Huumeiden käyttö maalla

arjentuollepuolen

Miten yleistä, tilaahan on kasvattaa vaikka mitä plus yksityisyys. Pösyttelettekö ruohoa että jaksatte tylsää arkea, ja metsissähän kasvaa taikasieniä, onko tullut kuivattua ja käytettyä?? :)

33

427

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KaikkeaSoopaaKysytään

      Todellinen aivopieru. Monesko yhtä tyhmä aloitus liekään, erittäin sairas mielikuvitus jollakin, epäilemättä kaupunkilaisella. Ihan pienenä vinkkinä, työajalla toivottavasti kaupunkilaisetkaan eivät ole huumeissa, ja maalaisten on aikalailla aina oltava työkykyisiä.

      • jututsellaaset

        Jopaa on potkittu päähän.


      • Sen_Jutuist_aina
        jututsellaaset kirjoitti:

        Jopaa on potkittu päähän.

        oo luullu Jopaa päättömäks,


      • jopatarviipäään

        Sellaanen soon nytreehen, ko soon potkittu irtiihin tair lommoollehen,,:)))))


      • antijopa

        Jopan jutut onkin vähän niinku perseestä


      • hkhkhk-khkh
        antijopa kirjoitti:

        Jopan jutut onkin vähän niinku perseestä

        Melkot yhjillään olevien rakennusten sähkönkulutus ripeästi kasvaa ja liikenne ja oudot kulkijat kasvaa yhtä-äkkiä ja erikoiseen aikaan kun naapuritkin poikkeaa yöllä vessassa tai tarkkailussa eläisuojissa mistä käryt.


    • huumeitamaallanähnyt

      Kyllä sitä täällä maalla on huumeiden kanssa pössytelty ja pörrätty vuosikymmeniä. Olin pikkupoika, kun 60-luvulla marihuanaa polttelivat täällä kylällä melkoisesti, eräs pienviljelijä sitä välitti. Poltteli sitä muutkin, kuin pelkästään viljelijät, kelpasi se rakennusmiehillekin ja metsureille.
      Toinen juttu oli sitten ne sotareissulta tulleet huumeriippuvuudet, kun oli heroiinia ja pervitiiniä (metamfetamiini) vedetty rintamalla melko vapaasti. Meilläkin isoisä oli jäännyt koukkuun tuohon pervitiiniin rintamalla ja siihen sai apteekista kolme tablettia kerralla muka vieroitukseen. Isoisä kuoli v. 1967 ja ei siihen mennessä päässyt eroon siitä huumekierteestä, joten kyllä Fordson Majori ja Valmetti 565 ja kyytiä huumehöyryissä kummakseen. Joillakin oli Hota-pulveri käytössään, mutta Hota-pulveri leikattiin jossain vaiheessa ja sen käyttö huumeena loppui siihen. Yskänlääkkeissä oli heroiinia aika pitkään, joten sitäkin käytettiin aika reilusti.
      Ei huumeet täällä maalla ole mikään uusi juttu ja varmaan nykyään on vähempi käyttöä, mitä heti sodan jälkeen ja 50-luvulla oli.

      • stadissamarii

        ja vitut hamppua se oli


      • huumeitamaallanähnyt
        stadissamarii kirjoitti:

        ja vitut hamppua se oli

        Kyllä ne marihuanasta puhui, kun kuuntelin juttuja vaahtosammuttimen kokoisena. Myöhemmin aikusena kuulin nimitettävän naurutupakaksi.


      • mariakoveti

        Mitäs ne veti toisessa maailman sodassa?


      • MitäSinäVedät
        mariakoveti kirjoitti:

        Mitäs ne veti toisessa maailman sodassa?

        pervitiimiä...siitä johtuu mm. Hitlerin vapina ennen loppua.


      • huumeitamaallanähnyt

      • Muamuija

        Aloittajan sinänsä typerän provosoivasn kysymykseen viitaten, eivät nuo aiemmatkaan ikäpolvet huumeita itse kasvattaneet. Itse en ole tavannut edes sota-ajan huumeiden käyttöön liittyviä tarinoita maalta muutakuin täällä netissä, vanhempani sisaruksineen ovat sota-aikaan elänyttä ja osin sodan käynyttä ikäluokkaa.


      • huumeitamaallanähnyt
        Muamuija kirjoitti:

        Aloittajan sinänsä typerän provosoivasn kysymykseen viitaten, eivät nuo aiemmatkaan ikäpolvet huumeita itse kasvattaneet. Itse en ole tavannut edes sota-ajan huumeiden käyttöön liittyviä tarinoita maalta muutakuin täällä netissä, vanhempani sisaruksineen ovat sota-aikaan elänyttä ja osin sodan käynyttä ikäluokkaa.

        Tuo sodanjälkeinen huumeongelma oli todella vaiettu juttu! Oli todella vaikeaa löytää siitä alkuun tietoa ja meillä ei perheessäkään asiasta puhuttu. Isoisä vain näki pikku-ukkoja vieroitusoireissaan ja vanhempani yrittivät saada hänelle apua, mutta tuo apu oli viralliselta taholta vain, että; "pitää ymmärtää".
        En oikein alkuun käsittänyt, kun isäni suhtautui jokavuotiseen sotainvalidien keräykseen hyvin negatiivisesti, mutta sitten aikuisena ymmärsin hyvin, kun isoisäni ja moni muu sotaveteraani jäi huumeongelmansa kanssa yksin. Tai ei aivan yksin, isoisäni sai kerrallan kolme pilleriä apteekista noihin metamfetamiinin (pervitiini) vieroitusoireisiin, mutta eihän se riittänyt, sitten apua keksittiin eri lääkäreiden kautta. Mitään hoitoon ohjausta ei ollut, eikä omaisille kerrottu mitään todellisita syytä. Joten kuinka monien sotaveteraanien omaiset kärsivätkään tuosta ongelmasta tietämättään?
        Vasta minullekin aikuisena alkoi selviämään koko kuvio, kun olin palasia kokoillut ja vanhempiani haastatellut asiasta, sekä lukenut isoisäni kirjeitä. Lopullisesti eräässä tv-ohjelmassa elokuvaohjaaja Markku Pölösen haastattelussa tuli tämä sodanjälkeinen huumeongelma kokonaan julkisesti esille.
        Minulle alkoi valkenemaan, miten meilläkin oli pervitiinin voimalla rakennettu ja raivattu asutustilaa aivan uskomattomin suorituksin. Tuon ajan huippuhiihtäjä kertoi hiihtäneensä pervitiinin voimalla 50km hiihdonkin voittoon. http://yle.fi/aihe/artikkeli/2012/09/28/sinivalkoista-suksea-vauhditettiin-dopingilla-jo-1940-luvulla


      • fgfgdfgfd

        Työhulluuteen kyllä sodan tuskaa yleensä paettiin kun itsensä piippuun vetämisellä sai joskus sitten yönsä nukuttua ilmasn taisteluja.Lapset sitten joutuivat monasti raatamaan kun työihmistä sitten tehtiin mutta katkeruus jäi äkseerauksesta kun tunteet jäänneet sinne jonnekkin.


    • maaseudunhuumeet

      onko kepulaisuus huume?
      entäs lestadiolaisuus?

      • tuskinihan

        Jotkut käytti sdp:tä ja siihen lääkkeeksi keputexia...


    • eihuumeille

      Täällä seudulla oli aikoinaan useampi vanhus koukussa hota-pulveriin, kokoajan piti melkein olla ottamassa, munuaisvikoihin taisivat veivin heittää kaikki. Ei ollut hyvä aine, se oli jokin huumeen johdannainen ainesosa joka koukutti vaikkei suoranaista huumetta ollut joukossa.

      Täällä tiedän pari kappaletta huumeidenkäyttäjiä, tilojen poikia, toinen usutti toisen, mutta on typerää väittää asian olevan mitenkään yleisempää maalla kun kaupungissa, maaseudulla ei ihmiset ole mitenkään erilaisia tai oma rotu kuten tämä varmasti sama aloittaja luulee joka aina avaa jotain suuria gallup-kysymyksiä milloin mistäkin, kun palstaa katsoo niin seksiasiat maaseudulla on ollut viimeisin fantasioinnin kohde. Jokuhan tiedusteli maaseudun ihmisten uskonasioita hyvin yksityiskohtia myöten aikoinaan monessakin avauksessa, lieneeköhän sama aloittaja?

      Huumeitten suhteen taitaa olla vaaran paikkoja kaupungissa enemmän, missä tarjolla on varmasti paremmin. Tai kai niitä saa joka paikasta kun kysyä osaa. Täällä seudulla on kyllä huumeitten kasvatusta esiintynyt kaupungista käsin, ovat hörhöt ostaneet tai ottaneet käyttöön jotain autiomökkejä kasvattamoiksi. Olihan aika hiljakkoin uutisissa kun jokin melkein 80-v mummo oli rakentanut navetan virtastorniin kasvattamon, kaikki rakenteet tehnyt itse ja isokin bisnes pyöri kunnes kiinni jäi. Itse ei käyttänyt kuulemma mutta eläkkeen päälle sai lisätuloja. Linnatuomio sille tuli.

      • huumeitamaallanähnyt

        Tälläkin seudulla on näitä erikoisempia "ryytimaita" ollut kasvussaan. Poliisit kävivät yhdenkin kasvimaan niittämässä vuokrapeltojeni läheisyydestä. Ihan paikallisia kasvattajia olivat nämä ainakin, mutta onhan noita viherpeukaloita tullut kaupungistakin tänne kokeilemaan taitojaan. Hyvin ovat onnistuneet kasvattamaan, että tuomioitakin on tuotoista luettu varsin ahkeraan.
        Vanhoja maatilojen rakennuksia näyttää olevan käytetty noihin kotipuutarhoihin ja olihan tuo aiv-tornissa kasvatuskin aika erikoinen juttu.
        http://www.lansi-savo.fi/uutiset/lahella/mikkelilaisnaiselle-vankeutta-huumebisneksista-useita-kannabissatoja-siiloissa
        Onhan noissa kannabiksen kasvatuksissa ollut huvittaviakin piirteitä, kun eräällä maatilalla nuorukaiset lukitsivat kasvihuoneen oven riippulukolla ja potakka susikoira vielä vahti kyseistä arvorakennusta, niin naapuritkin kiinnostuivat asiasta. Lopulta poliisit kävivät lopettamassa lupaavasti alkuun lähteneen kasvihuoneviljelyn...


      • hyvinyleistä

      • olihan_niitä

      • olihan_niitä

    • mahotontameininkiä

      On naivia kuvitellakaan, ettei maaseudulla käytettäisi nykyään huumeita. Jos suorittaa googlella hakuja millä tahansa kunnan nimellä, saa lähes poikkeuksetta useampia hakutuloksia huumeiden käytöstä taikka kannabiksen kasvatuksesta.
      Ohessa muutamia satunnaisesti valittuja uutisointeja aiheesta:
      http://www.itahame.fi/Uutiset/2015/05/08/huumeet-liikkuvat-ja-kannabis-rehottaa-ita-hameessa
      http://www.ksml.fi/kotimaa/Lehti-Mietojen-huumeiden-käyttö-lisääntynyt-Joutsassa/820249
      http://www.kp24.fi/uutiset/teemat/1483/356039/Kalajokilaakso-Huumeita-löytyy-kun-etsitään
      http://www.kainuunsanomat.fi/sotkamo-lehti/sotkamo/huumekuski-ajoi-ojaan-eevalassa-13-rikosnimiketta/
      http://www.lansi-savo.fi/avainsana/huumeet
      http://www.lapinkansa.fi/lappi/huumekuski-lahti-sunnuntaiajelulle-posiolla/
      http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/huumeita-jopa-sukulaisilta/57464/

      • varmastionkin

        Stadin lapset lomillaan.


      • kahtelen

        Moni laittaa kasvattamon jonnekin syrjään salaisempaan kun kaupungissa jossa jää kiinni herkemmin, maalle mieluummin ja kauppaa sieltä käsin, tietysti ne laitetaan sillä paikkakunnalle tapahtuneiksi vaikka kasvattaja olisi stadista vaikka. En lukenut kylläkään yksiäkään noista linkkien uutisista mutta näin olen mie ajatellut tilanteen.


      • ihanomiahuumehörhöjä
        kahtelen kirjoitti:

        Moni laittaa kasvattamon jonnekin syrjään salaisempaan kun kaupungissa jossa jää kiinni herkemmin, maalle mieluummin ja kauppaa sieltä käsin, tietysti ne laitetaan sillä paikkakunnalle tapahtuneiksi vaikka kasvattaja olisi stadista vaikka. En lukenut kylläkään yksiäkään noista linkkien uutisista mutta näin olen mie ajatellut tilanteen.

        Kyllä nää on usein ihan paikallisia huumeiden käyttäjiä, jotka noita kasvattelee.


      • jkolpuitdgf
        kahtelen kirjoitti:

        Moni laittaa kasvattamon jonnekin syrjään salaisempaan kun kaupungissa jossa jää kiinni herkemmin, maalle mieluummin ja kauppaa sieltä käsin, tietysti ne laitetaan sillä paikkakunnalle tapahtuneiksi vaikka kasvattaja olisi stadista vaikka. En lukenut kylläkään yksiäkään noista linkkien uutisista mutta näin olen mie ajatellut tilanteen.

        Kyllä sitä on monet ihan paikallisia huumehörhöjä. Paljon tietty niitä kaupungista tulleita kasvattajia, mutta paljon on ihan paikallista porukkaa. Ei olla enään missään lintukodossa, kyllä on huumeet tulleet tänne maaseudulle.
        Jos hieman googlettaa, niin jokaiselta paikkakunnalta löytyy kyllä omat huumehörhöt, jotka pääsee otsikoihin.


    • esimerkkinä

      Mulla on 50 hehtaaria hamppua ja 25 hehtaaria muita kunnon kateviljoja. Vantaalla,

    • taulukauppiastulitaloon

      Muistan omasta lapsuudestani 60-luvulla, kuinka eräs mummo kertoi poikansa alkaneen polttamaan sitä maria. Jakelu oli jo siihen aikaan hyvin ammattimaista, pientilallinen kierteli Skodalla kipsitaulujen kanssa feikkikauppaa ja kipsitaulun sisään oli valettu aineet. Eihän niitä paikalliset poliisit osanneet ratsioissa mitenkään siihen aikaan epäillä ja tää heppu pääsi kiertämään vapaasti pitkin maakuntaa. Loppu se kauppa kuitenkin aikanaan.

    • tässä_tietoa
    • Massikkapössykkä

      Ainakin meijän kylillä ihan maanviljelijät pilvee pössyttää. Sitä kun on helppo kasvatella muun seassa ja ei tule krapulaa niin seleviää aamulla töihin. Ja halapaa kun saippua..

    • IndianIntiaani

      Suomen maaseudun tulevaisuus olisi turvattu huumekasvien ja sienten viljelyllä. Olisi matkailijoita, revontuletkin näkyisi etelässä vaikkei niitä todellisuudessa olisi, aina paistaisi aurinko ja talvellakin olisi kaikki niin vihreää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1631
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1289
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1285
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1277
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1210
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe