Miksi aina korvaukista kova taistelu, on kokemusta

tältä_se_tuntuu

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016081022061639_uu.shtml

Tuolla otsikolla oleva juttu on taas loistavan hyvä esimerkki vakuutusyhtiöiden vastuun pakoilusta ja ja korvauksien maksujen välttelystä viimeiseen saakka.

Näitä kohtaloita alkaa olla jo pilvin pimein joka ainoasta pienestäkin hoidosta ja kuntoutuksesta saa kovan paperisodan jälkeen jonkun pienen hoitojakson ja taas seuraavaa taistelua varten on sama juttu. Näin on menty jo 18 vuotta ja ja vielä on taustalla tapaturman hoidossa kolme hoitovirhettä samassa tapaturma-asiassa ja silti heti tapaturman jälkeen kannettiin kävelemään kykenemätön ja vakavan olkapäävaurion uhrin paareilla ulos ja lähetettiin kotiin. Kiertäjäkalvosin pahasti revennyt jaloissa vaurioita jotka todettin vasta myöhemmin , olisi pitänyt heti leikata oli kiertäjäkalvon paha repeämä, ei voitu enää myöhemmin korjata, myös jalkaa jouduttiin myöhemmin eikä sekään leikkaus palon auttanut enää. Eli Tapaturman seurauksena jouduin tapaturmaeläkkeelle.
Näin olen taistellut vakuutusyhtiön korvauksista monissa eri instansseissa siis muutoksien hakemista vakuutusoikeuden kautta, ja joka kerta sama juttu, vakuutusyhtiöillä on varaa taistella peruseläkettä saavan työtapaturman uhrin kanssa vaikka tämän kuolemaan saakka, taitaa yrittää periä maksamansa korvaukset kuoleman jälkeen leskeltä jos sellainen on vielä olemassa.
Tälläkin hetkellä on taistelu vakuutusyhtiön kanssa että saisin kuntoa ylläpitävää hoitoa että pärjäisin kotona omin avuin.

Millä saataisiin vakuutusyhiöt hoitamaan velvoitteensa eikä vain keräämään suuria voittoja ja johtajien jättibonuksia .
Miksi vain vakuutusyhtiöinden lääkärit tietävät ilman näkemättä ja tutkimatta asiat paremmin kuin vahingottuneita hoitaneet lääkärit.
Tämä on suuri vääryys ja vakuutusyhtiön asioiden pitäisi muuttua myös asiakkaitaan kunnioittavaksi.

12

497

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tottakait_kistävät

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016081122077830_uu.shtml

      Varatuomari kritisoi voimakkaasti vakuutusyhtiöitä: "Äärettömän karkeaa peliä"
      ikeustieteen lisensiaatti, varatuomari Vesa Laukkanen haukkuu vakuutusyhtiöitä häikäilemättömiksi.

      Päätyökseen aivovammajuttuja hoitanut varatuomari Vesa Laukkanen kritisoi vakuutusyhtiöiden toimintaa.
      Laukkasen mielestä vakuutusyhtiö säästää huijaamalla aivovamman saaneita.
      LähiTapiola kiistää jyrkästi Laukkasen väitteet.

      • Järjetönsysteemi

        Työtapaturmavakuutukset pitäisi siirtää pois osakeyhtiö vakuutuslaitoksilta ja niistä lainmääräämät maksut maksaa vaikka Kelalle, koska vakuutusyhtiöt ei korvaa työtapaturmia oikeudenmukaisesti, vaan kulut ja hoidon järjestäminen siirtyy kuitenkin julkiselle puolelle.
        Lakisääteiset vakuutusmaksut Vakuutuyhtiöt ottavat kyllä.
        Työntekijällä ei nykyaikana tunnu olevan minkäänlaista turvaa tapaturmavakuutukesta.
        Vakuutusyhtiöt jyrää ja kiertää vastuunsa.


    • saman_kohtelun-saanut

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016081122077830_uu.shtml

      Varatuomari kritisoi voimakkaasti vakuutusyhtiöitä: "Äärettömän karkeaa peliä"

      - Vakuutusyhtiöt eivät pelkää mitään muuta niin paljon kuin julkisuutta. Ongelma on raastava. Tuomioistuimet eivät voi puuttua vakuutusyhtiöiden toimintaan eikä Vakuutus- ja rahoitusneuvonta (Fine) ole kiinnostunut ongelmasta. Vakuutusoikeus tekee ihan törkeitä päätöksiä, sanoo oikeustieteen lisensiaatti, varatuomari Vesa Laukkanen.

      - Vakuutusyhtiöt tekevät häikäilemättömiä korvauspäätöksiä. Periaate on, että jos tekee kymmenen kielteistä päätöstä, pari kolme vammautunutta ihmistä masentuu jo siitä. Vakuutusyhtiö säästää keskimäärin miljoona euroa jokaisessa väärässä kielteisessä korvauspäätöksessä pysyvän työkyvyttömyyden tapauksissa. Tämä on äärettömän karkeaa peliä, Laukkanen sanoo.

      - Kuka vain voi joutua kolariin, vammautua pysyvästi ja jäädä työkyvyttömäksi loppuelämäkseen. Vakuutusyhtiö sanoo vain tyynen viileästi, että euroakaan ei korvata yhtään mistään, varatuomari Vesa Laukkanen sanoo.

      • pääasia

        Olin Espanjassa siellä kävin lääkärissä,laitoin lääkärinlausunnon vakuutusyhtiölle ja pyysin suomennosta tästä heiltä.He kieltäytyivät siitä,että me ei lähetetä suomennosta minulle,taustalla tapaturma ja kivut.Menettelikö vakuutusyhtiö oikein?Myös fysioterapiamaksu minulta vakuutusyhtiö eväsi,mielestäni tästä olisi pitänyt minulle ilmoittaa jo ennen kuntoutuksen aloittamista.Olin jo saanut tätä kuntoutusta vakuutuksesta kaksi 15 kertaa ja nyt jälestä päin huomasin,että lääkäri oli kirjoittanut tunti kerrallaan,mutta se olikin vain 45 min.


    • Ei_varoja_asianajajaan

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016081122077830_uu.shtml

      LUE MYÖS
      LähiTapiola pahoittelee ratsastusvalmentaja Saaran tilannetta: "Tällaista ei ole toivottu"
      Saara sai aivovamman kaksi vuotta sitten - taistelee yhä vakuutusyhtiön kanssa
      Viestinnän professori kohutusta vakuutustapauksesta: "Voisi olla jopa fiksua tehdä erilainen päätös"

      Fine sai viime vuonna yli 6000 yhteydenottoa vakuutusasioista - LähiTapiolan korvauksista eniten ratkaisuja

      - Kuka vain voi joutua kolariin, vammautua pysyvästi ja jäädä työkyvyttömäksi loppuelämäkseen. Vakuutusyhtiö sanoo vain tyynen viileästi, että euroakaan ei korvata yhtään mistään, varatuomari Vesa Laukkanen sanoo. (JARNO JUUTI)
      Lakiasiaintoimisto Vesa Laukkanen ilmoittaa nettisivuillaan, että toimistolla on vireillä noin 40 aivovammajuttua, joiden hoitaminen vie vielä arviolta 4-5 vuotta. Laukkanen onkin hoitanut viimeiset kymmenen vuotta lähes pelkästään aivovammajuttuja. Hän sanoo hoitaneensa melkein 200 asiakkaan aivovammajuttuja.

      - 142 juttua on saatu päätökseen. Niistä neljä on hävitty vakuutusyhtiötä vastaan. 138 on voitettu asiakkaan eduksi joko tuomioistuimen päätöksellä tai sovintosopimuksella vakuutusyhtiön kanssa, Laukkanen kertoo.

      - Miksi vakuutusyhtiöt ovat epäonnistuneet oikea-aikaisissa korvauksissa 97-prosenttisesti? Vakuutusyhtiöt ovat yrittäneet huijata näissä jutuissa vammautuneilta yhteensä noin 138 miljoonaa euroa. Se on käsittämättömän törkeää!

    • köyhä_vakuutusyhtiö

      Peruseläkkeellä elävän työtapaturman uhrilla ei ole varaa palkata lakimiehiä/naisia avukseen, ja jos häviäisi jutun millä maksaa mistään mitään ?!
      Työtapaturmavakuutus oli mutta pienellä kertakorvauksella pitäisi selvitä koko loppuelämä peruseläkkeelä, hommaa siitä sitten tarvittavia hoitoja itselleen.
      Muistan joka päivä elävästi sen mitä vakuutusyhtiöstä sanottiin, että maksa tutkimukset ensi itse niin he korvaavat jos jotain vikaa löytyy, aika naurettavaa koska mistä sellaiset rahat olisin pieraissut tutkimuksiin.

    • Pakolliset_vakuutukset

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016081222089066_uu.shtml
      Kansanedustaja ihmettelee vakuutuslääkärien valtaa: "Vedätys ei voi jatkua" - Näin yhtiöiden asianajaja perustelee toimia
      Kansanedustaja Jari Ronkainen (ps) vaatii blogissaan muutosta vakuutuslääkärien toimenkuvaan

      IL uutisoi tällä viikolla työtapaturmassa loukaantuneen Saaran pitkästä taistelusta vakuutusyhtiön kanssa.
      Kansanedustaja ihmetteleekin vakuutuslääkärien omaamaa valtaa.
      Vakuutusyhtiöiden asianajaja selittää yhtiöiden asemaa tapauksissa.

      Jari Ronkainen ihmettelee blogissaan vakuutusyhtiöiden lääkäreiden valtaa.Ronkainen ehdottaa, että vakuutuksen korvauspäätöksen voisi tehdä suoraan potilasta hoitaneen erikoislääkärin lausunnon pohjalta.Ronkainen kysyy, miksi vakuutuslääkärien toimintaa ei ole saatu muutettua useista aloitteista huolimatta.

      Kansanedustaja Jari Ronkainen otti blogissaan kantaa perjantaina Saara Auvisen tapaukseen, joka hänen mielestään nostaa esille pitkäaikaisen ongelman vakuutuslääkäreiden päätösvallasta.
      - Miten voi olla, että vakuutusyhtiöiden lääkärit pystyvät kävelemään yliopistosairaalassa kliinisiä tutkimuksia tehneiden erikoislääkäreiden todistusten yli? Ronkainen ihmettelee blogikirjoituksessaan.
      - Korvauksenhakijalle vakuutusyhtiötä vastaan taistelu on tuskien taival, joka vie arviolta 4-5 vuotta. Inhimillisen kärsimyksen määrää voi vain kuvitella.

      Ronkainen kummastelee myös, miksi asiantuntijalääkäreiden henkilöllisyyden ja pätevyyden selvittäminen on hankalaa.

      - Eduskunnassa vakuutuslääkärien toiminnasta on tehty toistakymmentä kirjallista kysymystä sekä toimenpidealoitteita koko puoluekentän laajuudelta. Miksi tätä asiaa, joka on enemmistön oikeustajua vastaan, ei saada muutettua? Ronkainen kirjoittaa blogissaan.
      - Tällainen vedätys ei voi jatkua. Tarvitseeko vakuutusjärjestelmä erityisiä vakuutuslääkäreitä vai voisiko etuuskäsittelijä tai -virkailija tehdä päätöksen korvaushakijaa hoitaneen erikoislääkärin lausunnon pohjalta? kansanedustaja ehdottaa.
      - Vakuutuslääkärijärjestelmä on avattava tarkasteluun kansalaisten oikeusturvan varmistamiseksi.
      Vakuutusyhtiöiden asianajaja: "Ei oikeuteen mennä ison rahallisen intressin vuoksi"

      Vakuutusyhtiöille työskentelevä asianajaja Eero Heinänen vakuuttaa, että korvausratkaisuun ei vaikuta korvausten määrä. Heinäsen mukaan usein kuluttajat eivät ole tutustuneet vakuutusehtojen sisältöihin.Asianajaja sanoo, että vakuutusyhtiöt eivät mene korvausasioista oikeuteen ison rahallisen intressin vuoksi, jos ne katsovat vahingon olevan vakuutuksesta korvattavissa.

      Asianajaja Eero Heinänen työskentelee useille, pääsääntöisesti Suomessa toimiville vakuutusyhtiöille. Hänellä on vuosittain hoidettavanaan muutamia kymmeniä omaisuus- ja vastuuvakuutusten riitoja.

      Pitääkö monien ihmisten mielikuva paikkansa siitä, että vakuutusyhtiö ei haluaisi korvata pitkään ja paljon?

      - Mielestäni ei. Vakuutusyhtiöt pyrkivät tekemään korvauspäätöksen vakuutusehtojen ja tapauksen faktojen perusteella riippumatta korvattavasta rahasummasta. Korvausratkaisuun ei vaikuta, onko kyseessä kertakorvaus vai pitkäaikainen säännöllinen korvaus. Ei se missään tapauksessa niin mene, että pienet vahingot maksetaan, vaikka ei tarvitsisi, ja suuria ei makseta, vaikka pitäisi, Heinänen selvittää Iltalehdelle.

      - Jos asia menisi niin, se johtaisi usein huonoon lopputulokseen. Mitä isompi rahallinen intressi, sitä todennäköisemmin vahingonkärsijä vie asiaa eteenpäin. Ei vakuutusyhtiö mene korvausasioista oikeuteen ison rahallisen intressin vuoksi, jos se katsoo vahingon olevan vakuutuksesta korvattava.

      Kysymys korvausvastuusta
      Heinänen toteaa, että aina ihmiset eivät ole tutustuneet kunnolla vakuutusehtoihin ennen vahinkoa.
      - Riidat eivät kuitenkaan aina liity vain vakuutusehtojen soveltamiseen, vaan kysymys saattaa olla muista korvausvastuuseen tai sen määrään liittyvistä kysymyksistä. Siitä, onko tuote vaurioitunut, voidaanko se korjata ja mitkä ovat kustannukset. Riidat saattavat liittyä kysymyksiin, jotka voisivat nousta esille ilman vakuutussopimustakin, Heinänen sanoo.

      - Vakuutusyhtiöt ajattelevat riidat ammattimaisesti, ihmiset usein hyvin henkilökohtaisesti. Kuluttajan toiveet eivät aina vastaa vakuutusehtojen sisältöä, mikä osaltaan saattaa johtua siitä, ettei vakuutusehtoisin ole tutustuttu ennen kuin vasta vahingon satuttua, Heinänen arvioi.

      - Kenenkään ei kannata mennä tuomioistuimeen häviämään juttuaan jo yksistään oikeudenkäyntikulujen vuoksi.

    • Varokaa_vakuutusyhtiöitä

      Pakollisista vakuutuksista ei näköjään vakuutusyhtiöiden ei ole pakko maksaa korvauksia( pikkusummia ei voi korvauksiksi nimittää ne voi olla vaikka kipurahoja) ja jos maksavatkin niin niitkään ei voi sanoa korvauksiksi vaan pilkan teoksi siis maksettu silmänlumeeksi pikku hippusia joilla voisi vaikka takapuolensa pyyhkiä ja se jää silti likaiseksi , kolikoilla sama juttu on hieman hankalampi .

    • Kardashian92

      Tää juttu haiskahtaa vakuutuspetokselta

      • Hemmo-91

        Totta! Ei toi muija vaikuta vaikeavammaiselta.


    • Sairassysteemi

      Vakuutusmaksut pitäisi maksaa yhteiskunnan omistamaan vakuutus järjestelmään.
      Hullua, että Vakuutusyhtiöt voivat vetäytyä hoitovastuusta ja sysätä hoitokulut yhteiskunnan maksettavaksi ja pitää vakuutusmaksut.

      • Anonyymi

        Eikä edes edellinen Valtakunnan syyttelijä tuohonkaan puuttunut ? Kaikkeen mädätyksen estelemiseen oli tuolla iso vimma puuttua !


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1412
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1214
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1212
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1196
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1193
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1188
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1164
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe