Kummola: rahat pois yleisurheilulta

KummolaJyrähti

Kummola: "Olemme hukanneet kokonaan vesilajit, melonnan ja soudun, jotka ovat olleet Suomen vahvoja lajeja. Meillä tuijotetaan ehkä liikaa esimerkiksi yleisurheiluun, jossa kilpailu on tosi kovaa maailmalla. Siinä olemme menettäneet asemiamme valtavasti."

Täyttä asiaa. Miksi me haaskaamme resursseja toivottomaan taisteluun yleisurheilumitaleista?

Pikajuoksut: Mustien jenkkien ja jamaikalaisten ylivoimaa. Viimeksi valkoinen mies voittanut 100 metriä vuonna 1980. (Moskovan boikottikisat, joissa ei mustia jenkkisprinttereitä näkynyt)

Kestävyysjuoksu: Mustien afrikkalaisten ylivoimaa. Esimerkiksi 5000 metrillä valkoinen eurooppalainen saanut mitalin viimeksi vuonna 1992.

Heitot: Doupparien ylivoimaa. Ehkä keihästä lukuunottamatta. (Tosin sielläkin kärysi juuri ukrainalainen olympiahopeamitalisti ja egyptiläinen mm-hopeamitalisti)

Hypyt: Suomi on sata vuotta yrittänyt laajentaa yleisurheilumenestystä hyppyihin. Tuloksena muutama mitali, joista viimeisin vuonna 1976 (Antti Kalliomäki). Kannattaisiko jo luovuttaa? Tommi Evilänkin ura floppasi täysin. Yksi pronssimitali MM-kisoista, jotka olivat "kotikisat".

Tietenkin jos satsattaisiin 100% rahoista johonkin Nooralotta Neziriin, niin saattaisi sieltä joku pronssimitali tulla. Tai sitten ei. Mustien jenkkityttöjen ylivoima on 100 metrin aidoissa tällä hetkellä musertava. Tämän kauden 29 parasta aikaa on heidän juoksemia.

11

147

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • salihiiri33

      Voimalajeihin, kuten keihääseen, moukariin ja kuulaan, pitäis panostaa enemmän, kun niissä ollaan aikasemminkin pärjätty.

      • TulosorientoituLähestym

        Noista vain keihäässä on mahdollista pärjätä ilman dopingia (kuten Röhlerin ja suomalaisten uskon pärjänneen, veikkaan ainakin).

        Soudussa ja melonnassa ei onnistu.

        Pitäisi käydä läpi järjellä ja logiikalla lajit, joissa se on mahdollista, ja panostaa ainoastaan niihin.


    • jyrähdys

      Toi median tiedotus on mahtavaa. Aina kun Kummola pääsee sanomaan jotain mielipiteitään, niin sanotaan, että Kummola JYRÄHTI ! Eikö se mies voisi vaan todeta tms. Mutta ... ainakin tälläkertaa Kummola on oikeassa. Näin pienen maan kuin Suomi, ei kannata panostaa sellaisiin lajeihin, joissa ei ole toivoakaan. Kyllä urheilujohtajissa on se suurin vika. Kaikilla johtajilla on omat suosikkilajit, ja niitä ajetaan kuin käärmettä pyssyyn. Jääkendo taitaa olla ainut laji tällähetkellä, missä juniorityö kantaa hedelmää .. ja sekin vielä, että se on maailman mittakaavassa marginaali -laji, antaa sen kuvan, että me ollaan jotenkin erinomaisia ?! Olymppialaisissa Suomen pitää tulevaisuudessa panostaa esim. kesälajeissa haulikkoammuntaan ja purjehdukseen, ja talvilajeissa ratti- ja ohjaskelkkailuun ja curlingiin.

      • Unohda.kelkkailu

        Noista kelkkailuissa doping jyrää myös. Voi ehkä olla mahdollista pärjätä ilmankin. Kalliit radat vaatisi, ja on pienen piirin höpöhöpölaji.


    • SuperKoutsi

      Suomen kannattaisi satsa lääketieteeseen eli aineisiin mistä saadaan hyötyä ja eivät näy testeissä. Väitän Lahden hiihto käryjen jälkeen Suomen johdon pistäneen sellaisen ukaasin ettei kiinni saa jäädä niin puhtaina tämä taso nyt sitten nähdään tässä :/

    • Leifhackman

      Mitä jos annettaisiin vaan mennä omalla painollaan? Tuetaan "jonkin verran" niin kuin nytkin ja eletään sen kanssa, mihin se riittää. Noita kaikenmaailman hyppyjä, heittoja, pyllistelyitä ja muita kolisteluita ei muutenkaan kansallisella tasolla yleisö seuraa ja ihmset hyvä kun tietävät että koko lajeja on olemassakaan, niin mistä niihin harrastajapohjaa löytyy niin että mukaan osuisi lahjakkuuksia jotka voisivat kehittyä kans.väl. huipulle? Yleisurheilumenestys Suomen kohdalla on tuurissaan: yksittäiset harrastajat innostuvat jostain syystä ja joskus kohdalle sattuu lahjakkuus joka kehittyy kans.väl. tasolle.


      Olympialiikkeen omissakin säännöstöissä todetaan, että Olympialaiset ovat yksittäisten urheilijoiden tai joukkueiden, ei maiden tai valtioiden välinen kilpailu. Muutenkin: ketä kiinnostaa enää ensiviikon perjantaina, mikä maa niitä mitaleita sai ja mikä ei? Niin että kannattaako tätä nyt niin kovasti murehtia ja jotain kansallista selviytysmisstrategiaa laatia?

    • jaaavainiiin
      • Veteraaniyleisurheilija

        Kummola edustaa sitä porukkaa,minkä vuoksi Suomi on alamaissa perinteisissä urheilulajeissa.Kun nuorille ei koulussa anneta mitään mahdollisuutta perehtyä
        todellisiin urheilulajeihin,kuten yleisurheiluun,hiihtoon,mäkihyppyyn jne.
        Kaikialla potkitaan palloa ja lätkitään kiekkoa aikansa ja sitten siirrytään baarin
        puolelle,kun ei päästykään NHLään.Mahdollisesti jatketaan kuntosaleilla kasvattamassa habitusta ja viimeistään 55 vuotiaina ollaan rampoja.
        Tarvitaan täydellinen asennemuutos koululiikuntaan.Monipuolinen urheiluharrastus
        pakolliseksin,niinkuin meillä oli 40-50 luvulla,niin tulee tuloksia ja ollaan huippukunnossa vielä 75 vuotiaana.


    • jäätäjää

      Kummolan on tarkoitus vain sotkea asioita ja saada siten jääkiekon asema rahantuojana hänelle ja kavereilleen säilymään.
      Tosiasiahan on, että jo alakoulussa voimallisesti haastetaan kaikki pienokaiset jääkiekkon harrastajiksi, seulontaan jääkiekkobisnesmiesten rahantekokoneiksi. Kun vain korkeintaan yksi tuhannesta lapsesta pääsee todella mukaan jääkiekkobisnekseen mukaan ja muut tulevat hylätyiksi, niin nämä hylätyt eivät ryhdy harrastamaan mitään urheilua katkerien kokemusten jälkeen (moitteita, vaihtopenkillä istumista jne).
      Mediakin tukee jääkiekkobisnestä antamalla rajatta tilaa "maailmanmestaruusuutisille" jne.
      Jääkiekko on pieni laji ja sillä ei saa kansainvälistä huomiota tai kuuluisuutta. Tosin kuuluisuutta järkevämpää olisi saada nuo hylätyt urheilemaan ja estää uusien hylättyjen tekeminen.
      Jääkiekon "maailmanmestaruuskisat " ovat 5-6 kilpailijan kasino. Muut osanottajat ovat vain sitä varten, että saadaan tunnetta isoista kisoista ja rahaa bisnesmiesten pussiin.
      Jos jääkiekossa menestyminen jopa "maailmanmestaruus" antaa ilon aihetta niin voimmehan saman ilon ja ylpeyden tunteen kokea myös vaikka Kotokylän omakotiyhdistyksen juoksukilpailuissa.

      • daadaadaa9

        Valtava panostus jääkiekkoon, ja tuloksena yksi maailmanmestaruus viimeisen 20 vuoden aikana.


      • jääkiekko_syöttöporsas
        daadaadaa9 kirjoitti:

        Valtava panostus jääkiekkoon, ja tuloksena yksi maailmanmestaruus viimeisen 20 vuoden aikana.

        jeps. jääkiekkoon panostetut/tuhlatut rahat muuhun urheiluun, niin johan rupeaa tulosta tulemaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1836
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1622
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe