Yliopistovertailu 2016

tutkittujuttu

Helsingin yliopisto sijoittui parhaana suomalaisena yliopistona sijalle 56. Viime vuonna Helsinki sijoittui sijalle 67 ja sitä edellisenä vuonna sijalle 73. Se on ainut suomalaisyliopisto, joka on koskaan yltänyt parhaan sadan joukkoon. Helsinki on keikkunut sadan parhaan joukossa joka kerta, kun listaus on julkistettu.

Muista suomalaisyliopistoista vertailussa pärjäsivät Itä-Suomen yliopisto, joka nousi nyt 301–400 parhaan joukkoon. Viime vuonna yliopisto sijoittui 401–500 parhaan joukkoon.

Oulun yliopistolle taas kävi päinvastoin eli se tipahti 400–500 viimeisen joukkoon.

Aalto-yliopisto löytyy Oulun yliopiston yläpuolelta viimeisten sadan yliopiston joukosta, jonne se sijoittui viime vuonnakin.

Turun yliopisto pääsi vuonna 2015 lähes heti Oulun perässä sijoille 301–400. Tänä vuonna Turku pitää melkein listan häntää.

7

311

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tilannemuuttuu

      Kyllä Helsingin yliopiston sijoitus tulee putoamaan, kun nyt toimitaan huomattavasti supistetuin varoin. Monilla motivaatio ihan hukassa.

    • ejorrs

      Kiinnosti. Suomalaiset yliopistot ovat paria tiedekuntaa (nimenomaan "tiede") lukuunottamatta ihan pilipali-opistoja maailman mittakaavassa katsottuna.

      • voiranking

        vai pilipali opistoja? Oletko tosissasi? vertailuissahan on jo pelkästään mukana 23000 yliopistoa. Plus vielä kaikki ne jotka eivät edes suoriutuneet vertailuun. Mielestäni tällöin jos on listalla sadan parhaan joukossa niin ei voida puhua pilipalista.

        Se, mitä tällaiset merkkaavat opiskelijan kannalta on ihan sama top 1000 kannalta.

        Ja varsinkin suomalaisissa kauppakorkeakouluissa ranking ei merkitse yhtään mitään. Ne yksiköt jotka eniten tekevät tutkimusta ovat sijoittuneet paremmin.


      • rankingrinrong
        voiranking kirjoitti:

        vai pilipali opistoja? Oletko tosissasi? vertailuissahan on jo pelkästään mukana 23000 yliopistoa. Plus vielä kaikki ne jotka eivät edes suoriutuneet vertailuun. Mielestäni tällöin jos on listalla sadan parhaan joukossa niin ei voida puhua pilipalista.

        Se, mitä tällaiset merkkaavat opiskelijan kannalta on ihan sama top 1000 kannalta.

        Ja varsinkin suomalaisissa kauppakorkeakouluissa ranking ei merkitse yhtään mitään. Ne yksiköt jotka eniten tekevät tutkimusta ovat sijoittuneet paremmin.

        Tässä onkin nyt luonnollisesti kyse sivistysmaiden yliopistoista. Maiden sisällä yliopistojen tasoissa ei ole hirvittäviä eroja samoissa ohjelmissa (kunhan tajuaa olla vertailematta esim. Ivy League vs. Community College).

        Ulkomailta jos haet hommia, ja CV:ssäsi lukee Aalto-yliopisto tai Oulun yliopisto, ei näillä ole pätkääkään merkitystä työnantajan näkökulmasta. Euroopan ulkopuolella edes University of Helsinki ei välttämättä kerro vielä rekrytoijalle, mistä maasta hakija on kotoisin.

        Mielikuva syntyy rekrytoijalle lähinnä sanasta "Finland", eikä täkäläisen yliopiston nimestä. Vai kummasta itse palkkaisit työntekijän, Tübingenin yliopistosta vaiko kenties Martin-Luther-Universität Halle-Wittenberg -yliopiston suorittaneen? Vai epäiletkö, etteivät molemmat ole yhtä päteviä Saksan tapauksessa?

        Mutta mielikuvat yksissään eivät riitä. Ei kukaan työllisty pelkästään tutkinnolla, vaaditaan aktiivisuutta opintojen ohella ja työkokemusta. Joillekin tämä voi tulla kauhistuksena, mutta eräs tuttuni on tradenomi ja vakaassa, hyväpalkkaisessa työssä ulkomailla. Toisaalta taas eräs toinen tradenomi on kotimaassa työttömänä.

        Tutkimuksissa painottuvat nimenomaan tiedeyliopistot, joten ei niiden perusteella voi päätellä mitään muuta, kuin tieteellisen tutkimuksen tasosta ja rahoituksen määrästä. Puhe siis kovasta tieteestä, eikä hömppätieteestä.


      • summaam

        Summa summarum olemme samaa mieltä siitä, että suomalainen yliopisto ei ole pilipali siihen rahoitukseen nähden minkä se vuosittain kerää.

        Ja edelleen korostaisin ettei tutkimus monessakaan alassa (mukaanlukien kauppatieteet) vaikuta tavalliseen opsikelijan saamaan opetukseen. Sitä paitsi "kauppatieteet" ei edes ole tiede. Vain taloustiede nähdään pääainevaihtoehdoista virallisena tieteenä.


    • tarkennus.aloittajalle

      "Aalto-yliopisto löytyy Oulun yliopiston yläpuolelta viimeisten sadan yliopiston joukosta, jonne se sijoittui viime vuonnakin.
      Turun yliopisto pääsi vuonna 2015 lähes heti Oulun perässä sijoille 301–400. Tänä vuonna Turku pitää melkein listan häntää."

      Oikeasti Aalto on Oulun ja Turun yliopistojen yläpuolella vain ja ainoastaan siksi, että nuo yliopistot ovat listalla aakkosjärjestyksessä.

      • TKK_rules

        "Parhaiten Aalto sijoittui konetekniikan ja sähkötekniikan aloilla, jotka ylsivät sijoille 51–75 maailmassa (tekniikan alat). Sadan parhaan joukossa sijoilla 76–100 olivat myös kemian tekniikka, rakennustekniikka sekä materiaalitiede ja -tekniikka".


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1575
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1331
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1275
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1267
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1248
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1243
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1224
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1200
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe