It-alan yrittäjyys ja opiskelu

Yrittäjäksiaikova

Olen nyt 15 ja menossa 9-luokalle ja aloin nyt miettiä tätä asiaa. Eli tahdon tehdä it alan hommia ja kasata ja suunnitella tietokoneita erilaisille ihmisille ja käyttötarkoituksille. Periaatteella : asiakas kävelee liikkeeseen tai tekee tilauksen netissä, kertoo minulle tulevan laitteensa käyttötarkoituksen tai kertoo haluamansaa osat,Minä tilaan osat ja kasaan koneen,asaikas tulee liikkeeseen noutamaan koneensa. Ja tiedän että yrittäjyyttää on lähes mahdotonta aloittaa suoraan valmistumisen jälkeen joten minulla on selvät sävelet vlmistumisen jälkeen. Mutta nyt haluaisin tietää:
1.kuinka yleistä tälläinen toiminta on
2.millä ammattinimikkeellä (?) Tulisi kouluttautua
3.mitä lupia tohon tarvitsee

7

142

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lucky_Venture

      1. kuinka yleistä tälläinen toiminta on

      Jos sellainen toiminta (mitä ei ole vielä aloituksessa tarkoin määritelty) kannattaisi sellainen olisi suhteellisen triviaalia oppia tekemään osista toimivia koneita, vaikkapa veljesten kesken, mutta mutta...
      yrittäjiä olisi lopulta kuin sieniä sateella ja toiminta yleistyisi. Isot ja nopeatuotantoiset, josta tiettyä "bulkkittuotetta" syntyisi kuin liukuhinhnalta, menestyisi! Kunnes jotkin tietotekniikkaa myyvät megastoret sun muut satamaverkkomyymälät myisivät merkittävän tärkeälle osalle asiakkaista joknkin moderningvekottimen (Tab tms.), jonka jälkeen kys, asiakas ei enää tarvitse tuotettasi. Mutt jos toimitat
      vaikkapa vmaanviljelijöille jotain spesifiä, ehkä he eivät voi löytää sitä
      tarvitsemaansa konetta muualta sillä hinalla. Siis varmaa on, että lopulta sitten isot syövät pienet (ja hitaat toimijat)!

      2. millä ammattinimikkeellä (?) Tulisi kouluttautua
      Mene ja tiedä!

      3. mitä lupia tohon tarvitsee
      Tuskinpa siinä kovin lupia tarvii olla kunhan ympäristönsuojelu ja
      asianmukainen SER -kierrätys on saatettuna kuntoon. Tärkeintä lienee järjestää itselle asiakasverkostot ja toimittajaverkosto, pitäen sisällä mahdollinen alihankinta yms., mikä on välttämätöntä.

      • Yrittäjäksiaikova

        Siis tämä yritys tulisi toimimaan periaatteella: asiakas tekee tilauksen jossa kertoo a) koneen käyttötarkoituksen (18-vuotias jarmo joka ei tiedä hevon v*ttuakaan koneiden kasaamisesta tilaa tietokoneen pelaamiseen ja datailuun. Ja koaka jarmo ei osaa valita tietokoneeseen käyttötarkoitusta vastaavia osia minä teen sen nykyisten pelien vaatimusten mukaisesti ja laadinlistan osiata, hommaan ne, kasaan koneen ja tämän jälkeen jarmo hakee valmiin tietokoneen)
        b) koneeseen tulevat osat (jarno 21v joka tietää koneen osista/pohtinut itselleen sopivat osat muttei osaa tietokonetta koota tuo osat minulle ja miä kasaan jarnon puolesta ja jarno tulee hakemaan koneensa)

        Ja tuosta alihankinnasta . Tarkoittaako sitä että hankkisin osia erinä jostain päin maailmaa jossa nämä tietokoneen osat ovat halpoja yms. Esim. Saksa. Tämäkö siis tarkoittaa että minulla tulisi olla kontakteja ja yhteyksiä näihin saksalaisiin kauppoihin? Ja mikäli näin asiasta tulee vaikeampi sillä suunnitelmana oli rakentaa ns. "Custom buildeja" jolloin massatilaukset rivät ole kannattavia sillä jokainen tuote on lähea erilainen joten siinä tulisi tappiota tehtyä jos tilaisi erän tiettyä prosessoria kun vai osaan koneiata tätä komponenttia päätyy.


    • Yrittäjäomistaja654

      Tietotekniikan perustutkinto yrittäjyyskoulutusta rohkeutta.

      Toiminimellä tai perustat Oy. Pienimuotoisesti toiminimi riittää.

    • Menestystä

      Jos todellakin olet 15-vuotias niin ehdit muuttamaan vielä mielesi moneen kertaan. Itsellä on useampikin kaveri jotka pyörittävät tai ovat pyörittäneet tuon tyylis firmaa. Asiakkaiden saanti on isoin ongelma. Samoin alkuinvestoinnit jollei 'pappa betalar' ainakin jotain aluksi.

    • MiesTankoilija

      Liian epävarma talous tuollaisessa busineksessä - kilpailu on kovaa ja käteen jäävä marginaali on liian pieni. Tuon sijaan suosittelen tankotanssijan hommia

    • 5555q

      Tein juurikin tuota hommaa ns. kultakaudella joskus 2000 luvun alussa. Silloin se vielä kannatti. Joka pojalle ostettiin ns. "kymppitonnin kone" (mummon markoissa) joka koottiin liikkeessä. Enää niin ei ole, vaan koneet tulevat halvemmista maista valmiiksi koottuna. Ja aika harvassa ovat yritykset jotka spesiaali koneita tarvitsevat.

      Yrityksille liisaus olisi yksi vaihtoehto. Vuokraat koneen ja sisällytät vuokraan koneiden korjauksen, huollon ja päivityksen sekä loppusijoituksen. Asiakaskuntana aloittelevat yritykset, koulut, sairaalat. Mikään ei estä myymästäkään niitä koneita.

      Miinuksena on se, että tarvitset ison alkuinvestoinnin.

      Mutta niin kuin sen edellinen totesi, maailma on muuttunut paljon sitten kun koulun penkiltä pääset. Vaikka mieli ei muuttuisi, alkulaskelmat menevät ainakin uusiksi.

      • pankkiiri123123

        Leasing -palveluhan on ns. rahoituspalvelua - eli ostat koneen, vuokraat sen toiselle ja saat rahasi takaisin ajan kuluessa. Jos laite hajoaa, sinä vastaat, ei vuokraaja. En ehkä uskaltaisi ottaa siihen liittyviä taloudellisia riskejä. Marginaalit ovat luokkaa 10%, jolla pitää kattaa laitekannan rikkoutuminen, huollot, rahoitusriskit, mahdolliset vakuutukset ja korkoriskit jne...

        Eli jos laskee karkeasti auki, että haluaisi nettona itselleen 1000 eur kuussa. Bruttona tuo lienee 2000 eur. Jos laitteen leasingaika on vaikkapa 3 vuotta, ja preemio 10%, niin 2000 eur koneesta saa asiakkaalta 2200 eur 3 vuoden aikana eli n.60 eur / kk. Lasketaan vauriot, vakuutukset jne. tuosta, niin 30 eur / kk jäisi kulujen jälkeen. Jotta saat 2000 eur kasaan, pitää siis olla 2000 / 30 eli noin 70 konetta. Tämän investointi tarvitsee 70 x 2000 eur = 140 000 eur.

        Asiaa helpottaa, jos saisi heti asiakkaan, joka haluaa 70 konetta leasingiin. Tämä ei kuitenkaan ole realistista, vaan todennäköisesti tarvitsee 20-40 asiakasta - asiakashankinta ei ole helppo tehtävä, yleensä kaikista vaikein asia koko hommassa.

        Eli jotta saa 1000 eur nettona käteen, investointi olisi 140 000 eur. Sanoisin, että helpommallakin saa tuon 1000 eur käteen....


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      60
      1967
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      51
      1701
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      55
      1617
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1547
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1525
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1445
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe