Pitäisikö tanssipaikat eriyttää ihan tosissaan?

ihmetteleväiines

Eli stepgard-paikat ja sitten seuranhaku- paikat, jossa tanssi on vaan yksi tapa tavata ihmisiä.

Stepgard lavalle pääse vain, mikäli on suorittanut stepgardin. Siihen vaaditaan kaikkien näiden yleisimpien lavatanssien peruskuvioiden hallinta. Ei tarvitsisi taitajien miettiä, että osaako toi leidi mitään vai meneekö tää hidasvalssi nyt pilalle hänen kanssa. Stepgard plussassa olisi sitten vähän laajempi valikoima tai tietty vuosimäärä osaamista takana. Nämä plussalaiset voisivat sitten ottaa haltuun jonkun osan lavasta, jos joku osa olisi vähän erillään.

Minä voisin sitten mennä iltaani viettämään tuonne toiseen ja jutella mukavien miesten kanssa ja nauttisin vaan heidän seurasta, musasta ja läheisyydestä tietenkin. Joka solulla seuraisin, mutta ei tarvitsisi jännittää osaanko riittävästi, vaan koko ajan voisi olla rennolla mielellä ja sivusilmällä vähän vilkuilla. Jos joku tuntuisi sielunkumppanilta, niin voisin jotenkin ottaa puheeksi, että ootkos nähnyt sen uuden leffan, teatterin tms. ja kysästä saiskos susta seuraa. Hänen kun ei ehkä ole pakko joka viikonloppu olla tanssimassa.

Kaksi syytä tähän ainakin, olen monen uuden kiinnostuneen sanoneen, että vaikea on aloittaa, koska lavalla on nokkismisjärjestys tai sisäpiiri juttuja. Toinen mielestäni uusi ilmiö on pakkien antaminen, niin naisten kuin miestenkin taholta tai haettaessa "alta pois" siirtyminen.

Molempia on helppo ymmärtää. Jos on taitaja ja luja harrastaja, niin kyllä sitä tahtoo päästä siihen tanssin nautintoon täysillä ja osaamattoman kanssa lähes mahdotonta ja kuviot joutuu unohtamaan joka tapauksessa, käden ali menoista puhumattakaan.

Yksinäisiäkin ihmisiä on olemassa ja viikonloppuisin se korostuu. Kaljapaikkoihin ei kaikki halua mennä, mutta lavatansseista kyllä tykkäisivät, vaikka ihan perusvalssilla, tangolla, humpalla ja väliin yks jenkka. Näistä olisi sitten vielä opetusta aina alussa, mutta ihan vaan perusversiota, niin kaikki uudetkin pääsis mukaan. Miehille olisi alennuskertoja, että oikein houkuteltais tai jos tulee optukseen pariksi, niin pääsee ilmaiseksi sisään-joskus.

Kaikkee sitä tulee mieleen, kun näitä juttuja lukee ja seurailee menoa.

7

166

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tavantasokas

      Minne minä sitten menisin,kun en seuraa hae. Tahon vaan tanssia, osaan kyllä, mutta en kyllä ala mitään tasoja suorittamaan. Tanssi on ihanaa, mukavaa, rentoa ei mitään suorittamista. Oliko tuossa vaan kaksi vaihtoehtoa kun en niin tarkkaan jaksanut lukea. Eiköhän vaan mennä vielä tällä entisellä systeemillä niin saan minäkin tanssia ja ehkä jokune muukin tahtoo😊.

    • Hhnn

      Ai kun sinun mainitsemat "valssi, tango, humppa tanssit houkuttelis väkeä paikalle.
      Näitä tarvis vaan markkinoida.
      Ei näihin muuten tulis kuin 1/30 nykyisem lavan tanssijoista.
      Jos lava/lavoilla olis vara mainostaa, olen melko vakuuttunut. Lavabisnes lähtis nousuun.
      Tämmäsillä tansseilla pääsis tanssiharrastuksen alkuun ja myöhemmin nälän kasvaessa vois mennä jo näiden taitavimpienkin tansseihin.

    • Hhnn

      Ai kun sinun mainitsemat "valssi, tango, humppa tanssit houkuttelis väkeä paikalle.
      Näitä tarvis vaan markkinoida.
      Ei näihin muuten tulis kuin 1/30 nykyisem lavan tanssijoista.
      Jos lava/lavoilla olis vara mainostaa, olen melko vakuuttunut. Lavabisnes lähtis nousuun.
      Tämmäsillä tansseilla pääsis tanssiharrastuksen alkuun ja myöhemmin nälän kasvaessa vois mennä jo näiden taitavimpienkin tansseihin.

    • ihmetteleväiines

      hyvä se on ajatuksiansa laittaa toisten ruodittavaksi. Seuranhaulla tarkoitin lähinnä siis seuraa (=tavata toisia ihmisiä livenä) ja joskus vaikka johonkin muuhunkin, jos ihan siltä tuntuu, että kovinkin synkkaa tai on joku toinen yhteinen harrastus. Siis yhden illan tanssi/juttuseurakin on mukavaa, Mutta tasokkaiden kanssa ei paljon rupatella kun paussilla tahtilajeista yms (no piruuttani kärjistän). Enkä haluais tasokkaan iltaa pilata huonolla seuraamisella, haluan vaan nauttia tanssista ja seurasta.

      • daadirlandaa

        Ihan hyvä ajatuksia ja mietteitä on tuoda esille, siitähän sitä keskustelua pitäisi syntyä puolesta ja vastaan omin perusteluin. Jossakin on järjestetty sinkkutansseja, mutta tosi harvoin eivätkä taida ihan siinä muodossa ottaa ilmaa siipien alle. Mutta vaikka itsekin lähdin aikoinaan ja vieläkin lienee suurin syy seuranhaku mielessä tanssilavalle, niin kyllä sitä vaan yllättävän passiiviseksi siellä muuttuu ja keskittyy tanssimiseen tai muuten vain oleskeluun.

        Mutta ei kannata vetää suoraa sitä johtopäätöstä, että jos ei ole kursseja käynyt tai muutoin niitä kaikenlaisia kuvioita osaa, että olisi huono seuraaja. Hyvän ja miellyttävän seuraajan ratkaisee moni muu seikka. Moni "osaamaton" saattaa olla liikkumiseltaan esimerkiksi paljon tanssillisempi kuin kurssikonkari, joista monen liikunnalliset lahjat eivät välttämättä ole kummoiset.


    • Sama_katto

      Niin, kyllä tuota monet ovat valitaneet, kun oln naisia tanssittanut. Jotkut käyvät kursseja kun on" pakko", muuteen ei pääse tanssimaan. Itse kun haen perinteiselle kun muut ovat keskellä, niin vastauksena on usein että joo, ihan kuva saada vaihtelua että ei aina tarvitse käsien ali pyöriä.

      Valitettavasti tanssijoita on sen verran vähän että porukkaa ei voida jakaa kahteen leiriin, ei riitä väki maksamaan orkesteripalkkioita eikä muitakaan kuluja. Kyllä saman katon alle täytyy nykyään mahtua - se on molempien etu.

      Karsinakaan tai väliaitaa ei kannattane rakentaa, menee liian vaikeaksi.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1425
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1225
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1212
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1198
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1196
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1194
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1170
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe