Vankila vs. vanhainkoti.

LinnanKundi

Olen iäkäs mies ja tulee aika jolloin en kykene enää suoriutumaan yksin ja siirto jonkinlaiseen hoitokotiin tulee ajankohtaiseksi.
Olenkin miettinyt että tekisin jonkinlaisen rikoksen mistä saisin pitkän vankeustuomion. Perusteluna on se että vankilassa vanhuksen on hyvä olla.

Kärsin taannoin tuomiotani Riihimäen vankilassa joka on korkeimman turvaluokituksen omaava.
Oma 14 neliön selli, sis. kylpyhuoneen. Varusteena tv ja kaikki tarvittava.
Sellissä sai tupakoida.
Erinomainen ruoka 3 x päivässä. Usein hedelmiä, jopa jäätelöä.
Ulkoilu joka päivä 1 tunti.
Loistava kirjasto ja kuntosali, käynnit 1 x viikko.
Lääkäriin ja hammaslääkäriin pääsi päivässä, parissa. Lääkkeet ilmaisia.
Terveydenhoitajalle pääsi seuraavana päivänä.
Eläke karttui koskemattomana tilille eikä omaisuuteen koskettu.
Sai tilata kirjoja ja kaikkia lehtiä.
Kanttiinista sai ostaa tavaraa 140 eurolla/kk.
Mitä ei kanttiinissa ollut niin sai tilata tavaraa ns. kaupunkiostajalta.
Kutsunapista sai vartijan minuutissa selliin.
Vankitoverit ystävällisiä ja auttavaisia.

Tuomioni loppuaikoina aloin pitää vankilan 10- metrisiä muureja suojana pahalta ja hirveältä ulkomaailmalta. Uutisia kun luki niin vankila oli auvoisa lintukoto.

12

215

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MäMeenLinnaan

      Kiinnitin huomioni tuohon että vankilaan tuomitulle maksetaan täydet eläkkeet eikä siis ylläpidosta veloiteta mitään.
      Kymmenen vuoden tuomiolla säästää tililleen tonnin eläkkeestä 100.000 euroa. Ei paha.

    • omatvalinnat

      Mä taas olen jo vuosia sitten tehnyt päätöksen, etten jää kitumaan tänne sitten kun terveys menee ja tarvitsee laitoshoitoa. Tämän päätöksen olen myös kertonut läheisilleni ja omaisilleni. Minä en näe mitään järkeä elämässä väkisin roikkumisessa, toisten varassa, toisten taakkana ja pahimmassa tapauksessa toisten armoilla.

      Kuolemaa ei kukaan vältä. Se, että ovatko viimeiset vuodet siedettäviä vai kärsimystä, ratkaisee. Mieluummin lähden jo ennen kuin kärsimykset alkaa. Mitä kunniakasta muka on kitumisessa? Minulta on tarpeeksi moni kärsivä, sairas tai vanhus pyytänyt, että tappaisin heidät, päästäisin pois kärsimästä, että pystyn omalla kohdallani sen päätöksen tekemään.

      Muiden elämää minulla ei ole oikeutta lopettaa, mutta voin yrittää tehdä heidän loppuajoistaan mahdollisimman siedettäviä. Silti se särkee sydäntä, kun joutuu katsomaan ja myötäelämään heidän kärsimyksiään. Ja ennenkuin joku ehtii kommentoimaan; "ammatinvalintakysymys" vastaan, että "Jonkun sekin työ on tehtävä, jonkun joka välittää ja kestää, koska omaisista siihen harvoin on".

    • eimeetasanpuntit

      Aloitus herätti minut.Vanha äitini saa yhteensä eläkkeitä ja Kelan hoitotukea 1019,00e.Tästä menee vanhainkotiin 85prosenttia,eli hänelle jää tilille 110e käytettäväksi lääkkeisiin ja vaatteisiin ym.Aika kova maksu ikänsä työtä tehneeltä...

    • LinnanKundi

      Vielä sen verran että käytännölliset vaatteet sai vankilasta. Omia ei tarvinnut. Talviulkoiluun sai soveltuvat varusteet. Vaatehuolto oli moitteetonta.
      Lääkkeet sai valmiiksi annosteltuina.
      Sauna 1 x viikossa. Välttämättömät hygieniatuotteet sai vankilasta veloituksetta.
      Kirjojen, lehtien, shakkitietokoneiden yms. osto omalta pankkitililtä ei vähentänyt tuota 140 euron kanttiiniostorahaa. Eläkeläiset olivat vankilassa hyvin toimeentulevaa väkeä.

      Nimimerkin eimeetasanpuntit kannattaa tarkastaa tuo äidillenne jäävän oman rahan suuruus. Muistaakseni sen pitäisi olla hieman suurempi.

      Nimimerkki omatvalinnat toi esiin itsemurhan mahdollisuuden. Sitä on aivan varmasi moni muukin vanhus ajatellut. Se on surullista.

    • LinnanKundi

      Noh, minä vielä.
      Kansaneläkkeitä ei tietenkään vangeille makseta. Työeläkkeet ovat itse aikoinaan maksettuja ja ne juoksevat tilille vankeusaikana.

    • eimeetasanpuntit

      No jos teet rikoksen,etkö joudu maksamaan vahingonkorvauksia?Kyllä se niin on että 85 prosenttia menee tuloista hoitolaitokseen...olen hakenut myös asumistukea,ehkä äiti saa sitä.Mutta ihan tyytyväinen oon hänen saamaansa hoitoon,ja on oma huonekkin.En jaksaisi enää hoitaa häntä,edes maksua vastaan.Mutta keskustelunavauksesi oli mielenkiintoinen,hyvä että tuot esille tälläisenkin näkökulman.Ja onkait se niin,että vankilasta vapautunut on ihan tyhjän päällä.Mistä saitä persaukinen saa asunnon,saati työpaikan.Saako kysyä mistä rikoksesta istuit noin yleisnimikkeellä?

      • LinnanKundi

        Kiitän mielenkiinnosta.
        Vahingonkorvaukset ovat tietenkin yksilöllisiä ja jotkut maksavat ne taskurahoistaan ja toiset siirtävät ne vanhojen velkojen päälle. Ulosmittaus siihen kuuluvine säädoksineen koskee tietenkin myös vankeja.

        Vangit ovat hyvin kirjavaa joukkoa. Kaikki eivät suinkaan ole yhteiskunnan pohjasakkaa vaikka se on vallitseva käsitys. Rohkenen sanoa että vankien keskiälykkyysmäärä ylittää kantaväestön vastaavan. Ohjattu- ja itseopiskelu on yleistä koska aikaa on.. :-).
        Julkisuuteen pääsevät vain nuo reppanat; parempiosaiset pitävät matalaa profiilia.

        Vapautumisen jälkeiset ongelmat ovat suuria vähempiosaisten kohdalla jotka eivät osaa tai pysty yhteiskuntaan sopeutumaan. He usein jopa haluavat takaisin vankilaan.

        Itse vaihdoin nimeni, hankin turvakiellon ja aloitin puhtaalta pöydältä anonyyminä.
        Nämä toimenpiteet tein jo vankeusaikana ja ovat osoittautuneet hyviksi.
        Nyt vietän seesteisiä eläkepäiviä, käyn salilla ja uimassa sekä omaan monipuolisia harrastuksia.


    • Eutanasiakiitos

      Minä olen jo päättänyt aikaa sitten, että otan oman hengen hyvissä ajoin ennenkuin mikään paikka rupeaa prakailemaan kovin pahasti. Sehän tässä on se kauhein asia, että sitä voi hyvin nopeasti päätyä johonkin helvetin esihoitokotiin. Onneksi itse olen alalla niin pystyn jotenkuten eri sairauksista tai mahdollisista leikkauksista arvioimaan riskit ja tekemään sitten lopulliset päätökset itseni kohdalla. Eutanasia keinon olen jo hommannut ja rakennellut, eli kaikki on suht valmist.

      Kun on nähnyt hoitajana mitä se arki oikeasti on niin ei todellakaan tee mieli jättäytyä kollegoiden hoidettavaksi...

    • linnaan-tahdon-linnaan

      Mikähän olisi sellainen rikos, että saisi elinkautisen? Mietin, että koska eutanasia on Suomessa laiton, niin jos alkaisi tekemään laittomasti kuolinapupalvelua halukkaille, keksisi jonkun tavan, millä eutanasiaa haluaviin saisi yhteyden. No, kiinnihän siitä jäisi ja jos ei muuten jäisi, niin jättäytyisi. Jos olisi ehtinyt vaikka kymmenkuntaa ihmistä auttaa ja nehän käsiteltäisiin murhina, niin olisikohan se hyvä keino? Siitä jäisi itsellekin hyvä mieli, kun olisi auttanut apua tarvitsevia.

      • Exitus

        Periaatteessa ei tarvitse välttämättä aktiivisesti auttaa. Netistä oikeasti löytyy oppaat, vinkit ja esittelyt eri keinoista ja miten rakentaa esim. exitbag. Riittäisi, että kokoaisi näistä linkkivinkit ja vaikka suomentaisi noita sivustoja. Mielestäni se ei ole vielä rikollista jos suomennat sivustot.


      • linnaan-tahdon-linnaan
        Exitus kirjoitti:

        Periaatteessa ei tarvitse välttämättä aktiivisesti auttaa. Netistä oikeasti löytyy oppaat, vinkit ja esittelyt eri keinoista ja miten rakentaa esim. exitbag. Riittäisi, että kokoaisi näistä linkkivinkit ja vaikka suomentaisi noita sivustoja. Mielestäni se ei ole vielä rikollista jos suomennat sivustot.

        Mitä hyötyä sivujen suomentamisesta olisi minulle? Enhän minä sillä keinoin pääsisi vankilaan? Kun idea juurikin on se, että autan ihmisiä tavalla, joka katsotaan törkeäksi rikokseksi ja saan elinkautisen. Tyhmä.


      • LinnanKundi

        Ihailtavaa tarmokkuutta nimimerkiltä linnaan-tahdon-linnaan.
        Suomessa vankeustuomiokynnys on hyvin korkea koska vankilat ovat täynnä ja rahat vähissä. Tuomioistakin istutaan vain puolet eikä saa edes tuomiota loppuun istua vaikka kuinka ruinaisi.
        Liian usein tuomitaan vain ehdonalaista.

        Vaaditaan siis kunnon suunnitelma mistä pidätetään heti ja samantien vangitaan. Valmistelut kannattaa tietenkin hoitaa huolella ja kiireettömästi alta pois.
        Mielestäni nuo armomurhat ovat mainio idea jollei ihmisiä tahdo tappaa vasten heidän tahtoaan. Tapahtumat kannattaa dokumentoida huolella todisteiksi itseään vastaan. Lisäksi tekoja pitää olla useita. Yhdestä ei saa kuin ehdonalaista ja sehän ei ole tässä tarkoitus. Elikautista tosin ei noistakaan saa jollei autettavia ole kymmeniä.

        Toivotan onnea vankeustuomion haullesi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe