ILKASSA TAAS MATUILUA Satuilijankin toimesta

MiapetranUnelma

Saa olla kylmä tai kuuma, mutta ei tylsä KOLUMNI Sunnuntai 21.08.2016
SATU TAKALA, @i-mediat.fi
Poiminnat: Mikä noissa SDP:n Suvakkinaisissa saa Satuilijan ylistämään
1) Vaasan vaalipiiristä löytyisi hyvä ehdokas puheenjohtajaksi Europarlamentaarikkona Miapetra Kumpula-Natri VALE LUKEKAAN KUINKA FIKSU HÄN ON?

Tässä alkaa olla ihan sanaton. Miksi Suomeen ei ole tullut kuin luku- ja kirjoitustaidottomia kamelikuskeja?
Europarlamentaarikko Kumpula-Natri: Akateemiset tiedemiehet taivaltavat Balkanin maanteillä.
Puolet Välimeren yli kiikkerissä kumiveneissä saapuvista syyrialaisista turvapaikanhakijoista voisi olla akavalaisia,
kirjoittaa europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri kolumnissaan.
http://www.akava.fi/akavalainen/mielipiteet/kohti_parempaa_eurooppaa/balkanin_maanteilla_taivaltaa_korkeakoulutettujen_joukko?fb_action_ids=938080122978849&fb_action_types=og.likes&fb_ref=.Vt65_QKeDsw.lik
Niin monella Eurooppaan päässeellä oli YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:n tutkimuksen mukaan valmis tai keskeneräinen tutkinto yliopistosta.
Tälläkin hetkellä balkanilaisen maantien laitaa taivaltaa jalan joukko matematiikanopettajia, arkkitehtejä, taloustieteilijöitä ja hammaslääkäreitä.
Erityisen paljon on liikkeellä opiskelijoita. Tämän vuoden alusta enemmistö on ollut naisia.

Eurooppa ei ollut valmis yli miljoonaan tulijaan, mutta se ei myöskään ollut valmis satoihin tuhansiin korkeakoulutettuihin turvapaikanhakijoihin.
Meillä ei ollut suunnitelmaa, kuinka voimme parhaiten auttaa heitä, tai kuinka saamme heidän valtavan tietomääränsä ja osaamisensa Euroopan ja lähtömaiden käyttöön. Emme kunnolla edes tiedä, minkä alan asiantuntijoita ja opiskelijoita Eurooppaan saapuu.
Luonan MATUbisneksellä tekee tiliä myös muut hallituksen jäsenet ex-kansanedustaja Ulpu Iivari (sd) ja johtaja Pasi Natri

2) Jutta Urpilainen on pätevä, kisan ainoa nainen isosta puolueesta, vasta nelikymppinen, ex-valtiovarainministeri ja henkilö, josta pidetään yli puoluerajojen.
VALE LUKEKAAN KUINKA FIKSU HÄN ON? Kenen asiantuntijan tai gallupin mielestä Jutasta pidetään yli puoluerajojen. Sehän vain yksi iso verkkosukkahousuvitsi.
https://www.youtube.com/watch?v=jkaNXhQKoN4
EU, Suomi ja pakolaistulva Kokkola 30.11.2015 Osoitttaa, että Jutta on tiukka täti ja hallitsee valehtelun kuten Kreikkapaketit jo sen opetti,
me tienataan tällä kuten Maahantunkeutumisella.

– Se oli jonkinlainen joukkopsykoosi koko helvetin leiri, hän lisää. Joukkopsykoosi ja upea kokemus (Tämän syksyn Vain elämää Hector) sopiis teemaan
ja sokerina pohjalla taas MATU juttujen valioita joissa
MaTut kuvittelee (tässä jutussa Senegalin mustapää Loirissa Gieng), että heillä on itsestäänselvä perusoikeus mennä elätiksi ihan mihin maahan ne vain nyt sattuvat hakuamaan, ei turvapaikalla ole väliä kunhan maa on oikea.
Ja "ihmisoikeusjärjestöt" on aina kitisemässä.

16

97

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • piispa_Peuran_sihteeri

      ”Lopulta, kun kaikki kirjat aukaistaan, kirkon Herralla on vain yksi kysymys: mitä olette tehneet, tai jättäneet tekemättä. Ainakin Orpo jätti rajapuomin laskemisen.

      Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkonen ihmettelee arkkipiispan lausuntoa.
      http://www.savonsanomat.fi/kotimaa/Piispa-Jari-Jolkkonen-Mäkisen-avioliittokannan-muuttumisen-perustelut-jääneet-piispoille-epäselviksi/799882?pwbi=1ad1933ac5447744860bb3997d37e150

      Piispainkokouksen yhteisen kannan mukaan kirkollisessa vihkimisessä osapuolina ovat aina mies ja nainen. Piispainkokous teki samalla selväksi sen, että kirkko puolustaa jokaisen ihmisarvoa perhemuodosta riippumatta.

      “Tämän päätöksen takana oli monivuotinen selvitystyö, ja myös Kari Mäkinen oli siitä päättämässä. Arkkipiispan henkilökohtainen näkemys on ilmeisesti muuttunut.”

      Omat piispatkaan eivät enää ymmärrä arkkipiispa Kari Mäkisen ulostuloja
      Onko Kari Mäkisen saatana saastuttanut? Hän on samaan aikaan sekä homojen, että islamistien asialla. Skitsofreenista on se, että homojen ja islamin edut ovat toisiinsa nähden päinvastaisia. Islamissa homot teloitetaan.

    • MatuhuutaaRuuastakin

      Papin hillitön mielenliikutus Soinissa

      Keskiviikko 06.01.2016

      Näinä ylensyönnin ja ähkyn jälkeisinä päivinä on aika hiljentyä sanoman ääreen, joka tulee vuoden 1934 Ilkasta. Karu viesti perustuu nykyhetkestä laskettuna 149 vuoden takaiseen katastrofiin. Siis ihan tuokio sitten, kun paluun menneisyyteen suhteuttaa ihmiskunnan olemassaoloon.

      Kirjoittajan mukaan kauhukokemukset olivat säilyneet sen ajan eläneiden kansalaisten mielessä pysyväisenä huoneentauluna – varoitukseksi tuleville elämänkylläisyydessä eläville sukupolville.

      Maailma voi yllättää yhä uudelleen. Joku järkeilijä on sanonut, että anarkia odottaa kolmen syömättömän aterian päässä.

      Silloin kärsi kansa Suomenmaan. Sitä todisti 197 umpeenluotua hautaa vähäväkisessä Soinin seurakunnassa vuosina 1867–1868. Suurina nälkävuosina pitäjässä vallitsi masentunut mieliala.

      ”Hukka edessä, kuolemanpelko sydämessä horjuivat nälkäiset joukot kyläkujilla, pistäytyen asunnosta toiseen, vahvempi heikompaa tukien ja nälissään kirkuvia lapsia mukanaan pauhaten.”

      Vaeltavat ihmiset etsivät ruokaa. He penkoivat rikkatunkiot, sikoaltaat ja karjanruokinta-astiat.

      ”Niin kulkivat miltei mielettömiltä näyttävät kansalaiset lupaa ja vuoroa kysymättä hukkuvan tavoin hairaisten, mistä ikinä jäykistynyt katse ruoan sukua keksi.”

      Pettu, suolaheinät, jäkälät ja metsänroskat muuttuivat suuruksen vastineeksi. Viljapelloilla värisi pelottavan hallayön uhrina kuloontunut korsi. Karjantuotteet eivät riittäneet pitäjän tilattomille nälkäisille.

      Hätää yrittivät lieventää ”vellikeittolat”. Soinissa niitä oli perustettu useaan kylään.

      ”Jakelutilaisuudet muodostuivat jakelijoille vaikeiksi. Melua kuului, sadattelua, itkua ja valitusta. Ravinto nälkäisissä sisuksissa ei useinkaan vaikuttanut edullisesti. Yksi toisensa jälkeen ankarat poltot kestettyään ummisti silmänsä.”

      Ruumiit pesi Matti Ahopelto-niminen mies kylmällä vedellä ja havuluudalla. Uhrit nostettiin koruttomiin kirstuihin ja saatettiin kalmistohautoihin.

      ”Ainoana mieliinpainuvana hautajaismuistona mainitaan papin hillitön mielenliikutus haudanpartaalla tehdessään uhreille viimeistä palvelusta.”

      Noutaja ei kulkenut outona vieraana.

      ”Kun eräs ”Limaperän” mies ankarassa kuolinpoltteessaan oli rukoillut edes pientä tippaa maitoa, niin huoltajana vellikeittolassa ollut ukko oli katkerasti noituen kaatanut kuolevan suuhun puoli korttelia tervavettä. Se oli auttanut. Sen jälkeen uhri ei ollut elämältä mitään vaatinut.”

      Kauhun vuosien jälkeen 1872 syntynyt Fiia Ketonen Lapuan Ruhasta muistutti 87-vuotiaana suomalaisia, jotka elivät ”uudessa ajassa”. Sanansa hän julisti vuonna 1959.

      – Sellaista se oli, jotta kun ruaka loppui, sai hiua kynsiänsä. Nyt sitä saa vaan mennä kauppahan...

      Elintason alttarilla ruokaa lentää surutta roskikseen. Joulun alla tietoiskut valistivat taas kerran myös sitä, miten hävittää kinkun paistosta syntynyt rasva.

      Niin etääntyy kansa juuriltaan. Maukas liemi palvelee mitä parhaimpana kumppanina kokopoikien kanssa.

      Kinkkusoosiperunoissa maistuu joulu.

      JARI KARJANMAA

      [email protected]
      Ilkka

      • hirtäittes

        Dejavu? Kuinka saatanan moneen paikkaan sä imbesilli oot tämän saman paskan oksentanut?
        Mitä joku vitun soinin 1800 luvun tapahtumat liittyy yhtään mihinkään? Silti sä jaanaat tätä yhtä ja samaa, perkeleen hullu!!!


      • jbhjiopjiy52jlön
        hirtäittes kirjoitti:

        Dejavu? Kuinka saatanan moneen paikkaan sä imbesilli oot tämän saman paskan oksentanut?
        Mitä joku vitun soinin 1800 luvun tapahtumat liittyy yhtään mihinkään? Silti sä jaanaat tätä yhtä ja samaa, perkeleen hullu!!!

        Onko nyt hyvä olla? Saikko purkaa pahaa oloas? Helepottiko? Sitä voi vieläkin ruoka loppua, vaikka nykyihminen, tuo suuressa viisaudessaan lähes jumalolento, muuta luulee! Voin kertoa että jostain se sinne kaupan hyllyihin tuodaan, ei se sinne ittekseen ilmesty!!


    • afoafppo

      Tyhmyys. Tyhmä ihminen puhuu mitä sattuu.

      • Antotrusti

        Näemmä, hyvän esimerkin annoit. Tirsk!


    • Puna.Vihreä.Kupla
    • nukkumattiunessa
    • ainakin_yksi_lensi_yli-

      Minun ehdokkaitani ovat kaikki ne psykiatrit, jotka kirjoittavat teille isis pelkoisille vainoharhaisille nariseville pöntöille pakkohoitolähetteen mielisairaalaan.

      • SullaOnVääräLääkitys

        Terveydenhoitoa olisi ollut vuosi sitten, ettei näitä mielisairaita mielisairauden aiheuttajia olisi päästetty maahan. Nyt psykiatrini sanoi minulle, että heti kun nämä turvapaikkaturistit on poistettu tai poistuneet maasta, olen jälleen terve.
        Nyt olen vain järkyttävän vittuuntunut posttraumaattisesti.
        No sehän on selvää, kun alkoholisoitunut lopettaa viinan saannin niin jonkin ajan päästä hän voi kuntoutua.


      • Päätlöysästulemuksessa

        Ja sinä päästät pääsi suoraan kiviaitaan, joo niinkauan -kun se vielä harteillas seillaa.


    • HankaloittaaMuita

      KOettakaapas katsella ja etsiä missä maassa tai maanosassa eivät nämä mussukat islamistit tuhojaan tee ja hankaloita normi kansalaisten elämää, kertokaase sitten täällä, voidaan sitä sitten jauhaa isommassa porukassa, mitä tämä hankala rotu oikein on.

    • sdhgdfhd

      Miksi tällä saitilla pyörii noin paljon pelokkaita persuja? Eli toisin sanoen käpykaartilaisten jälkeläisiä, suoraan toisessa polvessa.

      • Omiituinenhöpööttäjä

        Mihin tutkimukseen perustuu sun väittees persuista käpykaartilaisten jälkeläisinä?
        Asia on nimittäin ihan toisin päin


    • NormiMuslimiNuori

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1425
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1214
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1212
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1196
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1194
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1188
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1164
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe