Sananvapauslaki

oikjuy

Sananvapauslaki

”Jokaisella on oikeus mielipiteen- ja sananvapauteen; tähän sisältyy oikeus häiritsemättä pitää mielipiteensä sekä oikeus rajoista riippumatta hankkia, vastaanottaa ja levittää tietoja kaikkien tiedotusvälineiden kautta.” -Ihmisoikeuksien yleismaailmallisen julistuksen 19. artikla.


Suomi on allekirjoittanut myös Euroopan ihmisoikeussopimuksen, jonka 10. artikla toteaa sananvapaudesta:

”Jokaisella on sananvapaus. Tämä oikeus sisältää vapauden pitää mielipiteitä sekä vastaanottaa ja levittää tietoja ja ajatuksia alueellisista rajoista riippumatta ja viranomaisten siihen puuttumatta.”

Sananvapaus lasketaan Suomessa perusoikeudeksi. Yhdessä yhdistymis- ja kokoontumisvapauden kanssa se on demokraattisen yhteiskunnan peruspilareita.

Suomessa ei ole ennakkosensuuria, vaan laissa turvataan oikeus vastaanottaa viestejä kenenkään ennalta estämättä.

7

212

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sanaeioovappaaolee

      Suomessa on valitettavasti sensuuri. Miksi esim HS.fi uutisten kommentointiin kaikki kommentit eivät pääse läpi. Tai ainakin niin, että jos uutinen on ns. polttava, osa kommenteista tulee 4-5tunnin viiveellä, jottei ne näkyisi ihmisille silloin, kun siellä on eniten kävijöitä.

      Tuttavani kertoi vähän aikaa sitten, että hän oli YLEn radiosuomessa lähetysikkunassa kommentoinut todella asiallisesti maailmanpolitiikkaa, viitannut jopa tutkimuksiin ja perustellut, mistä tieto on peräisin. Siitä seurasi, että ko. nimimerkki ei saa enää keskustella Helsigin radion sivuilla.
      Muualla kyllä saa kommentoida. Mutta vissiin helsinki suljettiin häneltä pois siksi, koska hän kertoi asioita, jotka olivat YLEn ajatusmaailmaa vastaan, ja olisivat voineet laskea vihreiden kannatusta.

      Veronmaksajana on oikeus kommentoida. eli veronmaksajalla pitäisi olla oikeus sananvapauteen.

      • NäinMeillä

        Sananvapaus ei tarkoita että muiden pitäisi aina julkaista sinun mielipiteitäsi. Kukaan ei saa estää jos sinä haluat sen tehdä jonkun OMAN mediasi kautta. Mutta muiden medioiden ei tarvitse sitä puolestasi tehdä.


      • Etsilllee

        Hs on yksityisen yrityksen omistama. Heidän uutisalustansa kommentointeineen on heidän omistuksessaan. Yksityisellä taholla on täysi oikeus moderoida omaa palstaansa. Se ei riko mitään lakia.


    • Bittiavaruudessa

      Toisaalta moderaattorit ovat tuhonneet taidettani. Se on huutava vääryys.

    • LeinoK

      Tätä oikeutta minulla EI enää 10 vuoteen ole ollut ! Vaan pännit on tullut kaikkiin suurimpiin "lehtiin" !

      Mutta miksi ? Olen esittänyt JULKISET todisteet valtiopetoksista ja poliisin toiminnasta Suomessa !

      Kaikki alkoi 2005 kun 2 virkamiestä tekei tahallisen virkarikoksen Porissa ja valitin asiasta eduksunnan oikeusasiamiehelle ; asiat kesti .. ja kesti .

      Niimpä 8.9. 2005 tein Porin poliisille rikosilmoituksen tahallisista ja myöhemmin eduksunnan oikeusasiamiehelle tunnusteuista rikoksista !

      Niimpä 2007 törmäsin EOA päätökseen 876/2/05 ( joka siis salattiin 20. 12. 2007 asti ..."poliisilla ei ole oikeutta suorittaa esitutkintaa kansalaisen sille ilmoittamassa presidentin- ja ministerinvastuuasiassa." sekä "hallintomenettelyssä saatuja todisteita ei voida käyttää oikeudessa."

      Kun vielä 9. 12. 2005 olin tehnyt SYYTEILMOITUKSEN Valtakunnansyyttäjänvirastoon lainsäädännöllisistä ihmisoikeusdloukksuksista oli soppa valmis ...PEITTELY ALKOI !

      Esitutkinta ei tähän päivään mennessä ole valmistunut TUNNISTETUISSA rikoskisssa ja tuksin koskaan valmistuukaan.

      Mutta paljon muuta on Suomessa "eduksunnat" touhunnut tuon jälkeen !

      Kansianvälinen rikostuomioistuin LAHJOTTIIN toimivallattomaksi PL 118 §:n ja EOA päätöksen 876/2/05 kaltaisissa asioissa esittelemällä He 55/2007 eduksunnalle valheellisilla asiakirjoilla; ( joista yhä olen valmis todistamaan Valtakunnanoikeudessa, kunhan PL 118 § on VALTIOPETOKSELLISENA kumottu ).

      Kun He 55/2007 oli valehdellen saatu läpi 2008 "oikeusministeri" allekirjoitti "sopimuksen"; Suomi MAKSAA ja pitää Ruanda-"oikeudenkäynnin" ja Kansainvälinen rikostuomioistuin tulee toimivallattomaksi Suomea koskevissa "yksittäistapauksissa".

      Tämä oli PETOS, koska kansanedustajlle valehdeltiin ..."Suomi haluaa itsenäisemmin tutkia tällaisia vakavia rikoksia". ( PL 118 § TODISTAA vallan muuta yhdessä sen "esitöiden" kanssa ... Julkinen lakitietokanta Finnlex PL 118 § .."Kansalaisten kokemat ihmisoikeusloukkaukset ... syyteoikeutta ei kuitenkaan ole mikäli syyte perustuslain mukaan on käsiteltävä Valtakunnanoikeudessa." )

      Harva koittaa kumota julkisen lakitietokannan tiedot; mutta TAUSTA tietää harva Suomessa .

      Väitän tietäväni, 9. 12. 2005 tehdyn SYYTEILMOITUKSEN ( joka kuitenkin kirjattiin diaariin 8 KUUKAUTTA myöhässä" takia ! ( annan tässä Valtakunnasnyyttäjänvirastolle JULKISEN luvan julkistaa asikakirja PL 118 §:n VALTIOPETOKSEN taustalla ).

      Lähetin myös Euroopan "ihmisoikeustuomioistuimelle" tiedot 2006 - 2008 Suomen "tilanteesta" EOA päätöksen johdosta ... poliisi ei Suomessa enää saa tutkia RIKOKSIA ( EIT 24221/06) ynnä tiedot LAINSÄÄDÄNNÖLLISISTÄ ihmisoikeusloukkauksista ( tiedot julkistettu MV-lehdessä / Paljastetaan totuus / ihmisoikeuksien ja rahan varkaus ).

      On siellä paljon muutakin "eduskunnan" JULKISTA asiakirjaa, mm. EOA kansliapäätös 1350/4/08 ... kuinka EIT PEITTELEE Suomen lainsäädännöllisisä IHMISOIKEUSLOUKKAUKSIA.

      • TotuusSattuu

        Jos valituksesi ja rikosilmoituksesi ovat olleet yhtä sekavasti kirjoitettuja kun tämä sepustuksesi tänne niin en ihmettele että ne eivät ole menneet läpi enkä sitäkään että mikään lehti ei niitä julkaise.
        Jos haluat saada äänesi kuuluville, opettele kirjoittamaan selkeästi, loogisesti ja ymmärrettävästi. Tuosta ei ota kukaan mitään selvää.


    • Ihmis

      Lueppa Helsingin "käräjäoikeuden" "päätös" 17/1550

      Annettu 4.5. 2017 R 17/2641

      Vastaaja Mauno Henrik Koivisto

      Asianomaistja Antti Heinonen

      Asia : Törkeä Valtiopetos

      Vireille 6.5. 1992

      Tässä on Suomen poliisin ja "oikeusjärjestelmän" uskottavauus; kun asiankäisttely kestää VUOSIKYMMENIÄ.


      Käräjäoikeuden perustelut 90-luvun rikokseen : ..."Käräjäoikeus lisäksi toteaa, että manitun lain 118 § 3 momentin mukaan yksilöllä ei ole oikeutta vaatia julkista tehtävää hoitavaa rangaistukseen, jos syyte perustuslain mukaan on käsiteltävä Valtakunnanoikeudessa."

      PL 118 § on tullut voimaan 2011 eli VUOSIKYMMENIÄ rikoksen ilmoittamisesta "käräjäoikeudelle."

      Missä Suomen lehdistön KESKUSTELU tästä julkisesta "päätöksestä" ?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1445
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1225
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1222
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1208
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1205
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1194
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1170
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe