Iska Warran Konferenssi 19-20.08.2016 Lieksassa

Abdikadir

Tänään teemme tulevaisuutta!

Valtakunnallinen somalikonferenssi Lieksassa
Iska Warran – Somalit Suomessa -konferenssi
Lieksan Kulttuurikeskus, Brahe-sali 19.–20.8.2016



Valtakunnallinen Iska Warran – Somalit Suomessa -konferenssi kokoaa asiantuntijat sekä muut eri puolilta Suomea tulevat ihmiset elokuussa Lieksaan pohtimaan, mitä Suomen somalialaisille kuuluu vuonna 2016. Konferenssi haastaa ongelmakeskeisen näkökulman maahanmuuttoon ja yhdistää tavallisten somalien, somalijärjestöjen edustajien sekä somalitutkimusta tekevien asiantuntijoiden ajatukset ja kokemukset. Luvassa myös kulttuuriohjelmaa sekä koskenlaskua Ruunaalla.



Konferenssissa esiintyvät muun muassa akatemiatutkija Marja Tiilikainen Helsingin yliopistosta, Yusuf M. Mubarak Suomi-Somalia Seura ry:stä ja tutkija Marko Kananen Mikkelin ammattikorkeakoulusta. Puheenvuoron saavat myös somalinuoret Abdisatar Gelle, Adam Adam, Habiba Ali, Abdirizak Hagi ja Abdirashid Maow.



Tapahtuma järjestetään 19.–20.8.2016 Lieksan Kulttuurikeskuksen Brahea-salissa. Perjantai-ilta huipentuu somalialaiseen kulttuurijuhlaan, jossa somalialaiset artistit ja muusikot esiintyvät. Konferenssin aikana esiintyy myös lasten taide- ja kulttuuritoiminnan hanke Metakka. Lieksan Kulttuurikeskuksen edustalle nousee tapahtuman ajaksi somaliravintola, jonka tuotto käytetään lieksalaisten maahanmuuttajien kulttuuritoimintaan. Ravintolasta on myös mahdollista ostaa Iska Warran -t-paitoja!



Konferenssin järjestelyistä vastaavat Lieksan Somaliperheyhdistys ry sekä Itä-Suomen yliopiston tutkimushankkeet Somalialaisena Suomessa ja Minnesotassa – diaspora, kansalaisuus ja kuuluminen ja Autonomiaa vai integrointia? Maahanmuuttajat ja hyvinvointi suomalaisella syrjäseudulla.



Tapahtumaan ovat tervetulleita kotouttamistyötä tekevien viranomaisten ja erilaisissa yhdistyksissä vaikuttavien henkilöiden lisäksi aivan tavalliset ihmiset kaikkialta Suomesta!



Lisätietoja konferenssista:
Kulttuurisihteeri Maria Victoria de la Cruz Molinari
Sähköposti: iskawarran2016(at)gmail.com
Puhelinnumero: 045 619 8475



Järjestäjät toivottavat toimittajat tervetulleiksi osallistumaan konferenssiin. Pyydämme median edustajia ottamaan yhteyttä kulttuurisihteeri Maria Victoria de la Cruz Molinariin.



Ilmoittautumislomake: http://c5fdmkd4.c5.suncomet.fi/fi/iska-warran-konferenssi-ilmoittautuminen-lomake/

Tutustu ohjelmaan täällä: http://c5fdmkd4.c5.suncomet.fi/fi/iska-warran-konferenssi/ohjelma-2016/

Majoitus, kartta ja koskenlaskureitti: http://c5fdmkd4.c5.suncomet.fi/fi/iska-warran-konferenssi/info-kansio/

Konferenssin esitteet: http://c5fdmkd4.c5.suncomet.fi/fi/iska-warran-konferenssi/graafinen-ilme/



Lieksan Somaliperheyhdistys ry on vuonna 2013 perustettu paikallisyhdistys, joka edesauttaa maahanmuuttajien kotoutumista, aktiivista osallisuutta sekä monikulttuurisen suvaitsevaisuuden lisääntymistä Lieksassa. Yhdistys luo toivoa Lieksan tulevaisuuteen! Yhdistyksessä on noin 250 jäsentä, ja sen toiminta perustuu vapaaehtoisten lieksalaisten aktiivisuuteen.



Itä-Suomen yliopistossa Joensuussa toteutettava Somalialaisena Suomessa ja Minnesotassa – diaspora, kansalaisuus ja kuuluminen -tutkimushanke tarkastelee Somaliasta saapuneiden maahanmuuttajien ylikansallisia verkostoja, yhteiskunnallista osallistumista ja kansallista identifioitumista sekä Suomessa että Yhdysvalloissa. Suomen Akatemian rahoittamaa tutkimushanketta johtaa yliopistonlehtori Päivi Armila.

36

373

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pakolaistyössä

      Onnea Metka ja Lieksa. Näyttää olevan tekemisen meininki. Miten kaupunki tukee toimintaa? Ovatko päättäjät mukana Metkan toiminnassa? Mustikka auto myös mainio idea. Ihan kateellisena katselen touhujanne Helsingin perspektiivistä.

    • Näinonnäreet

      Ja suomipoika kustantaa,, ilo elää karjalassa,eikös vain.?

    • vaativiasomaleita

      Valtakunnallinen Iska Warran – Somalit Suomessa -konferenssi kokoaa asiantuntijat sekä muut eri puolilta Suomea tulevat ihmiset elokuussa Lieksaan pohtimaan, mitä Suomen somalialaisille kuuluu vuonna 2016.

      Mitäs tuota pohtimaan. Kaikkihan tietävät, että Suomen somalialaisille kuuluu vuonna 2016 kaikki mitä he älyävät vaatia. Ja vuonna 2017 samoin, 2018 samoin, jne, jne.

    • rahantekoa

      Tuolla tapahtumassa muuten raha liikkuu. Eikös nämä yhdistykset ole jo pelkästään Lieksassa saaneet tukia viime vuonna noin 500 000.00 euroa? Tarkkaan en muista, mutta ihan käsittämättömistä summista puhutaan kuitenkin.

    • VastaustaKaipaava

      Miks lieksassa on somaleja kun eihän siellä ole puuvillapeltoja?

    • Boumwille

      Voipi olla että valkoihoiset löytää ihtesä sieltä puuvillapelloilta,ennemmin kuin nämä kuningas-kansalaiset.Kahtokeehan kun aikaa kuluu,kuka käskyttää ja ketä,semmoiseksi nämä ajat on menny.

    • Mohammed

      Onko kukaan menossa tonne?

    • Lieneetärkeinasia

      Jospas konferenssissa pohditaankin, että kuinka voitaisiin suurin joukoin palata auttamaan ja asuttamaan omaa maata Somaliaa. On saatu oppia ja sivistystä Suomessa. Näin ollen on on valmiuksia toimia oman kansan ja kotimaan hyvinvoinnin edistämiseksi omilla kotiseuduillaan. Siellä voisi perustaa niitä yhdistyksiään ja auttaa muitakin siellä asuvia tekemään samoin. Suomi ja Suomen veronmaksajat ovat antaneet eväät lähteä nopesti oikeaan auttamistyöhön omiensa pariin.

      • vanha.isä

        Kävin läpi osallistujien tekemiä tutkimuksia ja kannanottoja. Monipuolinen ja kriittinen joukko on koolla. Suomessa työllistymiseen ja kotoutumiseen on varmasti tämän konferenssin pääpaino. Somaliaan on muuttaut paljon väestöä takaisin ja Suomessa kouluttautumista on näköjään hyödynnetty vahvasti varsinkin Somalimaassa, missä rauha on ollut pysyvämpi. Lapsien vieminen epävarmoihin rauhan olosuhteisiin ei ainakaan minulta onnistuisi.


      • näinlehdessä

        Eikun sitä ne pohtii kuinka koko perhe saataisiin tänne niille joilta se vielä puuttuu! Somaliassa perhe käsitys poikkeaa lehtien mukaan aika tavalla suomalaisesta käsityksestä. Perheen muodostaa siellä paitsi vanhemmat ja lapset myös isovanhemmat ja näiden kaikkien lähisukulaiset!


    • sinäkösaathyötyä

      Tarkoitatko niitä poloisia partalapsia isä-marjetta?

    • Tähellisiähankkeita

      Poikii varmaankin monenelaista projektia,hankkeita,järjestötoimintaa ym.taloudellisesti kannattavaa toimintaa tämä kokoontuminen. Kansa maksaa,pitäähän heidän kotoutua jottei syrjäytytymistä pääse tapahtumaan. Jos kotoutuminen epäonnistuu,voi seurauksena poksahella siellä,täällä.

    • duuniiduunii

      Montakohan ihan oikeissa töissä käyvää ihmistä tuolla kokouksessa on?

      • Abdikadir

        Soile Syrjäläinen varmaan ainakin.


      • elämänkevät36

        Ja Anja Sarasoja joka lentäny kuin pyryharakka pitkin poikin.Kuskannu somppuja (vieraita vissiin) pitkin Mähköä.


      • töiltäsi.kerkisit

        Hyvä, että sinulla oli aikaa kytätä!


      • maksajanoikeudella
        töiltäsi.kerkisit kirjoitti:

        Hyvä, että sinulla oli aikaa kytätä!

        Minulla ja muilla suomalaisilla veronmaksajilla on täysi oikeus kytätä tätä kustantamaamme hommaa.


    • minä.minä.tiedän.osaan

      Tämä somaliyhdistyksen ja kristillisen opiston puuhaihmisten piiloviestintä (=julkisuushakuisuus) on sen verran hupaisaa kun todellisuudessa siinä itseään kehutaan taukoamatta.
      Häiriintyneeltä isolta lapseltahan tuollainen kuulostaa.

    • EiEpäilystäkään

      Ensiviikon lieksan läpyskässä mittava reportaashi siitä, kuinka leiksalaiset ovat kovia rasisteja!

    • Soili-täti

      He ovat koneinsinöörejä! He ovat suomen tulevaisuus ja työvoimapulanpaikkaajia, sekä suomen valtava voimavara.

      • Hatunnosto

        Märäjälahden emäntä koulun asukit ovat toista maata.Tekevät jopa töitä.


    • mieaittelinsuapas

      Ikuiset takapajuiset liekalaiset taas kateellisina ihmisille, jotka saavat jotain aikaan. Juntti ei voi hyväksyä muutoksia. Maailma on muuttunut ja muuttuu koko ajan, sitä vain ei Liekan lantasaappaat vain voi ymmärtää.

      • miekinnainsua

        no ei tuo sinunkaan kirjoittelu paljon anna aihetta rauhanpiippuun.


    • Lisäätälläista

      Turhaan täällä vatuloitte kuka mitä missä , menkää ihmeessä osallistumaan niin ei tarvitse puskista huudella tahi kytätä kuka liikkuu missäkin.

      Tsemppiä vaan Lieksan Somaliperheyhdistykselle joka on saanut tällåisen tapahtuman aikaiseksi.

      • OnneaLieksa

        Tsemppiä vaan suomen kansalle jonka selkänahasta tähänkin rahat revittiin. Ei lienee puoli miljoonaa kovin kaukana summasta jonka lieksan somaliperheyhdistys on avustuksia pumpannut.


    • kuneieilistä

      Hyväksykää jo lieksalaiset jo mustaväriset asukkaat, sillä he ovat lieksalaisia. Tänään on tänään, eilinen mennyt. Totu juntti siihen nyty.

      • älytönköoot

        Etkö ymmärrä, että Suomessa asuu ja on asunut jo pitkään muitakin kuin punaniskajuntteja? Voitko ollakin noin tyhmä, mitä?


      • diipadaapadii
        älytönköoot kirjoitti:

        Etkö ymmärrä, että Suomessa asuu ja on asunut jo pitkään muitakin kuin punaniskajuntteja? Voitko ollakin noin tyhmä, mitä?

        Suomalaiset on kantaväestöä ja kantaväestöä ei voi kohdella rasistisesti. Lopultakin voimme lopettaa pokkuroinnin tälle herraskansalle.


    • järkikäteen

      Kyllä ovat suomalaisia , jos ovat saaaneet jo kansalaisuudenkin.. Tule nykyaikaan, älä urputa. Tätä on maailma nykyään, maailma on yhteinen!

    • Punastasientäposkeen

      Sarasojan kannattaisi pitää sienestysneuvontaa,jotteivat kerää kärpässieniä syötäväksi,niinkun on käyny keskisuomessa. Varmaan ovat ahkeria sienestäjiä kuitenkin.

    • mahakurallasitten

      Kyllä ne huomaa jos kärpässientä syö, ei ne monesti niitä syö, ja elämä opettaa!

    • Mohammed

      Lieksan keskustassa on nyt varmaan iso väentungos ja kansainvälinen tunnelma?

      • hatunoston

        Anja Sarasoja tekee loistavaa työtä. Malliksi olisi se monelle.


      • Sukuviha

        Hah ja hah. Veronmaksajien rahoilla puuhastellut vuosikaudet ja mitään tulosta ei silti ole syntynyt. Anja on veronmaksajille kallis nainen.


    • KäykääLähiöissä

      Voi olla näin, joidengin mielestä. Mikäli kotoutus olisi Lieksassa onnistunut, niin Lieksassa asuvat maahanmuuttajat osaisi kommunikoida suomenkielellä suhtkoht välttävästi.
      Todellisuus on kuitenkin sellainen, että Lieksassa olevat maahanmuuttajat ovat omana yhteisönään, ilman mitään halua integoitua suomalaiseen yhteiskuntaan. Suomalainen yhteiskunta ei ole se KotoToimisto, ( Anja ) vaan laajempi kokonaisuus aina.
      Ja tässä kohdin joudutaan piakkoin pakostakin törmäyskurssille, jossa kysytään onko kotoutus onnistunut Lieksassa. Todellisuus ja mediaan toistuvasti syötetty valheellinen mielikuva Lieksasta kohtaavat.

      • hermunenvain

        Hkiin muuttaneiden suomen kielen hyvää taitoa on kiitelty ja ihmetelty. Näillä kunnailla opetus toimii hienosti ja kaupunki on ollut myös aktiivinen koulutusten pystyttämisessä. Lieksa hoitanut kotoutuksen resursseihin nähden loistavasti.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1836
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1619
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe