Avoin kirje Antti Rinteelle

Piditte hyvän puheen Tallink-risteilyllänne. Luetellessanne mitkä eivät ole yhdistäviä tekijöitä teidän puolueenne SDP:n ja muiden puolueiden välillä, mieltäni lämmitti kovasti se linjauksenne, että maatalous ei ole yhdistävä tekijä suhteessanne Keskusta -puolueeseen.
Jo oli aikakin, että Suomen poliittisesta kentästä löytyy voima, jolla voidaan iskeä
Keskustan suhmuroimiin, megalomaanisiin maataloustukiaisiin. Tukiaisiin, jotka kohoavat vuosittain yli neljään miljardiin euroon.

Lisäksi tulevat vielä extra-tukiaiset, joista tällä hetkellä polttopisteessä on
maitotiloille suunniteltu mittava, miljoonia euroja loppusummaltaan oleva kriisitukipaketti. Tilanteessa, jossa maa on ennennäkemättömän talousahdingon kourissa ja tilanteessa, missä maitoa tuotetaan törkeässä määrin yli todellisen tarpeen, on aiheellista kysyä onko tämä tällainen reilua meininkiä? Onko oikein, että niukoilla verovaroillammme tuetaan maitotiloja tuottamaan halpahintaista maitojauhetta ja vielä halpahintaisempaa voita EU-interventiovarastoon?
Kyllä ei mene verorahat oikeaan osoitteeseen näin toimien. Entäpä kun interventiovarastot tulevat täyteen, mihin silloin raskailla kriisitukiaisilla tuotettu maito kaadetaan? Minne muualle kuin maahan.

Elokuusta 2014, kun Venäjän juustovoittoinen vienti loppui kuin seinään ja aiheutti sen, että miljoonia litroja maitoa jäi vaille markkinataloudellista käyttötarkoitusta, tähän päivään mennessä maidontuotanto onkuitenkin vain lisääntynyt satoja miljonia litroja. Ei ole oikein kannustaa verovaroin tällaiseen hölmöläisen hommaan. Unohtakaamme extra-tuet, lakkauttakaamme kansallinen maataloustuki ja edessämme aukeaa tie huomispäivän hyvinvointiin.

Pistäkää Antti Rinne ja SDP töpinäksi nyt.

Kunnioittavasti
jopa_vain
[email protected]

42

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • musukäämi

      tiesin kyllä että jopa on temari, varmaan pidit palopuheen maidosta siel risteilyllä.

      löytyikö vastakaikua vai vaiennettiinko sut kuten täällä palstalla?

      • joppetosyöpää

        Toi ny on tierettyhyn ainra, demu eir luo koskahan työtä vaatia se osaarahan ja vaatia makoolu rahoo, lomarahoo, työtrömyys rahoo, asumisrahoo,,,,,


    • aiijjjaaaa

      Tässä eräs Antti Rinteen mielipide.

      "Viljelijöiden tempaus saa myös oppositiojohtajan tuen.
      Oppositiopuolue SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne toivoo, että viljelijöiden tukimaksatusongelmat ratkotaan pian.

      "On tapahduttava muutos. Näin ei voi jatkua", hän kommentoi asiaa Senaatintorilla traktorimarssin päätapahtumassa.

      Rinne sanoo, että maailmanpoliittinen tilanne, kuten Venäjä-pakotteet vaikuttavat rajusti kotimaan maatalouden kannattavuuteen. Rinteen mielestä nyt pitäisi tehdä jotain.

      "Minusta on tärkeää, että nyt havahdutaan. On hienoa, että viljelijät nostavat omaa profiiliaan ylös."

      Hänen mielestään ei ole oikein, että monet vanhat sukutilat ovat joutuneet vasaran alle yleisen taloustilanteen vuoksi.

      "Ala investoi jopa miljardin euron verran vuodessa. Viljelijöitä pitäisi voida tukea hankalissa lainanmaksutilanteissa."

      Maanviljelijöiden taloudellista ahdinkoa voitaisiin Rinteen mielestä parhaiten lievittää, jos kuluttajat ostaisivat aina mahdollisuuksien mukaan kotimaista ruokaa.

      "Kaikkien pitää syödä ja siihen kannattaa panostaa", hän sanoo.

      "Kotimaista ruokaa pitäisi aina ostaa, varsinkin heidän, joiden ei tarvitse miettiä ihan jokaista senttiä."

      Myös uusia markkinoita pitäisi hakea, esimerkiksi sianlihalle, erilaisten vientiohjelmien turvin.

      SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne kannustaa kuluttajia ostamaan aina vain kuin mahdollista kotimaista ruokaa. "
      12.03.2016

    • KertausOpintojenÄiti

      Maataloudelta vaaditaan, muttei sosiaalidemokraatti vaadi markkinatalouteen sopeutumista itseltä!!Voisi hyvinkin syystä kysyä:
      Miksi suomalainen sosialistipunikki ei tyydy korkeaan palkkaansa, Euroopan lyhimpään työaikaan ja korkeisiin sosiaalietuisuuksiin mitä vielä hänelle pitää antaa? Yrityksen kassa ja tilin käyttöoikeus. Kaupungin avaimet , valtion kirstu ja sosialistiduunari on tyytyväinen.

      Tehdyn työajan määrässä Suomi on valitettavasti EU:n heikoin", EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies sanoi Ylen haastattelussa.
      Kokoaikatyössä käyvän suomalaisen 37,5 tunnin toteutunut keskimääräinen viikkotyöaika on Eurostatin listan hännillä.
      http://www.hs.fi/kotimaa/a1438659851607

      Maataloudella tienaa kuulemma vihervasemmiston mielestä liian hyvin ja muuta työtä tekemällä liian vähän. Saattaapa sosialistijantteri väittää Suomen duunaripalkkoja mataliksi, joku hörhö jopa Eu: huonommiksi. Uskoakko sosialistiduunaria ja hänen mutu tukimusta vai tilastoa, uutisia ja palkansaajajärjestöä. Mites luulet.. §Tälläisen jutun HS oli tehnyt palkkavertailusta
      Suomen palkat pärjäävät hyvin EU-vertailussa
      http://www.hs.fi/talous/a1417579931148
      Suomen kokopäiväisten työntekijöiden keskimääräinen palkkataso, 3132 euroa kuukaudessa, on suurempi kuin esimerkiksi Saksassa, Britanniassa, Ranskassa, Itävallassa ja Islannissa.
      Suomea paremmin ansaitaan muun muassa Ruotsissa, Tanskassa ja Hollannissa. Ostovoimakorjatussa vertailussa esimerkiksi Ruotsin palkat ovat Suomea pienempiä. Vähän koulutetut ansaitsevat Suomessa erityisen hyvin verrattuna muihin EU-maihin.
      aloussanomat sama aihe
      http://www.taloussanomat.fi/raha/2014/12/03/pienimmat-palkat-ovat-suomessa-korkeita/201416721/139
      Pienimmät palkat ovat Suomessa korkeita
      Joku MTV samoin
      http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/suomalaisen-palkkaeuro-euroopassa-on-1-36-euroa/4579828
      Jokaista euroa kohden, jonka työntekijä Euroopassa keskimäärin tienasi vuonna 2011, suomalainen ansaitsi 1,36 euroa. Palkansaajien tutkimuslaitos

    • ahne-viljelijä

      Tässä vasemmiston lääkkeet suomen talouden nousuun...

      "Riku Aalto, "Emme hyväksy mitään sellaista neuvottelutulosta, johon sisältyy työehtojen heikennyksiä. Sama koskee tietenkin pakkolakeja."

      "Aalto: Eläkeiän yksipuolista nostoa ei voi hyväksyä."

      "Riku Aalto Ylellä: Vastustamme yhä ankarasti lomarahojen leikkausta."

      Riku näyttää itse esimerkkiä...

      "SAK:laisista pomoista parhaiten tienaa Metalliliiton Riku Aalto (sd), joka on VVO-yhtymä Oyj:n hallituksen puheenjohtaja. Hänen vuositienestinsä ovat 155 000 euroa."
      http://www.taloussanomat.fi/tyomarkkinat/2010/11/25/nain-ay-pomot-rahastavat/201016442/12

      Näillähän vasemmiston toimilla suomi saadaan taas nousuun ja on hyvä puhua laivaseminaarissa pikku-pikku siiderissä ahneista viljelijöistä.

    • muut-syyllisiä

      Pitäähän Antin demareille saada paljon lisää kannatusta että he seuraavissa vaaleissa edes pääsisivät mukaan hallitusneuvotteluihin ja Antin omaakin kannatusta ajatellen.

      Kun haukutaan vaikkapa nyt nykyistä hallitusta niin asia saadaan näyttämään siltä että itse ollaan vallan eriomaisia. Näihän toimitaan vaikkapa Pohjoiskoreassa, kaikki syy maan huonoon tilaan on ulkopuolisissa, USAssa, Eteläkoreassa, ja yleensä länsimaissa.

      Antti oli itse edellisessä hallituksessa, mutta miten kävi?

      "Onko tässä historian huonoin hallitus?
      Kansa haukkuu, edustajat synkkinä."
      http://www.hs.fi/kotimaa/a1377318620645

    • tarkoitin-siis-että

      Näinhän se on, ei demarit seuraavien eduskuntavaalien jälkeen yksin muodosta hallitusta. Tämän hetken kannatuslukemien mukaan hallituksen muodostaisivat juuri Rinteen arvostelema keskustapuolue ja ehkä kokoomus.

      Rinnehän ei sanonut että maataloustuet lopetettaisiin vaan "maatalous ei ole yhdistävä tekijä suhteessanne Keskusta -puolueeseen."

      Tuo on sitten myöhemmin helppo selittää myöhemmin mitä oikeastaan tarkoitti.
      Mutta nyt kun yleisönä oli ainoastaan oman puolueen väkeä ja kun nykyinen hallitus ei saanut rinteeltä oikeastaan kuin yhden lausunnon jossa tekivät oikein, piti tietenkin mukaan ottaa myös maatalous.

      Myöhemmin sitten jos pääsee hallitusneuvotteluihin, vaikkapa juuri keskustapuolueen kanssa, on sitten helppo kertoa, kuten kerroin, mitä laivaseminaarissa oikein tarkoitti.

    • seli-seli-seli

      Kuten Timo Harakka....

      "Viime syksynä Harakka moitti toimia navettanäpertelyksi. Nyt hän sanoo, ettei tarkoituksena ollut maaseudun investointien pilkkaaminen vaan kärkihankkeen pienuuden ja kohdistamisen arvostelu.

      ”Tästä (navettanäpertelystä) tuli käsite, jota monet halusivat tarkoituksella tulkita väärin ja tuohtua siitä, miten halveksivasti suhtaudun maaseutuun”, Harakka sanoo.

      Muuhun tukipolitiikkaan Harakalla ei ole kommentoitavaa. Hänestä maataloustuet ovat välttämättömiä."
      http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/timo-harakka-vientituotteet-ovat-muita-kuin-bioenergian-ratkaisuja-1.159239

      • VanhaUskomus

        Harakka katolla on turmeluksen ja tuomiopäivän tulon lintu.


    • Seuraavissa eduskuntavaaleissa puolueiden paikkajako muodostuu seuraavaksi:
      SDP 57
      Vihreät 41
      Vasemmisto 22
      RKP 10
      ==================
      Yht. 130 paikkaa
      Nämä puolueet muodostavat hallituksen.
      Oppositioon jäävät:
      Kokoomus 29
      Keskusta 26
      KD 8
      PS 7

      Tämä edellyttää voittajapuolueilta kaiken muun muassa, että he tekevät kertakaikkisen selväksi, että kansallinen maataloustuki lopetetaan kokonaan. Samoin lakkautetaan MyEL, lopetetaan maanviljelijöiltä työeläkkeenmaksuvelvollisuus ja siirretään heidät kansaneläkkeen piiriin, samaan joukkoon muiden kanssa, jotka eivät kykene itse työeläkettään kustantamaan.

      Hyssyttely ja väärin perustein, todella suhmuroivaa maatalouspolitiikkaa noudattaneelle menolle on pistettävä valtiopäivillä loppu. Antti Rinteen tämän päiväinen puhe, Timo Harakan ja Antero Vartian jo aikaisemmin esittämät kriittiset lausunnot maataloudesta antavat perusteltua toivoa, että näin todellakin tulee käymään.

      • lypsykoneläävä

        jopa, ihan oikeesti.....onko sulla kaikki muumit kotona?


      • joppepipio

        :)))))))) Noor, eir joppehest kyl tuleerehen vaaliehen nostradamustrahan,,:))))))))


      • OonNiinHuolissani

        Jopa se jaksaa naurattaa...mutta nyt Jopalle on voinut tarttunut jokin, muistaakseni jokin sellainen vaurioittaa hoitamattomana aivoja


    • Kerrankos--

      Sitä nyt risteilyn jälkeen muisti ihan normaalisti pelaa :)

      Jopa vaan muistelee mitä hän olisi halunnut kuulla :)















      .9

    • Aiijjjaas

      Oppositio. Ilman demareita teki välikysymyksen hallituksen huonosta maatalouskriisin hoidosta, Timo Harakka kertoi että mataloudtuet ovat välttämättömiä, taannoinen viljelijöiden mielen ilmaus sai Antti Rinteen tuen.

      Nyt vaan ei tunnu siltä että vasleja voitettaisiin kansallisen mastaloustuen ja MyELin lopetus teemalla.

      Kun keskustapuolueen kannatus ei ile paljon laskenut hallitusvastuusta huolimatta, ei tunnu silta että puolueen kannatud olisi seuraavissakaan vaaleissa tuo mitä kopa ennustaa.

      Voitaisiin muuten jopa kysellä SDP kantaa kansallisen maataloustuen ja MyELin lopettamiseen.
      En kyllä ole kuullut että heillä sellaisesta olevan puhe. Oletko sinä jopa. Sitten vaan linkkejä tänne.

    • Jahaaaas

      Timo Jarakan aiemmat kriittiset lausunnot, kirjoittaa jopa.

      "Muuhun tukipolitiikkaan Harakalla ei ole kommentoitavaa. Hänestä maataloustuet ovat välttämättömiä."

      Jos Timo Harakan lausunto että häntä tulkittiin väärin ei pitäisikään paikkansa niin millainen mies Harakka sitten on.

      Eipä olisi kovin uskottava poliitikko jos laisunnot ovat noin ristiriitaisia.

    • Suomen-kansalainen

      Jopa jakoi sentään keskustapuolueelle 26 paikkaa ja kokoomukselle 29, jalomielistä.

      No maailmahan muuttuu kun saadaan ne taivaskasvihuonepellot valmiiksi ja suomen kahtiajako, Helsinkiin ja muuhun suomeen.

      Ei se enää kovin tärkeää olekaan millainen hallitus valtiossa nimeltä Helsinki on kun kuulumme Suomi nimiseen valtioon.

      • peukullasuomikuntoon

        Tämä on niin hyvä kirjoitus että saat peukun!


    • MyEL-työeläke on savuverho, jonka suojin maanviljelijöille maksetaan valtion varoista
      törkeästi enemmän eläkekorvausta mitä on laita tavallisten kansalaisten.

      Uudet myönnetyt MyEL-eläkkeet kohoavat bruttoarvoltaan 1202 €/kk. (Lähde: MELA) Tästä summasta MyEL-eläkkeen osuus on 874 €/kk. Valtion budjetista näemme, että maksamme verovaroistamme tuosta 874 eurosta peräti 673 euroa, ja pelkästään 201 euroa on ikäänkuin viljelijän itsensä, omilla vakuutusmaksuillaan ansaitsemaa.

      Jos kysymyksessä olisi tavallinen palkansaaja, jonka työllä ansaittu eläke olisi vain tuon 201 euroa, hänelle maksettaisiin valtion varoista kuukaudessa 566 €, jotta takuueläkkeen raja täyttyisi.

      Eli vääryys, joka on päivä päivältä pahenemaan päin, on tällä hetkellä 673 - 566 = 107. Kymmenessä vuodessa viljelijäeläkeläinen saa tavalliseen kansalaiseen nähden 12.840 euroa enemmän. Kun ennen pitkää tällaisia rouheasti yli tonnin saavia viljelijäeläkeläisiä alkaa olla 80.000 kpl, niin voimme laskea, että meille veronmaksajille koituu tuolle populalle suhmuroiduista eläkekorvauksista kymmenessä vuodessa yli miljardiin euroon kohoava perusteeton rasite. Se on todella väärin. Ryhdy toimeen Antti Rinne!

      • kaikkiavituttaajopa

        eikö se Anttikaan kuuntele sua?


      • Eikös--

        myös muutkin eläkkeet maksateta samaisilla veronmaksajilla ja myös sososiaalietuuksien saajilla ?

        Niiden maksut kun kuitenkin on lisättynä tuotteiden ja palvelusten hintoihin kustannuksina :)


    • Linkkejä-kaivataan

      Sinulla jopa on varmaan SDP kanta esittämiisi asioihin.
      Laitat varmaan linkin tänne.

    • Kappasvaaan

      Kysytty on.

      "Kiitoksia yhteydenotostanne. Kyselitte MyEL-maksuista ja viljelijöiden työeläkkeestä. Otin asian tiimoilta yhteyttä Sosiaali- ja terveysministeriöön ja sieltä kerrottiin, ettei ainakaan SDP:llä ole suunnitelmissa lakkauttaa viljelijöiden työeläkettä. Emilia Tervonen tiedotussihteeri Sosialidemokraattinen eduskuntaryhmä."

    • sokeaJopa

      Kysymys tänne väliin....kuinka moni lukee edes mitä Jopa kirjoittaa

      • lypsykoneläävä

        Mä en ole koskaan lukenut. Skippaan ne heti välistä. Onneton kyllä kirjoittelee muillakin nimimerkeillä.


    • Objektiivinen tiedonvälittäjä, mediamestari MaaseudunTulevaisuus -niminen MTK:n järjestölehti kertoo tänään nettisivuillaan otsikolla "Maidontuottaja tyrmää kriisituet:
      "Nykyistä matalammallakin hinnalla saa homman toimimaan" muun muassa näin:

      [MT-lainaus alkaa]
      Kalajokinen maidontuottaja Ilkka Myllylä arvostelee päättäjiä, jotka lupailevat maatiloille uusia kriisitukipaketteja ja esittävät biokaasulaitoksista maatilojen pelastajia.
      "Uusia tukia ei tarvita, ongelma on elinkeinon sisäinen. Hallitus pääministeriä myöten tuntuu olevan aivan hukassa." [/MT-lainaus loppuu]

      Tällaista tekstiä lukiessa ei voi kuin ihmetellä esimerkikisi peruspingviini Timo Soinin suurta ja taloudelliset tosiasiat sivuuttavaa intoa holvata verorahaa maitotilojen kriisitukeen. No, oikeita käytännön ratkaisuja ei tietyti ole lupa populistipopulalta odottaakaan. Ja tietysti koko hallitushan tässä on esimerkiksi Myllylän kritiikin kohteena.

      Mutta Antti Rinne voisi ottaa tästä kopin. Todellakin jo kauan itse ehdottamani linja, ei kriisipaketteja ja kansallinen maataloutuki lakkautukseen.

      Propsit Ilkka Myllylälle.

      • säälittävää

        kauan on jopa uhonnut, mutta mitään et ole saanut aikaan


    • Suomessa on tällä hetkellä maidosta ylituotantoa 20 - 25 %. Ei todellakaan ole mitään
      järkeä holvata enää yhtään kriisitukieuroa maitotilojen eteen. Tuotantorakenteen tervehtyminen, eli siis amatöörimäisten perheviljelmäpuuhastelijoiden eli täpinäreiskojen ajautuminen maidontuotannon lopettamiseen, toimii ihan ilman lisää rahaa ja ilman mitään hallituksen lisätoimia. Senkun vain hallitus päältä katselee ja peukaloitaan pyörittelee, mikä onkin lähes ainoa asia, minkä hallitus kunnolla hallitsee.

      • hamepoika

        laitappas linkkiä vai, joko taas on jopan pään-sisäistä harhaa?


      • SAKJopa

        Skeidan määrä on Jopalla uskomaton. SAK maksaa palkan vai mistä moinen hulluus


      • sairaalakulusäöstö
        SAKJopa kirjoitti:

        Skeidan määrä on Jopalla uskomaton. SAK maksaa palkan vai mistä moinen hulluus

        Sinä se tässä skeidaa syötät väittämällä ensinnäkin maidon olevan ihmisten juomaa.


    • Linkkejä pyytävän toivetta lienee hänen ilmeisen kompetenssivajeensa vuoksi toivotonta esittää, jo siitäkin syystä että yksiselitteistä, yhtä ainoaa linkkiä ei löydy, vaan asia kirkastuu vasta eri lähteistä saatua tietoa yhdistelemällä. Yritän tässä, vaikka
      kohtalaisen turhaa onkin vähä-älyistä yrittää sivistää, kertoa oleellisimmat.

      Maitotuotteiden Venäjän vienti kukoisti alkuvuonna 2014. Tämä näkyy m a a t a l o u s t i l a s t o s t a erinomaisen hyvin. Venäjälle viedyn juuston valmistamiseen tarvittiin v. 20914 kevään volyymilla n. 350 milj. litraa maitoa. Kun otetaan kerma ja voi mukaan, voidaan päätellä, että Venäjän maitotuotteiden vientiin tarvittiin vähintään 400 milj. litran vuotuinen maitotuotos. Tämä seikka on todennettavissa Suomen Tullin ulkomaan viennin tilastoista.

      Kuitenkin niin keväällä 2015 kuin keväällä 2016 maidontuotanto oli vain noussut entisestään, (lähde: maataloustilasto) joten arviolta 500 milj. litraa eli rouheasti yli 20 % tuo ylituotanto todella tällä hetkellä on.

      EU:lla on säälistä tuottajia varten inerventiovarasto, johon suomalaisen maidontuotannon ylijäämä on saatu toistaiseksi alhaiseen hintaan, kämäisenä maitojauheena ja mitäänsanomattoman makuisena voina saatu suljutetuksi, mutta interventiovarasto alkaa olla jo niin täynnä, että se lakkaa ottamasta enää vastaan lisäeriä. Tämän voi lukea maitotaloudesta kertovilta nettisivuilta. Sen jälkeen, kuulkaas veronmaksajat ja Antti Riine, varojamme käytetään maahan kaadettavaan maitoon.

      • jälleenkerran

        Jopa se on ihmeellinen, muilta huudat linkkejä ja itse heittelet päästäsi, kun muut niitä pyytää.

        Eli valehtelet


      • jälleenkerran kirjoitti:

        Jopa se on ihmeellinen, muilta huudat linkkejä ja itse heittelet päästäsi, kun muut niitä pyytää.

        Eli valehtelet

        Pelkkä valheeksi väittäminen ei riitä ellei ole esittää asiallisia vasta-argumentteja.
        Siis tässä tapauksessa argumentteja, joilla todistettaisiin ettei maidosta ole
        ylituotantoa. Tyhjästä on tietysti paha, niinkuin "jälleenkerran" -nimimerkin
        hätäpäästöstä voi huomata, vasta-argumenttia nyhjäistä. Useimmalle jo vähäiselläkin järjellä varustetulle esittämäni näkökohdat riittivät varmasti hyvinkin perusteluiksi.

        Maidosta on Suomessa 20 -25 % ylituotantoa. Vähintään. Ei tämä tilannen kriisitukea kaipaa.


      • jauhaessaheinää

        Jopaa, väitän tänä vuonna olevan Saksassa yli-tuotantoa 50% ja Suomessa alituotantoa 40% ja perusteluthan kerroitkin.


        Pelkkä valheeksi väittäminen ei riitä ellei ole esittää asiallisia vasta-argumentteja.
        Siis tässä tapauksessa argumentteja, joilla todistettaisiin ettei maidosta ole
        ali-tuotantoa. Tyhjästä on tietysti paha, niinkuin "jopa-vain" -nimimerkin


    • Terveisin-kapppasvain

      "Kiitoksia yhteydenotostanne. Kyselitte MyEL-maksuista ja viljelijöiden työeläkkeestä. Otin asian tiimoilta yhteyttä Sosiaali- ja terveysministeriöön ja sieltä kerrottiin, ettei ainakaan SDP:llä ole suunnitelmissa lakkauttaa viljelijöiden työeläkettä. Emilia Tervonen tiedotussihteeri Sosialidemokraattinen eduskuntaryhmä."

      Linkkejä ei enää kaivata koska asia tuli selväksi.

    • Että-silleen

      Puhuin aiemmin kansallisesta tuesta, nyt viimeisimmässäsi kirjoituksessa riisituesta.

      No ei sitä aina huomaa kun on niin kiihkon vallassa.

      Mutta kun tuolla oli aiemmin Timo Harakan ja Antti Rinteen kanta maataloudeen niin selväksihän se tuli ilman linkkeläkin.



      "Muuhun tukipolitiikkaan Harakalla ei ole kommentoitavaa. Hänestä maataloustuet ovat välttämättömiä."

    • Että-silleen

      Tarkoitin siis jopan kirjoitusta kriisituesta ja kansallisen tuen tarpeellisuudesta..

    • kymmenenvitsiä

      En nyt tiedä rinteestä. Eikö se kannattanut ryssien viisumivapautta. Pakotteiden poistuttua alkaa ääni kellossa muuttumaan ja venäläiselle roskäväelle viedään taas suomalaisten veronmaksajien selkänahasta rahoitetun tax freen lisäksi paskoo oikei terävän nenän eteen. Eikö tämä muuten vastustanut lukukausimaksuja ryssä opiskelijoille, kierompi kuin Sipilä jossain mielessä.

    • jaaahaaas

      "Linkkejä pyytävän toivetta lienee hänen ilmeisen kompetenssivajeensa vuoksi toivotonta esittää, jo siitäkin syystä että yksiselitteistä, yhtä ainoaa linkkiä ei löydy..."
      jopa_vain

      "Viljelijöiden tempaus saa myös oppositiojohtajan tuen.
      Oppositiopuolue SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne toivoo, että viljelijöiden tukimaksatusongelmat ratkotaan pian.

      Hänen mielestään ei ole oikein, että monet vanhat sukutilat ovat joutuneet vasaran alle yleisen taloustilanteen vuoksi.

      "Ala investoi jopa miljardin euron verran vuodessa. Viljelijöitä pitäisi voida tukea hankalissa lainanmaksutilanteissa." Antti Rinne


      "Muuhun tukipolitiikkaan Harakalla ei ole kommentoitavaa. Hänestä maataloustuet ovat välttämättömiä." Timo Harakka

      Jos SDPn politiikka on noin ailahtelevaa että yhtenäistä linjaa ei löydy vaan tänään ollaan eri mieltä kuin eilen, nin ei ole lainkaan ihme että koko vasemmiston kannatus on mitä on.

      Mutta onneksi taitaa olla niin että vain jopa_vainin mielestä ei SDPn politiikka on epäjohdonmukaista.

    • Silloin-nyt

      "SDP:n puheenjohtajaksi pyrkivä Antti Rinne sanoo Maaseudun Tulevaisuuden haastattelussa, että Suomen pitäisi nyt elvyttää talouttaan ottamalla velkaa.

      Rinne luopuisi valtionvelan taittamistavoitteesta ja alkaisi elvyttää luomalla työtä velkarahalla, lehti kirjoittaa."

      http://www.talouselama.fi/uutiset/mt-antti-rinne-ottaisi-suomelle-lisaa-velkaa-ja-teettaisi-silla-toita-3454119

      Antti Rinteen mielipide silloin kun demarit oli hallituksessa, 23.3.2014

      "SDP kauhistelee valtion velanottoa" 18.8.2016

      http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/sdp-kauhistelee-valtion-velanottoa-lindtman-budjetin-suurin-yllatys/735935/

      Mielipide kun demarit eivät ole hallituksessa.

    • Hömppäheinää

      "Jos maatalouspolitiikan uudistus toteutuu komission ehdotuksen mukaisesti, maataloustukea viherretään kolmella osa-alueella: viljelykasvien kierrolla, pysyvällä nurmella ja ekologisella alalla.

      Tämä tarkoittaa sitä, että pelloilla pitää viljellä vähintään kolmea eri viljelykasvia, ja seitsemän prosenttia alueesta pitää jättää koskemattomaksi luonnonhoitoalaksi."

      http://www.vihrealanka.fi/uutiset/maataloustuen-viherryttäminen-joutui-vastatuuleen

      "Seuraavissa eduskuntavaaleissa puolueiden paikkajako muodostuu seuraavaksi:
      SDP 57
      Vihreät 41
      Vasemmisto 22
      RKP 10" jopa-vain

      Vihreät jopan mukaan toiseksi suurin puolue.
      Kyllä "hömppäheinäala" kasvaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1836
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1622
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe