissa livenä kaiken maailman kanavilta.
      Norpanvahtikin joutuu nousemaan ihan uuteen maailmanjärjestykseen istä minä tiesin jo klo 22 eilen!

      • web_windy

        Houhouhou, eläpäs elvistele "pappapiru", meikä selvisi just pahimman myräkän alta 22:30 pois tuolta isolta selältä rantaan. Pitäkää perskuta nuo myräkät siellä missä kuivalla maalla "lorvitte". No kork. Whoolle laittakaa menemään.

        Eli kyllä kuulolla oltiin aina puol kahteen asti.
        Ei suakel, hetkohta olis tonne myräkkään lähettävä puskemaan taas, puuskissa 12-15 m/s, jipii (:/


    • 4455

      ITS swaikeaa!

    • Dr.Whoo

      Maailman melskeet ovat taas melkoiset. Tai pikemminkin Euroopan melskeet.
      Turkissa on viimeisten 50 vuoden aikana vaihdettu johto armeijan tekemän vallankaappauksen avulla 4 kertaa. Tämä viimeinen lienee epäonnistunut yritys. Turkkihan käy myös neuvotteluja EU:n täysjäsenyydestä kovasti. Kohta olemme kaikki yhtä suurta perhettä.

      Mutta toi Nizzan juttukin on aika pelottava, koska tuon voi kuka tahansa yksittäinenkin mielipuoli tehdä koska tahansa missä tahansa.

    • Alkuperäinen-Rapu

      Kun itsekin kuulun vesieläjien "sukuun", niin olen testaillut tuolla Ilta-Sanomien Älypää-pelissä tietämystäni siitä, miten mato pujotetaan koukkuun?

      Onpas kysymyksiä. En ole ikinä kuullutkaan monista jutuista. Sunnuntaikalastajaksi olen päässyt enimmillään. Kysymyksiä on 25 ja minä olen päässyt tuonne 12 - 13. Siihen on aina tyssännyt, joten en taida olla mikään haka, mitä tulee tietämykseeni, miten mato pujotetaan koukkuun?" No, haitanneeko tuo. Kaupan tiskiltä tai pakastinkaapista kalaa löytyy tällaisellekin, joka ei hallitse kalastuksen taitoja.

      "Valkeaa unelmaa..." laulaa juuri nyt Jari Sillanpää Järviradiossa, joten unelmoidahan voi myös hyvästä "kalasaaliista!"

      • web_worm

        "Unelmoida..."! Käääääk, sanon, täällä ei ehdi tuollaisiin "höpötyksiin". Se on nyt hyvä jos on ehtinyt syömäkalat naaraamaan jostain. No on ehtinyt kun pomppii keskellä aamuyötä liikenteeseen. Kyl niistä nyt on riittänyt sentään muillekin.
        Mutta oottakaas kunhan tää pesti loppuu ja isolle kirkolle sinne reissun saa heitettyä......

        Nooh, älä nyt sitä matoa umpisolmuun ala väsätä siihen koukkuun niin ehkä se siitä.....


      • Alkuperäinen-Rapu
        web_worm kirjoitti:

        "Unelmoida..."! Käääääk, sanon, täällä ei ehdi tuollaisiin "höpötyksiin". Se on nyt hyvä jos on ehtinyt syömäkalat naaraamaan jostain. No on ehtinyt kun pomppii keskellä aamuyötä liikenteeseen. Kyl niistä nyt on riittänyt sentään muillekin.
        Mutta oottakaas kunhan tää pesti loppuu ja isolle kirkolle sinne reissun saa heitettyä......

        Nooh, älä nyt sitä matoa umpisolmuun ala väsätä siihen koukkuun niin ehkä se siitä.....

        Tällaiselle "rannalta onkijalle" on hyvä keino onkia vaan silakoita, niin ei tarvita matoa ollenkaan, kirkas koukku riittää. Ongessa on ostettaessa kaikki muu valmiina, sylki vaan puuttuu. Niin Älypää kertoo. Tuohan sopii minulle, niin ei tarvitse kiduttaa matoja. Sitten vielä väkäsetön koukku, niin hyvin menee.

        No, kuha on kyllä hyvää, mutta sitä ei kait saa ilman jotain kunnon pyydystä - ja jotain täkyä?


      • websis
        Alkuperäinen-Rapu kirjoitti:

        Tällaiselle "rannalta onkijalle" on hyvä keino onkia vaan silakoita, niin ei tarvita matoa ollenkaan, kirkas koukku riittää. Ongessa on ostettaessa kaikki muu valmiina, sylki vaan puuttuu. Niin Älypää kertoo. Tuohan sopii minulle, niin ei tarvitse kiduttaa matoja. Sitten vielä väkäsetön koukku, niin hyvin menee.

        No, kuha on kyllä hyvää, mutta sitä ei kait saa ilman jotain kunnon pyydystä - ja jotain täkyä?

        Voihan sen noinkin ajatella ja ostaessa kalaa tiskiltä ajatella samoin :) Juu, väkäsetön koukku ettei kala kärsi ennen hengiltä nuijimista :)) Ja silti karanneita kaloja leuat risana?

        No mutta kuhaa saa helpoiten seteleillä, muilla "vempaimilla" on hiton paljon hankalampaa ja työläämpää.
        Hitsi, Rapustus lähenee!


    • Cee-Harmistunut

      Sain tänään puhelinsoiton tuntemattomasta numerosta ja vastasin siihen - onneksi. Kyse oli siitä tilaamastani veitsestä. Ystävällinen naisääni oli puhelimessa ja sanoi, että olemme saaneet tilauksesi, mutta maksusuoritus ei ole vielä tullut. Lähetämmekö silti veitsen? Olin ihmeissäni. Sanoin maksaneeni sen heti ja minulla näkyy se jo menona tililläni. Mikä pankkitili siinä oli. Oli kuulemma Op. Sanoin, että sain laskun skannattuna ja tilinumero oli Nordeaan. Sitten minulle sanottiin se tilinumero ja sanottiin, että lähetämme veitsen tulemaan ja maksa se sitten tälle tilille. Silloin minulle sytytti, (myöhäissytytys) ja kysyin mikä firma teillä on. Se oli ihan eri kuin se, mistä tilasin. Sanoin, että miten olette saaneet tilaukseni, kun en saanut maksua maksettua ja jouduin keskeyttämään ostoksen. Tilasin sen toisesta kaupasta ja sain maksettua senkin vain skannatulla laskulla ja veitsi on jo tulossa. En tarvitse kahta samanlaista. Sieltä sanottiin, että hyvä että soitimme, kysyin samalla, onko teillä Kenwoodin sipulisilppuria? Hinta noin 33 e. Ei ollut. Kysyi vielä onko tuleva veitseni saman hintainen kuin heillä. Sanoin, että oli euron tai pari halvempi.

      Jäin vain ihmettelemään sitä, että miten tilaus menee perille, vaikka sitä ei ollut maksettu? Mitä kaikkea netti tietää minusta? Ja miksi se netti vaati koko ajan jotain mobiilitunnusta? Ei edes antanut sitä mahdollisuutta kuten normaalissa verkkopankkimaksussa, että on käyttäjätunnus ja tunnuslukukortti käytössä. Nyt se ei antanut kummankaan kaupan kohdalla tätä mahdollisuutta, joten se toinen kauppa laittoi sähköpostiini skannatun laskun. Ja luulin, että toinen kauppa oli peruuntunut täysin, koska en saanut maksettua. Sama kävi vielä kun tilasin meille juhannusaattona Tallinnan piknikmatkan, kone ei antanut maksaa normaalina verkkopankkimaksuna, vaan jouduin soittamaan sinne, ennen kuin maksu onnistui.

      Nyt ollaan niin moppiilia, niin moppiilia, että:-(( Kaikki laskuni maksan normaalisti verkkopankilla, onnistuu hyvin. Silloin ei ole kyse verkko-ostamisesta.

      • web_ghostery

        Vai niin moppiilia että. :)
        No monet liikkeet " vaativat" asiakkaalta luotettavan tunnistautumisen, joko luodulla mobiilitunnisteella, s-postilla tai jopa ainakin eka asioinnilla ihan pankkitunnuksin.
        Sen jälkeen vasta antaa maksumahdollisuuden jolloin tilaus tulee hyväksytyksi.

        Joten kuten tuossakin, tilaus on näkynyt siellä, maksua ei koska sitä ei suoritettu. Monella toimijalla maksun välittää joku kolmas taho myyjälle vasta kun olet kuitannut lähetyksen vastaanotetuksi. Ja usealle ei ole suoraa maksutapaa kaikista verkkopankeista.Silloin monesti ainoa tapa on korttimaksu tai lasku jos suostuvat toimittamaan.

        Joku kämmi on tuossa tilaustapahtumassa vaan käynyt jota et ehkä ole huomannut.

        Mitä netti tietää? Kun ei mitään estoja ole selaimessa niin mainostajat seuraavat ja seulovat kaikesta heitä kiinnostavan tiedon selauksistasi. Mistä muuten tuo toinen firma yritti sulle myydä veitsen? Tätä on netti.


      • Cee-Lila

        Mobiilitunnistetta en voinut luoda, koska minulla ei ole älykännykkää, s-postiosoitteen ja puhelinnumeron annoin ja pankkitunnuksilla yritin laskun maksaa. Eli käyttäjätunnuksella ja seuraavalla tunnuslukunumerolla. Mutta kun se maksuohjelma ei edes antanut tuota viimeistä toimintoa tehdä, eli sitä tunnuslukuluukkua ei edes ollut, vaan pyysi mobiilitunnistetta ja sen jälkeen käski jatkaa. Ei voinut jatkaa. Eli mitä tarkoitat tuolla ekalla kappaleellasi? Se firma josta sen lopulta sain, sanoi, että normaalilla verkkopankkitunnuksilla maksu onnistuu, mutta ei onnistunut, joten sain skannatun laskun. Ja eihän lähetystä voi kuitata vastaanotetuksi, koska sitä ei ole vielä edes lähetetty. Tavarahan lähetetään vasta sitten kun maksu näkyy saajan tilillä.

        Pitäisi kai kirjautua kaikenmaailman Paytrail ym tileille jolloin maksu onnistuisi parhaiten. Mutta kun en halua kirjautua mihinkään.


      • webs_bank
        Cee-Lila kirjoitti:

        Mobiilitunnistetta en voinut luoda, koska minulla ei ole älykännykkää, s-postiosoitteen ja puhelinnumeron annoin ja pankkitunnuksilla yritin laskun maksaa. Eli käyttäjätunnuksella ja seuraavalla tunnuslukunumerolla. Mutta kun se maksuohjelma ei edes antanut tuota viimeistä toimintoa tehdä, eli sitä tunnuslukuluukkua ei edes ollut, vaan pyysi mobiilitunnistetta ja sen jälkeen käski jatkaa. Ei voinut jatkaa. Eli mitä tarkoitat tuolla ekalla kappaleellasi? Se firma josta sen lopulta sain, sanoi, että normaalilla verkkopankkitunnuksilla maksu onnistuu, mutta ei onnistunut, joten sain skannatun laskun. Ja eihän lähetystä voi kuitata vastaanotetuksi, koska sitä ei ole vielä edes lähetetty. Tavarahan lähetetään vasta sitten kun maksu näkyy saajan tilillä.

        Pitäisi kai kirjautua kaikenmaailman Paytrail ym tileille jolloin maksu onnistuisi parhaiten. Mutta kun en halua kirjautua mihinkään.

        Jotain outoa tuossa on ollut, jos siinä oli käyttämäsi pankin logo valinnassa? Et kokeillut antaa siihen kyselyyn uudestaan puh. numeroasi?
        Tai sitten koneesi estää jostain syystä maksutapahtumisen viemisen loppuun, vaikea sanoa.

        En nyt muista mitä noita maksuvälittäjiä on, ainakin juuri tuo paytrail ja Suomen suoramaksu? tmv.joka välittää kyllä tiedon maksunsaajalle mutta suorittaa sen vasta kun olet saanut firmalta tuotteen ja kuitannut sen.

        Tämä on aika yleinenkin käytäntö jolla pyritään estämään molemminpuolisia väärinkäytöksiä.
        Olen joistain paikoista tilannut joissa tuo käytäntö on enkä ole tarvinnut mihinkään kirjautua.

        Vähän "epäilyttää" sen koneesi, tai pankkisi jokin esto jos toisessakin oli pankkisi valikossa eikä sinnekkään onnistunut.


    • Alinpapa

      Jaha, täällä on taas finanssit, älykännyt, puukot ja pankit sekaisin, enkä osaa tarjota yhtään apua paitsi että ostan vain luotetuista kaupoista ja maksan joko sololla tai harvoin Mastercardilla. Koskaan ei ole tullut ongelmaa (vielä kop kop)

    • Alikäppyrä

      ps. Unohdin raportoida, että nyt jo kysellään Pärsiinalaiselle torille vaikka olen jo näin tolkuttoman vanha. Kohta on mentävä Webskatin kuntokurssille Wiinijärven soutajiin.

      Sen kuitenkin päätin teidän älypuhelin jutuistanne, että jos todella raahaan olemukseni vielä ensi talvenakin pärsiinalaiselle torille niin tällä reissulla ostan sitten suurimman mahdollisen älypuhelimen. Sellaisen missä on vähintäin 6" ruutu, jos sellaisia on. Mieluummin 7" ruutu.

      • web_pay

        Morot kaikille.
        Noita " maksuongelmia" esiintyy ihan syistä että verkkokauppiailla on liian kirjava valikoima sydeemejä käytössä. Joku hyväksyy yhtä, toinen toista tapaa.
        Siis välttämättä ei ole kyse kaupan "luotettavuudesta".

        Itse olen maksanut useimmiten verkkopankista joka menee sitten esim. "suoramaksun"? välittämänä kauppiaalle kun toimituksen olen kuitannut. Tämä on varsin hyvä ja turvallinen sydeemi eikä ylim kustannuksia synny. Edellyttää tietysti ko kaupan olevan sopimuksen piirissä.

        Toinen on tietysti korttimaksu jonka ongelma on ettei eri toimijat kaikkia kortteja hyväksy. Tässä on sitten asiakkaan syytä varmistaa millaisen kaupan kanssa on tekemisissä.

        Vielä yksi " maksuongelma" voi johtua laitteen turvaohjelmasta joka katsoo esim. maksunsaajan "epäluotettavaksi" ja blokkaa tapahtuman.


      • Dr.Whoo

        Minä olen käyttänyt paljon PayPallia. Hiukan epäluuloiseksi olen tullut sen jälkeen, kun pojaltani veloitettiin pankkitililtä PayPal-maksu, jonka nähtävästi oli joku muu onnistunut tekemään hänen tunnuksillaan. Hän sai lopulta pankilta rahat takaisin monien selvitysten ja rikosilmoituksen tekemisen jälkeen.

        Tapaukseen liittyy vielä sellainenkin kummallisuus, että hänen PayPal- tililleen ilmestyi samaan aikaan jonkun maksama mystinen summa, muutama sata euroa. Epäilen itse, että kyseessä saattaa olla jonkin sortin rahanpesu, jossa tekijät ovat onnistuneet tunkeutumaan PayPallin systeemeihin, tai muulla tavalla saamaan haltuunsa näitä tunnuksia. Asian käsittely pankin taholta on yhä kesken. Ei ole tullut selvyyttä edes siihen, mitä noille pojan PayPal- tilille ilmestyneille rahoille pitäisi tehdä. Jos olisi kyseessä vain joku yksinkertainen tekninen virhe, luulis että asia olisi jo ajat sitten selvinnyt. Tapauksesta on aikaa muutama kuukausi.


      • Cee-Lila

        Ihme tapaus tuokin. Jospa poikasi saa lopulta pitää sen rahan. Minultakin taannoin aiottiin veloittaa hotellihuoneemme kahteen kertaan ja soitin hotelliin ja asia järjestyi lopulta niin, että kahta veloitusta ei tullut. Käytin silloin MasterCardia.

        Ja nuo PayPalit ym kun piti olla niin turvallisia.


      • Cee-Lila

        Sinut on todettu niin hyväksi, että tunnut olevan korvaamaton tai ainakin huonosti korvattavissa, Ali. Onhan se mukavaa huomata olevansa tarpeellinen.


      • webs_
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Minä olen käyttänyt paljon PayPallia. Hiukan epäluuloiseksi olen tullut sen jälkeen, kun pojaltani veloitettiin pankkitililtä PayPal-maksu, jonka nähtävästi oli joku muu onnistunut tekemään hänen tunnuksillaan. Hän sai lopulta pankilta rahat takaisin monien selvitysten ja rikosilmoituksen tekemisen jälkeen.

        Tapaukseen liittyy vielä sellainenkin kummallisuus, että hänen PayPal- tililleen ilmestyi samaan aikaan jonkun maksama mystinen summa, muutama sata euroa. Epäilen itse, että kyseessä saattaa olla jonkin sortin rahanpesu, jossa tekijät ovat onnistuneet tunkeutumaan PayPallin systeemeihin, tai muulla tavalla saamaan haltuunsa näitä tunnuksia. Asian käsittely pankin taholta on yhä kesken. Ei ole tullut selvyyttä edes siihen, mitä noille pojan PayPal- tilille ilmestyneille rahoille pitäisi tehdä. Jos olisi kyseessä vain joku yksinkertainen tekninen virhe, luulis että asia olisi jo ajat sitten selvinnyt. Tapauksesta on aikaa muutama kuukausi.

        Olen jotain lukenut noista mitä outoja tapahtumia tuossa PayPall- sydeemissä on ollut. Juuri noita veloituksia joiden ostoksia ei ao henkilö ole tehnyt vaan tunnukset on jostain "kaapattu". Mistä, se on vähän epäselvää, jostain somesta vai.

        Itse epäilen käyttäjän selaimen kautta syötettyyn MiM- urkintaohjelmaan joka voidaan tunnukset saatua myös hävittää pois. Noi on niin hyvin tehtyjä ja jatkuvasti muuntuvia etteivät " turvisohjelmat" niihin ehdi reagoida.


      • Dr.Whoo
        webs_ kirjoitti:

        Olen jotain lukenut noista mitä outoja tapahtumia tuossa PayPall- sydeemissä on ollut. Juuri noita veloituksia joiden ostoksia ei ao henkilö ole tehnyt vaan tunnukset on jostain "kaapattu". Mistä, se on vähän epäselvää, jostain somesta vai.

        Itse epäilen käyttäjän selaimen kautta syötettyyn MiM- urkintaohjelmaan joka voidaan tunnukset saatua myös hävittää pois. Noi on niin hyvin tehtyjä ja jatkuvasti muuntuvia etteivät " turvisohjelmat" niihin ehdi reagoida.

        Joo, vaikee sanoo mistä on kyse, kun vieläkään monen kuukauden jälkeen ei ole tullut pankilta tai PayPallilta mitään selvitystä asiasta, tai edes tietoa miten noiden tilille ilmestyneiden rahojen kanssa tulisi menetellä. Poikahan sulki tilinsä ja sai myöhemmin uudet tunnukset kun tuo tapahtui.

        PayPallia ei ole viittinyt kyllä tuon jälkeen käyttää lainskaan. Vähän vahinko, kun se kuitenkin on aika helppo tapa maksella ulkomaan ostoksia.


      • webs
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Joo, vaikee sanoo mistä on kyse, kun vieläkään monen kuukauden jälkeen ei ole tullut pankilta tai PayPallilta mitään selvitystä asiasta, tai edes tietoa miten noiden tilille ilmestyneiden rahojen kanssa tulisi menetellä. Poikahan sulki tilinsä ja sai myöhemmin uudet tunnukset kun tuo tapahtui.

        PayPallia ei ole viittinyt kyllä tuon jälkeen käyttää lainskaan. Vähän vahinko, kun se kuitenkin on aika helppo tapa maksella ulkomaan ostoksia.

        Kyllä tuollaisen käyttäminen tietty vähän mietityttää. Taisi olla mm. Maksuturva joita välittäjänä jotkut (useat) verkkokaupat käyttävät joihin olen verkkopankilla maksanut.

        Toiseksi jos kortilla maksaa esim ulkomaille, miksei kotimaahankin, niin noihin kannattaisi pitää eri korttia kuin mikä on omaan päätiliinsä sidottu. Ja jos kredit-korttia on käytettävä niin rajatulla luotolla olevaa. Usein näin voi välttää suurempia " vahinkoja" jos kortin tiedot jossain kopioidaan ja yritetään käyttää laittomasti.

        Näissä korteissa nk. kahden pankin taktiikka on paras ja turvallisin sydeemi.


    • alivuan

      Jotkut ne vaan luottokorteilla kuha kalastelee pikku affenia. Köyhä mie joudun tyytymään pakastettuihin pohjois Atlantin jättikatkarapuihin joita sirottelen tonnikalapizzan päälle. Ja ongelmitta käteisellä ostettuina.

      Avot, kyllä oikeastaan tuollaiset valmiiksi kuoritut, keitetyt pakastetut katkaravut ovat melko maukkaita. Siitäkin huolimatta, että ne ovat saattaneet6 käydä Thaimaassa asti kuorittavana eli ilmastojalanjälki on aina kehveröinen

    • Alivuan

      Voi rähmä! Nyt vasta havaitsin että maksullisiksi luulemiani kanavia on vapaassa katselussa päivä-ja ilta aikaan. Olen vain todennut normaaliaikaani keskiyön jälkeen että ne vaatisivat moduulin eli maksun, mutta ilmeisesti niillä ei vain ole ollut ohjelmaa yällä. Tosin skynews mitä juuri katselen tulee Foxilta joskus aamuviiden tienoilla vapaasti pari tuntia.
      Bloomberikin näkyi päivällä. Mitä kaikkea olenkaan missannut ja joutunut katselemaan pääsiäis eli pasha ohjelmia kun kunnon uutiskanavia ei ole tarjolla paitsi yökanavani France24.
      Tässä taas todettiin miten rajoittunut i9hminen on ellei ots selvää asioista´ja luulee vaan, vuan.

      • webs_koisiin

        Nonnih, siitäs näet mitä kaavoihin kiinni jumiminen tekee. Ja niliviäisiin...

        Ihan vuan sellanen huomio et sitten se 6-7 tuumanen "älykänny" on jo tabsi. Kännyn tarkoitus lienee parhaillaan jopa mahtua taskuun ja käytettävyyttä yhdellä kädellä :))

        Ps. Huitaisin muuten iltapalaksi paistettua haukifilettä karjalanpiirakoiden kera, yäk!


    • Alivälähdys

      Mulla on isot taskut. Niihin on mahduttava aina tarpeeksi käteistä joten kyllä niihin pieni tabsikin mahtunee.
      Heittelin niitä tuumia toiveajatteluna vaikka ei ole omaankaan silmään sattunut yli 5.4 tuumaisia puhelimia. Joka tapauksessa, jos sinne mään niin ostan suurimman mahollisen! Tai sitten pidän aina matkassa blue tooth kiipparia jollainen on jo olemassa, vaan ei käytössä. Testannut olen sen kiipparin tässä isossa koneessa kuitennii.

      Tammifaan sanoi ruottakainen: Kirjoittaessa syntyy heti uusia ajatuksia. Nyt vasta pälkähti päähän, että tässä Sampan pikku neossa mikä minulla on on Bluetooth, miksi en ole kokeillut sitä kiipparia sen kanssa kun sen puhelimen ainoa ongelma on liian pienet kirjoitusnäppäimet joita pitäisi operoida ompeluneulan kokoisilla sormilla. Täytyypäkin kaivaa se kiippari esiin ja kattoa toimiiko sillä kirjoittaminen tuohon neoon.

      • ee-ottaakuvaa

        Taidan ratsastaa Rosinantella Giganttiin ja ostaa Huawei Honor 7. No vain 5.2" ja turha dual sim ja jos lipun laiturilta ... mutta resoluutioita kamerassa.


      • ee-siirtää-tavuja
        ee-ottaakuvaa kirjoitti:

        Taidan ratsastaa Rosinantella Giganttiin ja ostaa Huawei Honor 7. No vain 5.2" ja turha dual sim ja jos lipun laiturilta ... mutta resoluutioita kamerassa.

        Kunhan saan pysäköityä hepan kaupan eteen, niin ... olennaista on minulle puhelimessa myös internetyhteyden jako tietokoneeseen. Win järjestelmässä se on käynyt näpsäkästi asetusten kautta ilman johtoja ja yhteys ei ole katkeillut. Androidista ei ole käyttökokemuksia, mutta myyjä sitten näyttäkööt, kuinka yhteydenjaon saa toimimaan.

        Joku ihmettelee varmaan, miksi tuollaista kaipaan. No kun tuntuu hankalalta selailla nettiä ainakin 4.5" puhelimen näytöllä ja ennakkotunnelmana on, ettei se 5.2" ole paljon suurempi. Saati sitten kirjoittaminen. 10"-13" tabletti ja känny ja internetyhteyden jakaminen on tämän ratsastajan ratkaisu.


      • Cee-Lila
        ee-siirtää-tavuja kirjoitti:

        Kunhan saan pysäköityä hepan kaupan eteen, niin ... olennaista on minulle puhelimessa myös internetyhteyden jako tietokoneeseen. Win järjestelmässä se on käynyt näpsäkästi asetusten kautta ilman johtoja ja yhteys ei ole katkeillut. Androidista ei ole käyttökokemuksia, mutta myyjä sitten näyttäkööt, kuinka yhteydenjaon saa toimimaan.

        Joku ihmettelee varmaan, miksi tuollaista kaipaan. No kun tuntuu hankalalta selailla nettiä ainakin 4.5" puhelimen näytöllä ja ennakkotunnelmana on, ettei se 5.2" ole paljon suurempi. Saati sitten kirjoittaminen. 10"-13" tabletti ja känny ja internetyhteyden jakaminen on tämän ratsastajan ratkaisu.

        Pojantyttärellä oli juuri tuo Huawei Honor 7". Se on kuulemma pojanpojallamme ja hänen vaimollaankin. He vaihtavat alvariinsa kännyköitään aina uudempaan. Kyllä minunkin on hankittava, etten jää aivan unholaan nykyteknologiassa.


      • ee-vain-suosittelee
        Cee-Lila kirjoitti:

        Pojantyttärellä oli juuri tuo Huawei Honor 7". Se on kuulemma pojanpojallamme ja hänen vaimollaankin. He vaihtavat alvariinsa kännyköitään aina uudempaan. Kyllä minunkin on hankittava, etten jää aivan unholaan nykyteknologiassa.

        Suosittelen Lumia 630, jos sitä vielä saa. Anttilassa ja taisi olla Gigantissa hinta 69 ekua. Itse ostin sen ekaksi älykännykseni hinnalla 120 ekua. En muuten suosittele, mutta halpa ja kohtalainen harjoittelupuhelin. 5 mpikselin kamera mm. Minulla kestänyt nyt kaksi vuotta ja akkukin kohtalainen ollut tämän ajan.

        Naapurin rouva tuskailee, kun osti heti ensimmäiseksi puhelimekseen kalliin vempeleen ja kiroaa, että mikäs nyt tuokin on, mitä minä tuollakin teen jne.


      • Cee-Lila
        ee-vain-suosittelee kirjoitti:

        Suosittelen Lumia 630, jos sitä vielä saa. Anttilassa ja taisi olla Gigantissa hinta 69 ekua. Itse ostin sen ekaksi älykännykseni hinnalla 120 ekua. En muuten suosittele, mutta halpa ja kohtalainen harjoittelupuhelin. 5 mpikselin kamera mm. Minulla kestänyt nyt kaksi vuotta ja akkukin kohtalainen ollut tämän ajan.

        Naapurin rouva tuskailee, kun osti heti ensimmäiseksi puhelimekseen kalliin vempeleen ja kiroaa, että mikäs nyt tuokin on, mitä minä tuollakin teen jne.

        Sisareni osti pari vuotta sitten Lumia 530, eikä osaa vieläkään kunnolla käyttää sitä. Siksi hänellä on kaksi puhelinta, toisessa prepaid-sim ja ei älyä. Se hänenkin Lumiansa oli jotain 59 euroa.


      • ee-aa
        Cee-Lila kirjoitti:

        Sisareni osti pari vuotta sitten Lumia 530, eikä osaa vieläkään kunnolla käyttää sitä. Siksi hänellä on kaksi puhelinta, toisessa prepaid-sim ja ei älyä. Se hänenkin Lumiansa oli jotain 59 euroa.

        Luulen, että ...paino sanalla luulen. Taitaa olla kaupat tyhjinä sekä 520, 530 että 630 Lumioista. Kysy wepskulilta, mikä puhelin kannattaisi ekaksi älykännykäksi hankkia. Alle sadan ekun siis. Luulen, ettei ainakaan mikrosoftin puhelinta. No 550 malli on nyt jotain 86 ekua

        Tossa 530 on vain 4 gt muistia ja se kyllä täyttyy kait aika nopeasti. Pelkkä käyttöjärjestelmä melkein täyttää muistin.


    • Yäncuccututtu

      Täällä on varmaan käynnissä jonkunlainen 6tv ohjelmien mainospäivä, kun yllättäen löytyy melkonen määrä joita voisi kuvitella maksukanaviksi auki. Tosin aika mämmi kanavia paitsi ne uutiskanavat Skynews ja CNBC.

      No illemmalla näkee olivatko vain tänä yönä eli sunnuntaiyönä mainosmielessä auki.

      • webs_

        Huomenet.
        Joskus nuo kanavat parina vkl:na vuodessa näkyvät ilmaisiksi, mm eurosport esim.
        Juurikin mainosmielessä saadakseen koukutettua mahd. uusia kanavan/kortin tilaajia.


    • Alkuperäinen-Rapu

      Huomenta täältäkin!

      RemonttiReiskat ovat taas tikkaineen ikkunani alla. Saa nähdä joko tulee valmista? En usko, ennenkuin näen sen ihmeen toteutuneen ja rojut katoaa pihaltani.Yksi "reiska" kyllä sanoi minulle viimeviikolla, että tällä viikolla laitetaan parvekkeesi kuntoon. Hän sanoi vielä, että jos hänestä olisi ollut kiinni, niin hän olisi sen laittanut kuntoon jo aikaa sitten!

      Se siitä.

      Tein tänään Hesarissa testin poliisin valtuuksista. Huonosti meni näin lainkuuliaiselta Suomen kansalaiselta. Vain viisi kohtaa sain "oikein." Kirjoitin kommenttini, että nyt ymmärrän sen, kuinka valepoliisit voivat huiputtaa, varsinkin vanhuksia, kadulla tai kotiovella, mutta Hesarin sensuuri ei halunnut tuota kommenttiani julkaista. Joten vahvistui tuo suomalaisten "vapaan mielipiteen" ilmaiseminen!

      Hyvää ja vaihteeksi aurinkoista alkanutta viikkoa. Nautitaan auringosta niin kauan kuin sitä riittää.

      • Cee-Lila

        Minäkin tein tuon testin ja sain vain 4 oikein. Luulen siis poliisilla olevan enemmän valtuuksia kuin onkaan. Mutta niin tyhmä en ole, että joku "poliisi" kysyy minulta pankkitunnuksia tai muuta vastaavaa, en anna. Eli minua valepoliisi ei voi hämätä siltikään. Olikohan tuokaan testi ihan oikeasti kovinkaan järkevä?


    • amummu

      Se sitten akkainviikko alkoi. Missä sade??

      Aika huimalta tuntuu, että kesä on jo näin pitkällä. Yötkin pimenevät. Yöllä kävin kyökissä juomassa, ja oli jo niin pimeää, että hyvä kun keittiööni osasin.

      Pieni perhana meni sisuksiin, kun tässä viikonloppuna hikipäässä kärräsin kaikenlaista tavaraa, mitä seinäremonttiin kuului, purkuroinaa sinne ja lautoja tänne. Joskus aiemmin mainitsemani, mihinkään osallistumaton pariskunta se vain makoili auringossa pritseillään drinksuja nauttien ja henkeviä keskustellen. Helppoa oloa kesäpäivänä! Yritin kyllä häiritä hiljaisuutta: pudottelin kottarista tavaroita (mm. metallisia rännin osia), välillä "lipesi koko kottari käsistä" aika ruminalla, jne. Lisäksi kottarin pyörä vinkui hauskasti; mitä painavampi lasti sitä ilkeämpi vikinä:))

      Oikeushan heille osakkaina olemisen sietämättömään keveyteen tietysti on (mies on tuomari). No, sama oikeus meilläkin olisi, mutta ei oikein houkuta heittäytyä toisten avun varaan, kun yhdessä ollaan päätetty, että tehdään mahdollisimman paljon talkoilla, ja kun mekin siihen vielä kykenemme. Ja useimmat muutkin tekevät itse. Vaan ei po. pariskunta. No, kateuttani vain tässä rutisen.

      Olitte eilen puhuneet verkko-ostosten maksuista. Minä en juurikaan verkosta ostele. Pääsylippuja jonkin verran ja silloin tällöin jonkun matkan. Viime talvena ostin kyllä netistä yhden tavarankin: kenkäkaapin, mutta maksaminen sujui onneksi ilman mitään kommervenkkejä. Maksan aina luoton puolella, jolloin luottoyhtiö/pankki on asiassa minun puolellani, jos epäselvyyksiä tulee.

      Nyt puutarhalle. Pari kesäkukkaa pääsi kuolemaan, ja purkkiin niiden tilalle pitää saada jotain korvaavaa. Ei pitäisi ostaa mitään uutuuksia. Niistä ei ole kuin huolta. Vanha kunnon pelakuu ja ruusubegonia eivät petä. Pysyvät hengissä minunkin hoivissani.

      Aurinkoista alkanutta viikkoa (jospa "akat" yllättäisivät).

    • Cee-Lila

      Iltaa. Pojantytär kävi meillä ja näytti älykännystään videopätkän nuorimman 6 kk:n ikäisen sukulaisemme konttausyrityksistä. Voi, että oli söpöä katsottavaa. Tämä täti on itsekn vauvakuumeessa veljensä vauvan takia. Itse toivon, ettei vielä ihan ala vauvan äidiksi. Vaikka itse j siinä iässä aloitin.

      Nyt vaikuttaa Turkki ja varsinkin sen pressa järjestäneen vallankaappauksen saadakseen itselleen lisää valtaa. Phyi faan. Ei ikinä Turkkia EU:hun. Erdoganhan yrittää saada Turkista erittäin islamistista valtiota. Vaimonsakin kulkee huivi tiukasti päässä.

      Taas sorruin politisointiin, mutta en voi sietää, että islamismi valtaa alaa maailmassa ja naista sorretaan siinä kulttuurissa.

    • Alinews

      Mitäs se rouva Cee kiltille Erdoganille kiukuttelee. Sehän on miun hommia! ;)

      No Erdogone tai ei niin vieläkin näkyvät Skynews ha CNBsii ja mahdollisesti ne muutkin pasha kanavat. Mulle riittää nuo uutiskanavat enklanniksi

      • Cee-Lila

        Minulle nuo siun jotkut pashakanavat näkyvät maksullisina, kohta lakkautan ne kun sieltä ei tule kuin jotain helkutin Top Gearia. Ei sieltäkään mitkä veloitetaan suoraan eläkkeestäni tule kuin etupäässä pashaa.


    • Alinyötyö

      Olen kyllä melkoisen samaa mieltä kanssasi näistä tv kanavista. Sen takia olinkin niin iloinen kun edes tilapäisesti näkyi pari kunnon uutiskanavaa.
      Niiltä eläkkeestä velotettavilta kanavilta tulee todellakin pääosin pashaa. Siksi kutsunkin niitä pääsiäiskanaviksi.

    • Cee-Lila

      Aamupäivää. Ilma on taas kaunis kuin morsian. Nyt se veitsiostokseni on tullut postiin, eli tilaus netillä onnistui.

    • Alinoplaynogame

      Wiinijärven Nestorikin on varmasti pelaamassa järvellä kuha pokemonia moppiilillaan. Jokohan ovat a-mummu, rapuinen ja rouva Cee myös harhailemassa puistoissa pokemonia räppäillen. Dr HuHuu on vaikeuksissa kun pitää pelata könnipokemonia eikä niitä taas löydy muualta kuin hänen vintiltään ja Pohjanmaalta. On kuitenkin ainoa joka pelaa pokemonia könnissä!

      • Cee-Lila

        Heh, en pelaa pokemonia, mutta rantatiellämme selvästi pokemoneja etsitään, kun ihmiset kävelevät kännyköitään tutkien. Jospa löytyisi vaikka läheisestä botskista.


      • Alkuperäinen-Rapu

        Terveisiä Kirkkonummelta!

        "rapuinen" ei todellakaan räppäile ja harhaile puistoissa pokemonia pelaillen.

        Oli tosi kiva miniloma tyttären kotona. Eilen ajelimme syömään pitsat Porkkalanniemen kärjessä olevan ravintolan terassille. Saimme pöydän aivan meren äärestä. Autolle oli vaikea löytää parkkipaikkaa, kun siinä on vierasvenesatama ja sää aivan loistava. Oli tosi kiva syödä siinä katsellen veneiden tuloa ja lähtöä. Ravustuskausikin alkoi vasta tänään, joten ei ollut mitään hätää.

        Sitten kun tulimme "kotiin", niin oli kiva istua siellä isolla terassilla ja juoda kahvia. Tyttären mies oli golfaamassa. Sitten saunoimme ja vietimme iltaa kolmistaan myöhään kesäyöhön.

        Tänään tyttären lapset tulivat sinne syömään. Söimme todella hyvää lohta. Vävyn laittamaan ulkona jossakin uunissa. Jälkiruokana uunijäätelöä. Olipas hyvää.

        Poimimme punaisia viinimarjoja ja hieman mustiakin, mutta ne eivät olleet vielä kunnolla kypsiä. Toin molempia myös tänne kotiin.

        Tyttärentyttären kaveri oli kerännyt todella hienoja kanttarellejä yli kolme kiloa, mutta ei itse syö sieniä. Poimii vain. Tyttärentytär toi ne äidilleen ja maistoimme niitä jo lohen kanssa, hyviä olivat. Niitä sain myös mukaani. Pääsen herkuttelemaan taas.

        Tulin äsken kotiin tyttärenpojan kyydissä. Tuntui lomalta!


      • Cee-Lila

        Kumpikaan vanhemman tyttäresi lapsista ei siis asu enää kotonaan. Minunkin pojanpoikani muutti pois kotoaan jo ennen täysikäisyyttään, mikä on nykyään 18 v. Sitten äitinsä ei kestänyt niin pitkää välimatkaa vaan muutti tyttärensä ja uuden miehensä kanssa lähemmäksi. Sitten tyttärensäkin muutti jo välillä pois, mutta rakkaus ei kestänyt sen hetkisen poikaystävän kanssa ja muutti takaisin äidilleen. Nyt on uusi rakas pojantyttärellä ja suunnittelevat yhteenmuuttoa. Itse muutin kotoa tädilleni 14 v ja 18 vuotiaana yksin asumaan, silloin täysi-ikäisyys oli 21 v. Kun menin U.n kanssa avioon, piti molempien vanhemmilta saada lupa naimisiin menoon. Appi karjui kuin leijona. Millä aiotte elättää itsenne jne. No, elossa olemme vieläkin. Meillä on kaksi ihanaa lapsenlasta ja jo yksi lapsenlapsenlapsi, 6 kk, joka yrittää jo kontata, mutta ei tiedä, miten sitä käsillä auttaa. On naama patjassa ja pylly pystyssä, mutta mihin asentoon nämä kädet? Neuvolassa arveltiin, että koska oli 2 ensimmäistä elinviikkoa letkuissa ja kädet sidottuina sivuille, ei tiedä, mitä käsien avulla voi tehdä. Nenäkin oli tupattu täyteen letkuja, onneksi oikea sierain on palautunut normaaliksi, siitä kun meni välillä kaksi paksua letkua niin ei meinannut pikku sierain riittää. Toisestakin sieraimesta meni ohuempi letku. Nyt osaa istua itse ja pyrkii koko ajan seisomaan. Ei ole siis tullut onneksi aivovauriota siitä synnytyksen aikaisesta happivajauksesta, syntyi sektiolla lähes kuolleena.


      • Alkuperäinen-Rapu
        Cee-Lila kirjoitti:

        Kumpikaan vanhemman tyttäresi lapsista ei siis asu enää kotonaan. Minunkin pojanpoikani muutti pois kotoaan jo ennen täysikäisyyttään, mikä on nykyään 18 v. Sitten äitinsä ei kestänyt niin pitkää välimatkaa vaan muutti tyttärensä ja uuden miehensä kanssa lähemmäksi. Sitten tyttärensäkin muutti jo välillä pois, mutta rakkaus ei kestänyt sen hetkisen poikaystävän kanssa ja muutti takaisin äidilleen. Nyt on uusi rakas pojantyttärellä ja suunnittelevat yhteenmuuttoa. Itse muutin kotoa tädilleni 14 v ja 18 vuotiaana yksin asumaan, silloin täysi-ikäisyys oli 21 v. Kun menin U.n kanssa avioon, piti molempien vanhemmilta saada lupa naimisiin menoon. Appi karjui kuin leijona. Millä aiotte elättää itsenne jne. No, elossa olemme vieläkin. Meillä on kaksi ihanaa lapsenlasta ja jo yksi lapsenlapsenlapsi, 6 kk, joka yrittää jo kontata, mutta ei tiedä, miten sitä käsillä auttaa. On naama patjassa ja pylly pystyssä, mutta mihin asentoon nämä kädet? Neuvolassa arveltiin, että koska oli 2 ensimmäistä elinviikkoa letkuissa ja kädet sidottuina sivuille, ei tiedä, mitä käsien avulla voi tehdä. Nenäkin oli tupattu täyteen letkuja, onneksi oikea sierain on palautunut normaaliksi, siitä kun meni välillä kaksi paksua letkua niin ei meinannut pikku sierain riittää. Toisestakin sieraimesta meni ohuempi letku. Nyt osaa istua itse ja pyrkii koko ajan seisomaan. Ei ole siis tullut onneksi aivovauriota siitä synnytyksen aikaisesta happivajauksesta, syntyi sektiolla lähes kuolleena.

        Tervehdys Cee-Lila!

        Eivät asu enää kotonaan nuo vanhimman tyttäreni lapset. He ovat saaneet juuri omat asuntonsa ja kalustavat niitä innoissaan. Myös kaikki minun lapseni halusivat itsenäistyä heti ylioppilaaksi päästyään. Nuo tyttären lapset opiskelevat molemmat. Tyttö Kauppakorkeassa ja poika opiskelee Proviisoriksi. Ihania lapsia ovat kaikki lapsenlapseni ja heitä on monenikäisiä. Lauantaina pojantytär täyttää 11-vuotta, mutta juhlienajankohta on vielä epäselvä, kun vähän kaikilla on menoja. Kyllä niitä juhlitaan sitten jossakin lomassa.


    • Alituuma

      Ne Skynewsit ynnä muut ovat jo kadonneet vapaasta jakelusta eli olivat mainostarkoituksessa auki pari päivää. Hywa niinkin.
      Suurin netistä löytämäni älypuhelimen ruutu on 5.5 tuumaa. Hän tuumaa!

      • webs_auts

        Huomenat ja vai pokemonia pelailemassa, älä ees naarata.:) Kuten ei "anoppiakaan" jos tarve tulisi....no ei vaiskaan.

        Suakelin suakel, eilinen päivä kävi jo melkoisen koville, alkoi 03 ja päättyi 20:30, ei siinä enää oikke juttua pukkaa. No vielä 1 1/2 viikkoa ja sitten "elakkeelle"? Ja kunnolla kalahommiin nyt puolittaisen harrastelun sijaan.

        Miks sen kännyn näytön pitäis olla telkun kokoinen kun sitä saa skaalattua ihan hyvin jos yksityiskohtia pitää zoomata?
        Eiks se Samu toimi sillä bluetooth kiipparilla sitten?

        Ei vain, nyt olis saatava taas ruppi jotenkin toimimaan ja päivä kunnolla käyntiin :(


    • Cee-Lila

      Webskuli se ahertaa viimeistä päivää. Niin tekee Linnasaaren sääksiäitylikin Rantasalmella. Tuli juuri pesälle ja koska ei ollut kalaa, niin alkoi heti sisustaa, siirteli karahkoita ja naavatuppoja, joten yksi poikasista näykkäisi mutsiaan, että mitä siinä riehut. Eilenkin yksi poikanen yritti syödä jotan kalan reuhkaa, mikä jäänyt varmaan edelliseltä aterialta, eikä saanut sitä revittyä pienemmäksi, niin emo yritti auttaa, jolloin poikanen menetti sen kalannahan reunarisuihin. Sieltä äiti yritti sitä nokkia pois, niin eipä poikanen antanut, vaan nokki emoa kuin vihollista, että sitä et ota. Nuorin poikasista uikuttaa kaiken aikaa, mutta on pysynyt hengissä isompien nokitteluista huolimatta.

    • Aligrillionpohjaton

      Mie se vaan täällä vahdin eläinohjelmia. Netistä saa tällä 24 tuumankin monitorilla essiin kaikenlaista uskomatonta eläin hommaa ja mikesei muutakinn hommaa kun vaan viitsis hakea. Esimerkiksi Filmon.comilla on yli 500 striimauskanavaa mainoksien kanssa kateltavaksi ja jos maksaa niin saa kattelle mainoksitta koko höskänderoa jollain 15 eurolla kuussa.

      Pitääpäs ottaa oikeastaan tutkintaan jos sais 32 tuumasen monitron ka alökais kaukohiirellä operoida niitä striimejä vaikka koijasta. Siellä olis BBC worldikin. Ne ovat aivan TV laatusia ohjlmia

      No myö kaupunkilaiset katellaan mitä virtahevot, leijonat norsut monitorliskot, afrikan Buffalot, kiraffit aj jopa haikarat ja saalistajalinnut hommailee luonnon tasapainossa.

      Mejän oman ukon eintarvinne telkasta kattella kunse käveee viinijkärvellä vetten päällä ja napsii kaikki kotimaiset pedot kuten kuhat, muikut, uivat hirvat ja ukkometsot patoihinsa vietäviksi Se käppyrä on siis ite telkassa súurena valkoisena pyytäjänä, kenties viimeisenä atabastacana eli rotunsa edustajan.

      ps. jokohan siltä kommentoijien kerääjältä alkaa hermot mennä?

    • Cee-Lila

      Torstaipäivää. Ali on yön tutkaillut eläinkanavia. Minäkin luin äsken suruuutisen Dyfin sääksenpesästä, Ceri-niminen sääksenpoikanen kuoli viime yönä. Se oli epäonnistunut jotenkin lentoharjoituksessaan ja loukannut jalkansa ja siipensä. Oli kolme päivää pesässä aika kummmallisessa asennossa, ei pystynyt olemaan makuullaan eikä syönyt mitään. Nyt makaa pesän pohjalla ja emo toi sen päälle risuja. Muistan kun oliko se viime vai toissakesänä kun Viron toisella pesällä kolmas poikanen kuoli, niin se oli pesässä niin kauan kuin pesä syksyllä tyhjeni. Emo ei siis poistanut sitä, niin kuin monesti kuulemma tapahtuu.

    • Cee-pesänseuraaja

      Jatkan vielä sääksistä. Usassa Floridassa on monta sääksenpesää ikäänkuin lautasantennin päällä, lautanen on tietenkin niin päin, että keskellä on kuoppa, missä on risuja ja naavaa ym pehmikettä. Siinä sitten poikaset kituuttavat kovassa kuumuudessa ja jos ruokaa ei tule, ovat hätää kärsimässä. Yhdeltäkin pesältä kaksi poikasta oli pudonnut pesästä, toinen kuoli ja toinen vietiin hoitoon paranemaan, josko voisi palauttaa pesälle takaisin. Elävänä säilynytkin oli heikkokuntoinen ja aliravittu. Meillä Suomessa ei ole varmaan yhtään tuollaista sääksenpesää. Onneksi. Paltamon poikasetkin vaikuttavat todella hyväkuntoisilta, niitä on kolme. Samoin Rantasalmen sääkset, joista nuorinta nokitettiin, mutta on pitänyt pintansa.

    • Alkuperäinen-Rapu

      Emot, kaikenlaiset emot, joutuvat olemaan jatkuvasti huolissaan, etteivät "poikaset putoa pesästään."

      Sain juuri tekstiviestin nuorimmaiselta. Hän kirjoitti, että he ajavat parhaillaan kohti Sarajevoa. Maisemat ovat kauniin vuoristoiset, mutta sodan jälkjet näkyy. Siellä on kuulemma isoja alueita missä kaikki talot ovat tuhoutuneet pommituksissa, mutta siellä näkyy myös paljon jälleenrakentamista. "Mielenkiintoista lähihistoriaa" sanoo tytär viestissään.

      Huolestuin kun kuulin tuon Sarajevoon menon ja kyselin, että onko se nyt turvallista? Hän vastasi että sota on ohi, ja on turvallista, mutta maastoon ei pidä mennä, koska siellä on miinoja - eivät kuulemma ole menossakaan!

      Ei ole helppoa sen enempää lintu- kuin ihmiseläimilläkään. Huoli lapsista aina, isoista ja pienistä.

    • webs_

      Huoh...Ja huomenat.
      Kyllä tässä melkein taitaa olla "rotunsa viimeinen" tai lähellä sitä. Ei meitä askeettisia "villikkoja" taida juuri muita saarissa asustaa tälläisiä 5-6 kk: jaksoja.
      Toki mantereella helpoissa oloissa ranta-asukkeja löytyy.

      Kuka mahtaa olla Alin mainitsema " kommenttien kerääjä"?

      • ee-mustikassa

        Mua se varmaan tarkotti.

        Ei täs ny mitään muuta kuin mustikoita ehi kerään


      • Cee-Lila

        Ali tarkoitti taatusti sitä kommenttien kerääjä -sivustoa, jonka takia aloimme tekemään monimutkaisempia nimmareita. Se joku" hollitalli".

        Mustikoita onkin kuulemma paljon. Saa kädet ja suun sinisiksi ja siinä samassa runsaasti antioksidantteja.


      • ee-tuoksuu
        Cee-Lila kirjoitti:

        Ali tarkoitti taatusti sitä kommenttien kerääjä -sivustoa, jonka takia aloimme tekemään monimutkaisempia nimmareita. Se joku" hollitalli".

        Mustikoita onkin kuulemma paljon. Saa kädet ja suun sinisiksi ja siinä samassa runsaasti antioksidantteja.

        Antioksidantti? Onks se jotain hajuvettä :)

        Aha, no en ollut tietoinen noista kerääjä-sivustoista. Jep.


    • Alihollisti

      Cee oli oikeassa. Tarkoitin juuri sitä hollitallia tai mikä sen nimi nyt olikaan. Sitä kuitenkin joka tallensi Suomi 24 keskustelijanimimerkit ja kommentit ja mistä' syystä juuri aloitimme kiertävien nimimerkkien käyttämisen.

      ps. kuuntelin koko viime yön Trumpin puhetta suorana. Läheltä piti ettei tuullut yrjöjä kuunnellessa!

      • Cee-Lila

        Hui kuink sie pystyit sitä ukkoa kuuntelemaan ? Toivottavasti jenkit eivät ole niin hulluja että hänestä pressan leipoisivat.


    • Aliodin

      Halusin kuulla itse suoraan ilman toimittajien käännöksiä ja kautta Odinin, oli suoraan kuultuna vielä paljon kamalampi kuin toimittajien kääntämänä

      • Cee-pesänseuraaja

        Katsoin itse uutisista kun Trumppi huusi naama punaisena ja uhosi että Hillaryn syytä on Isisin olemassaolo ym. Voihan kautta Jupiterin, Teutateksen ja rantain, sanoisi Asterix.

        Rannasta tuli mieleeni Rantasalmen sääkset, kaksi poikasta oli kateissa pesästä, toinen palasi tänään, toinen kuulemma räpiköi jossain ruovikossa, eikä pääse sieltä ylös ja takaisin pesälle.


    • Aliaprikoi

      Toivottavasti joku tekee sen verran luontoon puuttumattomuudesta poikkeuksen että käy vaikka ruuhella ruovikossa ja heittää sen juuttuneen poikasen ilmaan siivilleen.
      Eihän klenkka vaarikaan niin kaukana ole. Sehän on tuo Rantasalmi melkein Pohjoiskarjalassa. Isoisoisäni on muuten syntynyt virallisen pöytäkirjan mukaan Rantasalmella Tsaarin aikoina.

      • Cee-Lila

        Eikö sieltä ollut se Rantasalmen sulttaanikin, Pekka Lipponen. Olikohan Paavo Lipposelle sukua?

        Oliko sinun talosi lähellä se tämäniltainen räjähdys kalliolaisessa talossa, josta ikkuna lensi ulos? Eikö niissä joissakin taloissa ole vielä kaasuhellat.


    • Alipekka-antinpoika

      Ei ihan lähellä ollut, kun olen täällä linjojen Linnanmäen päässä. Jysäystäkään en kuullut.

      Rantasalmeltahan on kaiken mualiman kuuluisuuksia lähtösin. Isoisoisän nimi oli Paavo ihan oikeasti. Isoisän Pekka ihan oikeasti. Isoisän syntymätodistuksessa lukee Paavon poika, Pietari (Pekka) Johannes.

    • Alikysymysmerkkierkki

      No nyt olis meidän king nerdille opastuskäyttöä ja mielipidevaikutusta:

      https://www.verkkokauppa.com/fi/product/8165/gvttb/Lenovo-Tab3-A710-7-3G-tablet-Android-5-1-musta?utm_source=sanoma&utm_medium=cpc&utm_campaign=vko-28-lenovo-tab3-hintaan-99-90-euroa

      Olenko ymmärtänyt oikein, että tällä Lenovon tabletilla olisi puhelin ominaisuus eli sim liitäntä WiFi lisäksi? Tässähän olisi se 7" näyttö, mitä olisin kaipaillut ja vielä Blue tooth kiippariakin varten. En vaan mistään saanut selville onko se mainittu puhelinominaisuus sim kortilla eli minun tapauksessani pääosin sms käyttöä varten??
      Saa vastata kuha joutaa!

      • webs_terviiset

        Kyllä oikein on pappakämpyrä ymmärtänyt mutta sanoisin noita specsejä vilkaistuna että hylkää "hyvä mies" :) tuo vempain.
        Muutam syy: mobiilidata- yhteys vain 3G, ohjelmaversio Google Lollipop joopn tuskin on uusia päivityksiä tulee. Vain 1 Gigan keskus(käyttömuisti,RAM) ja koko laitteen sisäinen muisti 8 gigaa josta järjestelmä syö jo n, puolet pois.
        Lisäksi aika tehoton prossu.

        Tässä kiireesti ny joitain huomioita, eli heitä kuikkaa tolla. Whoo voinee täydentää mitä mieltä hän on. Satsaa manisi ennen vaikka Sonyn Xperia Z5:n luuriin jossa saat läppärintehot, 4G:n sekä huippukameran samassa.


      • Dr.Whoo

        Jeps juu, yhdyn edelliseen puhujaan ja lisään että vähintään tuplat pitää nuo speksit olla jotta tabletilla/kännykällä muutakin tekee kuin heittää laiturin päästä vesilintua, kuten kuikkaa. (voi myös yrittää osua isoon haukeen, a mummo huom.)

        Vertailun vuoksi mainitsen, että tässä 13" läppärissäni näytön tarkkuus on 3200x1800,
        kun se tuossa halpis tapletissa on 1024x600. No joo, tässä meikäläisen Lenovossa kyseessä onkin 1500 euron 13 tuumaisesta laitteesta, mutta silti. Mää edellytän että kattoo ruutua kuinka läheltä tahansa, niin mitään pikseliruutuja ei näy.


    • Cee-pesänseuraaja

      Huomenta. Rantasalmen kolmas sääksenpoikanen ilmestyi tänään pesälle takaisin. Liekö joku käynyt auttamassa sen irti sieltä ruovikosta. Hyvä juttu.

    • eetä-suututtaa

      Puhelimen muisti. Pärkkele

      No joskus ajattelin, että ostanpa loistavaan ekaan älykännyyni muistikortin, jotta saan sinne valokuvat, videot tungettua ja näin säästän puhelimen omaa muistia. Muttamutta, paskat. Nokia Lumia 630:n muistikortti ei aja ulkoisen muistin asiaa, vaan kun otan kuvan, niin se majailee sekä puhelimen valokuvissa että muistikortilla. Kun poistan sen valokuvista, niin se poistuu myös muistikortilta. Helevetti, ei siis säästä puhelimen muistia.

      Ja helekutti. Olen ladannut puhelimeen karttoja ja niitä en voi edes siirtää muistikortille.

      • Cee-Lila

        No voihan pahkeinen. Jo tuli moka. Menikö jo kaikki kuvatkin taivaan tuuliin?


      • ee-vihree
        Cee-Lila kirjoitti:

        No voihan pahkeinen. Jo tuli moka. Menikö jo kaikki kuvatkin taivaan tuuliin?

        No ei olis ollu suuri vahinko, mutta otan talteen aina kuvat picassaan. Nyt vain kokeilin puhelimeni ja sen muistikortin "yhteispeliä". Joskus tallensin sinne pilveen, mutta kun ostin itselleni tietokoneeseen ulkoisen kovalevyt, niin pilvet ovat saaneet leijailla vapaana taivaan tuulissa.


    • Alipapanandero

      Minulla ei ole noiden kameroiden ja muistien kanssa mitään ongelmia, sillä otan kaikki kuvani taskukokoisella hyvällä digikameralla ja puran kaiken tarvittaessa mukana aina kulkevalle 15.6 tuumaiselle läppärille missä tietenkin on se wifi. Sillähän sitä hommia hoidetaan pysähdyttäessä ja se on jopa niin suunniteltu että Suomessa ajellessa matkassa kulkee 4G mokkula ja autolaturi. WiFiäkin tarvitaan vain ulukomailla paitsi Duupaissa missä on viime vuosina ollut se paikallinen mokkula käytössä aina kun siinä on bittejä ollut jäljellä.
      Puhelintahan tarvitsen vain sms viestintään ja siksi siinä voisi olla sim systeemi jotta voisi toimia WIfI ulkopuolella ja tarvittaessa vilkaista vaikka uutiset jossain parkissa pysähtyessään. Itse puhetoimintaahan en käytä kuin hätätilanteessa ehkä kerran, pari vuodessa. Siksi oikeastaan tavallinen älytön kapula riittää minulle, mutta juuri sen simin kattavuuden vuoksi WiFi alueen ulkopuolella sellainen laite kiinnostaisi. Mutta esimerkiksi nyt hallussani olevaa Sampan Pocket älypuhelinta olen käyttänyt ainoastaan yhteen tekstiviestiin sen toiminnan varmistamiseksi.
      Kotona on tämä hirmukone ja läppärikin on aika hyvä. Nyt pitäisi olla entistäkin parempi kun se on palautettu win 7 systeemiin. Tosin en ole sitä juurikaan sen jälkeen käyttänyt.
      Itseasiassa, jos löytäisin sim varustetun läppärin luokassa 10-13 tuumaa niin vaihtaisin sellaisen matkalaitteekseni

      • Dr.Whoo

        Heh heh, "mokkula" kuulostaa minun korvissani suunnilleen yhtä modernilta kuin päre seinänraossa. Itse kytken Sony älyluuristani hotspotin päälle, jolloin se muodostaa (salatun) wlan verkon ympärilleen muutaman metrin säteellä. Paikasta riippuen käytössä on kymmeniä, parhaimmillaan toista sataakin megaa. Riippuen tietysti siitä kuinka tehokkaan liittymän on raaskinut luuriin hankkia. Yhtä hyvin voin jakaa verkon läppärille bluetoothin kautta. Ulkomailla jos sitten täten surffailee, on syytä tietää aika tarkkaan miten missäkin tuosta puhelimen verkon käytöstä veloitetaan.

        Kännykkähän ei ole kuvien varastointipaikka, itse siirrän pilveen turvaan kaikki kuvat jotka aion säilyttää. Kuten tietysti kaiken muunkin tallennettavan materiaalin. Tällöin se kaikki aineisto on koko ajan käytettävissäni missä tahansa missä liikun ja mihin verkko ulottuu. Ja tietysti millä tietokoneella tai kännykällä tahansa.


    • ee-vihree

      Minä taas oikeastaan tarvitsen älyllisen puhelimen. Siinä on kaikki. Voin soittaa ilmalämpöpumpulle talvisuomeen, että nostas vähän lämpöjä. Samalla napsin palmun alla kuvia näteistä ... maisemista. Ja kuvia lähetän naapurille, joka tekee just lumitöitä viikset huurteessa.

      • webs_maps

        Tuotas noin, en tiedä mitä karttoja olet ladannut mutta online-käytössä kännyssä ne syövät akkua ja vievät muistia paljon.
        Yksi keino on välttää tuota on ottaa kuvakaappaukset tärkeimmistä kohteista, ja jos on esim. gmaili, lähetä ne kuvaliitteet itsellesi sinne.

        Sieltä niitä voi esille ottaa tarpeen mukaan ja katsella ihan missä vain.
        Nykyään ei mm. kansalaisen karttapaikasta saa vesistöjen syvyyskäyriä esille mutta Retkikartta.fi pelastaa tilanteen. Muutenkin monipuolinen sivusto.


    • Alikarttanen

      webs_maps
      Minulla on webskele, vielä säästävämpi konsti.
      Avaan kartat kotikoneella 24 tuumaisella monitorilla ja katson minne haluan mennä. Painan kartat muistiini kerrasta ja siellä ne ovat kuin filminä ja käytetään tarpeessa! :))

      • webs_dataa

        Öhöhöö, ehkä noin jotain motareita pitkin onnistuu(kin). Etenkin kun muistaa vilkuilla vielä opastekilpiä :))
        Kuis sen kartan "muistamisen" käynee kun lähdetään synkkään korpeen tossupatikalla? Once per.....stä kun ei opasteita ole, pelkkiä hirvien polkuja sakeissa ryteiköissä, revi siitä sitten "muistia":)

        Muuten, en oikke just jummartanut sitä sinun simin tarvetta, tai siis no..
        Mutta just noin kuin Whoo sen selvitti, kännyyn otetaan 4G puhe plus datapaketti, vaikka 50-100 Mbitsinen ja siitä tarvittaessa jaat yhteyden joko tabsiin tai läpyskään. Mokkuloilla vesilintua tai citykania.


    • Ali-ihmemaassa

      Onkohan muuten a-mummu pudonnut maalaustelineeltä?

      • Dr.Whoo

        On tietty taas sollu hauestamassa, ja täl kertaa on koukkuun käyny niin suuri hauki että on nielassu koko mummon..


      • web_kirjo

        Heh, olisko rivarin sokkeli niin korkea? Ellei ole ryhtynyt "latomaalariksi".


    • A-entinen

      Terveiset täältä Pohjois-Karjalasta. Olen nyt sikäläinen asunnonomistaja. Viikon päästä puistan Uudenmaan tomut jaloistani lopullisesti.

      Nauttikaa hesalaisuudesta, mulle riitti.

      • Dr.Whoo

        Onneksi olkoon siis.
        Minullahan ei kyllä ole nautintaoikeutta hesalaisuuteen.


    • Ali-kysymyserkki

      Kannattaa yrittää selvittää. Nyt vasta tajusin että kännykkäähän voi todellakin käyttää mokkulana. Ei vaa tullut aikaisemmin tuossa muodopssa "ajatuskoneistooni"? Parempi myähemmin kuin ei koskaan.
      Nyt on läppäri autossa mutta heti huomenna testaan sen tuon samppa pocketin kanssa. Siis tarkistan vielä että sen siis pitäisi teidän mukaanne toimia WiFi asemana eikä mitään letkuja tarvita?

    • Alintorinkautta

      Aurora on siis muuttanut lopullisesti Lieksaan ja nyt hänellä on uusperhe eli koiratarha täys pitbullei ja mökit täys Skinhedejä ja Odinilaissi! Sit hää on koko joukon matriarkka!

    • Cee-Lila

      Kiitos A-ralle terveisistä. Sinähän nopeasti muuton sait aikaan. Kyllästyitkö niihin yläkerran yöeläjiin? Onko sinulla nyt kaupat kuitenkin lähellä. Onnea uuten kotiin ja asuinpaikkaan!

      • A-ra

        Kyllästyin yöeläjiin, mutta ei se ollut ainoa syy. Halusin vain muuttaa pois niin kauan kuin pysyn tolpillani. Onhan sitä tässä asuttukin, syksyllä olisi tullut neljäkymmentä vuotta täyteen.

        Kaupat lähellä, monessa mielessä. Välittäjän tehtävä on muuttaa murju palatsiksi. Kaupat puolen kilsan säteellä, kenelle nyt S-market, Tokmanni, K-market ja Lidl riittävät. Kirjastoon on lyhyt harppaus, apteekeista saa vain valita.

        Koirat onneksi louskuttavat kauempana. Matriarkan mini-pitbull saa kehittää rauhassa oman reviirinsä.

        Kiitos onnen toivotuksesta. Viikossa pitäisi saada entisen asunnon raivaus tehdyksi. Kellarit olen lähes selvittänyt. Hirvittävin riesa on perintöastioista, varsinkin lasisista. Niiden pakkaaminen vie hermot. Pari mukia riittäisi minkä tahansa nesteen nautiskeluun, kun nyt aloitan uuden vaatimattoman elämän. Jos se tästä voi vaatimattomammaksi tulla. Pakko tulla, kun on ajanut itsensä kahden asunnon loukkuun.


      • web_oops
        A-ra kirjoitti:

        Kyllästyin yöeläjiin, mutta ei se ollut ainoa syy. Halusin vain muuttaa pois niin kauan kuin pysyn tolpillani. Onhan sitä tässä asuttukin, syksyllä olisi tullut neljäkymmentä vuotta täyteen.

        Kaupat lähellä, monessa mielessä. Välittäjän tehtävä on muuttaa murju palatsiksi. Kaupat puolen kilsan säteellä, kenelle nyt S-market, Tokmanni, K-market ja Lidl riittävät. Kirjastoon on lyhyt harppaus, apteekeista saa vain valita.

        Koirat onneksi louskuttavat kauempana. Matriarkan mini-pitbull saa kehittää rauhassa oman reviirinsä.

        Kiitos onnen toivotuksesta. Viikossa pitäisi saada entisen asunnon raivaus tehdyksi. Kellarit olen lähes selvittänyt. Hirvittävin riesa on perintöastioista, varsinkin lasisista. Niiden pakkaaminen vie hermot. Pari mukia riittäisi minkä tahansa nesteen nautiskeluun, kun nyt aloitan uuden vaatimattoman elämän. Jos se tästä voi vaatimattomammaksi tulla. Pakko tulla, kun on ajanut itsensä kahden asunnon loukkuun.

        Ohoh! En olisi vähällä tuota uskonut kun nääs olen lähes aina "pihalla" mutta en kujalla (ehkä).
        No uskottavahan tuo nyt on ja tervetulleeksi P-Karjalan maisemiin. Näin vähän "kadena" vain puolivuotis-asukki :)


      • Alkuperäinen-Rapu
        A-ra kirjoitti:

        Kyllästyin yöeläjiin, mutta ei se ollut ainoa syy. Halusin vain muuttaa pois niin kauan kuin pysyn tolpillani. Onhan sitä tässä asuttukin, syksyllä olisi tullut neljäkymmentä vuotta täyteen.

        Kaupat lähellä, monessa mielessä. Välittäjän tehtävä on muuttaa murju palatsiksi. Kaupat puolen kilsan säteellä, kenelle nyt S-market, Tokmanni, K-market ja Lidl riittävät. Kirjastoon on lyhyt harppaus, apteekeista saa vain valita.

        Koirat onneksi louskuttavat kauempana. Matriarkan mini-pitbull saa kehittää rauhassa oman reviirinsä.

        Kiitos onnen toivotuksesta. Viikossa pitäisi saada entisen asunnon raivaus tehdyksi. Kellarit olen lähes selvittänyt. Hirvittävin riesa on perintöastioista, varsinkin lasisista. Niiden pakkaaminen vie hermot. Pari mukia riittäisi minkä tahansa nesteen nautiskeluun, kun nyt aloitan uuden vaatimattoman elämän. Jos se tästä voi vaatimattomammaksi tulla. Pakko tulla, kun on ajanut itsensä kahden asunnon loukkuun.

        Aamupäivää ketjulaisille - kaikille!

        Hyvän muuton toivotukset minultakin Pohjois-Karjalaan muuttajalle. Täytyy sanoa, että rohkea olet. Kaunistahan siellä on, mitä tulee maisemiin. Koli vaaroineen on siellä liki. Vaikka minä olen siellä syntynyt, niin Helsinki on kotikaupunkini. Käyn kyllä mielelläni kerran kesässä Joensuussa, mutta tänä kesänä jäi käymättä.

        Onnea muuttajalle - ja pääseehän tänne takaisinkin jos siltä tuntuu.


    • Ali-Scaba

      Saapas nähärä mimmosen iliman pukkaa uamuks. Onko ukkosta vai akkasta (sadetta). Onko 20 vai 28C! No mikään ei haittaa kun on se jäähdyttävä tuuletin mikä myäs toimii. Olisihan se hyvä että tulis niin lämmintä että investoinnista jotain hyötyä olisi..

      Jos jaksan niin pakkaan huomenna mokkulan ja älykännyn matkaan ja ajelwen piknikille johonkin "kauas" kuten Abboforsiin ja testailen siellä samalla sen läppäriyhteysmahdollisuuden

    • E.Arantes

      Minäpäs tänne alle laitan.

      Että ne kartat, mitä poimin puhelimeeni, ovat Heren "alla" olevia karttoja ja esim. muistaakseni Latvian kartta on 280 Mt kokoinen. Valmiina niissä on merkit avoimista verkoista, niiden nimet, reittiohjeet paikkaan ja onko ilmainen vai ei, onko suojattu vai ei. Näissä kartoissa on sekin houkutin, että voi lisätä matkalla digitaalisia merkintöjä mielenkiintoisista paikkoista, kirjoittaa kohteista muistiinpanoja jne. Varalle matkoille voi tulostaa vaikka karttakirjan ja silmäillä sitä aina etukäteen, kun suunnittelee siirtyvänsä paikasta toiseen jne.

      Paperinen karttakirja on mukava siinä mielessä, että kun on jättänyt paperin toisen puolen tyhjäksi, niin sinne sitten pennalla muistiinpanoja. Joskus jopa kivempaa kuin näplätä digivehkeitä

      • Alkuperäinen-Rapu

        Matkailu avartaa - niin se on. Minäkin "avarrun" nyt, kun tytär lähettelee matkakuvauksia heidän reissultaan.

        Sarajevo oli ollut "kiva" turkkilaisbaareineen! Slovenian rajalla heiltä puuttui autosta joku tullitarra ( eivät tienneet siitä etukäteen), olisivat päässeet seitsemällä eurolla jos olisivat ostaneet sen etukäteen, nyt joutuivat maksamaan siitä rajalla 167 euroa! Belgradiin mennessä olivat joutuneet odottamaan kuumassa autossa kaksi tuntia, kun rajanylityksessä oli ollut kilometrien jonot autoja.

        Matkailu siis avartaa, mutta ennen kuin lähdet auton kanssa reissaamaan, niin säätöjä ja vieläkin kaikenlaista ennakkotietoa kustakin maasta, minne aikoo mennä ja niiden rajanylityksistä. Vaikka "karttakirjat" on hyvä ottaa mukaan, niin ne eivät riitä!


      • webs_

        Kyllä, paperinen kartta on syytä aina olla mukana jos " vierailla mailla" liikkuu, tekniikka/ yhteydet voivat pettää milloin tahansa.
        Taitaa olla nuo Here-mapsit Nokian oma sovellus mobiileille ja käytettävissä myös offlinenena .

        Meikä kun enemmän tarvitsee noita maastokarttoja/ vesistöjä niin tuo retkikartta.fi on noihin kätevä.

        Noissa tietyissä maissa voivat kyllä tullimiehet monesti "soveltaa" omiaan joten kaikkea voi tulla vastaan mistä ei mitään tietoa ole saatavissa.


      • Alkuperäinen-Rapu
        webs_ kirjoitti:

        Kyllä, paperinen kartta on syytä aina olla mukana jos " vierailla mailla" liikkuu, tekniikka/ yhteydet voivat pettää milloin tahansa.
        Taitaa olla nuo Here-mapsit Nokian oma sovellus mobiileille ja käytettävissä myös offlinenena .

        Meikä kun enemmän tarvitsee noita maastokarttoja/ vesistöjä niin tuo retkikartta.fi on noihin kätevä.

        Noissa tietyissä maissa voivat kyllä tullimiehet monesti "soveltaa" omiaan joten kaikkea voi tulla vastaan mistä ei mitään tietoa ole saatavissa.

        Muistelen, vai muistanko väärin? että jossakin iskelmässä lauletaan myös karttojen tärkeydestä. Olisi tuo laulaja Laura Voutilainen?

        Minä en oikein millään halua uskoa sitä, että viralliset tahot, eri maissa voivat aivan röyhkeästi soveltaa mitä "sääntöjä" milloinkin, ja veloittaa turisteilta omaan taskuunsa suuria summia?

        Ei Suomessa näin - vaikka tullista täälläkin puhutaan mitä vaan ihmeellisyyksiä!


      • webs_greenline
        Alkuperäinen-Rapu kirjoitti:

        Muistelen, vai muistanko väärin? että jossakin iskelmässä lauletaan myös karttojen tärkeydestä. Olisi tuo laulaja Laura Voutilainen?

        Minä en oikein millään halua uskoa sitä, että viralliset tahot, eri maissa voivat aivan röyhkeästi soveltaa mitä "sääntöjä" milloinkin, ja veloittaa turisteilta omaan taskuunsa suuria summia?

        Ei Suomessa näin - vaikka tullista täälläkin puhutaan mitä vaan ihmeellisyyksiä!

        Heh, taidat muistella cipaletta " näytä mulle sun rusketusraidat, piirrän ne kartalle" tjsp. :) Ei kyllä Laura taida esittää vaan nuoremmat flikat.

        No ei nuo ent. Itäblokin maiden tullit juuri aina eu- sääntöjä(kään) niin noteraa mutta ei se ny "uskonasia" ole. Ehkä rahtareiden " jututkin" ovat fuulaa, vai ovatko sittenkään? Kuis itänaapurin "viralliset" tullitahot :))


      • A-ra
        Alkuperäinen-Rapu kirjoitti:

        Muistelen, vai muistanko väärin? että jossakin iskelmässä lauletaan myös karttojen tärkeydestä. Olisi tuo laulaja Laura Voutilainen?

        Minä en oikein millään halua uskoa sitä, että viralliset tahot, eri maissa voivat aivan röyhkeästi soveltaa mitä "sääntöjä" milloinkin, ja veloittaa turisteilta omaan taskuunsa suuria summia?

        Ei Suomessa näin - vaikka tullista täälläkin puhutaan mitä vaan ihmeellisyyksiä!

        https://youtu.be/dQCcpz-w6JU

        Minäkin muistan Lauran laulaneen kahdesta kartasta. Nätti laulu onkin.


      • web_s
        A-ra kirjoitti:

        https://youtu.be/dQCcpz-w6JU

        Minäkin muistan Lauran laulaneen kahdesta kartasta. Nätti laulu onkin.

        Niinpä onkin ja tuttuhan tuokin vaikka olen sitä aina pitänyt nimellä "Tutkimusmatkaaja", voi miuta :(


      • Alkuperäinen-Rapu
        webs_greenline kirjoitti:

        Heh, taidat muistella cipaletta " näytä mulle sun rusketusraidat, piirrän ne kartalle" tjsp. :) Ei kyllä Laura taida esittää vaan nuoremmat flikat.

        No ei nuo ent. Itäblokin maiden tullit juuri aina eu- sääntöjä(kään) niin noteraa mutta ei se ny "uskonasia" ole. Ehkä rahtareiden " jututkin" ovat fuulaa, vai ovatko sittenkään? Kuis itänaapurin "viralliset" tullitahot :))

        Vai rusketusraidat, hoh, hoijaa!

        No olithan sitten sinäkin löytänyt "tutkimusmatkojesi" jälkeen oikeaan, kun sait oikeanlaiset kartat. Täytyy kyllä sanoa, että tuo Voutilaisen kaunis laulu on minullekin tutumpi nimellä: Tutkimusmatkalla(tai -matkaaja)?

        Mutta - muistinpas oikein!


      • Alkuperäinen-Rapu
        A-ra kirjoitti:

        https://youtu.be/dQCcpz-w6JU

        Minäkin muistan Lauran laulaneen kahdesta kartasta. Nätti laulu onkin.

        Kiitos Voutilaisen laulamista "kartoista." Nyt minulla on niitä jo laitettavaksi varastoonkin, jos kartta joskus katoaa, niin varastosta löytyy.

        Löysin samalla, samalta sivulta, Matti Korkialan laulamana tuon aivan iki-ihanan, kauniin, surullisen: Jos minut vielä kohtaat. Sen on laulanut myös Kyösti Mäkimattila, mutta ei ole Korkialan voittanutta, ainakaan tuon laulun esittäjänä.

        Kun nyt kartat meillä on, niin kukaan ei eksy!


    • amummu

      Meinasin aloittaa rinnakkaisElämän, kun on tää ketju jo liian pitkä Lumialleni. Nyt kyllä näyttää tottelevan kirjoituskäskyä, mutta ei viestin "kommentoi"- kenttään.

      Jaa, että miksi tää kone? Siksi, että tietsikka jäi mökille, missä sitä viime viikolla en avannut kertaakaan. Oli sen verran menoa ja nokitusta, kun oli lapsetkin taas mukana, että eläkeläisen aika loppui kesken.

      Siis en ole pudonnut maalaustellingiltä, eikä ole hauki syönyt. (Kiitokset vain huolissaan olijoille).

      Nyt on kyllä vähän orpo olo, kun ei ole konetta tuossa nokan alla, olkkarin pöydällä. Vartavasten en sitä kyllä lähde mökiltä hakemaan, kun tämä kranttu Lumia sentään on käsissä.

      A-ra sitten teki elämänsä liikun. Onnea matkaan sinulle. Oma äitini aikoinaan 40:n Hesan vuoden jälkeen teki vastaavan liikun ja muutti syntymäpsikkakunnalleen. Sillä erolla, että tyttärensä jäivät eloonsa Hesaan. Äiti uskoi loppuun asti, että muuttaisimme perässään samaan kylään. Eihän se tietenkään niin mennyt, ja siitä olikin riitaa hänen elämänsä loppuun asti. Välit hiertyivät aika ajoin huonoiksi. Loppumetreillään jo jotenkin olimme sovussa.

      Tuo Kallion räjähdys pisti minutkin pelkäämään, että AliBabbarainen ryhtynyt uusiin muonakokeiluihin. Mutta kun uutisessa puhuttiin keski-ikäisestä asukkaasta, niin huokaisin helpotuksesta: ei ole meidän Babbara!

      Ja konneista taas ootta praatanneet. Minulla vain tämä L 930 ja se mökille jäänyt läppäri, joista kummastakaan ei paljon praataamista, kun niiden käyttö on minulla niin rajoitettua; sms:t, eemelit, puhelut ja netti. Siinä minun aktiviteettini niiden kanssa. Jaa, niin, ajaahan tämä L:ni mökillä myös mokkulan virkaa. Ja pari kuvaakin otan joskus. Haukea varten oli L:ni virityksessä viime viikolla kaiken aikaa, mutta eipä vain tärpännyt. Ja lapset olivat pettyneitä.

      Jopa taas tuli juttua kerrakseen. Ja jos Lumia suo, saatan jossain välissä jorista lisääkin. Pyhäillan rauhaa joka iikalle!

      • webs

        "Mummo" tallessa! Laittaa siitä vaan uuden Elämän alulle, siis kirjaimellisesti :) Voi kyllä olla et tulevalla, viimeisellä "kioski/varasto" viikolla revitään meikästä loputkin irki. Mutta sitten osa-aikainen tuleva jatkaja on kyllä jo hyvin kaulittu ja naulattu tehtäviinsä. Siis koulittu tarkoitin vaikka hyvin tuli mankeloitua, pientä hienosäätöä niin hyvä.

        Kyllä se Lumia on hyvä olla aina valmiudessa että ehtii sillä heittää jos jättegedda näyttäytyy.


    • Cee-Lila

      Sunnuntai-iltapäivää. Paistoin äsken lettuja ja poltin hiukan pikkusormeani toisen paistinpannun kulmaan. Paistan aina kahdella pannulla niin selviän nopeammin urakasta. Nyt on kärstsis kämpässä, meillähän ei huippuimuri ole päällä talossa klo 14 jälkeen. onneksi ikkunat saa auki. Nyt on kupu täynnä kuin Rantasalmen sääksellä.

    • Alipeukaloinen

      No hyvä että ei ollut a-mummukaan maalaustelineiltä pudonnut vaan palasi harhailemasta yhteydettömästä viidakosta tänne ihmisten lavalle.

      Ceelle sanoisin, että olen minäkin polttanut jonkin verran näppejäni patojen ja pannujen kanssa. Onneksi en kovin pahasti koskaan sillä hermot vielä tunnistavat kuuman varsin nopeasti. Vain kerran taisi mennä rakoille yksi "peukalo". Siitä kädestä missä on 5 peukaloa.

      Kohta taas saadaan nopeampi ketju alulle. Vielä päivä pari niin tämä ketju saadaan varastoon.

    • Dr.Whoo

      Terveisiä jokirannasta jazz- lounaalta. Severi Pyysalo, Reiska Laine ja kumppanit vähän tahditteli ruokahetkeä. Vieläkin korvissa svengaa. Eikä ollut hassumpaa ruokakaan.

    • Tattiali

      Oli siis tuoretta tattipizzaa tarjolla! :)

      • Dr.Whoo

        Söin tattivapaan saaristolaispöydän. Rousk.


      • webs_tattis

        Jaa, mie luulin et se on joku porilainen kattaus, jazz, mutta järsitkin pöydän.

        Tälläsii Ali katos ihan pihalta :
        http://kuvapilvi.fi/k/t/yZmY.jpg

        Tulikohan ny oikee linkki?


      • tats_web

    • Alikalabutnovale

      Harvemmion tällainen kaupunkilainen noin komeita näkee, kun ne mitä näkee ovat Vallen pakastamia ja saattavat pahimmoillaan jopa kiertää Italian kautta.
      Joskus on ollut Itäkeskuksen Tallinnan aukiolla tuollaisia komeita joitain kappaleita myynnissä. Hyvähän se on teidän "!maalaisten" leuhkia kun kasvatte noiden vieressä ja päälle hyppivät vielä savustetut taskuahvenetkin suoraan Wiinajärwestä.

      On mmuten DR Huu vetänyt tuhdisti silliä eri muodoissaan jos on kunnon saaristolaispöytään eksynyt. Itse söin kerran Velkualaisessa rantakahvilassa ruispanerituja käristettyjä silakoi. Kyl nekin kelpas. Tosin sillä muutaman silakan annoksella olisi satamasta saanut tonnin silakoita samalla hinnalla.

      • Dr.Whoo

        Juu, kaloi oli monenlaissi, silleiki viitlai kuutlai, kuten meilpäin sanotaan.


      • web_kroooh

    • YlivahtiAli

      ps. Jos tämä yllättäen loppuu niin vahdin päivitettynä ja käyn avaamassa uuden kun kiinni menee

    • Cee-Lila

      On täällä syöty jos jotain, silleiki vaik mitä sorttiloita, pöytäkin järsitty.

      Meidän rantaan on ankkuroitu muutama viikko sitten melkoisen iso botski. Äsken kooklasin sen nimen perusteella niin sehän on kuulunut sille perheelle, joka asui siinä laivassa 3 vuoden ajan. Seilasivat pitkin meriä kesäisin. Talvet ankkuroivat etupäässä Turkuun lasten koulujen takia. Ovat nyt myyneet sen ja siirtyneet siis maakravuiksi.

    • aliii

      Pidähän "kuukkeli" vai oliko se uukkeli sorsapyssyt vielä kaapissa Huomatakseni sorsastusaika ei ole vielä alkanut, vaan mistä mie tietäsin kun miehä en syö muuta lintua kuin jousipyssyllä metsästettyä vantaalaista fasaania

    • Aliiii

      Kirjoittakaahan yän kukut innokkaasti, jotta saadaan arkistoitua tämäkin ketju kunniallisesti

    • Aliiiii
    • Alicuccolainen

      Jahka lopetan yätyävuaroni niin ei jää teille enää montaa kolumnia kirjoitettavaksi jotta ketju sulkeutuisi.
      Sen verran pitäisi avattavaa jättää jotta näkisitte nuo karjalaiset kalakukot

    • Alintatit

      Sinnikkäästi tämä ketju meinaa notkua sen 500 täyteen. En taida jaksaa tässä yävuarossa täyttää loppuja kun en saa apua edes kuarsaavalta sorsanmetsästäjältä tai könniin uuvahtaneelta tatinvihaajalta. Tatinvihaaja....tattirasisti... tatti"persu" :)))) Hyvin keksii uusilmaisuja yän pimeydessä ja hilöjaisuudessa varsinkin kun on aaki France24 taustainfoa tuattamassa. Taidan vaihtaa kanavaa.

    • Alimaikkel

      Trumppikin se on nyt liemessä kun Maikel Bloomberg menee demareiden puoluekokoukseen entisenä republikaanina (Amerikan kokoomuslaisena) antamaan virallisen tukensa Hillariouskelle.
      Minä jollain kommenntiketjulla jo ihmettelinkin, että miksi ei Hillarious valinnut Bloombergia varapresidenttiehdokkaakseen kun se olisi taannut Trumppasen häviön skabassa syssymmällä josku´s miun ja Ceen syntymäaikojen tienoilla

      Kaikkee sitä kuulee ajantasalla kun on kuulolla!

      • web_anas

        Hyvä et yävahti valvoo kui jenkkilässä menee :) Ja taas Saksanmaalla pamahti "vapaustaistelijan" toimesta.

        Kyllä tää kuukkeli tai ukkeli jaksaa oikein hyvin odotella elokuun 20. päivää joten turha huoli Alilla. Illalla tuli tuohon lähes "ikkunan alle" isompaa lihaa treenaamaan omatoimista evään hankintaa. Piti muutama kuva luurilla ikkunan läpi napata. Katsotaan ehdinkö tänään jonkun niistä postata teille.

        Mutta ny jo menoks tonne helelatan hiostavaan keliin.
        Jaa, huomenat :)


      • webs_

        Eipä vielä "saanutkaan" lähteä joten viitaten ed kokeillaan yhtä kuvaa noista nuorikoista. Tosin laatu ei niin hyvä kun klasin läpi otettu

        http://kuvapilvi.fi/k/yZ9Z.jpg


    • webs
    • Alilaulukyhmy

      Vai että on venälä'iseen tapaan joutsenotkin sihdillä! (Karjalan tasavallassahan ne on syöty olemattomiin)

    • Cee-Lila

      Onpa söpöjä joutsenia siellä Websin mökin vesissä. Omatoimisesti jo sapuskaa hakevat pyrstöt pystyssä:-)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      20
      1303
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1272
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1186
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1184
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1163
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1161
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1157
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1129
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe