karhu panos

panosta-vailla

Mikä on teidän mielestä paras panos .308 karhulle??

16

4094

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 375holland

      Ei mikään 308 ole hyvä karhulle.

      • karhulataus

        Kysymys ei ollutkaan "mikä on hyvä", vaan mikä on "paras vaihtoehto" käytettäessä .308 patruunaa.
        .308 riittää hyvin karhulle, jos osaa ampua. Mutoin kannattaa käytää 375hollandia.


    • oho3

      Miksei ole hyvä perustelut kiitos.

      • 375holland

        Jos sinun pitää tuollaista kysyä niin jatka metsästyksen ja ammunnan harjoittelua. En myöskään suosittele 308 winiä villisialle.


    • oho3

      Jos minua tarkoitit niin. Kyllä ajon jatkaa metsästystä ja ennen kaikkea radalla käyntiä.
      Suosittelen sitä samaa sinulekin.

      • 375holland

        Älä ole minun harjoittelusta huolissaan. Joillakin on rata omalla maal ja voin ampua niin paljon kuin haluan.


    • Laikaukko

      308:iin Sako Super Hammerhead 11,7grm, 760m/s jotta saadaan solushokkivaikutusta ja läpäisyä. Naturalis kylänmiesten mukaan huonompi, läpäisee mutta shokkivaikutus lienee pienempi ja nopeudet nimellisesti pienemmät. Ampumamatkat sitte alle 100m...

      • Radial

        Ei 760 m/s riitä solirähdykseen eikä mhnkään shokkiin.


    • kivääri

      Minusta 7 mm Rem-Magnum on hyvin tasalaatuinen paukku. Se potkaisee huhuja vähemmän ja sen etuna on ehdottomasti se, että luodin nopea ja laakamainen lentorata ei edellytä liiketilanteessa niin kovia ennakon ottoja vaaka- sekä pystysuunnassa. Potkua tällä aina 16 grammaisella luodilla on. Lähtee lähelle 1000 m/s.

      7 mm Rem Magnum: http://www.takilta.fi/keskustelu/viewtopic.php?t=327

      • kivääri

      • Radial

        1000 m/s on täyttä utopia 308'lle. Paljon sitä ennen jo tulee aseräjähdys jos lisää ruutia. eikä sinne pieneen hylsyyn edes mahdu lähellekään niin paljon kuin pitäisi. Hylsyn pitäisi olla kokoa 300 Win Mag. Aseen voi hajoittaa mutta 1000 m/s ei silti toteudu. 16 g luoiteja ei edes löydy .30 kaliiberissa. ei myöskään stabiloidu 1:12 rihlannousulla, eikä edes 14 g ei luoteja
        löydy 308'lle.. 7 mm löytyy vähän yli 10 g. Valehtelija on täysi nolla aseiden ja lataamisen kanssa. Antaa sellaisen kuvan että suomi24 kirjoittavat vain alaikäiset mitään osaamattomat.


    • kivääri

      Tuli kirjoitusvirhe, olen pahoilla 7mm Rem Magnumin luotien painoja, lähtönopeuksia ja muita ominaisuuksia on pääpiirteittäin viisi:

      Liike-energiat patruunoittain (Wkin = ½ x m x v^)

      1. 7g 1100/sm 4057 J
      2. 9g 950m/s 4076 J
      3. 10g 950m/s 4367 J
      4. 11g 900m/s 4322 J
      5. 11g 850 m/s 4309 J

      Kirjoitusvirheesä huolimatta 7 mm Rem on täysin ylivoimainen ase verrattuna sen laajaan käyttöskaalaan, kuin esimerkiksi 308, joka on melkoinen nallipyssy ja se ominaisuudet ovat huonot sekä hirvestykseen, että latvalinnun ampumiseen. Hirvestykseen on taulukossa paras partuuna 5, vaikka se on jouleissa matalatehoisin 11 gramman patruunoista, suhteellisen alhainen lähtönopeus muihin lähtönopeuksiin verrattuna hirven verellä vettyneen hukkalihan määrä on pieni.

      Linnustuksessa 7g patruuna 1100m/s lähtönopeudellaan on ylivoimainen. Käytännössä rirstikossa ei ennakkoja pystysuunnassa tarvitse juuri ottaa. voi köyttää myös patruunaa 2, koska se hitaanpana patruunan repii vähemmä riippuen ampumamatkasta.

      1914 hirheä ampuneena ja 42 latvalintua putottaneena kyseisellä patruunoilla.

      "löydy 308'lle.. 7 mm löytyy vähän yli 10 g. Valehtelija on täysi nolla aseiden ja lataamisen kanssa. Antaa sellaisen kuvan että suomi24 kirjoittavat vain alaikäiset mitään osaamattomat."

      Harrastan myös 600 metriltä eri välineillä tarkka- ja kasa-ammuntaa aina 600 metriin asti.

      Joten ole sinä vaan kakara hiljaa. 400 sadalta metriltä makuulta ammuttaessa osuisit oleessasi hyvässä vireessä enkä halkaisijalta 1½ kokoiseen tauluun. En halua masentaa sinua, kuinta pieneen tauluun mivä osuun makulta 400 metriltä. Riittää kun itse ja muut lajin harrastajat tietävät.

      • JÖNKKIS39

        JUUU.UUU... 57 puhvelia, 38 Seebraaa, 24 ROKOTIILIA, 48 KNUUTA, JA LUKUISIA PIENEMPIÄ OTUKSIA AMPUNEENA TOTEAN..JOTTA 22LR ON PARAS JA KUSTANNUSTEHOKKAIN KUTI KAIKISTA KAUTTA AIKOJEN..ESIM RWS REIKÄPÄÄ TAI CCI BLAZER TAI FEDERAL AMERICAN IIKLE YM..YM..YM...KARHULLE PITTÄÄ OLLA MIELUUMMIN TEHOKKAAMPI KUIN 308... tai voi tulla KILIPAJUOKSU..JOS EI EKALLA OSU NAPPIIN..JUUU.U KYLLÄ NÄIN JO JÄMPTI...TOISTA SEOLI 44 siellä LINJOEN TAKANA...RUUTIKIN MENI JÄÄHÄN HYLSYIHIN..SAATIKA VØENAPPI LEEPÄLAAKUSSA..JOSSA OLJ VUAN KYTKINLEVYÄ..ELI PYÖREETÄ VANIKKAA VM. 39...


      • Anonyymi

        Toi "Harrastan myös 600 metriltä eri välineillä tarkka- ja kasa-ammuntaa aina 600 metriin asti." On kyl kova. Voiko 600 metriltä ammuntaa harrastaa muillakin etäisyyksillä kuin 600 metriin?

        "400 sadalta metriltä makuulta ammuttaessa osuisit oleessasi hyvässä vireessä enkä halkaisijalta 1½ kokoiseen tauluun. En halua masentaa sinua, kuinta pieneen tauluun mivä osuun makulta 400 metriltä. Riittää kun itse ja muut lajin harrastajat tietävät." ei ole kova tulos osua 400m 1½m kokoiseen tauluun. Olettaen siis että puhuit metreistä, kun et yksikköä maininnut


    • kivääri

      Jos haluaa hyvän kirvi- karhu ja lintukiväärin, on 7 mm Rem magnum erittäin hyvä vaihtoehto tarkasti osaavaalle ampujalle, koska luodin painoa voi muuttaa kätevästi ammuntakohteen mukaisesti aiheuttaen mahdollisimmas vähän soluvaurioita. No on minulla vanha kunnon Sakolainen "viispilkkuseiska" (Cal. 222, 5,7mm) ja se on lyhyeltä matkalta tarkempi latvalinnustukseen, muttei pitkältä matkalta).

      375 H&H magnum on on ainakin hirvi-, sekä linnustukseen täysin käyttökelvoton kivääki, koska sillä ammuttaessa hirvea menee koko eturunko veriseksi lihamössöksi, ja hirvestä on peijaisiin paljon vähemmän lihoja. Lintua ammuttaessa 375 H&H magnumilla, se on kovan rekyylinsä vuoksi epätarkka (psykologinen vaikutus ampujaan, kiväärinä se toisaalta on tarkkuusammunnassa ja kasa-ammunnassa erinomainen! (19 grammaista luotia ei 600 metriltä paljoa kevyt tuuli vie oikealle tai vasemmalle, tosin kasa- ja tarkuusammunnassa patruunatyyppi ja jopa kivääri valitaan vallitsevien sääolosuhteiden mukaan.) ja lisäksi linnusta ei tuolla tykillä jää mitään jäljelle.

      Tiettyihin hirviporukoihin ei kelpuuteta (vaikka se ei laitonta olisikaan, 375 H&H Magnumia, koska sen liike-energian katsostaan olevan niin suuri vaikkei jää paljoa jälkeen 7mm Rem Magnumista, mutta kun luodin halkaisija .0,375 inch = 9,5mm, niin puolivaippaluodilla se aiheuttaa 7 mm Remillin verrattuna huomattavasti suuremmat soluvauriot). Mitä iloa on hirvestä, jos hirvitaulun mukaiseen kymppikohtaan on koko hirven etupää tohjona ja syömäkelvotonta? Vaikka veri valutetaan kaatuneesta hirvestä, niin lihaksissa olevat shokkipaineen vaikutuksesta olevat veriset solut eivät valu!

      375 H&h magnum: https://en.wikipedia.org/wiki/.375_H&H_Magnum. Tuosta 375 H&H voitte katsoa luodin massat aina 13g - 19g liike energioineen. Siitä ei ole ainakaan hirvipyssyksi eikä lintupyssyksi. Karhupyssyksi siitä voi olla. Itse en ole koskaan harrastanut kanhunmersästystä, mutta siihenkin 7mm Rem olisi täysin sopiva valinta 7 gramman 1100m/s lähtevällä luodillaan. Siinä ei karhu kömpisi pitkälle, kun neljän nyrkin kokoinen reikä ammottaisi luodin ulostulopuolella.

    • Anonyymi

      .308 kokoinen karhu kyllä kaatuu kun puhaltaa. Jos ei kaadu niin sitten voi kokeilla sähkökärpästen tappamiseen tarkoitettua karhulätkää.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      17
      1225
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1118
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1114
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe