Yhtäkkiä polvi kipeytynyt ?

polvitulessa

Heinäkuusta lähtien on pikkuhiljaa vasempaan polveen ruvennut koskemaan enempi ja enempi. Aiemmin siinä ei ole kipuja ollut. Viimeset 2-viikkoo on ollut tosi kovat kivut polvilumpion kohdalla. Se koskee siihen polven etuosaan ja jonnekin sinne sisälle. Jos polvea painelee käsin, ni sattuu enkä oo vielä parin viikon aikana keksiny että mikä siihen auttais! Kokeillut syödä mobicia, buranaa ja panadolia, kokeillut kuumaa suihkua, orudisgeeliä. Kipu on läsnä kokoajan. Ku istuu, kävelee, seisoo, nukkuu. Yöunet on tosi usein 3-4tunnin mittasia kun polvi ei voi olla missään asennossa nukkuessa... Tuli just mieleen että kylmäpussia en oo vielä kertaakaan vas.polveen laittanu, johtuu lähinnä siitä ettei se oo oik.polvestakaan koskaan kipuja lievittänyt.

Oikeessa polvessa taas on kipuja ollut yli 6,5vuoden ajan, mut vas.polvessa on tällä hetkellä kovemmat kivut kuin oikeassa. Vasen polvi myös välillä, monta kertaa päivässäkin, tuntuu siltä kuin se olis kokonaan tulessa aina parin min ajan ja sit se "tulessa oleminen" häviää.

Oikeessa polvessa on osittainen acl-vamma ja rustovaurio, eikä kipujen syytä ole saatu selville vieläkään. Toukokuussa sanoivat, että oik.polvessa on joku juttu, joka EHKÄ aiheuttaa kipuja ja miettivät jos tähystämällä sen poistais, mutta koska siellä on rustovaurio, ni eivät uskalla poistaa. Onkohan oikeen polven tilanne voinut vaikuttaa vasempaan polveen jotenkin? Eräs ihminen on sanonut mulle jo monen vuoden ajan etten kävele normaalisti. Keväällä ravasin oikeen polven kipujen takia lääkärissä eikä siellä kukaan sanonut mitään kävelystä. Kaikissa käyntiteksteissä lukee että kävely normaalia.

Parin viikon päästä todennäköisesti oikean polven kivut helpottaa kun muutan uuteen kämppään, johon ei tarvii portaita kävellä, mutta en tiedä sitten mikä vas.polveen auttaa.

Erikoislääkärille tulossa vas.polven takia aika, koska eihän toi normaalia ole että ilman mitään syytä kipeytyy... :( Ja sen saman lääkärin luona oon aiemminkin käynyt oik.polven takia.

5

262

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • r.rr

      Minä en osaa sanoa muuta kuin että reuma alkoi noin.
      Turvotusta ja kipua.
      Magneettikuvaus sitten tehtiin ja reumalääkärin vastaanotolle.
      Lääkitys alkoi heti.
      Onko sulla verikokokeita otettu jo ?
      Nehän myös antaa tietoa onko tulehdusta ym.
      Varmaan asia selviää.
      Hyvää jatkoa syksyyn.

    • kiputäti

      Joko on selvinnyt mikä polvessa on vikana? Aika mystiseltä kuulostaa. Alkaako reuma noin vain kerta heitolla? Sedälläni kyllä puhkesi yhdessä yössä, eräänä aamuna vaan ei päässyt sängystä ylös kun joka nivel oli niin kipeä ja jäykkä. Mutta luulen että kipuja on ollut ennen sitä, ei vaan puhunut niistä.
      Nivelrikko ei ala noin dramaattisilla oireilla vaan pikkuhiljaa, vähän kerrassaan kivut lisääntyvät. Siitä ei varmaan kohdallasi ole kysymys. Mulla on paha nivelrikko, reumakokeetkin on otettu. Reumatekiä veressäni on mutta reumaa ei ole, ainakaan vielä...
      Kerro mitä kuuluu nyt, mikä on kipujen laita ja löytyikö syy. Itse olen kamppailut nivelkipujen kanssa vuosia, siksi asia kiinnostaa.
      Hyvää jatkoa sinulle!

      • polvitulessa

        Verikokeet otettiin keväällä, kaikki arvot normaalit.

        Eipä oo selvinnyt mitään. Fysiatri, jonka luona oon ennenkii oikeen polven takii käynyt, ni laittoi suoraan magneettiin ja röntgeniin kun kokeili ja väänteli eka vasenta polvee. Ei se kuitenkaan tuntunu kuumalta eikä oo ollut turvotusta tmv. Marraskuun puolenvälin paikkeilla saan EHKÄ vastauksia mikä vasenta polvee vaivaa.

        Sekin on ruvennut muljahtelee niinkuin oikeakin. Kumma kyllä koska en oo mihinkään sitä satuttanut, mut kai ne voi muljahdella ja lukkiutua ilman syytäkin(?) :o Tosi outoo kyllä!

        Pariviikkoa sitten kivut oli kovimmillaan ja 1-2viikon ajan nukuin max 4 tuntia yössä, sen minkä kivuilta pystyin nukkumaan. Sit viimesimpinä öinä heräsin sellaseen terävään, pistävään kipuun vas.polven etuosassa, tuntu siltä kuin vähintään 10 puukkoo iskeytyis polven etuosaan samaan aikaan. Tooosi kiva herätä kyyneleet silmissä helvetillisiin kipuihin. Mut tuskinpa selvyyttä saa magneettikuvien jälkeenkään. On tässä vuosien aikana pikkuhiljaa mennyt usko ja luotto terveydenhuoltoon, kun lääkärit toteaa vaan että "yritä kestää/koita pärjätä."

        Mobic auttaa kipuihin, jos pitäs miettiä kipuja vas.polvessa asteikolla 1-10, ni olis ehkä 2... Mut muistaakseni mobic on sellanen lääke, jota saa syyä max 2viikkoo. Jos se on sillee ni en taida uskaltaa lopettaa sen syömistä koska ne kivut tulee räjähdysmäisen kovaa takas.

        Mä sanoin sille lääkärille viime kerralla suoraan että mä olen aivan helvetin väsynyt näihin kipuihin. Itkin siinä samalla. Se sano vaa että "se on erittäin ymmärrettävää." Ja sit sano että jatketaan samalla tavalla nyt kuin oik.polven kanssa. Eli suomeks sanottuna, "kärsi kivuista, mut yritä jaksaa."

        Kysyin myös sitä että voisko vas.polven kivut johtuu siitä että oikeessa polvessa on ollut niin kauan kipuja ym. Se sano että "teoriassa se on mahdollista, mutta lääketiede ei sellasta selitä."


    • laiskaLiisa

      Minulla jaloissa pieni pituus ero, vasen on n. 0,9 cm pidempi. Oikea jalka on kuitenkin vahvempi, niin seison aina vasen jalka polvesta koukussa, paino oikealla jalalla. Nyt on tullut painoa ja tulee istutta aika paljon.
      Huomasin juuri..
      Vasemman jalan polveen satuu aika lailla kun nousen ylös... Harkinnan ja mietinnän tuloksena huomasin pitäväni vasenta polvea koukussa myös astuessani vasemalle jalalle...
      Polvi ehti kipeytyä..
      Nyt teen niin että enenkuin astun painon vasemalle jalalle suoristan polven varmasti kokonaan. Pidän polven 'lukossa' suorana silloin ei satu pienikin löyhä jo sattuu... Otin istuin paikkoihini 'jalkapallin' n. 14 cm korkean ja pidän sillä jalkaa niin että polvi on suorana..
      Pohdinnan tuloksena alan nyt päivittäin suoristamaan venyttämään jalkani niin että kaikki jalkalihakset ovat käsittelyssä.
      http://www.venyttely.net/wp-content/uploads/2014/11/akillesjanteen.png
      http://www.fysiomas.cloud10.hostingpalvelu.fi/wp-content/uploads/2014/03/foam_rolling-300x225.jpg
      venytykseen noita.
      http://oulunlihashuolto.nettisivu.org/vieraskirja/
      Ikääntyminen olen (67v.) vie elastisuuden jänteistä ja rustoista venyttely alkaa olemaan tärkein liikuta muoto pysyy liikuvana ja tasapainossa.

    • polvitulessa

      Saunominen aiheutti todella kovat kivut toiseen polveen, siihen johon on koskenu heinäkuusta lähtien. No tuntuhan se saunassa istuessa kivalta ku kuuma löyly polttelee polvia, mutta nyt tajuan kuinka p*ska idea se oli, kun kärvistelen kivuissa sängyssä yrityksenä nukkua mut ei tästä tuu mitään. Kävin äsken varmaan puolentunnin ajan kastelemassa vas.polvee tulikuumalla vedellä. Se tuntui hyvältä, tasan siihen asti kunnes hana meni kiinni, sit kivut pääs jylläämään taas! Ajattelin lähtee aamulenkille kunhan ulkona valostuu, mutta en tiiä mitä se kävely tähän vielä lisäks tekee. Liikuntahan on hyväksi mutta pelkään että sekin vaan pahentaa kipuja.

      Viime talvena ku kävelin kaverin luo saunaan -30asteen pakkasessa ja sit melko pian saunan jälkeen takas alle kilsan matka, ni pari tuntii siitä ni itkin, huusin ja tärisin kivuista, oikee polvi otti vähän pulttia saunomisesta. Sen jälkeen saunominen ei oo aiheuttanu noin kovia kipuja mutta oon täs viim.kuukauden aikana laittanu merkille että joka kerta saunan jälkeen molempiin polviin koskee, vähän, mutta kuitenkii sen verran että tiedän sen johtuvan saunasta.


      Kuukausi on pitkä aika kärvistellä, vailla mitään tietoo mikä tos jalas on ja saamatta mitään apua kipuihin. Olishan se tk yks vaihtoehto, mutta mä en enää jaksa sitä jos kohdalle osuu taas lääkäri joka vähättelee kipuja!

      Kuinka helposti kipupolille saa lähetteen? Kukaan lääkäri ei oo koskaan ees siitä maininnut mut lukuisat ihmiset on siitä sanoneet.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1445
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1225
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1222
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1208
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1205
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1194
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1170
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe